FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
SAMBUNG BAYAR – CONTINUE PAYMENT CAR FOR SALE (35 comments)
sy nk cari vellfire , bulanan 2k+-, deposit bincang… […]
jacky
2016-08-29 21:06:49
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (363 comments)
Saya mencari bumper belakang preve.. urgent call or wassap 0183690692 […]
Warissilam
2016-08-29 03:40:43
NAZA SURIA / KIA PICANTO – SPECIFICATION & REVIEW (30 comments)
I have problems with my suspension on a 7 year old Naza Suria. After changing 2 sets of linkages and 1 set of front shock absorbers in 2 years, the car still is noisy especially after going over uneven roads or bumps.

Is this normal? After changin […]

Lawrence Liew
2016-08-28 17:10:46
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (152 comments)
Klu dpt kasi tahu dimana sy bole cari kedai halfcut di johor baru utk spare part kereta sy Ford laser gl 1991 sgt2 dihargai. Hrp wattsapp sy di 0132240098. […]
Nazarudin
2016-08-28 04:06:44
HONDA ELYSION MALAYSIA Brought By USF HICOM BERHAD (26 comments)
why can’t this could be launched in India.Perhaps more required then the existing line-up. Tailor made for large indian families with lot of goodies. […]
pradeep k s
2016-08-27 15:36:46
Ask kdi: Body part honda accord 1986 CA2 body (1 comments)
Sila hubungi saya 0133092101 […]
yuzri
2016-08-27 00:22:42
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (351 comments)
saya guna wira 1.5 auto gl..boleh terang knpa pedal minyak berat dan enjin menjadi sebu bila…kena tekan minyak kuat2 bru ok..mslah tali myak x tegang atau apa ye […]
ahmad
2016-08-26 23:33:15
UTM CONVOCATION & CAR AUTOSHOW COMPETITION (1 comments)
Cari part 2nd utk keta anda? Sila hubungi 0133092101 […]
yuzri
2016-08-25 06:26:25
WHEEL, TYRES ALLIGNMENT & BALANCING – KOS PENJAGAAN TAYAR (62 comments)
saya pakai naza citra…knapa ya bila top speed 100 ke atas 1 body kreta bergegar.. […]
adam
2016-08-25 02:19:46
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (94 comments)
Salam.. nak tanya kenapa spectra saya tersengguk2 ms tgh jalan. Baru mggu lepas saya service.
leeza […]
leeza
2016-08-24 22:35:48
GET A BRIGHTER HEADLAMP HALOGEN BULB FOR YOUR SAFETY (1 comments)
Can pm me Saga BLM headlamp h4 lightbulb price? Together with the kaier booster price. TQ […]
Lawrence
2016-08-24 22:05:15
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (61 comments)
Saya berminat untuk triton mitsubishi. Pm me 0109433582 […]
syafie
2016-08-24 15:26:37
MODIFIED PROTON EXORA MPV VIP BODY KIT (11 comments)
wow cantik.. mana boleh dapat yg pelekat seperti lampu belakang tu?? nmpk cantik […]
long
2016-08-24 13:36:22
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (46 comments)
Bos berapa harga set absorber depan dan belakang utk crv rd5 2004. Whatup sy 0193590879 […]
Nasser
2016-08-24 12:59:46
BMW 3 SERIES M3 – LAMA TAPI CANTIK (1 comments)
Ada kah BMW M3 saya nak tahu berapa ringgit. […]
lai hi neng
2016-08-23 22:01:12
HOW TOYOTA VVTi ENGINE WORKS? -Variable Valve Timing-intelligent (22 comments)
TOYOTA CORROLA 1NZ ENGINE STARTS AND IDLE FOR A SHORT TIME AS IT GOES OFF, ITS LIKE FUEL GETS IN ONCE AND IT DOESNT REOPEN FOR IT, BCOZ IF YOU TRY AND RESTART WITHOUT SWITCHING THE KEY OFF, IT DOESNT START BUT AFTER SWITCHING IT ON IT START IDLE ONCE […]
PHENYO
2016-08-23 18:37:15
MODIFIED PROTON SAGA 1.5 (2 comments)
hi dkat mane nak dpt barang ni […]
afiq fahmi
2016-08-23 16:16:33
NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 (8 comments)
Ada sesiapa nak jual serena 1.6 manual disini. Saya sedang mencari […]
Fakrul
2016-08-23 15:39:09
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (93 comments)
Saya pakai Iriz 1.3 CVT..memang biasa la prob sikit2..oleh sebab saya perempuan, bila orang lain pakai kereta saya, cara pemanduan agak kasar, kereta akan meragam sikit..firstly tanda lampu brek keluar, lepas tanda enjin keluar, saya pergi terus ke p […]
yuyun
2016-08-22 15:05:53
CHEAPEST NEW TYRES PRICE LISTS – LATEST UPDATE – TYRE SIZE – HARGA TAYAR BARU MURAH DI MALAYSIA (25 comments)
where can i get 195 45 15? […]
remy
2016-08-22 14:50:48
CAR BATTERY TYPE SIZE PRICE OUTPUT N NS DIN – HARGA DAN JENIS BATERI KERETA (7 comments)
Harga bateri bmw 523i e60 berapa ya […]
Bari
2016-08-22 14:34:07
CARA/TIPS PEMANDUAN KERETA TRANSMISI AUTOMATIK DAN TRANSMISI MANUAL – HOW TO DRIVE AN AUTOMATIC TRANSMISSION AND MANUAL TRANSMISSION CAR (65 comments)
Kalau gear D, dah automatik la dia akan guna gear 1 dulu. Tkyah gear 2-3 pun alang. 2-3tu kalau nak maximumkan gear yg kita guna.. kalau gear 2, max nye gear 2 je..dia tkkn pergi gear 3. Mcm tu la dgn gear 3. […]
Princi
2016-08-21 13:58:13
CAR STICKER WRAP – COLOUR AND DESIGN OF DECAL (4 comments)
Kedai kat mana ????? […]
SyazNi
2016-08-20 18:58:37
PROTON SAGA AEROBACK MODIFIED BY PROTON MAKEOVER (1 comments)
Hey, saya Firdaus..saya ade saga aeroback..macam mana nak apply untuk proton modified..?? boleh ke request nak tingkatkan sistem break, aircond, penyerapan bunyi..?? Sekadar bertanya.. […]
Firdaus Ahmad Razman
2016-08-20 13:13:02
MASALAH SUHU / TEMPERATURE ENJIN KERETA NAIK PANAS (38 comments)
Assaalam.. sye bru pakai kete perdana v6.. jalan dlm 20 minit enjin kete panas bagaikan jalan selama 2 jam panasnye..padahal jalan 20mnt je..tempeture elok n dh g kdi bengkel org tu ckap tak apa.. sye risau jgak..boleh bg perkongsian? […]
Sehazerra
2016-08-18 20:04:13
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (16 comments)
Adakah anda memerlukan pinjaman? telah bank menafikan anda pinjaman, kita berada di sini
untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda apa-apa amaun di mana-mana
destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. se […]
augustine junio
2016-08-18 11:08:43
APA KATA PEMILIK-PEMILIK PROTON SAGA BLM ? SHARE YOUR OPINION ABOUT PROTON SAGA BLM HERE. (1160 comments)
nak tanya saga blm skarang 2and brapa […]
khairul
2016-08-18 04:19:55
TEST DRIVE : PROTON IRIZ 1.3 AND 1.6 REVIEW – BEST HATCHBACK SPECIFICATION (17 comments)
sory keluar topic sikit..bahagian belakang headlight belah kiri ada wire/cable apa2 ke?? […]
yaya
2016-08-17 22:29:45
CARA BAIKI KOMPONEN BARANG KERETA YANG PATAH DAN ROSAK – REPAIR BROKEN METAL & PLASTIC CAR PARTS (5 comments)
untuk doortrim kereta boleh x? jenis spray xde ke […]
zulhelmi
2016-08-17 12:42:01
BEST VIP INTERIOR – MODIFIED PERSONA (2 comments)
picture penuh persina vip silver tu tak ada ke..nmpk mcm smat je..nk tngk pic pnuh persona vip silver tu […]
an
2016-08-17 09:17:27
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Close