PICTURE OF NAZA KIA RONDO NOVUS VERSION WITH STYLE BODYKIT

New Contribution By Mohammad Adha

Picture of Kia Rondo Novus version displayed at the Sunway Karnival Mall Pulau Pinang submitted by Mohammad Adha. Kia Rondo or Naza Citra 2 Rondo is very different from the Naza Citra even it is sharing the same name. Meaning the number “II” after the “Citra” gives a lot of difference. Exteriorly and interiorly. Just take a look at this beautiful Kia Rondo with novus bodykit.

PICTURE OF NAZA KIA RONDO NOVUS VERSION WITH STYLE BODYKIT

naza kia rondo novus bodykit version citra 2 500x374

Fitted with new sport rims of Kia Rondo Novus like VIP style & simple wide bodykit put some spice on this Kia Rondo.

naza kia rondo novus bodykit version citra 2 2 500x374

The back of this 7 seater MPV, even without any bodykit or custom made bodykit, shows the best rear looking among other MPV. This is a sporty MPV i would like say.

naza kia rondo novus bodykit version citra 2 5 500x374

Kia Rondo Novus displayed at Penang.

naza kia rondo novus bodykit version citra 2 4 500x374

Ok, here we got a little girl as a car model. What is your opinion? =)

naza kia rondo novus bodykit version citra 2 3 500x374

The interior is still the same like basic model which shows a very nice and luxury dashboard.

naza kia rondo novus bodykit version citra 2 1 500x374

The front bumper design & smoked headlamp, makes this Kia Rondo or Naza Citra II Rondo very special & unique.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

68 Responses

  1. Ace says:

    Amacam rondorian? Memang cun bukan?

  2. LuCkY says:

    uwaaaaaaaa.. cun gilerrr… nier yang tak saboor nak sambar nierr… Nie model Novus yang EXS ker atau ES kaloo yang full spec… Harganyer sama ker.. mcm ane int skrg rendah ker tak… huhu.. TLG22 i want it…RONDOOOKuuu

  3. nilai says:

    salam
    tq Ace.. cuma accessori tu nak beli kat mana? Penang jugak ke? n berapa harga?

  4. abie says:

    Berapa harga on the road ?

  5. lamki says:

    alamak lawanye ape pasal tak kuar awal awal dulu….. dah sambar baru nak kuar novus edition punyer…. mane nak cari body kit nie….

  6. srvey says:

    rasanya cun lagi livina..VIP edition…u all dah tengok ke>? try search dlm google..siap smoke led rear lamp n front..
    rondo sepatut tukar ampu belakang style LED..

  7. Comment says:

    Rondo ni bentuknya ala SUV..power mmg power, bab after sales service ni malas nak cerita pasal produk NAZA.

  8. B@bah says:

    [KERETA INFO
    | MAJALAH KERETA MALAYSIA Car Automotive News Reviews Tips & Details]
    PROTON EXORA VS GRAND LIVINA VS CHERY EASTAR VS NAZA CITRA VS KIA RONDO?
    PERBANDINGAN MPV DI MALAYSIA

    Pemenangnya ialah……………………………………………… K i a R o n do !!!
    M U K T A M A D //

  9. Ace says:

    Ari tu tanya salesman dia kata keta nie utk display saja, bukan utk dijual. Diorang dealer yg mod sendiri.

  10. Comment says:

    B@bah..apa kriteria yang dipertandingkan?
    Power?
    Hp?
    Torque?
    FC?
    Harga?
    After sales service?
    :-)

  11. LuCkY says:

    lolll… baru nak sambar satu NAZA RONDO NOVUS nier huhuh.. colour orange lawooo… sukee… tp utk display jer… KECEWA>>>

  12. haro says:

    smoked headlight tambah angel eyes tambah led tail light tambah autofolding side mirror….

    fuh!!

  13. syakir says:

    kit ni ada jual di Naza Galaxy, PJ.

  14. abie says:

    memang ada jual dengan harga RM2750.00 murah aje tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  15. cinan says:

    kasi bungkus satu…@#%&*

  16. B@bah says:

    OK siap!

  17. zaidi says:

    I’m zaidi business Consultan from the Company that produce the Orange Rondo display at Sunway Karnival.This month June 2009 we are doing the promotion for the Naza Rondo EX and EXS…..6 item fregift given to the customer……..choose either one…….Hp Laptop,Kenwood DVD Monitor,7 pieces Bodykit,42″ or 32″ LCD TV,Cash Rebate or 17′ Sport Rim………….Kindly contact me for futher information….019-457 2948

  18. Comment says:

    Wow…tawaran hebat ni. Kita mesti pilih!

  19. kej@m says:

    betul³..
    emm..pasal no fon, cube la try satu² ye..
    a)010
    b)012
    c)013
    d)014
    e)016
    f)017
    g)019

    mari kita lihat..sapa yg kena..

    maaf ye kengkawan..jgn marah…

  20. Comment says:

    Sape betul dapat freegift lagi byk kot…
    nape letak no cam ni lak…haiyak

  21. kej@m says:

    hehe…
    no tu die tukar auto la bro..mmg sape nk call kene teka la…digi ke, maxis ker, xpun celcom..

  22. kej@m says:

    oh..satu lg yang baru..u mobile..tggl plak..

  23. kdi says:

    ok2.. kepada semua, jom main teka nombor. sebenarnya nombor tu memang auto block sebab xnak bagi orang promote tanpa kebenaran. So agak2 dah bosan, kita main teka2 plak. kdi tau jawapan die.. tapi sorang satu nombor je. wakaka!

  24. abie says:

    Rasa aku orng SM nie pakai 012………….hahahaah 012 lah jawapannya

  25. yasirfadason says:

    s/man dealer nie suka menipu customer,aawas ye bro…

  26. yasirfadason says:

    the best dealer is naza kia autocity….very good in sales and after sales services..

  27. yasirfadason says:

    i booking naza ria dgn dealer nie,masa booking janji satu minggu,lepas booking hi hi dan bye bye,enam minggu baru dpt kereta.x da pusat services plak dealer nie..pening betol beli kreta dengan dealer nie.asst manager sembang macam director,menyampah betul..

  28. aim says:

    naza tak commited buat keta kia ni … dealer leh ckp je, klu naza tak buat keta mana dorang nak bg kat customer … klu nak beli pastikan fizikal car ada kat store dealer … stakat order2 ni mmg maut laaa …

    naza amik pukal, kumpul order byk2 pastu baru skali buat heheeee

  29. Joko says:

    Ada ker patut, dah pamer tapi tak jual, lebih baik pamer kat muzium ajer, tak pun kat Under water world langkawi, boleh gak ikan pari buat tempat lepak2…ngan ikan jerung…kah kah

  30. yasirfadason says:

    btol kata joko,da kah lepas pamer then x jual???nak berniaga mcm mana nie??pelek btol lah dealer bukit mertajam nie..pamer lah kat kubur mana kah…wa ka ka ka…

  31. reza says:

    wah..cun la pulak janda ni..tak jadik nak angkat livina la mcm ni

  32. mazlan says:

    gua dah cari body kit rondo ni,dah cal nazagalaxy tapi sampai skrg sepi ….

  33. zak says:

    rONDO PUNYA LAMPU BOLEH MATCH DGN CITRA TAK?

  34. mike slakov says:

    teknologi dia best tp design body dia tak smart langsung….
    mana besar…rondo atau grand livina?

  35. fais says:

    nak tanya geng yg da pakai rondo , mcm mana ? saya nak oder rondo niii. da 2 bln dok k ussha ajer niii nak tanya perfoment diaaa

  36. mazlan says:

    hai bro aku dah pakai rondo sejak febuary lepas memang oklah aku puas hati.

  37. poji says:

    aku dah pakai Rondo EXS dekat 2 bulan dah. milage dah clocked 4800 km.
    komen aku…

    # power to weight ratio dia ok untuk aku yg bukan kaki corner baring. kalau version USA yg 2.4 tu mesti sedap gila. sejak lepas enjin break-in atas 4000km ni makin sedap enjin dia mengeluaqkan kuasa pecut. nak habaq kat hangpa,..rondo sedap dibawa 120km/j keatas. masa tu juga aku dok bole bayangkan valve petrol dok menyemboq sakan.

    # mungkin rasa lambat sikit pickup rasanya sebab dulu keta aku gear manual (ya lah…mana sama respon gear auto banding ngan manual. tapi bolehla.

    # bila bawa rasa solid termasuk masa cornering (takla macam toyota innovan yg terbuai-buai dan berat tu). rondo adalah kategori ‘crossover’ (dok tengah antara MPV dan SUV. headroom dia tinggi, body pun tinggi nak macam SUV tapi tak dak 4wd. seat dia pulak 7 macam MPV tapi pakai tayar besar nak jadi cam SUV pulak, tu la keunikan rondo).
    bagi aku rupa dia tak la hodoh sgt. mungkin kita dah terbiasa tgk mpv yg menyondol macam wish stream mazda 5 etc, tu la kita nampak tak smart mcm mike slakov cakap. tapi ni kan crossover.

    # saiz kalau nak banding livina, dia besar dan tinggi sikit. bontot kawan aku kata nampak ‘kemas’ (org kedah cakap). pasai apa aku pilih rondo? masa test drive kami anak beranak 4 orang, + sepupu aku + member kg salesman nissan tu sumbat masuk. mak oi… sempit sungguh.
    dgn kapasiti penumpang yg sama dalam rondo ruang jadi lebih selesa. dah tgk 4-5 jenis keta last sekali aku ngan bini aku automatik pilih rondo. biaq la orang nak kata keta korea bla bla…tapi hati puas dgn apa aku nak. dgn specs mazda 5, rondo boleh bagi harga 120kmj siap la dia sedut minyak.

  38. poji says:

    aku sambung balik,..text kat atas tu ada la error cut & paste

    # saiz kalau nak banding livina, dia besar dan tinggi sikit. bontot kawan aku kata nampak ‘kemas’ (org kedah cakap). pasai apa aku pilih rondo? masa test drive kami anak beranak 5 orang, + sepupu aku + member kg salesman nissan tu sumbat masuk. mak oi… sempit sungguh.
    dgn kapasiti penumpang yg sama dalam rondo ruang jadi lebih selesa. dah tgk 4-5 jenis keta last sekali aku ngan bini aku automatik pilih rondo. biaq la orang nak kata keta korea bla bla…tapi hati puas dgn apa aku nak. dgn specs mazda 5, rondo boleh bagi harga 120kmj siap la dia sedut minyak.

  39. poji says:

    aku sambung balik,..text kat atas tu ada la error cut & paste

    # saiz kalau nak banding livina, dia besar dan tinggi sikit. bontot kawan aku kata nampak ‘kemas’ (org kedah cakap). pasai apa aku pilih rondo? masa test drive kami anak beranak 5 orang, + sepupu aku + member kg salesman nissan tu sumbat masuk. mak oi… sempit sungguh. dgn kapasiti penumpang yg sama dalam rondo ruang jadi lebih selesa. dah tgk 4-5 jenis keta last sekali aku ngan bini aku automatik pilih rondo. biaq la orang nak kata keta korea bla bla…tapi hati puas dgn apa aku nak. dgn specs mazda 5, rondo boleh bagi harga bawah 90k

    #fuel consumption selepas 3000km. RON97, 2 dewasa 3 budak, constant speed atas highway
    80kmj – 8 liter/100km
    110kmj – 10 liter/100km
    120kmj keatas siap la dia sedut minyak.

  40. fais says:

    poji… u punya ronda da ada skirting x ? warna apa ?

  41. BOBO says:

    kalo nk pasang bodykit rondo bleh la..RM2500 ja.

  42. poji says:

    bodykit baru nak pasang hari ni kat naza galaxy, seklai dengan reverse camera.
    warna titanium grey. semalam hujan tak leh pasang lagi. hantar situ sebab ada nak repair audio button tak berfungsi sama.

  43. Farsyah says:

    Salam sume Rondo Owner, brape harga Kia Rondo ni? Dan dapat free gift ape?

  44. myunos says:

    Salam….sume rondorian. 1st dan 2nd servis u all kena bape duit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 12 + 19 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)