CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK?

image

Tayar kangkang bukanlah fenomena baru dan pelik lagi di malaysia. Ape yang pelik adalah owner kereta tersebut yang sanggup menggadai wang dan keselamatan semata-mata untuk minat pada modifikasi yang tidak masul akal ini. Namun, setiap orang ada pendapat masing-masing. Apa pendapat anda dengan tabiat modifikasi tayar kangkang atau extreme negative camber stance style ini?

CRAZY NEGATIVE CAMBER SPORT RIM SETUP – TAYAR KANGKANG = BIJAK ATAU TIDAK?

image

Kebanyakan peminat stance tayar kangkang ini terdiri daripada pengguna kereta perodua dan compact car. Mungkin untuk meniru aksi kereta autoshow jepun yang menggunakan air suspension ( air sus ) atau hydraulic suspension low high adjustable. Namun kebanyakan pemilik kereta stance tidak menggunakan alat tersebut. Setup tayar kangkang kekal walaupun semasa meleret di jalanraya Malaysia yang penuh dengan lubang dan bendul.

image

Kereta kompak yang menggunakan suspension keras mempunyai kesan hentakan yang agak kuat. Jadi, secara langsung mengganggu keselesaan semasa memandu.

image

Kereta seperti Perodua Viva, Myvi, Kelisa, Kenari, Saga banyak yang mengikut trend stance tayar kangkang melampau di Malaysia. Namun diingatkan juga, JPJ amat suka apabila terjumpa dengan kereta tayar dan rim kangkang. Maka jawapannya selepas itu, terbang lagi duit saman dan terpaksa pula pergi untuk lakukan pemeriksaan kereta di Puspakom.

image

Kancil ini menunjukkan gaya sangat extreme dengan sport rim besar dan camber kangkang. Tayar nya juga dilihat tidak selamat apabila ia tidak fit pada kedudukan yang stabil.

image

image

Lowered ride stance negative camber style by vip cars in Japan.

image

Kancil kangkang.

image

Myvi negative camber belakang.

image

Viva dengan bumbungnya dipotong.

image

Kelisa dengan standard body dan lowered ride sehingga tayar termasuk maksimum ke dalam wheel bay.

image

Saga blm stance.. kredit gambar dailyswag

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

65 Responses

  1. takkangkang says:

    as salam..kebanyakkannya pemilik kereta perodua n proton.kereta yg diketahui paing ramai pemilik n paling murah.dah terlalu banyak n melimpah ruah atas jalan raya..org dah tak heran bila tengok.tp apa boleh buat,itu saja yg termampu oleh KEBANYAKKAN mereka..jd utk menghilangkan rasa rendah diri dan menimbulkan anggapan KONON2NYA kereta ini hebat n laju,ini lah salah satu caranya..kononnya org akan kagum bila melihat kereta mereka..pada halnya,kesian pd ibubapa mereka kerana telah melahirkan anak yg bodoh begini…org yg melihat SIKIT pun tak heran..jd pada para pemilik kereta begini,sedarlah..awak tu bukan berduit sangat sbb tu cuma mampu beli kereta begini aje..jadi jgn lah membazir menghabiskan duit secara begini..baik kumpulkan duit tu n beli kereta mahal..tak yah nak buat bodoh begini pun org dah kagum bila awak lalu dgn kereta mahal tu..APARAAAAAA…BODOH BETUL MAT2 NI…HEHEHE…

  2. kdi says:

    Takkangkang, komen tu agak extreme. Kita komen pada kereta. Jgnlah sampai menghina. Walaupun tindkan mereka kurang bijak, namun mereka ini bukanlah golongan kurang mampu, malah lebih mampu dan berduit dari org yg pakai kereta mahal.

  3. L6 says:

    sebaiknya no plat kreta individu dipdamkan, dihitamkan n diblurkn utk tujuan mnjaga kreta n owner2 trsebut..plis take note bfore publish any pix in media.tq.

    for your eyes Mr.Takkangkang, dorg pnya minat asalkan mmbri kpuasan kpd dri mrk…so abaikan andai anda bkn dlm kategori stance n fitmnt ni..sya x minat akan setup kreta gini, tp sya hormati apa yg mrk prjuangkn n usahakan..modfied keta ni universal n subjktif..trpulg kpd indvdu memsing..peace.

  4. kangkang bodoh says:

    tayar kangkang ni utk org bodoh. keselamatan di jalanraya terabai. orang lain yang susah nanti bila accident. puih.akal tiada.

  5. bersuara says:

    Stance gan hellaflush ni dibuat untuk bgi kereta dpt fitment dan merendahkan kereta .. saya tahu ramai yg kate bende ni bodoh .. tpi kene tahu .. kereta ni hanya untuk weekend ke .. simple je .. sendiri buat sendiri tnggung .. tpi setakat ni tkde kemalangan di sebabkan diorng .. plis respect kemahuan dan minat masing ..

  6. Sebaik Perhiasan says:

    Nk tny. Buat mcm tu tayar x mkn ke? Bearing? Arm? Axle? Suspension? Cinering x membuang ke? Pada-padalah kalau nk modified pun…

  7. Terkankang says:

    Sukati korang lah nak kangkang ke nak kuncup ke…yang aku tau kalau kene kangkang mmg sedappp.
    .hahahaha out topic bg hilang pressure.

  8. azizi says:

    X silap la .. owner n kereta viva warna coklatperang , macm penah nmpak , dia ada mmbe gak yg same wat tayar keta mcm tu ,myvi warna biru ..sebijik ada steker kt tepi cemin tu .. nmpak lawa dri tepi .. tapi lagi lawa belah bawah ,, hasil corakkan di bonggl ..biasa la kwasan perumahan .. sexsi tapi sekse .. over down .. owner pon jarang bawak .. :) :) :) :) :)

  9. motorsport_life says:

    Jangan jadi bangang la haters, lagi2 bernama tak kangkang. Ko siap petik mak bapak kepala butoh ko la sial. Orang layan stance fitmen ni bukan buat sembarang. Diorg kaji dlu sebelum buat, bukan setup sembarang. Benda ni lifestyle, bawak pon xlaju so xde sebab nak kata bahaye kat orang lain. Kadang yg pakai stendert lagi macam celaka bila bawak kete macam lahanat. Aku memang terasa bila ko sebut2 pasal mak bapak. Mak bapak aku xpernah bising tp ko nak bodoh2kan orang. Aku layan drag, aku layan stance tapi aku xpernah nak menghina, mencaci maki orang lagi2 hobi orang lain. Xkenal maka xcinta bro, kalau tak tau sila bertanya jangan nak main sembor macam babi kene sula la lancau.
    Tak puas hati wassap no ni 01137893429. Xpon face 2 face kite sembang ape yg ko tak puas hati sgt sampai nak maki2 orang Tak Kangkang cibai woi. Ade aku usik duit arwah moyang ko ke gampang.

  10. motorsport_life says:

    Admin, kalau boleh letak tajuk jangan macam orang terencat. Nampak sangat xde semangat motorsport. Kalau hati tu double standart jangan nak beriya cerita pasal motorsport. Nnt hilang supporter plak.

  11. DragonStanceKiller says:

    Hi all,
    Yer btul ckp admin bdk lyn stance ni mmg terencat akal.aku pun x paham mana lokasi sbenar otak diorang.myb letak celah jubor sbb tu kete pun abis lowerd n kangkang.
    Duit abis utk bende x berfaedah.cuba bukak cite pasal zakat kt bdk2 stance ni konfem nganga balik bukak bku teks agama.
    Abis duit sbb minat kepala bana la.aku pun minat main pompuan tp xde la aku bazir duit main pmpuan.
    1 more thing bdk2 stance ni dah bertuhankan kereta & agama stance.mana nak fikir dosa pahala dah.lepak laki pompuan smpai subuh.yg betina pun mrenyam bijik kelentit ikut jantan usung lepak sana sni.betina stance ngn bohsia rempit xde beza pn sbnrnya.cme upgrade skit je sbb main kete.bila ulama tegur dimakinya balik.ulama x marah minat kau tp cara kau tu x betul.xde la masyarakat nk hina der.
    Mat pet minat hisap ganja,mat rempit minat main moto,kaki pmpuan minat main pmpuan,pekida minat pkul org.minat tu x salah tp cara haram kau tu yg salah.
    Bila tegur buat macam kebal dosa.
    Kete ko lowerd ni bleh cepat lalu pegi syurga ka?
    Pikir sendiri la kenapa org benci.
    Mak bapak ko x bising sbb mak bapak ko jnis x kisah tgk anak dia jahanam.

    Thanks n regards,
    StanceKiller

  12. adison terkangkang says:

    Kebanyakan jenis terencat camni bdk2 melayu je.
    Beli kereta yg senang lps loan cam saga,myvi,viva pastu buat loan lg utk modified.
    Kepala otak xde fungsi lgsung.
    Dah la hutang keliling pinggang pastu berlagak ngn kemewahan yg ada.
    Knon glongan haters ni x berduit.golongan terkangkang ni je byk duit.
    Cmon la dude silap2 haters ni duit beribu simpan bank,hutang pn clean beb.
    Mmg la haters x kacau duit korg tp kau kacau pemandangan & keselamatan kami ats jalan.
    Kau gak dah mnyusahkan pihak bank yg bg kau duit & tntut hutang kau tiap2 bln.
    Pundek punya geng tayar kangkang.
    Xde duit buat cara xde duit.naik kapcai sudah.bajet buat loan nak megah kt org rmai knon xde sapa bleh halang minat kau.
    Middle fingger to stance.
    RIP Paul Walker

  13. pala butu says:

    aik ada ka kreta stance ni ganggu keselamatan kamu semua tas jalan?
    hahahaha lawak. keta ni paling laju pn 70-80 pastu ikut lane kiri masih ganggu ke?
    keta mahal2 bawa laju2 lepastu eksiden then bgi sebab ada keta stance lalu ada jalan sbab tu eksiden.
    hahahahahah otak kamu sama je ngan otak jpj tu.

  14. lawaklawak says:

    aduhhh…korang pn satu…yg sebut loan ngn bank biaq p lahh aihhh..bkn dia pnjam ngn hg pn..dia pkai duit dia..suka hati dia laa nk bwt apa ngn keta dia..bkn buat kt keta hang pn..

    lagi satu mana korang tau dia x fikir dosa pahala??fitnah tuu bro..fitnah tuu ape??aku rasa ko yg x taw pahala dosa fitnah orang bro dragonstancekiller

  15. eika chika says:

    Wei haters suka hati aku la nak gatal biji kelentik pon yg kau sebok apa hal?
    Mak bapak aku pun x penah sound aku lepak ngn bf aku smpai subuh,kau plak bising lebih.
    Aku layan laki stance sbb nk duit diorang je.
    Xkn nak layan mat rempit dowh apa ada class.
    Mat rempit dah la busuk bau 2t duit isi minyak pun mintak mak bapak.
    Ptuihh stance forever godlike!!

  16. DragonStanceKiller says:

    Lawaklawak, cuba la tgk balik fitnah apenya.. klu mcm eika chika punya cakap ada rupa mcm org kisah dosa pahala ke?

  17. lawaklawak says:

    tak semua stancer mcm tu bro..ko ckp2 ni depa yg dpt pahala free…

    eikachika tuu tgk pn tau laa laki..ko 1st time tgk komen cmni ke ape..provoke lebihhh

  18. SabahanHater says:

    Lancau stancer.
    Bikin semak pemandangan jalan raya.
    Fakta hingusan,3 benda yg memalukan Malaysia di mata pelawat,
    1.pengemis
    2.mat rempit
    3.stancer
    X puas hati jumpa baginda Razak.
    Lancau stancer
    Lancau Sabah
    Aleeutooo

  19. StanceBodoh says:

    Kimak punya stancer.
    Memalukan kaum melayu.cuma bangsa melayu je bgga buat keje bodoh cmni.
    Hobi kau mahal kepala bapak kau la,hutang sana sini lagi mau sembang byk wang.
    Stancer sembang KLCC pun bleh kasi tumbang l,wa pun sedikit bimbang.
    Midle fingger to stancer.
    Kalau dah msyarakat benci tu mmg smpai mampus kami benci.
    Haters gonna hate,so I will hate Stancer till jannah.
    Kepala butoh tayar kangkang.
    Papehal pun kalau dpt kangkang ladies stance mmg sedap.
    Kbai.regards.

  20. Stancer zmn skrg mmg cacat otak,bodoh.
    Body lowered tayar kgkang,bodoh.
    Pinjam bank xnk bayar hutang,bodoh.
    Bila org benci muka tebal kebal,bodoh.
    X tau apa dosa apa pahala,bodoh.
    Campur jantan betina smpai subuh,bodoh.
    Melepak serupa anjing tepi jalan,bodoh.
    Buat event bzir duit,bodoh.
    Buat TT bzir masa life,bodoh.
    Modified kereta serupa hindu,bodoh.
    Minat ale utoh kau,bodoh.
    Minat kau dgn keling tiada beza,bodoh.
    Memalukan bangsa melayu,bodoh.
    Melayu bodoh,Melayu bodoh.

  21. Jgnlah kita sengaja menjadi bodoh dgn gejala stance yg x bermoral ni.stance adalah agama yg pasti dilakhnat oleh Allah.jgnlah kamu terlalu taksub dgn agama stance sehingga kamu syirik kpd Allah.bertaubatlah wahai suadara.kiamat semakin hampir.stance juga akan hancur di hari kiamat nnti.stance tiada dlm soalan kubur nanti.stance juga tak mampu bawa ke syurga.bertaubat la wahai syaitan stance sekalian.

  22. lawaklawak says:

    stancer di luar sana dpt pahala free dr korang..haha

  23. Meh la kitorang sedekah sket pahala free kay stancer tu.
    Hdup stancer dah la bergelumang dgn dosa & maksiat.
    Nak harap buat pahala jauh sekali.
    Ni kitorang sedekah pahala sket la kt diorang.
    Biar balance sket dosa pahala tu.
    Haha noob stancer.

  24. Stancer ni bawak sial atas jalan.
    Menyirap je aku doh tgk tayat diorang terkangkang ni.
    Bawak cam anjing.
    Aku cucuk guna rxz jer berkampung kena tinggal.
    Besok aku nak lowerd aku punya rxz pastu tayar kangkang sket kasi anjing sama stancer.
    Bangsat sabahan!

  25. lawaklawak says:

    mrah benor korang dkt stancer yee??

    dh amek air sembahyang belom??

  26. abangkangkang says:

    salam, apalah korang semua ni nak perbodohkan orang, dapat pahala ke? minat orang jangan dikacau, stancer semua ni tak kacau korang pun, mana ada merbahaya, pernah ke tengok stancer bawak laju lebih 100? nak cerita bawak rxz tinggal berkampung, macam dia kisah kau tinggal sekampung dua kampung pun, dia dengan minat dia, tak semua perangai buruk, tak semua balik subuh, sebelum nak cakap tu berfikir dulu

  27. saha says:

    Setakat ni, ada jumpa stancer bawa laju, 14/1/2015, jam 3.40 petang, jalan kepong menghala ke sungai buloh.
    Siap cilok sana sini, macam bawa motor, tayar belakang yang dikangkangnya itu hampir-hampir mengenai badan kereta-kereta di kiri kanannya. (had laju dikesan 110km/sjm)

  28. shahiera says:

    Aku paling benci bila trjumpa golongan bodoh ni.lg2 bila cucuk belakang diorang.pling skit hati time nk tggu diorang lepas bonggol..azab seksanya weh nak tggu.tambah plak bila bumper diorang dah sangkut.1 hal lg nak kena jek.kalau ada orang nak bersalin kat blkg rasanya dah keluar pn baby tu.
    bodoh punya stancer menyusahkan org rmai.

  29. brotherJOHN says:

    Butoh la stancer ckp blkg berani la..sembang pom pang dlm group wassap..ingat aku x tau ker ha?lai ar hadap sama aku..area subang aku pegang ar.kau hantar 10 bijik budak cabuk kau tu aku hadap sorang.tengok boleh drive lagi ke x besi buruk kau tu balik nanti.nak set time bertumbuk aku xde hal.ni no aku papehal roger kalau ada 2 bijik telo lagi.make sure bawak sekali ladies stance utk aku upacara akikah.call 0177703900

  30. brotherJOHN says:

    Weih butoh la bdk stance mana dia korang ni aku dah berjanggut tggu nak deal bertumbuk.mana telo weh?dah kecut msuk dlm ke?sembang serupa anjing tp takut ngn budak double7.pegi mampus la korang setakat berani menyalak dlm group wassap je.lai ar sini hadap sama aku.kalau betul ada telo call la aku.sikit pun tarak goyang.

  31. Stancer says:

    Haha. Bg salam tp maki2 org. Hi. Btw im a part of stancer. I got two cars. One is kelisa and another one is Ford focus ST. Kelisa aku modified kangkang(tak bnyak) pakai arm belakang kancil. Haha aku just buat kelisa tu sbg weekend car or autoshow car. Lawak aku tengok korang gaduh pasal ni. Padahal tak peroleh apa2 pun. Bergantung pd minat masing2. Member aku modified kangkang kelisa dia menang je autoshow. Dapat 20k. Rilex je enjoy. Hater stancer ni takpayah la nak maki2 kutuk2. Kami modified pun bukan pakai duit mak bapak korang. Haha lagi satu tentang keselamatan jalanraya. Aku tak rasa stancer2 ni membahayakan. Yg membahayakan ialah korang yg memaki2 ni… ape yg korang rase bila minat kita dikutuk dimaki2 org. Tepuk dada tanya selera. Pasal loan ni pulak, camner korang tau diorang amik loan ke tak? Fuyooo ade power la korang ni boleh tahu. Wkwkwkw. Lagi satu kelisa aku wlaupun engine yrv turbo plus tayar kangkang tp sejujurnya paling laju 120kmh je. Aku nye focus ST je aku tekan 200++. So tak payah nak merugikan pahala fitnah sana fitnah sini ok. Slm peace hater stancer.

  32. Lawak giler haters ni. says:

    Haha betul tu stancer. Diorang ni agaknye jelez kot ngn kite. Kete diorang tak secantik kita. Wkwkwkw. Minat org mana boleh judge mcm tu ja. Cube org pulak maki2 minat dia. Mesti panas cam badak. Wkwkwkw… tak salah kan klau minat. Baru rasa jiwa muda kan?… lg satu wlaupun sy modified kangkang camtuh, safety tetap diutamakan. Insyallah takde ape2. Salam

  33. UstazGoogle says:

    Wuih ada stancer ckp soal dosa pahala la kat sini.wuhuhuhu.drpd korang nasihat haters ni dpt dosa kutuk org lg baik korang nasihat kwn2 stancer korg yg bergaul bebas laki pmpuan smpai pg tu.mcm tu ke yg mencerminkan budaya islam?ckp pndai dosa pahala tp dri sndiri pun kelaut.aku tengok pn dah naik pening.tah apa la yg betina tu dpt lepak ngn jantan smpai pg.mls nak fitnah bukan2 nanti mula la up lg soal dosa pahala.kadang2 nasihat cara baik mmg korang x makan.hati dah gelap.so dgn cara maki je la mgkin ada yg deep.hahaha.chiow!

  34. haha. ini lawak. says:

    Haha ni lawak. Cakap macam stancer or kaki modified kete je tak bayar. Macam la korang bayar. Entah2 duit masuk toilet pun tade. Wkwkwkw

  35. PakMat says:

    Stancer ni nak berhujah ngn org2 berilmu mcm kami ni mmg nmpak ketara sgt kebodohan diorang.biarkan.aku mampu berhujah dgn seratus org berilmu tapi aku x mampu berhujah dgn seorang stancer yg bodoh kerana stancer tidak pernah faham landasan agama.

  36. Jalee says:

    Aku budak rempit sabah.aku paling benci sama budak kereta ni.bajet bagus saja.ada awek dduk sebelah pun muka pecah jamban macam bf dia bawak ferrari ja.
    Baru 2 hari lepas aku dgn geng aku langgar port event diorang ni.2 3 org budak perempuan tu kami bawak balik gang bang.
    kami mau kasi warning jangan cuba mau besar kepala sama kami.
    Nahas kau!!
    pantang lanjiao sebelum operasi!!!

  37. MatTurbo says:

    Mana stancer?
    Dah kecut telor ke whoi?

  38. brotherJOHN says:

    Malam tadi valentine day dpt jugak la kekah sorang ladies stance area kedah.pkai kereta saga flx.kt cermin siap ada tampal “ladies stance” lg.sedap jugak enjut dlm kete dia dlm absober keras tu goyang jugak la.punya rakus nafsu pmpuan tu.mana2 ladies stance yg agak gersang tu bleh la pm abg ye.kita deal senyap2.

  39. myvi owner says:

    Perghh. Panas betul aku dgn takkangkang.
    Aku myvi owner. Gaji aku more than 10k per month. Setakat nak beli accord, city, camry xde masalah. Aku guna kereta ni lepas habis degree. Dan sampai skrg x memberikan sebarang masalah. So aku rasa x perlu tukar kereta.

    Dari engineer dan skrg aku manager. aku still guna myvi even operator aku sendiri ada yg guna lancer.

    Bukan semua org yg pakai kereta biasa x berduit. Dan bukan semua org pakai kereta besar tu berduit sgt.

    aku pakai myvi tayar michelin. Org pakai accord pun kadang2 pakai tayar cap ayam. Thread dah haus gila pun ada.

    So. Ingat sikit sebelum bercakap. Bukan semua org x mampu. Duit tu boleh buat tambah aset daripada beli benda yg dah tentu2 depreciate cepat.

  40. takterkangkang says:

    Pegi mampos la ko gaji ko 10k ke apa..kalau ko trrlibat dlm gejala tayar kangkang ni ko pon sama bahlol..member2 aku rmai jer gaji 20-30k xde pun sbuk nak berkereta..steady je msing2 layan motor..alasan diorang lebih senang x perlu redah jem.ko nak bangga plak myvi ko pkai tayar michelin xde spe peduli la sial.ni lagi geng terkangkang ni.dah la xde duit,pinjam bank lg,pastu nak berlagak..pukimak betul..

  41. KSA4 says:

    KSA4 epic fail event.
    dah macam parti liar utk bohsia stance.
    kepala butoh.

  42. stance kedah says:

    woiii hangpa sibok paa,dok kutuk stance ni bodohlah,otak xdak lah, sial lah, apalah. hngpa ingat stance ni kat malaysia ja kaa?satu dunia laa wehhh minat stance ni broo, orng mat saleh yang lagi bijak, cerdik daripada kita pon layan stance derr,hangpa pernah tengok mat saleh naik 125zr ,rxz, rr,ex5,xda kan haa,kami layan stance sbb kami minat,mcm angpa lah ,hangpa minat rempit, kami minat stance, hangpa nk rempit rempitlah kami xkesah yang hangpa kutuk, hina tuu apahal,kami sebagai stancer xdak dok kutuk ,hina, pon,hal hangpa hal hangpa,hal kami hal kami -salute for stance kedah hijau kuning

  43. loweredgan says:

    ad crita pasal agama dosa pahala
    tp komen xmcm org alim..xpayah nk crita pasal dosa pahala klu komen mgutuk. ayat kesat mghina mncaci..ad yg ckp nk nasihat tp cara nasihat pun xbtul. perlu ku maki org? hina org? merendah kn org? ak tau la mnusia skrg..komen smua bgus tp pergai sndiri xcermin. pls la bukak mnda. minat org ad mcm2. ad yg minat rmpit main kerta turbo ad yg minat skatebord mcm2 lg..knpe perlu js isu kepda stancer?? ad yg standart body kerta tp kuang ajar jgk. bawak kereta mcm org gila. ad yg main moto yg bawak mcm org gila tp ad jgk yg.bawak berhemah. snag kata manusia mcm2 pergai. jd jgn la nk mghina stancer. tayar kangkang mcm2. silap2 ad yg komen ni peragai lbih truk lg tp dlm komen bajet bgus. and kpda yg nk tunjuk gengter nk bawak bertumbuk bgai xpayh la tunjuk sgt
    igt.tuhan je la k. die lg kuat maha berkuasa. igt kite.darah sme merah ko gengter mane pun klu org m ko bila2 mase je ko kene. igt bkn setiap mse ko beramai2 dgn kawan2 ko
    lag satu ak pntag klu org main mak bapak. ko xd mak bapak je bro?? ko nk main mak bapak org ni pahal?? dah la minat org ko jgn kacau. ko xd minat ke? ksian..tp klu ko ad minat seauatu cbe bgtau ko minat ape. boleh kitorg komen jgk. cermin diri jaga akhlak sndiri dulu bru nsihat org. pastikn ayat tu baik2 bru nasihat org. pastikan smbahyg tu cukup bru nasihat org..papepun kmi stance xpernah kondem sape2 pun kmi cume buat kerta kmi.igt ek CERMIN diri dan pergai sndiri dulu bru nasihat org. btulkn ayat tu bg sopan sikit bru nasihat org. insyallh bru dpt pahala. ni nk komen tp mcm xskolah agama je ayat. em ksian

  44. lawaklawak says:

    elehhhh…yg sembang subang dia pnye tuu x boleh blah…ko buh nmber sape tuu bro??haha

  45. ladys choice says:

    aku pun bawa juga keta tkangkang ni. tp bersih dri loan bank. syukur bisnes cukup tuk bersedekah tuk anak yatim,mangsa banjir n beristeri 2. ramai juga aku jumpa haters2 d luar sana. kdg2 tgah makan d restoran,org ejek2 keta aku yg tgah parking tu.cian juga la nasib. tp apa bole buat. da mmg minat heheh maki la aku..maki..hahahah mmuahh cikedds

  46. lowlife says:

    Kalau KORANG tak puas hati .. meh datang event stance setiap weekend .. aku nak tngok KORANG cakap macam mane korang tulis .. AKU CABAR ..

  47. Kentangsoft says:

    biar la , dorg minat tayar kangkang tak ganggu pemandu lain pon, cuma mentaliti orang malaysia, dari pandangan stancer dah cantik kereta dia, dari pandangan orang lain kereta tu nampak pelik, macam kau nampak basikal pakai tayar kereta, pelik tak? ia tak ganggu sesiapa cuma buat org rasa hairan.

  48. belahkasiyangtakkangkang says:

    gua komen sini bukan nak kondem stance, gua nk libas je takkangkang ni keh keh keh.

  49. Akula says:

    Aku tak minat stail mcm ni.. Cuma aku suka tengok dn rasanya org2 ni brani terjemahkn ssuatu yg diorng minat.. Yg dok kutuk lebih2 tu jgn prasan la.. Pui.!

  50. Adi says:

    Mcm nak join club mcm n rgster club

  51. whatever says:

    orang yg ada kete bugatti veyron korang rasa dia nak buat ke stance mcm ni?? yg buat mcm ni org melayu je..bagi alasan minat la..hobi la.. eh byk lagi bende boleh dijadikan minat dan hobi la.. yg x perlu membazir pun. memang la ko x mintak duit sesapa pun..tu korang punya pasal la.. tp otak ko letak kat mana?? dlm kepala ko tu kosong ke?
    lu pikir la sendiri.

  52. wan says:

    whatever@ kau ni ketinggalan zaman la ..kau pergi bukak youtube supercar pon buat stance …kau nak cakap melayu je buat ..aduh broo sebelum sound research dulu …stance ni negara mana popular …

  53. stance kedah says:

    @ha..btoi tu dia mmg ketinggalan zaman hahaha

  54. stance Penang says:

    STANCE LEBIH BAIK
    TAK PERLU MOD ENJIN habis ribu2 main turbo kereta bawak macam taik langsung tak selamat even diri sendiri pun x pikir keselamatan KEPALA BANA KAU akidah kau terletak dekat celah rim budak stance ke? YANG sagat bonggol dan fender kereta dorang bukan FENDER Keluarga kau SIAL LA KOMEN MACAM TAIK TAK RETI STANCE DIAM JE LAH TAK SUSAH KAN SESIAPA PUN YANG SAGAT TU KERETA KAMI BUKAN CELAH KANGKANG MAK KAU semua bank boleh loan janji ada pay slip dorang tak pernah nak susahkan pegawai bank dah tu kerja dorang .
    BUDAK STANCE NAIK BONGGOL PERLAHAN-LAHAN BUDAK TAK STANCE KONON RANGGI tekan HON MACAM NAK BAWAK 120kmj NANTI KENA TULIS ADA BONGGOL LA BABI SLOW SIKIT otak takde kau tak stance tak merasa la BODOH xD

  55. stanceforever says:

    Jgnlaa kutuk kutuk stance ni, diorang ade minat yg tersndiri, biarlaa jpj yg uruskan. saya pun stancelovers dn kereta stance tk pernah kacau orang lain. klau stance ni salah, dari segi mana yg salah tu? Siapa cakap stance takde agama? jgn fitnah. tak baik. ini minat kami. peace no war.

  56. Ladynoe says:

    Sumpah terhibur. hikhikhik.

  57. NajibR says:

    hahhahaa klo kete 350z, Rx8 & NSX… konfirm x kcau stance hahaha…terpulang pd diri masing2 keta sendiri…klo diorg nak bakor ke simen ke boom ke keta diorg lantak diorng la…. bukan gune duit korg pn…..layanzzz

  58. hatake says:

    aku tak minat stance..tp yg peliknya knpa bnyk sangat yg benci dgn hobi ni?.aku tengok x de jg masalah..pasal xcident pula,dah ada ka statistik yg stancer2 ni yg peratusan kemalangan tertinggi sekarang?jgn ckp bilang eksiden bup d bandingkan dgn yg standard camber,memang la bangsa ni kurang..tp peratusan..pasal duit,itu pasti satu sen dorang x minta pun dari orang lain,apa lg dgn mak bapa haters..lagi satu,bila bangsa ni lalu bonggol,memang la lambat,tp lambogini yg lalu bonggol x pula kena kondem?korang ingat lambo senang2 lalu bonggol?so minat dorang,x paya kacau la…tp memang biasala bro2 stance,semua benda ada pro dan contranya..cuba kalau akan datang,budaya kereta super drag d bawa d public road pula melanda..ini konferm ada bahaya sikit…siap NOS induction,silap haribulan bnyk yang ikut jejak paul walker.. :D

  59. Jibam says:

    Tak pernah pulak dalam hadis cakap stance ni haram, yang tak stance pon ada jugak bersosial, bukan yg pergi club semua tayar kang kang, selagi cukup sembahyang, cukup ibadah, tak di anggap dosa, manusia je yg memandai buat dosa pahala sendiri, tu yg dok mabuk kat club tayar normal takde pulak nak cakap itu ini, hahaha pity you

  60. Budak yang kutuk2 stance ni sebenarnya jeles. Aku ada diploma relax je p kolej naik kereta myvi stance aku. Sebenarnya yang kutuk stance ni ada otak ke tidak. Bodoh melampau2 pulak baca comment korang, bangang tak sekolah betul boleh pulak dia kata kereta stance ni mengundang padah atas jalan raya, apa dia ingat kereta stance ni atas highway drive sampai 300km/j ke apa. Kepala bapak kau la tak ajar. Haha

  61. Lone ranger says:

    Ade jgk stancer yg lone ranger.modified pastu layan sorg2.ko nk ckp dy buat maksiat jgk ke?sblum ckp pkir.geng kreta gayat mcm la semua x buat dosa.ckp mcm org x skola

  62. Apek67 says:

    Assalamualaikum … bukan nak backup mana2 pihakk .. tapi kat sini kita semua kena belajar sikit respect smua pihak . Bukan ape kita ni pon xde lah baik@bagus sangat .. yang setengah tu siap cakap budak stance ni dah sampai bertuhankan kereta beragama stance , rasanya benda cm tu x perlu cakap . Dan sampai ada yang hina kearah parents . Apa benda tu semua ? Kita kena lah pikir gak , apa korg pikir yang main stance ni semua dari golongan miskin yang sanggup buat loan untuk main stance ? Mcm tu ke fikiran korg ? Atau pon sanggup behutang sana sini untuk layan stance ? Geng2 stance ni xkira mana2 lah , ade stgh yang diploma , phd , keja tinggi2 tapi disebabkan minat dia pada stance , dia mendekat kan diri dalam dunia stance ni .. setahu aku sepanjang aku ada kat jalan raya xde sorg lagi lah budak stance yang aku pernah nampak naik keta macam sial , diorg ni kalau korg semua prasan atas jalan@highway paling laju pon dalam 70/80 kmh cm tu je . Aku tengok KADANG2 yang membuat kita rasa bahaya ni ialah yang pakai keta mahal2 dan berkelajuan tinggi kat jalan . So bagi aku budak stance ni xde apa2 masalah kat pandangan aku . Kita xpayah lah kecam org sangat masing2 ada minat masing2 . Beza nya korg n diorg ni , mcm diorg bdk stnce minat diorg sekarang dh top kat malaysia ni , yang korg pulak minat korg xsemua tahu so mungkin ada stgh pihak tu pula yang x suka n minat dn hobi korg .. .. AKU MINTA MAAF ANDAI KOMEN AKU ADA MANA2 PIHAK YANG TERSINGGUNG .. kalau stance ni memang betul2 bahaya , budak stance buat je event confirm kena serbu , tp setiap kali budak stance buat event kekadang ada polis jaga lagi…

    JANGAN MENILAI MANUSIA DARI LUARAN .

  63. adodenkesah says:

    selepas baca komen2 yang tahun lepas dorang comment..kemungkinan tahun ni yang haters ni semua dah join stance rasanya..bagus
    HATERS GONNA HATE.

  64. abinmo3 says:

    nice info admin. harap semua rileks2 saja dan hormat menghormati. haha

  65. goldwing says:

    macam macam ragam manusia.. berbalik kepada tajuk diatas.. pendapat saya terpulang kepada pemilik kereta tersebut.. dia punya kereta dia punya suka.. saya xde la buat kereta camtu.. tp baru2 nie nmpk alza stance.. smart pulak.. kete simple.. lowed.. tayar kepak skit jer.. cantik… rsany kebanyakan yg comment nie bknlah kaki kereta sgt.. sejujurnya lebih kelakar bila nmpk perodua bezza tapi stiker atas kat cermin depan tu tulisan Mitsubishi besar2…. huhuhu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close