Ask Kdi : Opel Problem – Masalah Kereta Opel

Kdi reader :
ade sape sape pnah buat opel punyer kereta x kat sini…masalah die wheel speed error..fault code p1723..
opel combo z1.3dtj…bole tolong kwn settle problem ni…ape mau bikin lg..

image

Opel problem – Masalah kereta Opel

Kdi:
Kereta opel ni rare bro. Tapi kalau wheel speed error selalunya lead to wheel speed sensor atau ABS sensor. Ada keluar lampu amaran ABS tak? Kalau ada memang kena tukar la tu. Salah satu speed sensor dari 4 tayar tu dah rosak. Harga sensor selalunya RM 100++.

Sesiapa pemilik kereta Opel ada hint, problem dan solution sila share di sini.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

2 Responses

  1. yuzri says:

    Utk part 2nd,whatsapp 0133092101 Yuzri

  2. Irwansyah says:

    Wheel speed error ni mcm mcm bole jadik..clutch slip..clutch bearing jem..clutch actuator jem…clutch actuator pump jem…n mcm mcm…batery x kuat pun bole kuar wheel speed error…so biasenye kwn bikin clutch actuator moto…opel ni kire sarapan je kat bgkel ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close