- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA MALAYSIA BAKAL DIBOIKOT JIKA TIDAK AMBIL TINDAKAN TEGAS TERHADAP CARYN YEAN (ANG SUI YEAN) AKIBAT KENYATAAN MENGHINA AGAMA ISLAM
  • NISSAN SERENA AUTO C23-SR20

    by Serena Owner :

    Salam 1 Malaysia ,Saya mempunyai masalah dimana kereta saya tersengut-sengut. Dah macam-macam saya tukar dan bermacam -macam mekanik saya dah jumpa. Masalah Kedua: Tayar depan cepat haus di bahagian dalam. Dah selalu buat allignment/balancing baik dari segi auto/manual. Pasal duit jangan cakap, dah tak larat rasanya. Minta tolong mana-mana ahli-ahli KDI atau otai2 yang dapat membantu menyelesaikan masalah saya, kerana ini sahaja kereta famili yang saya ada dan kedua masih ada loan/pinjaman berbaki RM20++. Sekian ,Terima kasih.  Saya timggal di Kajang,Selangor.

    NISSAN SERENA AUTO C23-SR20

    NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 problem discussion.

    Guys, any Idea to help our friend?

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    10 Responses

    1. Ramizu says:

      saya pun mempunyai masaalah yang sama….pomen kata kena tukar computer box ,

    2. Assalammualaikum saya ada serena c23 tahun 1999 nak Tanya pada otai2 macamana nak jack roda belakang saya punya roda depan lebih tinggi Dari roda belakang tq

    3. kdi says:

      Roslan, pakai pelapik spring

    4. rizal says:

      Fule pump dalam tangki minyak

    5. jefri says:

      Keta c23 saya ,masalah nya suka mati tiba tiba , diastributor dah tukar,coil dah tukar, crank sensor pun dah , tapi masih jadi gak. Pomen pun dh pening. Komputer box ada masalah juga ker

    6. azli abd aziz says:

      Salam… Mane saya boleh dpt spring plate .. Spring plate belah kanan sy ade 2 yg patah.. Pelik sy…. Mntk bantuan tuan2 utk masalah nie… Klu blh mntk what’s app saya. 01123634283

    7. Safuan says:

      Ada sesiapa berminat nak beli serena C23 .. harga RM 18000 .. boleh runding untuk turun harga .. kereta tak ada apa masalah , tiptop .. ws ( 01136722976 ) boleh datg lawat kete

    8. shaf says:

      assalam.. kereta saya nissan serena c24, enjin tersenggut2 macam nak mati bila berhenti kat traffic light, kenapa ya..
      jadi macam tu bila dah jalan jauh. ada yg kata masalah throttle body, dah servis benda tu, masih jadi lagi..

    9. John says:

      Salam… sya bru kena rm 1900 tukar distributor dan ECU. Keta mati masa tgh memotong… sape ada distrubutor C23 1.6 ori Japan nk jual boleh call saya 013 4742213

    10. Man says:

      Masih lagi axtiv ke grop ni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.