• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (6 comments)
i want to convert blm manual 1.6 to auto,can it be done [...]
rasmi b taib
2015-07-28 00:13:37
PERODUA AXIA BODYKIT SKIRTING SPOILER AIR MASTER (8 comments)
I want to buy Type B- standard +package ( for Axia standard Midnight Blue car) Body kit and import to Sri Lanka

[...]

H .Dayananda
2015-07-28 00:01:53
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (35 comments)
boleh PM harga blower untuk alza dan lokasi kedai [...]
saidi
2015-07-27 16:16:57
AIRCOND KURANG SEJUK – CAR AIR CONDITIONING PROBLEM (8 comments)
kembara 1.6cc bila on butang acc air cond hidup sekejap dan mati. off dan on balik hidup sekejap dan mati kembali. Apakah masalanya tuan. [...]
md nasir
2015-07-26 13:18:21
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (12 comments)
Pkai honda city pn belum tentu ok..tengok jat group city mcm2 diorg komplen..bunyi dashbord, pemasangan bumper x kemas dan mcm2 lg..service honda pn buat bodoh je problem ni..bg aku pkai kereta ni nasib yg penting service centre peka dan tau mcm mne [...]
Izal
2015-07-26 11:30:14
WHEEL, TYRES ALLIGNMENT & BALANCING – KOS PENJAGAAN TAYAR (37 comments)
Admin….! Ooo…admin..!
admin x jawab pun…! [...]
khairul
2015-07-26 10:33:33
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (234 comments)
Mohon bertanya Tuan..kereta saya e36 injin M40 model 318i manual. Kereta saya mempunyai masalah gearbox, stearing rack, air mass meter, minyak hitam bocor dan sebu. Saya bercadang utk tukar ke halfcut 325 auto dengan cost complete bawah 8k adakah tin [...]
Ghalib
2015-07-26 04:15:35
MASALAH NAZA? NAZA PROBLEMS & CUSTOMER COMPLAINTS / BAD REPORTS > SHARE HERE! (267 comments)
Assalamualaikum
Oil filter keta apa yang sama dgn naza sutera?
Masaalah sukar dpt part.. [...]
Firdaus
2015-07-25 21:21:18
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (77 comments)
Salam Kdi.. tumpang tanya.. 1. sy ingin menukar rim asal 15 kereta persona sy kpd rim 16 tanpa menukar spring, absorver dan menambah adjuster.. akan sagat tak kereta sy bg kereta org berkeluarga.. jika tidak sgt.. adakah akan berlaku kesan lain jika [...]
elya
2015-07-25 17:01:35
Peluang Perniagaan Dalam Bidang Automotif Malaysia Ditawarkan PUNB Untuk Usahawan Bumiputra – Good Business opportunity (19 comments)
Saya berminat menbuka pusat service kereta and tyre [...]
jahirah jasbir binti jawala abdullah
2015-07-25 09:05:28
CHERY TIGGO REVIEW – PENDAPAT TENTANG CHERY TIGGO – CHEAPEST SUV (46 comments)
saya dah beli tiggo pada 1/4/2015, huhuhuhu minyak kuat, 1km 30sen petrol, pickup slow, handling not bad [...]
asri
2015-07-23 20:38:20
MASALAH SPORT RIM BESAR TAYAR SANGKUT – DIY BODY FENDER ROLLER – LIPAT WHEEL ARCHES (8 comments)
salam…sy pkai myvi…rim vossin 7.5 jj…mslh skrg sy kena kt tayar belakang…sy pkai spring sport…tp absorber standard…bila bumping tayar akan sagat fender…aritu dh pecah 2 bijik tayar…mintak tlg otai2 bg nasihat… [...]
faizal
2015-07-23 15:18:55
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (25 comments)
Pendapat kdi mcm ne, tentang ignition coil tu ?? [...]
daniel
2015-07-23 13:58:59
MODIFIED TOYOTA VIOS – MAKE UP WITH STYLE VIOS BODY KIT + PICTURE + PRICE RANGE (36 comments)
Check price full skirt Toyota vios 2015 [...]
john
2015-07-23 10:12:49
TEST DRIVE : PROTON IRIZ 1.3 AND 1.6 REVIEW – BEST HATCHBACK SPECIFICATION (10 comments)
Saya baru je dapat Iriz 1.6 MT Executive saya (belum sampai 3 minggu). Alhamdulillaah. cantek kereta ni :)

Setakat ni, kereta ni agak best lah bawak. Saya suka bunyi enjin dia. Saya juga suka rupa dia (subjektif la kan)…. Cuma, mcm Ain komen seb [...]

Pemilik Iriz 1.6MT Exec
2015-07-23 09:01:24
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (59 comments)
Di mana bole saya beli half cut front part vw beetle 2000 cc model 1999. [...]
kamal
2015-07-23 07:44:42
HARGA TAYAR TERPAKAI – CHEAP USED TYRE PRICE – BERBALOIKAH? (6 comments)
Bro akbar alamat kdai tu kt mane [...]
selamat
2015-07-22 18:05:29
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (67 comments)
Salam sya nk Tanya…sya nk cari bonet depan kereta azanva,first moden 1.3 ada x?? ,Kalau boleh nk wrna gold..Kalau ada leh trus coll 0193980721 [...]
fatiha
2015-07-22 17:09:17
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (49 comments)
Aku tak minat stail mcm ni.. Cuma aku suka tengok dn rasanya org2 ni brani terjemahkn ssuatu yg diorng minat.. Yg dok kutuk lebih2 tu jgn prasan la.. Pui.! [...]
Akula
2015-07-22 16:00:29
PROTON INSPIRA MITSUBISHI LANCER GT PERFORMANCE PARTS ACCESSORIES BODY KIT PRICE LIST (7 comments)
Where to get Racing Sport Air Filter + Ram Pipe Kit for Proton Inspira with Mivec E..

RM 250.00 as picture.. [...]

Djan
2015-07-22 13:27:31
MODIFIED VW JETTA WITH FULL BODY KIT AND LOWERED RIDE ON FANCY SPORT RIM (2 comments)
sy pon sedang mencari bodykit jetta spt jetta limited edition, terutama cari sport rims. [...]
zarin
2015-07-22 11:23:45
REMOVE THE ANNOYING 180/140KM/H SPEED CUT WITH AFTERMARKET SPEED METER – APEXI RSM AND PIVOT SPEED METER (3 comments)
Mcm mana nak cut off speed limiter untuk Mazda 3,2liter,LF engine..Bila gop gear,rpm dia setakat 4000 shj…dah cuba guna pivot meter,x leh [...]
Shahfarizal
2015-07-19 02:15:13
MAZDA 3 SPORT HATCHBACK SEDAN BODY KIT SKIRT AND SPOILER (7 comments)
May I have know ur location and contact? [...]
Alvin
2015-07-13 19:56:26
2013 GTA SPANO (1 comments)
Gua harap lebih banyak hypercars masuk malaysia……. [...]
fir co gf
2015-07-13 11:45:19
HONDA VTEC B SERIES ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION B16A B16B B18C B20 (17 comments)
assalam bro,nk tnya la baru ni sy disarankan tukar enjin singlecam sy,ada pape cadangan engin ape yg terbaik?harap membantu.bole email utk senang kita berhubung :) [...]
kawan baru
2015-07-12 04:58:39
VERTICAL SCISSORS LAMBO DOOR INSTALLATION KIT (4 comments)
Nak tau dimana boleh dptkn brg ni [...]
Nanadidi Nanadidi
2015-07-10 15:09:17
HONDA CIVIC TYPE R 2015 – TYPE-R CONCEPT BODY KIT (1 comments)
Where can i fix this kibd of body kit in malaysia…suggestion plzzzx [...]
SANJAY
2015-07-10 10:57:29
BELI KERETA PROMOSI RAYA SUDAH KEMBALI! (1 comments)
Saya nak beli kereta untuk saya guna raya ini tapi masaalahnya saya baru bekerja.macam mana saya nak buat loan kereta kalau saya baru kerja? [...]
cebbijah awang
2015-07-09 21:22:04
TOYOTA ENGINE GUIDE 2E, 4E, 4AGE, 4AGZE, 1JZ-GTE, 2JZ GTE SPECIFICATION (22 comments)
tumpang tanya,sy guna kereta toyota corolla ae80,apabila sy pandu kereta ini,kelajuan pada gear 3-4 hanya 60-70km/j.. apa yg perlu sy buat agar enjin ini boleh mencecah 100km/j?? [...]
LOL
2015-07-09 13:36:04
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (28 comments)
hi bro, which adjustable can I use for Honda stream RN8 for comfort street use
can I get the comfort same as standard & can I adjust the level same as standard? [...]
yus
2015-07-09 09:25:16
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px