• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

MODIFIED PROTON EXORA – BODYKIT ACCESSORIES

 

modified proton exora bodykit accessories
MODIFIED PROTON EXORA – BODYKIT ACCESSORIES

Proton Exora MPV is a first Malaysian made MPV. Today, the Exora is one of the favourite MPV in Malaysia and the most sold MPV model in Malaysia according to the number of booking and order for now. This year, the Exora Owners have the opportunity to celebrate Aidilfitri Festival with the new Malaysian MPV. The exterior looking of the Exora can be said among the nice looking MPV. The price and features offered from Proton Exora makes the exora is a value for money MPV in Malaysia. So here I want to share some of the latest picture of bodykit accessories available for modification of Proton Exora to be the modified Exora.

 

MODIFIED PROTON EXORA – BODYKIT ACCESSORIES

 

modified proton exora bodykit accessories 1 454x500

Exora in white colour really express the beauty of this MPV. With the latest bodykit and skirting designed for exora. Most of the exora bodykit price is between RM700-RM1600 with or without painting.

modified proton exora bodykit accessories 2 500x343

Various bodykit available makes the exora owners easily fit their ride with new different style. For more info maybe you can enter the exora owners club malaysia Forum (EOCM) at protonexora.com.my

modified proton exora bodykit accessories 3

modified proton exora bodykit accessories 5 500x375

Many of exora owners love to make up their MPV to match the VIP Style with VIP and wide lips Sport rims. It is better than sports style for the exora. Furthermore, the exora will look more stylish if it is fitted with 17″ sport rims instead of 15″ and 16″. It is adviseable for the exora owner not to fit too large diameter of sport rims to avoid less pick up due to more weight of the sport rims for this MPV and will probably cause in high fuel consumption of exora FC (km/l @RM/km).

modified proton exora bodykit accessories airmaster skirting spoiler exora ezora

The most famous bodykit for exora which is made by the airmaster bodykit. This one is very nice and the design is more to sporty looks with double exhaust muffler. The front skirt is wide which makes this exora looks fierce and large.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

18 Responses

  1. mr.eims says:

    bagi aku exora ni mmg cun la..
    cam nak angkut je 1..nasib bek aku akde famili lagi..
    kalu dah ada famili sendiri, dah lama aku angkut.hehe..
    kasi modify performance sikit ok la tu..

  2. alang says:

    angkat jer…jangan tak angkat..time belum berfamily ok gak angkat exora..
    tapi bila dah family ramai nanti…mmm…tukar elok ler tukar ke MPV lain plak…
    bukannyer aper…takut exora ni nak mampu nak angkut semuanya..he,..he..
    kalau setakat lawa kat luar jer…tak jadi gak..

  3. apa2 ajer says:

    alang

    itulah..da jd terbalik lak.. bila nak kuar versi turbo ni? lama dah ni

  4. apa2 ajer says:

    pasal bodykit2 ni saya rasa rakyat Malaysia paling kreatif di dunia..

    betul x kdi?

  5. alang says:

    itulah …kalau ader version turbo…mm…memang x pikir panjang dah…angkat terus..
    tp memang betul rakyat malaysia ni memang kreative..ader jer keter keluaran baru..ader jer bodykitnye..bak kata pepatah ‘bagai aur dengan tebingnya’..saling bergantung..atau pepatah lainnyer..’mcam isi ngan kuku’…he..he..

  6. apa2 ajer says:

    tu aaa alang..

    x kira kereta tu byk ke x byk ke di pasaran mest ada mcm2 style bodykit.. KDI, bila turbo nak keluar ? dah lama ni org menunggu

  7. gen2 lama says:

    dengara cite base model nak keluar dah…..RM55k…rim besi, seat lain…ada staff dah nampak kat kilang….

    turbo kan tahun depan….

  8. eriz says:

    da nk kuar da base model…untuk yg budget kecik leh la angkat…tp mmg kene kumpol duit la nk cat,nk pkai bodykit,rim sukan dvd player n mcm2 lg nk completekan mcm high line punyer…

    gen2 lama,
    aku minat gak kt exora prime n prestige…ade turbo…mmg mengancam ar…

    tak sabar nk tggu tahun dpn tgk turbo…

  9. chan says:

    pergh…
    kuar turbo..
    sah2 aku angkat 1 derr..

  10. Norman says:

    Untuk gua bodykit untuk MPV tak berapa penting,Asalkan interior lengkap dan spot rims 16 ke 17 inch dah kira bagus.Gua pun tunggu versi Turbo jugak,nak tahu perbandingan harge

  11. apa2 ajer says:

    harap2 kuar turbo x la ter over price sebab kalau ikut harga pasaran dunia, harga Proton memang dah mahal.. kalau Proton btl2 nak jd pemain dunia la.. kalau setakat nak jd pemain Malaysia, kekalkan lah cara lama jual kereta mahal2 pastu naikkan kereta luar bg nampak kereta kita murah

  12. kerol says:

    for me, semua exora di atas tak berapa cun la walau dh tambah bodykit EXCEPT for the first one. Gambar yg pertama tu exora nya cun. Mmg menarik. tak terlalu lowered dan mmg cunlah…hehe:))

  13. auto fanz says:

    hok alik atas nga warna ite 2 jah come lote..hok ln bad taste..

  14. auto fanz says:

    kdi ter xdop ko topik2 biz psl kreto ni..tunjuk ajar dr ore biso2 doh..mcm jwb soalan dr kami sbagai pengomen ni..tips2 bguna k ckit byk pn xpo molek baru..mcm nk bt biz spare part yg byk dplopori org cina jah..nk jgk ore mlayu wt biz ni..k guana (macam mane)? bkn iguana..

  15. kdi says:

    aduih auto fanz.. tecekik kdi try nk faham loghat pekat kelantan tuh.. hu2.. harap boleh cakap bahasa standard eh.. hi2.. kalo nk borak2 tanye ape2 gi je kat chit chat family kdi tuh..

  16. awienaz says:

    baru je pegi tempah exora bodykit. tanya kat kedai sekitar serdang, bangi semuanya harga 1200 ke atas. Last2 jumpa satu kedai kat bangi, dia offer
    rsr bodykit siap cat n pasang dengan harga 950. Pu. Terus sangkut. Nanti exora putih i tu nakl diwarnakan ngan high gloss black kat bumbung dia. tak sabar rasanya nak tengok cam mana rupa dia. kat depan dah letak itam macam jerung. garang beb. rasanya tu yang pertama exora buat cam tu.

  17. awienaz says:

    Satu je masalah orang melayu ni, hari tu adalah gak pegi kat kedai `melayu`, dia layan kitya macam kita ni orang takda duit. kita tanya dia, buat2 tak tahu je. langsung tak jaga hati customer. Harap2 kalau sesiapa nak berniaga apa jua pun, bare in your mind, customer is always right. biarlah hakikatnya mereka salah pun. I ni business kecik2 je, wedding planner, interior designer.

  18. norman says:

    Elak jer kedai sombong mcm tu.Gua biasa kena sekali kedai exsos org melayu.Gua tanya exsos EG brapa dia buat tak layan jer.Kalu pegi kedai bangsa aing nanti ckp tak tolong bangsa lah,entahlah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>