• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

PERODUA NEW MYVI SE SPECIAL EDITION – COMPLETE DETAILS + PICTURE + PRICE + SPECIFICATION

PERODUA NEW MYVI SE SPECIAL EDITION – COMPLETE DETAILS + PICTURE + PRICE + SPECIFICATION

Below are the complete details of newly launched Perodua Myvi SE in Malaysia on 10 October 2008:

Picture / Photos of Myvi SE

Specification of New Myvi SE 2008

The available colour of perodua myvi se with the dimensions / size:

Features in The Perodua NEW Myvi SE 2008 :

Price / Harga New Myvi SE Baru :

Price for automatic MYVI ZHS 1.3:

Price for manual MYVI GHS 1.3:

SPECIAL features on the new PERODUA NEW MYVI SE 2008 MALAYSIA :

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

32 Responses

  1. mat ayob mat yaacob says:

    nice car

  2. za says:

    minyak ok tak? berapa jauh seliter?

  3. janggut says:

    apelah…buat kuar kete baru2 tapi minyak tak turun2 gak.. aku sebagai kaki dan tangan kerajaan pun takleh nak rase benda2 camni..

    satu lg, harga kat malaysia mahal tapi harga luar malaysia murah plak siap full accesories and safety drive tapi kat malaysia sekali exseden hancusss… orang yg kaye tokei2 lah..

    duti tu kurangkanlah lagi utk galakkan rakyat malaysia guna keter buatan orang malaysia walaupun menciplak sedikit sebanyak..

    sekian terima kasih… :P

  4. viva says:

    ai?? mcm sama jak.. ubah bumper jer ke??? anyway ok la..

  5. achik says:

    cun gak keta ni,aku nak order satulah

  6. ah-beng says:

    hahaha… akhirnya.. peroDua buat gaks keta cam ah-beng…
    ini facelift jer.. amek ori mywi, tukar bumperdepan blakang, tukar ampu blakang, pasang spoiler, bulatkan lampu kecik, tukar seat kulit, tukar HU baru.. voila… the new so called SE… hahaha… mahal pulak tuh… kalo camni kedai Adik-beradik pon buleh buat…

  7. ah-beng says:

    huhu..mywi version Ah-Beng.

  8. pali says:

    aku rasa harga dia kalau nk kira2 tambah tolak ‘berpatutan kalau nk d bandingkan dengan harga myvi se yg lama..mahal lebih seribu setengah.
    -cd player yg blh main mp3,ada usb,bluetooth
    -cermin uv rejection
    -smoke headlamp
    -crystal tail lamp
    -design bumper baru
    -colour sport rim

    kt mana ada jual semua benda ni dlm seribu stgh? kalo smoked headlamp dgn crystal tail lamp pon dan seribu lebih..
    tapi utk kereta compact cmni dengan harga 50-53 ribu aku rasa mahal…lg pun design ni terlalu ciplak swift,nampak sgt terang2..aku hairan knp x ambik ja design passo trd buat se yg baru…utk harga 50k aku sanggup..

  9. edds says:

    aku rasa myvi SE bru ni rega dia berpatutan dgn designny tu… kalo nk dbandingkn dgn keta sedan yg rega dlm 50-53..aku rasa myvi lagi jimat sebab minyak dia tak telan byk sgt…kalo nk bawak benda2 besar2 cm almari tu pn boleh…penh shopping kt ikea beli almari aneboda 2set muat..x cmpur lagi dgn penumpang 4 orang..korang ase keta sedan boleh?? lagi satu untuk kereta myvi SE bru yg 2008 ni memang berbaloi untuk dimiliki..aku dh book smlm..tnguu org bank call je..ni 1st keta aku selepas keje 6bln..sgt teruja…

  10. shah says:

    ok la.,.,.mcm nk beli coming soon.,.,.be d best produa

  11. karim says:

    nak tanye sket lah korang…mane patut aku beli… neo ker myvi ni

  12. zulkarnain@zizul says:

    design kreta cantik sporty sesuai utkk pringkat umo,enjinnya sya nampak lebih kemas dnmantap…………oklah nanti sy nak booking satu.saya kakitangan kerajaan macammana nak buat loan kat bank .apa yang diperllukan. myvi se sya dah testdrive ok minyak save pjalanan lancar dn power..laju serbaserbi ok luas.saya berpuashati

  13. ZAM says:

    OK LA AKU PN BOOK GAK NNT… TP CONFIUS LA KALER PE AR LAWA… OK KE OREN TUE, X NMPAK PELIK KE… PUTIH CPT KOTOR.. SILVER CM OK GAK..

  14. caldina wish says:

    design da cun. tapi, 1.3, apsla xbagi 1.6 je.. bro karim, daripada pening nak beli myvi atau neo, baek amik persona.. bley dapat 1.6cc. ader auto cruise lagi.. eh korang, myvi ader autocruise x?

  15. ulatman says:

    taniah perodua kerana keluar kereta yg sesuai dengan masa sekarang..
    petang ni jugak aku beli satu… tak sabar nak bawak makwe bersiar2..

  16. afu says:

    aku minggu dpn nk bli myvi se,wrna kuning ada x?

  17. Umi bla..bla..bla.. says:

    saya mmg tak sabar nak dapatkan myvi se baru ni..sporty..mmg cun habis,takyah nak make-up dah..cukup segalanya,leh tak tolong cite skit kat saya secara terperinci pasal kete ni..dari harganya sampailah enjinya..saya kakitangan kerajaan..

  18. SARAH says:

    nk tanya pendapat korang myvi oren ke putih pearl cantik r?sy confius ni nk plih yg mane?baguih ke pkai myvi ni?

  19. mazlan says:

    beli le keta myvi le, cantik

  20. alel says:

    i think myvi s.e yg lma lgi cantik design luar..tgk myvi bru ni cam pelik je,tp design kat dlm n accesories mmg ok la..

  21. shine says:

    hai…

    sy ade myvi SE sy ingat nk tukar warne die….asal ni yg putih..

    sy ingat nk tukar warna pink dan bunga roses hitam sb nak bg macth hitam putih kat sisi….
    korang rase elok x?

    1 cadangan lg…warna kete ni dah putih n sy just buat roses hitam berkelip…korang rs ok x…..
    blh x korang buat sample n blh email kat sy?plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

    my email : [email protected]

  22. hani says:

    Saya bercadang ingin membeli Myvi SE baru ni, berapakah bayaran bulanan yang kena bayar dan bagaimanakah bayaran tersebut dikira?

  23. AzeiF says:

    erm, sy dah order dah myvi SE bru tu, mmg lawa design die,paling bekenan ngan rim… huhuhu… x sabar nak drive… leather seat sume best je.. dah test drive dah.. sume smooth je… memang terbaik la!!!

  24. chin pit te says:

    kereta ini nampak agak sportive dan bergaya.
    Saya ingin beli satu untuk isteri saya.
    big bossku yang rekomen he he he

  25. chin pit te says:

    Design looks sportive
    I want to buy one for my wife birthday present
    My boss said if money can make your wife happy just go ahead
    he he he

  26. princess iwana says:

    wehhhh,..aku ske bangat kete myvi nie
    smart r,..huhuhuhuh,lau ak ckp dwet nk bli sbijik,..
    huhuhuhu

  27. Krisanch says:

    Ingat dulu kecil Myvi…tapi foooyooo bila try naik….spacious…..
    Coming to you My Vi…….soon by raya!!!!

  28. yo says:

    bagus good job perodua

  29. yo says:

    my vi se is the best

  30. Comment says:

    Aku dah pakai MyVi SE 1st edition…
    Bila round town mmg MyVi kereta yang ekonomikal.
    FC + space for parking
    Tapi kalau nak shopping + berbelanja bulanan kurang ruang utk barang
    Aku bagi 3.5 bintang dr 5 bintang bagi kereta sekelasnya secara keseluruhan

  31. Eder says:

    kelebihan SE cume dr segi acsesori saje…
    perfomence same ngan myvi yg lain…premium khususnye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>