PERODUA KANCIL MODIFIED CUSTOM BODY KIT PICTURE

Below are some of the photos available on the internet about perodua kancil modified and custom body kit. Including old and new version of kancil.

PERODUA KANCIL MODIFIED CUSTOM BODY KIT PICTURE

KANCIL Rear Bumper

Old version kancil mira front bumper

 

Modified Mira rear lamp

Perodua kancil full skirting

Custom bumper for kancil with smoked headlamp and black hood

Green kancil in fire

Smart and clean modification for kancil

Unique custom body kit with wider side all in yellow

Kancil in pink colour and converted to two doors

Heavily modified perodua kancil convertible

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

29 Responses

  1. rozi lamin says:

    bagaimana hendak masok rim 14" adakah spring standard tak payah di atau pakai spring sport

  2. kdi says:

    x payah pakai sport spring pon bleh.. cume kena make sure pakai tayar low profile lar. so that diameter tayar tak lari

  3. anas says:

    sye bru gne kancil.,so mana nk tuko body kit di johor ni?

  4. mie banzai says:

    mane nk buat bumper cam keta kancil qku 8893?

  5. padil says:

    mcmne nak wat bumper depan mcm AFL 1581 tu…?kat area shah alam kat mane?takpun kat KL kat mane?

  6. Za_kksb says:

    kat area manjung…kat mane nk tukar body kit…n bape harga tukar color utk kancil…

  7. rafi says:

    sy nkk wat kete sy nie bg lawak. ; bley tlong sy x?

  8. kdi says:

    Bagi LAWAK ke LAWA? Hmm.. nak tlg macam mane tu?

  9. amoy says:

    hye,sy nk tny kat ne leh dpt bumper mcm AFL 1581?lg 1 nk tahu harga terkini n bengkel yg bgs tok ketuk n cat full body kancil,area KL.TQ

  10. anddy says:

    Mana ne nak dapat kan kancil punya “smoked headlamp” beli or DIY? TQ

  11. cangkul says:

    saya nak bagi terbang saya punya kancil cam na ye.. please help me.. awek..awek di luar sana..

  12. Rule says:

    elow….
    nk tnye skit bleh…
    sy bru pkai kncil model 660..
    cmne nk bg smart ye…
    xde ke body kit custom kancil 660 cm lam gmbr(afl 1581)

  13. Norman says:

    Rule lu tak mau convert enjin Mira L5 ke?Pastu bodylit pakai getah punye le.

  14. hariz says:

    ello,tumpang tyer.
    kt mnew nk cri enjin mira L5 n bodykit L5 kt area Kuantan @ terengganu?
    brape kos keseluruhan untuk siapkn nyer?

  15. dee says:

    ade sape nak jual bodykit turbo tak aku nak beli lah

  16. nel says:

    sy ada kancil.kat area n9 ade x tmpt nk wat body kit kancil ni.agk2 jd cam afl 1581,qku 8893 or qsk 6947.tlong la sy.smntara de duit ni leh la wat mcm2..hehe

  17. misscty says:

    Nak tanya la.. sy baru beli kancil 2nd thn 2000, tp nk buat dia nmpak smart gak la. pln nak sembur cat baru. ape nama color macam kete QKU8893 tu ehh? nmpak smart gak. Then, agak2 brp cost klu nk sembur luar dalam?

  18. iz says:

    nel..
    kalau area n9 tu aku xtau sgt la..tp ko bole try contact Monstermodz..ade bbrp bodykit yg diorg dpt kat Nilai..pastu kalu nak wat custom body kit pun boleh.. For our KDI readers.. korg boleh dpt special offer.. try tgok link kt bwh nh..

    http://www.monstermodz.blogspot.com/ Carik yg tarikh 10 Mei.. Review pasal monstermodz lak ade kat link bwh nh..

    http://kereta.info/best-custom-bodykit-shop-monstermodz-cheap-and-quality-bodykit-kedai-ubahsuai/

    misscty..
    nama colour tu..xsure.. tp kalau g kdai sembur cat..diorg akan ade katalog colour kete proton n perodua..so boleh tgok n pilih ikut katalog tu..setiap colour ade kod tersendiri..
    kos tok sembur luar dalam biase around RM1500 – RM2000..
    tp kalau nak sembur luar saja dlm RM1000..
    try carik kdai yg t’baik la k..

  19. misscty says:

    Thanks iz, anyway.. warna kete QKU8893 tu sama cam warna gen2 ke eh? cam sama, mcm idak… rase hati nk tukar bumper depan n belakang dgn L2, tp x berani dgn jpj.. huhuhu

  20. nel says:

    iz..thankz la..ak mgkn wat kit kat cheras jer.hrap2 lawa la t..
    thnkz ataaas bntuan ko..
    chow..

  21. sue says:

    nk tnye la.. kat ner nk dpt ascri keta yg harga leh runding kat area jb
    ade sape2 tau???

  22. adLy says:

    mane nak cari kancil convert 2 door???kos??

  23. singh says:

    NI GUA NK TANYA KALAU TUKAR BUMPER L2 OR L5 JPJ X SALAH KE LG DEKAT COMMEN ADA KATA GUNA TAYAR LO PROFILE BAGUS SEBENARNYA TIDAK PSL BILA CONERING KENA LOBANG HANCUR KITA BUKAN KAT USA JLN RATA KAU KENA FAHAM

  24. katun says:

    kancil laju2 sgt nak buat ape??bkn blh laju sgt pun

  25. kdi says:

    katun,

    kancil memang la x laju mane pon. memang kereta jimat minyak ape. tapi orang selalu sumbat turbo sebab nak pickup.

  26. azeran says:

    ai..tumpg tanye,kedai monstermodz:cheap and quality bodykit kat ne ek??

  27. wafey says:

    sape tau nk beli acesory kancil yg murah katne?contact aku,0173643980.
    tlg aku,penin ni

  28. naniey says:

    kALAU KT JOHOR MANA NAK BUAT MCM NI ..NAK CR SKIRTING MNE MURAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 13 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)