- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • BAHAYA ALAT TURBO FAN JET SURBO SEBAGAI AKSESORI ENJIN!

    Brader dah bagitahu banyak kali. Bukan kami je, ramai pomen-pomen bengkel specialist di luar sana pun dah bising pasal brang ni. Tak kira lah nama nya turbo fan ke, jet ke, surbo ke, soft turbo ke air turbine ke, asal rupanya sama macam ni, jangan lah pasang dalam kereta korang.

    Alat ini boleh menjahanamkan kereta apabila dipasang di bahagian air intake, bilah kipasnya boleh patah dan masuk ke dalam engine sekaligus merosakkan internal parts. Jawapannya, kena overhaul lah bang kalau tak bernasib baik.

    Dah banyak kes begini terjadi. Dari kononnya nak rasa power dengan kos rendah, sampai kena ribu-ribu untuk repair pulak lepas tu. Baik sumbat je turbo sebiji bolt on turbo pada engine tu.

    So, sesiapa yang masih terfikir nak pasang, lupakanlah.. Brader tahu memang banyak lagi kedai aksesori yang jual alat ni dengan macam2 ayat yang mengatakannya bagus. Tapi kalau dah rosak enjin, sendiri ingatlah lepas tu.. Sampai2kan lah peringatan ni pada geng2 lain ok..

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    1 Response

    1. Idzhar says:

      boleh review mengenai boost bottle.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)