FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (129 comments)
Fast, ape saiz yg ditulis pada tayar tu skarang? Kalau guna rim 15, 55 series memang akan sangkut. Kena pakai 50 series. […]
kdi
2016-09-30 19:18:48
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (393 comments)
Yuzri sedia membantu anda 0133092101 […]
yuzri
2016-09-30 19:01:02
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (362 comments)
Kereta saya starternya panas bila nak dihidupkan..takut pulak saya..kenapa ya… […]
puan liza
2016-09-30 16:23:11
MASALAH SUHU / TEMPERATURE ENJIN KERETA NAIK PANAS (39 comments)
Assalamualaikum, kereta proton wira 1.3 (Tahun 1999) saya baru bermasalah dengan temperature ini. Kereta bergerak ok tapi bila dalam keadaan idle dalam jammed atau kereta berhenti temperatute akan naik. Radiator bocor dah tukar, tukar motor kipas t […]
Rizal
2016-09-30 16:15:27
PEUGEOT 308 TURBO PROBLEM – TURBO AND TIMING CHAIN BROKEN ARE THE ANSWER OF MANY CHEAP 2ND HAND 308 T FOR SALE (46 comments)
Tell the truth Peugeot memang baik..tapi sibuk Service center Peugeot memang menjahanamkan kereta…experience saya..Peugeot 207 Oil sum nyer aluminium.. Tak payah ikat ketat sangat…nie tidak Service center ikat ketat sangat sampai Oil sum punya nu […]
Hail Hazerin
2016-09-30 03:25:05
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (27 comments)
Sy mengalami kerosakan pada gearbox, kereta saga BLM manual tahun 2009. Kerosakannya pada gear 5 kerana bila masuk gear 5, ia tendang smula. Bole sy dptkan info tntg kerosakan dan bagaimana cara utk membaiki. Trima ksih […]
Bell
2016-09-29 18:50:30
MASALAH IAFM – REPAIR ATAU REPLACE? (5 comments)
Jauhnye Melaka bos..Area Kuantan ada cawangan tak? Mn nak repair kat area Kuantan […]
khai
2016-09-28 18:16:04
CAR SCRATCHES TOUCH UP PAINT REPAIR (1 comments)
Hi…I need Midnight grey for toyota ecosport…I am living in Klang, do you know where i can purchase it? I don;t mind heading down to Kuala lumpur too..just give me a couple of places where i can purchase it..thank you very much […]
Poel, Shirlee
2016-09-28 16:42:16
LETS HELP OUR FRIEND : MASALAH KERETA PROTON WIRA – CAR PROBLEM (61 comments)
Salam bro ilham..seminggu ni aku pun ada masalah yg sama..aku guna keta wira se 1.5 mt. Hasil drpd pencerian aku kat google suspect mula2 compressor nak kong.tapi x tukar sbb mahal sampai 1 tahap tuu tak pakai aircond pun kereta semput mcm nak mati e […]
erwin
2016-09-27 23:54:24
BEST MOTOR / ENGINE OIL BRAND & TYPE FOR YOUR CAR / MOTORCYCLE? + OIL PRICE LIST (45 comments)
kalau TOTAL QUARTZ 7000 10W-40 ok x? […]
fakhrul
2016-09-27 00:43:11
GAMBAR REAL PROTON SAGA BARU 2016 2017 – NEW SAGA PESAING UTAMA PERODUA BEZZA (1 comments)
Gambaran luaran tip top, saya menunggu pelancaran untuk melihat secara detail. Harap puas hati. […]
yusof bin aziz
2016-09-26 10:24:09
NAZA SURIA / KIA PICANTO – SPECIFICATION & REVIEW (29 comments)
Bro enjin ape blh masuk di naza suria ye […]
ariff
2016-09-26 02:23:34
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (19 comments)
Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Rose Anna, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar […]
rose anna
2016-09-25 23:30:05
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (52 comments)
Salam. Sy sdg mencari spare part side mirror sebelah kiri model honda city 2009. Hrp dpt maklum kpd sy di 0137976698 […]
Khushairi
2016-09-25 22:40:38
MASALAH KUNCI KERETA – CAR KEY REMOTE CONTROLLER (4 comments)
Bateri kunci selalu problem selepas sebulan dua ditukar. Kadang2 selepas 2 minggu bateri ditukar amat susah untuk saya unlock pintu. […]
Taufik Nordin
2016-09-25 20:58:47
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (168 comments)
masih relevankah jika sy nak angkat satria gti 1.8 fully standard turbo gsr utk daily drive . mcm mana dgn sparepart ye. baru nk merasa pakai keta power2 sikit ni.. tq […]
syafiq
2016-09-25 13:12:08
APA KATA PEMILIK-PEMILIK PROTON SAGA BLM ? SHARE YOUR OPINION ABOUT PROTON SAGA BLM HERE. (1162 comments)
memang kalau tak pernah sampai, boleh pusing dua tiga roung kat situ, sebab restoran dia dalam hutan tebal tuh, tapi boleh perasan sebab kereta banyak parking dalam pagar.. […]
Luqman Hakim
2016-09-25 10:51:37
FLY FM, HOT FM, ERA FM – ZOOMERZ & TROOPERS – CHASE THEM IN YOUR AREA (4 comments)
Kalau nk invite the zoomers for certain event mcm mna ya procedure? […]
Akmar
2016-09-24 11:31:43
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (151 comments)
Hubungi Yuzri 0133092101 […]
yuzri
2016-09-23 23:37:44
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (40 comments)
megat kkb,
ade buat wirng mod kat keter ke? cuba check wiring yg bersambung dengan fuse tu.

david,
check battery voltage

kamelia,
battery kong lagi tu.. pulang balik kat kedai.

ai,
kdg2 keter mmg kena pancing

adi,
buat wiring check k […]

kdi
2016-09-23 05:26:52
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (61 comments)
Berminat Fender Flare WhatsApp Saya Bos
0162525613 […]
Moorthy
2016-09-23 00:09:37
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (95 comments)
Sape sini boleh cite dtail atau ada tmpt rujukan utk info mengenai ‘info’ yang kat meter kete tu?kalau tekan butang kt wiper tu dia ada kuar mcm2..dlm buku dia xda cite lak..maaf dan terima kasih […]
Khairul
2016-09-21 18:02:43
PROTON EXORA MPV FULL SPECIFICATION + PICTURES + VIDEO + PRICE OF PROTON MPV (302 comments)
Magnificent beat ! I wi?h to apprentice e?en as you amend yoyr
website, h?? c?uld i subscribe for ? weblog web site?
?he account helped me a approprikate deal. ? had been tiny ?it
acquainted of thi? your broadcast provided bright transparent con […]
pdf kitap indir
2016-09-21 10:36:55
MODIFIED PROTON EXORA – BODYKIT ACCESSORIES (20 comments)
Saya pemilik Proton Exora Bold Turbo, dah guna 10 bulan, masalah saya hadapi sekarang kereta saya tak boleh masuk gear reverse, dah hantar kat proton 3 minggu lepas dan dikenal pasti gearbox cvt dah conderm. Saya nak tanya adakah masalah sebegini aka […]
Nazir bin Hj Salleh
2016-09-21 08:46:50
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (65 comments)
macam macam ragam manusia.. berbalik kepada tajuk diatas.. pendapat saya terpulang kepada pemilik kereta tersebut.. dia punya kereta dia punya suka.. saya xde la buat kereta camtu.. tp baru2 nie nmpk alza stance.. smart pulak.. kete simple.. lowed.. […]
goldwing
2016-09-20 14:25:11
PERODUA MYVI VS PROTON NEW SAGA BLM REVIEW & COMPARISON (118 comments)
Sorprendente post. Gracias por aportarlo…Espero màs…

Saludos […]

clic aqui
2016-09-19 21:09:38
BEST CUSTOM BODYKIT SHOP – MONSTERMODZ : CHEAP AND QUALITY BODYKIT – KEDAI UBAHSUAI (61 comments)
Tolong whatsapp saya secepat yang mungkin..saya nak minta awak buat spoiler kereta mpv mazda biante untuk saya.. 019-9544986 (yie) […]
yie
2016-09-19 17:00:46
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (61 comments)
Besides these cars, any modification to honda freed? […]
Henry
2016-09-18 14:35:04
CAR DECAL DESIGN – BODY STICKER KIT IDEA TO MODIFY YOUR RIDE WITH GRAPHICS (6 comments)
Saya berharap agar dapatlah emailkan kepada saya akan maklumat tersebut kepada : [email protected] […]
yusoff berahim
2016-09-18 10:57:35
Ask kdi : Sarung kulit kusyen kerusi kereta – design dan konsep (4 comments)
Leh bg location&quotation utk compact car? WhatsApp 0193439876 […]
Ahmad AMIN
2016-09-18 08:09:15
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Close