MALAYSIA SPORT RIM GALLERY – ROTA VOSSEN 15 16 17 18 INCH WIDE

image

Sport rim Rota, Vossen dan banyak lagi rim lebar yang famous di Malaysia dan murah boleh didapati di seluruh negara. Apa yang anda perlu buat sebelum menukar rim kereta baru adalah melakukan survey yang secukupnya mengenai design, warna, saiz dan kesesuaian sport rim tersebut.

Berikut merupakan galeri design sport rim dari beberapa buah kedai rim dan tayar murah di sekitar lembah Klang, Kuala Lumpur dan Selangor.

MALAYSIA SPORT RIM GALLERY – ROTA VOSSEN 15 16 17 18 INCH WIDE

image

image

image

image

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

15 Responses

  1. kyul says:

    i wanted to share 1 little info. for those who DONT CARE what tyre brand you are going to use. then i think this might be helping. 1 week ago i just change my whole set 17 inch sport rim to 18 inch sport rim. i dont know if your place can give better price, but mine cost rm2900( rims with tires, no trade in)
    1) vossen cv5 (taiwan) 18 inch 114.3 (5 holes) front 8/ rear 9
    2) 225/40/18 NANKANG SPORT 20 ( rm300 each ) [rates 3/5 stars from UK website]
    3) steel tube on each rims(accessories rm25/pcs)

    the shop is in Batu Pahat
    i surveyed all around Batu Pahat and average price offered around rm3600-rm3800 with cheapest tires
    so i guess this shop where i change my sportrim is the cheapest:)

  2. keeven says:

    hi there..where is this place here its 225/40/18 8 & 9j with conti mc 5 for 2400 with trade in suprima s rims

  3. sudarman says:

    haloo brader kyul…where the shop you mentioned …i interested to change my sport rim also..

  4. radzie says:

    Salam shbat smua.sy bruw saja pakai persona.rim saiz brapa yg saya prlu tkar.nk tkar 17 tkt brgesel plak dgn body.tlng bgi cdangan skt.

  5. kdi says:

    Radzi… 17 boleh. Tapi jgn terkeluar sangat. Better amik 16 jela x pening kepala.

  6. nazril says:

    Hi,

    Saya baru beli kereta mitsubishi galant 90, owner lama guna rim rota 17″ x 9jj , dah nampak mcm katak lah, nak tukar rim lain, any suggestion on wheel size and offseta?

  7. zailan says:

    Im looking for rims 16inch or 15inch (4Lubang) 9jj or 10jj formy Honda Prelude Wide Body. Please assist.

  8. zailan says:

    Looking for 15inch or 16inch rims 4holes 10jj oratleast 5jj for my widebody honda prelude ba5. Please assist me.

  9. altis says:

    Bro new altis vossen 17 de x?

  10. fariq says:

    hi,
    saya baru beli honda jazz second model…rim apa yg sesuai untuk car ni?? saya dah survey macam2 rim, yg sy pilih vfs/2 vossen tp agak mahai..so rim apa lg yg sesuai untuk jazz? kalau boleh jnis batang bnyk skit…any suggestion???

  11. Edan says:

    Hai abang2 suma… saya baru brjinak2 nk main kereta. Saya pkai myvi. Rim saiz apa yg sesuai tok myvi. X brgesel dgn body. Kalo bole yg nmpk lowered jew. Minat rim vossen.

  12. Amar says:

    Assalamualaikum, sy pakai saga plus. Sport rim saiz 15 apa yang boleh sy guna. Sy takut bergesel atau terkeluar sgt lah. Absorber kereta sy lowered tp bukan stance. Ingat nak pakai vossen, tp takut mcm mahal sgt kot. Xtau harga pasaran. Selain vossen pn xpa. Harap ada yang sudi membantu.

  13. amin says:

    salam sy nk tnye rim bpe inch yg sesuai utk hyundai getz sy??boleh x suggest yg murah yg nmpk cool ble pkai

  14. hming says:

    I want your wheels for my ford ecosport car but I live in India can you help me ?

  15. Yeap says:

    Hi … Looking for 18 inch rims for my act 50… Plus tires also … Any recon in pj or Subang areA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close