FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV

For those having aircond problem in car or big vehicles like mpv and suv especially at the 2nd and 3rd row, now you can modify your air cond interior cooling system by adding extra additional blowers and air cond vent ventilation outlet at the rear row for better interior cooling.

image

FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV

Some car workshop can do this air cond modification with the cost around RM 2000. Or you can DIY do it yourself if you want and have all the parts to convert to multi zone air cond system.

Some MPV like Toyota wish, honda stream, Nissan grand livina, Naza citra, Exora basic, perodua Alza and Toyota Avanza did not have enough rear air cond vent (pendingin hawa baris kerusi belakang)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

65 Responses

  1. arif says:

    bagaimana cara menambah pendingin hawa baris kerusi belakang?

    kereta honda freed

  2. khairul says:

    how to DIY adding rear air-cond for my Isuzu Trooper?

  3. faizul says:

    nk tanya citra boleh pasang aircond beakang x…..kalau boleh kos dia berapa

  4. Tommy says:

    Please PM me the location for aircond modification for Livina

  5. syah says:

    Can giv me contact no for that rear aircond?

  6. amy says:

    Saya pakai alza dan nak tmbh blower utk penumpng..cthnya blower mcm avanza ataupun blower mcm stream lama atau rexton dimana blower tepi di 3rd row..berapakah modal bg kedua dua item ini..tq

  7. jeffery aman says:

    berapa kalau nak beli rear aircond isuzu trooper 1997? diy set. saya dr sandakan, sabah

  8. Fiki says:

    Saya berminat nak modified, aircond dalam grand livina saya. Just nak clarify sikit, aircond modification ni, hanya tambah blower atau sekali dengan cooling coil? Anyway, kedai di mana and berapa harga to buat?

  9. angah says:

    pm location, please…

  10. Samarudin Bedu says:

    Saya berminat nak modified, aircond dalam grand livina saya. Just nak clarify sikit, aircond modification ni, hanya tambah blower atau sekali dengan cooling coil? Anyway, kedai di mana and berapa harga to buat?

  11. henry says:

    Dapatkah install blower di belakang honda freed saya. Tolong bagi alamat.

  12. zulkifli says:

    Saya pakai wish nak tambah aircond 3rd row. Boleh bagi harga dan alamat.tq.

  13. mohd noor says:

    Saya berminat nak pasang rear air cond blower ini utk alza saya. Saya tibggal di nilai. Bagaimana boleh saya beli dan pasang?mohon kerjasama utk contact saya segera. Tq

  14. king fayed says:

    Boleh bg lebih info utk tambah aircond kete alza?

  15. jai says:

    nk tanya citra boleh pasang aircond beakang x…..kalau boleh kos dia berapa

  16. man says:

    bole bagi info untuk tambah aircond blower bg kereta mpv mazda 5

  17. din says:

    Sy juga berminat utk tambah aircond vent utk mpv.
    sila bg phone number.

  18. skleong says:

    Please PM me the location for aircond modification for Livina

  19. hidayat says:

    Blh pm harga utk tambah rear aircond utk n.g.livina… lokasi kedai kat mana ye?

  20. haida says:

    Boleh bg info utk tambah rear aircond utk alza.pm pls.

  21. Isma says:

    Please pm for alza rear aircond price n address

  22. soon leong says:

    Pls pm me how to modified Toyota new wish rear air-cond….address and price pls pm me….

  23. Raveen says:

    I’m interested to know bout blower or air cond for back seat. Grand Livina 1.8 year 2014. Please provide estimated cost price, your shop location and tel no to further discuss.

  24. ekin says:

    PM contact @ alamat @ cara nk dapatkan kit DIY rear aircond ni.
    Tqvm

  25. nik kamil says:

    leh pm saya x tentang alat tu n brape herga.urgent

  26. may13 says:

    saya berminat utk menambah pendingin barisan belakang
    1. Model kereta grand livina 1.6
    2. Berapa anggaran kosnya
    3.Jika ada foto model yg telah diubah suai sertakan sekali
    3. Bolehtau alamat dimana?

    Sekian … tkasih

  27. hasha says:

    Pm harga utk blower ye

  28. Ruslina says:

    Pm harga untuk pasang aircon di barisan belakang Toyota Wish 2010.

    Kalau pasang double blower, adakah angin dia berupa angin biasa atau angin sejok seperti aircon di barisan hadapan

  29. aziz says:

    Saya berminat nak modified, aircond dalam grand livina saya. Just nak clarify sikit, aircond modification ni, hanya tambah blower atau sekali dengan cooling coil? Anyway, kedai di mana and berapa harga to buat?

  30. Tammy says:

    Pls PM me location, contact and price for Toyota Wish rear aircond installation pls. Thx!

  31. zaini says:

    Saya pakai alza dan nak tmbh blower utk penumpng..cthnya blower mcm avanza ataupun blower mcm stream lama atau rexton dimana blower tepi di 3rd row..berapakah modal bg kedua dua item ini..tq

  32. sharul says:

    Saya berminat nak tambah aircond di bahagian belakang Alza, boleh PM harga dan lokasi?

  33. zaiham says:

    Saya berminat nak tambah blower tempat duduk belakang,, honda stream model 2007,, pm price n location..

  34. nizam says:

    Saya nak modified aircond utk 3rd row grand livina..please pm 0196898782 price n kat mana tempat nak bt.

  35. saidi says:

    boleh PM harga blower untuk alza dan lokasi kedai

  36. skleong says:

    PM me the location for aircond modification for Livina

  37. ptchuang says:

    Please PM me the shop, price, duration and some pictures for alza 1.5 manual rear air cond system. Thanks.

  38. deen says:

    Saya nak Tambah blower aircond untuk nissan xtrail. Boleh beri phone no supaya saya boleh call dan tanya lebih lanjut. My area Sg buloh. Tq

  39. jebatkhalifa says:

    Hai. Saya berminat nk tambah blower air cond 3rd row G.Livina…012-2535691

  40. mohsin says:

    saya nak [email protected] nak pasang blower utk citra ( 2nd row). ..013-5137813

  41. zul says:

    Interest to add aircond blower at rear seat for 1.8 livina. Kindly provide estimate costing and your shop location plus how long it will take for the installation

  42. Fuad says:

    Saya ni pasang pd toyota wish saya. Pm location. Tq

  43. wollback says:

    salam.. sa baru beli kompresor second japan pnya.. tp bila pasang hos utk smbng di kompresor x smpai ..bila sa tnya workshop dyrg blg kana modified itu hos perlu potong dan smbng semula.. adakah tempat y bule modified hos air cond pnya? kalau ada pm ya.. area sabah k.k only 0128069219

  44. Khai says:

    Berapa kos utk kete Alza tambah aircond belakang…tolong bagi tau lokasi anda..

  45. Khai says:

    Di mana lokasi anda

  46. Jab says:

    Pm me cost for wish 2006 and location of ir workshop

  47. Wan says:

    Pm utk pasang pada grand livina..berikan lokasi anda dan no untuk d hubungi

  48. wan says:

    Mohon pm untuk pasang aircond blower utk 2nd row seat citroen berlingo. Terima kasih atas perhatian.

  49. sam says:

    Please PM me the location for wish rear ac installation. Thanks

  50. Dins says:

    Salam,,Saya nak tanya tentang Toyota Wish Rear AC Blower dan pemasangan di area JB,,Boleh tolong PM saya.

  51. Darren says:

    Berapa harga Dan workshop dekat mana di sekitar selangor?

  52. Darren says:

    Berapa harga Dan workshop dekat mana di sekitar selangor? Grand livina

  53. Alex Chee says:

    I am interested to add rear blower to my Freed, and I am in KL or Selangor area. Please PM price and location of the workshop.

  54. adrina says:

    keta proton satria 1.6.. kompressor rosak dah convert mitsubishi japan 1.6.. berapa harga nya.. boleh suggest kedai repair aircond murah sikit di kl..
    pm 0192021440

  55. Kenneth says:

    Hi, I’m driving a Renault Espace MPV which have middle and rear air con vents. However, the air flow is very weak. Anyway to improve it? Please advise. Thanks

  56. Ahmad Fazil says:

    Mazda 5/06 modified rear air-cond ,quotation price and location your shop.

  57. MOHD IQBAL SUPEKI says:

    Mazda 5/06 modified rear air-cond ,quotation price and location your shop.

  58. Hanif says:

    Im using Alza, need ur quatation and picture after installation of the blower please.. really interested..
    Also pm where is your shop located at.. tq
    0176320287

  59. jordon sze says:

    i am using nissan grand livina !
    back side very hot need to add air-cond are u do it?
    can u give me know the price and location?
    016-2088053 jordon

  60. Stephanie Liu says:

    Hi,
    Interest to know the grand livina modification aircond to second and third row , please watsapp 0162565394

    Stephanie

  61. Henry says:

    Besides these cars, any modification to honda freed?

  62. saidi says:

    boleh bagi info berkenaan harga rear blower untuk alza

  63. fuad says:

    boleh bagi info berkenaan harga rear blower untuk wish 1st edition

  64. Hafiz Hasrin says:

    kt sabah dan sarawak ada x workshop yg buat upgrade ni?

  65. khairi Mokhtar says:

    Please PM me the location for 2013 Hyundai Tucson rear ac installation in Klang Valley. Thanks
    012 332 6777

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close