• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

FORUM KERETA

SILA KONGSIKAN INFO KERETA ANDA ATAU SEBARANG PERTANYAAN UNTUK DIBINCANGKAN BERSAMA:

Please select your image(s) to upload. Maximum 3000x3000 pixel!

Welcome & selamat datang ke forum kereta Malaysia. Anda bebas berbincang, membuka topic baru, berurusan jual beli di sini melalui kategori forum yang disediakan di bawah dengan menggunakan bahasa english atau bahasa malaysia.

Untuk berkongsi gambar dan video, sila upload gambar atau video anda ke flickr.com dan youtube.com atau web image yg lain. copy dan paste url link gambar atau video tersebut pada forum dan klik “apply”.

Soalan yang ditanya akan ditanya akan cuba dijawab oleh admin dan rakan2 web yang lain yg sudi berkongsi ilmu.

Selamat berforum! =)

 

 

Jom kongsi gambar dan info menarik untuk tatapan pembaca Majalah Kereta Online Malaysia!

# Your topic will be displayed on ask kdi segment

==================================================

Latest commented Topic:

Posts Last Comment
NISSAN ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : SR16, CA18, SR20, RB20, RB25, RB26 (30 comments)
COULD YOU FORWARD ON TO ME COMPRESION READINGS FOR 1983 BLUEBIRD AUTOMATIC 2LTR POS 70KW/152NM 2 LTR OHC I COULD HAVE WRONG MOTOR [...]
royce a jaggers
2015-01-31 07:34:31
Review Nissan Grand Livina Malaysia – MPV like a sedan (481 comments)
Salam .sy ade minat pada sebuah gl manual ..mcm dh xnk cr lain…tp kalu sy nk tukar Dr gear manual ke gearvjenis auto agak2 boleh tak? N brp anggaran kosnye?? Mohon Bantu sy .pm whatsapp 0183689885 [...]
zu
2015-01-31 02:39:04
WHAT IS ADJUSTABLE CAM PULLEY AND HOW IT WORKS (19 comments)
Aq penah wat skrg ni..ex advance in advance..keta pickup kaw2 oww..2 tok set pickup ja.tok top aq x taw..sbb wat skrg ni nk dpt 180kmh terlalu sekejap..x smpai 300m dpt da..keta pon da speedcut.. [...]
ijam wocm
2015-01-30 13:46:29
PERBINCANGAN KIA SPECTRA 1.6 (3 comments)
KIA SPECTRA 1.6 banyak masalah dari segi dashboard suka lekang..fusebox relay cepat panas dan kena ganti satu set.. kuat telan minyak dan lambat pikap sebab enjin besar dan berat dan body berat akan menyebabkan kuasa pikap slow… itulah masalahny [...]
indera
2015-01-30 12:12:57
CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG (159 comments)
Tuan…saya mencari ECU kereta Chevrolet Aveo tahun 2004. Kalau ada email sy tuan [...]
Addie
2015-01-30 10:49:20
KEDAI POTONG HALF CUT SPARE PART SECOND HAND – KETAHUI HARGA ALAT GANTI DAN ELAK DARI DITIPU (21 comments)
bumper evo to psang kt perdana [...]
zai
2015-01-30 09:31:34
CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK? (34 comments)
Butoh la stancer ckp blkg berani la..sembang pom pang dlm group wassap..ingat aku x tau ker ha?lai ar hadap sama aku..area subang aku pegang ar.kau hantar 10 bijik budak cabuk kau tu aku hadap sorang.tengok boleh drive lagi ke x besi buruk kau tu bal [...]
brotherJOHN
2015-01-30 01:25:16
MODIFIED KIA PICANTO CUSTOM BUMPER BODY KIT (3 comments)
Where i can find this garage ? [...]
Amm
2015-01-29 19:56:44
GENERAL CAR PROBLEM – JOM BINCANG MASALAH KERETA! (115 comments)
to isabel..
ada.. i penah pegi.. kat area petaling jaya seksyen 8.. nama kedai dtox.. u pegi je terus kat sana.. senang tak payah appointment.. stakat nak tukar minyak itam 10 minit je dh siap.. tak pyh tnggu lama.. i dah try.. kedai mcm drive thru. [...]
dara salji
2015-01-29 17:44:29
WHEEL, TYRES ALLIGNMENT & BALANCING – KOS PENJAGAAN TAYAR (27 comments)
Kalau xde penutup tayar tu, boleh effect tayar x? saya pakai Saga BLM.. Satu cover tayar da tercabut. Nk pasang balik org kedai ckp da rosak, xboleh pasang da. berapa ek klu beli baru? [...]
Nik
2015-01-29 13:02:04
SAMBUNG BAYAR – CONTINUE PAYMENT CAR FOR SALE (9 comments)
Saya nak alza sambung bayar [...]
ungku abdullah
2015-01-29 01:33:59
HOW TOYOTA VVTi ENGINE WORKS? -Variable Valve Timing-intelligent (8 comments)
why will Toyota 1NZ engine wouldn’t start after replacing a burnt cylinder head gasket [...]
RootmaN
2015-01-29 00:41:14
BARANG ALAT GANTI KERETA POTONG YANG DIJUAL DI KEDAI HALF CUT SPARE PART (13 comments)
Hi…saya mencari steering dgn horn complete set bagi mazda2 model tahun 2011..please pada rakan2 sekalian….berapa harganya [...]
aizan
2015-01-28 18:16:30
MODIFIED TOYOTA VIOS – MAKE UP WITH STYLE VIOS BODY KIT + PICTURE + PRICE RANGE (30 comments)
tolong hubungi saya hp0168323575. Interested with this bodykits [...]
salbiah
2015-01-28 13:26:28
CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE (46 comments)
Salam. Email sy alamat kedai. Nak total makeup interior kereta. Terima kasih. [...]
jimbet
2015-01-28 12:58:57
Masalah enjin kereta tak boleh hidup – engine cannot start problem (14 comments)
saya nak tanye pendapat, kereta saye iswara aeroback 1.3 megavalve, baru2 ni ade prob skit. Pagi je payah nak hidup, bile start je ape pun tade, bateri baru je tukar. yang x bestnye bile pggl pomen (dlm pkul 10 pagi baru dtg), automatik dapat start [...]
zul
2015-01-28 12:21:35
LAMPU MINYAK HAMPIR HABIS MENYALA BERAPA KM BOLEH JALAN LAGI? LOW FUEL LEVEL WARNING LIGHT MILEAGE? (3 comments)
untuk kereta proton savvy AMT yg aku guna, boleh drive hingga maksimum 128KM lg selepas lampu minyak tu menyala…tp ibarat kata admin, JANGAN AMALKAN SELALU SEBAB IA AKAN MEROSAKKAN FUEL PUMP ni memang disokong 100%!!! [...]
arm pomen
2015-01-28 08:45:52
PDRM SUMMON TICKET – SURAT SAMAN POLIS (8 comments)
I got one of these summons today, so how do I go about resolving the matter? [...]
Kellie Low
2015-01-27 17:55:36
Jenis Air filter dan Modified Performance Air Filter serta perbandingan Open Pod Dan Drop In (7 comments)
Mnggu ni aku nk tkar air filter drop in…skarang aku ngah pening nk ambil k&n ke atau works(simota) atau redline nye…ade x otai2 yg bleh beri pndapat..admin nye pndpt pun xpe… [...]
Epi
2015-01-27 16:42:33
CUSTOM WHEEL ARCHES FENDER FLARES UNIVERSAL WIDE BODY KIT (37 comments)
Nak padang kat L2. To long pm [...]
Charles
2015-01-27 12:03:32
2014 GMC SIERRA (1 comments)
The car is great . I would like to know if the car is already to buy in Malaysia or not ? If so please get back to me as soon as possible. Thank you .

Amir [...]

Amir Ismail
2015-01-27 02:21:04
TEST DRIVE : PROTON IRIZ 1.3 AND 1.6 REVIEW – BEST HATCHBACK SPECIFICATION (5 comments)
Iriz exec 1.6 cvt. rasa lambat pikap. Baru terima kereta, baru tau yg iriz ku kene strok. Kesian dia. Lampu kecil, lampu belakang dan lampu no plat semua x menyala… Lps tu baru perasan panel plastik pintu penumpang x rapat.. Mgkin klip x rapat. TER [...]
Fildaus
2015-01-26 22:09:34
SPORT RIM SHOP MALAYSIA REVIEW : CHEAPEST SPORT RIMS SHOP – KEDAI RIMS & TAYAR KLANG, SUNWAY & RAWANG (59 comments)
hati2 dengan kedai kat rawang, masa call semua tayar ada, dah sampai sana, dah buka tayar baru bagitau tayar takde stok dan suruh ambik tayar lain dan katanya alignment free, masa buat alignment kata nya camber dan kene charge tambah skru tapi sebena [...]
loqman
2015-01-26 13:57:06
BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? (43 comments)
Salam, nak tnye,, ap rim yang seuai utk kete viva kaler silver..Sebb skrg sy pki rim kaler merah, tepi chrome saiz 15″.Terima kasih [...]
Ziha
2015-01-26 11:04:29
NISMO X-TRAIL – NISMO SPORTS PARTS – AEROKIT & ACCESSORIES. (2 comments)
i want to buy a bodykit for the nissan x-trail t30 so my question is: shipping you guys also to europe i mean to the Netherlands? [...]
paulo Bartolomeu
2015-01-26 05:42:40
A BUMBLE BEE CAMARO, MUSTANG OR A HEAVY MODIFIED CUSTOM BUMPER MYVI? (1 comments)
fuh. mmg terbaik! [...]
Johan
2015-01-25 16:40:49
CAR TUNING SERVICE (7 comments)
Mencari bengkel tuning enjin di batu pahat [...]
mat
2015-01-25 13:04:54
BLACK FLAME STRIPE MODIFIED MYVI SE 1.5 (4 comments)
May I ask in KL / selangor where can i get the front diffuser lip with matte black paint included installation? [...]
Jj
2015-01-24 20:11:01
MODIFIED CARS – CAMOUFLAGE ARMY STYLE (1 comments)
kalau kereta hias2 ala askar ni ada sekatan tak dari JPJ? TQ [...]
keris_malaya
2015-01-23 22:36:38
BEST MOTOR / ENGINE OIL BRAND & TYPE FOR YOUR CAR / MOTORCYCLE? + OIL PRICE LIST (16 comments)
sy slalu guna castrol, tp mcm biase jek, so skarang masih mencari yg lebih baik, katanya penzoil pun ok, xtau nk ckap ape, kne try dlu bru ok kut… [...]
mkhadi
2015-01-23 18:40:24
————————————————————
SUGGESTED LINKS: ————->>>>
————————————————————
PERODUA
————————————————————
NAZA
————————————————————
TOYOTA
AVANZA
VIOS
HILUX
HIACE
COROLLA ALTIS
INNOVA
RUSH
WISH
YARIS
FORTUNER
CAMRY
————————————————————
HONDA
CITY
CIVIC
JAZZ
STREAM
ACCORD
CR-V
ODYSSEY
STEPWAGON
————————————————————
KIA
————————————————————
HYUNDAI
I10
ACCENT
ELANTRA
AVANTE
GETZ
MATRIX
SONATA
SANTA FE
TRAJET
TUCSON
STAREX
————————————————————
ALFA ROMEO
AUDI
BMW
BUFORI
CHERY
CHEVROLET
CITROEN
FORD
INOKOM
ISUZU
JAGUAR
LAND ROVER
LEXUS
MAHINDRA
MAZDA
MERCEDES-BENZ
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SAAB
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
VOLKSWAGEN
VOLVO

KDI > Pusat perkongsian informasi menarik mengenai kereta > Majalah kereta online anda!

 

 

Topic terkini:

[bbp-topic-index]

[bbp-topic-form]

 

Car Forum Category :

[bbp-forum-index]

[bbp-login]
[bbp-register]
[bbp-lost-pass]

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px