Ask Kdi : Gasket Head Baru Pasang Bocor

Kdi reader : Masalah saya , ada buat top overhaul honda sm4 dan sy tak tahu kerete tersebut sudah tukar enjin Accord sv4 . Bila ukur gasket lama dgn sv4 tu lebih kurang sama cuma kurang satu lekuk pada tengah2 gasket tu. Dan sy pasang jugak lah sbb tengok mcm tak ada masalah . Tapi bila sy sudah siap semuanye, sy masuk kan air, air keluar laju dari gasket tengah bawah ekzos . Gasket tersebut tak sama ke ?

image

Kdi:
Bro, kalau model enjin dah lain, sure lah parts pun dah lain. Walaupun nampak sama. Kebanyakan gasket kereta semua nampak lebih kurang sama. Kalau salah part number, memang tak ngam.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close