HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA

image

Gambar dan detail harga menunjukkan alat ganti Honda City yang boleh dikatakan tidak begitu mahal dan standard bagi kereta compact sedan di Malaysia. Data dikongsi oleh penjual spare part Honda City 03-07.

HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA

1. Original Bosch disc rotor front = RM260 per pair
2. Oriignal Honda wheel bearing rear = RM160 per piece
3. Original Honda lower arm = RM150 per piece
4. Original Honda absorber mounting = RM50 per piece
5. Original Honda engine mounting set = RM380 per set
6. Original Honda absorber front = RM160 per piece (for idsi)
7. Original Honda absorber rear = RM160 per piece
8. Drive shaft = RM250 per piece
9. Original Honda ignition plug coil = RM160 per piece
10. Original Honda fuel strainer = RM150 per piece
11. Original Honda valve cover gasket = RM36 per piece
12. Original Honda brake pad front = RM150 per pair
13. Original Honda wheel bearing front = RM140 per piece
14. AR Racing sport spring = RM220 per set
15. AR Racing disc rotor front = RM380 per pair

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

79 Responses

  1. zulhakimi says:

    Slm sejahtera bos.sy mencari fuel tank untuk honda stream model rn5.kalau ade,tlg emel harga utk sy blh?tq

  2. yuzri says:

    bagi no hp tuan zulhakimi rn5

  3. yuzri says:

    hp sy yuzri 013-309 2101

  4. samsul says:

    Nak beli driveshaft stream 2.0 model tahun 2004 sebelah kiri….call saya 0135947748

  5. anuar says:

    hp 0133362121..nak cari sapre part honda..

  6. lyna says:

    Dimana saya nak dapatkan spare part ni?

  7. Rizal says:

    Mencari spare part ori accord 08 . Whatsapp saya 0172043851

  8. Azuar says:

    Salam tuan sy mencari alternator honda cite 2006. Wassap sy 0172532123. Terima kasih

  9. mie says:

    drive shaft tu ori ke….nak cari yg sebelah kanan..tlg emel ye..

  10. Azmi says:

    Looking for honda accord 2010 rear bearing

  11. weng says:

    Boleh bagi contact penjual spare part ni? I nak cari bearing city idsi
    TQ

  12. Zack honda says:

    Bos kalau absober 1 set berapa.. Call 0103682149

  13. Mohd Aidel Rosle says:

    Salam.nak buat mounting..boleh whatsapp sy 0196642505

  14. Thariq says:

    Sy nk spre part honda stream 1.7
    Bearing blkg
    Adjusteber cumber

  15. Yeong says:

    tolong Pm harga 2011 honda accord engine mouting satu set 5 pcs.

  16. tew yeong says:

    tolong pm harga honda accord 11 engine mounting set

  17. wan says:

    Ade stok tak lampu depan stream rn5

  18. wan says:

    Ade stok tak lampu depan stream rn5 sms 013 9207919

  19. yuzri says:

    sila hubungi sy 013-309 2101

  20. azmi says:

    Slm sejahtera bos.. sy mencari air fuel sensor untuk honda city gm3 model 2012. Minta tlng email market price nya. Terima kasih

  21. Nnan says:

    Salam.Saya mencari drive shaft dan lower arm Honda City IDSI 2007. Telefon 019 363 0810

  22. anuar says:

    Alternator storm L200

  23. Kumar says:

    Bos, I tengah cari Steering Rod Kereta Modal Honda City SX8. Telefon 012-9769481

  24. Kumar says:

    Bos, i mencari juga throttle body for Honda City SX8.

  25. Azmir says:

    Saya cari alternator honda city idsi 2004 0193458227

  26. Kamariah Mohd Khairan says:

    Bos, sedang mencari utk CRV 1997
    1. 1 pair Replacement Gas-Charged Liftgate Glass Lift Support
    2. CR-V lettering

  27. Azree says:

    Bumper EK xda ka wei

  28. Rizal says:

    Absober depan 1set honda accord s86

  29. Razlan says:

    Assalam..tlg whatsapp absorber honda accord 2006..0199103550..tq

  30. mohd hawari says:

    as salam.. saya mencari brake pads depan belakang honda original.. boleh tolong dapatkan kedai terbaik dan murah yang masuk akal. mohon wassap saya 0193203665

  31. Nathan says:

    Honda city vtec 2007 end. Require dry shaft , oil strainer and rear brake pad. Appreciate a quote and a contact number to liase with. Thank you and have a nice day
    Nathan

  32. Wan says:

    Saya nak beli sebuah Honda Accord 2.4 tahun [email protected] tapi masih ragu2 tentang maintance kereta. First Kalau no beli apa yg perlu saya check dulu? Kalau bahagian engine atau Body luar?
    Sapa2 tahu tolong saya …sebab saya Takut kalau2 terbeli kereta potong @ accident..

  33. Wan says:

    Saya nak beli sebuah Honda Accord 2.4 tahun [email protected] tapi masih ragu2 tentang maintance kereta. First Kalau nak beli apa yg perlu saya check dulu? Kalau bahagian engine atau Body luar?
    Sapa2 tahu tolong saya …sebab saya Takut kalau2 terbeli kereta potong @ accident..

  34. kdi says:

    Wan, kalau tak sure, better panggil kawan yang tahu pasal kereta datang check. Yang penting check bahagian radiator, bumper, dalaman enjin dan bonet belakang untuk tahu keadaan kereta ada accident atau tak.
    Maintenance Honda lebih kurang sama dengan model japan yang lain. Spare part lebih mudah didapati..

  35. Jz says:

    Bos, sya cari cable reel Honda city 2005

  36. Bujey says:

    Sy ingin menukar absorber honda city model 2009. Keta saya dh hampir 7 thn dah. Kat mana n biasa baper kos nk tukar? – area klang/shah alam

  37. MRW says:

    Bole saya dapatkan nombor telefon supplier? Sebab saya nak buat major maintenance Civic FD saya.

  38. Ridhwan says:

    Nak Tahu Ada Tak Member² Kat Sini Yang Ada Kereta “Manual” Atau “Automatik” ?
    .

    Dan Pernahkah Kereta Anda Mengalami Masalah Seperti Di Bawah:-

    1. Asap Putih Keluar Dari Ekzos.
    2. Engine Hilang ” POWER ”
    3. Engine Bunyi Kasar
    4. Kereta Tidak ” PICK-UP ” Semasa Pecut
    5. Warm-up 10 minit Baru Masuk ” Gear D/R”
    6. Gear Sukar Nak Masuk Dari “N” Ke Gear 1″
    7. Seal Dalam Gear Box Dah Keras
    8. Pertukaran Gear Tidak Lancar
    9. Kereta Kuat Telan Petrol
    10. Engine Semput Bila Naik Bukit.
    11. Engine Bergegar dan Bising.

    Jika kereta anda mengalami masalah di atas.
    Selamatkan Kereta Anda sekarang…
    .

    Kami Ada Penyelesaiannya..
    .
    Sila wasap “INFO ke no 016-6049555” untuk maklumat PERCUMA.

  39. East says:

    Sy tgh cari side mirror auto flip sebelah driver Honda CRV 03 RD5. Wassap 0179777572. Tq

  40. Iskhalifah says:

    Absorber front & rear + mounting tu mmg original stock dari honda ke? Sbb klu source & pasang di workshop luar (bukan service center) semuanya tak sedap & keras.
    SC pula charge mahal utk absorber ori (dekat 1k utk satu absorber depan je)

    TQ.

  41. Dyla says:

    Nak cari brake pad (depan & belakang) original honda city 2013. Bole bg address or contact number workshop untuk service tukar spare parts. TQ

  42. Nathan says:

    Hi There, I’m would like to get the price for Engine mounting one set for Honda accord, car year 2011
    Kindly please quote me the best rate, and also please confirm if the part supply is original.
    Urgent Please……
    Thank you

  43. Eskandar says:

    Helo admin .. nak tanya .. kat mana bleh buat bodykit honda crv rd4 .. nak buka spare tyre belakang & tukar bumper lain supaya x nampak berlubang .

  44. hzim says:

    saya sedang mencari spare part honda city 1997 – ws 0164492939

  45. Zam Rusli says:

    Sy mencari spare part ori Accord S86 area JB minta jasa baik tuan utk berkongsi maklumat…terima kasih tuan

  46. Rosle Azmi says:

    Saya cari pintu belakang kosong tak ada tempat spare tayar honda crv rd5 dan juga bumper depan dan belakang model tahun 2007

    Rosle Azmi
    0192622844

  47. serrykasih says:

    sy tgh cari lampu belakang honda accord tahun 2000 secepat yg mgkin. kt mne blh sy dptkan??

  48. asmadi mohd says:

    Asmadi Mohd:
    As salam ,saya nak beli absorber depan belakang utk Honda Civic tahun 2008, mana oleh dapat yg murah tp elok?Tq

  49. Khairul Nizam says:

    Boss….Nak beli drive shaft Honda city vtec tahun 2005 ….Mohon call @ Wassap saya 013 2978931 (zam)

  50. Khushairi says:

    Salam. Sy sdg mencari spare part side mirror sebelah kiri model honda city 2009. Hrp dpt maklum kpd sy di 0137976698

  51. Noor Jaslinda binti Hussin says:

    Salam. Sya mencari side mirror (pair) honda SR4. Mohon [email protected] 019-6691502.

  52. Mohamad says:

    Nak cari panel kereta honda city 1.5L 1997.

  53. fuad says:

    Saya nak tahu harga lower dan upper arm honda accord 2.0 tahun 2011.terimakasih

  54. hafizi says:

    saya mencari drive shaft honda civic 2.0 2006..(kiri dan kanan)..

  55. Ridwan says:

    Hi tlg bg no.contact supplier utk spare part honda bg items spt wheel bearing front n rear, absorber mounting, shock absorbers dpn n blkg….kereta sy honda city vtec model 2008. Tk

  56. hazim says:

    Nak jual abs mounting ada 2pieces
    whatsapp 0172434285
    harga cun jalan

  57. Zack says:

    Work [email protected] mana yg OK nk repair break pad jamm

  58. ismail amat says:

    bos …..break pad honda accor 2014 berapa…depan

  59. Nordin says:

    Pintu depan kiri honda city 2009

  60. suhaimi says:

    head lamp honda accord SDA 2.4 tahun 2005….contact 0194540427

  61. ahmad hamidi says:

    absorber honda civic model es 1.7?

  62. Joshua Lee says:

    Bro. Tengah cari Honda City 2004 front lower arm (both). Sila PM price. Tq

  63. arhan says:

    Looking for honda accord 7th generation door lock actuator front left side & side mirror also left side… PM price. Tq

  64. adam says:

    Absorber front and rear honda jazz ada tak? If ada pm saya 0133935838. Serious buyer. Tq

  65. Zack says:

    Assalam semua,sya mencari lampu belakang sebelah Kanan yg attached di body car. 2007 Civic FD 1.8, sesiapa ada tlg msg Whps to 013 9511234. Tkasih byk2.

  66. ahmad says:

    as salam saya mencari absorber depan dan belakang crv rd5 s9a 2006 dan juga lower arm siap ngan bush.. minta pertolongan sapa2 yg ada info mana boleh dapat harga ok.
    wassap 016-3311725 tq

  67. Ana says:

    Saya nak cari bumper depan accord

  68. ali says:

    saya cari wheel bearing belakang dan fuel pump untuk honda stream rn3 tahun 2003, 2.0 cc.
    whatsapp saya 0136648594. tq

  69. azman says:

    assalam,saya mencari power stering honda accord 2.0 tahun 2004

  70. dino says:

    Saya mencari rear wheel bearing honda stream 2.0 thn 2004, kalau ada tolong whatsapp saya 0182034115…….urgent

  71. Nik says:

    Saya mencari bearing tayar dpn dan blkg belah kiri civic fd 1.8,whatapps saya 0129788474

  72. Bingo says:

    Hi.. sy nak tukar adjustable absorber honda city 2012.. boleh suggest sy ape yg terbaik dan berapa kosnya? Sy di area melaka.. 0104217898

  73. Zaidi says:

    Assalam tuan, mencari lampu depan honda city 08-12 (ori). Whatsapp 012-3977589. Tk
    Zaidi

  74. zaharah says:

    bole dapatkan contact no? tq

  75. Yuslan says:

    Sy mencari ABS Pump utk Honda accord 2009 2.0 TAO + cost instalation – Whatsapp quote 012-2668478

  76. Danial says:

    Saya mencari crankshaft position sensor (ckp) untuk honda city idsi 2003

  77. Egee says:

    Mencari brake pad.. Whats app 0123418640

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close