FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please complete the required fields.
Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (47 comments)
Saya ingin umumnya menginformasikan kepada publik bahwa Felicia Anderson pemberi pinjaman pinjaman pribadi yang peluang keuangan terbuka untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan. Kami memberikan pinjaman dengan tingkat bunga 2% untuk indiv […]

Felicia Anderson
2017-02-22 06:13:31
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (66 comments)
btl gak kate2 abg yg dah berpegalaman dlm bidag sten kerete ni biar ape org nk kate bodoh ke ape ke yg penting xde bawak kerete mcm oag gile… bkn sume yg nk wat sten kerete tu dioag kne wat lone bank xperlu sume tu klau ade duit lebih buat sikit2 y […]

capix
2017-02-22 02:48:54
MODIFIED TOYOTA VIOS – MAKE UP WITH STYLE VIOS BODY KIT + PICTURE + PRICE RANGE (42 comments)
Ada katalog utk skirting vios 03? […]

Olie
2017-02-20 23:15:42
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (175 comments)
Sorri…saya budak baru belajar…nk tanya…satria neo boleh masuk enjin pa…kalau boleh nk yg 2.0….kalau ada turbo pon lagi ok….agak2 kosnya berapa?… […]

Ammar hilmi
2017-02-20 17:21:05
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (425 comments)
Assalam bro, sya nak share & mintak pendapat how to solve engine high temp.., any idea sintom2 why temp engine cepat panas..
admin & kwn2 ada solution to solve this prob, tq for share. […]

Zul
2017-02-20 16:59:56
HARAMKAN ARAK UNTUK KESELAMATAN – LAGI KES PEMANDU MABUK BMW LANGGAR MYVI MENYEBAB KEMATIAN (1 comments)
Saya mempuyai kereta toyota vios tahun 2007,masaalah disini kereta bahagian hadapan enjin terlalu bising kalau bawak ke jalan haiway dalam kelajuaan 100 km sejam…apa yg harus saya tukar untuk menghilangkan bunyi bising.kereta berusia 10 thun ini. […]

Zahariana
2017-02-19 10:00:50
NGV INSTALLATION – SAVE FUEL WITH NATURAL GAS (8 comments)
Nak cari installer yang ADA software untuk setting untuk NASA Chitra, sequential Jeni’s Pelmag. T Kasih.Melaka […]

Mohamad
2017-02-18 20:36:19
NOMBOR PLATE RIMAU 1-9999 DIBUKA UNTUK TEMPAHAN – ADAKAH PLATE NUMBER PALING KELAKAR? (1 comments)
Drpd keluarkan plate kereta yg mengarut2 tu adalah lbh bagus kalau jpj pantau dan kenakan tindakan kpd pemunya kenderaan yg pasang nombor plate yg fancy2 sampai susah nak baca walaupun dari jarak yg dekat.. […]

huda
2017-02-17 19:54:00
PUNCA MASALAH AIRCOND KERETA TAK SEJUK (37 comments)
bg memastikan air speed ac dlm cabin berfungsi pada tahap max…perlu dipastikan..

1. cabin filter digantikan stp 40k km
2. cabin blower juga dibersihkan stp 40k km

ada juga kes cabin blower kong…ini pling mudah kesan…jika langkah 1 dan 2 […]

ameer hassan
2017-02-17 10:57:35
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (86 comments)
Salam all
Saya mencari part honda city 1.5 type z auto
Mohon pencerahan dari sahabat forum
Whatsap saya 0196004814 […]

Azniel
2017-02-17 07:50:44
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (155 comments)
Kdi,sya nk tnya,sesuai x klu estima 2.4 pkai rim 16? […]

Ridzuan
2017-02-16 06:41:03
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (115 comments)
Bile bace komen2 korang nampak beno iriz ni kete first korang…xsemua…tapi most of uols…beli kancil dulu lah baru pakai IRIZ,bagi aku kete ni high tech…manual pn malas baca nk pakai kete camane…same case mcm savy orang hentam proton teruk ma […]

AkuJohn
2017-02-16 03:31:10
CAUSES OF HIGH FUEL CONSUMPTION (4 comments)
Thank you for all of the above. My Ford Escape 2.3L 2008 4 cylinder only does on average 7 km/L, even more than my previous 3L V6! I am disgusted and puzzled! […]

Ellie
2017-02-15 10:46:44
MODIFIED NISSAN ALMERA BODY KIT CUSTOM STYLE (4 comments)
Hello I am seriously looking for customer bumper for Nissan Almera.please advise me the location either on JB or kl.thank you […]

Khalisivan
2017-02-15 01:10:27
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (47 comments)
proride. ada kontek tak yg boleh dihubungi… […]

shah
2017-02-14 16:32:36
CUSTOMIZED TOYOTA COROLLA AE101 ORANGE ANTERA (2 comments)
HI i need to order that wild body kits send to philippines how? […]

Joseph
2017-02-14 14:49:55
BEST MOTOR / ENGINE OIL BRAND & TYPE FOR YOUR CAR / MOTORCYCLE? + OIL PRICE LIST (49 comments)
Kalau boleh guna lah minyak local sebab sesuai dengan cuaca kita. Kita ada minyak yg the most hi tech in the world. Mesra alam sekitar. Jimat kos senggaran dan jimat petrol. Minyak engine jenama BestLine 10w/40.sesuai utuk semua jenis kete samada pet […]

Zulkhurnain
2017-02-14 01:26:48
NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 (9 comments)
Salam… sya bru kena rm 1900 tukar distributor dan ECU. Keta mati masa tgh memotong… sape ada distrubutor C23 1.6 ori Japan nk jual boleh call saya 013 4742213 […]

John
2017-02-13 05:18:18
PENJAGAAN TURBO – TURBOCHARGED ENGINE (10 comments)
Haerman, kalau dengar bunyi angin kuat di enjin dan kuasa enjin kurang bermakna terdapat kebocoran pada paip atau hose turbo. Macam mana sc tak boleh perasan? […]

Kdi
2017-02-12 13:40:59
HOW TO BUY A USED CAR? GUIDE, TIPS AND TEST DRIVE TO BUY SECOND HAND CAR FROM USED CAR DEALER (7 comments)
Good day very nice blog!! Man .. Beautiful ..
Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds
also? I am happy to seek out a lot of helpful info here in the publish, we need work out more strategies on this regard, thank you for shar […]

marbella Micropigmentación capilar y de cejas pelo a pelo
2017-02-12 02:41:08
MODIFIED TOYOTA HILUX 4X4 4WD BODY KIT ACCESSORIES (1 comments)
Dear sir,

I am interested in the Sports bar of the Lates Hilux Revo.
Cost in USD + freight to Miami Florida USA?

Kind regards,

Anwar […]

Anwar
2017-02-11 08:58:32
Ask kdi : Sarung kulit kusyen kerusi kereta – design dan konsep (11 comments)
Harga jahit seat naza ria semi leather […]

Shamsul
2017-02-10 13:32:42
PAKEJ CAR AUDIO SYSTEM PALING MURAH DARI RM1XX – SPEAKER AMPLIFIER SUBWOOFER PLAYER (8 comments)
Amplifier caliber ca350 competition ada jual kah? […]

Oel
2017-02-09 15:14:03
APA KATA PEMILIK-PEMILIK PROTON SAGA BLM ? SHARE YOUR OPINION ABOUT PROTON SAGA BLM HERE. (1163 comments)
Salam, saya baru lepas repair cooling coil kt proton servis centre. Kena buka dashboard. Bila ambil, steering berat, alarm tk jalan, central locking tk jln, brake lembik dan lampu handbrake tk nyala. Terlalu byk kerosakan utk kebetulan. Apa yg boleh […]

Kj
2017-02-07 21:20:04
CAR EDUCATION > WARNING INDICATOR LIGHTS > PART 1 (11 comments)
Hello, can anybody help me. In the morning when I start engine on CLK-320 W208, it was working well, then I start to move and after 100 meters when I was pushing gas the car didn’t go, then I reduce engine and start again, it was shutting down when I […]

Beka
2017-02-07 14:25:23
FUZA DESIGN PERODUA VIVA, MYVI AND PROTON GEN2.- FUZA VIVA, FUZA MYVI & FUZA GEN2. (5 comments)
Hola tienen body kit para Hyundai atos 2009 […]

Jesus
2017-02-07 13:02:50
NEW FORD RANGER RAPTOR 4X4 GEAR MODIFIED BODY KIT AND WHEELS (2 comments)
where can i get raptor body kit in JB? […]

TJ
2017-02-07 11:48:04
MASALAH SUHU / TEMPERATURE ENJIN KERETA NAIK PANAS (46 comments)
salam..sy ada masalah yg sama mcm kekawan…sy pakai honda es 1.7…temp sy naik bila keta bawak lebih dr 100km/s..automatik temp akan naik sama…kalo bawa 100km/s ke bawah keta xde masalah…kipas,penutup radiator,radiator sumaa dah tukar,tp still […]

naim
2017-02-06 15:21:35
NEW PERODUA AXIA FACELIFT 2017 BARU EXTERIOR INTERIOR PRICE LIST (1 comments)
Ingat nak belikan 1.0G Manual untuk Pakcik aku yg kurang mampu,Kereta Charade lama Dia pun asyik rosak..Anak dah 3 selalu bonceng motor dia..Birthday Dia bulan March ni […]

Norman
2017-02-06 10:25:00
PENGGUNAAN BLIND SPOT MIRROR PERLU DIWAJIBKAN BAGI SETIAP KERETA UNTUK ELAK KEMALANGAN (1 comments)
Ada 100 cermin titik Hitam pun kalau perangai mcm sakai pun tak guna […]

Norman
2017-02-06 10:22:15
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Close