- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA MALAYSIA BAKAL DIBOIKOT JIKA TIDAK AMBIL TINDAKAN TEGAS TERHADAP CARYN YEAN (ANG SUI YEAN) AKIBAT KENYATAAN MENGHINA AGAMA ISLAM
  • Ask Kdi : Masalah Mercedes Benz W126 1jzgte Auto

    saya ada kereta w126 280se dah convert engine 1jzgte auto

    1)masalahnya saya rasa minyak kereta kuat sangat kadang2 2 hari rm50 kadang sehari rm50 kalau bwk laju laa…

    kuat sangat tak minyak?

    2) gearbox asal w126 280se tu mcm lembab dan mungkin sebab minyak tu kuat sangat…
    boleh ke saya tukar gearbox lain?

    sorry saya tak expert bab2 teknikal

    kdi: Pertama sekali, salah menyatakan pnggunaan minyak dalam unit hari. paling tepat adalah dalam km/liter. jadi tiada siapa tahi berapa km anda jalan untuk setiap jika guna hari. sila nyatakan nilai yang tepat.

    kedua, kereta lama, jika tidak diselenggara dengan betul, memang akan kurang prestasinya.

    ketiga, boleh tukar gearbox janji model itu boleh fit pada enjin.

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    3 Responses

    1. Abd Aziz Saad says:

      Saya guna Merce W126 S Class ..Enjin M103… masalah gear box saya bila run to 100km gear akan melantun balek ke gear 3. Dan kadang2 langsung btidak mahu ke gear tiga hanya pada Low. pohon nasihat utk tindakan dan memahami apa kerosakan.

    2. Azli says:

      Saya ada w126 280se….cadang nak tukar engine 1jz…blh cadang bengkel mana…klu blh kaw gombak

    3. kdi says:

      Azli, search bmw convert club kat fb

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.