PENTING! CAR JUMPER CABLE ATAU BOOSTER CABLE PERLU SENTIASA BERADA DI DALAM KERETA!

Ramai yang tak kisah akan kepentingan jumper cable ini. Harganya tidaklah begitu mahal. 400 amp cable harga tidak lebih rm40 pun. Tapi orang biasa buat tak tahu sampailah kereta sendiri habis bateri dan enjin tak boleh start langsung akibat battery kong.

Cable jumper kereta ini boleh didapati di mana-mana kedai yang ada menjual alat aksesori kereta. Di stesen petronas pun ada tapi mahal yang amatlah. Digalakkan pengguna kereta membeli jumper cable ini di kedai alat ganti kereta kerana jumper cable yang dijual menepati jumlah ampere yang diperlukan untul melakukan jump start.

Pernah cuba jump start banyak kali tapi tak berjaya? Antara puncanya adalah cable jumper itu sendiri yang tidak berupaya menghantar arus tinggi kerana cable dibeli terlalu murah dan tidak berkualiti. Cable berkemampuan 300 amp sudah cukup untuk menghidupkan sebuah SUV.

Jadi, silalah ke kedai alat ganti (spare part) kereta berhampiran untuk memastikan kereta kita boleh diselamatlan dalam keadaan kecemasan.

PENTING! CAR JUMPER CABLE ATAU BOOSTER CABLE PERLU SENTIASA BERADA DI DALAM KERETA!

image

image

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close