• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
WHEEL CAP 12 INCH – 13 INCH SPORT RIMS LOOK A LIKE (4 comments)
Saya berminat..di mana lokasi? [...]
Nazim
2015-04-26 21:40:59
CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE (93 comments)
assalam, bro tolong pm harga full leather seat @ half leather seat untuk honda hrv please. Tkvm [...]
Salehhin
2015-04-26 20:29:46
CHERY A520 SEDAN PICTURE + SPECIFICATION + INFO (20 comments)
FYI- Chery is well known in Russia. [...]
MARC
2015-04-26 18:21:41
ask kdi : HARGA MINYAK HITAM MINERAL SEMI FULLY SYNTHETIC 5W 10W 15W 1 & 4 LITER PACK – ENGINE OIL PRICE (1 comments)
Harga di atas sama pada kedai2 tertentu ja contoh stesen minyak shell, sy pernah p service kt proton service centre..harga dia jauh lebih mahal dari harga pasaran :( [...]
pdowt
2015-04-26 03:26:13
INSTALLATION OF DOUBLE DIN DVD PLAYER GPS REVERSE CAMERA SCREEN MONITOR IN CAR ENTERTAINMENT (2 comments)
Where can buy the Myvi Lagi best OEM Car Player?? [...]
ravi
2015-04-26 01:36:41
HOW TOYOTA VVTi ENGINE WORKS? -Variable Valve Timing-intelligent (10 comments)
Plz im allen from lebanon I had a Toyota supra 2jz vvti and the ocv control valve is not working how to connect it the engine is like a bicycle [...]
allen
2015-04-26 01:19:37
KLIMS 2013 GALLERY 3 – EL METER ELECTROLUMINESCENT EURO TYPE R AND AUTO GAGE MODIFIED DASHBOARD METER (1 comments)
Do you have Dashboard meter(sticker) for Myvi EZi 2007? [...]
alexng
2015-04-25 18:45:49
ZENVO ST1 WANNABE – MALAYSIA EXTREME CUSTOM FIBER BODY KIT MODIFIED SUPERCAR (2 comments)
Looking for a contact for the manufacture. Any one??? [...]
John
2015-04-25 18:23:16
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (218 comments)
Hi bro… Spareparts saga lmst ade tak… [...]
masri
2015-04-25 00:59:07
CAMPRO ENGINE SPECIFICATION – PROTON ENGINE TECHNOLOGY ON SAGA, WAJA, SATRIA, PERSONA & GEN2 (6 comments)
Hi I need sum help on a proton saga 2011 1.3 16v campro engine, im looking for the torque settings for the cylinder bolts if any one can help me with that please email me thank u [...]
shane
2015-04-24 15:48:29
MODIFIED TOYOTA VIOS – MAKE UP WITH STYLE VIOS BODY KIT + PICTURE + PRICE RANGE (34 comments)
macam mana nak contact kamu? ada kedai? nearby mana, minat kat bodykit Toyota Vios!! [...]
Rocky Tan
2015-04-24 10:44:43
WHEEL, TYRES ALLIGNMENT & BALANCING – KOS PENJAGAAN TAYAR (34 comments)
saya eyka saya memandu charade aura saya nak tanya kenapa kereta saya bila string belok ke kanan tayar belah kiri hadapan akan berbunyi ktik ktik kuat & bila bawak laju makin kuat bunyi nye ..saya nak tanya apakah masalah nye tu & agak ii b [...]
eyka
2015-04-24 02:04:24
CHEAPEST NEW TYRES PRICE LISTS – LATEST UPDATE – TYRE SIZE – HARGA TAYAR BARU MURAH DI MALAYSIA (20 comments)
Jika ada qoutation pelbagai jenis dan saiz untuk 2015 pls wassap saya 01112480968 urgent atau call 0122627407 t.q [...]
ezwan
2015-04-24 00:48:16
NAZA CITRA / KIA CARENS SPECIFICATION – CHEAPEST MPV REVIEW (217 comments)
saya pakai citra tahun 2005 tp minyak makan kuat sangat, balik klntan 1 tank penuh tak cukup.. hampir rm130 bagi jarak 450km.. mmg kereta paling kuat makan minyak yg pernah saya guna. saya penah guna pajero petrol 2600cc guna kaburator pun habis rm1 [...]
nazri
2015-04-23 21:46:04
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (204 comments)
Salam,nak tanya,sy pakai perdana v6,kenapa enjin kereta sy bila tekan minyak bunyi mcm besi berlaga.harap dapat bantu. [...]
zamri abdul jabbar
2015-04-23 11:27:02
TOM’S STICKERS REVIEW & STICKER INSTALLATION TIPS (8 comments)
My car is Chery Esatar need to sticker all car body? give me sample? [...]
Prabha
2015-04-22 13:56:44
CHERY TIGGO REVIEW – PENDAPAT TENTANG CHERY TIGGO – CHEAPEST SUV (45 comments)
..plan nak beli Tuggo tu bukannya ape…..sbb harga 2nd nya murah sangat ! [...]
KASIM SELAMAT
2015-04-22 10:08:12
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (38 comments)
sy mencari gearbox grand livina 1.6 manual dan brp rm .kalau ada tlg imfo ok tuan.no fon 0137366810 mohd yusof [...]
mohd yusof
2015-04-21 13:42:57
TOYOTA ENGINE GUIDE 2E, 4E, 4AGE, 4AGZE, 1JZ-GTE, 2JZ GTE SPECIFICATION (20 comments)
Ada 2jz gt ecu for sale? [...]
rahim
2015-04-21 10:17:53
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (11 comments)
Ada sesiapa tahu harga alternator KIA Spectra yang original.
Kereta KIA Spectra saya ada masalah alternator. [...]
Din
2015-04-19 18:30:07
SPORT RIM 15″16″17″ – WHAT IS THE PROS AND CONS? (2 comments)
pls send me contact number & address, thank you. [...]
tommy
2015-04-19 13:03:52
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (57 comments)
salam…sy nk tnye sport rim ape n saiz yg sesuai utk persona [...]
dayya
2015-04-19 05:43:45
TEKSI 1MALAYSIA PROTON EXORA MPV MALAYSIA TAXI SPECIFICATION (10 comments)
i dah mohon teksi 1 malaysia tapi tak dapat lagi,i dapat satu smg dari oct 9,2013 (SURUHANJAYA PENGANGKUTAN AWAM DARAT(SPAD):makluman:ingin dimaklumkan bahawa permohonan TEKS1M tuan/puan telah diterima dan diproses oleh S.P.A.D.kami akan memaklumkan [...]
shee keat seong
2015-04-19 02:29:29
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (45 comments)
aku pun bawa juga keta tkangkang ni. tp bersih dri loan bank. syukur bisnes cukup tuk bersedekah tuk anak yatim,mangsa banjir n beristeri 2. ramai juga aku jumpa haters2 d luar sana. kdg2 tgah makan d restoran,org ejek2 keta aku yg tgah parking tu.ci [...]
ladys choice
2015-04-19 00:40:26
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (33 comments)
Adress kamu di mana.? [...]
jusoh sulong
2015-04-19 00:04:13
Jenis Muffler S Flow & Straight Flow : Perbezaan, Kebaikan dan Keburukan (182 comments)
Sape tahu ekzos yg sesuai utk h22a auto standard? [...]
Aman
2015-04-18 22:03:32
M&M HONDA CIVIC TYPE R (1 comments)
kedai area mana yer [...]
mohd azmi othman
2015-04-17 15:45:07
PERODUA AXIA BODYKIT SKIRTING SPOILER AIR MASTER (2 comments)
kereta axia air master belakang body kid berapa harga. [...]
ting
2015-04-16 20:58:39
SAGA BLM 4X4 STYLE ON SALE IS TOTALLY FUNNY (1 comments)
i want to ask something..
where i can castume my saga BLM to look like BMW or GTR???
i aready seen picture that BLM fully look like BMW n GTR.. [...]
faizal
2015-04-16 10:33:48
HONDA VTEC B SERIES ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION B16A B16B B18C B20 (16 comments)
Abg2 semua sy perlukan bantuan, sy ada Honda city sx8 1.5 auto, sy dah beli halfcut da6 auto VTEC kecik. Sy nak cr mounting yg sesuai bleh ddk kan engine VTEC ni. Sy dh opening day. [...]
faruk
2015-04-15 20:46:16
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px