- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • BLACK EVIA’S NCB – NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE

    New Contribution from Black Evia

    At last we have the picture of one of our KDI family members saga BLM when we have an opportunity to meet each other at Restoran Tupai-tupai near Dewan Bahasa & Pustaka with Black Evia and Joko. Black Evia’s saga BLM, The NCB stands for Nice Cute Black =). Overall, the saga BLM complete with full skirtings, rear mugen spoiler, rear fierce diffusers, 15 inches sport rims with 55 series of tyres that give his ride looks high and big looking car. Black according tu him is “mutu keunggulan” or in other words is the very exclusive colour. Enjoy the picture of Black Saga BLM modified picture here.

    BLACK EVIA'S NCB - NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE

    Fierce look from the rear with rear diffuser and silver finishing.

    BLACK EVIA'S NCB - NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE
    BLACK EVIA'S NCB - NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE
    Carbon fiber touch up on the rear side window panel and the 911 sticker
    BLACK EVIA'S NCB - NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE
    Black rims with black car. It fits well and look big with the wide lips rim design.
    BLACK EVIA'S NCB - NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE
    The special rav4 skirting.. (skirt geng kdi) keh2..
    Anyway, thumbs up bro! =)

    BLACK EVIA’S NCB – NICE CUTE BLACK PROTON SAGA BLM MODIFIED PICTURE

    Please follow and like us:
    error

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    142 Responses

    1. Lily says:

      Smart..:-)
      Smpi ht black xnk bg tau ly pun pengumuman tu..xpe,nti g upsi ly korek n kdi
      La..geng spoiler mcm kdi n ayezat jgk,blah la ly gne utk sidai bju.Kakaka..

    2. iz says:

      Memang smart kete Blackevia nih..orgnye pun boleh tahan gak la..hensem =)..

      Xpe Lily…konpem kdi akan bgtau kat upsi nanti…Lily datang kul bpe? Iz maybe gerak awal sikit..maybe gerak ptg nh..tdo uma kwn kat sana..ade hal sikit nak settle kan..papepun ahad nanti bolek jumpe… papepun nanti kontek2 la si Pakcik kdi..hehe..die skrg nh ngah nak ciap2 kete die tok kat UPSI nanti..

    3. iz says:

      Eh..jap2..org perempuan kalau nampak spoiler mcm nh mesti ingat nak sidai kain baju kat uma kan…ni tanda nya org yang rajin..=)

    4. azameel says:

      ni menunjukkak ke kreatifan org laki…beli spoiler dapt sidai baju skali,
      haa kan jimat dah duit tu..bleh pr ronda2 lg hehehe
      kalo baju x smpat kering nk pg office pon tape, sidai je pastu jln p office, smpai office kering la tu hehe

    5. iz says:

      Betul gak tu…kang kalau nak g camping ke..nak g mane2 snang..sidai je kat kereta..Haha…tak payah nak bawak tali nak buat ampaian..Haha..

    6. Joko says:

      Cian Black… he hee

      tak per black nanti ko letak satu pelekat kat belakang tuh tulis “Ini Bukan Penyidai Awam, Faham!” hua hua hua

    7. Joko says:

      eh.. aku ingat Black tak ader lah sahari dua ni sebab kena cuci alat untuk projek yg dia nak launch tuh.. he hee

    8. Lily says:

      Haha..
      Tgk tu,ly ckp skit je..pastu korang yg tmbh2.Jgn lbh2 nti black ngajuk.
      Ingt x time kta bhn kdi dlu?smpai mrajuk pokcik sorg tu.Huhu…
      Tp btul lps azameel komen ly siap dok byangkan andai black sidai kain dkt spoiler,pastu kreta 2 jln.Mst melayang mcm bndera berkibar.Haha..
      Tp jgn lupa ltk penyepit dkt penyidai,nti mlayang pulak bju 2.

    9. kdi says:

      eh.. mane de kdi majuk dulu.. tu main2 je.. hu2.. alamak nmpaknya Lily ni mmg anti orang pakai spoiler tinggi cam kite ar kan black? xpe2.. sat agi kat upsi nak sidai Lily lak kat spoiler kdi. tgk ar..hu2

      tapi kan, bagus gak idea korang tu. ingat nk try ar lepas basuh baju, terus sidai baju kat spoiler n bawak jalan2. nk tgk bape lamer bleh kering. pastu kita buat peraduan teka bape minit baju tu kering lak.. kah2.. =p

      aah la kan.. black evia mesti bz.. xpe minggu dpan kitorang dtg tlg.. hu2

    10. hai sume…wah..cantik kete ko black..ruginye aku xdtg…
      sori la kengkawan…hal kecemasan la hari tu…rugi tul x dpt dtg hr tu..adus…

    11. Lily says:

      [email protected]
      ko lg rugi x trun upsi smlm..

      black evia..
      kami phm ko lg ade urusan pnting dr upsi smlm.
      Wlau apepun aku nk jd org 1st ucap ‘congratz’ dlm thread ni utk ko…:-)

    12. huhu..nk wat mcm mne…kalo ikutkan ht, nk jer turun g sane..
      tp mcm² hal plak yg ade..hmm…

    13. Lily says:

      [email protected]
      xpe,kami phm.
      wekend ni diaorg nk trun sabak bernam ko join ar..
      tp ko xdpt ar jmpe aku sbb aku xdpt join

    14. xleh nk janji la dpt join ke x..nnt la aku tgk keadaan..kalo wife aku ok, ble la aku join korg skali..
      teringin gak nie nk join…

      joko, ko ckp black nk cuci ape?..

    15. Joko says:

      Kejam,
      he heeee cuci kuali, pinggan mangkuk, dan tak lupa sudu dan Garpu… itu aje.. kan kan… eleh cam tak biasa jer ko…

    16. ohh..alat utk memasak rupenye..hahaha….
      hehe..aku mmg x biase..aku kene marah dgn mak mertua aku lepas majlis sbb sibuk² kt blakang
      nk basuh periuk..hehe…menantu sulong la katekan..huhu..

    17. Joko says:

      Kejam,
      Beruntung lah ko, aku kena drill gila2 punya, ader ker patut pak mertua aku malam pertama ajak aku ngacau dodol… Peh.. menguji kejantanan aku betul, tapi aku boleh maintain pegang senduk tu dari awal sampai dodol tu likat, bukan sikit , sekawah besor ko… Aku pun menantu sulung gak.. apa2 hal aku jadi kaunselor adik2 ipar aku, tangungjawb beb.

      Black ni kemana hah ! Tak kan sibuk sangat ikat samping sampai tak sempat nak jengah kat sini. may be kat kg belum ada line internet kut…

    18. mmg xptt betul la pak mertua ko tu..mlm pertama mne ble kacau..haha..
      si black tu mne nk igt member lg dh…almaklum la..baru dpt bini…yg lain lupe la kejap..

    19. Joko says:

      Kejam,
      tapi tak pe lah, lepas tu ada orang tolong urutkan badan yg lenguh2 tu.. hee hee ops Tuuuuut…

    20. Lily says:

      Ehem2..
      Korang ni borak hal org kwin la pulak!
      Ly x blh join lg ni…:-)

    21. hep…org lom kawen xleh join..haha…nk join kene kawen dlu…

    22. Joko says:

      Yelah , sempena meraikan kengkawan kawen, kena lah citer pasal kawen, tak kan nak citer pasal bola plak…

      Time Lily sok, same ajelah kitorang nyakat.. tungguu saje hari kome..

    23. betul²..nnt time ko kawen nnt kene gak…
      si black nie nsb baik x satu ofis ngan aku..kalo 1 ofis lg teruk die kene..
      haha..dlu aku pun kene mcm tu gak..

    24. kdi says:

      wah.. ni nape jadi topik kawin lak ni.. org citer pasal keter evia tu ha.. aiya.. patutkah disensoredkan pekataan2 tu.. hu2

      apela respon evia agaknya bile die masuk post ni kan.. ape la die nak cakap..

      syoknye dapat bini sampai dah xde masa tgk family kdi ni ha.. hu2.. gi honeymoon mana la tu agaknya kan..

      eh sibuk lak kite ni.

      kdi dulu time kawin (mula nak buat cerita palsu =p), ade orang datang bawak sport rim buat hadiah kawin.. alangkah bahagianya malam pertama dgn sport rim.. ahaks! alamak! harap lembaga penapisan kasi lepas kisah ni.. hu2 =p

    25. biase la KDI..terkuar topik lg..haha…
      susah nk kontrol…betul x joko..

    26. Lily says:

      Hampeh la korang ni…
      Black mmg ar xdpt komen,korang lupa ke dia buka kdi.info dkt ofis die je..
      Ni sah2 die cuti pnjang ni..
      Ly tringin ar adiah spotrim kwin nti..apa kata korang kumpul duit utk adiah ly awl2 dr skang.Sempat tu..Haha..

    27. ngah..ngah..ngah…kiteorg tau la lily..saje nk kenekan die…bile lg nk kene kan member…
      time ni la die jd bahan…haha…jahatnye aku..

    28. black evia says:

      salam kwn2 semua..
      maaf black evia sbuk start ari khmis mgu lpas.. nie bru msuk opis ngan sok,,
      kpd smua black evia alu2kn komen,pndangan & kutukan korng..;-)
      jgn risau black evia xngajuk pn..;-)

      ok..dksempatan ini black evia nk ajak kwn2 semua ke mjlis prkahwinan black evia ahd nie
      26/07/2009 family kdi semua d jmput hdir.. ;-)

    29. yelah black…mane x sibuk…biase la pengantin baru la katekan..haha…
      kang kate lebih² kang kene sensored plak ngan KDI..haha..

    30. Joko says:

      Black , jambul ko dah jatuh lum, bukan aper takut tak sempat kering rambut tu.. hua hua hua toooot!! (kena potong lagi)

    31. joko, xlme lg, si black tu pandai la tu..time nie die kene ckup²…
      tgk nnt time member lg lak yg kawen, kompom jb geng kite gak..haha..

    32. Joko says:

      Tapi aku ingat kan kejam, pasal dia ada satu lagi ceremony nak panjat tangga pelamin hujung minggu ni, mesti mak mertua dia pegang kunci bilik punya, main jeling2 ajer lah dari jauh…. hua hua hua.. kau kau punya Black kena sakat….

    33. haha..black mane kau..senyap jer…xnk tepis² ke ape yg kwn² ko ckp nie..
      diam maknenye betul..hahaha….

    34. Joko says:

      Black ko nak Kdi buat kan stiker untuk keta BLM Black maria ko tak, nak tulis “Just Married” atau melayu kan “Baru Kawen”… hee hee

    35. Joko says:

      Black ! , kemana kau ?… tengah hari lunch pun nak balik rumah gak ker..??? hhee hee

    36. hehe…teruk black kene hr nie…

    37. black evia says:

      joko..
      adoii.. hbis aku kna kutuk lg mgu nih!!..
      jgn buat “just married” tp buat la “Now come Back”.. btul x kwn2??..;-)

      [email protected]
      dtg la.. meriahkn mjlis, kdi, ayezat dgr2 pn nk join.. meh la.. turun kg ku.. hehehe..

      lily..
      kdi ader kc x kad?.. emm aku ?..;-)

      achik..
      klu xleh drive sndiri mtak bapak antar kn pn buleh..
      achik kn bdk baik..

    38. black, aku xjanji..kalo xde kelas, aku join..
      kelas aku nie kadang² gile sket..tiap mggu ade..kadang² lgsung xde…
      kalo aku xde kelas, aku dtg k..

      psl kene kutuk tu biase la..aku pun dlu mse nk kawen kene kutuk gak..lps kawen lg teruk kene ngan budak ofis..

    39. oo..lupe nk pesan..ko tu baik² sikit..jgn sampai alligment lari plak…
      dh nk bersanding dh..kang org perasan plak…

    40. Lily says:

      black evia..
      Ye En.Fairus..Ops!T’lps nm..:-)
      Ly dah dpt kad kwin kdi bg,tp xdpt la rsanya g sne..kbetulan abg mbr kwin date yg sme,lgpun ly x pndai jln sne kalo xd mbr,ari2 pun g tg.malim akak umh yg tmnkn tnjuk jln.
      Tringin ar tgk muka ko,ko sorg je geng yg rpt aku x tgk muka lg.

    41. lily,
      aku xdpt lg tgk muke ko..
      nape ko xletk gmbr ko dlm fs..

    42. black evia says:

      opssss.. lily apsal sbut2 name dak mane tue?..
      ooo..dak ko jmpe kt upsi ekkk?…;-)

    43. black evia says:

      lily..
      tue la psal, emm..apapun bak kata c otai kita joko..
      aku ada jmbul d dpan.. pacak2 rmbut aku..
      ada iras2 cam kartun gaban..;-)

    44. black evia says:

      lily..
      la,ye ke xdpt dtg..;-( igt kn lily leh arr join kdi n yg lain..
      aku pn nk jgk tgok can ner c lily nih!!..
      ada potensi x klu aku sangkut ky blkang spoiler aku tue.. haahaa..

      joko..
      black evia xder la smpai kna kcau dodol,tp..tu ha.. bsuh periuk adola..
      bkan skit bnyak2.. adoi..semput den!!
      mgu nie pn da lg lak tue.. sabauu je la..

      [email protected]
      peh!!.. aku pn hrp cam tue jgk,klu 1opis ngan ko.. pdih la jwb nya
      tlingar aku dgar spec right ko tu kn??..;-)

      kdi..
      la..jgn sdih2 ye,black evia xkn lupe geng family black evia kt sini..
      mklumlah tgh sbuk..emmm hahaha…
      eh..dtg tau..iz,azemeel,admin,n smua fmly kdi;-)

      korng dh kutuk2 aku.. so knalah dtg..;-)

    45. black evia says:

      opppps!!..
      tmpang sibuk..
      kwn2 aku nk tnya mano pergi nya c ayezat?..
      lamo aku xdgr brita dia..

    46. kdi says:

      ayezat?

      die sibuk kaco awek baru..ngah cari jodoh nak kawen ar tu.. keh2.. ok nanti kite jumpe d kampung ko black.. =)

    47. Joko says:

      Black,
      Aku kalau sempat aku datanglah, nak janji tu tak boleh sebab pagi tu ada majlis kat Seremban ngan MB N9. Kang aku sampai malam sangat takut kacau daun pulak, apa2 pun aku wakilkan kepada KDI dan kengkawan yg lain lah.

      KDI,ayezat,iz,azamel dan mereka yg masih bujang lagi (lelaki aje) pergilah majlis tu, ambil semangat orang kawen tu.. nanti boleh cepat2 sendiri pun kawen, jgn leka kawen ngan kereta ajer, walaupun kedua2 nya boleh perabis duit.. hee heee (adalah yg nak marah tu)

    48. black, asal nama [email protected] tu pun sbb
      aku suke kenekan org kaw²…member aku sume pggl aku kejam…
      tp kene tgk keadaan gak la…kalo org tgh marah, xde la aku kacau..kang saje je aku kene blasah…haha..

    49. Lily says:

      [email protected]
      hua3..aku low profile.nk tgk muka aku kne jmpe..:-)

      black evia..
      kmpunan la ko nk sngkut aku dkt spoiler ko.Hehe..

    50. achik says:

      black evia..
      ayezat tgh sebok p tgk paip pecah…hahaha (jgn mrh ek)

      joko…
      awat tok laki je..kt gurl2 ni xnk bg nasihat gak ker…huhuhu…

    51. zamgombak says:

      buruk..huduh…! pemilihan spoiler kurang menarik… skirting pun biasa tak menarik langsung..! pemilknya tak kreatif! bagi markah kat ngko A- jew..gehehhee

    52. Joko says:

      Achik,
      Ye lah yg nak masuk minang lelaki, itu pasallah kena gerakkan semangat lelaki dulu… tak pe lah , untuk anak2 kaum hawa, pakailah cantek2, mekap bagi manis, sopan santun, tak perlu seksi2, nanti sakit jantung yg menyaksi, business card jgn lupa bawa, manalah tahu kut ada yg berkenan boleh bagi business card… hee heee..

      Lily,
      Apa2 ajer boleh asal jangan pak cik dah le… i elegic dgn panggilan tu.. hee he
      Alahai low profile lak minah ni.. e che che… anyway u all semua kira okeylah tu… tak boleh jek lebih2 kang lupa diri… hua hua hua

      Black,
      Nak ngelat basuk periuk, buat2 lah sakit, cam tak biasa plak, beli MC… hee hee

      ayezat,
      Hansome boy!, tengah adjust awek baru ker ?, emmm termasuk yg baru, dah berapa awek ko dapat.. hee

      KDI,
      Rezeki masing2, bior lah..

    53. Eder says:

      ak rse klau msuk spotrim lg besar lg ok……o wrne lain
      spotrim tengelam ditelan warne hitam kete2……

    54. black evia says:

      korang nih.. klu x sakat aku x sah kn.. tp xpe black evia sporting..
      salagi terpacak rmbut ku.. itulah dia black evia..;-)

      eder..
      emm..ok gak pndpat kotue, xper black evia akan usul kn kmudian..

      zulgombak..
      huduh ekk..;-), xper2, kang lawo2 ado orng ber knan dh aku xjd naik pelamin nti.. hahaha..
      klu ko ada ider kc lah kt aku.. tuk kc lbeh ganazz..kt bLm cute aku nih!!..

      achik.
      awekzz??..c ayezat bnyak awekzz.. bkn ke ko slh 1 nya..hua hua hua..

      lily..
      low profil konon,pegi da..;-)rugi la ko lily x dpt tgok aku bertukar jd gaban.;-)

      kdi..
      caya lah bro.. cam nie arr.. black syang..;-)
      emm.. nie kna buat vip seat tuk kdi nie..huhuhu..

    55. Joko says:

      Black ,
      Amcam dah naik keja lum ? … hmmm ker masih menyanyi lagu Pukul 3 pagi, macam PRamlee tuh..

    56. joko, xkan nk naik awl² ko..org tgh honeymoon lg tu..haha..

    57. Joko says:

      Kesian kat BLM black, mesti lama tak gerak dah tu.. hanya satu pesan aku, jangan sampai air bateri dia kering dah lah.. he heeeee hee

    58. air bateri kering ye….haha…

    59. Joko says:

      Bukan aper, bila keta ni di jemur kat matahari lama2, dia boleh kering, termasuklah dashboard bleh bunyi2 bila dah kecut dan faded, seat dia jadi keras, dan air bateri kering terpeluap dan power akan turun… kan ? kan ?

    60. achik says:

      joko…
      btol ker semue 2…ni maen2 ke btol2..

    61. hmm..yelah kot..org pun kalo jemur hari² kering gak kan…
      huhu..kete aku hr² bejemur…nk kene psg khemah nie…

    62. Lily says:

      [email protected],joko..
      Eh!bkn bateri blm mmg pkai bateri kering apa?xpyh tggu jemur mmg dh kering.Huhu..

      joko..
      Own..ptut ar aku pnggil ko pakcik ko x lyn dkt upsi?wt do no jerk!atau mmg ko x dgr?
      Nk tau umo ko blh?jgn2 bya yop aku kot.Sbb yop aku punye ank sulong dah umo 23,pmpuan.Mmg cun..mcm maksu die.Huhu..

      black evia..
      wah2,lmbt msuk krja?g honeymon dkt mne ni?bgtau ar..bkn kami nk skodeng pun.Kui3
      xpe,aku dlm proses memujuk kdi utk dptkan password utk tgk gamba kwin ko..kalo dpt,dpt la aku tgk rmbut gaban ko tu,jgn2 sepesen n ayezat ape rmbut korang ni?

      zamgombak,eder..
      xpela black dh t’silap dlm pemilihan spotrim.Tp xpe..yg pnting die x t’silap plih wif die.
      Skang ni wif no.1 k,2nd br car..:-)

    63. Joko says:

      Lily,
      Ohh ko tak tengok lagi gambor kawen tu.. bini Black iras-iras macam Azza kumpulan elite tu, cuun ! memang tak kuar rumah lah Black sebulan dua ni.. hua hua hua

    64. Joko says:

      black,
      jawab ee tahun ni ekau berayo kek Pilah lah yo ,samo mo den, buleh raso lomang paneh ngan rondang kampong..buleh lah den datang berayo kek kampung bini ekau… hee hee

    65. iz says:

      Black..
      betul la ckp ko aritu…..kite boleh jadi tag team..haha..sebenarnye..mase pegi uma ko..aku teringat satu nostalgia lama..masa zaman sekolah rendah dulu2…masa umo aku 12 tahun, darjah 6 la….aku pnah jd wakil daerah..pastu bertanding kat sekolah keb batu 38…betul2 dkt dgn uma ko…pastu..lepas pertandingan..aku g salin baju kat sekolah agama dpn sekolah keb batu 38 tu.. itula kali terakhir aku g skolah tu.. pastu ahad lepas pegi smule..terus aku teringat nostalgia lama2 mase kecik dulu…..xsangka lak boleh dapat kawan yg tinggal dkt ngan sekolah tu…ko mesti mase kecik2 skolah kat skolah batu 38 kan?? hehe

    66. Joko says:

      Lily,
      Pernah satu ketika dulu, aku baru nak belek2 perabot kat kedai, bila pelayan tu tanya nak aper pak cik, terus aku angkat kaki blah pegi kedai lain, bini aku jelaskan kat gurl tu, baru dia faham.. Bukan aku suruh panggil abang, tapi panggil encik pun dah lah. Buta ker dia tu.. hee hee saja tak mau terima kenyataan. padahal umor sebaya ngan Bekas MB selangor… ops

    67. eh..org rumah black org pilah ker..ohh..kalo chenggitu, kalo kene timenye, silp² leh jmpe nie time raye…
      joko, ko blik pilah bile…ado kek sano smpi bilo…den xtau laie blik bilo…ikut bini den nk blik kmpung dio ko tidak…

    68. kdi says:

      alamak.. geng bini k pilah dah ado.. abih la.. kdi pon nak cari bini orang pilah ar.. bleh? camne eh nak ngorat orang pilah ni? ade tips2 berguna x? kui2..

      achik, tu dorang klentong je tu.. pecaya lak ultrawoman kite nih.. aiya..

      tapi kan.. bini black memang la lawa.. xde sebab kdi nk kata x lawa.. pndai btol black cari jodoh kan.. =) joko punye mata sama macam ayezat ar.. cakap bini black cam azza elite. kdi tgk bini die ade iras yasmin hani gitu.. comey jer.. jgn mara ar black.. ni puji tau.. =)

    69. Joko says:

      Okey Kejam & Black, serta teruna yg masuk suku (hhee KDI)

      Rayo ni kito jumpo kek pilah, buleh rentap main meriam buloh.. kah kah kah.. aku selalu balek dalam 3 hari lah lepak kat Pilah.. okey nanti sok sok kita arrange kan

    70. ok..nnt dh dekat² nk raye kite set balik..skrg nie xtau lg mcm mne..sbb tahun rye kt kg aku..kt segamat…
      yuhuu..nk beli mercun lebey sket la tahun nie…haha…

    71. Joko says:

      silap, teruna yg berhajat nak masuk suku hee hee
      Org N9 memang ramai yg comel2.. itu lah pasal

    72. Joko says:

      Kejam,
      Rumah mertua aku yg asal kat Gemas, tapi sebab dia orang dah buat projek bela lembu, itu yang dia orang balik tanah kampung kat Pilah. Segamat pun kira dekat gak ngan Gemas. Maklumlah mertua pesara KTM.

    73. hehe…betul tu joko..mmg comey..comey..
      kalo kt gemas dekat jela..sblh jer..sbb kg aku kt batu anam…
      aku yg kt pilah nie, kg org rmh aku jer…mak die ade kt johor gak..dekat ngan rmh aku…
      jln kaki jer..hehe..kes senang nk mintk tolong jge ank…

    74. achik says:

      geng k.pilah dh kuar dh…jgn kuar bahasa nogori dh la ye…eden xphm…trbelit lidah nk baca nnt…hahaha..
      ceh semua 2 tipu ajer…yeye achik caya…yeke muka iras2 azza elite…achik nk nengok…kdi bg la pswrd…

    75. achik, bab bhse tu xle control…kalo ade yg mule jer, mmg menjadi la..tp nie black x masuk lg..korum xcukup lg sorg nie..
      enth KDI nie..bg la password..azza elite la..viva elite la..kiteorg nk tgk gak…

    76. black evia says:

      iz..
      aku pernah sek kt situ drjah 1 je.. coz msuk drjah 2 aku sek kt klate plak..
      aku nie ketagori hdup nomad la jgk..

      joko,[email protected]
      okey2.. puasa dlu bru leh sbut raye yo..;-)

      kdi,iz&emm,ayezat&emm..
      tq kt korng cozz sudi hdir ari tue..

      ala.. bini aku tue biasa2 je.. aku pkai power gaban thap 8, tue sbb leh dpt
      cam yg korng tgok tue.. ada iras2 cam ultra women x??..hehehe

    77. black evia says:

      iz..
      nk tau leh x?..ko asal maner?..kita kn tag team..;-)

    78. Joko says:

      woit !! Black… pukul 1 tghari baru nak kuar bilik.. amboi ! amboi ! ekau…. eleh kitorang dah biasa puasa ngan bini… kut kau ajo yang… yolah maleh lah nak sobut… paham-paham sendiri yo lah.. .hee heee
      tengok tu.. sonyum yo … hari ni pakai tali leher ko tak ? kalau tak pakai, jgn lupo butang sampai ke dateh (atas)yo.. tapi tak apo rumah kampung banyak nyamuk.. ekau kobar(jawab) cam tu yo lah… jap..jap den nak golak jap.. ha haaha aahha

    79. achik says:

      weh…achik xpaham la…huhuhu…:(

      black..
      ultra2 xbleh…2 achik pnye…hahaha..amik ln yo..

    80. boto la tu joko..kito dh biaso puaso ngan bini..den bukan apo..takut si black ni kono puaso 3 bulan serturut nnt..tu yg den rsau tu..org lain dh rayo, dio
      xrayo² laie..haha…mesti bosa nyamuk kek kg tu kan..hahaha..

    81. black evia says:

      joko..
      bila kita nk lbak&santai lg?..
      aku dh tau tupai2 tue kt ner..
      Ooo..bab tue aku ltak krim gtal. klu orng tnya aku jwb kna gtal2 leher..hahah

    82. korg nk lepak kt mne lg…aku ade cuti lg 1/2 hari nie…sempt lg nk jmpe korg ngan nk g bank…
      agk² bile korg free…

    83. black evia says:

      [email protected]
      ala ko nie, aku xder kt kl..aku kt>> outstation.
      klu nk mgu dpn blh..cozz aku dh msuk kj balik.

    84. ceh…ngah honeymoon lg la nih…
      mggu depan ok kot..sbb aku mggu depan last…
      kene set ngan kawan² lain la skali..

    85. iz says:

      Black..hehe..aku asal Banting…kampung memang kat sana..hehe =)

    86. black evia says:

      [email protected]
      orit..mgu dpn kita set time..ngan kwn2 yg lain kita lpak,sntai..;-)

      iz..
      Ooo.. asal bnting ye,..yg kt panglima garang tue ker iz?..
      ada port best x kt sana ?..leh g [email protected] lyan mkan seefood

    87. Joko says:

      Kejam,
      Kan aku dah cakap , black kena kuarantin lagi, bukan sebab virus H1N1 tapi ….B1N1.. kah kah kah…
      Dah shampoo keter BLM lum, kut2 lah tersadai jer kat luar tu.. kering lak air bateri dia… hee hee

    88. kah..kah..kah….bhye nie..virus baru..hahaha…

    89. kalo ble, kite pilih hr dlm mggu nie ble x..aku kene anta borg cuti awl sket..

    90. black evia says:

      achik..
      klu cam tue.. sape nk jd raksasa nyer..klu smua nk jd super hero??..
      aku cdang joko& [email protected] hahaha (sorng predataor sorng desepticon)

      joko..
      aku nk antr g cuci la nie.. cian bLm aku nie.. dh cam keta raly dh nie kotornya..

      #klu korng tr serempak ngan aku, hon2 la ye..kdg2 aku x perasan la ..

    91. Joko says:

      Nampaknyer semua andaian aku benar belaka.. macam lagu umbrella lah pulak…
      Black. ko anto jer kat kedai cuci baru 10hinggit .. kang sakit pinggang lak nak terbongkok2 cuci bawah tayar tu…
      Lagi teruk lagi takut tertidur pulak masa lap interior kat dalam tuh..maklumlah tak cukup tidor… (nak tahan gelak lah..)

    92. nizu says:

      Bile black aku nk jd cam blackevia ni..he2

    93. Joko says:

      Nizu,
      Kalau ada sen lebih, no problem, kalau tak buat lah ansur2…. memang BLM mudah untuk kita mekap, sebab bentuk asas dia cukup mantap untuk dimekap, sekali tengok ada macam BMW, macam MERCe, macam Evo pun ader.. so ikut fesyen mana pun masuk..

    94. nizu says:

      Joko..

      Tu la…ade dt lebih nti nizu buat (nk gna dt tuk benda lain skrg ni..;) )InsyaAllah i will, thanks.

    95. achik says:

      black evia…
      orait gak 2 black…sesuai sgt watak 2 ngn dorang…hahaha…

      korang nk jmpe time keje ke…nk ajak achik skali ke o ni tok man2 jer, gurl2 xleh….hahaha

      nizu…
      xpe nizu gune duit 2 tok pe yg ptut dlu…hal kete tolak tepi dlu…biar achik wat kete achik dlu…hahaha…jgn jeles…

    96. kdi says:

      haha..

      black, dah bukak ke belum thread gambar kawin ko tu? ade byk komen menanti tu..
      bleh bukak kat sini:
      http://kereta.info/kenduri-kahwin-black-evia/

      passwordnye nanti ko mesej aku, aku kasi okey.. bukak ar.. siap berpantun agi tuh.. kui2…

    97. nizu says:

      Kdi..nizu nk tgk gak

    98. nizu says:

      Achik..
      Jeles r…he2

    99. Lily says:

      nizu..
      own..nizu pun plh blm black mcm black evia n achik ar..korang blh geng la!:-).

      geng..
      Nk bgtau arini 2 org mbr ofis dtg naik blm kale black jgk,br beli..:-).
      Sorg ambk b-line auto,sorg ambk m-line mnual.
      dgn secara x rasminya aku melantik diri aku sndri jd presiden blm dkt tmpt krja aku ini.Wawawa..

    100. kdi says:

      Nizu,

      nak password kena jumpe kitorang dulu.. x aci la kat geng2 yg dah jumpe tu nanti korang bleh tgk gambar dorang.. x syok ar.. hu2..

      Lily,
      jgn gila kuasa yer.. awak tu dah memang berkuasa pon. xpayah nak tambah2 kuasa agi.. kui2..

    101. black evia says:

      lily..
      mana blh lantik diri sndiri.. ko kna buat sms dlu.. pling popular bru blh..
      klu mcm tue ko dh kira jd GL..bkn grand lavina ye..tp gila kuasa…huahuahua…
      atau GK.. gila kentang lg 1 kali huahuahua..

    102. joko says:

      Black , Dia gunakan kuasa power puff gurl untuk menguasai area jajahan dia, nak wat camana…ok ajak diaorang masuk kat dalam ni, kita kasi raging dulu…

    103. black evia says:

      joko..
      ya btul..
      sape geng bru kita rajing dlu ..hahaha(gelak jht)

    104. black evia says:

      ye btul ckp kdi tue..
      kna raging dlu bru leh nengok gmbor.. hehehe;-)

    105. kdi says:

      hahaha.. jahatnya kome.. xpe2 kdi join sekali.. =p

    106. Joko says:

      Sedang menanti dengan black sambil tanduk dah mula kuar (Grrrr…)

    107. black evia says:

      joko..
      yerrr mmg btul.(asyik aku je kna raging nk gak jd moster plak)
      meh kita nengok.. mangsa2 seterusnya..haaahhaahahahaa!!
      (dialog jin tgh gelak dlm gua)ahmad albab.

    108. kdi says:

      haha.. tu dia.. tgk siapa berani masuk.. taring dah panjang 6 inci nih… aum!!!

    109. iz says:

      Alamak..kdi dah mengaum..takutnye..haha =p

    110. Lily says:

      Spe yg berani nk raging bdk2 br ni hah?Ini powerpuff gir dtg m’bantu.Hua3

    111. Dang Eiya says:

      korg nii wat dang gelak sorg2 jerr…

    112. oit..oit..aku pun nk join korg la raging org…
      boring nih..mls nk wat keje..raging org pun best gak nih..

    113. black evia says:

      [email protected] ko mkn apa tu,bak arr skit?..
      aku lum lunch lg nie..

    114. oit black..ko launch kul bape..puase ke ape..ganti taun lepas punye ek..haha..

    115. kdi says:

      haha.. black ganti siap2 utk tahun ni punye.. maklumlah org baru kawin.. alamak! terlebey sudah! =p

    116. Joko says:

      Tak sangka black badan sekeping, tapi makan kuat.. ni mesti nak ganti kabohidrat banyak dah bakar… kah kah kah…
      Black aku jamin dalam setahun dua ni, mesti berat badan ko naik kurang2 5 kilo. lepaih tu, seluar yg saiz 29-30 tu ko simpan ajer lah nanti kat muzium sebab dah tentu pinggang mengembang… kah kah

    117. kah..kah..kah..black dh jd bahan balik dah..habis la ko black..

    118. black evia says:

      ceh..korng..
      bhan la geng bru..nie x..asyik2 aku je..
      kt sini aku,kt pntun2 pn aku gak..kt chit chat bLm sinun pn aku gak yg kono laie..
      adoii..

      joko..
      weh!!.. mano buleh cam nie td ko gak ckp nk raging geng bru.. nie ko raging aku blik..
      mana aci cam ni..huhuhu..

    119. haha..abis tu nk wat mcm mne black..biase la org baru kawen..mmg memanjang kene jer…
      aku dlu pun kene teruk jgk…tp bile time member lain kawen, siap la..
      jd la mcm kes ko nie..haha..

    120. black evia says:

      xpe [email protected] terima raging dr korng semua..
      tp awas! pasni sape2 kawen plak,siap lah dia..
      msa tu plak aku akn mgganas…aummmm..hahahahaha

    121. joko says:

      Black , itu baru warm up, sementara tunggu daun baru… ape2 hal aku memang suka nyakat ko.. muka kesian ajer..
      Amacam dengan lunch date besok, dah tentukan tempat ker lum?

    122. black evia says:

      aku jd..sok tgh ari aku tgu tmpat biasa k?..
      jgn korng xder tau?..
      kang.. adoi!!
      weh sape luku kpla aku nih!..
      kllj

    123. iz says:

      Eh..black…
      ngah tgok gmbar kete ko nh..tetibe aku prasan..ko xpasang ekzos tip lg eh? aritu xprasan lak..kalau pasang mesti nampak smart lg..hehe.. lawa silver lining yg ko buat kat blakang tuh…hehe..

      Aku nak balik kampung pas maghrib nh..yg pasal seafood tu…die byk time mlm2..kat kanan kiri jalan pnuh seafood..tapi mlm jela diorg bukak..siang sush skit nak carik..even kat tepi laut..=)

    124. norman says:

      Blakang kalau buat air diffuser cun woo.Tadi gua nampak ade satu mamat s’pore pakai BLM gunakan R3 bodykits siap ade rear diffuse.Body pun tak labuh sangat,Ekso tak bising sangat.Rims Rays tak silap.Lawa betul!

    125. Lily says:

      norman..
      rear diffuse mcm ne rupa die?

    126. black evia says:

      iz..
      exzos aku lum buat lg..
      emm..tgu la kemunculan terbaru nti ekk..

      norman..
      aku igt pn nk pasang gak cam ko ckp kn tue..
      nti aku survey acc tgok k.

      lily..
      eh.. ko pn ada..;-)

    127. Lily says:

      black..
      Ade la,Np?aku xblh msuk komen dlm post kreta ko ke?blasah kang nk?Haha..:p
      Wei,ape binatang rear diffuse 2?

    128. black evia says:

      lily..
      yg aku tau cam gmbar atas tu,gak (yg aku cat silver tue).. ada jual kt kdai..
      ko tnya je..dia klu ko ltak kt bLm ko.. laju Ooo.. mcm jet.;-)

    129. Lily says:

      black tpu,black tpu..mne blh blm laju mcm jet!

    130. black evia says:

      lily..
      iye la, laju.. Ooo..
      tp aku bwk keta perlhan2 je skrng..
      mklumlah igt orng tersayang..;-)

    131. Lily says:

      Ai black..x msuk krja lg ke?sudah2 ler tu cuti rya nya..:-)
      Dr pic ni ape lg yg ko dh tmbh mod lg wei?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)