- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • Ask Kdi : Opel Problem – Masalah Kereta Opel

    Kdi reader :
    ade sape sape pnah buat opel punyer kereta x kat sini…masalah die wheel speed error..fault code p1723..
    opel combo z1.3dtj…bole tolong kwn settle problem ni…ape mau bikin lg..

    image

    Opel problem – Masalah kereta Opel

    Kdi:
    Kereta opel ni rare bro. Tapi kalau wheel speed error selalunya lead to wheel speed sensor atau ABS sensor. Ada keluar lampu amaran ABS tak? Kalau ada memang kena tukar la tu. Salah satu speed sensor dari 4 tayar tu dah rosak. Harga sensor selalunya RM 100++.

    Sesiapa pemilik kereta Opel ada hint, problem dan solution sila share di sini.

    Please follow and like us:
    error

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    2 Responses

    1. yuzri says:

      Utk part 2nd,whatsapp 0133092101 Yuzri

    2. Irwansyah says:

      Wheel speed error ni mcm mcm bole jadik..clutch slip..clutch bearing jem..clutch actuator jem…clutch actuator pump jem…n mcm mcm…batery x kuat pun bole kuar wheel speed error…so biasenye kwn bikin clutch actuator moto…opel ni kire sarapan je kat bgkel ni..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)