• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

PICTURE OF MODIFIED CHERY EASTAR / V5 CROSSOVER BODYKIT

picture of modified chery eastar v5 crossover bodykit 375x500

Here is some of the picture of modified Chery eastar / v5 crossover shared by Chery eastar Malaysia Owner at cherympvcommunity.motionforum.net/forum.htm . Not many of us realize that this MPV actually have a great appearance. Some of us who just know that this MPV is China Made have a very sceptical thinking about the Chery Eastar but it is actually a quality & good product from China.

It gives more value for your money when you think about buying a new MPV especially when this Chery eastar is fitted with 2.4 litre mitsubishi engine and it has a very spacious cabin & very good looking exterior.

Above picture, very fierce Chery eastar with the transformers emblem, custom twin exhaust & skirting and the tinted lamp.

 

PICTURE OF MODIFIED CHERY EASTAR / V5 CROSSOVER BODYKIT

picture of modified chery eastar v5 crossover bodykit 1 375x500

picture of modified chery eastar v5 crossover bodykit 2 500x354

picture of modified chery eastar v5 crossover bodykit 3 500x314

Take a look at how the Chery eastar owner modify their MPV. Basically, there is no ready made bodykit for Cery Eastar or not yet developed as for now. But the Chery Eastar owner is very creative. they combine some other car bodykit into their eastar whichever can fit into their beautiful ride.

The cost for their car / MPV modification is roughly around RM1200 to RM1300 including the bodykit and paint according to them.

picture of modified chery eastar v5 crossover bodykit 4 500x375

picture of modified chery eastar v5 crossover bodykit 5 500x375

Good job guys! the Chery eastar owner must be proud of their own ride.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

31 Responses

  1. diegienismo says:

    Eastar look great even without body kit, now when you put some other body kits for sure it look garang and agressive. where can i found all this part? i look for it. with one is better innova or eastar?

  2. wawa says:

    saya tak nak coment apa2 lagi…cuma nak minta tlg sapa2 yang dah pakai keta ni coment cikit

  3. After 10 years looking for MPV at last I have been found that CHERY ALADO EASTAR is my dream MPV. As of yesterday pending hire purchase loan approval from CIMB…..I can’t sleep well until now…..zzzzz

  4. geronggang says:

    siyes klu kena gaya lawa ini barang :lol:

  5. wan ganu says:

    aku tengah konpius samada nk angkat exora @ g. livina @ chery Easter nih .. 70% hati aku kata exora, 20% utk g. livina dn 10% utk cherry .. pendpt korang mana yg lebih berbaloi dari semua sudut utk ketiga3 mpv tersbt …

  6. afandi says:

    pada pendpt aku lah kita nak beli kereta nak pakai sampai ke mati ker atau akan dijual suatu ari nanti,kalau kita rasa nak jual suatu ari nanti belilah kereta yg mempunyai kepercayaan dan value yg tinggi bila kita jual,penggunaan minyak pun penting biasa kereta yg tak telan myk biasanya ada harga,kereta yg ada kat msia ni yg kelas sederhana jenama yg boleh dipercayai ialah honda toyota dan nissan.kereta msia ni bukan tak bagus cuma value dia cepat jatuh kalau beli mmg kena pakai sampai habis hutang.bg pendapat aku baik kau ambil grand livina kau tak akn menyesal aku pun pakai jenama nissan juga tapi van buruk aje c20 tapi selalu balik kelate dr kl senyum aje kat atas jln tapi lambat lah dr keta baru

  7. ROSMAHANI says:

    Salam semua, best bwk chery….kpd wan ganu ko xkan menyesal klu beli chery..percayalah….

  8. geronggang says:

    sbb pcaya tu yg angau aku skrg ni oh CE, aku menantimu…

  9. avanzato-r says:

    hi! ko org bukan main lg pening nak pilih mana satu. aku ni tgh tgk2 la gak. tp bila dah make up tu peerh meleleh la bro. memang bijak. so apa lagi weh booking le.

  10. mak budak says:

    Aku pakai g.livina 1.8 bln 4 hari tuh…terasa balance,selesa, ringan, empuk n menjimatkan minyak…! Mmg berbaloilah dengan harga…! Rsnya lebih baik baik amik livina…tak usahlah duk amik exora….bergoyang semacam jer nengoknyerr…….!

  11. nazmi says:

    good job bro kdi..

  12. didan says:

    aku x tau nak komen sbb aku x beli chery lg.tolong habak aku chery ok x

  13. Joko says:

    Bagi aku cherry dan exora, dia punya design memang superb dan menarik. Ruangan nya pun luas dan selesa. kalau tengok kat gambar atas tu, terpegun gak. Tapi aku tak mampu nak tanggung maintenance dia, tu yg tak jadi beli tu..

  14. deen_8668 says:

    aku br aje oderr ini kete..sapa2 yg da pkai tlg g tau sat bape bajet klu nak modified bodykit kete nii..

  15. wan_2442 says:

    to : wan ganu
    xpyh conpius2…..plih je chery eastar

  16. faris says:

    tolong saya kat mana boleh dapat body kit chery. hp 0166050460

  17. may says:

    i planning to change my avanza 1.3a to other mpv. anyone got any suggestion. budget rm80k. thx.

  18. castello 2 says:

    hai may;avanza dah abis bayar lom?klu budget 80k kete apa lg chery la.merdeka promotion ni.trip phuket or barli atau dlm mSia

  19. wsu6262 says:

    Saya dah pakai CE hampir 2 minggu, So far alhamdulillah tak de masaalah..minggu depan mkn nak gi servie 1000km.Arini plak baru nak pasang leather seat ..untuk budget 80K kebawah tu lebih baik pakai CE lah..nampal lagi bagus drp Exora…apa2 pun gi lah test drive dulu…

  20. Calvin says:

    Merdeka Holiday promotion – 5D4N @ Phuket/ Bali + 3D2N @ Pulau Perhentian/ Genting Highland/ Cameron Highland/ etc. + 2D1N 5 stars Hotel in KL.

  21. Calvin says:

    Merdeka Holiday promotion – 5D4N @ Phuket/ Bali + 3D2N @ Pulau Perhentian/ Genting Highland/ Cameron Highland/ etc. + 2D1N 5 stars Hotel in KL…for 2010. I’ll drive my coming CE for those destination…..Hehe!

  22. syamrock says:

    Halop…nak tanya…body kit nak dapat kat mane & barape kosnya? aku bru beli chery niee…teringin gak nak modified…ada sesiapa yang bleh tolong?

    kalu bleh body kit cam PGA 64….cun giler…

    TQ

  23. faris says:

    belilah chery easter kalu nak pakai MPV duduk aje dah selesa. Memang CC besar road tax pun mahal .minyak pula biasalah cc besar pikir lah sendiri , kalu nak jimat pakai aje viva atau kancil roadtax dan minyak murah, betul tak. Untuk orang kuantan jomlah buat club saya nak join ni. k.

  24. aiman says:

    askom sume..sape bley tlong bgtaw ape klebihan mpv chery nie dari semua sudut..semua maklum yang mpv nie menggunakan enjin 2.4L mitsubishi,tetapi adakah enjin ini mampu pecut seperti kereta mitsubishi yang menggunakan cc yang sama??sya ske akan reka bentuk dari sudut hadapan kereta nie..bahagian dalam pula memang nmpak mewah dan ruang yang tidak dinafikan..selain itu berape hrga untuk modified mpv nie and kt mne nk dapat trutama bodykit..spe yang dah pkai kte nie or kaki kereta silalah bntu …

  25. aiman says:

    askom sume..sape bley tlong bgtaw ape klebihan mpv chery nie dari semua sudut..semua maklum yang mpv nie menggunakan enjin 2.4L mitsubishi,tetapi adakah enjin ini mampu pecut seperti kereta mitsubishi yang menggunakan cc yang sama??sya ske akan reka bentuk dari sudut hadapan kereta nie..bahagian dalam pula memang nmpak mewah dan ruang yang tidak dinafikan..selain itu berape hrga untuk modified mpv nie and kt mne nk dapat trutama bodykit..spe yang dah pkai kte nie or kaki kereta silalah bntu …spe2 yang nk jwb inie email [email protected]

  26. jingalo says:

    kat mana korang buat bodykit chery easter 2.4

  27. feroz says:

    keta ni mmg hebat dan terbaik pernah aku guna…pemanduan mmg best..lari highway ok…rekabentuk yg menarik…enjin smooth…canggih lampu dia ble adjust turn naik mcm bmw….tingkap bole naik guna remote je……kerusi tgh bole bawak turun habis…setakat peti ais satu pintu gan masin basuh le muat lagi la dlm keta ni….minyak pn xguna kuat sgt..biasala 2.4…setakat gan ezora atau nissan grand livina….chery easter crossover pukul habis dari segi kelajuan..ruang….setakat rm 80k semua org mampu kat malaysia ni……pilih la chery anda pasti puas ati….

  28. kerie says:

    cadang amik chery je..tukar rim18 pecut 200 tak goyang..minyak mcm wira je. beza harga 5k je dr mpv lain..masuk bodykit lak lebih cantik lg dr wish..tak menyesal punya..

  29. Reddy says:

    Dear Friends,

    Good morning.

    I am planning to buy Chery Estar 2.4 (Y2010).

    Just wanted to check few things as below from the expect who using this car right now before proceeds further:-

    1) What is the fuel consumption (do you know how much the estimated cost RM/km)?
    2) How much the fuel cost for full tank?
    3) How about the Maintenance (is that parts are expensive/normal)?
    4) How much the insurance & road tax (is that too high coz 2.4)?
    5) How about the performance?
    6) Is that worth buy 2nd hand car?
    7) How about the 2nd hand value for this car?
    8) Is there anything else needs to consider if wanted to buy this car?

    Please advise by email [email protected] or call/sms 010-508 2727.

    Thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>