- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • PERODUA BEZZA MENGALAMI MASALAH ENJIN SELALU MATI DAN WIRING PROBLEM

    Model Perodua Bezza 1.0 dan 1.3 baru kini menghadapi beberapa masalah pada batch pertama dan paling serius adalah masalah frequent engine shut down ketika bergerak. Masalah ini dilaporkan oleh beberapa pengguna Bezza baru di laman FB.

    Masalah enjin selalu mati ini dikatakan berkait dengan wiring problem pada enjin bezza. Nampaknya Perodua juga mempunyai masalah common pada model baru mereka dan kualiti yang dijangkakan pengguna masih perlu diperbaiki kerana masalah enjin mati secara tiba-tiba adalah sangat serius dan boleh mengundang kemalangan.
    # Gambar hiasan modified Perodua Bezza ala Toyota Vios TRD body kit dan sport rim.

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    8 Responses

    1. Bella says:

      Setakat ni sy guna ok . Cuma masa nk tukar gear dye mcm lambat pick up sikit . Naik bukit pon slow . Sy pakai auto 1.0 .. Tak ada masalah kan bawak 1.0 naik bukit tinggi2 .. Sebab sy pernah bwk naik genting , cameron ok je cuma lambat sikit dari 1.3 :)

    2. Bella says:

      Lagi satu nak tanya . Kalau pakai sport rim berat tak kereta ? Risau x lepas naik bukit je ? maklumlah pakai 1.0 kan ..

    3. Linux says:

      Owned for 1 year and 5 months, it never had issues like that, I think it is a very reliable car. Maybe it depends on luck. If anybody face the problem, you can claim warranty. Got average fuel economy: min
      17km/L; max 20km/L. Stay strong and love you Bezza.

    4. Ta says:

      My car 1 of the engine cylinder is not running..need to replace whatever wire..my car still in SC.. masuk kilang

    5. Abdul says:

      Baru je kene….semasa berhenti tetiba je injin mati….sampai sekarang kat Perodua…problem xselesai

    6. Panji says:

      Abdul,berapa mileage kereta?Sc xdpat detect ape prob ye?

    7. Jerry says:

      Masalah kereta Bezza saya nie…bila mula berjalan dengan gear satu.,,nak masuk ke gear dua… akan ada bunyi seakan akan gear lekat…

    8. Jason says:

      Apa masalah apabila kereta pandu atas jalan kasar atau tak rata, depan sebelah kanan ada bunyi macam ada barang lompat lompat dan bunyi akan keluar

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)