- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • 2018 NEW PROTON PERSONA VVT 1.6 CVT MT SPECIFICATION MALAYSIA
  • Macam Mana Nak Guna Usb Port Dekat Radio Player

    Salam, mcm mana nak guna usb port dekat radio kereta?. dah cucuk pendrive still tak boleh guna. dekat screen cakap reading je. Help Me please. Nak dengar lagu raya ni nak balik kampung

    By: Miko

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    4 Responses

    1. mohd says:

      format Pendrive anda daripada NTFS kepada exFat.
      cth;
      Klik kanan pada Pendrive ~ klik format ~ tukar NTFS kpd exFat…selesai
      selamat mencuba

    2. nurulain says:

      maaf bertanya…kalau saya nk tgk movie daripada pendrive pon x dapat..adakah perlu buat seperti di atas juga

    3. Max Hardy says:

      ek eleh..issue sebenar adalah jenis port USB tu sendiri…is it 2.0 or 3.0 type…utk kereta, normally semua pakai 2.0. so kalo pakai usb 3.0 dia boleh detect tp xboleh read…n gunakan format paling basic, fat32…sekian terima kasut…

    4. Mohd Ghazali bin Shapie says:

      Camne nk play movie pd radio kereta alza guna usb…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *