FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please complete the required fields.
Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
MASALAH IAFM – REPAIR ATAU REPLACE? (11 comments)
kedai kat mana yg blh tukar intek persona kepada intek iriz.. […]

naim
2017-02-26 23:19:41
2013 GTA SPANO (2 comments)
What’s up colleagues, good piece of writing and good arguments
commented at this place, I am really enjoying by these. […]

gta5money
2017-02-26 22:18:41
THE EVOLUTION OF MITSUBISHI LANCER EVOLUTION (9 comments)
It doesn’t matter what model or measurement of
your constructing, can provide you with an amazing constructing at a terrific worth.
Give us a name at 1-800-398-2724 and study why we are Missouri’s best option for metal carports, garages, metal arc […]

steel buildings colorado sale
2017-02-26 17:58:51
HOW TO BUY A USED CAR? GUIDE, TIPS AND TEST DRIVE TO BUY SECOND HAND CAR FROM USED CAR DEALER (8 comments)
Really no matter if someone doesn’t understand then its up to other visitors that
they will help, so here it occurs. […]

Naperville Driveway
2017-02-26 14:21:38
LATEST SPEED TRAP LIST – SENARAI PERANGKAP HAD LAJU (1 comments)
145.2 pagoh highway kl to jb […]

Me
2017-02-26 07:36:25
CAUSES OF HIGH FUEL CONSUMPTION (5 comments)
My Toyota hiace 1.9litre vvti engine consumes fuel heavily. Air filter, fuel filter &oil filters new. It doesn’t have too much speed&when I press it, it goes up to 100km/hour&at that speed it’s more heavy on fuel. Catalytic converter is g […]

Isaac muchingami
2017-02-26 00:05:03
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (47 comments)
Salam bro..Nak tanya.. Kereta peroton keluaran pertama.. menual.masalah wayering.. kot..Bb semua lampu tak berfungsi.walaupun on kunci.. Betry ok..Dah try tolak pun tak boleh hidup.. Semua karen tak berfungsi..Apa masah ye.. […]

Mus
2017-02-25 21:30:31
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (30 comments)
Assalamualaiku. Saya mahu o/haul auto gearbox proton perdana v6 sudah 11 tahun umur. Di mana w/shop yang sesuai.
Tqvm […]

Andul Latiff Harun
2017-02-25 20:51:10
SENARAI HARGA TAYAR BARU KERETA MPV SUV 4X4 – TYRE PRICE RANGE LISTS (4 comments)
Tayar dunlop AT 22 265/65R17 berapa harga […]

Razali
2017-02-25 12:32:15
BEST CUSTOM BODYKIT SHOP – MONSTERMODZ : CHEAP AND QUALITY BODYKIT – KEDAI UBAHSUAI (64 comments)
Wanna ask for doing door fiber..
Whatsapp me 0169800188
I send photo […]

Nicholas tay
2017-02-25 10:07:59
SENARAI HARGA TIMING BELT KIT SET PROTON DAN PRODUA (9 comments)
mana kedai ada jual timing belt untk perdana v6…bagi alamat kalau siapa ada yang tahu dan yang murah.. […]

nafsah binti gastan
2017-02-24 22:33:36
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (66 comments)
btl gak kate2 abg yg dah berpegalaman dlm bidag sten kerete ni biar ape org nk kate bodoh ke ape ke yg penting xde bawak kerete mcm oag gile… bkn sume yg nk wat sten kerete tu dioag kne wat lone bank xperlu sume tu klau ade duit lebih buat sikit2 y […]

capix
2017-02-22 02:48:54
MODIFIED TOYOTA VIOS – MAKE UP WITH STYLE VIOS BODY KIT + PICTURE + PRICE RANGE (42 comments)
Ada katalog utk skirting vios 03? […]

Olie
2017-02-20 23:15:42
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (175 comments)
Sorri…saya budak baru belajar…nk tanya…satria neo boleh masuk enjin pa…kalau boleh nk yg 2.0….kalau ada turbo pon lagi ok….agak2 kosnya berapa?… […]

Ammar hilmi
2017-02-20 17:21:05
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (425 comments)
Assalam bro, sya nak share & mintak pendapat how to solve engine high temp.., any idea sintom2 why temp engine cepat panas..
admin & kwn2 ada solution to solve this prob, tq for share. […]

Zul
2017-02-20 16:59:56
HARAMKAN ARAK UNTUK KESELAMATAN – LAGI KES PEMANDU MABUK BMW LANGGAR MYVI MENYEBAB KEMATIAN (1 comments)
Saya mempuyai kereta toyota vios tahun 2007,masaalah disini kereta bahagian hadapan enjin terlalu bising kalau bawak ke jalan haiway dalam kelajuaan 100 km sejam…apa yg harus saya tukar untuk menghilangkan bunyi bising.kereta berusia 10 thun ini. […]

Zahariana
2017-02-19 10:00:50
NGV INSTALLATION – SAVE FUEL WITH NATURAL GAS (8 comments)
Nak cari installer yang ADA software untuk setting untuk NASA Chitra, sequential Jeni’s Pelmag. T Kasih.Melaka […]

Mohamad
2017-02-18 20:36:19
NOMBOR PLATE RIMAU 1-9999 DIBUKA UNTUK TEMPAHAN – ADAKAH PLATE NUMBER PALING KELAKAR? (1 comments)
Drpd keluarkan plate kereta yg mengarut2 tu adalah lbh bagus kalau jpj pantau dan kenakan tindakan kpd pemunya kenderaan yg pasang nombor plate yg fancy2 sampai susah nak baca walaupun dari jarak yg dekat.. […]

huda
2017-02-17 19:54:00
PUNCA MASALAH AIRCOND KERETA TAK SEJUK (37 comments)
bg memastikan air speed ac dlm cabin berfungsi pada tahap max…perlu dipastikan..

1. cabin filter digantikan stp 40k km
2. cabin blower juga dibersihkan stp 40k km

ada juga kes cabin blower kong…ini pling mudah kesan…jika langkah 1 dan 2 […]

ameer hassan
2017-02-17 10:57:35
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (86 comments)
Salam all
Saya mencari part honda city 1.5 type z auto
Mohon pencerahan dari sahabat forum
Whatsap saya 0196004814 […]

Azniel
2017-02-17 07:50:44
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (155 comments)
Kdi,sya nk tnya,sesuai x klu estima 2.4 pkai rim 16? […]

Ridzuan
2017-02-16 06:41:03
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (115 comments)
Bile bace komen2 korang nampak beno iriz ni kete first korang…xsemua…tapi most of uols…beli kancil dulu lah baru pakai IRIZ,bagi aku kete ni high tech…manual pn malas baca nk pakai kete camane…same case mcm savy orang hentam proton teruk ma […]

AkuJohn
2017-02-16 03:31:10
MODIFIED NISSAN ALMERA BODY KIT CUSTOM STYLE (4 comments)
Hello I am seriously looking for customer bumper for Nissan Almera.please advise me the location either on JB or kl.thank you […]

Khalisivan
2017-02-15 01:10:27
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (46 comments)
Aku keje sendiri ade ssm ade kedai..tapi ssm baru 1 tahun.., statement 10k -20k..,takde potong epf.. tak pernah buat pinjaman bank,.. Clean..Konon nak amik BRV, downpymnt rm15k,.. PONNNN TAK LEPAS..1 bank je masih layan loan aku HLBBank, tp mintak s […]

zari
2017-02-14 17:17:24
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (47 comments)
proride. ada kontek tak yg boleh dihubungi… […]

shah
2017-02-14 16:32:36
CUSTOMIZED TOYOTA COROLLA AE101 ORANGE ANTERA (2 comments)
HI i need to order that wild body kits send to philippines how? […]

Joseph
2017-02-14 14:49:55
BEST MOTOR / ENGINE OIL BRAND & TYPE FOR YOUR CAR / MOTORCYCLE? + OIL PRICE LIST (49 comments)
Kalau boleh guna lah minyak local sebab sesuai dengan cuaca kita. Kita ada minyak yg the most hi tech in the world. Mesra alam sekitar. Jimat kos senggaran dan jimat petrol. Minyak engine jenama BestLine 10w/40.sesuai utuk semua jenis kete samada pet […]

Zulkhurnain
2017-02-14 01:26:48
NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 (9 comments)
Salam… sya bru kena rm 1900 tukar distributor dan ECU. Keta mati masa tgh memotong… sape ada distrubutor C23 1.6 ori Japan nk jual boleh call saya 013 4742213 […]

John
2017-02-13 05:18:18
PENJAGAAN TURBO – TURBOCHARGED ENGINE (10 comments)
Haerman, kalau dengar bunyi angin kuat di enjin dan kuasa enjin kurang bermakna terdapat kebocoran pada paip atau hose turbo. Macam mana sc tak boleh perasan? […]

Kdi
2017-02-12 13:40:59
MODIFIED TOYOTA HILUX 4X4 4WD BODY KIT ACCESSORIES (1 comments)
Dear sir,

I am interested in the Sports bar of the Lates Hilux Revo.
Cost in USD + freight to Miami Florida USA?

Kind regards,

Anwar […]

Anwar
2017-02-11 08:58:32
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Close