Ask Kdi: Masalah Radio Player Tidak Dapat ON

Saya guna pendrive dekat usb port dalam kereta and then masa tutup radio just biar je pendrive kat situ. Then, bila saya try nak on radio xdpt pun. Saya try cabut pendrive and pasang balik. Barulah saya boleh pilih nak dengar radio or lagu dalam pendrive. Masalah sekarang ni, kalau saya xpasang pendrive tu, radio xleh nak on. Mcm mana nak buat ni? Radio saya ada masalah ke?

image

Kdi:
Bro, kereta ape? Sama ada radio atau pendrive yang problem. Cuba pakai pendrive lain yg ada 1 je lagu. Tgk mayb die lambat nak on sebab nk loading playlist banyak sangat. Kalau dah susah sangat, tukar aje lah player double din touch screen yang lagi bagus.. banyak yang murah di pasaran.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close