HARGA TAYAR TERPAKAI – CHEAP USED TYRE PRICE – BERBALOIKAH?

image

Gambar menunjukkan dengan jelas senarai harga tayar 2nd hand atau tayar terpakai atau juga mungkin tayar celup. Tayar paling murah dijual pada harga RM 45 sebiji bersaiz 13 inch, RM50 untuk saiz tayar seperti kancil, kelisa, myvi, saga iaitu 14 inch dan RM65 untuk saiz memuatkan sport rim15 inch.

Manakala paling mahal ditawarkan adalah tayar bersaiz 17 inci bagi kereta lebih besar seperti exora, alza, preve atau waja pada harga RM150 sebiji berbanding harga baru RM300, dua kali ganda lebih murah.

Harga Tayar saiz 16 inch pula sekitar RM90 ke Rm130 bergantung kepada keadaan tayar yang elok dan jenama dari silverstone, falken, bridgestone, yokohama, continental atau Toyo.

Sememangnya murah harga tayar second hand ini, tetapi berbaloikah anda menggunakannya?

Kdi selalu menasihati rakan2 agar terus membeli tayar baru kerana lebih berbaloi dan tahan lama. Ia juga jauh lebih selamat berbanding tayar 2nd hand yang telah nipis bunganya dan semakin mendekati expiry date tayar tersebut.

Namun bagi yang mengalami kesulitan, boleh membeli tayar 2nd hand ini dengan syarat:

1) bunganya masih tebal

2) tiada kerosakan pada sebarang permukaan tayar

3) tiada kesan torehan pada tayar untuk menebalkan bunga tayar

4) tarikh manufacture tayar tidak terlalu lama supaya tayar masih mempunyai cengkaman yang baik dan tidak keras.

5) harga tayar terpakai itu tidak jauh dari price list harga tayar terpakai ini

Apa pandangan anda?

HARGA TAYAR TERPAKAI – CHEAP USED TYRE PRICE – BERBALOIKAH?

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

9 Responses

  1. zizi says:

    Tayar terpakai secondhand condition terbaik boleh dijumpai di pj jalan222. tel 0123191769. Dah check lembut mencengkam dan tidak disapu minyak. Semua original, branded dan tidak ditoreh. Ni lah yang boleh recomen kat semua.

  2. Akbar says:

    Tayar second hand for sale all size rm25

  3. embrose says:

    Bro i need 4×4 second tyres 15in x 235

  4. east says:

    bro akbar..kt mana tu ye?

  5. din/ben says:

    TQ ZIZI! BAUCAR HARI RAYA RM100 untuk anda!

    besttayar OFFER HARI RAYA SEMUA SAIZ TAYAR KERETA 0123191769

    LOKASI TAYAR SECONDHAND TERBAIK WHATSAPP 0123191769.

    BALIK KAMPUNG DENGAN SELAMAT.

  6. selamat says:

    Bro akbar alamat kdai tu kt mane

  7. Mohd Faizal Abdullah says:

    saya berminat beli tyre terpakai dengan secara pukal . Boleh tolong bagi tau berapa harga mengikut jenama dan size tyre….

  8. yie says:

    Tayar tempat 222 ni memang kering tiada minyak. Memang puas hati melihat. Semua branded dan original. Bunga original tiada toreh. Betul boleh rekomen kat semua. Memang murah dan terbaik.

  9. zul says:

    bro zizi..boleh bagi nama kedai tayar tu tak?dekat mana tu..sy survey smlm takde pun kedai tayar kat stu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close