GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA!

This post created to give a platform for us to discuss general car problem including engine, performance, car buy & sell, body, modification and other general issue related to cars. We hope that Otai-otai KDI members can help others too here.

Bagi sesiapa yang mempunyai masalah am mengenai kereta boleh bincangkan di sini dalam BM or BI. Harap all boleh kongsi dan bincang bersama dgn baik.. =)

 

kdi logo

GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA!

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

6 Responses

  1. ezen says:

    saya mempunyai masalah belting kereta.. belting altenator yg di tukar tidak sampai 2 hari akan haus, saya syak pulley yang rosak, sebab bila start ia mengeluarkan bunyi yang bising.. pertanyaan saya. Berapa kos untuk tukar pulley,, dan perlu set apa2 seperti timing?

  2. topspeed says:

    salam admin… nak mintak tolong viva saya lampu engine menyala. bila reset bettry ok tapi tak lama. bunyi engine macam kasar sikit terutama bila buka acond. rasanya macam trotel body bermasaalah ada apa apa cadangan tak untuk saya viva 660 menual

  3. kdi says:

    bro topspeed, pergi service center mintak diorang check kan free je. dah tau ape prob baru tukar ape yg patut.

    ezen,
    pulley yg dekat mana tu? kalau bunyi, beli minyak pelincir khas utk lembutkan getah belting bagi hilang bunyi.

  4. topspeed says:

    woky berita di terima….

  5. topspeed says:

    Cadang nak tambah kereta Nak amik Nissan Serina ok tak mpv tu atau ada lebih baik bajet ciput jer ni

  6. kamel says:

    sy nk tnya pasal bmw e36..masalah tayar depan dh x alighment dh…tayar makan sblh dalam…adakah model ni pun pakai skru chamber mcm kereta laen juga???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 5 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)