NISSAN SERENA AUTO C23-SR20

by Serena Owner :

Salam 1 Malaysia ,Saya mempunyai masalah dimana kereta saya tersengut-sengut. Dah macam-macam saya tukar dan bermacam -macam mekanik saya dah jumpa. Masalah Kedua: Tayar depan cepat haus di bahagian dalam. Dah selalu buat allignment/balancing baik dari segi auto/manual. Pasal duit jangan cakap, dah tak larat rasanya. Minta tolong mana-mana ahli-ahli KDI atau otai2 yang dapat membantu menyelesaikan masalah saya, kerana ini sahaja kereta famili yang saya ada dan kedua masih ada loan/pinjaman berbaki RM20++. Sekian ,Terima kasih.  Saya timggal di Kajang,Selangor.

NISSAN SERENA AUTO C23-SR20

NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 problem discussion.

Guys, any Idea to help our friend?

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

8 Responses

  1. Ramizu says:

    saya pun mempunyai masaalah yang sama….pomen kata kena tukar computer box ,

  2. Assalammualaikum saya ada serena c23 tahun 1999 nak Tanya pada otai2 macamana nak jack roda belakang saya punya roda depan lebih tinggi Dari roda belakang tq

  3. kdi says:

    Roslan, pakai pelapik spring

  4. rizal says:

    Fule pump dalam tangki minyak

  5. jefri says:

    Keta c23 saya ,masalah nya suka mati tiba tiba , diastributor dah tukar,coil dah tukar, crank sensor pun dah , tapi masih jadi gak. Pomen pun dh pening. Komputer box ada masalah juga ker

  6. azli abd aziz says:

    Salam… Mane saya boleh dpt spring plate .. Spring plate belah kanan sy ade 2 yg patah.. Pelik sy…. Mntk bantuan tuan2 utk masalah nie… Klu blh mntk what’s app saya. 01123634283

  7. Safuan says:

    Ada sesiapa berminat nak beli serena C23 .. harga RM 18000 .. boleh runding untuk turun harga .. kereta tak ada apa masalah , tiptop .. ws ( 01136722976 ) boleh datg lawat kete

  8. shaf says:

    assalam.. kereta saya nissan serena c24, enjin tersenggut2 macam nak mati bila berhenti kat traffic light, kenapa ya..
    jadi macam tu bila dah jalan jauh. ada yg kata masalah throttle body, dah servis benda tu, masih jadi lagi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close