FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
JOKE OF THE YEAR – BILA SA PERODUA SEMBANG KENCANG CIVIC VS BEZZA? (1 comments)
Nasib baik dia tak bandingkan dengan kereta porsche.. ahaha […]
Amin Hakim
2016-12-11 17:06:32
FULL SPECIFICATION PROTON SATRIA NEO + LATEST PRICE MONTHLY INSTALLMENT + MODIFIED SATRIA NEO (3 comments)
Ada satria neo black colour bonnet depan,belakang,bumper depan belakang..
Ada Minat Call Ah Ming 011-11497934 whatspp
Area:jalan kuching,kepong […]
Ah Ming
2016-12-11 10:58:34
MOTHBALLS / UBAT GEGAT AS FUEL SAVER? REVIEWS + THE FACTS + EFFECTS + HOW TO USE (105 comments)
O Clube Regatas do Flamengo ( mais divulgado simplesmente
como Flamengo, e também popularmente pelos apelidos de Mengo, Mengão e Fla) é uma agremiação poliesportiva brasileira com sede na cidade do
Rio de Janeiro. Fundado no bairro de mesmo […]
flamengonoticias.tumblr.com
2016-12-11 08:43:29
CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING (28 comments)
i nak apply keta axia se . tp no lesen . no epf . gaji kasar 1500 . klau ada penjamin rasa lepas tak ? […]
adel
2016-12-10 23:07:09
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (389 comments)
Masalah kereta nissan xtrail 2.0. Lampu enjin menyala bila bawa enjin akan mati sendiri tapi boleh dihidupkan semula so saya buat pemeriksaan komputer diorang kata kena tukar crant shaft dan cam shaft. Selepas tukar dan buat adjustment timing, kejad […]
aminuddin
2016-12-10 12:55:08
PERODUA MYVI VS PROTON NEW SAGA BLM REVIEW & COMPARISON (119 comments)
Impressive critique, I loved the methods of communication diagram bit […]
Claire Graham
2016-12-10 11:02:00
PROTON EXORA MPV FULL SPECIFICATION + PICTURES + VIDEO + PRICE OF PROTON MPV (303 comments)
Still trying to learn to get as good photos as these. […]
Val
2016-12-10 10:35:55
NAZA CITRA / KIA CARENS SPECIFICATION – CHEAPEST MPV REVIEW (220 comments)
You could certgainly ssee your expertise in the article
you write. The world hopes for eben more passionate writers
such as you who are nott afraid to say how they believe.Always follkw your heart. […]
celebrity workout routines for men
2016-12-10 08:30:38
SPORT RIMS HEAVEN AT KLANG – OUR VISITS – WHY NEED TO BUY SPORT RIM? THE EFFECTS OF ALLOY WHEEL – tyre code & price range (65 comments)
Interested to purchased 16inch tyre rim to replace my Ford Ecosport asap
kindly let me know the price […]
Robert
2016-12-09 09:54:30
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (42 comments)
Hazzun, maybe crank sensor. […]
kdi
2016-12-08 11:53:41
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (146 comments)
Zarif, wira 16 cukupla… […]
kdi
2016-12-08 11:51:12
PAKEJ CAR AUDIO SYSTEM PALING MURAH DARI RM1XX – SPEAKER AMPLIFIER SUBWOOFER PLAYER (4 comments)
Muhammad, kos dlm rm500 shj […]
kdi
2016-12-08 11:46:05
LET’S HELP OUR FRIEND : KANCIL 660 PROBLEM (17 comments)
Salam sejahtera.. Saya baru memiliki kancil enjin daihatsu mira L200 efi (turbo) yang telah diubahsuai menggunakan turbo td05 dan juga menggunakan apexi safc. Masalah yang saya hadapi, ketika kereta dalam keadaan melahu (idle) rpm kereta saya berada […]
ayie
2016-12-08 02:49:59
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (63 comments)
Fander flare for myvi 2008….. pm 0134604860 […]
Kama
2016-12-08 01:28:24
TOYOTA FORTUNER- THE 7 SEATER SUV/IMV PRICE AND SPECIFICATION (1 comments)
Kindly avail me of the current market price. And possibility of getting it in Nigeria […]
Maureen
2016-12-07 23:54:19
CHERY TIGGO REVIEW – PENDAPAT TENTANG CHERY TIGGO – CHEAPEST SUV (50 comments)
aku dah pakai tiggo nii alhamdulillah dah setahun lebih aku pakai, ok jerr, cuma kekurangan tiggo nii dari segi pickup lembab skit dan minyak mak maii kedaung laa skit, so far ok laa , aku beli harga langkawi rm 45k jerr (baru) huhuhuhu […]
asri
2016-12-06 21:11:46
MATTE BLACK & FLOWER VERSION OF MODIFIED PROTON GEN2 (1 comments)
Planning nak mintak tolong fabricate custom body kit untuk nissan fairlady 350z. Boleh buat x boss..? Thanx […]
Hakim
2016-12-06 19:05:15
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (476 comments)
Hi. Saya mencari Halfcut Ford Focus MK2 2.5 L Duratec ST dan MK2 2.0 L Duratec HE Gearbox. Jika ada boleh call saya 017 323 6541

Terima kasih. […]

Yunus
2016-12-06 12:50:48
ask kdi – MASALAH TOYOTA VIOS TRD 1.5 ENGINE SELALU MATI – VIOS PROBLEM (6 comments)
Sy pn masalah ni baru jadi..dh tukar oksigen sensor dh tukar fuel pump n fuel filter tp lps je smnggu dua masalah sma jgk […]
Mel
2016-12-05 22:06:42
CAR DASHBOARD COVER FUR (3 comments)
kat mana kedai ni.. nk beli cover dashboard tu […]
siti zuwairah binti ayub
2016-12-05 16:32:43
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (63 comments)
boleh bagi info berkenaan harga rear blower untuk wish 1st edition […]
fuad
2016-12-02 11:59:05
HARGA SPARE PART KERETA HONDA DI MALAYSIA (73 comments)
Saya mencari bearing tayar dpn dan blkg belah kiri civic fd 1.8,whatapps saya 0129788474 […]
Nik
2016-12-01 23:01:39
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (175 comments)
0133092101 Yuzri 0133092101 Yuzri 0133092101 Yuzri […]
yuzri
2016-12-01 18:44:25
CAR SEAT COVER – FABRIC CUSHION / PVC / SEMI LEATHER / LEATHER? (40 comments)
saya meniga kedai kusyen kereta.camner nak order
. […]
edy bin musliman
2016-12-01 07:27:03
SPORT RIM SHOP MALAYSIA REVIEW : CHEAPEST SPORT RIMS SHOP – KEDAI RIMS & TAYAR KLANG, SUNWAY & RAWANG (68 comments)
Saya pakai chez cruze rim 17..dah round sume kedai kat rawang tapi xde yg skru 105..deorg suggest pakai spacer/braket so boleh masuk any rim..ada apa2 kesan x dr aspek pemanduan kl pakai spacer/braket tu […]
Azam
2016-11-30 20:04:15
RENAULT MALAYSIA CLUB CALLING ALL RENAULT OWNERS (16 comments)
ruangan grup renault yg bagus untuk members […]
pakmus
2016-11-30 16:36:10
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (43 comments)
Recommend me suitable for Myvi Se 1.3cc suspension system & absorber brand and better price.Thank you […]
sugu
2016-11-30 14:44:32
MASALAH IAFM – REPAIR ATAU REPLACE? (8 comments)
intake iafm klau buat bypass boleh than lma pnggunaannya x? Xde effect pda enjin pda msa akan dtag ke?Ada member saga FLX iafm prob pomen suh dia pkai intake exora bold. Hrga RM380 so far ok dia ckp. Tpi biasanya klau lain intake tkut nak setting TB […]
DD
2016-11-30 11:31:40
NAZA SURIA / KIA PICANTO – SPECIFICATION & REVIEW (30 comments)
Msuk enjin daihatsu , mntenence enjin part kia hrga xmsuk akal .. more power n save money .. bole cntact PS Garage @ area utara ada kdai d kulim sbelah rstoran kapitan […]
jijiothman
2016-11-30 01:50:32
LATEST DESIGN LED TAIL LAMP PROTON LIGHTS (4 comments)
Wira tail lamp with light bar new How Much. Pls pm 01128939552 […]
brie
2016-11-29 04:25:33
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Close