- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • LUNCH GATHERING FAMILY KDI AT TUPAI2!

    First of all, Thanks to all family KDI which is, 3 KDI editors, Joko, Kejam, Black Evia, Achik, Nizu & Sya coz make our lunch gathering at tupai2 restaurant at 1PM just now happening giler! Pandai Achik ngan Nizu buat surprise nak datang last minute yer.. manje tol la dorang ni nak kena jemput2 sorang kat Damansara, sorang kat Shah Alam.. Balik pon nak kena antar.. amboi la hai.. manjenyer.. hu2.. Sory eh kat sape yang sampai awal tu.. hik2…

    sn851050

    (korang perasan x? family kdi ada 3 putih + 3 hitam la tadi.. tgk gambar baru perasan.. huk2 =) )

    Overall, memang happy gler rasa x puas la berborak kejap je kan.. dapat gak jumpe kejam n Nizu akhirnya.. kejam, mintakla password kat Joko.. dah bleh tgk dah pape yang family kdi punye private post ok.. =) Hope to see you all again ngan aktiviti yang sempat kita plan tadi.. Ni post saja nak kasi kdi readers tgk betapa sportingnye family2 kdi nih… tapi gambar kereta la.. nak password kena la jumpe kitorang dulu kan.. hehe..

    sn851051

    Kitorang suke putih! (kejam,mel,kdi)

    So kepada sesapa yang x join family kdi agi, bleh klik chit chat family kdi and selamber je borak ngan kitorang.. kitorang ni bleh kata internet family yang paling sporting la.. jgn takut2 ok.. kitorang suke kenal2 ngan orang baru.. x kira tua ke muda.. yang ada sekarang dari umur 21 sampai lah 44.. hu2.. sume dah macam adik beradik kan kawan2.. =)

    kdi-family

    Vs kitorang suke hitam! =p (black evia, achik, joko)

    Sekali lagi thanks kat semua yang memeriahkan majlis tadi dan sanggup mengular masa kerja semata2 nak berjumpe family kite semua.. =)

    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    48 Responses

    1. mel says:

      pasni main bowling la plak
      lame dah aku x main ni
      asu pnye pasal la neh hehe

    2. black evia says:

      meL..
      ape mcm jmpa x td jln nk ke sana?..
      aku rsau gak tkut ko sesat2 td.. tue aku stand by agi kt opis,tkut klu2 ko ada cal aku dt..
      hehehe..

      achik..
      Ooo..ni ru penya dak baik yg kdi mje2 kn ekk?…
      gaya mutu keungulan ekk;-)

      kdi..
      wlaupn korng lambt black,joko,[email protected] n meL.. tetap tgu korng ;-)

      nizu..
      dh x ngajuk2 lg ke ngan black?..
      hehehe.. lawo x gmbar kt baju black td.. tu tuk korng gak sebnarnya(nizu,achik,sya)
      tkut aku kna kutuk tu psal aku pakai bju tue huhuhu…

      kpd korng semua tQ.. n santai brsama..
      hehehe..apa mcm plan bru black td?.. orit x?..
      leh kta buat tt lg nti ekk..

      opss!!.. tgal sorng lg
      otai kita joko.. ceh!!..smpai2 enjen keta lum off lg ko dh kutuk aku kn?..
      hehehe.. apapn tq gak cozz dtg ngan geng2 kita yg lain..

      [email protected]
      ha..situ la tupai2 nya.. ko nie pn sama gak mcm aku main tawaf2 dlu bru jmpa ye…;-)
      akhir nya dpt gak aku jmpa ko [email protected] yg sungguh jambu… hahahaha..

      iz & sya..
      tag team..aku igat ko xdtg td.. caya la.. cam ni la tag team aku huhuhu;-)

    3. protonmania says:

      hai buat gathering tak ajak saya pun…. saya pun ahli gak!!! mana aci!!!!! mcm nie tak rock la

    4. black evia says:

      protonmania..
      la kn ktaorng dh planing ari tu lg..
      nk g mkn.. ko xder mncul kt forum plak..
      so..xder la mkan..
      xper,nti kta buat gatering lg ko join la ek..;-)
      leh knal ngan geng2 bru..yg lain plak

    5. mel says:

      black
      jumpe, bile smpai dkat kedai2 tu aku dah tau area tu
      dulu aku blaja kat uniten jap
      so tau la sket2 area tu

      protonmania
      kena rajin2 la menjenguk di chit chat family pnye thread
      ahli ngan family lain
      so rajin2 la bemesra ngan geng2 kdi
      baru jadi family kdi
      baru rock..hehe

    6. protonmania says:

      insya-allah pas ni saya rajin-rajin jengok chit-chat family… tapi buat kdi ker, iz ker kalau ada apa-apa aktiviti tu email lah kitorang nie yang suam-suam kuku kat sini bukan apa mungkin kekadang tu sibuk sangat sampai tak ada masa nak surf internet jengok forum kat sini… saya punya email kdi mesti tau kan?

    7. protonmania says:

      sticker pun tak dapat lagi hehehehehe

    8. protonmania says:

      mel boleh tolong kot?

    9. mel says:

      protonmania
      cmne ko bleh dpat password link ni?
      ke mmg tade password?
      sticker tu aku x pegang
      KDI je yg pegang, nanti die bacela comment tu tgk die ckp ape
      kalo die x check nanti aku ckp kt die

    10. Joko says:

      Mel
      Untuk tread yg tanpa gambor superhero gaban ngan super heroin power puffgurl memang boleh semua org masuk, password untuk tread satu lagi yg tanpa penapisan filem LPF… okey

      Black..
      Terimalah hakikat , bukan apa , kalau ada niat nak ngaku bujang, selipar bini dlm kereta BLM jambu ko tu sebagai saksi… ha ha ha ha..
      Tentang cadangan ko tu, boleh dilaksanakan tapi kena ada organiser nyer agar persiapan dan aktiviti program menjadi lebih menarik dan terancang.

      Nampaknya aktiviti famili cenggini dah mula jadi tarikan kepada kawan2 yg lain, baguslah dan tahniah pada KDI, dan seperti yg aku sarankan kat kedai tadi, kena lantik J/Kuasa sementaranya, seperti setiausaha dan bendahari, agar penyebaran maklumat aktiviti dapat dibuat dengan lebih meluas kepada ahli2 forumer yg lain. Mungkin lepas ini kita boleh menganjurkan aktiviti yg lebih besar dari segi bilangan penyertaan dan berinfomatif, sambil berkumpul sambil berkongsi pendapat dan pengetahuan tentang dunia kereta. Manalah tahu kut2 ada kalangan forumer kita yg ada ilmu drifting ker, jungle tracking ker boleh gak nambah2 pengetahuan.

      Semoga KDI famili terus maju bersama …

    11. mel says:

      joko
      tula, baru sedar ade kat forum rupenye thread ni
      tadi main click link yg KDI bagi je

    12. wah..dh byk komen..mne achik ngan nizu, x masuk kt sini pun…
      adeh..semlm dh kopak 300 lebh psg padel lock..ikutkan hati nk jer amik
      spoiler…nsb baik iman kuat lg..haha..

    13. kdi says:

      haha.. geng2 sume.. idea black tu memang bagus gak.. mane taknye.. die nak buat kat tempat die.. pandai ko eh black.. haha.. tapi ok gak.. bleh lepak pantai sume.. ok kalo camtu, black la yang handle utk event nih. Bro Joko jadi penasihat tetap apa2 aktiviti sebab senior la katakan… byk pengalaman.. hu2.. So, S/U bleh la lantik sesapa yang superwoman tu. KDI akan support je apa2 keputusan geng2 semua. Ok Black aka Mr President utk aktiviti akan datang.. hu2.. Sebab idea ni black yg bagi kan.. so black bleh eh.. caya la bro.. =)

      Protonmania,
      la.. nape x jenguk chit chat family kdi.. hu2.. kalo x dah bleh jumpe dah semalam kan.. KDI memang ada email semua orang tapi xkan setiap kali ada aktiviti nak hantar nanti rimas plak member2 yang lain kan.. xpe pasni kdi email la protonmania ok.. sticker tu kalo jumpe nanti kdi bagi.

      [email protected],
      hu2.. kopak eh duit.. padle lock tu penting tu. baru je terfikir nak beli tapi pow abang punye sudeyh.. kah2..

      hari ni punya project:
      + subwoofer
      + amp
      + LED belakang
      + Sticker custom body line
      + horn yang sedap sikit
      + cuci2 sikit keter yg dah berhabuk tuh.. hu2..

    14. kdi, tu pun nsb baik 300 jer..kalo psg yg lain skali tu, ble jejak 1k lebih tu…

    15. joko says:

      Black,
      Memang betul lah kata KDI , ko memang sajak jadi event manager nyer, pastikan cari tarikh yg sesuai, kemudian lagi bagus kalau dapat contact pejabat sana, mana lah tahu , tup2 hari kita pegi tu dia tutup pulak, nak buat penyelenggaraan mungkin, adalah yg kena ikat kat pokok atau meriam kat tepi muzium tu nanti… heehee

      Atau mungkin pihak muzium ada pakej/program/aktiviti menarik untuk sambut tetamu berkumpulan cam kita ni.. kut dia nak bagi kita test drive kereta tank ker, kapal terbang ker atau kapal selam. Makan minum mungkin boleh blok booking mana2 restoran terdekat, atau upah catering ker atau bawak bekal cekodok sorang sikit ker buat barbeque dsb..

      Kejam,
      Tak per, pasal keselamatan biar perabis mahal sikit asal rasa tahap konfiden tu lebih tinggi. Kita kena berusaha yg terbaik, tuhan menentukan segalanya.

    16. achik says:

      gud morning semue…

      [email protected]
      lek ar aku bru nk masuk kije ni…msuk2 opis trus bkk forum ni tau…huhuhu…amboi [email protected] dlm ni byk plak ckap ble jmpe senyap je…pemalu ek…[email protected] asal rupe ko xkejam langsung…wakaka

      black evia
      amacam cukup baek xmuka achik ni…hahaha…

      joko…
      ok gak cdgan joko 2…tp yg penting achik cuma ahli biase jer….hehehe

      kdi…
      thanx ek kdi antar achik smpai kt smpang 2…nsib baek bos xmrah masuk lmbat smlm…

    17. achik, aku mmg mcm nie..memule mmg pemalu sket….
      tp nnt dh lme² ok la..baru la kuar kekejaman nya..haha…

    18. achik says:

      jgn kejam sgt dh la nnt ek…sat g aku yg tkut…hahaha

    19. black evia says:

      joko..
      pasal aktiviti tu..mmg mcm kita leh buat nti,bila dh rmai geng leh jgak ada plak geng2 kita nie hati dh terpaut plak..
      sape tu,sape tu ekk??;-)klu rasa2 ada pntun2 d copy paste lg tu.. mmg sah ada huhuhu..
      emmm.. bab selipar tue.. selipar jamban aku arr..
      cam achik,aku pn ada gak..hehehe;-)
      nsib baik geng lain xnmpak(shhht… diam joko,rhsia kita ber-2 je tu)

      kdi..
      ala apa ssh2 nya.. antr je umah achik kc dia cuci.. kc raging skit,asyik nk bermje2 je..
      ha..time nie la kdi plak brmaje..
      xder ke orng lain leh jd event president?..
      aku bab2 president nie lmah skit..kang lupa diri(hahahaha!)

      achik..
      rupe [email protected] x se [email protected] orng nya kn?..rupe kesian kn achik?..hahaha

    20. kuang asam ko black…sedap je ckp aku rupe kesian…
      ko tggu aku jmpe ko lg…mmg aku lenyek² ko ngan GL aku…

    21. achik says:

      hehehe…tp kn [email protected] aku pn setuju ngn pe yg black evia ckap 2..hahaha

    22. joko says:

      Tengah tahan gelak.. mmmgghh nyammmpahh!

    23. joko says:

      Tak pe kejam, lepas ni ko tukar nick ko jadi..mmmm Mat Kacak. sebab ko memang smart aku tengok.. kejam tu macam brutal sangat..

    24. joko, mmg la pki mcm tu..sbb baru blik keje…
      nsb baik aku x pki kemeja..
      agknye, kalo aku pki kemeja ape la agknye korg kenekan aku kn..
      xpe..hr nie aku kasi can kt korg kenekan aku..

    25. joko says:

      Satu lagi, kitorang perasan, kereta ko punyalah suci bersih, satu habuk pun tak ade… memang rajin belek kereta ko ni, sampai Black ngan aku nak turunkan autograph kat bumper semalam … maklumlah org rumah jauh, belek lah Ina tu aje.. hee hee ..

    26. hehe..ina tu bini mude…biase la..bini mude mmg syg lebh skit..haha…

    27. kdi says:

      achik, black,
      kdi setuju lah ngan pendapat korang pasal kejam. rasenye kejam ni letak nama kejam sebab nak bagi nampak lebih kejam padahal x langsung.. xnak orang mengata la katakan.. kui2.. =p
      xpe kalo kejam nak lenyek pakai GL, kite tahan pakai spoiler kita black. alamak achik takde pertahanan camne tuh.. hu2..

      black, kira sekarang ni sape punya idea, die kena handle la.. senang camtu.. agipon tu kan tempat ko.. kena start plan btol2… yang penting tarikh sesuai tu..

    28. aah..korg sume mmg pakat nk kene kan aku la nie…
      nnt aku jd btul² kejam nnt, korg majuk plak…hahaha..

      oit²..nk g konvoi tggu aku psg siren dlu..strobe light pun aku lom beli lg nie..
      aku nk last skali..aku jge blakang…

    29. black evia says:

      kdi..
      achik ada pertahanan dia xkn x perasan kot..
      tu ha selipar dia yg jamban tue..
      kdi?..yg defuser kt bumper dpn tu yg bsar tu(ntah apa namanya)
      mana nk bli?..smart arr..lg -1 yg tepi tu psang ltak skru ke?..

      joko..
      nsib baik ko thn aku smlm klu x mmg aku sign kt keta yg brkilat tuh..
      aku sign logo gaban the movie..hahahaha

    30. achik says:

      ko ni black de jer kan nk mngenekan org…aku xpyah nk de pertahanan ni…aku kn bini ultraman skali nnt ultraman fire abis [email protected] ngn ina die…wakaka

    31. black evia says:

      ala aku nk gak gurau2 mje ngan ko..
      opsstt.. diam2 nti ada orng mrah..hehehe..
      wah!! serdangujn la kwn2.kjp brhenti kjap2 hjan lg…
      emmm… hjan main2 nih.

    32. joko says:

      Black ,
      Ko tak sedor ker nasib ko serupa ajer macam kejam tu… harap kan hari minggu ajer baru dapat mandi berniat, kut tak main hello2 dari jauh jer lah, nasib baik adalah 3g… Tak per nanti bila kejam dah pasang lampu strobe kat atas GL dia bolehlah guna untuk hal2 kecemasan “Bagi Laluan! Bagi Laluan !” ..kui kui kui

    33. black evia says:

      joko..
      la..aku igt ko dh grak blik jb..
      hti2 drive ujn ni jln lcin..

    34. joko says:

      Tak apa asal jgn pakai selipar jamban, takut tergelucer…

    35. joko says:

      Black,
      bini aku kat sini ajer, ko orang berdua ajer yg jauh dimata… kat JB bini Mat Kacak, kek pilah, bini kau.. lupo lak ko ? bini dah call suruh balik copek tak ?

    36. kdi says:

      alamak ni dah masuk perbincangan orang2 yg dah berbanglo tangga (similar to rumah tangga tapi lagi besar ar.. pakai banglo..hu2)

      ok kejam, nanti dah beli sume tu siap2 kite leh konvoi. kdi xyah beli. curi kapal terbang punye je.. lagi terang.. kah2..

    37. Joko says:

      Black,
      ada orang dah pasang sub wofer ngan power amp lah.. bleh lah tumpang telinga nak dengor lagu dangdut plak.. ” aku orang kecil, engkau orang besar, aku semut merah engkau semut gajah “… Lepas ni, KDI kalau jln jauh mana2 tak boring lah, boleh layan wofer pom! pom! pom!

    38. achik says:

      mne semue org ni…asal sunyi sepi jer ari ni, cuaca pn mendung ajer…sgt mmbosankan ari isnin ni…huhuhu

    39. amboi² korg..aku bru lmbt bkk setgh ahri dh mcm² korg mengate aku ye…
      joko, aku dh dkt ngan bini aku la..xde PJJ lg dah..haha…tggl black sorg jer…

    40. black evia says:

      joko..
      dangdut.. pn dangdut la.. layan jer..
      tp klu aku,suke lagu lg lirik cam nie..
      mari semua bergoyang..goyang inul disini..
      hahaaaha..goyang gerudi…

    41. Joko says:

      heh!.. ko Black ngan Kejam memang tak sajak langsung kalau nak goyang gerudi.. sebab bumper kecik no.. haa haa haa.. lain lah cam KDI, tak yah bubuh spoiler pun dah mantap…

    42. black evia says:

      mana geng2 kita semua ni?..
      sunyi sepi je?..

    43. kdi says:

      haha.. ape yang korang bebelkan nih.. =p dangdut la ape la.. hu2.. sory la geng sume.. sejak akhir2 ni sgt bz. semalam baru submit borang exam. lagi sebulan kena seksa otak nih.. hu2.. hmm.. woofer tu blehla.. buat sedap2 telinga je.. mmg x bosan kalo jalan jauh.. kalo jalan dekat rasa nak gi lagi jauh.. hu2..

    44. joko says:

      laa hai! ada kdi kat sini.. Ohh nak amik paper rupanyer. ok lah work hard lebih skit, semoga cemerlang nanti pereksa.. Nanti lepas ni boleh layan calen audio sapa lagi ump! plak.. kui kui

    45. Lily says:

      Blh ke ly nk msuk komen cni wlau xde pic grey blm ly?Huhu..(ayt touching cz aku xde)
      Loh..korang ni br prasan ke yg [email protected] ni x sesuai rupa n nick die?
      Aku mula prasan ble tgk dlm fs die dlu2 lg,meh rmai2 pasni pnggil die ‘jambu’.Haha..

    46. nizu says:

      Salam semua…hari ni nizu baru sempat nk live message here..hu2. Setelah seminggu berjumpa dgn korang semua. He2.Rindu la… Jom kita imbas kembali gathering kat tupai2 last week tu.. (dh basi ke..xpela.he) .

      Joko
      Nizu sampai2 kat sana, baru je nk duduk…abg otai kita terus tya nizu psl kawin.he2..malunya (kalau ya pn bg la nizu duduk dlu..hahaha). Mmg nk jemput korang semua g nizu punya wedding tp on that time kad kawin nizu xsiap lg. Nk cite lebih2 time tu segan la..Otai2 yg dh lepas2 xpela.he2. Diaorg xmalu dah..haha.

      Black
      First tgk black dh tau dh dia ni mesti jenis gile2..jambul mmg maintain, cayala..haha.

      Kejam
      Kejam mmg xsekejam namanye..he2 (malu2 lg)

      Iz & Mel
      iz dgn mel pn xbyk ckp sgt (tp dpn achik dgn nizu je rasanye..he).

      Achik
      Nizu dgn achik first jmpa tp rasa mcm dh lama kenal..chewah

      Sya
      Nizu doakan korang cpt2 kawin k…AMIN2

      Kdi
      Last but not least..tentu la adik kdi yg comel2 tu..he2. yang sanggup menjemput & menghantar nizu dn achik dgn selamatnya…kih2 (org yg paling lambat mkn..he2).

      Yang lain2 yg xpenah jmpa tu..nti kita jmpa k

      Miss u all….

    47. Joko says:

      Nizu,
      dah tengok gambor yg ada budak2 nakal tu lum kat sini
      http://kereta.info/koleksi-gambar-family-kdi/

      Kalau dah ada password leh lah tengok kat situ…

    48. nizu says:

      Joko..
      A’ah kita baru je tgk..thanks

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)