• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
LETS HELP OUR FRIEND : MASALAH KERETA PROTON WIRA – CAR PROBLEM (49 comments)
Sy ada masalah dengan kereta sy proton wira aeroback 1.3,lampu injection pd meter sentiasa menyala ketika enjin hidup…mcmana yek?brpe kos repay n klu dengan cara D.I.Y mcmana caranya? [...]
haniff zakaria
2014-12-18 00:20:27
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (127 comments)
Baerapa harga engine storm, apa yg sesuai utk pajero disel LO [...]
sirin
2014-12-17 17:56:31
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (22 comments)
Pls pm me how to modified Toyota new wish rear air-cond….address and price pls pm me…. [...]
soon leong
2014-12-16 22:24:20
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (72 comments)
saya pakai kereta nissan sentra N16 2004, mula2 mslh piston jln 3silinder shj..phtu tukar coil plug satu yg xda api..skrg ni jd mslh abih coil tbakar..dua kali tukar dah..pomen suspek computer box problem..betul ke? adakah semudah itu rosak cmputer b [...]
nik sayuti
2014-12-16 18:28:58
CAR EDUCATION > WARNING INDICATOR LIGHTS > PART 1 (1 comments)
For Proton savvy
What the meaning for red color icon stop [...]
David
2014-12-16 11:43:19
CAR TUNING SERVICE (1 comments)
Kereta saya berat dan jika bawa dalam 120 enjin mengaum dan minyak jadi kuat.. perlukah saya buat tuning biasa atau macam mane.. haizad bangi. [...]
haizad
2014-12-16 09:25:49
PEUGEOT 308 TURBO PROBLEM – TURBO AND TIMING CHAIN BROKEN ARE THE ANSWER OF MANY CHEAP 2ND HAND 308 T FOR SALE (17 comments)
suka dgn antitakbur statement….compare apple to applelah….betul bukan sume model pegeout bermasalah…tapi model 308 turbo mmg bermasalah dgn part reliability dgn service center capability [...]
matlang
2014-12-15 14:16:16
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (5 comments)
Mencari air cond comprser nissan latio [...]
Nazrin
2014-12-15 01:32:28
CAR SEAT COVER – FABRIC CUSHION / PVC / SEMI LEATHER / LEATHER? (11 comments)
Saya nak sarung kerusi Innova warna coklat kulit. Berapa bajet [...]
shidi
2014-12-14 22:15:25
MAZDA PREMACY OWNERS CLUB IN MALAYSIA (7 comments)
Sy nk gearbox premacy 0192255609 [...]
azmi
2014-12-14 18:10:27
CARA KIRA BAYARAN BULANAN UNTUK BELI KERETA (1 comments)
Cara kira bayaran bulanan kereta adalah sangat mudah. Anda cuma perlu tahu info penting dan formula dibawah :

( HARGA KERETA TERMASUK CUKAI JALAN DAN INSURAN tolak DOWNPAYMENT ) darab ( INTEREST RATE darab 9 tambah 1 ) bahagi 108 BULAN PINJAMAN [...]

kdi
2014-12-14 17:39:16
CARA LOWERED KAN KERETA (1 comments)
Cara paling selamat nk loweredkan kereta adalah dengan menggunakan adjustable suspension yang menelan belanja lebih kurang Rm1K utk satu set. Tak digalakkan potong spring atau sport spring. Cari adjustable. [...]
kdi
2014-12-14 17:31:44
TOYOTA LEVIN SE LIMITED (1 comments)
Pasal kereta lama ni, rasanya tak ada lagi part baru dijual. Maybe kena custom atau cari di half cut. Cuba roger2 geng levin.. sape2 maybe ade port baek.. [...]
kdi
2014-12-14 17:29:31
CUSTOM GRILLE (1 comments)
Kalau custom grille tu memang ada dlm production, boleh search dekat ebay.com [...]
kdi
2014-12-14 17:28:02
AFTERMAKET CAR ALARM INSTALLATION (1 comments)
Dinasihatkan untuk saudara pergi semula ke kedai yang memasang alarm tersebut. Kemungkinan remote rosak atau alarm yg rosak. Make sure ada warranty kalau pasang alarm sebab alarm asalah sistem yg paling sensitif dalam kereta. [...]
kdi
2014-12-14 17:26:53
BOLT ON TURBO KITS TOYOTA MALAYSIA (1 comments)
Kereta jenis apa pun boleh bolt on turbo. Kena serahka pada pakar untuk pemasangan turbo.. kerana mereka tahu turbo apa yang sesuai untuk kereta anda. [...]
kdi
2014-12-14 17:23:49
MASALAH ENJIN TOYOTA AVANZA MPV (1 comments)
Kemungkinan besar sistem radiator yang problem. Mungkin enjin sebelum ini pun mengalami masalah panas akibat radiator yang gagal sejukkan enjin dan akhirnya overheat. Make sure radiator di servis dengan betul. [...]
kdi
2014-12-14 17:22:23
MASALAH ENGINE BELTING BERBUNYI (1 comments)
Bunyi belting tu normal untuk semua kereta. Cara nak kurangkan bunyi boleh letak cecair pelembut getah yg ada dijual di kedai aksesori atau pun giant. [...]
kdi
2014-12-14 17:19:57
MODIFIED LEXUS IS250 IS 350 SEDAN BODY KIT (1 comments)
where can I buy this MODIFIED LEXUS IS250 IS 350 SEDAN BODY KIT for my 2011 is250? [...]
Noel
2014-12-14 11:06:38
MAZDA CX5 SPORT RIM VOSSEN CVT 18 INCHES X 9J WITH PIRELLI TYRES (1 comments)
Dimana boleh beli Sport Rim Vossen CVT 18′ X 9J with Pirelli tyres? Berapa harganya? [...]
Khamir
2014-12-14 00:50:55
NEW PERODUA MYVI 1.5 SE MALAYSIA SPECIFICATION REVIEW MODIFIED SPECS (1 comments)
apa masalah sound system myvi se 1.5 model srs.. bila on radio sound blance.. tp bila on USB dan CD sound jd tak balance. speaker sebelah kiri depan dan belakang jd kejap function kejap x function. [...]
xinn xinn
2014-12-13 14:46:16
TEKSI 1MALAYSIA PROTON EXORA MPV MALAYSIA TAXI SPECIFICATION (2 comments)
macam mana nak mohon teksi 1 malaysia [...]
nizam
2014-12-13 12:30:08
PUNCA ENGINE OVER TEMPERATURE – OVERHEAT – TERLALU PANAS (1 comments)
Tmpoh hri kereta sy sukar Untk tukar gear.. Bile sedang memndu. Gear boleh droop dngn sendrinye.. Seperti free gear pun boleh jdi.. Gearbox problem kate mknik.. Hmpir 2 thun masalah terjadi… Bnyk mknik yg Saye jmpe bkata same.. Gearbox problem.. Tp [...]
ahmadrizal
2014-12-13 09:10:53
HYUNDAI ELANTRA MD 1.6 1.8 MODIFIED CUSTOM BUMPER BODY KIT AND SPORT RIM (2 comments)
Ple Pm price body kit include shipping.thx [...]
Jenny
2014-12-13 01:14:48
SENARAI HARGA TAYAR BARU KERETA MPV SUV 4X4 – TYRE PRICE RANGE LISTS (3 comments)
best price all the time [...]
raayeop
2014-12-11 00:13:27
WHAT IS ADJUSTABLE CAM PULLEY AND HOW IT WORKS (18 comments)
Salam, saya baru pakai cam pulley.. Single cam laa.. Saga Iswara 1.3.. Nak percaya boleh taknak percaya pown saya tak kisah.. lepas pakai bendala cam pulley tu.. Gear 4 je, daa boleh cecah 130km/h.. tapi bukan sekadar letak cam pulley.. die kena adju [...]
jimmy0077
2014-12-10 23:15:46
NAZA BESTARI 206 @ PEUGEOT 206 FULL SPECIFICATION AND PRICELIST (5 comments)
naza bestari pakai timing belt ke timing chain [...]
nita
2014-12-10 16:33:16
MODIFIED GRAND LIVINA – BODYKIT DESIGN FOR NISSAN GRAND LIVINA (454 comments)
Salam..sy pn bru pkai GL xsmpai sebln lg ok la puas ati [...]
BahaGL
2014-12-10 11:29:25
BEST CUSTOM BODYKIT SHOP – MONSTERMODZ : CHEAP AND QUALITY BODYKIT – KEDAI UBAHSUAI (31 comments)
siapa ada jual side skirt ori utk ezora bold warns grey… [...]
aishah
2014-12-10 11:17:14
P-1 MOTORSPORT KUANTAN (1 comments)
hello ..ade jual blow off sound turbo tak ? dan boleh pasang sekali .tq .. [...]
luqman
2014-12-10 10:53:48
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px