- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • HARGA KERETA MALAYSIA PROTON SAGA X70 PERSONA IRIZ PREVE EXORA ERTIGA PERDANA 2019
 • CAR BATTERY TERMINAL CLIP

  image

  Tahukah anda, klip terminal battery kereta ini hanya bernilai RM 5 dan boleh didapati di mana-mana kedai hardware berdekatan anda? Ya.. Apa yang pentingnya klip ini? Terminal bateri kereta ini menjadi salah satu punca bateri kereta selalu drain atau habis atau kong sama sekali. Terminal bateri kereta ini juga menjadi sebab kenapa kereta anda tidak boleh dihidupkan.

  Terminal bateri kereta yang sudah lama digunakan akan menjadi lusuh, berkarat, longgar dan tidak dapat menghubungkan arus elektrik dengan baik. Ia menjadi punca masalah berkaitan bateri kereta seperti enjin tidak boleh dihidupkan dan bateri kereta cepat drain kerana sambungan yang longgar.

  Dengan hanya RM 5, anda boleh membaiki kerosakan dan masalah kereta berkaitan.

  CAR BATTERY TERMINAL CLIP

  kdi

  Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

  1 Response

  1. kedai-lelaki says:

   Terima kasih atas perkongsian maklumat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.