- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • DIY WIRING REVERSE CAMERA – CARA PASANG KAMERA DAN SKRIN

    Boleh tunjukkan cara nak sambung wayar tuk psg reverse camera. Wayar halus tu… pada myvi Kdi: Untuk video ringkas bagaimana cara pasang reverse camera boleh rujuk video ini How to install Reverse Camera

    DIY WIRING REVERSE CAMERA – CARA PASANG KAMERA DAN SKRIN Secara kesimpulan, memasang kamera dan skrin undur agak mudah. Ini kerana hanya 2 komponen terlibat iaitu skrin atau monitor bersaiz 3.5 inch ke atas dan juga kamera. image Pasang kamera di belakang, pasang skrin di dashboard, sambungkan wayar positif kedua2 komponen kepada wayar positif lampu reverse. Sambungkan wayar negatif kedua2 komponen ke ground body kereta. Sambungkan video cable dari camera ke skrin.

    Jika skrin anda adalah player double din touch screen, sila lihat ada port berlabel camera pada belakang player tersebut dan sambungkan dengan kabel video kamera.

     

    Selamat mencuba diy pasang kamera kereta! image

    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    3 Responses

    1. HOLA says:

      Untuk 2din axia advance ada port untuk reverse camera tak ? Atau kena tukar 1 set HU yang ada reverse camera ?

    2. ssr says:

      pada masakini byk di jual full set reverse camera beserta tft skrin..ia utk yg tidak memiliki double din atau yg tiada input utk reverse camera reverse

    3. shuha says:

      Assalam saudara, maaf sy nk tnya. Kalau utk pasang lcd gps gantikan tempat radio, dah ada ke tutorial cara pasang? Ke sama cara pasang mcm kt atas? Utk kereta avanza. Sorry x tahu btul ke soalan mcm ni, sy mmg zero knowledge pasal kereta ?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)