• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
NEW TOYOTA CAMRY 2.0L MALAYSIA SPECIFICATION REVIEW MODIFIED SPECS (1 comments)
Hi…would like to enquire about the body kits u posted above “Asuka Japan”.

Following few questions :

1) Do you ship to Singapore ?
2) How much does it cost ?
3) will it fit onto Singapore Camry made 2013 ?
4) What is the material of the bo [...]

Alvin Sim
2015-08-03 23:24:28
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (67 comments)
sy nk cr lmpu peugeot 308.sape ada whatsap sy o199464607 tq [...]
fazrin
2015-08-03 22:59:10
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (140 comments)
As salam sifu…sy pkai wira stndart 1.5 cab…nk tukar enjin..tp xtau nk pkai enjin ape yg sdap…antara 4g6 ngan 4g9 mne yg sdap dipkai ye…xmkn mnyak kuat…dari nubis.. [...]
shah
2015-08-03 22:22:50
PEUGEOT 308 TURBO PROBLEM – TURBO AND TIMING CHAIN BROKEN ARE THE ANSWER OF MANY CHEAP 2ND HAND 308 T FOR SALE (30 comments)
My 308T has been in the workshop for 5 weeks plus, turbo plus aircond problems came both at once, enetering its 4th year…. under extended warranty but taking forever to get approval for replacement….. Peugeot SC needs to improve their tarnished i [...]
neezlan
2015-08-03 10:02:26
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (27 comments)
Kalau cermin belakang pecah kia spectra, berapa kos siap tukar sekali dgn installation ye?ada sesiapa yang pernah ganti cermin belakang tak? [...]
nor
2015-08-03 09:16:33
SAMBUNG BAYAR – CONTINUE PAYMENT CAR FOR SALE (16 comments)
saya ada saga dan exora untuk di sambung bayar saga 2009 manual bulanan 330 no due nak rm4000 exoraauto full spec premium tahun 2011 bulanan 743 no due deposit rm9000 hubungi saya 011-21212421 [...]
fanddy
2015-08-02 18:28:16
NISSAN ALMERA IMPUL BODY KIT – STYLISH FABULOUS CONCEPT (2 comments)
Spring impul brapa lama boleh tahan [...]
farouk
2015-08-01 07:30:41
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (70 comments)
saya mencari spare part atau half cut.untuk kereta daihatsu charade model G11 sila call 017-8825864…terima kasih [...]
muhammad farhan
2015-07-31 20:19:41
PERODUA AXIA BODYKIT SKIRTING SPOILER AIR MASTER (9 comments)
G mail sent to you on 28.07 .2015, did not received reply – please send me the price+shipping undermentioned items
for Axia standard G midnight blue car- Type B-standard + package body kit, rear spoiler, door visors , revers camera-
-with dvd m [...]
H .Dayananda
2015-07-30 19:28:51
CAR TUNING SERVICE (14 comments)
hi bro..any outlet for tunning? I nak dekat area petaling jaya.. kereta I ade vibration..dalam idle state, my rpm about 700 and below. kalau on aircond, lagi teruk…selalunye 900-1000 is the idle state for rpm..kalau siapa siapa tau engine tunning o [...]
karthik
2015-07-30 13:28:28
NEW NISSAN GRAND LIVINA 1.6L VS 1.8L CVTC 2013/2014 PRICE AND SPECIFICATION (1 comments)
Sy ada kreta proton peso na. Beli tahun 2010.klo sy nk trade in kreta sy n nk ambik grand livina Terbaru. Brada sy kna byr bln2?klo byr Langar smua mcm mna pulak yer [...]
as
2015-07-30 08:28:04
MASALAH SUHU / TEMPERATURE ENJIN KERETA NAIK PANAS (17 comments)
saya pernah mengalami pengalaman yang sama….time on aircond suhu naik lebih separuh….cek kipas semua ok ..hantar pomen tukar thermostat, sius temp, motor kipas dan waterpump….bila bawak balik dr bengkel benda sama jadi…tak tahu camner nak bu [...]
Ahmad
2015-07-29 14:16:44
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (7 comments)
di bengkel mana bolih tukar manual blm 1.6 ka auto,tolong bgtau ya.tel no.0172552875 [...]
rasmi b taib
2015-07-29 11:22:48
MODIFIED PROTON WIRA SEDAN SPORTY EXTERIOR FANCY INTERIOR (1 comments)
Saya nak beutify intenal my cayanne s kusyen and others [...]
Shah karim
2015-07-28 16:46:34
LATEST DESIGN LED TAIL LAMP PROTON LIGHTS (2 comments)
The Perdana Taillights, Is it possible to get it custom to Civic 2008? how much and how do I order these from you? [...]
kit
2015-07-28 14:45:25
STEELIES WHEEL STANCE FITMENT – LOWERED DENGAN SPORT RIM BESI (1 comments)
mana nk dapat rim cmni bang? [...]
afzizul
2015-07-28 13:36:50
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (35 comments)
boleh PM harga blower untuk alza dan lokasi kedai [...]
saidi
2015-07-27 16:16:57
AIRCOND KURANG SEJUK – CAR AIR CONDITIONING PROBLEM (8 comments)
kembara 1.6cc bila on butang acc air cond hidup sekejap dan mati. off dan on balik hidup sekejap dan mati kembali. Apakah masalanya tuan. [...]
md nasir
2015-07-26 13:18:21
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (12 comments)
Pkai honda city pn belum tentu ok..tengok jat group city mcm2 diorg komplen..bunyi dashbord, pemasangan bumper x kemas dan mcm2 lg..service honda pn buat bodoh je problem ni..bg aku pkai kereta ni nasib yg penting service centre peka dan tau mcm mne [...]
Izal
2015-07-26 11:30:14
WHEEL, TYRES ALLIGNMENT & BALANCING – KOS PENJAGAAN TAYAR (37 comments)
Admin….! Ooo…admin..!
admin x jawab pun…! [...]
khairul
2015-07-26 10:33:33
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (234 comments)
Mohon bertanya Tuan..kereta saya e36 injin M40 model 318i manual. Kereta saya mempunyai masalah gearbox, stearing rack, air mass meter, minyak hitam bocor dan sebu. Saya bercadang utk tukar ke halfcut 325 auto dengan cost complete bawah 8k adakah tin [...]
Ghalib
2015-07-26 04:15:35
MASALAH NAZA? NAZA PROBLEMS & CUSTOMER COMPLAINTS / BAD REPORTS > SHARE HERE! (267 comments)
Assalamualaikum
Oil filter keta apa yang sama dgn naza sutera?
Masaalah sukar dpt part.. [...]
Firdaus
2015-07-25 21:21:18
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (77 comments)
Salam Kdi.. tumpang tanya.. 1. sy ingin menukar rim asal 15 kereta persona sy kpd rim 16 tanpa menukar spring, absorver dan menambah adjuster.. akan sagat tak kereta sy bg kereta org berkeluarga.. jika tidak sgt.. adakah akan berlaku kesan lain jika [...]
elya
2015-07-25 17:01:35
Peluang Perniagaan Dalam Bidang Automotif Malaysia Ditawarkan PUNB Untuk Usahawan Bumiputra – Good Business opportunity (19 comments)
Saya berminat menbuka pusat service kereta and tyre [...]
jahirah jasbir binti jawala abdullah
2015-07-25 09:05:28
CHERY TIGGO REVIEW – PENDAPAT TENTANG CHERY TIGGO – CHEAPEST SUV (46 comments)
saya dah beli tiggo pada 1/4/2015, huhuhuhu minyak kuat, 1km 30sen petrol, pickup slow, handling not bad [...]
asri
2015-07-23 20:38:20
MASALAH SPORT RIM BESAR TAYAR SANGKUT – DIY BODY FENDER ROLLER – LIPAT WHEEL ARCHES (8 comments)
salam…sy pkai myvi…rim vossin 7.5 jj…mslh skrg sy kena kt tayar belakang…sy pkai spring sport…tp absorber standard…bila bumping tayar akan sagat fender…aritu dh pecah 2 bijik tayar…mintak tlg otai2 bg nasihat… [...]
faizal
2015-07-23 15:18:55
MODIFIED TOYOTA VIOS – MAKE UP WITH STYLE VIOS BODY KIT + PICTURE + PRICE RANGE (36 comments)
Check price full skirt Toyota vios 2015 [...]
john
2015-07-23 10:12:49
TEST DRIVE : PROTON IRIZ 1.3 AND 1.6 REVIEW – BEST HATCHBACK SPECIFICATION (10 comments)
Saya baru je dapat Iriz 1.6 MT Executive saya (belum sampai 3 minggu). Alhamdulillaah. cantek kereta ni :)

Setakat ni, kereta ni agak best lah bawak. Saya suka bunyi enjin dia. Saya juga suka rupa dia (subjektif la kan)…. Cuma, mcm Ain komen seb [...]

Pemilik Iriz 1.6MT Exec
2015-07-23 09:01:24
HARGA TAYAR TERPAKAI – CHEAP USED TYRE PRICE – BERBALOIKAH? (6 comments)
Bro akbar alamat kdai tu kt mane [...]
selamat
2015-07-22 18:05:29
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (49 comments)
Aku tak minat stail mcm ni.. Cuma aku suka tengok dn rasanya org2 ni brani terjemahkn ssuatu yg diorng minat.. Yg dok kutuk lebih2 tu jgn prasan la.. Pui.! [...]
Akula
2015-07-22 16:00:29
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px