• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
M&M HONDA CIVIC TYPE R (1 comments)
kedai area mana yer [...]
mohd azmi othman
2015-04-17 15:45:07
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (213 comments)
Sy sedang mencari “tensioning belt” untuk Enjin J20a Suzuki Grand Vitara 2008/1999. jika ada tolong call saya atau Whatsapp 0193596601 (Farid) [...]
Farid
2015-04-17 09:31:06
PERODUA AXIA BODYKIT SKIRTING SPOILER AIR MASTER (2 comments)
kereta axia air master belakang body kid berapa harga. [...]
ting
2015-04-16 20:58:39
SAGA BLM 4X4 STYLE ON SALE IS TOTALLY FUNNY (1 comments)
i want to ask something..
where i can castume my saga BLM to look like BMW or GTR???
i aready seen picture that BLM fully look like BMW n GTR.. [...]
faizal
2015-04-16 10:33:48
CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE (89 comments)
Hi KDI,

Pls email your contact number and shop address..

Tq [...]

Fauzani
2015-04-16 01:20:19
HONDA VTEC B SERIES ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION B16A B16B B18C B20 (16 comments)
Abg2 semua sy perlukan bantuan, sy ada Honda city sx8 1.5 auto, sy dah beli halfcut da6 auto VTEC kecik. Sy nak cr mounting yg sesuai bleh ddk kan engine VTEC ni. Sy dh opening day. [...]
faruk
2015-04-15 20:46:16
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (2 comments)
Hendak repair gear box volvo s80….berapa kosnya dan dimana workshop tuan. [...]
fadzil
2015-04-15 20:05:43
RENAULT MALAYSIA CLUB CALLING ALL RENAULT OWNERS (4 comments)
Hi..sy nk mntak bantuan kat area kl ni kt mana bengkel yg boleh buat full servis utk kereta waja 1.8..sy bru bli waja 1.8 (a) 2nd hand..sy tak tau sgt psl kereta..sy nk cek apa yg patut sblm nk bwk jln jauh..hrp dpt bantu…tnye bnyk bengkel tp tak d [...]
asmiqdar kamaruzzan
2015-04-15 14:42:10
PUNCA MASALAH AIRCOND KERETA TAK SEJUK (13 comments)
Tuan, kereta saya Hyundai Sonata 2011 bila buat check pakai pdt, pdt menunjukkan cabin temperature sensor rosak. Jadi kompresor tak ON OFF mcm biasa. Kalau nak tukar compressor pun tak padan sebab sensor saja yang rosak. Tuan ada cadangan untuk modif [...]
Mat
2015-04-15 10:20:07
AUTOSHOW GALLERY – NEW TOYOTA YARIS TRD SPORTIVO BODY KIT SKIRTING BUMPER SPORT RIM INTERIOR (2 comments)
Wanted to get a quote [...]
Caulachand novindra
2015-04-15 03:07:15
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (44 comments)
elehhhh…yg sembang subang dia pnye tuu x boleh blah…ko buh nmber sape tuu bro??haha [...]
lawaklawak
2015-04-15 01:17:10
HARGA KERETA KIA MALAYSIA SELEPAS GST 2015 (1 comments)
Walupun harga dah turun.
Halikat sebenarnya, Cerato lagi mahal sekarang.

Sebelum GST (selepas discount) Harga RM115K
Selepas GST (selepas discount) Harga RM116K

Sebenarnya Harga kereta KIA dah mahal selepas GST.

Dia turun harga kereta ta [...]

aku
2015-04-14 22:19:08
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (202 comments)
why alarm security blinking…. that indicate any problem….Camry model 2007 [...]
anuar
2015-04-14 18:46:12
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (32 comments)
Civic 2.0 body kit ada? [...]
Alias
2015-04-14 14:25:34
Peluang Perniagaan Dalam Bidang Automotif Malaysia Ditawarkan PUNB Untuk Usahawan Bumiputra – Good Business opportunity (18 comments)
assalamualaikum admin,
Saya berminat untuk membuka pusat service kereta. Apakah syarat-syarat kelayakanya?

Terima kasih [...]

Roslan bin Yusof
2015-04-14 11:10:05
MASALAH NAZA? NAZA PROBLEMS & CUSTOMER COMPLAINTS / BAD REPORTS > SHARE HERE! (265 comments)
Teruk citra,x payah beli la kawan2. [...]
roslan
2015-04-14 08:27:47
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (20 comments)
do u hv adjustable for volvo s60..pm price pls.thanks. [...]
manjr36
2015-04-13 23:43:00
EXTREME MODIFIED WIRA TURBO WITH SCISSORS DOOR (2 comments)
ko beli je gunting kat kedai 2 inggit pantu gam kat pintu keta ko..ekekekeke [...]
poya
2015-04-13 20:21:29
Jenis Muffler S Flow & Straight Flow : Perbezaan, Kebaikan dan Keburukan (181 comments)
Salam..ni agak rumit..ekzos yg sesuai untk satria enjin 1.6v6..tlong sye bro.. [...]
amman
2015-04-13 17:24:17
SPORT RIM MALAYSIA 14 15 16 17 18 19 20 INCH GALLERY 1 (2 comments)
Sy nak gmba rim banyak2 tu kedai dekat mana? Sy carik vossen cv3 concave 16″ nak pakai kt honda city. [...]
Najmie
2015-04-13 16:00:00
NAZA RIA SPECIFICATION – THE SPACIOUS 5 STAR PREMIUM LUXURY MPV – WITH NGV (2 comments)
need info where to buy new naza ria gs v6 auto [...]
KUMAR NADARAJAH
2015-04-12 15:52:24
THE VW CLASSIC FANS (2 comments)
I’m looking to buy a combi, know any for sale? [...]
Gerald
2015-04-12 11:54:13
HARGA TAYAR TERPAKAI – CHEAP USED TYRE PRICE – BERBALOIKAH? (2 comments)
Tayar second hand for sale all size rm25 [...]
Akbar
2015-04-11 18:49:01
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (15 comments)
sy nk tny,sy baru tukar enjin myvi 1.0 ke 1.30.tpi masalahnye bile nk start xboleh hidup.mcm api xde..ape mslahnye ye.. [...]
fahizul
2015-04-11 17:04:34
MOMOS EXPECTS TO SELL 3,000 MADASS 125 BIKES THIS YEAR. (1 comments)
Saya nak tnya,saya ada Momos Boxter 200cc sebuah,macam mana saya boleh dapatkan barang ganti untuk momos saya.terima kasih.encik mungkin boleh reply pada email saya.terima kasih [...]
anuar
2015-04-10 16:40:14
HOW TOYOTA VVTi ENGINE WORKS? -Variable Valve Timing-intelligent (9 comments)
Please help how to replace oil pump for toyota qauntum vvti petrol engine please [...]
sfiso
2015-04-10 16:27:17
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (28 comments)
Pm harga untuk pasang aircon di barisan belakang Toyota Wish 2010.

Kalau pasang double blower, adakah angin dia berupa angin biasa atau angin sejok seperti aircon di barisan hadapan [...]

Ruslina
2015-04-10 11:21:23
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (56 comments)
Salam sye na mintak pendapat lau kete saga flx na pakai rim bape jj [...]
zul
2015-04-10 01:20:42
AUTO / CAR WIRING DIAGRAM – BASIC CIRCUIT FOR INSTALLATION – RELAY CONNECTION – SPOT LIGHT / FOG LAMP INSTALLATION (7 comments)
..hai.boleh bagi diagram pemasangan foglamp dgn side marker utk kereta waja…kena pakai relay jgak ke? [...]
joe
2015-04-09 22:14:17
ask kdi : ORDER IMPORTED CAR PARTS IN MALAYSIA (1 comments)
Tak berani beli walaupun murah, sebab harga spare part tetap mahal..

p/s : Blog Arena Permotoran untuk dijual, maklumat lanjut sila hubungi talian : 011-32592663. [...]

Yuzz
2015-04-09 18:05:34
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px