- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • BUYING A USED BMW 3 SERIES OR 5 SERIES – MAINTENANCE & COST OF OWNERSHIP
  • HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA

    image

    Gambar dan detail harga menunjukkan alat ganti Honda City yang boleh dikatakan tidak begitu mahal dan standard bagi kereta compact sedan di Malaysia. Data dikongsi oleh penjual spare part Honda City 03-07.

    HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA

    1. Original Bosch disc rotor front = RM260 per pair
    2. Oriignal Honda wheel bearing rear = RM160 per piece
    3. Original Honda lower arm = RM150 per piece
    4. Original Honda absorber mounting = RM50 per piece
    5. Original Honda engine mounting set = RM380 per set
    6. Original Honda absorber front = RM160 per piece (for idsi)
    7. Original Honda absorber rear = RM160 per piece
    8. Drive shaft = RM250 per piece
    9. Original Honda ignition plug coil = RM160 per piece
    10. Original Honda fuel strainer = RM150 per piece
    11. Original Honda valve cover gasket = RM36 per piece
    12. Original Honda brake pad front = RM150 per pair
    13. Original Honda wheel bearing front = RM140 per piece
    14. AR Racing sport spring = RM220 per set
    15. AR Racing disc rotor front = RM380 per pair

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    155 Responses

    1. zulhakimi says:

      Slm sejahtera bos.sy mencari fuel tank untuk honda stream model rn5.kalau ade,tlg emel harga utk sy blh?tq

    2. yuzri says:

      bagi no hp tuan zulhakimi rn5

    3. yuzri says:

      hp sy yuzri 013-309 2101

    4. samsul says:

      Nak beli driveshaft stream 2.0 model tahun 2004 sebelah kiri….call saya 0135947748

    5. anuar says:

      hp 0133362121..nak cari sapre part honda..

    6. lyna says:

      Dimana saya nak dapatkan spare part ni?

    7. Rizal says:

      Mencari spare part ori accord 08 . Whatsapp saya 0172043851

    8. Azuar says:

      Salam tuan sy mencari alternator honda cite 2006. Wassap sy 0172532123. Terima kasih

    9. mie says:

      drive shaft tu ori ke….nak cari yg sebelah kanan..tlg emel ye..

    10. Azmi says:

      Looking for honda accord 2010 rear bearing

    11. weng says:

      Boleh bagi contact penjual spare part ni? I nak cari bearing city idsi
      TQ

    12. Zack honda says:

      Bos kalau absober 1 set berapa.. Call 0103682149

    13. Mohd Aidel Rosle says:

      Salam.nak buat mounting..boleh whatsapp sy 0196642505

    14. Thariq says:

      Sy nk spre part honda stream 1.7
      Bearing blkg
      Adjusteber cumber

    15. Yeong says:

      tolong Pm harga 2011 honda accord engine mouting satu set 5 pcs.

    16. tew yeong says:

      tolong pm harga honda accord 11 engine mounting set

    17. wan says:

      Ade stok tak lampu depan stream rn5

    18. wan says:

      Ade stok tak lampu depan stream rn5 sms 013 9207919

    19. yuzri says:

      sila hubungi sy 013-309 2101

    20. azmi says:

      Slm sejahtera bos.. sy mencari air fuel sensor untuk honda city gm3 model 2012. Minta tlng email market price nya. Terima kasih

    21. Nnan says:

      Salam.Saya mencari drive shaft dan lower arm Honda City IDSI 2007. Telefon 019 363 0810

    22. Chris says:

      Saya nak beli disc rotor Honda city idsi tahun 2006. Boleh tau mana boleh dapat. Email [email protected]…tq. future mau tukar semua absorber depan dan belakang

    23. anuar says:

      Alternator storm L200

    24. Kumar says:

      Bos, I tengah cari Steering Rod Kereta Modal Honda City SX8. Telefon 012-9769481

    25. Kumar says:

      Bos, i mencari juga throttle body for Honda City SX8.

    26. Azmir says:

      Saya cari alternator honda city idsi 2004 0193458227

    27. Kamariah Mohd Khairan says:

      Bos, sedang mencari utk CRV 1997
      1. 1 pair Replacement Gas-Charged Liftgate Glass Lift Support
      2. CR-V lettering

    28. Azree says:

      Bumper EK xda ka wei

    29. Rizal says:

      Absober depan 1set honda accord s86

    30. Razlan says:

      Assalam..tlg whatsapp absorber honda accord 2006..0199103550..tq

    31. mohd hawari says:

      as salam.. saya mencari brake pads depan belakang honda original.. boleh tolong dapatkan kedai terbaik dan murah yang masuk akal. mohon wassap saya 0193203665

    32. Nathan says:

      Honda city vtec 2007 end. Require dry shaft , oil strainer and rear brake pad. Appreciate a quote and a contact number to liase with. Thank you and have a nice day
      Nathan

    33. Wan says:

      Saya nak beli sebuah Honda Accord 2.4 tahun [email protected] tapi masih ragu2 tentang maintance kereta. First Kalau no beli apa yg perlu saya check dulu? Kalau bahagian engine atau Body luar?
      Sapa2 tahu tolong saya …sebab saya Takut kalau2 terbeli kereta potong @ accident..

    34. Wan says:

      Saya nak beli sebuah Honda Accord 2.4 tahun [email protected] tapi masih ragu2 tentang maintance kereta. First Kalau nak beli apa yg perlu saya check dulu? Kalau bahagian engine atau Body luar?
      Sapa2 tahu tolong saya …sebab saya Takut kalau2 terbeli kereta potong @ accident..

    35. kdi says:

      Wan, kalau tak sure, better panggil kawan yang tahu pasal kereta datang check. Yang penting check bahagian radiator, bumper, dalaman enjin dan bonet belakang untuk tahu keadaan kereta ada accident atau tak.
      Maintenance Honda lebih kurang sama dengan model japan yang lain. Spare part lebih mudah didapati..

    36. Jz says:

      Bos, sya cari cable reel Honda city 2005

    37. Syazwan says:

      Saya mencari motor untuk autofold side mirror honda city 2009.
      Tolong email saya di [email protected].

    38. Bujey says:

      Sy ingin menukar absorber honda city model 2009. Keta saya dh hampir 7 thn dah. Kat mana n biasa baper kos nk tukar? – area klang/shah alam

    39. MRW says:

      Bole saya dapatkan nombor telefon supplier? Sebab saya nak buat major maintenance Civic FD saya.

    40. Ridhwan says:

      Nak Tahu Ada Tak Member² Kat Sini Yang Ada Kereta “Manual” Atau “Automatik” ?
      .

      Dan Pernahkah Kereta Anda Mengalami Masalah Seperti Di Bawah:-

      1. Asap Putih Keluar Dari Ekzos.
      2. Engine Hilang ” POWER ”
      3. Engine Bunyi Kasar
      4. Kereta Tidak ” PICK-UP ” Semasa Pecut
      5. Warm-up 10 minit Baru Masuk ” Gear D/R”
      6. Gear Sukar Nak Masuk Dari “N” Ke Gear 1″
      7. Seal Dalam Gear Box Dah Keras
      8. Pertukaran Gear Tidak Lancar
      9. Kereta Kuat Telan Petrol
      10. Engine Semput Bila Naik Bukit.
      11. Engine Bergegar dan Bising.

      Jika kereta anda mengalami masalah di atas.
      Selamatkan Kereta Anda sekarang…
      .

      Kami Ada Penyelesaiannya..
      .
      Sila wasap “INFO ke no 016-6049555” untuk maklumat PERCUMA.

    41. East says:

      Sy tgh cari side mirror auto flip sebelah driver Honda CRV 03 RD5. Wassap 0179777572. Tq

    42. Iskhalifah says:

      Absorber front & rear + mounting tu mmg original stock dari honda ke? Sbb klu source & pasang di workshop luar (bukan service center) semuanya tak sedap & keras.
      SC pula charge mahal utk absorber ori (dekat 1k utk satu absorber depan je)

      TQ.

    43. Dyla says:

      Nak cari brake pad (depan & belakang) original honda city 2013. Bole bg address or contact number workshop untuk service tukar spare parts. TQ

    44. Nathan says:

      Hi There, I’m would like to get the price for Engine mounting one set for Honda accord, car year 2011
      Kindly please quote me the best rate, and also please confirm if the part supply is original.
      Urgent Please……
      Thank you

    45. Eskandar says:

      Helo admin .. nak tanya .. kat mana bleh buat bodykit honda crv rd4 .. nak buka spare tyre belakang & tukar bumper lain supaya x nampak berlubang .

    46. hzim says:

      saya sedang mencari spare part honda city 1997 – ws 0164492939

    47. Zam Rusli says:

      Sy mencari spare part ori Accord S86 area JB minta jasa baik tuan utk berkongsi maklumat…terima kasih tuan

    48. Rosle Azmi says:

      Saya cari pintu belakang kosong tak ada tempat spare tayar honda crv rd5 dan juga bumper depan dan belakang model tahun 2007

      Rosle Azmi
      0192622844

    49. serrykasih says:

      sy tgh cari lampu belakang honda accord tahun 2000 secepat yg mgkin. kt mne blh sy dptkan??

    50. asmadi mohd says:

      Asmadi Mohd:
      As salam ,saya nak beli absorber depan belakang utk Honda Civic tahun 2008, mana oleh dapat yg murah tp elok?Tq

    51. Khairul Nizam says:

      Boss….Nak beli drive shaft Honda city vtec tahun 2005 ….Mohon call @ Wassap saya 013 2978931 (zam)

    52. Khushairi says:

      Salam. Sy sdg mencari spare part side mirror sebelah kiri model honda city 2009. Hrp dpt maklum kpd sy di 0137976698

    53. Noor Jaslinda binti Hussin says:

      Salam. Sya mencari side mirror (pair) honda SR4. Mohon [email protected] 019-6691502.

    54. Mohamad says:

      Nak cari panel kereta honda city 1.5L 1997.

    55. fuad says:

      Saya nak tahu harga lower dan upper arm honda accord 2.0 tahun 2011.terimakasih

    56. hafizi says:

      saya mencari drive shaft honda civic 2.0 2006..(kiri dan kanan)..

    57. Ridwan says:

      Hi tlg bg no.contact supplier utk spare part honda bg items spt wheel bearing front n rear, absorber mounting, shock absorbers dpn n blkg….kereta sy honda city vtec model 2008. Tk

    58. hazim says:

      Nak jual abs mounting ada 2pieces
      whatsapp 0172434285
      harga cun jalan

    59. Zack says:

      Work [email protected] mana yg OK nk repair break pad jamm

    60. ismail amat says:

      bos …..break pad honda accor 2014 berapa…depan

    61. Nordin says:

      Pintu depan kiri honda city 2009

    62. suhaimi says:

      head lamp honda accord SDA 2.4 tahun 2005….contact 0194540427

    63. ahmad hamidi says:

      absorber honda civic model es 1.7?

    64. Joshua Lee says:

      Bro. Tengah cari Honda City 2004 front lower arm (both). Sila PM price. Tq

    65. arhan says:

      Looking for honda accord 7th generation door lock actuator front left side & side mirror also left side… PM price. Tq

    66. adam says:

      Absorber front and rear honda jazz ada tak? If ada pm saya 0133935838. Serious buyer. Tq

    67. Zack says:

      Assalam semua,sya mencari lampu belakang sebelah Kanan yg attached di body car. 2007 Civic FD 1.8, sesiapa ada tlg msg Whps to 013 9511234. Tkasih byk2.

    68. ahmad says:

      as salam saya mencari absorber depan dan belakang crv rd5 s9a 2006 dan juga lower arm siap ngan bush.. minta pertolongan sapa2 yg ada info mana boleh dapat harga ok.
      wassap 016-3311725 tq

    69. Ana says:

      Saya nak cari bumper depan accord

    70. ali says:

      saya cari wheel bearing belakang dan fuel pump untuk honda stream rn3 tahun 2003, 2.0 cc.
      whatsapp saya 0136648594. tq

    71. azman says:

      assalam,saya mencari power stering honda accord 2.0 tahun 2004

    72. dino says:

      Saya mencari rear wheel bearing honda stream 2.0 thn 2004, kalau ada tolong whatsapp saya 0182034115…….urgent

    73. Nik says:

      Saya mencari bearing tayar dpn dan blkg belah kiri civic fd 1.8,whatapps saya 0129788474

    74. Bingo says:

      Hi.. sy nak tukar adjustable absorber honda city 2012.. boleh suggest sy ape yg terbaik dan berapa kosnya? Sy di area melaka.. 0104217898

    75. Zaidi says:

      Assalam tuan, mencari lampu depan honda city 08-12 (ori). Whatsapp 012-3977589. Tk
      Zaidi

    76. zaharah says:

      bole dapatkan contact no? tq

    77. Yuslan says:

      Sy mencari ABS Pump utk Honda accord 2009 2.0 TAO + cost instalation – Whatsapp quote 012-2668478

    78. Danial says:

      Saya mencari crankshaft position sensor (ckp) untuk honda city idsi 2003

    79. Egee says:

      Mencari brake pad.. Whats app 0123418640

    80. Ali Othman says:

      Berapa harga full set absober honda stream 4 batang

    81. Ridwan says:

      Hi dimana sy bleh beli ori engine mounting 1 set bg honda city vtec 1.5 2008?

    82. Sathish Kumar says:

      Saya cari Alternator untuk Kereta CRV tahun 1997. What’s app kat 016-7179571 atau message kat 012-7873643

    83. Ahmad says:

      Tuan saya ingin membeli coil plug untuk city model vtec 2007. Sila mesej saya 0195785596

    84. heidi says:

      saya mencari ECU HOnda EG4 Year 94/99

      Pls email me at [email protected]

    85. Zaharudin says:

      Saya nk cri driveshaft utk honda stream rn6 1.8 sepasang, whatssap sy 0127518180

    86. Azniel says:

      Salam all
      Saya mencari part honda city 1.5 type z auto
      Mohon pencerahan dari sahabat forum
      Whatsap saya 0196004814

    87. amirul hifzan says:

      Slam..nak taw bajet berapa hrga master brake pump city 2004 ya?
      Wasp..0104046482

    88. theven says:

      salam, nak tanya abs pump honda idsi 2003.. watsup 0102449244

    89. Shahril says:

      Salam, sya nk cri side mirror honda city 2007 side kiri,auto flip & ada led signal.
      Whatsap sya 0122472027

    90. kamarudin says:

      Salam, saya nak cari brake pads (depan & belakang) utk honda crv 2010. Whatsap saya 0182814320

    91. Naufal says:

      Mencari spare part original standard honda jazz 1.5 vtec 2005:

      1. Stabilizer link dan bush
      2. Lower arm dua dua
      3. Absorber depan dan belakang
      4. Valve cover gasket
      5. Spool valve switch

      Kalau ada spare parts dan/atau ada bengkel sekali boleh whatsapp 01123616700 (naufal).

      Tq.

    92. Radzi says:

      Nak cari absorber belakang utk Honda Odyssey RB1 2006. Boleh whatsapp sy di 01115081372

    93. Finie says:

      Salam sya mencari absorber mounting for Honda Accord

    94. Hakimi says:

      Harga Alternator Honda city

    95. Isma says:

      Saya nak cari absorber belakang utk Honda Stream RSZ 2008. Boleh whatsapp sy di 0197457200

    96. pejal30 says:

      kt mne nk dpt kn cermin sisi dn brapa hrganye ye

    97. Rizal says:

      Nak cari doortrim honda accord s86.atau sesiapa yg tahu doortrim apa yg boleh masuk ke s86 tolong info

    98. azie says:

      Saya hendak menjual penutup bonet depan Honda stream in good condition. Urgent
      whatsapp 0188724417

    99. nan says:

      nak tanya aku dah beli spare part kereta honda elysion mounting ni.. kalau nak pasang kat bengkel di area shah alam yg baik kat mana ya whasp 0129120763

    100. Fuzaidee says:

      Nak bertaye…pintu belakang n fender depan sebelah kanan mane nak cari ye?dan angaran berape hargenye?

    101. Jeff says:

      Absober mounting , lower arm , brake pad

    102. Nasser says:

      mana nak dapat headlamps untuk honda crv 2004

    103. zaki says:

      bearing blkg berapa satu set? lower arm satu set. 0199759781 city 03

    104. Kamal says:

      Sy sedang cari sport spring honda crv 1998 depan dan belakang..ada tak

    105. Kamal says:

      Sy sedang cari sport spring honda crv 1998 depan dan belakang..klu ada cal sy 0199818141

    106. Zaini says:

      Slm, nak harga drive shaft belah kanan brape kos ganti baru siap ubah kebiasaannye. Tq

    107. Wan says:

      Berapa harga brake pad sepasang untuk tayar belakang ya?

    108. Jeff says:

      Kdi , sila jawap , aku nak ganti lower arm depan

    109. Maleknasir says:

      Nk cari ejasteber dan steringbox honda prilude tahun 1990.. ada kh xda?

    110. Maleknasir says:

      0132776727 kalau ada tlong bg tau.

    111. rizaain says:

      Boss….Nak beli drive shaft Honda city tahun 2014….Mohon call @ Wassap saya 013 7403854 (rizaain)

    112. Zaha says:

      Call saya utk bearing rear honda city 07
      0129782662

    113. omar says:

      Nk cari alternator honda civic 2012 , 2000cc navigator

    114. Hariri Sahar says:

      Nak beli Lower Arm Kanan untuk Honda City 2006. Bolih maklum dimana?

    115. Amir says:

      Ingin menjual pintu honda city sx8 complete depan belakang,cermin belakang honda city sx8

    116. azri says:

      saya mencari signal light … bawah side mirror untuk honda city 2016.. kalau ada buleh contact saya 0129341221

    117. azri says:

      saya mencari signal light … bawah side mirror untuk honda city 2006.. kalau ada buleh contact saya 0129341221

    118. Hafiz Zaid says:

      Boss..saya mencari bearing blakang sbelah kiri..kalau ada whastappp or call saya 0145129954

    119. Hafiz Zaid says:

      Bearing blakang untuk honda jazz gd

    120. Shahrul says:

      Saya cari pintu honda city 98 call 0193055400

    121. Khairul overa says:

      Sy mencari absorber CRV 2009

    122. Khalid says:

      Hello boss
      Saya mencari Lower Arm Front untuk Honda City IDSI 2007

    123. azian says:

      Jual cermin sebelah passanger depan Honda City 2006 email @[email protected] rm150 .

    124. Azri says:

      Hello boss
      Saya cari engine mounting set kereta Honda City efi 1997. Kalau ada whastappp ke 0136245607

    125. Norma says:

      Saya ingin mencari bumper belakang Honda City 2016

    126. Mahathir says:

      whatsapp saya 0138667717
      absober depan & belakang utk honda civic fd 1.8cc model 2010

    127. azli says:

      saya mencari getah besar yang lekat pada body kereta bahagian belakang dekat bonet. kereta model honda jazz gd series.. klu ada wassup sy 0179233238

    128. Jef says:

      Saya mencari absorber dpn dan belkg honda stream rsz tahun 2010….sila wasap sy 01133199542

    129. Joe says:

      Bro..sy nak cari panel air cond accord s86..tahun 2000..dgn drive shaft skali…
      wtsp..019 2484734..tqvm

    130. sabri says:

      city 98
      1.bonet belakang
      2.antena set
      3muflet

    131. farid says:

      Saya nak cari bearing honda accord 2009

    132. irsyad says:

      saya mencari starter original honda city 2009..0193913834

    133. irsyad says:

      saya mencari starter original honda city 2009..0193913834

    134. Bin says:

      Saya nak Original Honda lower arm = RM150 per piece.Kereta Honda City IDSI Year 2007.
      Sila email saya…

    135. iman says:

      Saya nak cari adjustable ball joint (upper arm depan) untuk honda accord sv4.

    136. Ayie Azman says:

      Saya mencari throttle body honda city 2007 7 speed..please whatsapp sy 0194302021

    137. Syaiful says:

      Kereta mngalami driveshaft terlepas or patah sye xpsti sbelah kanan….hrga bru tuk 1 je brpe. Atau boleh dibaiki

    138. Syaiful says:

      Smua jenis honda sama ke driveshaft…??

    139. Hishamudin Bin Ahmad says:

      Tuan. Boleh saya tahu berapa harga side mirror honda city tahun 1997.

    140. Hishamudin Bin Ahmad says:

      1 lagi spring coil standard city tahun 1997.

    141. Mohd fariz bin che mud says:

      Saya nak absorber blkg honda city 2009 .wssp 0199095175.sya nk tau harga .tq

    142. Kamal says:

      Boleh bagi contact no kedai tak..kalau ada branch area johor lagi baik..nak cari spare part original honda city 2007. Boleh wasap saya 0127774525

    143. Vigovigovigo says:

      Mencari bamper kereta honda. Tahun dibuat kereta. 1996.honda crv. A. Fest model

    144. Vigovigovigo says:

      Barang alat ganti honda crv. 1996.ipoh perak

    145. Mazlinawati says:

      Sya nk tnya harga enjin kereta honda ferio sn4 berapa RM.. tlg wasap sya bos.. 0111 8698495

    146. hazim says:

      salam……
      sy sedang mencari panel control aircond digital..kereta honda accord sv4..jika ada,sila hubungi sy..0172781959

    147. MAGESHVARI. .M says:

      Honda accord sda 02 sensor?

    148. Saravanan says:

      Hi, absorber Honda city year 2013 how much

    149. Din says:

      Hi, tlg PM saya kat mana nk dapatkan spare part honda city 2004 dgn harga diatas….019-5259569

    150. CHAN JUN HAO says:

      HI, I’m looking for lower arm honda city I-DSI 2003

    151. Firdaus says:

      Saya mencari lampu led reflector rear bumper honda crv tahun 2015

    152. mohd ishak shahid says:

      saya mencari power side mirror honda city 2008, tolong email ke [email protected], terima kasih

    153. Danish says:

      Saya mencari lower arm dengan absorber honda civic fd 1.8.. Pls WhatsApp to this number 0123110450

    154. Shaf says:

      Liberals harge absorber ori depan blkg honda city 2009 .wssp 0129707366.sy nk tau harga .lampu belakang de ke?

    155. Shaf says:

      Bape harge absorber ori depan blkg honda city 2009 .wssp 0129707366.sy nk tau harga .lampu belakang de ke?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.