Cost To Repair Gear Box – Membaiki Kotak Gear

This is an image capture of how much the cost to repair a faulty gearbox roughly. Start price for a gear box, rm780 for proton saga until the expensive one, Rm2800 for Toyota gearbox. According to the ads picture, the gearbox workshop will give warranty to the repaired transmission gear box. This will give you some idea of how much the cost to repair faulty gear box. – Gearbox rosak

image

Cost to repair gear box - membaiki kotak gear

Cost to repair gear box – kos membaiki kotak gear

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

28 Responses

  1. khairul says:

    Salam 1 Malaysia sy Ada sebuah kenderaan model c3 citroen masalah yg sy hadapi ialah kereta x boleh start kerana. Gear xmasuk neutral untuk maklumat jenis gear sy semi auto mohon penjelasan mana2 mampu membantu sy tinggal di Kl cheras

  2. fadzil says:

    Hendak repair gear box volvo s80….berapa kosnya dan dimana workshop tuan.

  3. Chris Choo says:

    Adakah saudara menawalkan perkhidmatan membaiki pulih gear box proton LMST 1.3 manual gear box?
    Berapa harga? Di mana lokasi bengkel ?

  4. Fendi says:

    Hendak repair gear box KIA Carnival….berapa kosnya dan dimana workshop tuan. Beri no telepon

  5. thevendren says:

    hi salam perpaduan saudara, saya perlu menukar gearbox kereta honda city 7 speed… boleh dapat alamat bengkel??

  6. rasmi b taib says:

    i want to convert blm manual 1.6 to auto,can it be done

  7. rasmi b taib says:

    di bengkel mana bolih tukar manual blm 1.6 ka auto,tolong bgtau ya.tel no.0172552875

  8. nizam says:

    saya hendak repair gearbox proton saga BLM tahun 2008 auto.. dimana bengkel ye?? pm segera 0172277327 terima kasih.

  9. Nas says:

    Tuan, saya nk repair gearbox manual. Gear 5 bunyi mcm jet. Perodua kelisa. Berapa jumlah kos? PM 0196138148

  10. aini says:

    assalamualaikum… saya nak repair gear box manual saga blm. masuk gear 5, dia tendang n free gear… pergi ke pusat servis proton ..dia nak 8k… pastu diorg bagi nasihat tolak kereta lama n ambk kereta baru… nmpk macam dia nak kita hutang kereta seumur hidup… kereta dah abs byr, kna buat loan baru utk settlekn prob.. bunyi senang tp… kesian kat kaum wanita mcm saya ni…cm kna tpu mcm tu je.. pls help… need info… specially bengkel area perak.. tq..

  11. abuya says:

    sup gearbox sugguh sodap dmkn panas..jgn maree.kikikiki

  12. farid says:

    saya nak repair gearbox iswara 1.5 auto..0123819526..contact saya pls..tq

  13. zam says:

    saya pakai honda city idsi 2007.. kereta mula bergerak ada bunyi bising dan bergegar.. tapi sekejap aje.. gear terasa lambat shifting.. adakah masalah gearbox? boleh contact saya di 0162034688.. whatsapp pun ok..

  14. Sathiabamah says:

    saya nak tahu harga gear (baru /second hand) perodua alza manual 1.5

  15. yuzri says:

    sila hubungi sy 013-309 2101,tq

  16. yuzri says:

    Sila hubungi sy 013-309 2101 encik Sathiabamah,tq

  17. Vitara1997 says:

    Hi ,i am 1st owner and own a Suzuki Vitara 2 door 1.6 auto,year 1997..problem is shifting ke D kereta x bole jalan.Reverse boleh..apa masalah nya? Adakah clutch atau harus repair atau tukar 1 set gearbox? Berapa anggaran kos termasuk upah? 01115112519/01116068919 Whatsapp..lokasi Subang Jaya

  18. Mohd Toib Sajuri says:

    Refurbished gearbox Mercedes E240 V6 W211 (2004)
    Harga
    Guaranty
    Delivery—Shah Alam

  19. yuzri says:

    Gbox AT/MT?Brp speed?Cc 2.6 v6 24v kn?Bos dr mana?Sila hubungi sy 013-309 2101

  20. Jamal says:

    Salam saya nak cari gearbox atoz inakom 1.1 manual tahun 2005 hubungi saya Jamal 013-699-4969 thank you

  21. azmi says:

    salam sejahtera..
    saya bercadang hendak service atau mungkin repair gearbox toyota wish 1.8 .. ada atau tidak centre di kawasan manjung ataupun ipoh.. mohon share 0132071225 .tk.

  22. Ridhwan says:

    Nak Tahu Ada Tak Member² Kat Sini Yang Ada Kereta “Manual” Atau “Automatik” ?
    .

    Dan Pernahkah Kereta Anda Mengalami Masalah Seperti Di Bawah:-

    1. Asap Putih Keluar Dari Ekzos.
    2. Engine Hilang ” POWER ”
    3. Engine Bunyi Kasar
    4. Kereta Tidak ” PICK-UP ” Semasa Pecut
    5. Warm-up 10 minit Baru Masuk ” Gear D/R”
    6. Gear Sukar Nak Masuk Dari “N” Ke Gear 1″
    7. Seal Dalam Gear Box Dah Keras
    8. Pertukaran Gear Tidak Lancar
    9. Kereta Kuat Telan Petrol
    10. Engine Semput Bila Naik Bukit.
    11. Engine Bergegar dan Bising.

    Jika kereta anda mengalami masalah di atas.
    Selamatkan Kereta Anda sekarang…
    .

    Kami Ada Penyelesaiannya..
    .
    Sila Wasap taip “INFO ke 016-6049555” untuk maklumat PERCUMA.

    Mencegah Engine Anda Sebelum Rosak Teruk…
    Jimat Ribuan Ringgit…

  23. selva says:

    Kereta toyota wish 1.8 tahun 2010 got faulty gearbox. Berapa kos kalau repair? Ade workshop di jb yang boleh repair gearbox?

  24. selva says:

    Kereta toyota wish 1.8 tahun 2010 got faulty gearbox. Berapa kos kalau repair? Ade workshop di jb yang boleh repair gearbox? Call/whatsapp 0127664612

  25. Danny kok says:

    Bro my neo 1.6 clucth picah gear box hancur can contact me? 0127040003

  26. Bell says:

    Sy mengalami kerosakan pada gearbox, kereta saga BLM manual tahun 2009. Kerosakannya pada gear 5 kerana bila masuk gear 5, ia tendang smula. Bole sy dptkan info tntg kerosakan dan bagaimana cara utk membaiki. Trima ksih

  27. Nordin says:

    Kereta Toyota Rush G Model 2011 sukar untuk masuk utuk undur semenjak beli pd tahun 2012, kena masuk gear satu apabila hendak undur. Harap beri pandangan utuk baiki. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close