INILAH SEBABNYA KENAPA SURBO CYCLONE DALAM AIR INTAKE HOSE BERBAHAYA

image

Surbo vortex generator yang berasaskan konsep cyclone ini memberi kesan sampingan negatif kepada enjin kereta anda. Produk vortex air swirler ini sudah lama diperkenalkan dan tidak dinafikan mempunyai kesan pada aliran angin masuk ke intake kereta anda. Namun tahukah anda kenapa ianya berbahaya?

Bahan yang digunakan untuk membuat cyclone ini tidak dapat bertahan lama. Seperti yang anda lihat pada komen di gambar tersebut, bilah swirler tersebut akan patah dan serpihannya akan memasuki ruang enjin. Pada asalnya, idea cyclone ini dibuat dari aluminium dan kini terdapat produk plastik dan bahan lain yang tidak tahan serta mudah terserpih.

Jadi sekiranya anda ingin memasang produk sebegini, fikir dahulu sebelum memasangnya kerana menurut mekanik workshop kereta, kes bilah patah ini kerap berlaku.

INILAH SEBABNYA KENAPA SURBO CYCLONE DALAM AIR INTAKE HOSE BERBAHAYA

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close