- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • NISSAN SERENA AUTO C23-SR20

    by Serena Owner :

    Salam 1 Malaysia ,Saya mempunyai masalah dimana kereta saya tersengut-sengut. Dah macam-macam saya tukar dan bermacam -macam mekanik saya dah jumpa. Masalah Kedua: Tayar depan cepat haus di bahagian dalam. Dah selalu buat allignment/balancing baik dari segi auto/manual. Pasal duit jangan cakap, dah tak larat rasanya. Minta tolong mana-mana ahli-ahli KDI atau otai2 yang dapat membantu menyelesaikan masalah saya, kerana ini sahaja kereta famili yang saya ada dan kedua masih ada loan/pinjaman berbaki RM20++. Sekian ,Terima kasih.  Saya timggal di Kajang,Selangor.

    NISSAN SERENA AUTO C23-SR20

    NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 problem discussion.

    Guys, any Idea to help our friend?

    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    22 Responses

    1. Ramizu says:

      saya pun mempunyai masaalah yang sama….pomen kata kena tukar computer box ,

    2. Assalammualaikum saya ada serena c23 tahun 1999 nak Tanya pada otai2 macamana nak jack roda belakang saya punya roda depan lebih tinggi Dari roda belakang tq

    3. kdi says:

      Roslan, pakai pelapik spring

    4. rizal says:

      Fule pump dalam tangki minyak

    5. jefri says:

      Keta c23 saya ,masalah nya suka mati tiba tiba , diastributor dah tukar,coil dah tukar, crank sensor pun dah , tapi masih jadi gak. Pomen pun dh pening. Komputer box ada masalah juga ker

    6. azli abd aziz says:

      Salam… Mane saya boleh dpt spring plate .. Spring plate belah kanan sy ade 2 yg patah.. Pelik sy…. Mntk bantuan tuan2 utk masalah nie… Klu blh mntk what’s app saya. 01123634283

    7. Safuan says:

      Ada sesiapa berminat nak beli serena C23 .. harga RM 18000 .. boleh runding untuk turun harga .. kereta tak ada apa masalah , tiptop .. ws ( 01136722976 ) boleh datg lawat kete

    8. shaf says:

      assalam.. kereta saya nissan serena c24, enjin tersenggut2 macam nak mati bila berhenti kat traffic light, kenapa ya..
      jadi macam tu bila dah jalan jauh. ada yg kata masalah throttle body, dah servis benda tu, masih jadi lagi..

    9. John says:

      Salam… sya bru kena rm 1900 tukar distributor dan ECU. Keta mati masa tgh memotong… sape ada distrubutor C23 1.6 ori Japan nk jual boleh call saya 013 4742213

    10. Man says:

      Masih lagi axtiv ke grop ni

    11. Ijal says:

      Nissan c23 running condition…

    12. Razamra says:

      Sy punya Nissan Serena dah dekat 2 tahun tak jln. Hantar bengkel fuel pump berkarat. Dah tukar fuel pump tak boleh start jugak. Apa masalah ye?

    13. Bad says:

      Saya ada Nissan Serena C23 ada problem gearbox, dah masuk D kereta tak boleh jalan , kena masuk 2 lepas tu jalan , enjin dah panas baru boleh masuk D dan OK, ada kenal pomen2 yg OK boleh tolong masalah gear box saya ni? Jangkaan harga berapa? 0123164466

    14. Syam says:

      Kat mane nk cari bodykit y awesome ckit biar nampak garang ckit c23

    15. Zul says:

      Assalammualaikum, ada sesiapa tahu mana nak dapat or nak jual ecu c23 1.6 manual. Boleh hubungi saya di 0195717505

    16. Ridduan says:

      Assalam saya ada Kereta c23
      Masalahye Kereta saya gear bila time jalan Xnak Tukar macam gear [email protected] je

    17. mohd hasim says:

      saya sedang mencari cermin kereta hadapan Nissan Serena C23

    18. mohd hasim says:

      Sdr Jefri ..Tukar jer Electronik Ignition dlm cap tu…saya pernah mati engine dengan tiba2…Tukar jer okkk baik punya

    19. mohd hasim says:

      Sdr BAD ….Serena sdr sama penyakit ngan saya sekarang ….Engine x leh masuk D kena masuk 2 pastu baru leh masuk D jln bagus …penyakit sekarang ialah lembab …bila tekan minyak sampai ke bawah mencanak dia pergi ,,masuk kelajuan 100 km dia ok …bawah pada 60km ..nauzubillah..tersengguk2…A/cond x leh On….seolah olah ada pak gajah tarik d belakang…boleh ke sape2 beri jawapan !!!!!

    20. mohd hasim says:

      Sdr..Razamra..Penapis utama selepas Fuel pump ..dah tukar baru..kemudian cabut paip minyak pergi ke engine …on kunci kereta pulas pertama…berarti moto fuel pam jer yg hidup …jangan pulas kunci terus pergi ke dua itu untuk hidup engine….lihat minyak keluar ngan kuat …cuba tutup lubang paip minyak dengan jari kamu …mesti kuat and Pressure…kalo x …tak yah ler

    21. Wan says:

      Tumpang tnya la serena c23 ni ada ke yang mod masuk sr20det ?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)