- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • LOWERED 4X4 PICKUP TRUCK VS RUGGED MODIFED TRUCK?
  • CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE

    image

    Servis balut barangan kereta seperti kerusi, dashboard, pillar, bumbung, door, door trim, steering, console, gear knob, handbrake, speaker dan audio sistem dengan kulit, pvc, semi leather, pu atau fabric merupakan servis yang agak mahal dan memakan kos yang tinggi namun hasilnya sangat memuaskan terutama di bahagian cabin interior.

    Gambar menunjukkan material kain kulit dan warna yang ada untuk anda pilih sebagai tema hiasan dalaman kereta anda.

    Info di bawah mengenai contoh senarai harga kerja2 membalut dengan kulit atau fabrik.

    CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE

    Servis Balut Kain/Fabrik/Kulit etc

    Jenis Fabrik:

    RECARO, SPARCO, BRIDE, COBRA
    OEM Proton, OEM Mitsubishi, OEM BMW, OEM Merc, OEM VOLVO, OEM Chevrolet, OEM FORD, OEM Honda, OEM Toyota.. etc.

    Steering (Balut Kulit) – Genuine Italy/Brazil Leather.
    * Bergantung pada jenis

    Cover Gear Console (Balut Kulit) – Genuine Italy/Brazil Leather.
    – RM 25 (PVC)
    – RM 45 (PU)
    – RM 95 (Genuine Leather)

    GearKnob (Balut Kulit) – Genuine Italy/Brazil Leather.
    * Bergantung pada jenis
    – Manual RM 85
    – Auto RM 120

    image

    Gambar design corak kain kulit.

    Cover HandBrake
    – RM 30 (PVC)
    – RM 60 (PU)
    – RM 120 (Genuine Leather)

    Dashboard
    – RM 350 (PVC)
    – RM 450 (PU)
    – RM 500 (Baldu)

    Door Trim * Model Lain hanya ikut ukuran di bawah
    – Proton Saga & Iswara (4 pintu) RM 350 RM 100 (4 keping papan)
    – Putra, Satria & Neo (2 pintu) RM 85
    – Wira (4 pintu) RM 150
    – Gen2 (4 pintu) RM 200
    – Waja, Persona (4 pintu) RM 250
    – Perdana (4 pintu) RM 150 (Fabrik). RM 350 (Kulit)

    image

    Kerusi Depan
    – Balut habis span foam wording RM 450 (sepasang)
    – Balut habis span foam wording RM 280 (solo)
    – Tengah span foam wording RM 150 (solo)
    – Tepi by part RM 50 (solo)

    Kerusi Belakang
    – Balut habis span foam RM 450
    – Arm Rest (Custom) RM 250

    Karpet Bumbung RM 80 (superlon) RM 100 (6 pillar)
    – RM 300 (OEM Proton)
    – RM 250 (OEM Mitsubishi/JAPAN)
    – RM 350 (OEM Merc) * Specialist/Market RM 700 – 900
    – RM 450 (OEM E34/E46) kain mikro * Specialist/Market RM 800 – 1200

    image

    Karpet Body RM 150 (Full body superlon)
    – RM 350 (OEM Proton)
    – RM 300 (OEM Mitsubishi)
    – RM 580 (OEM Merc / BMW) * Specialist/Market RM 800 – 1200

    Karpet Bonet superlon
    – RM 200 (OEM Proton)
    – RM 150 (OEM Mitsubishi/JAPAN)
    – RM 280 (OEM Merc) * Specialist/Market RM 700 – 800

    image

    Jenis material fabrik dengan corak.

    Ini hanya merupakan senarai harga contoh dari kedai car seat cushion covers shop.

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    104 Responses

    1. JennyAznie says:

      Assalamualaikum, minta email quote.
      Lather cousin waja,
      reger ok punya.
      tq yer

    2. fauzihamzah says:

      menarik.. kat mane kedai dalam gambar tu?

    3. yus says:

      Bleh balut utk estima gak erk?
      Email price erk…

    4. am says:

      quatation harga untuk cover seat leather satu set kereta mazda 323 BG.

    5. yus says:

      Assalamualaikum…
      saya plan nk pasang seat cover ut kereta estima…
      kedai kt mana yer?
      ada no contact?

    6. joe says:

      Hi, tolong bagi alamat kedai & contact number, saya nak balut door panel & floorboa rd. Tq

    7. Zul says:

      Boleh email alamat buat balut cushion.tx

    8. nizam says:

      saya nak baiki kerusi kereta saya Serena Highway star cover seat dan dan sedikit pengubahsuaian dr 7 seater kepada 8 seater. kerusi 2nd row asal 2 seat tambah satu seat lagi tengah… kalau boleh buat dan anggaran harga.

    9. annur says:

      Nak balut seat untuk wira aeroback depan blakang berapa harga..cantik la

    10. nia says:

      Salam bole tau kedai kat mane? Sy nk buat cover seat…

    11. Chankar says:

      I just need the fabric material. from where i can get this material.
      tq

    12. lina says:

      kt mana kedai ni..? bagi contact no…? tq

    13. zairol says:

      minta alamat ,no tel lokasi kedai

    14. thiban says:

      bro i nak quatation seat, pintu, bumbung dan dashboard untuk saga iswara aeroback, minta alamat ,no tel lokasi kedai tq

    15. nazSF says:

      boleh bg nama & alamat kedai?emel please…

    16. Zalifulizam Nor says:

      Contact number or shop address pls…!! Good info but dont know how n where to go…? Tqvm…

    17. calvien says:

      contact number or shop address for leather seat nissan almeera

    18. wan says:

      quotation for iswara seat blakang pls. email me adress and contact no too thanks

    19. Rosni Laily says:

      saya nak beli sarung kusyen kereta alza atau nak tempah/ boleh tak bagi no hp supaya saya dapat call.

      no hp saya 0162034462 from Bintulu Sarawak
      Thank you

    20. loga says:

      bro lokasi and contc num pls i wnt urgnt bz i need to do this mont

    21. Azizy says:

      Salam tuan. Boleh bagi alamat kedai dan contact no?

    22. Jen Tay says:

      Hi kindly quote my Hyundai Veloster seat covers 2 nos. for the front seats(driver & passenger seat). Thks.
      Regds Jen

    23. zach says:

      How to contact u besides email.and wer is yr location…for seats.tq

    24. Letchumi says:

      Saya nak cover interior parts of kereta perdana ,boleh tahu tak berapa harganya?

    25. dyiana says:

      bagi saya quatation untuk saga sv 1.3….terima kasih

    26. joe says:

      sbb ramai no yg btanye nk balut estima….skrg baldu..so, nk balut kulit gelap.. biasa la… ank2 suka mkn dlm kreta mse travel…. blh tuan bgi costing… kt mane kdainya.

    27. razlan says:

      boleh bg alamat kedai untuk repair cover seat kereta nie……tq

    28. sepul says:

      Seat sebelah driver bhgian blkg anak sy conteng pakai pen la.. dah byk kedai kete tak blh nak cuci kasi hilang… blh bg idea cam ne nak hilangkan. Kete camry thn 2007.

    29. aziz says:

      lokasi kedai di mana…anta location map…

    30. rahim says:

      Mohon quotation bagi ganti kusyen jenis full leather (7 seater)… Kereta model : Pajero V6 3000cc , tahun 1997… Perlu tukar segera…terima kasih…

    31. khalid says:

      Bagi alamat kt mn…

    32. Joe says:

      Boss mohon email detail contact

    33. gopal says:

      Saya nak sarung getah untuk proton exora..untuk elakkan anak saya kotorkan set saya..

    34. Mohamad Aidil Hj Amsari says:

      Perlukan quotation dan lokasi. Berminat utuk tukar & repair seat bagi model ALFA ROMEO 155.

    35. iesswiftcake says:

      sy nk tye sarung seat utk peugot 405 seat belakang ade x?

    36. yusril says:

      tolong bagi alamat kedai atau no contact kedai..

    37. Azri Hanis says:

      tolong bagi alamat & no contact kedai

    38. Azmi says:

      Lokasi?.. nak buat floor carpet peugeot 307sw berapa?

    39. khayr says:

      assalamualikum, bro pm saya no contact dan alamat. terima kasih.

    40. Zul says:

      Salam, pm saya contact number dan alamat. TQ.

    41. adam azmi says:

      pm contact number please.

    42. Anthonylaw says:

      Steering (Balut Kulit) ,pm contact number please

    43. fareez says:

      bole email kan address & contact no. kedai..
      sy nk balut seat sscus

    44. nicklan says:

      Saya nak tahu…berapa nak balut sit recaro ye..location kedai kat mana boleh saya tau..

    45. iszuan says:

      Boleh tolong email adress kedai dan no kedai balut seat..tqvm

    46. jimbet says:

      Salam. Email sy alamat kedai. Nak total makeup interior kereta. Terima kasih.

    47. Mohd Izhar says:

      Boss email harga untuk buat semula leather seat utk x-trail berapa kos…

    48. Zamzam Ibrahim says:

      Boleh tau kat mana kedai

    49. fzs says:

      Saya ada original kusyen cover honda crv 2010 warna hitam .saya nk jual.baru belum penah pakai…call saya 0193844969

    50. Fadzil says:

      Boleh tahu kedai kat mana and tel..tq

    51. nordiny says:

      Bolih dapatkan alamat kedai&tel no. kedai tuan.

    52. Bolih dapatkan alamat kedai&tel no. kedai tuan.

    53. eugene says:

      Pls email alamat & contact. nak balut seat hyundai accent 2006/7.

    54. Azri says:

      Boleh beri alamat kedai ini?

    55. aziz says:

      Saya nak cari pembalut seat kereta nissan n13
      Kalau ada call
      Saya
      0133242703

    56. amin says:

      Na minta alamat & contact tempat nie..pm boss..tq

    57. Azre Ghazali says:

      Na minta alamat & contact tempat nie..pm boss..tq

    58. qb says:

      Mohon bg alamat kedai ni

    59. mohd sapri says:

      sy nk pasal “Karpet Bumbung RM 80 (superlon) RM 100 (6 pillar)”
      klu untuk kete sy ford laser kete lama ble x??
      ..

    60. michael cham says:

      May i know the.location?

    61. Tina says:

      Nak buat interior karpet bumbung Mk5… Boleh pm saya..Tq

    62. akash says:

      Sya nk buat interior BMW e46. Email sya alamat kedai & number telephone.

    63. ZackSelayang says:

      Hi bos. For Gen2 2005, with below required services:
      1.Roof carpet – Superlon+6 pillars+OEM Mitsubishi
      2.Front seat – Whole wrapping+sponge (pair; no wording)
      3.Door trim – Superlon+Gen2
      Are these possible? If Yes, tolong emailkan total and final price yea. Terima kasih bos.

    64. Azahari says:

      Boleh dapatkan Alamat Kedai ini – CAR SEAT CUSHION COVERS – LEATHER WRAP SERVICES – INTERIOR DECORATION PRICE

    65. Richard says:

      Tolong email alamat kedai ini.
      Terima Kasih.

    66. azmal says:

      For toyota estima 2009 with below required services:
      1.Roof carpet
      2.7 seater
      3.Door trim
      tolong emailkan price yea. Terima kasih bos.

    67. Azri says:

      Boleh bagi alamat kedai ini?

    68. fas yan says:

      Nak buat full interior renewal (kereta lama). Mintak contact number and address. Terima kasih

    69. MSHK says:

      Nak minta quotation untuk buat doortrim, roof carpet, pillar cover untuk Kancil tahun 1999

    70. suguna says:

      Peugeot 307 car seats leather cover wrapped price.please let me know..

    71. kerrymohd says:

      Mintak address kedai & no.phone……plssss

    72. AMIRUL HAKIMI says:

      boleh quote untuk leather cousin wira?
      kedai kat mana ye?

    73. alicia says:

      Untuk myvi 1.5se tolong bagi quatation..

    74. alicia says:

      Myvi 1.5se ..tolong bagi quatation untuk seat..

    75. An says:

      bro.. bagi alamat or no phone

    76. haikal says:

      kedai kat mana?

    77. azi says:

      KDI, mohon email quotation utk wrap steering wheel honda city 2010… terima kasih… n PM skali lokasi kedai

    78. zulkifli ani says:

      mengapa tidak diletakkan alamat, contact no kedai . ramai yang bertanya.

    79. iki says:

      Can I have your location and contact number please? Kereta waja. Seat driver, gear knob and steering.

      Thank you

    80. rudie says:

      ni belakang selayang mall je no contact boleh tgk kt mudah.my ada dia iklan bucket seat used yg dibalut baru..

    81. harry says:

      Bos pls give your location n contact number..asap

    82. khairul rizal hasan says:

      Wira Aeroback
      1- roof carpet oem proton
      2- bonet

      Minta quotation price ye.. [email protected]

    83. charles says:

      Please tell us where you are located and contact number. Thanks.

    84. David says:

      HI,MINTA ADDESS..I NAK BUAT KRETA WAJA CUSHION LEATHER .BRAPA HARGA?

    85. hazwan says:

      hai, boleh minta forward contact num focal person dan juga alamat kedai tak tuan. terima kasih

    86. fizz says:

      Bro sent no. fon dgn alamat…

    87. Ali Aziz says:

      Berapa harga untuk seat depan dan belakang untuk perdana V6 kulit….tk. please give me yr address and phone to contact.

    88. Bob 85 says:

      Boleh tahu no. fon dan alamat kedai? TQ

    89. Fauzani says:

      Hi KDI,

      Pls email your contact number and shop address..

      Tq

    90. farid zakaria says:

      pm hrga untuk balut seat hilux leather like hilux 3.0

    91. Siren says:

      Hi Kdi,

      Pls email your contact number n shop address.ASAP. Tq

    92. khairani says:

      Bagi alamat kedai saya nak buat kusyen kereta tq

    93. Salehhin says:

      assalam, bro tolong pm harga full leather seat @ half leather seat untuk honda hrv please. Tkvm

    94. najib says:

      Tolong bagi saya alamat saya nak balut kerusi belakang gen 2 1.3 saya nak buat macam kerusi gen2 1.6……plsss bagi alamt tq

    95. sophie says:

      nak minta alamat n no. phone kedai

    96. najib says:

      Pelik la buat iklan tqpi minta alamat langsung tak bagi ….berniaga apa cam ni

    97. kdi says:

      Kedai dah tutup tu sebab takde info alamat. X payah nk emo sgt mcm budak2. Relax sudah..

    98. azriq says:

      pm please..
      saya nak balut doortrim gen2
      0162983647

    99. muhammad hanafi says:

      Boleh bagi alamat dan no fon x? Sb sy nak balut kerusi iswara .. plz sy 0136396610

    100. Kalpana says:

      Hi
      nak quote utk kerete chervolate optra 1.6 tukar cover je.(balut)
      Satu kereta berapa?
      Thanks.

    101. Kalpana says:

      Nak alamat kedai & no tel psl
      TQ

    102. ashraf says:

      mcm mana sy nk contact supplyer kedai ni…

    103. abd halim basri says:

      berapa hg utk kusyen dpn dan blkg kereta merc. master piece