• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (16 comments)
Enjin susah nak hidup bila dah panas..waktu pagi senang.saya guna triton lite. [...]
salleh
2015-05-27 16:38:39
LETS HELP OUR FRIEND : MASALAH KERETA PROTON WIRA – CAR PROBLEM (57 comments)
Salam,sahabat…saya pengguna kereta wira 1.6xli manual…sejak akhir2 ini kereta asyik semput2 (jerking) timming pon jadi tak betul..asap ekzos pon bau hangit mcm dah jalan jauh walaupon baru je start kereta panaskan enjin..dah tukar distributer,kab [...]
TODAK
2015-05-27 12:03:10
GLOVE BOX LATCH BROKEN – CARA REPAIR LACI DASHBOARD ROSAK (1 comments)
Salam,
pembuka laci dashboard sy patah so x boleh nak buka langsung. adakah sy kena tukar total laci tu or ada jual padel laci tu? [...]
achan
2015-05-27 09:12:02
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (62 comments)
hai, sy nak tnya, skrg sy pkai vios trd 2014 n stndrd rim 15inch..klau sy nak upgrade ke rim 17inch, ok ka tu? jj apa yng sesuai sy ambil? sy brcdang nak amik rim vossen…colour apa yng sesuai? kereta sy colour putih.. [...]
zai
2015-05-26 22:55:07
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (228 comments)
ada tak drive shaft utk kereta daihatsu escend 1.6.. please contact or msj me.. 0129738997 [...]
clin
2015-05-26 20:41:09
CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE (101 comments)
Poyo la org yang bagi iklan repair kusyen ni, bagi la no phone atau alamat..entah2 dia kutip iklan org..poyo la lu.. [...]
jeman
2015-05-26 07:25:04
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (46 comments)
Hi, saya mencari mazda 5 2006 aircond compressor, area JB. Terima kasih. [...]
Wan
2015-05-25 12:51:40
MODIFIED NISSAN ALMERA BODY KIT CUSTOM STYLE (3 comments)
Ya..where can i get thim kit..heard from some friend this kit only available in thailand..anyone know is this kit available in malaysia plz reply my comment???? [...]
john
2015-05-24 13:48:45
CHEAP SPORT RIM SHOP AT RAWANG & TIPS BELI SPORT RIM MURAH (49 comments)
Sport rim kat Rawang juga murah. Hari tu saya trade in rim utk savvy saya di kedai kat Rawang. Memang sangat berbaloi. Datanglah ke Rawang. [...]
Ady Ismail
2015-05-24 13:27:36
MAGNETRAP – IS IT GOOD FOR YOUR CAR? SHARE YOUR EXPERIENCE OF USING MAGNETRAP. (13 comments)
Magnet trap ni kena tukar setiap kali service ke macam mana. [...]
sepul
2015-05-24 07:59:50
CAR LOAN PROCEDURE – REQUIRED DOCUMENT CAR FINANCING – HOW TO BUY A NEW CAR / USED CAR – Pinjaman kereta (15 comments)
if foreigner student but working part time, possible or not to loan? [...]
jean
2015-05-23 23:01:08
RON95 REVIEW: LIST OF CAR USING RON 95 FUEL : YOUR VEHICLE RESPONSE? (58 comments)
Kalau boleh, saya lebih suka memakai ron97 berbanding dgn ron95. Dulu saya ada sebuah myvi pakai ron 95. 6thn kemudian piston enjin rosak. Sakitnya hati ku, dan tahun 2014 saya telah beli kereta baru Axia dan saya try ron97, sampailah sekarang tu enj [...]
Henry
2015-05-23 22:19:58
TOW TRUCK INFO & CHARGES (2 comments)
*maaf typo.no tel yg betul 012-3587959.
Atau boleh hubungi another nombor 019-6311168 [...]
jamil
2015-05-22 23:32:58
PEUGEOT 308 TURBO PROBLEM – TURBO AND TIMING CHAIN BROKEN ARE THE ANSWER OF MANY CHEAP 2ND HAND 308 T FOR SALE (27 comments)
Dear Sue,
I’ve also had the same issues with my air conditioning.
1st join 308t club in fb. There will be members advising service location.
As for the air condition I sent in to Prestige Cool @ Segambut Dalam area, cost is cheaper and more reli [...]
Wong chow chien
2015-05-22 08:14:08
MAZDA 3 SPORT HATCHBACK SEDAN BODY KIT SKIRT AND SPOILER (3 comments)
How can i buy MAZDA 3 SPORT HATCHBACK BODY KIT SKIRT AND SPOILER. i’m from Viet Nam [...]
Phan Thanh Hung
2015-05-21 09:49:00
MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6 (139 comments)
D-Drag Semput betul ke masukkan Mivec Terbalik ke wira, setahu saya mounting enjin kene ubah dan xlepas dengan Puspakom/JPJ,

CK_Takata_Green, Mivec Terbalik ni 2nd generation Mivec dengan code CJ4A atau CK4A. Mivec 4g92 Yang Masuk Wira/Satria ada [...]

wira
2015-05-20 21:25:40
Cost to repair gear box – membaiki kotak gear (3 comments)
Adakah saudara menawalkan perkhidmatan membaiki pulih gear box proton LMST 1.3 manual gear box?
Berapa harga? Di mana lokasi bengkel ? [...]
Chris Choo
2015-05-19 15:09:46
TREND SPORT RIM TERKINI – DEEP DISH CHROME LIPS BBS RS WIDE! (2 comments)
4E engine from Toyota Starlet or K3VET from YRV..both are turbo engine. [...]
lee
2015-05-19 09:00:52
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (48 comments)
gua komen sini bukan nak kondem stance, gua nk libas je takkangkang ni keh keh keh. [...]
belahkasiyangtakkangkang
2015-05-18 23:31:20
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (42 comments)
Saya cari tail lamp bg Hyundai Elantra 2013. Kalau sesape ade pm/wa saya 017-8720015 [...]
syra
2015-05-18 14:50:50
WHICH BEST SUSPENSION SYSTEM ABSORBER & SPRING MOST SUITABLE FOR YOUR CARS? (24 comments)
Let me know price for corrola altis 2014,
1. Absorber sport + spring sport
2. Adjustable absorber( low to high price)

I like to buy. [...]

Ewan
2015-05-18 13:26:37
MASALAH SPORT RIM BESAR TAYAR SANGKUT – DIY BODY FENDER ROLLER – LIPAT WHEEL ARCHES (6 comments)
sape taw kdai area shah alam yg boleh buat roller fender? [...]
azimee
2015-05-18 12:37:55
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (214 comments)
Salam admin/rakan2… Sya baru tukar adjustable (mines) hi-low, soft hard utk myvi, tp bila melaui bonggol atau jalan tidak rata akan ada bunyi “Duk” Di bhgian blkang. Mcm ada ssuatu y longgar,adakah ia perkara biasa bg pggunaan adjustble jenis ini d [...]
aminurasy
2015-05-17 23:39:33
HOW TO APPLY FOR VINTAGE & CLASSIC STATUS CAR? (3 comments)
to apply vintage car or classic i have 3 cars registered my wife i intends to apply my mercedes E -300 tahun dibuat 1988 please advise thank you all [...]
tony wong
2015-05-16 22:45:00
ADAKAH DATO DARJAH INDERA MAHKOTA PAHANG DENGAN BENTLEY WXB 11 BENAR2 CACAT? (1 comments)
yang parkingkan kereta bukan tuan punya, tetapi pemandunya yang parking disitu ..bangang abadi.. [...]
bangsat
2015-05-15 19:40:18
REVIEW MASALAH PROTON IRIZ 1.3 @ 1.6 MT @ CVT AUTO (5 comments)
Iriz 1.6 premium [...]
ezzah
2015-05-15 18:00:32
KLIMS 2013 GALLERY 3 – EL METER ELECTROLUMINESCENT EURO TYPE R AND AUTO GAGE MODIFIED DASHBOARD METER (2 comments)
i wan find vios 03 meter…u got? [...]
waihong
2015-05-14 01:45:17
NISMO X-TRAIL – NISMO SPORTS PARTS – AEROKIT & ACCESSORIES. (3 comments)
i wish to purchace nismo s tune suspension .can some one call me
012 6830396 [...]
tan chee wing
2015-05-13 18:11:15
PERODUA MYVI TIDAK SELAMAT DIGUNAKAN – SUSULAN ISU SAMSENG MYVI FMC (1 comments)
hahahahaha..apa la korang ni. [...]
kamarul azizul
2015-05-13 11:33:51
Ask kdi : TOYOTA CALDINA 1.8 NA OR 2.0 TURBO (2 comments)
yang paling saya suka kereta ni ialah seat dia memang selasa sama ada tuk perjlnan yg jauh @ dekat.
yg kurang kereta ni adalah pick up nye agak lambat walau pn mempunyai turbo 2.0 260ps full 4wd. [...]
budakkampungje
2015-05-12 10:51:43
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px