• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
WORKSHOP TO REPAIR GEAR BOX (1 comments)
workshop terbaik adalah specialist untuk sesebuah brand kereta. cari specialist gearbox workshop online. [...]
kdi
2014-12-19 21:15:48
Jenis Air filter dan Modified Performance Air Filter serta perbandingan Open Pod Dan Drop In (6 comments)
Owh… patut la agak lemm sket.. rupenye heat shield tu penting gak eh.. [...]
teksi KL 4g15
2014-12-19 21:15:10
WHEEL CAPS CAR PARTS (1 comments)
ada.. check lelong.my atau mudah.my. search accessory shop di google. [...]
kdi
2014-12-19 21:14:54
BODY KIT ALZA GANAS (1 comments)
alza kalau nak ganaz pakaikan aje full body kit, letak eye lid, smoke headlamp, body stciker dgn stripe sikit.. settle.. [...]
kdi
2014-12-19 21:14:01
Jenis Muffler S Flow & Straight Flow : Perbezaan, Kebaikan dan Keburukan (176 comments)
Saya baru je tukar extractor 4-2-1, bullet tgh dan s flow mufler.. dr kete mcm kekura.. terus bley berkejaran malam minggu.. saya x main top sbb teksi kan.. dan enjin saya pernah direbore sbb oberhaul laa… skang saya try pasang open air pod filter [...]
teksi KL 4g15
2014-12-19 20:53:18
MASALAH ENJIN JADI BERAT (1 comments)
mungkin masalah kabel pedal. kena check cable tu. [...]
kdi
2014-12-19 20:51:16
DISABLE AIRBAG FRONT PASSENGER SEAT FOR BABY SEAT (1 comments)
rasanya tak boleh disable untuk myvi.. x semua kereta boleh disable. [...]
kdi
2014-12-19 20:50:11
MASALAH ENJIN TIMING RPM IDLE TAK STABIL (1 comments)
check balik throttle body tu tak ada tisu atau benda lain melekat yang menghalang valve tu bergerak. [...]
kdi
2014-12-19 20:48:31
MASALAH WIRING KERETA (1 comments)
buat wiring asing baru dan pasang relay. [...]
kdi
2014-12-19 20:47:17
CARA NAK TUNE SETTING ADJUSTABLE CAM PULLEY (1 comments)
bab setting cam pulley ni kena refer workshop performance. jangan main buat sendiri kalau tak betul2 tahu. [...]
kdi
2014-12-19 20:46:36
ENGINE OPEN POD AIR FILTER PROBLEM (1 comments)
reset ecu dan jalan beberapa ratus KM lepas tukar air filter. computer lambat nak relearn ada part baru. [...]
kdi
2014-12-19 20:45:29
CAR TUNING SERVICE (2 comments)
kereta ape tu? cuba try reset ecu. boleh reset dengan cabut battery dan pasang balik [...]
kdi
2014-12-19 20:42:30
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (73 comments)
sayuti,
kalau masa lepas tukar coil tu ada api, maknanya computer box masih ok. mungkin ada masalah wiring atau coil yg dipakai tak original. cuba rujuk workshop lain. atau servis center nissan [...]
kdi
2014-12-19 20:41:20
LETS HELP OUR FRIEND : MASALAH KERETA PROTON WIRA – CAR PROBLEM (50 comments)
haniff, lampu injection? ke lampu enjin check? pergi svs center dan minta mereka diagnose. [...]
kdi
2014-12-19 20:37:36
PDRM SUMMON TICKET – SURAT SAMAN POLIS (7 comments)
hyf. its up to you. but if you want your personal driving record clean, then submit the form [...]
kdi
2014-12-19 20:36:06
NEW HONDA CITY 2014 FACELIFT MODULO BODY KIT SKIRTING SPOILER (1 comments)
Bagi alamat kedai tuan..sms/whatsapp 0148421934 [...]
zam
2014-12-19 13:52:35
CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE (36 comments)
tolong bagi alamat kedai atau no contact kedai.. [...]
yusril
2014-12-18 18:09:33
SUPRIMA S SPOTTED WITH NICE CUSTOM FIBER BUMPER BODY KIT (1 comments)
so nice…we need more of this for fan of this car [...]
rambo
2014-12-18 15:59:09
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (127 comments)
Baerapa harga engine storm, apa yg sesuai utk pajero disel LO [...]
sirin
2014-12-17 17:56:31
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (22 comments)
Pls pm me how to modified Toyota new wish rear air-cond….address and price pls pm me…. [...]
soon leong
2014-12-16 22:24:20
CAR EDUCATION > WARNING INDICATOR LIGHTS > PART 1 (1 comments)
For Proton savvy
What the meaning for red color icon stop [...]
David
2014-12-16 11:43:19
PEUGEOT 308 TURBO PROBLEM – TURBO AND TIMING CHAIN BROKEN ARE THE ANSWER OF MANY CHEAP 2ND HAND 308 T FOR SALE (17 comments)
suka dgn antitakbur statement….compare apple to applelah….betul bukan sume model pegeout bermasalah…tapi model 308 turbo mmg bermasalah dgn part reliability dgn service center capability [...]
matlang
2014-12-15 14:16:16
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (5 comments)
Mencari air cond comprser nissan latio [...]
Nazrin
2014-12-15 01:32:28
CAR SEAT COVER – FABRIC CUSHION / PVC / SEMI LEATHER / LEATHER? (11 comments)
Saya nak sarung kerusi Innova warna coklat kulit. Berapa bajet [...]
shidi
2014-12-14 22:15:25
MAZDA PREMACY OWNERS CLUB IN MALAYSIA (7 comments)
Sy nk gearbox premacy 0192255609 [...]
azmi
2014-12-14 18:10:27
CARA KIRA BAYARAN BULANAN UNTUK BELI KERETA (1 comments)
Cara kira bayaran bulanan kereta adalah sangat mudah. Anda cuma perlu tahu info penting dan formula dibawah :

( HARGA KERETA TERMASUK CUKAI JALAN DAN INSURAN tolak DOWNPAYMENT ) darab ( INTEREST RATE darab 9 tambah 1 ) bahagi 108 BULAN PINJAMAN [...]

kdi
2014-12-14 17:39:16
CARA LOWERED KAN KERETA (1 comments)
Cara paling selamat nk loweredkan kereta adalah dengan menggunakan adjustable suspension yang menelan belanja lebih kurang Rm1K utk satu set. Tak digalakkan potong spring atau sport spring. Cari adjustable. [...]
kdi
2014-12-14 17:31:44
TOYOTA LEVIN SE LIMITED (1 comments)
Pasal kereta lama ni, rasanya tak ada lagi part baru dijual. Maybe kena custom atau cari di half cut. Cuba roger2 geng levin.. sape2 maybe ade port baek.. [...]
kdi
2014-12-14 17:29:31
CUSTOM GRILLE (1 comments)
Kalau custom grille tu memang ada dlm production, boleh search dekat ebay.com [...]
kdi
2014-12-14 17:28:02
AFTERMAKET CAR ALARM INSTALLATION (1 comments)
Dinasihatkan untuk saudara pergi semula ke kedai yang memasang alarm tersebut. Kemungkinan remote rosak atau alarm yg rosak. Make sure ada warranty kalau pasang alarm sebab alarm asalah sistem yg paling sensitif dalam kereta. [...]
kdi
2014-12-14 17:26:53
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px