- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • BUYING A USED BMW 3 SERIES OR 5 SERIES – MAINTENANCE & COST OF OWNERSHIP
  • PERODUA BEZZA MENGALAMI MASALAH ENJIN SELALU MATI DAN WIRING PROBLEM

    Model Perodua Bezza 1.0 dan 1.3 baru kini menghadapi beberapa masalah pada batch pertama dan paling serius adalah masalah frequent engine shut down ketika bergerak. Masalah ini dilaporkan oleh beberapa pengguna Bezza baru di laman FB.

    Masalah enjin selalu mati ini dikatakan berkait dengan wiring problem pada enjin bezza. Nampaknya Perodua juga mempunyai masalah common pada model baru mereka dan kualiti yang dijangkakan pengguna masih perlu diperbaiki kerana masalah enjin mati secara tiba-tiba adalah sangat serius dan boleh mengundang kemalangan.
    # Gambar hiasan modified Perodua Bezza ala Toyota Vios TRD body kit dan sport rim.

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    4 Responses

    1. Bella says:

      Setakat ni sy guna ok . Cuma masa nk tukar gear dye mcm lambat pick up sikit . Naik bukit pon slow . Sy pakai auto 1.0 .. Tak ada masalah kan bawak 1.0 naik bukit tinggi2 .. Sebab sy pernah bwk naik genting , cameron ok je cuma lambat sikit dari 1.3 :)

    2. Bella says:

      Lagi satu nak tanya . Kalau pakai sport rim berat tak kereta ? Risau x lepas naik bukit je ? maklumlah pakai 1.0 kan ..

    3. Linux says:

      Owned for 1 year and 5 months, it never had issues like that, I think it is a very reliable car. Maybe it depends on luck. If anybody face the problem, you can claim warranty. Got average fuel economy: min
      17km/L; max 20km/L. Stay strong and love you Bezza.

    4. Ta says:

      My car 1 of the engine cylinder is not running..need to replace whatever wire..my car still in SC.. masuk kilang

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.