• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (5 comments)
Salam..pada otai2 KIA..saya ada satu masaalah yg baru jadi..kereta saya lost power bila on aircond atau tak on …nak kata kotak angin ada yg bocor..takde..sebab hal ni jadi sebelum saya tukar timing belt lagi..mohon kalau ada sape2 yg tau boleh bant [...]
zamry
2015-03-06 19:40:54
NEW HONDA CITY 2014 FACELIFT MODULO BODY KIT SKIRTING SPOILER (3 comments)
bg alamat or phone no bleyh ?? [...]
cyda
2015-03-06 14:52:48
EXTREME FLAT GREEN TOYOTA HILUX PICKUP TRUCK MODIFIED BODYKIT AND BIG WHEELS (1 comments)
As hello would cost me bushwacker pocket style fender flares for hilux 2012, for sending country of peru thanks [...]
luis jonathan luna victoria morales
2015-03-06 10:00:59
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (161 comments)
Salam Bro,
Saya Guna Nissan serena C24 QR20de
Masalahnya dengan suspension saya dah tukar pun absorber masih juga terkena body bila lalu jalan beralun dan bila naik ramai.Kereta dalam keadaan Original
Kereta Tahun 2009 [...]
MAZLAN
2015-03-06 09:12:03
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (24 comments)
Hello, anyone got fuel injector for toyota 1G enjine 6piston? i need it.. please mail me if u got. Thanks & Regards. [...]
Nenky
2015-03-05 17:28:45
CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE (69 comments)
Nak buat full interior renewal (kereta lama). Mintak contact number and address. Terima kasih [...]
fas yan
2015-03-05 15:22:29
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (50 comments)
slmt ptg.. untuk tayr 215/45/17 spec rim yg sesuai ape ea? brape jj.. et.. pcd..
sy xphm
terima kasih atas bantuan [...]
ayie
2015-03-05 14:52:56
TOYOTA ENGINE GUIDE 2E, 4E, 4AGE, 4AGZE, 1JZ-GTE, 2JZ GTE SPECIFICATION (18 comments)
bos enjin toyota E90 1.6 ade ke half cut atau enjin lantai klu ade coll saye 01137949203 plzz [...]
bob meru
2015-03-05 13:01:30
AIRCOND KURANG SEJUK – CAR AIR CONDITIONING PROBLEM (5 comments)
Berapa kos untuk kipas condensor 12″ untuk myvi siap pasang ye? Area selangor dan KL.. [...]
ericexec
2015-03-04 22:48:58
SPORT RIM SHOP MALAYSIA REVIEW : CHEAPEST SPORT RIMS SHOP – KEDAI RIMS & TAYAR KLANG, SUNWAY & RAWANG (61 comments)
Tyr silverdolf ni btul ke murah lg sbenarnya? Kt kajang rm280/pcs, corak bunga mcm tyr toyo.. ad yg prnah pkai x? [...]
am
2015-03-04 21:10:47
CAR SEAT COVER – FABRIC CUSHION / PVC / SEMI LEATHER / LEATHER? (19 comments)
How much semi leather permanent stitch including doors for Kancil? [...]
NIsha
2015-03-04 16:47:24
2013 AUDI RS6 BY OCT TUNING (1 comments)
Im looking for Spoiler for Audi A3 , please PM me the Price and Location [...]
sathish
2015-03-04 06:40:51
NICE CUSTOM BUMPER BODY KIT SPOILER FOR PROTON WAJA (2 comments)
am after a waja bodykit sent to uk front rea skirts and spoiler can u help/ how much in pounds [...]
adam
2015-03-04 04:43:15
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (189 comments)
Looking for sangyong actyon 2.0 cylinder head..if available pls contact 019 9886400 [...]
asri
2015-03-03 20:50:15
BEST CUSTOM BODYKIT SHOP – MONSTERMODZ : CHEAP AND QUALITY BODYKIT – KEDAI UBAHSUAI (36 comments)
bro kalau nak custom for chevrolet orlando boleh tak? im from miri anyway [...]
af27
2015-03-03 12:44:18
CAR BRAKE AUTOMATIC DOOR LOCK INSTALLATION – SIMPLE TIPS (4 comments)
Dear sir,
i Just found this website, i read there is so good for me..
Please Mail to me the Location Store / Price / Postage / MOQ,

Tq, Need it

Rasyid [...]

Rasyid
2015-03-03 11:41:54
MASALAH NAZA? NAZA PROBLEMS & CUSTOMER COMPLAINTS / BAD REPORTS > SHARE HERE! (262 comments)
Assalamualaikum & salam sejahtera.
Kereta NAZA sutra saya ada masalah tak boleh masuk gear bola enjin dah start. Tapi klu enjin dimatikan, gear boleh masuk.
Saya perlukan pomen untuk repair. Saya di Pusat Pembelajaran BSN, Bangi.
Mohon call s [...]
acit
2015-03-03 08:25:44
KOLEKSI GAMBAR MODIFIED MYVI AUTOSHOW FULL BODY KIT STICKER (1 comments)
camna nak order sticker ni? [...]
leejieha
2015-03-02 14:30:15
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (29 comments)
Saya nak cari barang2 hafi cut mitsubishi mirage 1.2 eco tahun 2012 .

Bumper Belakang, fender kanan, absober kanan , drive shaft, tangki air, kotak gearbox , dan lain2 kerana kereta excident
Urgent Please call me Zol : 0179077175 / 0129651801 [...]

zol
2015-03-02 13:01:55
SAMBUNG BAYAR – CONTINUE PAYMENT CAR FOR SALE (12 comments)
Saya perlukan MYVI AUTO sambung bayar. Deposit not more than 3k dan bulanan can be up to 550.00 to 600.00 per month. please ams me or whatss app me 016 7962985 [...]
SOFFY SALLEH
2015-03-02 02:08:22
PUNCA MASALAH AIRCOND KERETA TAK SEJUK (10 comments)
salam..tumpang tanye ape masalah aircond xsejuk mase cuaca panas dan berhenti dlm mase yg lame dlm cuaca panas.. [...]
helmi syah
2015-03-01 15:55:59
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (39 comments)
Bro..pls send information on how to buy from you. Email or whatsapp me @ 0128907707 [...]
Buden Alfonso
2015-02-28 17:35:10
TEST DRIVE : PROTON IRIZ 1.3 AND 1.6 REVIEW – BEST HATCHBACK SPECIFICATION (7 comments)
Nk tanya Iriz ni kena service setiap 5k km atau 10k km?

Kenapa still pakai timing belt? [...]

Addie
2015-02-27 22:36:56
HOW TO CHECK TIMING BELT @ HOW TO REPLACE A TIMING BELT. (5 comments)
I have perodua viva and changed my timing belt at ~90k km at perodua service centre. a month later, the Aircond started to fail, and after some time, it started to have squealing sounds.I brought it back to Perodua. they found that the adjuster was b [...]
supi
2015-02-27 10:15:22
KIA SPECTRA5 – TECHNICAL SPECIFICATIONS & INFORMATIONS (27 comments)
Waahh…specta 5 sy beli tahun 2009 sekarang dah masuk 6 tahun, memang sedap kalau service guna minyak pelincir petronas full syntetic…enjin trus senyap….tapi malangnya masa saya beli stok terhad ada kaler hitam shj (last stock) & baru guna s [...]
Kob
2015-02-26 16:45:44
2014 LEXUS GX 460 (1 comments)
Saya ada juga lexus. Saya ada lexus LFNX [...]
Tengku Ainsyah
2015-02-25 21:30:41
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (43 comments)
KSA4 epic fail event.
dah macam parti liar utk bohsia stance.
kepala butoh. [...]
KSA4
2015-02-25 21:10:24
NISSAN SERENA AUTO C23-SR20 (6 comments)
Salam… Mane saya boleh dpt spring plate .. Spring plate belah kanan sy ade 2 yg patah.. Pelik sy…. Mntk bantuan tuan2 utk masalah nie… Klu blh mntk what’s app saya. 01123634283 [...]
azli abd aziz
2015-02-24 23:11:08
drive-it-hard-or-hard-drive-it-scale-model-car-external-hard-disc-drive-side (1 comments)
Hello,
I am interested in your DRIVE IT HARD OR HARD DRIVE IT – SCALE MODEL CAR EXTERNAL HARD DISC DRIVE model of Dodge Challenger. Can you send it to Romania? How much does it cost?
I wait for your answer.
Thank you in advance. [...]
Huluga Gabriel
2015-02-24 17:05:48
SPORTY MPV MODIFICATION – PROTON EXORA TURBO R3 (1 comments)
good idea and info [...]
darma
2015-02-23 22:35:42
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px