• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (81 comments)
Assalam..saya mencari ECU volvo s40 2005 2.4i. Mohon email dan saya akan follow up. Terima kasih. [...]
shah
2015-09-05 18:56:45
PICTURES AND SPECIFICATIONS OF HONDA CR-V – HONDA MALAYSIA (1 comments)
assober belakang Honda crv 2.0L ivatec [...]
ismail
2015-09-04 13:14:17
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (29 comments)
Please recommend a good suspension system and absorber brand for my Myvi SE 1.3cc [...]
Jeevan
2015-09-03 22:59:28
FULLY CUSTOMIZED REAR AIRCOND – MODIFY CAR AIR CONDITIONING – ADD REAR BLOWER VENT FOR CARS AND MPV (39 comments)
Hai. Saya berminat nk tambah blower air cond 3rd row G.Livina…012-2535691 [...]
jebatkhalifa
2015-09-03 21:08:16
BEST MOTOR / ENGINE OIL BRAND & TYPE FOR YOUR CAR / MOTORCYCLE? + OIL PRICE LIST (21 comments)
sy ada nk jual minyak hitam fully brand nissan. rm110 je.. call atau msj 0177338993. tq [...]
wan
2015-09-02 18:25:30
CAR TUNING SERVICE (17 comments)
Saya pakai kereta myvi manual tukar ke auto gearbox..so bila dh siap semua pasang kereta xnk hidup mcm petrol xde. Wiring, meter,ECU,TCU semua dh tukar yg auto punya. Tp bila pakai ECU asal yg manual blh hidup tp sekajap je dia mati balik..blh bg pen [...]
amin
2015-09-02 15:18:22
CAR EDUCATION > WARNING INDICATOR LIGHTS > PART 1 (4 comments)
Plz let me educate myself through ur experties about the warning light signs on the dashboard screen of Toyota Corolla S ,2011 model.the sign appearing on the screen (….!….)’it’s like w.isit dangers to drive on? [...]
Nusrat khan
2015-09-02 08:41:21
Kia Sportage 2003 immobiliser Problem (3 comments)
Ok, berkenaan masalah immobilizer tu Alhamdulillah settle selepas reset.. enjin boleh dihidupkan tetapi indicator Check Engine sering menyala. Di antara faktor Check Engin menyala adalah :

1) Terdapat kotoran pada Iddle Air Control Valve (IACV), m [...]

Roy
2015-08-30 19:53:11
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (18 comments)
Saya na tanya sal kereta produa kenari x dapat hidup baru obohol inggin api ada di spark dan minyak juga ada keluar di nozol star x dapat juga hidup apakah masalahnya tu. Tq [...]
rukman
2015-08-30 11:53:41
SUBARU IMPREZA WRX STI CONCEPT (1 comments)
piston rod,Crank shaft n bearing…berpe harga brng ni? [...]
rosydi
2015-08-30 10:55:39
AIRCOND KURANG SEJUK – CAR AIR CONDITIONING PROBLEM (10 comments)
Lupa nk bg tau keta sy naza suria.. [...]
rossaliza
2015-08-29 20:24:43
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (43 comments)
please email info about CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT, where can i find it. [...]
Mohd Hedir
2015-08-28 15:54:41
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (78 comments)
Mencari door trim honda s84..urgent.PM whatapp 0197745424 [...]
Kamarul
2015-08-28 14:46:49
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (36 comments)
pasal top speed plak ikut majalah 180km/h tapi biase tekan takat 150km/h pastu speed cam tersekat jer huhuhu…. [...]
miss_kia
2015-08-27 18:51:15
APA KATA PEMILIK-PEMILIK PROTON SAGA BLM ? SHARE YOUR OPINION ABOUT PROTON SAGA BLM HERE. (1159 comments)
aku pkai saga blm model 2008.alhamdullilah kalau pkai minyak hitam yang betul,tukar minyak atf,cuci air dlm radiator,tukar bateri cukup 2 tahun,belting dan lain lain yang major servis kena buat ikut milage insha allah kereta tak meragam.sehingga kini [...]
kamilsucka
2015-08-26 00:37:17
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (18 comments)
Bodoh punya orang yang tulis blog ni, ejaan banyak silap… [...]
Raja tedung
2015-08-23 14:07:11
CAR SEAT COVER – FABRIC CUSHION / PVC / SEMI LEATHER / LEATHER? (23 comments)
Please let me know your price for Honda city leather / pvc cushion and hour address [...]
Thins
2015-08-23 07:28:21
WHEEL CAP 12 INCH – 13 INCH SPORT RIMS LOOK A LIKE (5 comments)
Nama kedai dan lokasi? [...]
siti
2015-08-22 19:10:12
SPORT RIM SHOP MALAYSIA REVIEW : CHEAPEST SPORT RIMS SHOP – KEDAI RIMS & TAYAR KLANG, SUNWAY & RAWANG (64 comments)
Hi..
Nk tanye..selalu rim alza advance 2015 klau trade in diaorang ambik berapa sekali dengan tayar?… [...]
zocco
2015-08-22 17:24:20
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (236 comments)
Sy ada avanza 1.3 problem dia lpas tukar clutch…kereta jd semput mcm nak mati…masa tukar clutch tu sy cabut bater ada berpunca dari tu…..kna tune balik ker [...]
dean
2015-08-21 19:21:43
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (8 comments)
saya hendak repair gearbox proton saga BLM tahun 2008 auto.. dimana bengkel ye?? pm segera 0172277327 terima kasih. [...]
nizam
2015-08-21 13:17:40
TOYOTA ENGINE GUIDE 2E, 4E, 4AGE, 4AGZE, 1JZ-GTE, 2JZ GTE SPECIFICATION (24 comments)
Hhhhhhh silver top is the best [...]
Ashlea
2015-08-21 12:13:20
BLACK FLAME STRIPE MODIFIED MYVI SE 1.5 (5 comments)
Hye.. boleh tny x? i punya kereta 1.3 standard silver. boleh tau x area jb kedai mana yg i bole modified my car with sticker etc? tq so much. [...]
Lily
2015-08-21 10:27:36
CHEAP SPORT RIM SHOP AT RAWANG & TIPS BELI SPORT RIM MURAH (53 comments)
contact num 0166849413. [...]
theenish
2015-08-21 08:54:06
TRADE IN KERETA LAMA DAN DAPATKAN REBATE RM5K UNTUK BELI KERETA BARU BERMULA 2015 (3 comments)
Kereta proton Megavaule sy tahun 1995 dan masih berkeadaan baik. Sebagaimana yg di ketahui skrg ada menawarkan, Skim Pelupusan kereta berusia10 tahun blh mendpt rebate . Sy nk buat trade in. Dimana dan bagaimana sy nk berurusan dan ape syarat2 ny [...]
Noor Aziah
2015-08-20 15:59:27
MODIFIED GEN2 WITH CUSTOM BUMPER BMW E60 5 SERIES STYLE (1 comments)
I want convrt my car bmw bumper….. [...]
kishok
2015-08-20 06:17:14
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (82 comments)
hai,saye nak tanye sye ingat nak ambil kereta iriz , tpy saye buntu iriz warna hitam lawa ke uyk sportrim putih , ataupun iriz biru utk sportrim putih. [...]
atiqah
2015-08-19 21:32:29
2013 FORD MUSTANG SHELBY GT500 (4 comments)
berapa harga kereta ini…. [...]
Nor Hakimie
2015-08-19 20:26:14
PROTON SAGA FL FLX R3 BODYKIT CONCEPT (4 comments)
Can you provide details on rim specs pls? [...]
SJ
2015-08-19 17:20:18
PEUGEOT 308 TURBO PROBLEM – TURBO AND TIMING CHAIN BROKEN ARE THE ANSWER OF MANY CHEAP 2ND HAND 308 T FOR SALE (31 comments)
Hey,,how about 308 VTI? Anyone owned it and what is ur opinion on the low resale value [...]
fitri shuib
2015-08-19 11:07:55
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px