• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (283 comments)
Bro, sy nk tnya..proton saga blm ada egr valve ke? Apa fungsi benda tu? Tq […]
Zky
2016-02-10 12:32:35
FUZA DESIGN PERODUA VIVA, MYVI AND PROTON GEN2.- FUZA VIVA, FUZA MYVI & FUZA GEN2. (4 comments)
Nak pm harga desing fuza viva 0138198996 […]
Husen
2016-02-09 16:51:06
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (51 comments)
eh… aku baru lepas booking tadi… ada CNY discount.. patut ke aku proceed dgn 1.3 CVT? […]
mcfeemo
2016-02-09 01:05:15
CAUSES OF HIGH FUEL CONSUMPTION (3 comments)
This information has been very helpful […]
thomas
2016-02-08 14:40:25
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (146 comments)
Sorry nk tanye..6a12 ori proton lau masuk kt satria neo endorse tak?? […]
hafiz
2016-02-08 06:47:22
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (162 comments)
kepala lori toyota lori 1984 […]
hamid
2016-02-07 21:09:49
wpid-speedometer-euro-type-r-el-blue-dashboard-meter-modified-proton-toyota-honda.jpg (1 comments)
Mana saya boleh dapatkan Euro R EL meter utk Mit Triton.. Tq […]
Nik
2016-02-07 18:47:50
NISSAN ALMERA FUEL CONSUMPTION! NOT GOOD ENOUGH? (12 comments)
When you feel the gear can push the speed, you have to press the “Overdrive” button and release it afterward. If you continue to accelerating blindly, of course, the petrol consumption is higher.

If you continue to feel the pick up having problem […]

NissanUser
2016-02-04 14:34:28
PROTON PREVE TUNED – BODY KIT PERFORMANCE KIT CUSTOM BUMPER SKIRTING SPORT RIM & EXHAUST SYSTEM (1 comments)
nak tukar skirting belakng kereta preve […]
jalil
2016-02-04 10:07:11
CAR BADGE OF THE STATES IN MALAYSIA – LENCANA KERETA NEGERI – NEGERI DI MALAYSIA. (7 comments)
Nak buat ikut design sendiri bleh tak? […]
Wan
2016-02-03 21:00:12
TD2000 – THE UNIQUE HAND BUILT ROADSTER & BEAUTIFUL SPECIAL CLASSIC CAR BY TDESIRE SDN BHD MALAYSIA (3 comments)
Can you please tell me the price of this car.
Any old car is available if yes, tell me the price […]
Rao
2016-02-03 19:36:06
HONDA STREAM RSZ VS TOYOTA WISH (2 comments)
sy prefer lg honda stream… […]
azwan
2016-02-03 01:51:51
BODYKIT SKIRTING PU VS FIBER VS ABS? mana bagus? (2 comments)
Bagaimana pula dengan fibre plastic..harap boleh kongsi pendapat […]
day arman
2016-02-02 17:22:26
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (8 comments)
Sy nk trade in Kereta lma proton wira. Nak loan keta saga or iriz, tp tak lepas sebab Ade loan ASB dgn rhb. Sy dgn Hus keja. Apa patut sy buat. Bank mane yg blh bg lepas loan mcm kes sy ni […]
Catherine
2016-02-02 16:38:07
TRADE IN KERETA LAMA DAN DAPATKAN REBATE RM5K UNTUK BELI KERETA BARU BERMULA 2015 (5 comments)
Saya ada kereta proton tahun 1996..kalau trade in kereta baru dan jenama selain proton boleh ke? Di mana saya boleh berurusan? Bagaimana dengan syarat-syaratnya.. […]
Mar
2016-02-02 13:37:07
CAR TUNING SERVICE (20 comments)
Hi, im using t.wish recond 1.8 year 2007.
Recently, i found that my rpm drop to 500 when idling, during that time, air cond blowing hot air. I need to press the fuel to maintain the rpm somewhere around 1000 to have cool air.
Whats gone wrong, ple […]
PL
2016-02-01 16:00:42
PERODUA ALZA INFINITE – SPORTY MODIFIED ALZA (1 comments)
How much is the cost to upgrade Alza EZi to Alza Infinite,and where is the place can it be done […]
Nik Mas Hafifah Nik Zulkipeki
2016-02-01 15:41:29
WHEEL, TYRES ALLIGNMENT & BALANCING – KOS PENJAGAAN TAYAR (47 comments)
Mungkin kebanyakan org tak tahu. Alignment ni berkaitan juga dengan keadaan tayar,absorber,bushings,ball joint, bearing,brek pad,pam brek,.

Biasanya komputer tu dah ada setup untuk sesetengah model kereta. Macam kereta antik adjust pakai manual je […]

Jawa
2016-01-31 14:28:32
BEST CUSTOM BODYKIT SHOP – MONSTERMODZ : CHEAP AND QUALITY BODYKIT – KEDAI UBAHSUAI (50 comments)
salam..saya ada kereta mazda astina nak buat bumper depan dan belakang.boleh email saya yang gambar2 boleh buat untuk kereta saya.hantar alamat kedai sekali.terima kasih […]
ali
2016-01-29 18:36:11
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (57 comments)
kalau blh pakai yg ori kia shj.puas hati,tpi klu blh msk gen2 punya klu ori ok la.utk skg bersyukur juga sbb kia spactra sy blum ada masalah besar ,walaupun kadang tu selalu jalan jauh.. […]
daniel
2016-01-28 23:27:49
BEST MOTOR / ENGINE OIL BRAND & TYPE FOR YOUR CAR / MOTORCYCLE? + OIL PRICE LIST (33 comments)
Again, fully synthetic is definitely better than semi synthetic or mineral. […]
Alex
2016-01-28 18:57:42
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (9 comments)
drive shaft tu ori ke….nak cari yg sebelah kanan..tlg emel ye.. […]
mie
2016-01-27 23:30:18
K2N ENERGY POWER SYSTEM AND THE PCV DEVICE – TO ADD POWER & MILEAGE (9 comments)
mana boleh dapat k2n dealer dan berapa harga untuk pasang pada chery easter 2.4 […]
zulkarnain
2016-01-27 21:19:53
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (106 comments)
boleh tolong tak saya nak cari radiator kembara. kalau ada boleh hubingi saya di 011331646451/ whatsapp pun bole.. […]
chris
2016-01-27 10:19:11
TRUNK LID CARPET – COVERS BACKSIDE OF REAR BONNET (2 comments)
Saya ingin dapatkan waja trunklid cover tapi tak macamana nak hubungi pengedar… […]
masri matusin
2016-01-25 08:54:11
UPGRADE CAR SOUND SYSTEM – BELI SPEAKER SET AUDIO BERJENAMA (7 comments)
Hi, i am looking for audio system for honda accord 2006. Plz let me know if got
Tq […]
Syamir
2016-01-23 14:41:31
CAR BATTERY TYPE SIZE PRICE OUTPUT N NS DIN – HARGA DAN JENIS BATERI KERETA (4 comments)
1.saya nak tanya bateri yang sesuai digunakan pada kereta bmw e46 tahun 2001.
2.kereta sy tiba-tiba senyap masa nak dihidupkan padahal sebelah pagi ok jer.lampu dan lain-lain yang gunakan bateri semua ok bernyala..minta pendapat sikit apa problem ya […]
iezam
2016-01-22 21:40:27
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (47 comments)
Pm utk pasang pada grand livina..berikan lokasi anda dan no untuk d hubungi […]
Wan
2016-01-22 16:12:38
PROTON DEDAH DESIGN PROTON SUPREMACY GTX! VERSI MODIFIED SUPRIMA S BAKAL JADI KENYATAAN (5 comments)
Dimana boleh saya pasang body kit ini? […]
Jayds
2016-01-22 11:15:41
5 IN 1 MULTI TURBO TIMER RPM SHIFT LIGHT VOLT METER CAR GADGET (4 comments)
Salam bro, ada lagi tak ZMAX 5 In 1 Multi Turbo Timer w/ RPM Shift Light & Voltage Meter, saya nak copy dia punya diagram wiring… saya punya hilang diagram, nak pasang palik dekat kereta kancil saya…. tak jumpa diagram….. Boleh whatsapp say […]
Wan
2016-01-22 08:32:43
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS