- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • 2018 NEW PROTON PERSONA VVT 1.6 CVT MT SPECIFICATION MALAYSIA
  • CARA BAIKI KOMPONEN BARANG KERETA YANG PATAH DAN ROSAK – REPAIR BROKEN METAL & PLASTIC CAR PARTS

    Bagi sesiapa yang mengalami masalah komponen plastik ataupun besi yang patah, jangan panik. Anda masih mempunyai peluang untuk membaiki kerosakan pada kereta anda itu dengan kos yang rendah dan murah.

    Untuk repair kereta yang mengalami kerosakan disebabkan patah atau pecah ini, anda hanya perlu ke kedai hardware dan cari produk liquid bond, plastic / metal adhesive glue atau gam silicon untuk menampal semula bahagian yang tercabut dengan harga tidak sampai RM10.

    Lihat video tutorial bagaimana cara membaiki bahagian kereta yang rosak di bawah.

    CARA BAIKI KOMPONEN BARANG KERETA YANG PATAH DAN ROSAK – REPAIR BROKEN METAL & PLASTIC CAR PARTS

    image

    Fixing Broken Plastic Car Parts

    image

    Dalam video tersebut, komponen yang patah disambung semula dengan produk bernama Q-Bond super strong adhesive glue dengan powder untuk menambah kekuatan plastik tersebut. Namun banyak lagi produk lain yang boleh digunakan dibeli dari kedai hardware. Sekurang2 nya, anda tidak rugi beratus ringgit semata-mata untuk repair barang kereta yang rosak.

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    12 Responses

    1. zaa says:

      kalau btg gear patah..jd x guna gam ni

    2. abuya says:

      btg gear kna welding la..gam utk brg plastik mcm tiub getah radiator ke..

    3. shahir says:

      as’salam admin.. yg gam nie boleh tak guna untuk baiki firing motor yg retak?.. terima kasih admin..

    4. aina says:

      kalau tayar kereta rbokar tercabut gune gam , berkesan tak ?

    5. zulhelmi says:

      untuk doortrim kereta boleh x? jenis spray xde ke

    6. zulfakar rahman says:

      Klip untuk tukar gear pecah…kedai hardwear ade jual klip tersebut x??

    7. Lin says:

      Kalau plat kereta tanggal kena tukar plat baru ke

    8. kdi says:

      Lin, plate number baru rm10 shj..

    9. Lek mivec says:

      Kalau paip besi yg ada pd enjin kereta bocor..blh ke pakai gam 2tan… blh thn gam tu..

    10. Sutina says:

      Kalau bus paip kereta bucur yang dkt enjin tu boleh guna epoxy coumpound ni

    11. Harry says:

      Thank you so much kdi. Berjaya pada kunci kereta yang patah. Dah berjam usaha cari jalan.

      Jimat rm450 kunci preve!

      Thank u so much !

    12. ann says:

      boleh guna utk sirkit kereta yg merekah x? boleh tau caranya x?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *