• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG

 Ok guys, today, lets see what they usually have in the half cut shop (kedai potong). A few picture snapped for your general view. This is one of the halfcut shop in Selangor. Usually they have like a big factory size shop storing a lot of car parts, car body chasis and other car accessories with various car brand like japanese (Jepun) and continental Europe car parts. Nowadays, second hand or old or used car parts from the kedai potong (half cut shop) is not cheap (murah) anymore. This may be caused by the latest national automotive policy that want to reduce imported used car parts from other countries. So the imported second hand parts from overseas now limited. Latest info we have is the K-car halfcut parts now become more expensive. View more pictures of halfcut shop below.

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS – KEDAI POTONG

 

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 8

 body chasis cut into half for any buyer.

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 7

Engine parts

 

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 6

 car seat

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 5

 interior accessories like steering

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 4

 car front grill

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 3

 fuel tank

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 2

 car headlamp and rear tail lamp

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 1

 second hand used sport rims

CAR HALFCUT SHOP FOR SECOND HAND PARTS KEDAI POTONG 9

front and rear bumper

You have any experience dealing with halfcut shop? please share with us here.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

61 Responses

  1. wintoni says:

    i wann a buy some civic ferio/ek bodypart .. how can i buy it .. thanks.. im from indonesia

    regard
    wintoni

  2. NAIM says:

    hai..tumpang tanya..ada tak stok carburetor honda accord sm4 2.0 EX ??

  3. Dato' Jauhari says:

    Hai, ada tak compartment switch lampu (head light) mercedes Benz E200 model facelift keluaran 2007.

  4. elfan says:

    Hai,….nak tanya ada punya mesin hyundai sonata 2001 kode g4jpx?

  5. kamil says:

    hi. Ada half cut cermin depan honda crossroad

  6. Syafiq azlan says:

    Salam. Nak tanya door trim charade aura ada?

  7. aki says:

    halo saya nak tanya alamat kedai kat mane?

  8. fikri says:

    noise cut honda accord sm4 ori japan ade x??

  9. Anuar says:

    Dear,
    I am looking for back seat and tail light driver side door, Chevrolet Optra, 1.8L Engine, Year 2006. I f you stock please quote me a price.

    TQVM
    Anuar
    Kuala Terengganu.

  10. hakim says:

    sy nak tanya door trim depan kiri kanan kereta saga lmst ada dak..lagi satu seat belakang keta saga lmst ada dak ..dah berapa harga kedua2 barang tu….kedai kat mana ya…

  11. Murali says:

    Hi,
    Looking for WIRA 1.5 fuel tank, please quote ASAP.

    Thanks

  12. atan says:

    enjine kia sportage- old car ada ke? dan dimana alamat kedai?

  13. Jad says:

    Saya mencari CU ignition complete dgn kunci dan control board utk fiat punto nuova 1.3 16 v

  14. Ridzuan says:

    Saya nak cari center aircond cover with double din casing untuk camry 2003.

  15. mohd says:

    hii..nk tnye alamat kedai kt mne?

  16. Dahlan says:

    Ada jual tak Chevrolet nabira dashboard 1.8? kalau ada bagi tahu kerana nak beli

  17. leejal says:

    Hi.. sy tgh mencari part ignition coil untuk engin mitsubishi 6A10 auto. Sesiapa yg ada minta hubungi sy… Ejal 0176610360… Urgent. TQ..

  18. Mohd Saifful bin Kadai says:

    Hai..ada tak seat exora yang paling belakang sekali dan brapa harga,,kedai lokasi dekat mane?

  19. Mohd Saifful bin Kadai says:

    seat exora paling belakang sekali ada stock tak,harga berapa dan kedai dekat mna?

  20. vkey says:

    I looking for seat n dashboard for proton wira..

  21. Amatengo says:

    Hi nak tanya kedai kat mana….

  22. muhd firdaus says:

    Ada x driveshaft Suzuki ER-V?susa la nk cari..da puas da pusing

  23. yusri says:

    civic fd 2.0 2006 tail lamp right side how much

  24. Chandran says:

    I am looking for a gear box for Merc C200K. Can anyone let me know where I can the gear box with good quality and price?

  25. SHATRI says:

    You have Mitsubishi Space Wagon N33 spare part / Bumper FL Parking Lamp & Bumper RL Parking Lamp

  26. Rahid says:

    I need front half cut. Back cut. Engines. Head light.
    Camry 98-2003
    Windom 99-2002
    Corolla 93-99

  27. Ada jual bodykit bmw utk pakai persona?

  28. Ada bodykit Mercedes c63 ?

  29. zainal says:

    nak tanye skit. cermin 3segi vios ada tak dengan bumper depan vios j type.

  30. yudha says:

    do you have doorsill for bmw 318i year 1986 two door model(coupe) left and right

  31. Gerard Idit says:

    Looking for mini classic engine 1.3 fuel injection or mini rover engine, how much it costs including of transportation to sabah, kk if available in your stock. Tq.

  32. wilson says:

    hi , cari complete wiring 4g91 injection 1.5

  33. wilson says:

    hi , cari complete wiring 4g91 injection 1.5 urgent

  34. Roll Da Ball says:

    Nak tanya..ada x cermin citra depan 2nd…drive shaft 2nd dan compressor 2nd..kalau ada sila roger..terima kasih

  35. rosli jaafar says:

    Hi, saya sedang mencari pintu crv model 2005 sebelah kiri belakang dan spot rim 15″ kereta crv tahun 2005. Kedua saya juga mencari pintu belakang kereta kelisa. Harap dapat maklum balas dari tuan.

  36. Chanz says:

    looking for 206cc gearbox ecu
    SIEMENS
    S118047512 A
    0/06465/220705730/02353
    TA2000
    9649117380
    BVA
    8200031512

  37. agnes says:

    hey guy i am looking urgently for head lamp for ford Telstar TX5 ghis /year 1990/2.0 cc

    please alert if you have one.

    Regards Thanks

  38. syed abas says:

    Sy just nak tanye mn blh repair dashboard kia spectra or beli dashboard 2hd pls reply me sy seronok tgk website ni..

  39. paul says:

    I need drive side door lock for audi tt 1.8 (8n) year 99 to 2004..

  40. norzaidi says:

    Sedang mencari pintu belakang sebelah kiri kereta Ford Escape 3.0.

    Sila maklum jika ada : 012-9624326

  41. ijal says:

    bos..ada x seat exora full set kulit original?

  42. sair says:

    Saya tgh mencari cermin pintu crv second model pintu depan belah kiri…klu ada sms wasup saya atau email..01128808990

  43. vincent says:

    Looking for kia spectra 2004 rear lamp left side.Contact me ir leave me a message

  44. Faizal says:

    Salam semua tumpang tanyer sikit , Ada tak jual abs pump sestem for waja cps…

  45. Faizal says:

    Salam semua tumpang tanyer sikit , Ada tak jual abs pump sestem for waja cps… urgently !!!!!! Call saya 0178716462 tQ

  46. mr pana says:

    drive shaft blactop ada syock tak
    clucth pump toyata ada tak

  47. wan says:

    Saya tengah mencari cermin side mirror honda civic fd 2010 yg wrna biru.u ada x

  48. kumie says:

    Chevrolet cruez Altenator ada jual tak .secand @ recom,korea ke..sms 019986 4579

  49. eric says:

    I wand chevrolet nabira sport rim …pm .

  50. eric says:

    I wand chevrolet nabira sport rim ….how much…
    Can call me..01139996044

  51. Sharul says:

    Bro nak tanya lah…satria neo campro head ade tak? Berapa kos?

  52. Sharul says:

    Bro nak tanya lah…satria neo campro head ade tak? Berapa kos?
    Hubungi saya 0177377036

  53. habib says:

    windscreen Daihatsu Deltawide-Wagon model E-YB20G ada tak ?

  54. zuber salleh says:

    Nak beli seat depan wira sedan 1.3 dapatkan alamat kedai lembah kelang

  55. anip says:

    Hye guys nk tnye ada jual gearbox auto ae bpe rm ye? ASAP pls

  56. JANTAN OSMAN says:

    MINTA CARI ENGINE TERIOS 1.5 AUTO UNTUK PASANG DALAM KEMBARA

  57. bardsha roddin says:

    nak cari engine cefiro A32 utk pasang kat naza ria,sekali ngan mounting dan drive shaft,kalau ada call atau watsap 0195650031
    t.kaseh

  58. jantan says:

    Ada jual haircut terios ke3vet auto 1.3 utk masuk dalam kembara

  59. zahirru says:

    Sy nak tanya brapa harga sepasang seat depan dan setering cerfiro A32 tu?

  60. Roneyzam Ibrahim says:

    Hai nak tanya…bodykit toyota innova ada ka…berapa$$ and kedai area mana??

  61. Yong says:

    Kindly advise price for Proton Exora Turbo engine? Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>