• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

PICTURE OF EXTREME MODIFIED PROTON WAJA – EVOLUTION WAJALUTION

picture of extreme modified proton waja 500x273
MODIFIED PROTON WAJA
Proton Waja is one of Malaysian car that can be modified to be almost everything. The most famous theme for modification on a Proton Waja is to be the Mitsubishi model especially lancer evolution which is known as “Wajalution”. I personally like the Proton Waja to be converted just like Evo X. Just look at the above picture. All picture in this article have been captured during the last Go Youth carnival. Both of the car above is one of the main attraction during the event.. Own by one of the Waja Owners Club or Waja Club.
picture of extreme modified proton waja 7

WAJA

 Full of art! The Waja complete with dragon ball drawings. Plus GT wing and wide lips sport rim.

picture of extreme modified proton waja 5

WAJA CLUB MEMBERS

Proton waja modified extremely with carbon fiber hoodBMW sport rims, Intercooler with turbocharge and EVO spoiler. Not to forget the shark side grille design. 

picture of extreme modified proton waja 2 500x374
Wajalution X! Gold sport rims suitable for any car colour. Clean and smart exterior modification. Most of the waja owners like to modify their car including with the performance, not just interior. If you attended the largest car club gathering during last Go Youth event, you will heard most of the Waja’s Exhaust bass sound and the engine roars!
picture of extreme modified proton waja 3

WAJA

 White simply beautiful.

picture of extreme modified proton waja 4

WAJA EVOLUTION = WAJALUTION

 This Waja following the design of Evolution 9 at the rear part.

picture of extreme modified proton waja 6

WAJA OWNERS CLUB

 Instead of Wajalution, now we can see a wajabee.. (waja + bumblebee) hu2.. with yellow colour and black rims.

picture of extreme modified proton waja 1 334x500

WAJA EVO X POLIS

Last but not least, who said you cannot modify a car if you dont have it? I can! hiii hiii.. Picture of Wajalution like Malaysia Police car Evo X? I wonder if the owner of the waja do something similar like above, hurm.. what will happen then… hmm..

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

86 Responses

  1. muryadi says:

    awesome!!! very cool….memang rakyat malaysia ni kreatif…

  2. joko says:

    Peh ! cun giler wa cakap lu… tengok keta polis ngan waja mod gambar pertama tu, sebijik hidung dia…

  3. eriz says:

    peh…wajalution…paking sbelah evo,da bleh jd sebijik…

  4. joko says:

    Berapa agak nyer kos nak modified bumper depan jadi cam gitu ? sapa ada info ?

  5. kdi says:

    tu la kan.. memang smart ar wajalution.. tu kalo nak convert memang makan beribu2. x silap kdi dalam rm2k-3k. Kalo bumper depan je paling2 pon 1k. tapi berbaloi ar jadi lawa camtuh..

  6. Lily says:

    Pembaziran!:p

  7. joko says:

    Kaler kuning tu tak berapa cun sebab macam town cab lagak nyer. komdian yg ada gambor naga tuh dah macam kereta sarkis lah pulak… dung dung ceh!, dung dung ceh!, dung dung ceh!
    Tapi WHU8007 kaler biru tu dah kira cukup anggun dan berpada-pada…

  8. joko says:

    Pembaziran ? abih yg korang pegi tiap minggu ke Sogo, J.Jusco beli benda yg dah ada tuh, lagi plak membazir..

  9. waja yg kapla evo tu aku rasa lagi cun dari evo yg ori..
    siyes. huhu…

    ntahler.. sbb aku tak suka ekor lancer evo10 tu kot.. :p ekor waja lagi masyuk~

  10. AYIE says:

    mama mia…..very nice

  11. eriz says:

    Joko,

    aku sokong ko…bg aku modified kete bkn dlm kategori pembaziran…tp dlm kategori kepuasan pemilik…wahaha…

    ape2 pn waja tetap manthop…

  12. eriz says:

    tgh aku komen wajalution ni…tetiba wajalution ni parking kt depan opis aku plak…kaler itam lg…mmg jahat beb…pehh…

  13. protonmania says:

    hidup waja!!!!!

  14. Tuah says:

    pergh cun giler beb…. haha…

  15. CAKAP.Net says:

    tunggu le taun depan kuar WAJA Lancer…

  16. Comment says:

    :-) gud

  17. Comment says:

    Kreativiti percambahan idea yang dijelmakan.
    Kreativiti adalah komponen dalam kemahiran berfikir.
    Apakah kemahiran berfikir secara kreatif?
    Kecekapan menggunakan minda untuk:
    -menjana dan menghasilkan idea,
    -mencipta sesuatu yang baru, asli, luar biasa, pelbagai, dan bernilai sama ada bersifat maujud, abstrak, idea atau gagasan.
    -menerokai dan mencari makna , pemahaman dan penyelesaian masalah secara inovatif.
    Lihatlah sesuatu idea yang baik secara POSITIF.

  18. mie says:

    Waaa Semua Kereta dari Waja Club Tahniah Waja Club.. Dari WPC xde ker ish ish ish….tak bagus la wpc nie….

  19. norman says:

    Lepas ni Waja owners dah tak payah facelift Lancer X lagi.Waja baru rupa die dah sebijik mcm Lancer X

  20. USTAZ TEBO........WC025 says:

    caya WC……Hidup wc….sesiape yang memiliki kereta waja…dan teringin nak join club kami….jumpe kami di mlm mggu di dataran depan agro bank….

  21. aimWC055 says:

    hidup wajaclub….. wpc x do ker?

  22. aim says:

    waja kuning bkn teksi tp bumblebee

  23. eriz says:

    bumblebee transform jd waja plak…bumblebee wajabot…hehehee

  24. Lily says:

    Ly tgk waja putih pic ats skali muka dpn die dh x mcm waja dh.Mmg cun..
    Dkt town aku krja ni pun ade sorg mamat cine mod wira aerobek die dpn sbijik mcm dpn waja yg pic ats skali..
    Trasa aku pun nk wt dkt kreta aku.Mhal x korang?

  25. USTAZ TEBO........WC025 says:

    x la mahal sangat….kalau fiber bonet,fender kiri kanan & bumper dalam rm1500…x termasuk cat….telimo rogor..

  26. mie_aplus says:

    nak bayar saman tu yang mahal hahahaha

  27. Lily says:

    Berani buat,berani tnggung..:-)

  28. USTAZ TEBO........WC025 says:

    hahaha…boto tu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>