FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please complete the required fields.
Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
ALL NEW TOYOTA AVANZA SPECIFICATION BROCHURE PRICE LIST (2 comments)
iwant an avanza can you emai or call me im willing to pay montly fee of r3000.00 […]

portio
2017-01-21 17:59:50
DIY 6 STEP TO CLEAN ENGINE THROTTLE BODY OR CARBURETOR – CLEANER SPRAY (3 comments)
Ada tak cermin besar belakang kereta toyota AE92? Kereta lama […]

Farid
2017-01-21 17:31:06
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (411 comments)
Salam tuan admin. Saya menggunakan kereta perdana V6 1st model. Saya ada 2 masalah :
1. Baru2 ini, kereta saya takde power naik bukit dan tersengguk2. RPM mcm biasa dan start kereta pun macam biasa.
2. Bila bawa kereta lama dalam sejam atas highway […]

syuk
2017-01-21 16:00:15
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (152 comments)
KDI, saya ada myi silver, rim standard. niat nak tukar rim 15, so brand ape dan warna ape yg sesuai bila di pasang supaya nampak menyerlah. dan nak tau ape maksud jj tu? […]

bossob
2017-01-21 13:04:44
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (40 comments)
Klu kje kontrak n tpi xde ptong epf mcm mn plak? Dh bnyk kli apply tp xprnh llud […]

firdaus
2017-01-20 21:21:11
WHEEL CAP 12 INCH – 13 INCH SPORT RIMS LOOK A LIKE (19 comments)
Hi can share you shop location, thanks […]

shahir
2017-01-19 13:17:15
CHROME SPORT RIM GALLERY – BIG WHEELS ON VIP HELLA FLUSH LOWERED MODIFIED CARS (1 comments)
Boleh tau kedai kat mana tak?? […]

Shah
2017-01-19 12:08:35
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (65 comments)
looking for custom fender flare for kelisa.. pm me – 0122010441 […]

amir
2017-01-19 10:04:30
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (112 comments)
Hi semua…sy wakil dr kia spectra owner club (ksoc) malaysia…menjemput tuan2 dan rakan2 semua utk join club blh cek di fb taip jer nama seperti diatas…atau sebarang pertanyaan berhubung club blh terus hubungi dan wasap sy di talian 0182733542..t […]

azrol78
2017-01-19 09:59:58
LET’S HELP OUR FRIEND : KANCIL 660 PROBLEM (19 comments)
tuan saya minta bantuan timing kereta saya tinggi hingga kadang kadang tempreture hampir sampai tengah meter. apa masalahnya ya. adakah kaburator rosak. kancil 660cc. tq […]

mohd faisal abas
2017-01-18 21:52:31
NEW TOYOTA CAMRY 2.0L MALAYSIA SPECIFICATION REVIEW MODIFIED SPECS (2 comments)
Hi , do you sell body kits and arrange shipping to Melbourne Australia? Same as in the photo above?
Do you also have any images of the rear bumper ?
Thanks
David […]

David
2017-01-18 05:02:35
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (79 comments)
Mencari brake pad.. Whats app 0123418640 […]

Egee
2017-01-17 21:52:03
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (109 comments)
Aslmkm n slm sejahtera.. proton ade buat rebate dr 4k hingga 15k sempena thn br cina… utk model 2014 rebate 15k.. mmg menarik.. tapi tulah bila baca comment byk gak masalahnya.. kalau dibandingkan dgn perodua mmg safety features proton class A 5 st […]

Karim Daus
2017-01-17 21:17:19
VW SCIROCCO HIJAU DENGAN CARACTERE BODY KIT DAN RACING STRIPE LEBIH SPORTY (1 comments)
Boleh saya tau color code utk VW hijau ni..tq […]

Ahmad Izzuan Awang
2017-01-17 20:41:44
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (174 comments)
salam..nak tanya…
ad sbjik waja std,rim std,ezos pon std,,tp lari smpy 210km/h++…pnah skli test kt hiway dgn waja ak,,ak dah 190km/h (tgah naik lg),,dia dah tggal ak bpe tiang tah..enjin dia smua std (outside,,dalam x sure),,tp dia ckp x usik dl […]

zhaf perak
2017-01-17 18:09:03
Ask kdi : Sarung kulit kusyen kerusi kereta – design dan konsep (8 comments)
Sany pm bos 0139073726 […]

sany
2017-01-17 10:19:10
CHANGAN CM8 / CHANA ERA CM8 MPV – CHEAPEST MPV – FULL CM8 SPECIFICATION + IMAGES + VIDEO + PRICE (47 comments)
beli je bro.. skrg ni jgn pikir nak cantik bergaya. part barang suzuki belambak kat kedai sparepart. yg penting selesa kalau fmly besar dan jimat minyak. minyak mahal wooo sekarang. aku esok nak angkat 1. semoga Allah permudahkan urusan aku. […]

abgsudu
2017-01-17 00:47:20
AUTO / CAR WIRING DIAGRAM – BASIC CIRCUIT FOR INSTALLATION – RELAY CONNECTION – SPOT LIGHT / FOG LAMP INSTALLATION (22 comments)
salam tn.. nak tanya sikit ttng kereta gen2.. ari tu sya ada buat wiring alarm dkt satu kedai akssri krta.. kena tukar alarm lama sbp rosak kena air.. tpi bila dh tkar baru smpi rumah semalaman batery krta weak pla.. ingatkn btry dh rosak dn siap tuk […]

Jerry
2017-01-16 21:58:01
HOW TOYOTA VVTi ENGINE WORKS? -Variable Valve Timing-intelligent (22 comments)
First off I would like to say awesome blog! I had
a quick question that I’d like to ask if you don’t mind.
I was curious to know how you center yourself and clear your mind prior to writing.
I have had a difficult time clearing my mind in getting […]

Toyota Camry 2017 tan cang
2017-01-14 13:37:46
NAZA SURIA / KIA PICANTO – SPECIFICATION & REVIEW (32 comments)
RM2.5K […]

nan
2017-01-14 00:41:40
Ask kdi : MASALAH TAYAR BERBUNYI BISING – NOISY WHEELS PROBLEM (1 comments)
Assalam. Saya nk tnya. Tayar keta sy pun bunyi nya bedengung, tp bila d simbah ngn air, tayar tu kuar asap. Knape ye? Mslh wheel bearing jgk ke? Sblum ni mekanik ckp brake pam x servis. Lepas servis hr tu, ok xde bunyi dah. Tp xlama. Lepas sbulan mcm […]

Hazim
2017-01-13 21:11:15
CUSTOM WIDE BODY KITS MODIFICATION (1 comments)
Nk tanya blh custom wide body utk volvo v40 year 2013. […]

Darwyne yap
2017-01-13 13:33:50
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (44 comments)
Need advice for saga flx se absorber. Best handling and comfort. Affordable. […]

SyamMD
2017-01-13 12:20:01
NEW HONDA CITY FACELIFT 2017 – BETTER LOOKS (1 comments)
Yo? are my inspiration , I own few weeb lo?s and rarely
run oout from to brand. […]

www.hotelcopal.com
2017-01-13 06:49:35
MPV MALAYSIA PROTON EXORA BOLD STANDARD NOW WITH CFE TURBO SPECIFICATION (1 comments)
Klu nk part 2nd keta Jepun, Korea, Continental,4×4 atau lori, blh Whatsap info2 ke 0133092101 Yuzri […]

yuzri
2017-01-12 21:45:59
THIS IS HOW A PICKUP TRUCK MODIFIED TO BE A CAMPER VAN / CARAVAN (3 comments)
Klu nk part 2nd keta Jepun, Korea, Continental, 4×4 atau lori, blh Whatsapp info2 kpd sy 0133092101 Yuzri […]

yuzri
2017-01-12 20:58:48
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (45 comments)
Atos auto 1.0 x bleh hidup.api plug ade.fuel pump jalan.nape eh.? […]

apis
2017-01-12 12:27:24
JOKE OF THE YEAR – BILA SA PERODUA SEMBANG KENCANG CIVIC VS BEZZA? (3 comments)
Mmm… xde jujurnya. Biasalah mcm org nk mengumpat. Kan biasa kita dengar mukadimmah geng2 meengumpat :
” .. Akak bukannya nk mengumpat mengata apa ker… tapi kan bla bla bla…..” :(

Cheers! […]

fauzan
2017-01-11 08:39:53
PAKEJ CAR AUDIO SYSTEM PALING MURAH DARI RM1XX – SPEAKER AMPLIFIER SUBWOOFER PLAYER (6 comments)
radio saya bunyi pecah2.. dah ganti antenna pon sama.. apa problem dia? kereta myvi 1.3 […]

Zaim
2017-01-11 01:28:23
SP STYEL SPIEGEL DAIHATSU MIRA MODIFIED JAPAN K-CAR BODY KIT (1 comments)
Salam…selamat sejahtera..
Saya nak tanya mana nak cari part daihatsu mira p&p viva?? […]

Acid
2017-01-10 20:13:32
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Close