- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • CARA MUDAH LULUS PINJAMAN KERETA DARI BANK DI MALAYSIA UNTUK PEKERJA, PENIAGA, BLACKLIST DAN GRADUAN – CAR LOAN FINANCING

    image

    Artikel pinjaman untuk membeli kereta dengan mudah ini dikongsi oleh saudara Wan dari pembaca Majalah. Tips beli kereta yang dikongsikan ini sangat berguna untuk bakal pembeli kereta di Malaysia supaya urusan loan bank anda lebih lancar dan mudah untuk diluluskan tidak kira jika anda menghadapi masalah bergaji kecil, komitmen tinggi, bekerja sendiri, berniaga dengan akaun syarikat sendiri ataupun yang telah di senaraihitamkan oleh bank negara.

    ** Tips Pembelian kereta**

    1.*** . Semak nama anda dulu. Pastikan nama CLEAR tiada

    * Ccris (Bank Negara). Pastikan dalam 12 Bulan TERKINI tiada hutang tertunggak sehingga 2 bulan ke atas.

    Contoh

    0 0 1 2 1 0 1 1 0 0 1 0 * – walaupun dlm rekod ada Sekali 2 Bln tertunggak tapi Bank masih Boleh luluskan.

    0 1 2 1 0 2 2 2 2 2 2 1 * – rekod Ini tak cantik 99% Bank akan reject loan kita.

    * No dihubungi..
    Bank Negara Malaysia
    Jln Dato On 50480 KL.
    1-300-88-5465 atau

    * Download borang di www.bnm.gov.my

    * Blacklist seperti
    AKPK *
    Special Intention Acct *
    Reschedule Payment *
    Jadi Gerentor Orang tapi Dia tak bayar atau bayar tak cantik *

    * CTOS – Hutang2 kecil spt
    Credit Motor*
    Singer*
    Court Mammoth*
    Linguaphone*
    P1 Wimax* dan lain2.

    **TIPS Tetapi jika hutang Ctos bawah Rm1000 ada bank yg Boleh luluskan loan kita.*

    * No untuk dihubungi
    Ctos Sdn Bhd. A-8-4, 8th flr, 189, Megan Avenue 1, Jln Tun Razak 50400 KL.
    Ofc 0327708833

    * www.ctos.com.my

    2*** Semak kelayakan Gaji anda.

    * Gaji minima untuk pinjaman kereta adalah Rm1500 ke atas.

    * Jika bayaran bulanan rm600 sebulan maka Gaji bersih selepas tolak epf & socso mesti tidak kurang Dari Rm1800. (Rm 600* 3 )

    ** Jika Gaji kurang maka perlu beri Satu Penjamin
    * Ibubapa
    * Suami Isteri
    * Adik beradik tapi sekarang banyak bank yg tak mahu terima sebagai penjamin.

    **TIPS Jika tiada penjamin spt di atas Boleh juga
    * Tunang.. Kawan umur 24 thn ke atas boleh ckp. Sebagai suami atau Isteri
    * Makcik Boleh ckp sebagai Mak.

    3*** Semak komitmen anda. Secara kasar jangan melebihi 70% bila dicampur campur termasuk pinjaman kereta Ini.

    TIPS** untuk mengurangkan komitmen di bank
    * Beritahu bank kita nak trade in kereta lama jika ada.
    * Jika ada pinjaman perumahan seeloknya masuk secara tetap dalam Bnk CTH Rm550. Jadi kita Boleh kata kat bank rumah Itu kita sewakan walaupun kita sendiri yg tinggal di situ.

    4*** Bagi yg bekerja sendiri yg ada SSM seeloknya 2 tahun keatas

    * Sediakan penyata Syarikat 6 bulan terkini. Pendapatan anda secara individu di kira hanya 20% dari jumlah Duit yg masuk setiap bulan. CTH Rm10000 * 20% = Rm2000.

    * Boleh juga Buat arahan TETAP(SI) Dari Akaun Syarikat transfer ke Akaun Saving anda dan kita boleh kata itu GAJI kita setiap bulan.

    5*** Lesen Memandu sekarang WAJIB ada sekurangnya Lesen P

    6*** Bagi lepasan Diploma/ Ijazah Boleh apply 100% loan dibawah Skim Graduan dgn syarat
    * Umur 20 – 30 tahun
    * Dip/ Ijazah yg diiktiraf
    * Sehari bekerja layak memohon.
    * Jawatan Tetap/ Kontrak juga Boleh pohon dgn syarat baki kontrak masih lebih 6 bulan.
    * Gaji yg dikira layak perlu berbaki Rm1000 setelah ditolak Bulanan kereta + EPF + Socso.
    CTH Rm 1800 – Rm540 – Rm198 – Rm9.25 = Rm1052.75. Layak*
    * Modal berbayar Syarikat tempat bekerja mesti lebih. 500k ke atas.

    7*** Bagi yg tak cukup syarat seperti

    * Gaji kurang/ bekerja sendiri/ x de payslip.

    1.Caranya Buatkan kenaikan Gaji dlm slip Gaji terbaru dan màsuk jumlah Gaji yg terbaru dlm Akaun Bnk.. Perlu kautim dgn Syarikat anda.
    2, Cara lain masukkàn Gaji yg mencukupi selama 3 bulan dalam akaun bank. Sediakan slip Gaji dan Syarikat untuk menjawab call. Ada bayaran dikenakañ.

    * Lepasan Dip/ Ijazah yg tak cukup syarat diatas

    1. Perlu ada Offer Letter dgn Gaji yg sesuai dgn kereta yg ingin dibeli. Syarikat untuk jawab càll.

    * Nama blacklist tak boleh pakai
    1. Cari satu nama yg clear. umur 24 tahun keatas. guna nama dan payslip dia jika dia bekerja
    2. Cari satu nama yg clear. umur 24 tahun keatas. Jika dia x bekerja masukkàn Gaji yg mencukupi selama 3 bulan dalam akaun bank dia. Sediakan slip Gaji dan Syarikat untuk menjawab call.

    *** Dokumen Yg Perlu ***

    * INDIVIDU
    1 Ic dan Lesen
    2 Penyata Gaji 3 bulan
    3 Penyata Bank @ EPF

    * SYARIKAT
    2 Ic dan Lesen
    3 SSM
    4 6 bulan penyata bank

    * SKIM GRADUAN
    1 Ic Dan Lesen
    2 Salinan Dip/Degree
    3 Surat Tawaran Kerja
    4 Slip Gaji & Bank Statement jika ada.

    image

    Setelah anda meneliti tips2 di atas, anda sudah boleh berkira2 untuk merancang membeli kereta baru ataupun 2nd hand dengan downpayment, 0 deposit atau pun trade in kereta lama.

    Pastikan anda dapat promosi terkini yang selalu diberi dari syarikat seperti Proton, Perodua atau Honda.

    Please follow and like us:
    error

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    110 Responses

    1. amirruddin bin sdali says:

      looking for mercedes c200 years 2009..i b
      lack list

    2. amir says:

      asaalam,aku nak beli kereta honda civic 2.0
      tapi gaji aku dlm rm1500-1700,xde comitmen ape2… agak2 boleh lepas x loan?

    3. kdi says:

      Amir, kalau bulan2 rm500 lepas..

    4. Fida says:

      Salam, sya lepasan diploma, sya bru dpt tawaran kerja swasta basic gji campur elaun + komisen rm 1500.00 je.. sya bercadang na beli kereta myvi 1.3 brand, agak2 lepas x?

    5. Naz says:

      Looking for new Sorento, name under AKPK.

    6. sahlan says:

      Sy nk bli honda city taun 2011 keatas basic 2100 .sblom ni bli persona ade tungak tp da setel yg trtunggak n dpt surat setel yg trtunggak dri bank …so ley x lpas eat loan

    7. malina says:

      Sy ade masalah ctos..nk buat loan xlepas sbb sy berniaga sendiri tp bank statement xkukuh. Sy ade masukkn rm3000 sebulan ke dlm saving acc sy sbgai gaji tp tetap xdpt sbb xde caruman epf. Ade cadangan lain x ape yg patut sy buat?

    8. Catherine says:

      Sy nk trade in Kereta lma proton wira. Nak loan keta saga or iriz, tp tak lepas sebab Ade loan ASB dgn rhb. Sy dgn Hus keja. Apa patut sy buat. Bank mane yg blh bg lepas loan mcm kes sy ni

    9. LISA BINTI LADIS says:

      saya mau full loan kereta,mau kereta kecil je, viva atau myvi itupun kalau saya layak.

    10. aisyah says:

      sy nk beli kereta swift. gaji bersih dlm 1300 je..agak-agak lepas x klau bt loan.xde la y baru.nk beli y 2hd je..sebulan dlm 350 je..mc mna ye nk bt..blh k tdak agak2 nya

    11. nelly says:

      Halo,
      Ini adalah untuk memberitahukan masyarakat umum bahwa Mrs Nelly mulia, pemberi pinjaman pinjaman swasta memiliki membuka kesempatan keuangan untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan. Kami memberikan pinjaman pada tingkat bunga 2% untuk individu, perusahaan dan perusahaan di bawah syarat dan kondisi yang jelas dan mudah dipahami. hubungi hari ini kami melalui e-mail sehingga kami dapat memberikan persyaratan pinjaman dan kondisi di: ([email protected])

    12. Mary Robert says:

      Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk?
      * Sangat cepat dan segera pemindahan ke akaun bank anda
      * pembayaran bermula lapan bulan selepas kamu mendapat wang anda
      akaun bank
      * 2% kadar faedah rendah
      * bayaran tempoh jangka masa panjang (1-30 tahun)
      * terma-terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
      *. Berapa lamakah masa yang diambil untuk dana? Selepas memfailkan permohonan kredit,
      anda boleh menjangkakan bahawa jawapan awal kurang daripada 24 jam dan
      pembiayaan dalam tempoh 72-96 jam selepas menerima maklumat yang kita perlu
      dari anda.
      Hubungi pegawai syarikat pinjaman berlesen yang sah dan
      bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
      Untuk lebih banyak maklumat dan pinjaman borang permohonan melalui hubungan kini
      email:[email protected]

    13. deqwan says:

      Saya baru bekerja dalam dua minggu..gaji kasar rm1900.00..nak kereta honda jazz second hand ja..masalahnya bank mana mudah approve pinjaman kereta untuk masalah saya ni..sebab baru kerja kan..

    14. Adammikail says:

      Saya keje dengan ayah saya kt pasar borong(sayur-sayuran)..gaji ikut minggu..seminggu RM500..ayah sy bank in kn duit..bukan by hand..so total gaji sebulan rm2000..agak2 boleh buat loan x?

    15. Ummu adam says:

      Assalamualaykum,sy nk tnye..mcm mana cara nk beli keta proton persona yg baru..suami sy xde payslip yg ada mcm voucer je n gj bersih dlm 1800..slps tolak epf..n isteri sy bekerja sendiri tpi xde ssm n gj pun cash…mengasuh kt umh je mcm mana ye cara nk lps loann suami sy xde lesen..

    16. augustine junio says:

      Adakah anda memerlukan pinjaman? telah bank menafikan anda pinjaman, kita berada di sini
      untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda apa-apa amaun di mana-mana
      destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. semua yang anda perlu lakukan sekarang adalah untuk
      email kami melalui ([email protected]

    17. perlukan pertolongan says:

      aq ad bos tp apek cina…dia kdg xpndai nk jwb melayu ni…gaji aq basic skrg 1100 cmpuq elaun suma klo ad ot dpt la rm1400…keje payslip xda tp ad ptongan epf…cmna nk buat ya? kalau mak sbgai pnjamin tp dia ad ccris blacklist boleh ka lpas sbgai pnjamin? lg stu pnjamin ni msti org bekeje ke?

    18. Mus says:

      Saya nak buat loan kereta.tapi nama blacklist AEON.boleh tolong buat kan loan tak???

    19. rose anna says:

      Hello,
      Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Rose Anna, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: ([email protected])

    20. yus says:

      salam..gji bersih lpas tolak semua hutang rm2140 blh lulus x

    21. ramond george says:

      Adakah anda memerlukan pinjaman? telah bank menafikan anda pinjaman, kami berada di sini untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda apa-apa amaun di mana-mana destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. semua yang anda perlu lakukan sekarang adalah untuk e-mel kami melalui ([email protected] l.com)

    22. augustine junio says:

      Hello, Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana
      tekanan saya membiayai atau memerlukan dana untuk memulakan anda sendiri
      perniagaan? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar
      bil-bil anda? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan mempunyai
      kesukaran mendapatkan pinjaman daripada bank-bank tempatan dan lain-lain
      institusi kewangan? Saya ingin memaklumkan kepada anda bahawa tawaran pinjaman
      pada kadar faedah yang rendah 2%, jika anda berminat untuk mendapatkan
      pinjaman daripada kami, sila hubungi kami melalui e-mel: ([email protected])

    23. org tua says:

      Sya gaji 250ribu sbln,blh ke sya nk buat loan dgn bank???

    24. nelly says:

      saya perlu pinjaman auto / 2016

    25. Fareez Izzuan says:

      Sapa nk beli kereta proton dan mudah lulus loan boleh whatsapp no sy, 0134522033. Gaji basic 1400.

    26. Bunga says:

      Unur sy 21, ingat nak kua krte myvi/iriz Kalau gaji 1500-2k lepas tolak epf, leh lepas x bekerja sndiri x de payslip,

    27. adel says:

      i tak ada lesen , n gaji i 1500 no epf . rasa2 lepas tak kalau ada penjamin ? nak ambik keta axia se . betul2 perlukan kenderaan .

    28. adel says:

      i nak apply keta axia se . tp no lesen . no epf . gaji kasar 1500 . klau ada penjamin rasa lepas tak ?

    29. kdi says:

      Adel. Boleh cuba.. slalu ade pnjamin xde masalah.

    30. keluli lebur says:

      hai, antara skim graduan dan loan biasa yang mana tuan lebih recommend? dan ada tips tak untuk dapatkan interest yang rendah. contoh kereta perodua myvi.

    31. Amal says:

      Hai,umur I baru 21tahun,kerja Singapura basic salary 1325sgd,nak beli kereta Honda jazz baru Yang bulanan rm940 sebulan,bolehkah loan Saya itu lulus tanpa guarantor?

    32. mia says:

      Hai i mia dri slangor .gaji 1450.00 nk beli kereta honda cty atau exora bold bulanan 700.00
      Boleh ke loan saya lulus..

    33. hadi says:

      @kuali lebur – recommend loan biasa, Kalau skim graduan bulanan mula2 memang rendah, then makin naik.

    34. Fairul says:

      Sy berkerja sebagai auto finance perodua branch/dealer..submit utk loan perodua. Sesiapa berminat membeli kereta perodua bole [email protected] sy. Tiada booking fee janji docmunt lengkap spt ic/lesen memandu/slip gaji 3bulan/epf. Syarat berkerja/sendiri tiada “BLACKLIST” gaji 1400 bersih. Area lembah klang 0176863109 (fairul) utk sebarang pertanyaan.

    35. Adilah says:

      Salam. Saya nak tanya. Saya 21 tahun. Gaji saya lepas tolak epf, RM1500. Lepas tak kalau sy nak beli honda jazz? Ada suggestion tak bayaran bulanan dan downpayment berapa. Harap dapat jawab soalan saya. Terima kasih

    36. Gavin Tai says:

      ADIDAH,

      saya boleh bantu, saya Honda Dealer Malaysia.
      email Gavin Tai ([email protected]) your name, area and number.

    37. Vira says:

      Maaf brtnya.. sya ada hutang ptptn pda thun lps dlm rm2400 mcm tu.. sbb sya xtaw sya kn mula start byar bila.. pada november 2016 sya ada mohon bt loan dr maybank utk keta honda city bg kedai honda bt.. lps tu sya bru taw sya ada ptptn sya pon byar yg tunggakkan tu rm2500.. bru2 ni sya pon submit loan utk kereta persona premium kedai proton yg bt.. lps tu bank pon reject ats sbb follow sbb yg sblm ni reject.. apa yg sya prlu bt skrg ni?

    38. Vira says:

      Gaji 2k lbh je.. lg pon blh byar muka 6k je.. klu blh nk ambk perasona je la.. tq for info..

    39. Nia says:

      Hi. Sy berniaga sendiri, ada ssm tp baru 1 tahun, acc syarikat ada dan tiap bulan sy transfer 3500 n kadang2 lebih ke acc bank personal sbg gaji tiap 30-31hb. Tp xde potong epf,. Boleh ke ek loan bank lepas kalau nak beli honda BRV ..deposit rm15k.. Nak buat 9thn. Hutang lak sy hanya ade hutang aeon rm125 per month, dan asb loan rm100.. Dulu tak pernah beli keta guna bank.. Guna ELK credit pernah la. Dah settle

    40. firdaus says:

      Klu kje kontrak n tpi xde ptong epf mcm mn plak? Dh bnyk kli apply tp xprnh llud

    41. HARTFORD FINANCIAL SERVICE says:

      Halo, kami adalah HARTFORD FINANCIAL SERVICE, pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan kesempatan waktu hidup. Apakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk melunasi utang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda? Anda telah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? mencari lebih karena kami berada di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu. Kami meminjamkan uang kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi di bisnis di tingkat 1,5%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda bahwa kami dapat diandalkan dan memberikan penerima bantuan dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini via email di: ([email protected])

    42. Didi says:

      Hi, saya gaji bersih 2450, ada ptptn 170 asb loan 140 sebulan. Sebelum ni ada ccris problem tapi baru reshedule bulan 10 tahun lepas. Tak pernah miss bayar since then. Ada degree. Nak beli honda jazz 2016 atau 2017 tapi dah try byk bank tak lepas. Saya boleh dapatkan guarantor. Boleh bantu saya?

    43. Ijam says:

      Sy xkje gaji xdok.. nk beli kereta lembu.. so.. boleh lps x..

    44. Roslan says:

      Hai saya kerja sendiri… nk submit loan utk civic FC 2016, 1.8cc. I xde epf sosco. Transaction bank bulanan dlm rm14k ke atas. Layak x? Atau ada sape boleh tlg 0179119915

    45. MOHAMAD ASMAR says:

      DIDI @ ROSLAN BOLEH CALL SAYA – KITA SAMA SAMA CUBA 0195905300 @ WASAP

    46. zari says:

      Aku keje sendiri ade ssm ade kedai..tapi ssm baru 1 tahun.., statement 10k -20k..,takde potong epf.. tak pernah buat pinjaman bank,.. Clean..Konon nak amik BRV, downpymnt rm15k,.. PONNNN TAK LEPAS..1 bank je masih layan loan aku HLBBank, tp mintak sorang penjamin.. Ni on dway nak cuba lagi dgn penjamin, tatau la lepas ke tak.. Mmg agak susah.. Nanti aku update ek..

    47. Mazlina says:

      Sebaiknya beli kereta dengan harga di bawah kemampuan, tidak kira sama ada baru ataupun terpakai untuk keselesaan kewangan.

    48. Junior Mujun says:

      Hello…sy Junior..Sy br brkeja …gji sy just 800 …XDA potongan apa2…blh Lulus kh pnjmn bank?sy gji xd payslip…. Pkai voucher only…klu ad yg nk bg nasihat or any email sy d [email protected]… THANK YOU ..

    49. Wilson says:

      Gaji Basic saya rm1300. Kalau campur ot rm2k,, lepasanan diploma,,baru kerja 3bln,,tak ada komitmen apa2, dposit blh bagi sampai rm8k, nak ambek kereta myvi advance blh tak???mak saya kerja kilang umur 52 blh jadi gerento ke?

    50. Wilson says:

      Gaji Basic saya rm1300. Kalau campur ot rm2k,, lepasanan diploma,,baru kerja 3bln,,tak ada komitmen apa2, dposit blh bagi sampai rm8k, nak ambek kereta myvi advance blh tak???mak saya kerja kilang umur 52 blh jadi gerento ke? Apa apa blh watsup saya 0143389021

    51. umar muniyon says:

      Salam.. sy umar.. nak apply kereta bezza.. gaji setakat 2250.. ada komisen + OT.. boleh la dapat dapat 3k. ada loan aeon dgn hlb… tp sy takde lesen.. sebb dulu sy nak apply personal byk kali kena reject kira hampir semua bank sy apply..so sy risau kalau kena reject.. ada tak sesiapa boleh tolong sy dan cara mudah tk lulus.. no tel sy 018-3835795

    52. ahmad says:

      saya takde lesen..pernah loan kereta tapi kereta kena tarik..so sekarang nak buat loan kereta agak agak lepas tak…0132266824

    53. ahmad says:

      saya ahmad…takde lesen..pernah loan kereta tapi kereta kena tarik..so sekarang nak buat loan kereta agak agak lepas tak…0132266824 gaji bersih rm 1500.00

    54. khamis says:

      klau ctos aeon credit…loan motor…boleh loan lgi tak dan mcm mna nak seatle ctos tue
      sekarang gaji gji 2500.00

    55. Shila says:

      Sy berniaga sendiri…tpi masalahnya sy ada beli rumah atas nama bersama dengan bekas suami tetapi bekas suami tinggal dirumah itu bayaran selalu sangkut 2bulan atau 3 bulan..sy buat loan xlepas ada cara lain…untuk lulus loan saya.

    56. Hem's says:

      Hi Salam. saya nk tanya,

      Saya berlesen, Bulan2 Gaji bersih 1.6k , xde epf or payslip , boleh ke saya nk buat loan kereta untuk Honda City 1.5 ?

    57. AJ Lee says:

      Saya bercadang mahu membuat loan bank 15k (byr dlm 5 tahun; 14.66% kadar intr) hujung tahun ni, lepas tu dlm masa tiga bulan lg mcm tu, bercadang mahu keluarkn kereta dgn kadar ansuran rm500 sebulan.. Rasanya pembelian kereta sya (secara loan) bole lulus x? Dgn kadar gaji bulanan 2k..

    58. wan says:

      nk beli kreta , gaji ok , lebih drp 5k & tiada hutang bank tp lesen x der, nk guna lesen wife plk lepas ker

    59. wan says:

      Adakah kreta full loan ni sebenarnya kena juga byr duit down payment

    60. onizuka says:

      mencari pickup 4 x 4 ..hilux/ranger/triton 2nd hand…baru tukar kerja baru bulan depan…boleh apply ka..nk buat 9 tahun kena cari kereta tahun bila..terima kasih

    61. Tan Pu Khi says:

      Hi gaji i rm900 lesen P nak try kereta Mercedis c amg harga dalam rm265,000 . Boleh lepas tak? Ada jalan call saya 0174700622

    62. firdaus says:

      Ada tak sesapa boleh tolong buat loan untuk yg ccris.. Bersih sy mmg 3k keatas.. Nak cari Honda civic.. Punca ccris ni… Due date Kete skrg 1hb.. Tp gaji sy 7hb. Jadi kire lambat bayar lah. So still dalam rekod ccris walau xde tunggakkan.. Ade sesapa boleh tlg?

    63. myra zainal says:

      kalau nak ambil honda crz gaji bulan 1600 + alloanc commision total dalam 2k boleh ke? ade sesiapa boleh tolong?

    64. myra zainal says:

      allowance*

    65. Trust says:

      Saya memerlukan pinjaman untuk membayar hutang saya 2017

    66. hk Goh says:

      Selamat Pagi Tuan / Puan, Saya under akpk sdh 3 tahu lebih atas, tiap bilan bayar cantik. Gaji skg sy adalah RM3600, bayaran akpk tiap bulan RM800. Tunjuk saya sini nak beli kereta baru perodua Axis 1.0, adakah apa cara boleh bantuan saya dapat beli kereta yang tersebut. berikut bawah adalah tel no saya 012-972 5557.
      Sekian terima kasih.

    67. mohd farhan says:

      Saya berniaga sendiri income bersih sebulan 15k -22k nak beli nissan gtr lepas x

    68. Juliana Rendi says:

      Saya baru dapat offer letter bekerja dgn gji bulanan rm1500 1bulan.. mcm mana cara utk saya nak apply loan guna offer letter boleh ke? Ataupun kena tggu 3 bulan berkerja juga baru boleh apply loan?

    69. Shan says:

      saya perlukan pinjaman kereta proton ertiga gaji saya 7800 ,nama blacklist ada sesiapa blh tolong saya>

    70. hamidah says:

      hai sya nak trade in vios and pkai hinda jazz,tapi sya ad loan ptptn.
      gaji kasar dlm rm3000,agak2 boleh lulus loan bank ke.
      ptptn stiap bulan ada buat pembayaran

    71. magret james says:

      Halo,
      Adakah anda memerlukan pinjaman segera ??? Adakah anda memerlukan pinjaman christmas, ?? Adakah anda dalam hutang? Adakah anda mempunyai kredit yang buruk? adakah anda telah ditolak oleh bank, adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Kami memberi pinjaman kepada Rakyat meskipun skor Kredit mereka yang buruk / buruk. Kami memberi pinjaman perniagaan dan peribadi dengan jangka panjang dan jangka pendek pilihan anda dengan kadar faedah yang rendah pada 2% setiap tahun bagi individu dan syarikat. Pengaturcara pinjaman kami adalah pantas dan boleh dipercayai, memohon hari ini dan mendapatkan balasan segera kami. pinjaman yang diinsuranskan dengan baik, 100% Jaminan dan Pelanggan dijamin jaminan maksimum. Untuk pertanyaan lanjut hubungi kami melalui alamat e-mel kami: ([email protected]) dan dapatkan pinjaman anda hari ini.
      E-mel: ([email protected])
      Puan Magret james MD / CEO

    72. liya chinta says:

      hubungi saya untuk yang ingin membeli segala jenis kereta baru. liya chinta 018-2167996
      sales executive pantai bharu holdings

      blacklist ke cctos ke ccriss ke.. wussup sahaja sy.. kita sembang sampai jadi..

    73. syawal88 says:

      saya kerja gaji RM1950 selepas tolak EPF /PERKESO belance gaji 18$$ ,layak ke sy kalau nk beli kereta toyota vios TRD thn keluar 2012 ,kereta 2nd. terima kasih.

    74. mohd khairul okasa says:

      saya berpendapatan 1500 – 1900 tiada komitmen tapi kerja sendiri, tiada slip gaji tiada kwsp hanya ada statement bank apa mcm nak atur?

    75. MeeZee says:

      Hai, saya baru sahaja dapat tahu yang bank telah reject pinjaman saya. Saya memohon MERC CLA dengan pinjaman RM165000. Saya berkerja dengan pendapatan sebanyak RM3500 dalam masa yang sama saya mempunyai perniagaan sendiri dan berdaftar dengan SSM pada august 2017 dan bank statement perniagaan saya sudah sertakan untuk 6 bulan terkini average dalam RM10,000. Sekiranya saya submit guarantor yg baru sahaja mendapat perkerjaan baru pada bulan lepas dengan pendapatan RM15,000 credit dalam acc bank tetapi tanpa caruman epf dan kwsp. Adakah pinjaman boleh dilepaskan. Thanks

    76. Is says:

      Saya nk tanya adakah ot dikira gaji kita?gaji basic saya rm1248 tpi saya ada ot tetap sebulan dlm rm800..gaji saya dlm rm1800 adakah saya layak memohon pinjaman

    77. Siti Aminah says:

      Halo,
      nama saya ialah Siti Aminah dari Indonesia, saya cadangkan semua orang di sini harus berhati-hati, kerana terdapat banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang sebenar dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 peminjam pinjaman yang berbeza, saya kehilangan banyak wang kerana saya sedang mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

      Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat seorang kawan yang memperkenalkan saya kepada peminjam pinjaman asal dan syarikat yang sangat dipercayai iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang dari 24 jam Tanpa tekanan dan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya sangat terkejut apabila memeriksa akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman yang saya minta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik supaya orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

      Saya mahu anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat membantu dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda harus menganggap diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: ([email protected])
      Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: ([email protected]) jika anda memerlukan maklumat mengenai bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu yang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

    78. Rozie says:

      salam, saya adalah peserta akpk dan telah pun settle kesemua bayaran saya pada bank tersebut. Untuk membuat loan baru untuk membeli kereta adakah mengambil masa yang lama.

    79. Rozmi says:

      Assalam Tuan, saya nak tanya.. kalau mcm sy basic gaji RM1.900, ada loan dengan Aeon + RHB = RM550. Loan Rumah combined dgn wife, monthly dlm RM 1,300. Agak2 klu nak buat loan keter, RM30k.. boleh lepas ke yek..?

    80. Zue says:

      Rozie – saya pun mcm awak jugak.. klu nama dah pernah ada dlm program AKPK, susah pihak bank nak luluskan.. nama saya dah setahun lebih, tetap loan x pernah nk approve.. huhuh .. wpun gaji dah 4k & xde hutang dgn mana2 bank sekarang.. SO SAD..

    81. Nurul Dira says:

      Hai, saya dira berumur 19 tahun yg bkerja sbg admin. Gaji bersih saya RM1800. no lesen. bezza lepas tak? umur tu lepas tak?

    82. Kdi says:

      Nurul dira,
      Dari segi gaji lepas.. cuma lesen takde tu kena confirm dgn salesman kalau boleh handle

    83. NizamZakaria says:

      Saya basic rm1600. Umur 24 tahun. Bekerja dlm bidang inventori. Kerja dah 3 tahun. Lesen competence. Lepas ke kalau saya nak beli kreta 2nd spt inspira atau alza dgn 0 downpayment.

    84. esther williams says:

      Halo.
      Apakah Anda pernah menolak pinjaman oleh Perusahaan Pinjaman palsu, Apakah Anda membutuhkan Pinjaman Mendesak untuk melunasi Tagihan Anda, Apakah Anda perlu pinjaman tanpa jaminan, Apakah Anda mencari pinjaman bisnis? pinjaman pribadi, pinjaman rumah, kredit mobil, pinjaman mahasiswa, pinjaman konsolidasi utang, modal usaha, dll. kami telah membuka peluang Peluang finansial untuk bisnis dan individu dengan suku bunga rendah dan terjangkau dengan suku bunga 2%. apakah Anda tertarik untuk mengambil pinjaman mendesak? Silakan Hubungi kami hari ini melalui E-mail: ([email protected]) dan dapatkan pinjaman Anda hari ini.

    85. Nik says:

      Hye, saya punya gaji rm1500 allowances rm300 ada epf socso, ayah tk pernah masuk duit dalam bank .. tapi dia ada beli kereta .. kalau pakai statement yang dia bayar setiap bulan di bank ganti sebagai bank statement boleh ke?

    86. May says:

      Had umur untuk buat loan. Ayh sy sudah pencen. Umur 65. Agk2 brape thun bnk boleh kasi pnjm

    87. It is the best tim? to make some plans for t?e future and ?t is t?me to ?e
      ?appy. I’ve read this publish and if I may I desire
      to counsel ?ou few intere?ting issues ?r tips.
      ?aybe you ?ould write subsequent articles relating t? this article.
      I desire to learn m?r? issues ?bout it!

    88. helpfiance says:

      Hello are you seeking of urgent loan we can help you with a loan here today get your loan within 1 hours banking transfer now {[email protected]}

    89. Nor fatihah says:

      Umur 21 hendak beli kereta tapi gaji 1k sahaja…

    90. For the reason that t?e admin ?f t?is website i? working, no
      hesitation ?ery quickl? it w?ll ?? renowned, due
      to its quality contents.

    91. Suzanvam says:

      Hey. I sent a screenshot. Did you get it?

    92. hi,,, sy nik… sy nk bertanya.. gaji basic bulanan sy rm1800 elaunt minyak dan hp 800… total smua monthly rm2600.. tolak epf sokso.. bersih 2390.,, sy nk buat loan utk honda city baru.. monthly rm840.. agk lepas tak utk sy buat loan??

    93. I every time emailed th?s blog post page to ?ll my associates, ?? ?f ?ike to read it afterward
      my contacts ?ill too.

    94. Awang rashidee says:

      Salam. Kalau to many comitment ada (beban hutang terlalu tinggi). Adakah dia sama dgn ccris

    95. Fatin says:

      Saya aina, kja techician gaji 1600 lpas tolak epf 1400 . Nak beli krta 2nd rm18k loan lepas tak ?

    96. saya Jamaludin berumur 62 bolehkah buat pinjaman kereta . saya pesara kerajaan dapat pencen 3k

    97. Anne says:

      Brader ni boleh tolong untuk loan yang banyak tak lepas macam ptptn,masalah baru berkerja,loan tak lepas..belum cuba belum tau
      zharif perodua kencang 0187889443

    98. Anne says:

      Brader ni bilteh tolong untuk loan yang banyak tak lepas macam ptptn,masalah baru berkerja,loan tak lepas..belum cuba belum tau
      Facebook Zharif perodua kencang 0133967599

    99. Tina says:

      Saya baru saja habis bayar semua hutang yang lama tertunggak 3 bulan lepas. Gaji saya RM15,000 sebulan dan saya nak beli kereta 2nd hand berharga $60,000. Agaknya lepas tak loan kereta?

    100. Nizam says:

      Bmw lama boleh buat loan ke

    101. hakimi hafiz says:

      ibu bapa saya umur 55 keatas berniaga sendiri..mereka rancang nak beli honda crv 2019..pendapatan bulanan lebih pada cukup walaupun berniaga kecil kecilan je..boleh lepas tak?

    102. Hi! I know th?? is sort ?f off-topic howeve? I
      ha? to a?k. Do?s building a ?ell-established website ?ike
      y?urs require a massive ?mount work? I’m brand
      new to blogging ?ut I do wr?te ?n my journal everyday.
      ?’d lik? to start a blog ?o ? can share my own experience and views online.
      Ple?se l?t me know if yo? h??e any kind of suggestions or tips f?r new aspiring bloggers.
      Thankyou!

    103. banestoloanf says:

      Adakah anda mencari perniagaan pinjaman, peribadi pinjaman, rumah pinjaman, mobil
      pinjaman, pinjaman pelajar, hutang hutang konsolidasi, pinjaman tanpa jaminan, modal venture
      modal, dll. Adakah anda pinjaman oleh bank atau enggan kewangan
      ditetapkan untuk satu atau lebih alasan. Anda berada di tempat yang tepat untuk
      lunasi pinjaman anda! Saya pemberi pinjaman peribadi, saya berikan
      syarikat dan perorangan dengan suku bunga rendah dan mampu
      2%. Silakan hubungi saya melalui e-mel
      ([email protected]) (Whatsapp ….. +971586897671)

    104. Visvam says:

      Kalau loan kereta kena reject dengan AM bank, berapa lama kita kena tunggu untuk apply loan kereta seterusnya. Atau boleh apply terus dengan bank lain? Loan reject kerana komitmen tinggi kata bank

    105. jerry says:

      Assalamualaikum, saya JERRY ANDI sangat gembira kerana saya mendapat pinjaman kedua dari Anthony Yuliana Lenders dan kali ini saya mendapat pinjaman sebanyak Rp 330 juta setelah saya meminta untuk membuat bayaran untuk biaya insurans dan bayaran transfer saya, semua pujian yang dialamatkan kepada ALLAH, saya mendapat pinjaman sebesar Rp 330 juta dari Anthony Yuliana Lender agar ALLAH memberkati mereka semua, nasihat saya kepada mereka yang mencari pinjaman di situs ini sehingga mereka harus berhati-hati karena ada banyak peminjam pinjaman palsu , Anthony Yuliana Lenders adalah salah satu pinjaman peminjam terbaik dalam talian untuk pinjaman 100%, hubungi
      ([email protected])
      atau whatsapp +1 (323) 4026088
      email me{[email protected]}

    106. WEMA FINANCE says:

      SELAMAT DATANG KE “WEMA FINANCE” kami berada di sini untuk menyediakan perkhidmatan kewangan profesional yang sangat baik kepada anda semua.

      Adakah anda seorang ahli perniagaan atau wanita? Adakah anda mengalami masalah kewangan? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan kecil dan sederhana yang baik? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan anda merasa sukar untuk mendapatkan pinjaman modal dari bank tempatan dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan wang untuk melabur dalam bidang pengkhususan tertentu? Adakah anda mempunyai projek yang belum selesai di hujung jari anda kerana pembiayaan yang tidak mencukupi? Ini adalah peluang untuk mendapatkan pinjaman anda hari ini untuk menyelesaikan semua masalah kewangan anda.

      Kredit kami 100% dijamin untuk keselamatan maksimum adalah keutamaan kami, matlamat utama kami adalah untuk membantu anda mendapatkan perkhidmatan kewangan yang tulen yang anda patut, program kami adalah cara terpantas untuk mendapatkan pinjaman yang anda perlukan. kadar faedah murah untuk mengurangkan tekanan ke atas perbelanjaan bulanan. Dapatkan fleksibiliti untuk digunakan untuk sebarang tujuan – dari percutian, pendidikan, hingga pembelian unik.

      ADMIN
      [[email protected]]

      Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan kewangan yang termasuk: Pinjaman Peribadi, Pinjaman Penyatuan Pinjaman, Pinjaman Perniagaan, Pinjaman Pendidikan, Pinjaman Dijamin Pinjaman, Pinjaman Gadai Janji, Pinjaman Habis Hari, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Komersial, Pinjaman Kredit Automatik, Pinjaman Pelaburan, Pinjaman untuk Pembangunan, Pinjaman Pembelian, Pinjaman Pembinaan, pada Kadar Faedah Rendah sebanyak 2% kami memberi pinjaman kepada Individu, Syarikat dan Agensi. Dapatkan yang terbaik untuk keluarga anda dan rumah impian anda dan skim pinjaman umum kami.

      Jika anda berminat untuk mendapatkan pinjaman, sila hubungi kami dengan permintaan pinjaman anda.
      Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut:

      Puan HELEN WILSON
      Pengurus cawangan
      [[email protected]]

      Puan HELENA HERNANDEZ
      Ketua Pegawai Kewangan
      [[email protected]]

      Salam,
      ADMIN WEMA FINANCE
      [[email protected]]

      Kami berharap dapat mendengar daripada anda secepat mungkin.

    107. Hi! ?o y?u ?se Twitter? I’d like to follow you if that
      woul? be ok?y. I’m undoubte?ly enjoying your blog ?nd ?ook forward to new posts.

    108. ? pay a quick visit ?ay-t?-day a f?w web pages and
      information sites to rea? articles ?r reviews, e?cept this weblog
      p?ovides quality based posts.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)