• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

APA KATA PEMILIK-PEMILIK PROTON SAGA BLM ? SHARE YOUR OPINION ABOUT PROTON SAGA BLM HERE.

proton saga blm

 Proton Saga BLM kepunyaan pembaca setia kami, Saudara E.J.

Seperti yang kita telah ketahui, Proton telah melancarkan Saga BLM yang telah dapat menawan hati ramai rakyat Malaysia. Proton Saga BLM merupakan kebanggaan Proton sejak mengeluarkan model lama Saga pada tahun 80an yang lalu.

Apa yang terdapat pada Proton SAGA baru ini menjanjikan kepuasan serta kelainan ketara berbanding model lama Proton Saga. Reka bentuknya yang elegan, dibina khas untuk setiap perjalanan, menjimatkan minyak, serta mempunyai kemudahan-kemudahan yang paling bagus dalam kelasnya.

Proton SAGA is made is made for your every journey. Elegant design, fuel-saving next-generation engine, and many more innovative features make in the best in its class.

Dengan harga yang berpatutan iaitu antara RM35 ribu ke RM45 ribu bergantung kepada jenis model dan aksesori tambahan, kereta Saga merupakan kereta yang sesuai untuk semua rakyat Malaysia.

proton saga blm 4

 Proton Saga BLM

Seperti edisi proton yang pertama, Saga direka khas untuk semua orang. Ruang SAGA baru ini lebih panjang, lebih lebar serta lebih luas. Proton SAGA baru menawarkan ruang kabin yang paling bagus dalam kelasnya yang berkapasiti 413 liter pada bahagian boot belakang amat sesuai untuk mereka yang membawa muatan banyak.

Like the very first edition, the SAGA is built for the people.With a longer and wider body plus extended overall length, the SAGA offers the best cabin space in its class, not to mention a grand 413 litre boot capacity.

Malahan kabin pada SAGA baru ini direka khas untuk beroperasi dengan lebih lancar dan senyap.

modified saga blm 2

 

Proton Saga BLM juga direka untuk memenuhi standard keselamatan antarabangsa dengan mempunyai chassis dan struktur badan yang lebih kuat ditambah pula dengan beg udara pada bahagian tempat duduk pemandu untuk perlindungan keselamatan.

Designed to fulfill international crash safety standards, the SAGA’s reinforced chassis and body structure plus driver’s airbag will always be there to protect.

Enjin Campro 1.3 yang disertakan pada Proton Saga ini dilengkapi dengan teknologi Integrated Air Fuel Module (IAFM). Sistem kemasukan udara yang baru ini dapat membantu enjin ‘bernafas’ dengan selesa dalam apa jua kelajuan bagi membolehkan enjin bergerak dengan lebih efisien dan berprestasi tinggi serta menjimatkan bahan bakar.

The CamPro 1.3 now has Integrated Air Fuel Module (IAFM) technology. A new air intake system, it helps the engine “breathe” better at any speed to provide greater fuel efficiency and performance.

proton saga blm 2

 Padanan Sportrim yang sesuai. Beberapa modifikasi akan dibuat lagi oleh pemiliknya.

Berdasarkan fakta pertandingan yang dianjurkan Proton daripada Glenmarie ke Gopeng iaitu lebih kurang 200km, Saga BLM boleh bergerak sejauh 44.7191 KM untuk setiap liter petrol.

Tapi pendapat kebanyakan pengguna Saga, hanya RM10 untuk setiap 100KM. (RM1.80/liter petrol)

Proton Saga Comes with 7 desirable colours:

Generic silver, Chili red, Granite grey, Solid white, Zircon green, Metallic black, Mountain blue.

Spesifikasi Proton Saga Model N-Line, B-Line & M-Line.

Model enjin CamPro 1.3, 16-V, DOHC, 40 Liter Petrol.
Power & Tilt stereng bagi semua jenis model.
Kelajuan maksimum 155kmj bagi transmisi automatik dan 160kmj bagi transmisi manual.
N-Line = tayar 175/70R13 rim tayar besi dengan penutup tengah.
B-Line = tayar 175/70R13 rim tayar besi dengan penutup keseluruhan.
M-Line = tayar 185/60R14 rim tayar besi dan aloi.
Power window hadapan, remote kunci dan sistem penggera hanya untuk B-Line & M-Line.
M-Line = Beg udara, pintu dan tingkap elektronik, tempat duduk boleh ubah ketinggian dan reverse sensor.
Kunci utama dan radio serta CD bagi semua model.


Bagi mereka yang berminat kepada modifikasi, pastinya anda boleh menggunakan kreativiti anda untuk meletakkan bodykit yang sesuai untuk kereta anda. Anda boleh berkongsi pendapat anda dengan kami. Seperti saudara E.j yang telah memberi kami gambar keretanya. Beliau juga ingin membuat beberapa modifikasi pada keretanya.

proton saga blm 3

 Hitam yang elegan.

CUSTOM BODYKIT DAN SKIRT PROTON SAGA BLM YANG TERDAPAT DI MALAYSIA

modified saga blm 4

modified saga blm

modified saga blm 6

 

 

 



 



 

 

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

iz

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

1,156 Responses

  1. Nizam Blm says:

    hye Bro…Leh kongsi pic….

  2. iz says:

    Bole saje Nizam..sila2.. klu da ade buat mod ape2 boleh la kongsi kat sini nanti..average bpe habis tok mod tu..pastu mod ape yang da buat..boleh kongsi ramai2

  3. arep says:

    sungguh kewl.. kinda like it

  4. madie says:

    assalamualaikumm…….alo bro!!!! kat ner nak cari body part dlm kuantan ni?

  5. iz says:

    waalaikumussalam..madie..
    tgu jap..nanti aku tnye member aku jap..yg saga blm hitam tu member aku punye..org kuantan gak..die ngah nak tkar spring, ltak spoiler, bodykits and diffuser..nanti aku tnye die..audio die da wat..

  6. iz says:

    madie..member aku ckp nanti die bgtau..die mlm nh ade exam..boleh la jmpe die nanti..sebb die pun org kuantan..

  7. E.J says:

    to madie…ko cari area stadium..kedai yg bukan menghadap ke terminal

  8. E.J says:

    klu design airmaster mahal skit tp berkualiti…aku pun tgh kumpul duit..duit byk abis kat audio sport rim ma…17`inch..mana thn beb..agak x sedar diri la..tp so far aku pakai x da mslh..same mcm rim OEM 14` inch proton…

  9. iz says:

    E.j…tayar kete ko xsgkut ke body ke msuk rim 18″?

  10. E.J says:

    18`????17` laa…aku x tukar spring mmg sangkut bhgn blakang kalu bwk rami..so aku nasihatkn pada yg berminat nk pakai rim sukan 17` pda kete saga blm ni kena berhabis duit skit tukar spring blakang yg agak keras skit..mmg x nafi kete ni dikuarkan dgn spring blakang yg amat lembut..tp utk pemnduan yg selesa..spring OEM ni mmg best

  11. MJ says:

    HMMMMMM,I BTUL2X KECEWA KELUAR BLM BARU NIE LERRR………KIMPALAN BAWAH DASHBOARD LANGSUNG TAK DI UNDERCOAT KE ATAUPUN SPRAY……CAM TAK PECAYA PROTON BUAT KERETA MAINAN KE???….HARAP KAWAN2X YG NAK KELUAR BLM CHECK DULU KALU PENTINGKAN SAFETY K…….

  12. Norman says:

    Gua punye Singapore M-Line auto,so far so good dah sampai Perak pun.second version full power window,LED light lagi best.Very reliable compact sedan.Gua ingat nak masuk 15 inch big end rims lah..

  13. amir says:

    salam…
    nak tanya pendapat korang la.. aku ada pakai kete saga blm jgk la. warna merah. dah makeup dah sikit2. tambah spoiler dengan bumper sume..kat depan, dekat dengan jaring2 dan no plat die tu aku cat hitam. so nak tanya pendapat la, sport rim warna pe sesuai aku pakai dan saiz pe yang ok sikit la. nak pakai saiz 17 @ 18 risau gak.

  14. mohd shahruddin says:

    kereta buatan Malaysia memang lawa2 tetapi tiada kualiti.Pakai x 50k km setahun elekronik memori dah rosak.Pergi pusat servis kulai katanya switch gear box.pergi pusat servis plentong katanya autoneter rosak.kita tahu elektronik box yang rosak.kereta sya proton pesona auto.kawan sya pakai sevve pun kena manual pun kena simtom yg sama.kenapa ,mengapa pusat servis x berani mengatakan elektronik box rosak….kenapa//?????????????tolong cari jln penyesaian…
    terima kasih

  15. amir says:

    kalu pakai rim saiz 16” ada masalah pe2 tak. aku punya kete auto.. takut minyak lagi banyak gune ke..

  16. iz says:

    Emmm…kwn aku E.j yg pkai saga CCF 5740 dalam gmbar tu die pkai rim 17″…die kate xde pape prob..ok je.. sportrim biasenye ringan..so..fuel consumption ok rsenye..

  17. amir says:

    iiz.. member ko ej tu pakai rim 17” lama mane dah…tak sangkut kat body belakang ke..member ko orang kuantan ke..

  18. amir says:

    kalu aku pakai rim 16” warna gold mcm subaru tu ok tak. ngam tak dengan kete warna merah…

  19. E.J says:

    klu dah tmbh getah pelapik kat blakang so x sangkut la..klu gold tu smart gak…

  20. iz says:

    Amir..a’ah..Ej..org kuantan..die ckp pkai getah pelapik kan..nme lain BUFFER..kat Brothers jual dalam RM78 sepasang..tapi die ade gred2 mcm gred A,B,C,D…ikut jnis kete..kat Brothers ade list die..

  21. amir says:

    kalu pakai getah tu nak kene adjust kat mane2 tempat lain tak..lama mane jangka hayat untuk getah tu.. kat federal motorsport tak de jual ke getah tu.. kalu pakai rim 16 nak kene lapik jugak ke..

  22. iz says:

    Kalu pkai getah tu xde kne adjust kat mane2…spring akan jd lebih keras…jangka hayat tu xsure..getah tu memg agak keras..tebal lebih kurang 7cm..warna merah…kat federal auto kuantan not sure ade ke x…Nanti tanya pada Ej.. tp biasanya kat kdai accessories kereta memg ada jual…tnye diorg sbut BUFFER tok Saga..Biasanye org pasang pada spring belakang

  23. azameel says:

    federal motorsport ape yg tade..hehe ;)
    kalo x siap aku arge rm40+ je

  24. iz says:

    Haa..amir..lupe lak..azameel ni pun org Kuantan gak..hehe…=)

  25. amir says:

    tak leh nak msk gambar ke dlm ni.. kalu bleh msk kn senang sikit nak share gambar masing2..mane la tahu kete lain dari yang lain..kot2 dpt idea baru ke nak make up kete lagi ke..

  26. iz says:

    Amir..try msukkan gmbar kedalam flickr.com….then paste link kat sini…boleh la share2 gambar masing2…buat masa ni..blum sediakan lg tok pembaca2 upload gambar..

  27. E.J says:

    aku bngga ngan saga ku..wuahaha

  28. amir says:

    aku pun bangga… dengan ini aku merasmikan kete aku sepenuh nye… kete aku dah siap sepenuhnya luaran..
    x dok kelab ke kat kuantan ni…aku nak gak stiker blm club…tampal kat kete aku…
    ada sapa2 tahu tak… bagtau la kat aku…

  29. iz says:

    Wah..bagusla korang bangga ngan kete masing2..make up la elok2 k..

  30. MUIEZ says:

    BILA pak aku nak jadi stokis

  31. amir says:

    kat kuantan x dok club die ke…

  32. AHMAD NOOR FAZLY says:

    maner nk cr bodykit tue ? bajet brape lak harga ?

  33. Ayezat says:

    akum…
    bro..ak nk mntak pndapat korang sket la…ak baru kua BLM..M-line..auto..warna granite grey…ni 1st car ak…
    ak nk mntak cadangan korang r..ak nk makeup kete ni..tp xtau nk pki bodykit ape…sportrim saiz pe…warna ape ek yg masuk ngn kaler kete ak ni?
    pas2,ak nk naik kan sket performance kete ni…minyak belakang kire…ak nk wat mcm standard modified r…
    tlong bro ek…

  34. kdi says:

    Hmm.. sbnarnye nak mod kereta ni terlalu subjective. Depends on ko punya minat n citarasa la. Tapi kalo standard saga blm nak modified, tambah spoiler r3 or mugen, bodykit skirting modulo or blm khas punya ada jual kat kebanyakan kedai bodykit. Ko cari je berlambak. Sport rim letak 15 inch saiz dah cukup tapi kena pandai pilih. Kalo cam kaler grey ko tuh, aku suggest beli kaler dark gold punya sport rim. memang chun!

    Performance? Nak bagus letak turbo ar. Kalo nak naik ckit tukar air filter open pod macam apexi ke hks ke.. tu dah cukup bagi power n bunyi enjin sedap cam ko nak. Tapi kalo nak bising tukar exhaust la.

    Anyway, ko pakai auto ok x? Nape nak performance? xcukup ke saga auto tu? Nape x amik manual?

  35. zie says:

    askm..
    sorry ea..
    nk tmpng tnye la..kalau salary dlm 900,1100,1200..boleh lps x loan bank?

  36. iz says:

    amir..
    pasal club die kat kuantan..aku xtau..sebb aku bkn org kuantan..aku try usha2 tnye kwn2 aku dlu..

    zie…
    kalau salary dlm 900,1100,1200…nak lepas loan tu boleh..tapi susah sket..tp snang lps klu penjamin..ibu bapa sendiri..

  37. Ayezat says:

    actually,ak dok area KL…so,korng tau la kn KL pnye jln time g n blk keje cmne…JEM teruk beb…xlarat la nk menekan pedal clutch 2…2 pasal la ak amek auto…relax sket…
    anyway,thanx atas opinion korang…
    1 lagi,klu ak nk pki double ekzos ok x?ak xnk r kete ak bnyi bising sgt mcm kapal terbang…ape yg ak nk juz bunyi deruman yg ckup utk wat org yg mendengarnye,pk 2 kali utk bakar2 ak…hahaha…bleh ke?

  38. meymey says:

    bro ngam ke msk sportrim 15 or 16 ?
    kena tkr eksober ke ?

  39. Lily says:

    Askum..
    Ly br pkai BLM 3 bln,stakat ni xd lg prob,Alhamdulillah..
    Skang ni tgh kira2 bujet utk tmbah skirt n spoiler.
    Agak2 brape ek bro?

  40. iz says:

    Ayezat

    Oh..ko dok k.l…memg slalu jem la pg n ptg..erm..double ekzos tu mksud ko nak pasang kanan & kiri eh? Kalau nak nmpak cantik..mungkin ok..tp kalau nk juz bunyi deruman yg ckup utk wat org yg mendengarnya pk 2 kali utk bakar2, better pakai ekzos besar biase je..sebab enjin pun standardkan..biasa kalau ekzos besar..fuel consumption naik sikit..kalau dok k.l..slalu jem..mesti agak kurang sesuai..papepon t’pulang pada taste ko Ayezat..Hope ko dpt make up kete ko cantik2 n lawa2 nanti then bolehla kongsi ngan kitorg..=)

    meymey

    kalau ko tgok gmbar kete saga BLM warna hitam kat atas ni…kete tu pakai sportrim 17″…die xtkar absorber pn…cume pasang pelapik getah(buffer) pada spring belakang..
    So..kalau sportrim 15″ or 16″ xde masalah la…

  41. iz says:

    W’slm Lily..
    Alhamdulillah..bagusla macam tu Lily…
    BIasa kalau spoiler dalam RM150….Bodykits lak dalam RM5xx – RM6xx sahaja…boleh try tgok kat MonsterModz

  42. E.J says:

    erm..ari tu aku ada tgk blm pakai spoiler honda civic ferio..smart gak..so skunk ni aku try wat reseacrh smda bleh ngam x masuk saga BLM ni..

  43. iz says:

    Ha….E.J..ade pun ko…E.J kat kuantan ade club BLM x?

  44. ahmad noor fazlty says:

    kepada saudara iz,
    kalau nk beli kereta saga tapi gaji bawah 1200 boleh sgt, aku blh tlg..
    kalau xde lesen pun xpe..paling kuat 2 minggu atau seminggu dpt kete..
    plz call 0175349343

  45. ayezat_nulhakeem says:

    oh…yeke…so,ekzos besar mmg xseswai la ek?hm xpe…ak continue ngn project double ekzos je..tp kan,klu nk pki double ekzos 2,agak2 kne tukar tabung tgh x?ke juz pki tabung standard je?yg jenis spiral pnye catalyst ok x?
    lg 1,agak2 open pod pnye air filter ok x?jenama ape ek yg seswai?

    kpd ahmad noor fazly…kompom ke bleh dapat kete dlm mse 1or2 minggu?

  46. iz says:

    ahmad noor fazly..
    Terima kasih…so boleh la tlg Zie.. tp konpem ke dlm 2 minggu boleh dapat kete?

  47. iz says:

    ayezat
    boleh la teruskan project double ekzos ko k…mengenai soalan2 tu..nanti kwn aku azameel tlg jwb eh..

  48. zie says:

    hehe..
    2 la mtk nek gaji xmau bg..
    sabo je an..
    geram!!
    to ahmad nor tol ke leyh tlg ni?
    tp aku dok jaoh meyh,kd JB..huhu
    mlm ni xleyh nk call ko sbb xde kedit ller..@@!
    mekasih ea pade yg sudi menolong..
    ti aku call ko k..
    doa2 la boleh..

  49. akulah.. says:

    sportrim 16 le msok r..try r..aku dah pkai r..tp utk org y branak pinak..x yah brangan…sgkut nyer…kalo sorg dua nek…msih ok g..org bujang haha..

  50. Lily says:

    Ala iz..
    Monstermodz ade ke dkt ipoh?
    Ly Ipoh mali..

  51. Remando says:

    Amir, kat kuantan pon ada club BLM ni.. PROSBOC…satu malaysia ada.
    u leh join forum dia org n tanya kat dia org… http://www.prosboc.com

  52. Remando says:

    den pon pakai BLM gak.
    stakat ni dah mod masuk bodikit, ekzos skit2, rim 17.
    absorber pon den dah tukaq, yg depan masuk adjustable, yg blakang aku custom. spring pon dah tukaq.

  53. Remando says:

    ni nama wakil kelab saga BLM PROSBOC kat kuantan.
    jika ada sebarang pertanyaan boleh la menghubungi chazskit (0199233304) atau melilau (0123847821)

  54. ahmadnoorfazly says:

    insyallah..paling kuat 2 minggu, itu hari ada bdk keje kt perbadanan kemajuan negeri selangor(PKNS)..gaji rm 1250, bru keje 5 bulan, status keje kontrak lak tu..die cuma byr rm 50 utk booking..umur baru 21 thn..xde lesen lak tu..lps die apply, dlm seminggu lbh dpt kete..die dapat saga blm b-line auto (WSG 4254)..pape hal call 0175349343 (fazly)

  55. iz says:

    Lily..
    sori la eh..MonsterModz xde lak kat ipoh..try tgok nh

    http://www.monstermodz.blogspot.com/

    http://www.monstermodz.net/main/index.php

  56. iz says:

    ahmadnoorfazly
    Lulus gak eh loan tu…boleh la aku promote kat kwn2 sape yang nak beli nanti contact ko je..bertuah bdk tu..

  57. azameel says:

    ayezat,
    saiz ekzos x penting sgt utk performance or fc, yang penting jenis muffler samada s-flow or straight flow, ngan size piping
    guna s flow yg elok sket, bunyi pon ok power pon ade kot.
    tp rase baik buat dua muffler, style sket
    yg catalyst tu org x tuka, bende tu mahal, ade platinum dalam.
    habis2 pon org buang je tros mende tuh.
    yg spiral tu tabung tengah kot , xyah tuka pon tape, tp kena tgk setup piping la, kt mane die pecah dua tu ngan pakai muffler ke x belakang tu,
    kalo x pakai muffler kat belakang maybe kna tuka tabung tu.
    mcm mane pon kna tanye kdai exhaust lg elok, sbab nk kna btol2 tau route die dulu,
    open pod filter ok je, kalo nk tuka cari apexi jela, harge ok perfomance pon ok.
    xpon tuka filter drop in yg lg elok pon ok gak

    Tgk ni
    http://kereta.info/jenis-air-filter-dan-modified-performance-air-filter-serta-perbandingan-open-pod-dan-drop-in/
    http://kereta.info/perbandingan-antara-air-filter-prestasi-tinggi-kn-apexi-blitz-hks/
    http://kereta.info/jenis-muffler-s-flow-straight-flow-perbezaan-kebaikan-dan-keburukan/

  58. iz says:

    azameel..TQ byk2 tlg jwb utk ayezat tu…dgn panjang lebar ko explain..hehe

  59. Lily says:

    Macih Iz..
    Ly tringin nk tgk pic kreta remando ar..mcm best je dgr tmbh e2 ini
    Pic kreta iz pulak?

  60. erm says:

    aku beli keta saga blm ms br kuar ag..aku tng dlm 2 bulan camtu ar..dr tarikh di rasmikan…penantian penuh debaran…tp bile dpt mcm hampeh..sbb de ke patut bumbung bhgndepan bleh bocor..hbs dashboard penuh air..pe la..bl p pusat servis..xnak ngaku salah.bl tny, buat layan x layan….bumbung bhgn dlm keta tu..da mcm peta dunia da..kesan air masuk..2 pun nak ganti 2-3 bulan pas2..skrg ni aku da mls nak guna keta tu…aku da bg adek aku pakai..aku lak pakai myvi SE mak aku punye…best ar..wlpun cc same..tp aku lg selesa bw myvi kot…xtau la…

  61. Lily says:

    Ha..nk tnye pndpat,spoiler mne ok?stick or tebuk?
    Ly rsa syg ar nk tebuk2 kreta br ni.Ni la 1st kreta ly pakai.Huu..

  62. Lily says:

    Ksian erm..
    Tp org ckp kreta br ni pkai ikut nsb.
    Abgcik ly keje proton dh 25 thun pun x pkai proton.Hehe..
    Mybe ank rmai x muat nk sumbat,exora br kuar.Dah t’lmbat nk bli
    Pas2 org ckp jgn bli kreta time br lounch,cz time 2 diaorg wt survay baik buruk 1 produk 2
    Mcm ly ambk kptusan bli lps sthun dr lounch.
    Alhmdulillah stakat ni xde prob lg,hrp2 xde la
    Tp yg best ly dpt bli hrga staf utk blm 2 gune nm abgcik.Huhu..Jgn jelos! :-)
    Sbr ek erm,stiap kjadian ade hkmahnya..

  63. erm says:

    betul la..la kot.ikut nasib.tp kl dikenang2 ms nk bl keta tu siang malm aku tidur xlena…hahaha..skrg ni mak aku siap gelakkan aku..adek aku lak senyum sengeh2…ye la…br matriks da bwk keta… tp taubat da aku nk bl proton ag…takut terkena lg..

  64. iz says:

    Erm
    Ksian gak ko eh….nak wat cmne kan..pasrah jela..untung gak adik ko eh..

    Lily..
    B’gantung pada jenis spoiler gak..ade yang ok klu letak guna sticker/double side tape…tp kalau pakai spoiler mcm GT wing tu..nak xnak memang kene tebuk gak la..tp kalau pkai spoiler biase2..double side tape pn ok..tp make sure masa pasang tu betul2 kuat dan lekat la..
    Iz xpkai saga BLM…iz cume one of KDI (kereta.info) editor..azameel pun one of KDI editor..ade sorg lagi..Admin KDI.. ape yang kitorg boleh jwb..kitorg tlg jwb…kalau ade pape or nak share gambar kereta Ly lepas modify nanti bolehla email ke [email protected] ..Gambar2 yg lawa mungkin boleh digunakan untuk topik baru nanti..
    Oh ye..one of editor KDI pun ade yg nak beli saga BLM..

  65. lizard says:

    askm..tgk IZ pon x pakai BLM bkn nak ngata tp bnyk prob la kete malaysia ni…plg cun proton saga megavalve tu je la yg plg ok pon..model lain hampeh..aku baru keje gat nak beli BLM tapi takot jgk kot2 prob..gaji dah la ciput dpt lak kete yg prob..naya ooo…membe aku pnah kna kete viva 2x bkk head enjin piston tgh knocking…mcm mana blh jd wallahualam..ape ke pengeluar kete nasional ni nak naya rakyat sendiri ke pon..sedh tul..

  66. iz says:

    lizard..
    bkn nye xnk pkai..aritu memg nak tempah..tp myb akan dtg..tok adik..insyaAllah hjg thn ni adik aku nk pkai..mase g test drive saga BLM ngan team KDI aritu..saga BLM kire ok gakla..seat blakang pun lagi better daripada persona..legroom pun agak luas..selesa..semua kereta ada kebaikan dan keburukan…everyday aku ngadap b’macam2 berita pasal kete..byk gak jenama lain yg problem…semua jenama ada prob t’sendiri..i will support proton as one of our car manufacturer..kne hormat juga pekerja2 proton.. masa aku kat beijing thn lepas..ade keluar pasal automotive news kat Malaysia..berita kat China tunjuk kereta Proton..masa tu aku ckup bangga sebb b’juta rakyat china dpt tgok news pasal proton kat china.. 2 thn lepas masa kat australia pun sama..iklan Proton Savvy keluar kat TV diorg byk kali…selang seli dgn iklan kete Holden..

  67. kdi says:

    ehem2.. aku terpanggil sebab ade orang2 sebut2 nama aku kat sini.. kui2..
    Hrm.. pasal spoiler tu, pakai spoiler jenis apa pun kena tebuk gak. Xyah nak sayang2 sgt. Sebab kalo dah tebuk, benda tu bleh tampal balik dgn bolt khas utk cover lubang spoiler macam kat wira SE. Yang penting, jgn jadi macam aku tebuk spoiler sndiri guna drill. Tapi aku buat elok ar kot.. kah2. Xdela nampak cacatnya. sempoi jer.. Saja nak pengalaman tebuk2 kereta nih.

    Pasal BLM ni, aku mula tertarik lepas test drive compare antara persona n saga blm tu. Impressive. Saga is better than persona in terms of comfort for driver and passenger kat blakang.

    Pasal kualiti, memang Proton ni byk buat silap. Sama la dgn model2 kereta lain. Tgk jela forum kereta lain, sure ade bincang pasal problem diorang. Xde yg kata semua perfect. Especially model2 yg baru kluar tu, memang la lagi byk silapnya. Sekarang ni sure Proton dah byk improve sume kesilapan die tu. Xkan kita nak masih memberi pemikiran sempit masih membuat tanggapan lama.

    Byk benda kena fikir kalo nak bagi komen ni. Kalo setakat kereta murah harga dalam rm50k, jgnlah aspect kualiti perfect macam Merce Benz yg harga dalam 300k tu kan. Tu lah hakikatnya. Tapi kalo banding Proton n company kereta nasional lain, setakat ni Proton paling membanggakan sebab dah byk usaha R&D n import kereta keluar. Aku pon bangga beb masa jumpe Proton Savvy ngan Gen2 dkat Afrika Selatan tahun lepas. Aku tgk x lepas pandang. Walaupun aku dah biasa tgk. Tapi aku bangga. Model Proton ada kat luar n menjadi pilihan ramai.

    Sama jgak dkat Egypt n Pakistan. Dkat egypt, memang ramai orang gila Gen2. Stakat ni byk respon dari orang Pakistan email kdi tanya pasal Gen2.

    So, BLM ni utk diringkaskan, satu kereta yang mempunyai harga berpatutan dan spec yang worth for money. Kalo nak worth agi xde prob kualiti, angkat kereta mahal2 terus pastu jgn komplen2 dah. tu pun blum tentu kompem xde problem. hu2

  68. ayezat_nulhakeem says:

    ak agak bersetuju ngn pndapat kdi…btol la…kte xbleh nk salahkn proton 100%..byk aspek2 yg perlu dipikirkn…ak ckp cmni sbb ak amek jurusan automotif mse blaja dlu..so,mmg byk la yg ak tau psal proton..lgpn ak praktikal kat proton shah alam…huhu..
    ak nk share pngalamn ak la pasal blm…dalam masa 1tahun slps launching,ak g la test drive kat proton…guess what?ak btol2 teruja dgn prestasi dan kecekapan pemanduan yg di “provide” oleh blm ni…sng nk control kete ni…mmg best..xmcm model2 yg sebelumnya..ak bwk auto mse 2…trus terang jela,ak pnh bwk myvi auto..klu nk di beza kan myvi ngn blm ni,ak rse blm is much better dari myvi…pickup mmg belanje la…hahaha…pas2,mmber ak yg pki blm pn pnh test pickup ngn myvi…mmg tertinggal la myvi 2..huhuhu…
    pape pn,ak nk ucapkn tahniah la pd proton sbb mampu buat 1 keluaran yg boleh dibanggakan…skrg ak pn dh booking blm m-line…hahaha…
    jom la kte sme2 support industri permotoran malaysia!

  69. Lily says:

    iz..
    kdi..
    Betul3..mcm upin n ipin ckp.Hehehe…
    Own..br ar ly phm forum ni diterajui oleh Iz,azameel,sorg admin n KDI editor pastu ade la beberapa org lg
    Bertujuan utk kongsi pandangan..
    Ha,ade sp2 nk bli kreta guna hrga staf ke?
    Blh mtk tlg pd abgcik ly,tp xblh gune nm die.Terhad 2 thun sorg sbb ly dh bli thun ni,tp die blh adjust pd kwn2 die n kbiasaan diaorg mtk duit poket.Hmm..
    Tp kalo bli dkt proton edar pun orait,skang kn ada promosi
    Esok ptg ly nk g kdai aksesori usha spoiler n skirt,ajk mbr yg biasa g kdai 2
    Nti blh share pic kalo dah wat k
    Tp standart ar pmpuan ni kalo nk makeup kreta stakat tmbh spoiler+skirt.kira luaran je..Enjin2 n dalaman lain bkn pndai pun
    Tp kalo nk sruh pmpuan letak lipstick,mascara,eye shadow dll pd muka mmg pndai.Hehe..
    Tp yg pnting myk hitam,enjin,servis kne jg utk make sure kreta kita ok,ly blh ar jgk bab jg2 ni sbb pkai moto
    Jgn x cya ly dh ada pengalamann tukar tyar sndri blm 2 sbb pncit lnggar buluh tajam.Ish2..Jgn pndang rndah pd gir k
    Eh!membebel pulak pnjang2.mklum la 2 hr x on forum nti,sabtu ahad cuti.on pun dkt ofis..
    K,adios..

  70. Remando says:

    lily ni tinggal kat mana?
    kalau tinggal berdekatan dgn putrajaya@bangi@serdang, kalau nak beli spoiler ke bodikit ke, leh p terus kilang dia kat balakong.. harga memang jauh lagi murah drp kedai2 acc

  71. ccj_rocks says:

    QUOTE:
    Berdasarkan fakta pertandingan yang dianjurkan Proton daripada Glenmarie ke Gopeng iaitu lebih kurang 200km, Saga BLM boleh bergerak sejauh 44.7191 KM untuk setiap liter petrol.

    Tapi pendapat kebanyakan pengguna Saga, hanya RM10 untuk setiap 100KM. (RM1.80/liter petrol)

    bkan ke rm10 x liter/rm1.80 = 5.55556 liter
    then 100km/5.5556liter = 18km/liter

    sape la engineer yg supervise glenmarie-gopeng roadtest nih, unit conversion pon kantoi ke..kalau camtu bapak jimat raub-kl return dlm rm8 je kalau betol aa 44.8km/liter kehkehkehgjeh

  72. E.J says:

    ohws..sowy iz..aku sbuk skit akhir2 ni..erm kelab tu ada prosboc..dah ada yg mention kan….kpda yg suke salah kan proton..x baik tau..cube korang kuar jln n tgk jln raye..bape byk kereta proton di jln raye..we should be proud..pda yg da mslh tu nasib la…org pakai perodua pun da problem gak…

    aku bg korang tips skit la nk bli kereta proton ni..
    klu korang nak bli model keluaran baru proton..jgn beli awal2 coz biaser la awal2 mesti diorg under reseach lgi..beli 2-3 bln slps launching..

    stakat ni sga BLM itam ku yg berbekal kan sportrim 17` telah ke terengganu,K.L,Selangor,Melaka,J.B dan perak serta kedah…

    x de mslh pun..rase cam drive BmW…So BMW=BLM..
    erm baik bli BLM..
    wuahaha…

  73. Lily says:

    Remando..
    Iz..

    Ly duk ipoh tp blm pkai plat WSC 23*5
    Ly dah usha dah dkt ipoh sabtu lps,spoiler+skirt fiber sbijik mcm poster dkt atas yg kale putih ly blh dpt 4 rat lbh.Pastu nk tnye pndpt sape2 spoiler mne cun?jns lekat pada bonet sume cth mcm poster atas or pic spoiler mcm blm kale silver dkt atas tp rndah skit?beza rm20 jerk.
    Ly pkai kale granite grey..

    E.J..

    Mmg ly pkai tip 2 utk bli kreta,tp x ambk msa 2,3 bln tp sthun.Wawawa..

  74. amir says:

    salam..sory lama menyepi…iz, ari 2 ko ada kata kat aku kan pasal nak masukkn gambar dalam flick..x dapat wat la.tapi aku ada masuk forum ni la..dalam forum ni leh masukkan gambar kete masing2. so ape kata korang2 sume leh la try masukkan gambar kat dalam web yang aku bg ni..boleh kite kongsi2 gambar kan… kalu korang ada pe2 nak komen atau nak tanya pasal kereta aku leh la. kete aku yang warna merah tu..yang plat no TAR 3443. ni web dia.. http://sagamotorsport.lefora.com ( klik kat tulisan yang tulis gambar )

  75. iz says:

    Ly..
    kalau nak cantik..spoiler yg kaler putih tu pun ok..lagi cun..kalau nak yang biase yg mcm silver pun ok gak..bergantung pada citarasa Ly…for me..prefer yang putih tu..almaklum la..laki..suke spoiler besar ckit.. Eh Ly..bukan ke yang kaler silver side view tu spoilernye same ngan yang kaler putih kat bwh tu?

    Oh Amir..
    lame gak eh menyepi..lawa gak eh kete ko…warna merah menyala..cun la..bagus2..no plat kete ko pun cantik..
    Boleh la ajak kwn2 lain borak2 dlm ni kongsi gambar n pendapat..

  76. amir says:

    4 bro remando. TQ untuk maklumat pasal BLM Club kat kuantan ni… semalam dengan rasminya aku dah join the club….

  77. amir says:

    untuk MEMBER2 SUME, mari la ramai2 pakat masukkan gambar kete masing2 kat laman web ni k. leh kongsi2 gambar. http://sagamotorsport.lefora.com

  78. Lily says:

    Amir..
    Ly dah tgk kreta ko
    Cun gak

    Iz..
    Hmm..
    Pk dlu la guane

  79. Remando says:

    ops, silap paste laa yg atas ni….
    hmm..amir, hang join kelab apa?

  80. zielostof says:

    tumpang tanyo..apa pendapat member dalam forum ni,saya dah tempah blm di jalan beserah…nak tahu antara warna putih dan silver mana cantik…dan di kuantan mana nak dapat bodykit dan spoiler pada harga berpatutan dan berapa cost kalau nak pasang bodykit dengan spoiler..tq

  81. Lily says:

    zielostof..

    Ly rsa putih la cz rse wrna silver mcm kale org tua.
    Huawawa..
    tepuk dada tnye selera.
    psl bodykit,spoiler dkt ktn ly x tau,dkt ipoh tau la.hehe..
    Tp cbe tgk chat atas diaorg ckp dkt area stadium bkn ngadap terminal
    Rndu dkt ktn,dh lama x dtg sne.Mst dah ade prubahan
    Dlu ly blaja dkt polisas,ktn.

  82. iz says:

    Zielostof
    Betul kp Ly tu…ko cari area stadium..kedai yg bukan menghadap ke terminal..Xpun kat federal motorsport kuantan…cost tu mcm biasa la..kebanyakan bodykit.. Rm400-Rm600.. Aku pun rindu gak kat kuantan..sebab dulu 5 tahun sekolah kat Pekan…So..sbulan skali or 2 kali g terminal makmur kuantan tu naik bas nak balik S’gor..

    Ly..kaler putih memang lawa..cun..

  83. azameel says:

    SAYA SOKONG PUTIH

  84. Lily says:

    Tp ly sndri pun x pkai putih.Huawawa…

  85. amir says:

    lily..
    TQ2. hehehe.. dulu belajar polisas jugak ke..ambik kos ape..last tahun bile…

    Remando…
    aku dah join dah BLM kuantan..no yang ko bg kat aku tu la…. TQ2…

    Zielostof…
    ko try cr kat sungai isap pun ada.. GTR Motorsport, First Star, Federal..kat situ ada 3 kedai…

  86. zielostof says:

    ok.thank u di atas pendapat semua,saya pun memang dah rancang nak ambik yang putih,,,cuma nak tahu pendapat ramai

  87. Lily says:

    Amir..
    Ly ambk foodtech,last year 2005.Graduate 2006
    Dip intgrasi,sijl pun dkt polisas gak.
    Ko pun bdk polisas gak ke?
    Ly ade mbr bdk ktn kutuk kreta2 saga club dkt ktn bkn cun mne pun.Huu..Jgn mrh,bkn ly ckp ye
    Standart ar,bkn sng nk puaskan hati sume org.Jnji kta sndri yg puas hati n kreta sndri,ckup!

    Iz..
    Jgn mrh ek cz gune forum ni utk merapatkan silatulrahim selain borak bab kreta
    Huawawa..

    Geng..
    Nk mtk simpati,bntot blm ly terlanggar tiang time reverse.Huwaa..
    Smpai senget tiang tu d buatnya,tp syukur x kemek.Calar skit je. Tp bleh cover ltk polish,xnmpak sgt.

  88. amir says:

    Lily
    dulu pun belajar kat polisas..ambik awam..skrg ni pun wat PJJ kat polisas..
    member ly tu pakai kete pe…diorang kutuk2 tu bkan ape.. dengki la tu tak leh nak join sekali..
    walau lawa mane pun kite make up kereta kita…habis puluh2 ribu sekali pun, kalu orng kata x lawa nak wat cam ne..kite terima je la.. ape yang penting hati kite puas dengan apa yang kite buat…kite tak mintak pun duit diorang…kite gune duit sendiri…kalu kite make up ikut citarasa diorang, dan diorang puas hati, tapi kalu orang lain kata tak lawa jugak nak wat cam ne..tak lawa jugak la dimata orang lain…sampai bile2 la x lawa kete kite..kat dunia ni bkn sume benda perfect…hanya ALLAH SWT je yang betul2 sempurna..lantak la LY, yang penting lawa dimata kite pun dah ok la tu…
    kalu kete member LY tu lawa.. tunjuk la kat kiorang…nak tengak jugak lawa cam ne yang di punya…

  89. din says:

    Mana nak cari body kit kat area terengganu and kelantan..???
    Tolong kawan-kawan…

  90. iz says:

    Amir n Lily…
    Oh korang dulu blaja kat polisas eh..aku dulu blaja kat sekolah Shah pekan….bagus gak korang jumpe dalam ni..memang elok la kalau nak eratkan silaturrahim antara pemilik BLM..memang kitorg kalau boleh nak rapatkan silaturahim antara pembaca2 website nih dengan kitorg..so, teruskan lah rapatkan silaturahim kat sini..For Lily..memang betul ckp Amir..xsume bnde perfect..lawa tu adalah 1 bende yang abstract..lain org lain pendapat ttg mana satu yg cantik..For Amir..kalau nak kitorg masukkan gmbar kete Amir mcm gmbar saga BLM kat atas nih..boleh la email kat [email protected]…insyaAllah kitorg akan buat review skali pasal kete ko..kalau boleh, bagi maklumat2 tentang cost nak buat jadi lawa pun boleh..pastu kedai2 yg ko g tok pasang bodykit..ni kire jemputan nh..boleh la nanti tnjuk kat membe2 ko kalau kitorg da review gambar2 kete ko…memg lawa kete ko merah menyala….hehe.

  91. iz says:

    Ada sesiapa area Terengganu & Kelantan? boleh tlg Din..

  92. Remando says:

    den ingat nak letak gak gambar kereta den, tapi gambor tak snap lai.. keter asyik kotor sokmo.. tapi kalau nak tgk keter den yg tak seberapa tu, leh tgk lam web TV3, segmen jom ronda musim kedua episod 10.

  93. Ami says:

    Gua pun br pkai BLM.gua ade msuk paip dkat ngan kaberator nm die center bullet.confirm korg xpnah dgr pny…tp,nk tny mn tmpt leh dpt sport rim 15 bwah rm700.yg baru la..xnk yg 2nd…

  94. amir says:

    salam iz…
    ko ada email lain tak..aku x leh atar la kat email ko tu..tak tahu pe masalah die…

  95. Remando says:

    ami, BLM k op pakai kaberator ke? hehe. hang nak bagitahu apa sebenarnya?
    try cari sport rim kat rawang.. sana banyak yg murah

  96. E.J says:

    la..Iz…ko skolah kat shah pekan..?????eh same la…!!!x sangka plak ek..same skolah ngan ko…

  97. Lily says:

    Iz..
    Nak,nak sticker 2..
    Chop!apa mkna sbenar KDI?

    Amir..
    Erk!Be cool man..x mau gado2 psl kreta spe yg cun
    Chop!Polisas dah ade wat PJJ ker?Hmm..Maju,tp PJJ utk dip ke dgree?

    Geng..
    Hmm..menyampah!xde spe nk ksian blm ly calar lnggar tiang.

  98. Lily says:

    Remando..
    Kreta kale hitam cmpur gold,btul x?

  99. Nik says:

    Salam sume..
    Aku duk bace forum ni dari atas sampai bwh..menarik!
    Tambah menarik lagi sebab blm b-line metalik black aku baru kuar 3 hari..(ni 1st car aku beb)
    aku duk Ampang, KL..lepas bace post2 korang ni aku jadi lagi semangat nak mod kete aku ni.
    Tapi yela..aku ni fresh lagi pasal keta ni..kalo nak mod tu mesti la refer kepada yang pakar2 kan..
    so kalo bleh korang bantu la aku yang fresh ni..
    b-line ni mcm korang tau spec die pn x complete, so aku ingat aku nak mintak pendapat korang beberapa perkara:

    1. Aku nak upgrade audio system – bkn upgrade melampau la..simple je. Aku nak tambah speaker ke woofer ke ape ntah name die kat kedua-dua belah panel pintu depan. lagi pun compartment die dah ade. So nak mintak tlg advice jenis, saiz or ape2 lagi la yang patut aku tau. Pastu aku ingat nak letak power amp kat bwh audio panel tu..same jugak.mintak pendapat sume sekali dengan bajetnye

    2. Aku nak pasang full skirting. Mintak pendapat dari segi bajet n tempat kat ampang ni kalo korang tau. utk spoiler plak aku minat jenis Am335 yang stick-on tu..tu brape ek?

    3. Aku agak jelik jugak memandang tayar kete aku yang standard ni..mcm x padan tayar dengan body kete..maklumla b-line kan?so aku ingat nak tukar rim sukan 16″ kaler itam or gold. Tapi masalahnye mesti tayar pn nak kene tukar jugak kan? so tayar saiz mane yang cun yang bajet die x berapa mahal. Rim ni aku rase lambat setla sebab ni paling makan kos skali.

    Tu jela aku nak mintak pendapat korang. Mintak tolongla share maklumat!

    tengkiu…

  100. amir says:

    lily..
    kat polisas ada buat dip baru rasanya..degree x tahu lg ada ke tak..tp coming soon kot…
    byk ke calar..kat ne..

    nik..
    kalu nak pakai rim 16 kene pakai tayar saiz 205 / 45 la..ok sikit..aku pakai ok je..kalu saiz 50 tkt sangkut plk..nak tayar murah pakai la tayar jenis neuton..ok je..

  101. Nik says:

    amir

    thanks for the info..205/45..ok..bajet die brape bro?

    xde pendapat pasal skirting dgn audio ke?

  102. amir says:

    nik…
    bajet untuk tayar tu murah je rm180 satu..murah sikt la dari tayar biasa.. aku pakai rim 16.. bajet untuk rim dengan tayar aku hbs rm2000. siap trek in tayar lama la tu.. tayar lama dengan rim die ambik dala rm480.
    pasal skirting tu aku pun tak tahu mane jenis2 die.. tapi ko bleh cuba pakai yang aku pakai skrg..
    ko try buke web ni…http://sagamotorsport.lefora.com
    buke kar gambar..kete warna merah tu aku punya la..
    untuk skirting dengan cat aku hbs dalam rm 1000 je..

  103. iz says:

    Ej..
    ko buat2 xknal plak eh..sabo jela..haha

    Lily..
    klu nak sticker tu..ikut la cara yg kat dlm link yg aritu tu eh..
    Erm..KDI tu Kereta Dot Info..=)
    Ala..ciannye kete Ly calar..try la polish..insyaAllah ok..

    Amir..
    TQ sebab bg gambar kete ko..insyaAllah aku akan publish dalam masa terdekat..Cun!!

  104. iz says:

    Amir…aku da ade email kat ko..check la k..

  105. E.J says:

    eh amir..ko staff UMP kan????

  106. amir says:

    iz..
    TQ..

    EJ…
    yup…aku staff UMP…nape bro…

  107. Nik says:

    orait amir..tengkiu..at least aku dapat sikit idea..by the way, cun kete ko..nanti kete aku dah siap aku upload kat sane.

    forumer yang lain, xde sape nak bagi pendapat utk speaker ke woofer ke ape ntah name die yang aku patot letak kat panel pintu yang kosong ni?

  108. Lily says:

    Nik..
    Same la kite 1st car tp ly ambk M-line
    Jns Am335 yang stick on dln RM120 jerk! E2 yg pnh ly tnye..
    Nik pkai plat KL kn?Eh,skang plat KL dah WS? ape ek?Ly pun pkai plat KL,cpt beno jlnnya.Hmm..

    Iz..
    Ly dah reg tp kne wait password anta dlm email,btul x?sticker 2 limit 100 je kn?guane kalo ly terlepas? :-(

    Amir..
    La..kn dkt ats2 ly ade crita lnggar tiang time reverse,sure la bumper,tp xpe.Nti ly dah ltk bodykit+spoiler blh spray trus,skang dah polish pun dah blh cover

  109. ROZI6605 says:

    So far i bru je beli..ok maaa, sya pki auto..minyk pun save gilerrrr..

  110. Nik says:

    Lily…
    Nik x mampu la plak nak amek M-Line..so B-Line pn ok la..cume aksesori tu kureng sketla..kene la upgrade n mod sendiri..huhu
    RM120?ok..reasonable..hehe..Ly pkai tu jugak ke? Kalo full skirting Ly tau x berape?
    A’ah..Nik pkai plat KL..WSL (Wa Sayang Lu wahai keretaku) hehe..biasela tu Ly..semakin jamm la KL ni dari hari ke hari…

  111. iz says:

    Amir…
    TQ for ur cooperation..pasal kete ko aku da buat…so boleh la tengok..kat mainpage or kat sini..=)
    Aku tlg jwb bg pihak E.j…E.j tu student UMP..hehe..jmpe ek korang kat sini.. =)
    http://kereta.info/red-modified-proton-saga-blm-looks-fast-and-furious/

    Ly..
    Jangan rsau..admin KDI da ckp pg td..Ly boleh dpt sticker KDI..=)

    Sape2 yang nak boleh bgtau eh..boleh la ikut link ni
    http://kereta.info/happy-1st-anniversary-kdi-special-car-stickers-for-keretainfo-members/

    Nik..
    Sori..klu pasal audio aku kurang arif sket..maybe boleh tnye E.j..sebab die pnah buat audio system kat kete lama die..xpn boleh tnye pada one of our editor..Azameel..or Admin KDI..(kengkawan ade yg terbatuk x?)Hehe
    Nik..kete ko kaler ape eh?

  112. kdi says:

    ROZI6605,
    Bleh share minyak auto saga blm bape km/litre selalunya?

    Nik,
    Utk speaker and woofer, bergantung pada bajet. kalo bajet mahal, sedapla bunyinye. kalo nak perfect, kena beli complete satu sound system (subwoofer + amplifier + tweeter +normal speaker + wiring) Nak senand beli je subwoofer n sumbat ngan amplifier pun dah cukup sedap. Gi kedai aksesori tgk harga mana yg padan.

    Ly,
    Olo keciannya kereta die calar.. xpe2 jgn sedey. nanti kitorang bagi sticker kdi ok..=)

    Iz,
    aku dah terbatuk ni.. uhuk2! =p

  113. azameel says:

    rahsia kejayaan audio system yg best
    pakai 1 amplifier 4 channel utk powerkan component speaker utk dpn.n speaker 3 way utk blakang
    pastu satu lg amplifier monoblock utk powerkan subwoofer.
    abes cite. duit pon abes : )

    kalo nk buat spec tamak, dpn je ltak speaker component tu blakang subwoofer je,
    pakai satu amp 4 channel utk power kan speaker dpn ngan subwoofer skali.

  114. E.J says:

    ko ni Iz…pecah tembelang plak…

  115. E.J says:

    aku stuju tu..skunk kete aku wat camtu gak..aku transfer dari audio kete lame aku…cara ni utk sesedap rase la…klu nk gempak kena letak 10K keatas la..utk audio..lps tu beg korang sume letak kat bwah kaki..letak blakang dah x muat kunk pecah plak wppfer tu..wuahaha

  116. ayezat_nulhakeem says:

    nik…
    ak ade port baek untuk bodykit..bdk2 prosboc biase wat kat kdi 2..g seksyen 23 shah alam…kdi aksesori yg ade gambr mohawk…byk pilihan..harga bleh runding…
    sportrim plak,ko bleh g klang…kat kdi papan…sportrim n tayar murah2…kompom ko pening kpale nk pilih…
    audio plak,ko bleh g kat taman sentosa klang…dpn kfc n pizza hut yg baru bkk…dorang ngh wat sale n ade wat pakej untuk audio…dari serendah rm8++ smpi rm2++…kompom puas ati…

  117. ayezat_nulhakeem says:

    silap…bkn rm2++ tp, rm2+++

  118. Nik says:

    ok geng..trimas bebanyak..sabtu ni aku akan usha kat tempat yang korang sebutkan tu..audio tu aku xnakla buat over sangat, just nak sedapkankan telinga je. Xdela sampai nak meletop-letop sampai nak bukak boot pastu shuffle sebelah kete..haha..

    ayezat..

    thanks for the info..maybe aku buat mod dr yang murah ke mahal kot. Audio, Skirting + Spoiler, last skali baru sport rim. Perut sendiri nak kene pikir jugak ye x?

    iz..

    Kete aku met itam..plastik pn x bukak lagi..haha

    Aku nak tanye pendapat korang plak mengenai strut bar. Penting ke pasang n kos..thanks guys

  119. amir says:

    ej..
    kete ko ada adjust ape2 tak kat spring ke absober belakang ke…

  120. Remando says:

    lily,
    kereta den memang kaler hitam, sport rim gold. biasa2 je…

  121. Lily says:

    KDI n Iz..
    Ha..Br la lily cyg korang,mklum la ly je sekuntum bunga dlm forum ni.So,kne la jg baik2.Huawawa.. ;-)
    pastu ly ade bc kne byr rm3 n kne bg name,add utk korang pos,e2 mcm mne pulak?

    Nik..
    Alahai nik,buang la plastik 2,wat malu je drive org tgk ade plastik lg,org tgk plat je trang tang tang tau kreta br.L y pun dpt trus buang.Huhu..
    Ly pkai WSC atau singkatan die Wa Sangat Comel..Hehe
    Full skirting yg ly pnh tnye rm4 rat lbh.e2 harga ipoh la..cz wa ipoh mali.Myb Nik blh usha dkt port yg ayezat ckp 2

    azameel..
    x rse m’bzir ke prabis smpai 10k utk audio?

  122. Nik says:

    Lily..

    Nice tagline tu..hahaha..yela, nnt Nik buang la plastik tu..patotla kat traffic light orang duk usha je..hihihi..
    Bleh tahan jugak harge kat ipoh..tapi nak pegi jauh plak..xpela..nik try tanye kat tempat ayezat dulu..

  123. ayezat_nulhakeem says:

    gud…ak pn mybe hjung mnggu dpn nk sarung bodykit kat kete ak…sme la mcm ko nik…sportrim last r..sbb ak budget nk masuk 17”…kne la kumpul dwet sket…
    klu sape2 nk g,bleh la g ngn ak skali,bleh knal2..pas2 kte daftar la klab prosboc…ade geng…hehe…

  124. ayezat_nulhakeem says:

    dkt tmpat wat audio yg ak ckp 2,die ade wat set promotion…lifetime warranty!!
    paling murah rm890…2bijik woofer single coil,2 set speaker ngn tweeter ngn 1 power amp 4channel…
    upah pasang rm100…siap ngn computer tuning ag…pd ok,rate harge 2 kire ok la…

  125. azameel says:

    Lily,
    semua bergatung pada citarasa masing2,
    ade yg rase bbaloi ade yg x,
    but for me 10k tu mmg x bbaloi lgsung
    baik mod engine :)
    spec audio skarang pon cap ayam je sume.
    tp kalo nak buat audio tu buatla yg besesuaian ngan budget dan citarase

    yg 890 tu spec tamak la kot, speaker kt dpn subwoofer kt blakang,
    janji driver yg puas ati,cam keta aku skang, dpn speaker 2 biji, pastu subwoofer sbijik kat blakang
    tp bunyik x sdap sbab sume cap ayam kepade ayam

  126. E.J says:

    amir
    aku juz tmbh buffer je..tgk duk korek2 nk tukar spring bg lowered n tambh spoiler lu..

  127. amir says:

    ej
    berapa harga buffer tu..
    kt ne ada jual..
    harga dalam berpa erk….
    tahan lama mane…

  128. Nik says:

    ayezat
    ble ko nak g tu?
    aku nak join bleh?
    kalo aku bli speaker je 2 bijik letak kat panel pintu depan tu x bleh ke?

  129. ayezat_nulhakeem says:

    jom r g sme2…
    insyaallah,klu xde ape aral…ak nk g ar sbtu dpn…(18hb)..
    jom r join..kte dftr skali klab prosboc…
    speaker?boleh aje…

  130. Nik says:

    haha..dah lame x dtg sini..maklumla bizi..hehe..

    ayezat..
    ko datang dari mane nnt?
    aku x familiar dengan area sane..takot sesat plak nnt, membazir je minyak.
    18hb ey?aku pn xdpt nak confirm sebab maybe aku kene g outstation..
    tapi papehal pn hari rabu ni aku akan bagi keputusan..

    kena bayar ke nak amek sticker tu?

  131. nik mohd ismail says:

    untuk semua pemilik BLM
    Kereta saya dah setahun pakai tapi masa 4 bln pakai dah rosak power window suis kat pintu depan kanan
    5 bulan power stereeng pump pulak rosak
    7 bulan stereeng rak pula rosak
    9 bulan power window suis kat pintu depan kiri pulak rosak
    nasib baik masih dlm jaminan jadi sesiapa pakai BLM selalulah periksa kompenen tersebut

  132. Lily says:

    KDI n Iz..
    Np x jwb lg..bz ek?

    nikmohd ismail…
    Ni pkai kreta mcm bw kreta ke land rover?Huu..Tkutnya dgr.

    Geng..
    Ly nk tmye pndpt korang,cun x kalo blm ltk cap window?

  133. kdi says:

    Lily, kitorang baru je send email kpd 100 kdi members semalam. Ada dapat x?

    Yang mana dah dapat email kdi tu cepat2 respon sebab kitorang dah nak hantar free je.

    Yang mana x dapat email tu maknanya anda kurang bertuah kali ni untuk menjadi antara 100 member bertuah kdi. tapi bleh beli sticker tu RM3 je.. Free shipping.. =)

  134. E.J says:

    amir..buffer tu plg mahal pun rm 80..klu biaser nye rm40 gitu

  135. Lily says:

    kdi..
    Ly dah cek email,xde pun :-(

    Geng..
    Nk sharing ckit,arini genap 4 bln umo blm ku..Huhu
    n genap jgk sthun ly dpt keje ttp.Alhamdulillah..ini date byk bertuah utk ku,byk impian dah tercapai.
    Cuma ada lg 1 je blum.Hmm..

  136. amir says:

    kahwin la tu…
    tul tak lily…hehehehe

  137. amir says:

    ej…
    ko beli kat ne….

  138. iz says:

    Sori semua…bknnye menyepi..agak bz knduri sedare n xsihat..bkak komp je pening pale..kdi..thanks ek..u r a gud fren =)

  139. azameel says:

    kalo bkak komputer pening kpale, belila lcd or laptop
    mengurangkan risiko pening kpale di depan pc :)

  140. iz says:

    Haha…btul ckp ko zamel..kang lg pening pale nanti..hehe

  141. Nik says:

    eh, aku nak jugak sticker…mane aci mcm ni

  142. zai_mie says:

    kdi, blh x attach sticker 2 kt cni? nk tgk cmne

  143. Lily says:

    amir..
    Pndai ek ko teka.Wawawa..mmg blum kwin lg yg tercapai.Dlu time poli mmg target 3k.
    1k-kerja gov
    2k-kereta
    3k-kahwin
    Hmm..2 dah tercapai,tinggal lg 1.

    kdi..
    jwpan die amir dah tlg jwb.Hehe..
    Ly tlg jwb utk zai_mie blh?

    zai_mie..
    tgk dkt ni,
    http://kereta.info/happy-1st-anniversary-kdi-special-car-stickers-for-keretainfo-members/

    Iz..
    Cian die penin,mkn ar ubat.

    Nik..
    Aci dkt estet ar.Haha..

  144. kej@m says:

    huhu..sy pun dpt jgk… kdi dh dpt address sy kan…

  145. amir says:

    lyli…
    hbs tu, yg ke 3 tu bile lg….
    aiii, time poli lg dh target yang ke 3 tu…
    biar betul…hehehe

  146. azameel says:

    kej@m, dah dapat dah alamat tu n thanks tlg bg email yg btol kat lily
    n lily thanks sbab bg links kat zai_mie
    banyak btol thanks :)
    Nik, nanti saya highlightkan kat KDI,

  147. Nik says:

    orait azameel, thanx a lot

  148. Lily says:

    kej@m,azameel,kdi,iz..
    Ly dah try byk kali,fedup ar x blh.Dah la..kalo susah sgt,xpyh la.(ayat mrajuk ni..Huhu! :p)

    amir..
    x slh target yg ke 3 time poli kn..
    lg 1,suka hati je salah eja nm ly.Org lily, bkn lyli la..Pnt fmily dok nk pk taruh nama
    Ko dah join prosboc ek?best x?dah ade aktiviti blum?

  149. amir says:

    sory la LILY… ari tu keypad I dengan Y kat keyboard komputer ni tertukar kedudukan la..tu yang salah taip…hehehe.. nama penuh lily pe..
    amir dh join dah kelab ni…zon pahang punye..tiap2 mlm hari jumaat ( mlm sabtu ) kitorang ada wat TT..
    minggu depan 25 ni hb ni kitorang pakat g mesra mall kat kemaman ramai2..
    ada wat autoshow sekali…doa kan geng2 kitorang berjaya k..
    kitorang hantar 3 wakil PROSBOC bagi zon pahang untuk autoshow tu.. kete amir kene sekali…

  150. azameel says:

    lily, cube email kat [email protected] atau [email protected] atau [email protected] atau [email protected]
    hanta kat empat2 sekali tros

  151. iz says:

    Alamak..ade org merajuk la plak..hm..tul tu..Lily try ikut cara yg azameel suruh..klu nak anta kat email yg kereta.info tu xboleh..try anta kat email yahoo kitorg..

  152. Lily says:

    iz,azameel..
    Huu..tkut ek ly ngajuk?memain jerk.Amboi azameel..perli ape sruh anta dkt empat2 skali trus,ly dah anta email dkt [email protected] k
    Macih lyn karenah bunga sekuntum ni.Kuikuikui..

    Amir..
    Nm pnuhku lily azuwa,sdp x?sdp pun bkn blh mkn..Hehe
    Orait ar tu,hmm..2 lg kreta wkil pahang cun x?nti tngkap sume gmbar n msuk dlm blog amir k

    Geng..
    Nk crita skit punyer x snonoh ly arini,org excden pg td tp bkn naik blm,tp naik moto.Nk g keje pagi td,duk kalut ngundur ade benteng dkt bukit,kaki x smpai thn.Gedebuk mcm buah nangka busuk jtuh da..Hehe.Kne hempap n moto n kpala terhentak dkt simen.Nsb baik pkai helmet yg dpt kelulusan sirim.Adeh!sakit bdn n mereng ar ly pasni.Hehe..Blur gak kpala ni smpai ptg.Nsb baik esok.lusa,tulat cuti..Yeay!Jmpe selasa dpn sume..Bye..Askum.

  153. madek says:

    kalau pkai rim 15′ kat blm, tyre saiz apa yg elok. bila tgk dari depan keta, tak nampak tyre terkeluarkan. aku takut kalau size itu besar sgt…nanti jadi keta zaman dulu..tolong komen sikit

  154. juju says:

    hye..saye juju. 1st time bace komen korang..macm menarik. ramai jugak pemilik saga ney.
    aku ada terbace..PROSBOC..best. memang best.banyak xtivity.terbuka untuk semua rakyat malaysia yang memiliki BLM pastinya..
    sesiapa berminat sila daftar di http://www.prosboc.com dan hubungi ketua zon/kawasan tempat tinggal anda. yuran pendaftaran cuma rm 30 per year n anda akn dpt sticker…marilah meramaikan jemaah yang ada…huuhuu
    maklumat lanjut sila layari laman web di atas atau korang leh melawat blog aku di http://de-flowerest.blogspot.com kat post aku(KEPADA SEMUA PEMILIK SAGA BLM)…tgk gambar kat sana…boleh contact aku juger
    ahli cim2 lagi di galakkan

  155. E.J says:

    madek

    tayr 195/50/r15
    atau 195/55/R15

    kalu x pun 185..x nmpk terkeluar sgt…

  156. pocong_amer says:

    alop. aku de book saga new 1 tp mmbr2 aku ckp xbest… was2 r ni.. pd pndpt korang pe ptt aku buat? tp mslshnye aku mnt gk saga ni. klu tkr bdykit dlm brp?

  157. zaz says:

    salam…korang2 yg pki rim 16 17 pki auto ke manual???
    ade kurang x perfomance????
    niat nak bl kete ni…
    minat yg manual….tapi mak plak soh bl auto…
    huhuhu….
    ade byk beze x antare auto dgn manual dari segi perfomance, minyak dan pick up????
    tolong eh semue…

  158. Lily says:

    Juju..
    Hai,ly dah usha juju punyer blog,mcm menarik.Pndai ju wt blog n selitkan psl prosboc.Sbenar ly mmg tringin join prosboc tp prob gir kureng,segan ar..Ju prosboc zon mne?

    pocong_amer
    kalo dah mnt,duit pun ade,beli jela..Nk dgr komen mbr2 bkn diaorg yg tlg byr bln2 pun nti.Bodykit bujet 1k bwh la.

  159. iz says:

    Juju…betul ckp Lily tu..memg agak menarik blog juju..cantik gak la..gud job..
    ala Lily….join jela prosboc tu..ramai sket membe2 saga blm..sorg lg editor KDI pn akan pkai BLM xlama lg…konpem pasnh die akan slau borak2 kat sini nanti..haha

  160. zaz says:

    salam…korang2 yg pki rim 16 17 pki auto ke manual???
    ade kurang x perfomance????
    niat nak bl kete ni…
    minat yg manual….tapi mak plak soh bl auto…
    huhuhu….
    ade byk beze x antare auto dgn manual dari segi perfomance, minyak dan pick up????
    tolong eh semue…

  161. aku mencari dia says:

    Senang cta pasang rim 17, Spring tein ( skali dgn adjustablenya)

  162. aku mencari dia says:

    x guna nak pasang bodykit dulu coz proton belum byk lagi bodykit cantik2,
    just tkr rim dgn lower dh kira smart ba

  163. Lily says:

    iz..
    sorg lg editor KDI yg bli saga blm 2 boy or gir?Ly nk wt geng kreta gir only,tgh cr geng nie.Haha..

    KDI..
    Bz ek?lm x tgk komen

    akumencaridia..
    Ly rsa proton punyer rim yg m-line pun dah cun,lain la kalo bli b-line or n-line mmg cun kalo d tukarkan

  164. juju says:

    lily-orang ipoh yer? juju org kuale..bley juper naty.huhuhuhu..jom la join kelab..hihihi..ju CRS017.zon cheras coz skrg keje kat sini.tpi lau lily nak kena contact ketua zon perak la.
    iz-da join kelab ker?

  165. azameel says:

    iz ngan KDI dah join kelab ke? :)

  166. ypro says:

    salam,terima kasih kerana meminati proton saga BLM ni…untuk pengetahuan semua, tak lame lagi,BLM akan menggunakan lampu belakang jenis LED dan ada signal kat side mirror..(cosmetic change) satu lagi saya nak ingatkan semua bahawa penggunaan spotrim yg melibihi dari spec pengeluar ada risikonya..cukup sekadar penggunaan spotrim 15″ aje untuk BLm ni…saya beritahu ni pun pasal saya cukup arif tentang proton ni..salah satu masaalah yang akan timbul jika mgunakan rim besar adalah- tayar akan sangkut pada body terutama bhgian belakang,perlu diigatkan bahawa BLM tidak mggunakan Lower arm,control link pada bhgn blakang..(itu sebagai satu contoh aje) tak perlu saya nak ceramah lagi..fikir2 la sendiri..jangan nanti anda semua salahkan PROTON…

  167. kdi says:

    Lily,

    Editor KDI yg lagi satu tu malu2.. Die x nak dedahkan identiti die.. uhuk2! Hmm.. cbuk gak la skang ni.. Sbab byk nk kena buat utk KDI ni.. Actually sticker tu baru je siap sebab 1st printout x puas hati. Design baru lagi mngancam lepas tu kitorang tmbah cost sikit utk tingkatkan kualiti sticker tu. Baru je siapkan semua n nak post dah. Penat plak buat benda2 tu. Tapi xpe.. Korang punya pasal kan.. =)

    Azameel,

    Dah join dah.. Kelab spray kereta sendiri guna spray DPI.. wakaka! Tadi baru habis mensilverkan kereta iz.. Perh.. memang tip top ar.. Dah xde ape dah nak tambah.. Tinggal tambah kereta baru je.. kuang2..

  168. iz says:

    Lily..
    betul ckp kdi tu…editor KDI yg lagi satu tu malu2.. Die x nak dedahkan identiti die..tgu da dapat kot baru die dedahkan identiti die..hehe..

    juju.
    join club? Juz wait for my sis yg nak beli..soh die join club..hehe..abg die ni agak sibuk…hjg mggu konpem sbuk..byk keje..jarang lekat kat uma..

    azameel
    kdi da tlg jawabkan…haha..penat tul td..

    kdi..
    thanks byk2 tlg..hehe..ciap mkn lg..TQ2

  169. Lily says:

    Juju..
    Own..bdk kuala?Ly dlu skolah teknik kuala ar dkt Pdg Rengas.Tringat pulak zmn nkal2 cnior dlu duk fly2 n raging junior.Haha..Ops,ly duk raging x truk mcm zmn bdk skolah zmn skang yg smpai thp blasah smpi mati..
    Ju pkai blm kale ape ye?dah ade tmbh apa2 or standart lg?

    KDI..
    Thanks a lot 4 all KDI group yg bersusah payah settle ur job,lgpun e2 ar cr korang appreciate kami2 pembaca yg setia ini.Hukhuk! :-)
    Pastu nk tnye ckit,staf2 yg krja KDI ni fultime or part time je?ly suka gak tgk blog ni,kira mcm majalah kreta online,yg best blh berinteraksi trus.

    iz..
    Hmm..mensilverkan kereta?pkai kreta ape?

  170. azameel says:

    ade 3 orang je, sume part time, spatotnye bleh agak dah sape 3 org tuh,
    tapi salah sorang tu memang malu2 keh3
    iz pakai keta api :)

  171. Norman says:

    Gua cadang nak tukar rim 15 tapi tak tau saiz tayar mana nak pilih.195/50 meter macam cepat je naik,Kalau 195/55 meter lambat sikit naik.

  172. iz says:

    Lily..a’ah..mensilverkan kete..pkai kete kecik je…kancil..bolehla..asalkan boleh jalan..haha..memg minat kat saga blm.. tp ngah saving tok bnde lain..=)

  173. kej@m says:

    iz, saving tok ape tu..nk kawen ker..:p

  174. ADMIN says:

    nak tanya saga full set body kit + cat semula kira-kira nak berapa ringgit?

  175. juju says:

    lily : ju pakai granite grey. da pakai spoiler. lily boleh usha dalam blog ju tapi dlm post2 yg lepas. huhuhu. cadangnyer nak cat pink.huahuahua

  176. iz says:

    kej@m
    tau2 je ko eh…hehe..

    ADMIN..
    biase full bodykit siap cat dalam rm1000 lbih..b’gantung pada jnis bodykit la.. tp kalau nak design sendiri bodykit (custom) around rm500 utk front bumper sahaja..tp puas hati..sebab design ikut taste kita sendiri..=)

  177. juju says:

    ehm rase2 nyer ary tu ader bdk kelab buat full body kit dalam 650.. tapi x sure ar da cat ke blum

  178. kdi says:

    Lily,

    Thanks sbab jadi pembaca setia kdi ..=).. Btul cakap azameel. Kitorang 3 orang jerk part time sbab minat sangat dgn kereta. Siapakah antara kami bertiga yang “malu2″ tu? uhuk2! nantikan jawapannya lagi sebulan.. wakaka =p

    Norman,

    kalo nak tambah sport rim, boleh rujuk guide di sini http://kereta.info/cheapest-new-tyres-prices-lists-latest-update-tyre-size-harga-tayar-baru-murah-di-malaysia/

    ADMIN,

    napela name u ni admin.. hu2.. kalo nak fullset bodykit, dalam RM520. Full Skirting RM360, Spoiler RM160. Kalo nak cat dalam RM400-500 utk bodykit semua. Kalo nak buat sendiri cost lagi murah dalam RM150 jer.. Boleh tgk guide yang kitorang penah buat mengenai cat kereta sendiri di http://kereta.info/car-tips-how-to-spray-paint-your-car-properly-with-spray-can/

    Juju,

    Warna pink? wow… Ape kate cat kaler purple, lepas tu buat lining kaler pink.. mesti cun.. hmm..

  179. Remando says:

    budak kelab ada jual bodikit + spoiler + pasang + cat. RM 900

  180. Lily says:

    Kdi..
    Sticker dah dpt,thanks tau.Ptg ni ly stick dkt blm kesayangan.Ly dah xnk komen byk2 la.Ade org perli byk sgt nm lily dlm komen blm ni.Hmm..Bye

  181. iz says:

    Ehm..macam2 harga bodykit eh… yang penting kete jd lawa..=)

    Lily..ayat Ly mcm ade unsur2 mrajuk je.. haha.. komen jela k..kitorg xkisah..=)

  182. E.J says:

    x pe lily..tu mkne nye ko syg ngan blm ko…mcm aku gak….

  183. Lily says:

    iz..
    :-).Hehe..
    Macih wt ly gelak sorg2 dpn pc, mmg pun unsur2 mrajuk, geram n kej@m, perli2 ly.
    Pastu nk tnye,np ek ble ly start enjin.Sblum on ‘air cond’ kipas dlu,angin biasa..Ade bau x sdp ar,tp lps on ‘air cond’ bau dh hilang.Nk kata kalo xpkai pwangi,ly dah pkai dh.

    Juju..
    Kalo ly minat kale bluberry mcm persona,frust gak cz proton x kuarkan kale bluberry pd blm.Tp granite grey pun dh cun,kale baru proton.Rmai gak ckp seakan purple ckit2

  184. azameel says:

    sume sayang keta masing, bagos2, aku pnah idop bsame BLM slame 2 ari few month back..haha

  185. kej@m says:

    ala lily..xbaik merajuk² ngan geram…nnt cpt tua..hehehe..jgn marah…
    saje gurau²…borg wat keje nih…asik tukar jer…

  186. Lily says:

    azameel..
    cer skit knp 2 ari je?excden ek?

  187. azameel says:

    sebab tu keta makcik
    time blik umah parent tade keta, so pinjam keta die
    pakai 2 ari, buat mcm keta sndiri,
    sian keta tuh jadi mangse hehe

  188. iz says:

    Alamak..bahaye nh…ade org gelak sorg2 dpn pc..penyakit baru..hehe. Erm..bagus2 sume syg kete masg2..kalau lelaki..kete umpama bini no 2..tp kalau bujang lagi..kete la kekasih hati.. Lily, pasal aircond tu..maybe bau die punye saluran aircond tu kot..maybe bau material yg digunakan..xclear sgt bau ape yg Lily maksudkan..bau busuk eh? Kalau bau busuk2 sket, iz pn ade pengalaman..tp lpas switch on air cond and compressor b’fungsi..bau tu hilang..

  189. Lily says:

    iz..
    Ly rsa pengalaman iz sm n ly mmg lps switch on air cond bau dah hilang.So,xpyh rsau la ek?bkn bau busuk,tp x menyenangkan
    Mmg syg kreta umpama kekasih hati,tp lps kwin nti syg hsband la br kreta.Nti mrajuk pulak..Jgn ingat laki pun x tau mrajuk.Huawawa…
    Thanks jdkan ly antara top 10 member.Wahwah.. kej@m 1st,menyampah.Haha..

    azemeel..
    x snonoh,len kali bw kreta wlau kreta org baik2 la tau.Huhu…

    kdi..
    ly suka lambang KDI pd sticker yg tang ayt dot info cz bulat mcm donut.Wawawa..ingat nk mkn pulak

  190. nizu says:

    Salam…saya nk beli keta saga blm m-line. Mane elok ek? Manual or auto?

  191. Remando says:

    nizu: manual lagi sedap. tapi kalau biasa pemanduan kat tempat yg jem, baik pakai auto.. lenguh kaki siot kalau asyik tekan clutch…

  192. kdi says:

    Nizu,

    m-line saga kalo nak jimat amikla manual. Tapi kalo nak selesa amik auto. mengikut cakap salesman eon masa editor kdi test drive ari tu, manual punya gear x brape smooth. Tapi memang bleh jimat la kalo manual. Tgk la ape kata kawan2 lain yang dah pakai manual tu. Camne? Hari tu kitorang test memang ok kalo auto punya gear smooth je.

    Tapi kalo berjiwa muda n baru 1st car nak beli, better amik manual. Bleh lenjan abih. Lagipun gearbox manual x leceh nak jaga. gearbox auto ni manja sikit.

    Lily,

    Tq sbab suke logo kdi tuh. Nanti kitorang nak buat ada ayam percik n satay daging rusa plak dalam tu.. wakaka =p

  193. iz says:

    Lily..
    Betul tu..xyah risaula k..sori lmbat sket..agak bz..hehe, =).. LIly..kdi memg pandai bab design2 nh…kreatif..haha

    Nizu..
    Pakaila manual..lagi sedap dan jimat….kalau auto..selesa gak la utk pemanduan kat bandar..aku lg prefer kat manual..

  194. Lily says:

    kdi,iz,azameel..
    Psst!Nk tgur skit,perbetulkan time dkt kdi ni..ly rasa korang dah t’awal sejam..:-)

  195. iz says:

    Eh..yeke? time tu kitorg ikut komp masing2..kat komp skrg nh dlm 1.50pm..so..jam kdi pn dlm 1.50pm gak..hehe..

  196. Norman says:

    Manual Saga tak brapa smooth bila tukar gear tapi brand Aichi Koki auto plak Mitsu punye.Kalau lu kaki lenjan baik ambik Manual je tapi kalau steady driver auto ok jugak.Gua pakai auto dari Honda Civic sampai ke Saga M-line ni.So far takde hal.Pick up jangan slalu rentap gearbox camry pun boleh nangis…

  197. aH_tih says:

    br jap td membe aku ckp ade org nk tolak wira aeroback enjin V6 (A)..
    tp aku nk beli saga BLM ni..korg rase mane lg bebaloi ek…aaarrrggghhh…poning2….

  198. azameel says:

    kalo tanak pening bli BLM je, keta baru maintenance x pening sangat,
    kalo wira v6 tu slalu pakai kat bandar x sedap sgt, tpi kalo long distance memang sedapla

  199. nizu says:

    Thanks korang semua. Nizu dah booking manual m-line. First car ni..he3. Dah tua2 baru dapat first car. Nk buat mcm mane masa muda kena berjuang. He2..Thanks ek.

  200. Lily says:

    iz..
    Huwaa..malu.Mmg pc yg ly guna ni yg time x btul.Biase la byk tgn yg guna.Ly dah btul kn.

  201. Lily says:

    nizu..
    Welcome 2 the club owner saga blm.Huhu..

    aH_tih
    Better ambk saga blm,dpt kreta br pueh ht dr ambk 2nd.Pastu ambk n mbr ni byk prob,mcm2 la pnh dgr crita sumenya ats dasar percaya kwn wlaupun niat nk tlg kwn.Pk2 la sndri mne yg terbaik

  202. Norman says:

    Semenjak gua pakai Saga M-Line auto kat area barat Singapura ade 2-3 org dah start beli cuma warna je beza.Semua bekas pemilik Hyundai Verna,Kia Rio dan Suzuki YRV.

  203. nizu says:

    Thanks Lily..tp keta xdpt lg ni. InsyaAllah coming soon.

  204. muryadi says:

    # Norman on May 4th, 2009 at 1:14 pm:

    Semenjak gua pakai Saga M-Line auto kat area barat Singapura ade 2-3 org dah start beli cuma warna je beza.Semua bekas pemilik Hyundai Verna,Kia Rio dan Suzuki YRV.
    ———————————————————————————————————————————————-

    Rasa tumpang bangga jugak. Bukannya senang Proton nak bersaing di Singapura tu, mereka mempunyai pelbagai pilihan yg terlalu meluas.

  205. Lily says:

    nizu..
    Brapa lm ek nk tunggu br dpt kreta ikut kata salesman?Ly dlu nsb x tumbuh jnggut je menunggu.Huawawa..Tp disebabkan nk jgk blm ni snggup menunggu wlaupun berbulan2.Lame giler siot menunggu.x lm lg genap 5 bln blm ly pkai.Ce..mcm bercinta pulak,celebrate anniversary tiap bln.

  206. Norman says:

    Muryadi,Kalau kita Pakai Proton Off peak car yang plet merah tu memang murah sebab potong $17K.Masa menggunakan ialah Isnin sampai Jumaat selepas jam 7 mlm sampai 7 pagi,Sabtu dan eves of 5 Public Holidays selepas jam 3 ptg dan Ahad/Holidays sepenuh hari.Inilah first time gua pakai plet merah,Harga $38,888 tolak $17000 jadi $21,888 campur insuran dan sebagainye jadi 23,888.Free tinted belakang 60% je,Free 3x servicing.Dulu time pakai Honda Civic dan Toyota Corolla memeng sedap tapi spare parts rabak jugak poket.

  207. nizu says:

    Ermm..entah la Lily. Asenya tgu bank approve loan je la. Kreta dh ready stock. After sign bank agreement, dlm seminggu krta dh blh dpt dh. Sekarang banyak stock, xmcm dlu2 msa saga blm baru keluar.

  208. maleck says:

    Tapi pendapat kebanyakan pengguna Saga, hanya RM10 untuk setiap 100KM. (RM1.80/liter petrol)

    betul ke rm10=100km..kalau betul blhlah aku amik blm ni..really concern about d fc…

  209. Remando says:

    maleck: ikut pemanduan. kalau kita asyik tekan je pedal minyak, mcm mana nak dapat FC mcm tu.. .

  210. maleck says:

    ok,so pemanduan yg macam mana blh dpt fc yg mcm tu??80km/h is it ok?anyway thanks for d info remando..

  211. BLM auto camner eaa. Ada major problem gearbox tak? Ada pendapat atau pengalaman.

  212. Nik says:

    hai all..lame aku x singgah sini..maklumla sibuk carik extra money nak mod BLM..
    Ly dah dapat sticker..sticker aku bile plak nak smpai..x adil mcm ni…

  213. Nik says:

    ok..jap g saye send address

  214. Nik says:

    wokey…alamt dah pun di emel ke alamt azameel…i’ll be waiting!

  215. Lily says:

    Nik..
    Alo nik,jgn ar jelos ly dah dpt.Huawawa..Ly pun jarang dah msuk ats kesibukan kerja

    Norman..
    Ly x phm la plat merah 2 ape?

    Iz,KDI..
    Lm x dgr korang kemen cni,mklum la byk forum baru

  216. iz says:

    Lily..
    Bkn nye xnk komen dlm nh..cuma agak sbuk..hehe…mgu nh memg agak pnt sebb byk kje..ayat Ly kalini lak..ade unsur2 mcm perli..haha

  217. nizu says:

    kdi, nizu pn nak la…jap lg nizu send alamat. thanks

  218. jimmy says:

    nak tanya sikit pasal BLM….
    nak tanya dari segi performance ok x? handling? sebab nampak macam ringan je…

    antara kereta proton, aku suka savvy sbb keta tu handling best… (test keta kawan) dr luar pon nampak body berat…

    ok la…antara savvy dgn BLM ni mana yang handling best? sbb xpenah test

  219. Nik says:

    pemurahnye thread blm..i love u..semoga sticker i sampai dgn selamatnye..huhu

  220. Norman says:

    Lily=Plet merah untuk mereka yang jarang bawa kenderaan ke tempat kerja.Offset 17k untuk semua model.Roadtax hanye $50 untuk kereta 1.6cc below,Kalau 1.7 dah kira $80,1.8 dalam $100..Masa menggunakan ialah Dari 7 malam hingga 7 pagi untuk Isnin sampai Jumaat,dari 3 petang untk Sabtu dan eves 5 public holidays(Contoh kalau besok raya,Hari ini after 3pm dah boleh pakai),Ahad dan cuti umum free.Kalau nak pakai kereta masa larangan kena beli kupon beharga $20 dar mana2 pos office,Faham?

  221. Lily says:

    Norman..
    Phm cikgu! :-)

    Jimmy..
    Wlaupun ly xpnh drve savvy,tp ly rsa blm lg ok.Tgk body je dah tau.Blm lbh mantap,handling okey je..Cube,try,test dlu blm k,tnye ar kwn mne yg ade blm.xpun..buat je muka slumber g proton edar nk g test drive.Ckp la u nk survay.Huhu..Mst dpt punyer la.

    Nik..
    Sbb nik la,kdi ckp thread kita cni mnja.Haha..

    Iz,kdi..
    Macih lyn karenah kami sume..Utk iz,ade la perli 2 skit2.Hehe..Hdup serius je bosan jgk.

    Kej@m,amir,juju..
    Lm x bc komen korang cni

  222. Nik says:

    ly,
    owh..thaks to me..kami memang manje…lepas ni kalo bleh send la body kit ke, strut bar ke, sound system ke..ape2 je la

  223. kej@m says:

    tread nie mmg nmpk special sket…
    rsenye, kdi, iz byk komen kt sini dr tmpt lain…hehe…

  224. azameel says:

    kdi ngan iz memang manje orangnyer keh3
    btw proton sume handling bagus, x byk beza sgt pon between model, memang lotus handling tu ade kesan la, bukan ckp kosong je.
    tpi by right savvy punye handling lg bagus kot, sbab body pendek

  225. iz says:

    Aduhai..
    Da jd thread manje lak kat sini..haha..xpe2..anyway..Nik..klu nak bodykit body kit, strut bar , sound system free tu susah ckit la nak ditunaikan..tp klu nak bodykit murah boleh la..khas untuk KDI members..

    Follow this link.. http://kereta.info/best-custom-bodykit-shop-monstermodz-cheap-and-quality-bodykit-kedai-ubahsuai/

  226. iz says:

    Ly.. xpe..sronok gak bace komen2 pembaca KDI setiap hari..anyway thanks to all =)

  227. Lily says:

    Thread lain byk gado2.Ly pencinta kedamaian.Huhu…
    Tahniad 2 KDI,iz,azameel cz dah tmbah thread mkin hari,smpi ly dah x termampu nk bc sume n smpi x jmpe apa yg pnh ly komen dlm thread lain2,tp yg wjib thread blm ni ly mst bc ble buka Kereta.Info cni..

  228. cdah says:

    hmmm….

    nk kongsi gak la…

    aku memg xmint r saga nie…

    tp trpaksa r ambik cuz mak punyer duit byr downpayment….

    tp bulan2 aku byr k…

    nk myvi se mak kata mahal sgt…

    so ambik jela pe ader…

    pas tu nk wrna putih….

    wrna putih xder plak….

    nk kna tgu plak….

    hitam pon xder….

    pon xder stok…

    last2 ambikla wrna grey…

    aduhai memg xmint lgsung…

    memg kter ni thu la ku xsker dier….

    blkg keter dh calar…

    pas tu excdnt lgar keter org…..

    huhuhu…

    nasib beb..

    so skang blhla trima kenyataan yg aku pkai saga jer…

    not myvi se…..

    skang nk modified ckit….

    kasi gmpak….

    knala kmpul duit…..

    pelan2………

    kesabaran membawa hsil……

  229. Nik says:

    adoi..still waiting for my sticker..xsampai2 lagi..dah seminggu dah tunggu ni

  230. ct says:

    salam alaik…cite bab sticker ker nie…anyway ct dok jauh…emmm xler jauh sgt…haah dah tima sticker KDI tu…cute tau…tq bebanyak KDI..(“,)..

  231. Lily says:

    Cdah..
    Hmm..Ank mak,untung msih ada mak dkt dunia ni.Untung sapot downpayment.Tnpa downpayment x kn dpt kreta 2,hrgai pemberian ibu k.Jg leklok kreta 2.Kalo x suka kale 2,ckup duit cat ar lain.Psl myv,mbr abg ly sndri tolak myv ambk blm.e2 apa pulak cer?Thah la..
    Semoga ksabaran cdah membawa kejayaan.Amin..

  232. kej@m says:

    tul ckp lily tu..beruntung mak nk byrkan downpayment kete tu…
    kalo mak xnk bg..langsung xdpt…kete tu jge elok²..walau pun mak bykkan sikit jer..
    nnt kalo x jge, kecik hati mak nnt…mle² mmg la rse xske..lme² nnt ok la tu…
    wat cantik² nnt mesti syg kt kete tu nnt…

  233. nizu says:

    Salamm..nk tya ni. Korang sume beli blm byr downpayment bape ek? Just nk share experienced..;)

  234. Lily says:

    nizu..
    Own,dh dpt kreta ek?kale ape?Ly byr downpayment utk m-line auto 7k termasuk tukar nama dr abg ke lily(dpt hrga staff proton) bln2 rm383 jerk!

  235. nizu says:

    Oo…Blom dpt lg lily tp dlm mgu ni asenya. oo byk gak kn dp tu, tp kira ok la kn bln2 dpt byr mrh. Abg kje proton ke. Klau staf dia bg kurang bape? Nizu ambil manual jer, dp rm2500.

  236. NuuV says:

    Klau nk beli BLM mana ok..MANUAL ke A/T?

    :-)

  237. afi says:

    nk tnye la.. kwn ku pakai saga manual, tp bile bwk lebih 100km/h gegar plak.. nape eh ?

  238. iz says:

    NuuV..
    kalau nak pilih auto ke manual ko kne tgok gear jnis ape yg ko suke drive..selalu kalau org nk beli kete memang da terus terbayang nak pakai gear auto ke manual..kalau yg ske drive manual..majoriti terus sambar je manual tanpa pk pjg..kalau kaki lenjan baik ambik manual je tapi kalau steady driver n slalu drive dlm jem n xnk kaki penat auto pn ok..Choose yg terbaik la k .. =)

    Afi..
    gegar tu kat stereng or kat enjin..?
    kalau kat stereng..kebiasaannya balancing tayar xbetul..n memang kalau balancing xbtul..drive lebih 100km/h akan terasa gegar pada stereng..aku sendiri da ade experience mcm tu….xpn rim yg bengkok..maybe kalau bengkok skit2 tu kite xprasan.. try anta tayar buat balancing dulu k..=)

    Lily..
    Waa..abg staff Proton eh? best la..hehe..

    Nik..
    betul ke sticker xsmpai lg? lmbt skit kot..sabar2..k..

  239. jim says:

    ha? lebih 100km dah gegar?????

    blm ni xstabil kot….

  240. Lily says:

    nizu..
    Hmm..x slh now hrga blm m-line auto 41+k hrga dkt proton edar,tp ly dpt dgn hrga 36+k.

    afi..
    Ok gak cdgan iz sruh kwn wt balancing,rm15-20 je..

    iz..
    A’ah..abg dah keje 24-25 thun dkt proton shah alm,sjk proton br buka

    NuuV..
    Tepuk dada tnye selera,ikut suka cr pemanduan yg nk.Nk rilex kaki kiri 2 x main clutch plih auto.Myk manual lbh jmt skit dr auto.

  241. iz says:

    Jim…
    BLM ni ok..aritu da test drive sama2 ngan editor KDI yg lain..ok jer..bwk 140km/h..kat jln agak beralun..ok jer..
    Cume kes afi tu maybe pasal tayar..kene buat balancing dulu.. sebab memang kebiasaan kalau bwk 100km/h da gegar memng masalah balancing tayar..kne g kdai tayar..

    Bleh tgok pasal test drive BLM ni link bwh nh..
    http://kereta.info/proton-new-saga-blm-persona-campro-iafm-test-drive-review/

  242. iz says:

    Lily..
    Wah..oh abg kje ly Proton Shah Alam..bagusla..ehem2..bolehla nak minta info pape pasal Proton kat abg Lily eh nanti..boleh eh? hehe =)

  243. Lily says:

    Nti abg blk kg bw wif n ank2 cuti skolah ni,nti ly tnye pd die k

  244. iz says:

    Alright..TQ lily..=)

  245. kej@m says:

    pg td aku naik teksi blm…
    suspenssion die best….lnggr lubang pun x rse…
    kalo naik teksi lain, ble rse..yg nie xrse pun..

  246. gen2 lama says:

    teksi blm 1.6 ke?

    power tak?

  247. kej@m says:

    a’ah..power jgk…smooth je aku naik…
    mmg best la…aku rse kalo proton kuarkan utk
    kete biase, mesti rmi yg bli..
    termasuk la aku..hehe..

  248. Nik says:

    mane stickaer aku ni?dah 2 minggu tunggu x sampai2

  249. afi says:

    kes kwn ku ni, dia ckp enjin yg gegar..
    ku nasehatkan dia supaya pegi kat proton servis je..
    tp biasela beli kerete ni kire nasib kan.. ?
    risau gak ku kalo ade problem cmni, sbb ku pun nk amek saga jgk..

    tp kalo pasang besi yg melintang kat enjin tu, ade kesan x ?
    ape name besi tu, ku x pasti la..

  250. kdi says:

    Proton dah bukak belian utk saga blm 1.6 litre campro. Tapi limited la sebab yang model tu untuk teksi sebenarnya tapi sebab x berapa dapat sambutan untuk teksi diorang open kpd orang ramai untuk beli. Bleh tgk artikel pasal blm 1.6 kat link nih:

    http://kereta.info/proton-new-saga-blm-16-litre-campro-iafm-limited-edition-saga-baru-versi-1600cc/

    Nik,
    Sory kitorang lambat sikit hantar sticker sebab sangat sibuk sejak akhir2 ni. Insyaallah minggu ni sampai la tu. sabar yer.. =)

    Iz,

    Baby aku lahir ari ni.. =) wee!!!! Jap agi nk test drive exora lak.. nk ikot? huh. baru ade masa nak test drive exora.. adeyh..

  251. Nik says:

    to afi,

    besi tu namenye strut bar…best tuh..aku pn memang nak pasang jap g..bagi stabil sket mase cornering..

    To kdi,
    Ok..xpe..saye akan tetap menunggu sticker itu…

  252. afi says:

    oo.. strut bar..
    thanx nik..

  253. iz says:

    Afi,
    oh..enjin gegar…better g protton servis jela..betul2..ikut nasib la..yup..betul ckp nik…namenye strur bar..better tok cornering..

    KDI,
    wah..sok mlm sempat la eh aku jenguk ko..hehe..

  254. black evia says:

    aku dh 1 tahun pakai saga Blm..semua ok..just aku rasa adjustment suspension depan kureng la.. klu bwk dlm 110km/h goyang.. apsal.. sbb ringan? aku bwk kncil 860 ok je.. blh sape2 kc idea& jwb x?..

  255. black evia says:

    ada x memana org pkai saga BLm kt area seremban/senawang bleh cal aku .. @lepak time cuti je.. + kenalan..black evia 120-696.1005

  256. black evia says:

    iz on May 20th, 2009 at 9:48 am:

    Jim…
    BLM ni ok..aritu da test drive sama2 ngan editor KDI yg lain..ok jer..bwk 140km/h..kat jln agak beralun..ok jer..
    Cume kes afi tu maybe pasal tayar..kene buat balancing dulu.. sebab memang kebiasaan kalau bwk 100km/h da gegar memng masalah balancing tayar..kne g kdai tayar..

    mmg ler.. tp aku dh buat semua pn cam tu jgak..heran2..3 kali dh aku wat balancing,2 kali aligment,2 kali full speed balancing tp cam tue jgk..ado gogar..

  257. black evia says:

    mmg ler.. tp aku dh buat semua pn cam tu jgak..heran2..3 kali dh aku wat balancing,2 kali aligment,2 kali full speed balancing tp cam tue jgk..ado gogar..

  258. black evia says:

    Tp apa pn aku puas ati ngan bLm nie..ok,nice. i love my car.. hehehe..

  259. kdi says:

    Iz,

    hmm.. tunggu dulu la majlis potong jambul.. Baby dah pakai baju baru, baru la datang..uhuk2! =p

    Black evia,

    Kancil 860? ade ke? bukan 850? hu2.. anyway, kalo dah camtu punye prob, kan agi bagus terus hantar proton servis center. Kalo dorang xbleh settle, hentam je kaw2.. kui2..

    Anyway, i love my car too.. =)

  260. Lily says:

    kdi..
    lm xdgr komen kdi cni,baby?nk menyampuk tp xtau crita.Hee..

  261. kdi says:

    Lily,

    aik? baru je komen kat atas tu.. nape? rindu sangat ke? ahaks! =p gurau jer..

    Hmm.. baby tu akan diceritakan dalam masa seminggu kot. hihi.. suspen2..

    anyway lily, dah bape kali dah tanye fuel consumption blm auto ni tapi xde sape jawab. So lily bleh tlg jawabkan x?

    Selalunya bape FC die eh? kalo kat bandar, paling jimat and paling x jimat.

  262. nizu says:

    Thanks kdi..nizu dh dpt sticker semalam..cantik. ;)

  263. Joko says:

    Black evia,

    tentang gegaran stering tu… cuba ko cari kawan sorang,buka bonet depan , suruh dia goyang2 kan stering kiri dan kanan(enjin hidup), sambil ko tengok pada stering bar yang bergerak kat depan tu, pakai lampu picit kalau gelap, peratikan braket yg pegang bar tu(ada dua kiri dan kanan), ada goyang tak, kalau bergerak, maknanya getah braket tu dah pecah, itu juga boleh jadi punca gegaran masa pemanduan laju.

  264. Lily says:

    Kdi..
    A’ah..rndu kalo kdi dgn iz x komen dlm ni,mklum korang peneraju dlm kereta.info cni..ops,lg sorg azameel.Nti trasa pulak kalo x sbut nm die.Ly anggap korang mcm abg2 ly,x lbh pun.Pastu rsa rpt pulak start ble dah rjin buka kereta.info cni..
    Psl myk,nti ptg ni ly blk kg n set dkt meter k brapa pkai km/liter.

    nizu..
    Dh dpt br la snyap ek!;-)

  265. azameel says:

    ehem2..tanye FC blm auto?
    apsal ekk??

  266. Ayezat says:

    wahh…wahhh…
    lme gle ak xpost comment…
    hm…ni cter tbaru saga ak..
    ak bru je lps pasang bodykit ngn spoiler…
    bodykit wald,spoiler ala2 evo 10…
    siap ngn cat,kopak gak poket ak…rm1+++ wooo…rabak…rabak…
    hm..cmne ek nk upload pic kt korang…bleh share idea modifikasi…
    ni tgh cari sportrim 16” yg seswai…adeh…kopak lagi….
    huhuhu…

  267. Ayezat says:

    ak ade info terkini dari wakil pusat servis proton…
    untuk model saga blm n persona..
    akan terjadi 1 masalah di mana IAFM akn mengeluarkan bunyi yg agak kuat..(mcm bunyi tapet)
    ini disebabkn modulator yg diperbuat dri plastik (jenama bosch) akn bergetar ketika enjin hidup (walaupn xjalan)..
    model yg sebelumnya (yg dipasang pada Gen-2) diperbuat drpd cast iron (jenama Siemens VDO) lebih tahan dan tidak mngeluarkn bunyi bising..
    hal ini terjadi kerana dipercayai,proton ingin meminimumkan kos pengeluaran…
    tp jgn risau,kpd pemilik BLM dan persona,jika kete korang terjadi masalah seperti yg dinyatakn,hantar terus kete korang kat pusat servis proton kat Shah Alam (pusat servis proton terbesar kat m’sia sbelah highway KESAS)..dorang akn ganti ngn IAFM yg digunakan utk Gen-2..(cast iron)…
    pas2,kompom terus hilang bunyi 2 smpi ble2…klu msih dlm warranty,free je tuka bnde 2…klu x,mau beribu beb…
    harap maklum…

  268. afi says:

    informasi penting ni..
    thanx kepada bro ayezat..

    tp mcm ku yg berape nk kenal modulator ni,
    mcm mane rupenye ??
    ataupun ade ape2 ciri kat modulator tu,
    senang sikit aku nk kenal..

  269. kdi says:

    Lily,

    Tgk Azameel tu, dalam byk2 benda teknikal die pro & bleh jawab kat artikel2 kdi hari ni, tapi satu soalan tu jugak die nak tanye. =p
    Ok Lily nanti tlg check eh. tq..

    Nizu,

    Tampal tau sticker tu kat kereta.. Jgn tampal kat cermin almari plak..hu2 =)

    Ayezat,

    Bagus info tu. Hmm.. dah modified blm? wah.. mesti chun giler! Meh share info and gambar kat sini:
    http://kereta.info/forum/

    Share la pengalaman mod BLM tuh. Ramai yang nak tau camne nak mod BLM yang memang dah chun tu jadi lagi chun. hu2.. =)

  270. Ayezat says:

    Afi,

    IAFM tu,klu korng nk tgk,ko bkk skru cover enjin 2..(yg ade tulis campro)…
    jenguk sket kat area blakang enjin 2..kat tengah2 enjin 2,ko akn nmpk 1 kotak kaler hitam…bende alah 2 la modulator die…
    cube la g jenguk2 ek..huhu…

    kdi,

    ok…dalam mase terdekat ni ak akn masukkn pic kete ak…thanx…

  271. Comment says:

    Kalau nak tukar enjin kat BLM ni enjin apa yang sesuai? Dah ada yang buat lum?

  272. amoymelayu says:

    hehehe.. aku mmg cinta giler kat kete BLM aku… sangup berhabis utk tgk kete aku canti.. tapi aku tensen sbb remote alarm aku ada problem.. dia mcm tak connect.. atau system alarm problem aku tak pasti.. tengah tensen ni.. arghhh.. ada sape2 tau sebab apa…

  273. amoymelayu says:

    mcm mana klu aku nak add pic kete aku kat sini??? atau mmg not allowed?

  274. kdi says:

    Kepada sesapa yang rasa BLM die la paling lawa, sila hantar pic kat sini. keh2.. =) Bleh share ape yang dah mod and wat la description sket pasal BLM nih.. Ape yang korang rasa best n xbest..
    http://kereta.info/forum/

    Yang dah hantar gambar tu nanti kitorang akan publish okeh.

    Comment,

    BLM dalam maksud lain juga adalah “Boleh Letak Mivec”.. wakaka.. memang dah ada yang letak mivec. Kasi sumbat dalam itu enjin.

  275. maal4553 says:

    kwan sy bertanya, keta pe yg terbaik (2nd hand) utk hga 20k..dia kt nk byr cash..
    mnt pendapat anda smua.

  276. me7616 says:

    ngam seminggu (15/5/2009) kuar dah ‘KONG’ BLM aku!!…kt org i-care ‘pedal port’ kong…kena tukar.
    tadi tow ke proton damansara still tunggu confirmation dorang ape yg rosak!!
    regret…5tahun pakai produa sblm ni xpenah langsung ada masalah…seminggu pakai proKONG terus KONG!!!
    mggu lepas punyalah semangat survey kedai nk buat bodykit…..laaaniii dah angin!!

    itulah ‘KERETA MENYUSAHKAN RAKYAT’

  277. Nik says:

    aku masuk opis tghari tadi ade 1 surat atas meja aku..bukak2 rupenye sticker kdi!!!!!!!!!!!!!!!
    thanx to kdi team!!!!!!!!!!!!
    i love u all!!!!!!!!!!!!!!!!!

  278. Nik says:

    kepada amoy melayu,

    prob lu same la ngn problem gua..dah 2 hari dah wa prasan mcm alarm ni x detect je ble wa tekan..nak kene g dekat skit baru die detect. Xtau la pesal. Sebelum ni 200 meter bleh lagi detect!

  279. afi says:

    ape pendapat korg, kalo tuka enjin saga BLM campro 1.3, kepada campro CPS 1.6 ?
    agaknye pihak proton ade jual tak, enjin CPS ni kepada org ramai..

  280. Lily says:

    kdi,azameel..
    Erk!sory xdpt lg,jgn mrh tau!;-).Nti kdi tgk dkt thread test drive blm & persona.ada komen utk u all

  281. Sarul says:

    geng,

    mcm ner nk join club BLM ni? tolong kasi tau sikit…

  282. Lily says:

    Ayezat..
    Bunyi tepet yg ko mksudkan mcm ne ek?
    Br2 ni aku prasan ade gak bunyi ble enjin start time blum jln..
    xsbr pulak nk tgk kreta yg dah ko mod

  283. bonyet says:

    aku minat betul le dgn saga BLM black..kalau masuk skirt n spoiler dah macam vios aku tgk…

  284. kzi says:

    Salam, kerja kat Proton baru 19tahun, terharu bila baca komen-komen blog nie… Adakala nya org Proton sendiri hentam kereta sendiri… Adik-adik semua..terima kaseh yea..kerana support kereta buatan Proton.

  285. Joko says:

    Kzi,

    Wsalam… bagus lah , kami pun amat alu-alukan wakil proton yg berfikiran positif dan terbuka macam anda dalam forum ni. Kami juga amat alu-alukan jika bro kzi boleh ceritakan sikit pandangan bro secara ikhlas tentang proton dari segi kualiti produk dan apakah misi penambahbaikan yg sedang dirancang masa kini demi mengatasi masalah dan rungutan pelanggan.

  286. black evia says:

    Joko on May 22nd, 2009 at 10:27 am:

    Black evia,

    tentang gegaran stering tu… cuba ko cari kawan sorang,buka bonet depan , suruh dia goyang2 kan stering kiri dan kanan(enjin hidup), sambil ko tengok pada stering bar yang bergerak kat depan tu, pakai lampu picit kalau gelap, peratikan braket yg pegang bar tu(ada dua kiri dan kanan), ada goyang tak, kalau bergerak, maknanya getah braket tu dah pecah, itu juga boleh jadi punca gegaran masa pemanduan laju.

    pssst::.// tq joko..aku xtest lg cara yg ko ckp kn..tp xpe..ujung mgu nie aku try tgok.. mgkin ada btul nya cara yang ko cakap kn tue..

  287. Black evia says:

    kpd kwn2.. black evia nk mtak tolong sikit.. camner nk dptkn sticker Blm club@prosboc@xksah ler asal sticker club..
    jeles plak aku nengok keter2 lain dok tmpal kt dpn crmin drive dorng..

  288. abg_beca says:

    kat metro ari ni ada kuar iklan keter ni..limited edition…selagi stok masih ada….mmg tgk keter ni kat kipmart jb….harga 39k…mmg dulu utk teksi tp tak laku tu yg jual kat public..ni org jual keter tu bg tau la….then dia punya spect sama saga 1.3 base line…kalo saga 1.6 ni dia punya FC rasanya tinggi tak???

  289. Jxx707 says:

    “me7616 on May 25th, 2009 at 3:00 pm:

    ngam seminggu (15/5/2009) kuar dah ‘KONG’ BLM aku!!…kt org i-care ‘pedal port’ kong…kena tukar.
    tadi tow ke proton damansara still tunggu confirmation dorang ape yg rosak!!
    regret…5tahun pakai produa sblm ni xpenah langsung ada masalah…seminggu pakai proKONG terus KONG!!!
    mggu lepas punyalah semangat survey kedai nk buat bodykit…..laaaniii dah angin!!

    itulah ‘KERETA MENYUSAHKAN RAKYAT’”

    dr awal keta ni launch aku dh minat. aku usha dl.. ari2 aku baca je thread ni. aku tunggu je the best time utk beli..& dh plan nk beli pun bulan 6 ni. aku perasan byk yg komplen. rungutan/luahan prasaan cam atas ni bukan 1st time aku dgr/baca. tp rungutan atas ni dh buat aku rs goyang nk ambik blm. baru seminggu pakai tu.. ada sesiapa leh ‘cantas’ komplen atas ni?bg ‘neutral’ blk ati aku. tq

  290. Norman says:

    Dengar berita angin Saga H-Line baru ade GPS/New alloy rims/Full power window dan leather seats..Betul ke ni?

  291. Lily says:

    Jxx707..
    Hmm..thah la.Tp dr pengalaman ly,xde pulak prob truk spnjang 6 bln pkai.Alhmdulillah,myk pun save wlau ly ambk auto.Hrp2 msa akn dtg xde prob,mklum brg kreta bkn mcm brg moto hrganya.

    ayezat..
    Nk tggu ko bls,berjnggut aku nunggu.Kbtulan sabtu lps aku g pusat srvs utk 5000km aku tnye skali bunyi’ tektektek’ yg dgr msa enjin on sblum jln.Die tkarkan bnda 2,aku pun xtnye pulak nm bnda 2.Tau2 dh tuka.:-).Now dah xde bunyi..Thnks ats info ko bg.

    black evia..
    Nk sticker 2 kne ar dftar dlu,g tgk dkt web dia

    iz,kdi..
    askum..;-)

  292. Ayezat says:

    LILY..
    sori la beb…ak bz la skrg…lgpn,ak keje bkn ngadap komputer je..keje kua site maa…sori sesangt…ha…ok la 2,proton dh tuka…btol x ak ckp?skrg mest kete ko dh xde bnyi “tek..tek…tekk…” ag kn? hehe…ak nk upload pic kete ak pn xsmpt beb…gmbr pn ak xsnap ag…hehe…jgn mare…

    Norman.
    mne la ko dgr kabar angin 2?ari 2 kat laman utama kereta dot info ni ade kuakn spec utk saga H line…stakat ade GPS je la…yg lain2 2 sumenye dongeng semata2…huhu…spec same mcm M line…

    Jxx707…
    relax beb..ak dh sbln lbih dh pki saga M line ak…dh siap masuk skirting n spoiler dh pn…stakat ni alhamdulillah,xde pape pn masalah yg ak hadapi n ak btol2 puas ati ngn kete ak skrg ni…biase la..mane2 jenis kete pn mmg xle lari dri aspek masalah kualiti…ape yg pnting skrg,hargai harta yg ade dpn mate..peduli pe org ckp..kte yg pnye kete…org ckp bkn2 pn,bknnye dorang yg byr instalment kete kte bulan2..ada btol?

  293. abg_beca says:

    aku setuju dgn kenyataan ko……yg byr bln2 diri sendiri…bkn org laen yg tlg byr kan…

  294. iz says:

    W’salam..Lily..dah makin meriah tgok thread Saga nh..hehe..nanti tgok la akan datang kuar gmbat Saga BLM kaler putih yg da make up cun2 punye..juz wait and see k..hehe =)

  295. Lily says:

    Wawawa..sape lak punyer kale putih?
    Ingt iz nk reply smlm,br nk bgtau smlm bsdy ly..:-)
    Khamis ni abg ly yg keje proton shah alam 2 blk kg.Nti ly tnye psl yg iz nk dlu

  296. iz says:

    Owh…hehe..kaler putih..ingt x dulu yg kitorg pnh ckp slh sorg editor kdi akn pkai BLM? Hehe..rahsia lg..tgu semuanye da ciap.. ( hope xdela kwn2 ku yg t’batuk) hehe..Owh..Hepi Besday..smoge pjg umo..=)Oh..ok..bagusla cmtu..boleh la nanti nk dptkan maklumat pasal Proton..

  297. iz says:

    Oh..Lily..kalau nk soh abg Ly tu surf2 kat kdi lg best…boleh bce komen pasal BLM..n thread yg Why Proton? tu..

  298. black evia says:

    Ayezat on May 22nd, 2009 at 6:04 pm:

    #akan terjadi 1 masalah di mana IAFM akn mengeluarkan bunyi yg agak kuat..(mcm bunyi tapet)
    ini disebabkn modulator yg diperbuat dri plastik (jenama bosch) akn bergetar ketika enjin hidup (walaupn xjalan)..
    model yg sebelumnya (yg dipasang pada Gen-2) diperbuat drpd cast iron (jenama Siemens VDO) lebih tahan dan tidak mngeluarkn bunyi bising..

    # pssst//;;..TQ Ayezat.. psal infomer ko tue.. aku pn bru tukar,modulator tue dr prton edar service… org tue ckp kt aku klu bunyi lg hntar blik. dorng akn tkar tuk full set balik. yg nie tukar 1 je..dlu.coz.. stok xder.pwer windows aku pn dorg tkar gak.. baru..hehehe.. aku xsuruh pn.. tp dorng sndri g tkar.. xyah byar.. kn under gerenti huhuhu.. tq2.. for ayezat & proton servis..

  299. black evia says:

    aku bru pasang skirting tuk full set..huhuhu..
    dpan evo 4 spec,side bLm spec, blakang aku pakai yg evo 9 spec.. huhuhu..
    keputusannya..
    peh.. lu pikir la sndri..

    huhuhu..
    still i love my car..huhuhu..

    # Joko on May 22nd, 2009 at 10:27 am:
    tentang gegaran stering tu…
    aku x tau nk cek cam ner.. so aku bLm aku trus g edar servis ari tu, aku pn xtau apa yg dorng g godek2 kt bLm aku..
    bila siap tau2 dh ok ler.. huhuhu.. xder lg gogar2 cam ari tue..huhuhu..
    TQ2.. joko.. coz kc tip kt aku.. TQ2..huhuhu..
    # emm..i lover my car..huhuhu..

  300. Lily says:

    black evia..
    Tahniah kerana telah berjaya meng up grade kereta.Huhu..
    aku x dpt byng guane rupa die?ko mst ambk kale hitam ni…smart ar.

    iz..
    ingat2 pnh iz ckp dlu psl mbr editor ambk BLM,wrna putih mmg cun tp kne pndai jg ar..cpt nmpk comot kalo x jg,mcm hitam jgk..
    Ala iz..wish je ke?x de ke pihak KDI nk bg adiah spotrim ke,spoiler ke,skirting ke.Huawawa…

  301. kdi says:

    Black Evia, ape agi, kalo dah lawa BLM tu, bagi ler gambar kat kitorang.. nak jugak tgk kan.. bleh wat post kat bahagian forum. hmm..

    Ayezat pon same nih.. lambat sangat nak bagi pic gambar kereta tu..

    Bleh upload kat:

    http://kereta.info/forum/

    Liliy, happy birthday! Dah tua dah die.. x elok bagi adiah sport rim.. berat nak angkat xlarat nanti patah pinggang.. kui2.. gurau jer..=p

  302. xxx says:

    lol…jika anda memang nak beli kereta ini saya memujuk anda memvbeli 1600cc punya walaupun itu manual dan satu warna sahaja….harganya RM 39K…
    tahun lepas saya beli 1.3(A) punya…ia punya kuasa tak cukup dan makam minyak sekali…
    sekarang memang sesal sangat!

  303. dato8006 says:

    Salam Semua,

    1) Saya baru je beli BLM B Line ( Auto ) dan nak tanya mengenai central locking function keta nie…keta B line memang tak leh tutup semua 4 pintu daripada driver side ke ?
    2) knaper tak ade lampu dekat gear kereta & tempat kunci ? sama ke dgn BLM M Line ?
    3) Ada sesiapa tak yang berhajat nak jual rim + tayar model M Line ? kalau ada braper selalu hrgnya org tolak ?

  304. Joko says:

    XXX,
    Aku cadang kan ko pasang gajet SUperione, itu barang boleh kasi up power hp, serta menjimatkan minyak. Harga pun tak lah mahal sangat dalam RM240 ajer, tapi amat berkesan..

    Black evia,
    Baguslah kalau gegaran tuh dah hilang, aku pun main agak2 ajer, berdasarkan pengalaman masa hantar keta pegi bengkel. Kalau dah mekap cantik2 , kena lah ingat2 masa bawak tuh, jgn nak race atau mengimpit keta lain plak, nanti kemek atau pecah sana sini, hati pun sakit. Apa2 pun tahniah dari aku.

  305. black evia says:

    Lily on June 3rd, 2009 at 5:08 pm:
    #yup.. btul la.. wrna htam.pndai lily teka.. 10mrkh tuk lily.
    wlaupn htam legam,tp ttap mnawan..huhuhu.

    kdi on June 4th, 2009 at 1:26 am:
    bagi ler gambar kat kitorang.. nak jugak tgk kan..
    #psal gmbor tue nti ye kwn2.. black evia skrng tgh nk plan nk letak
    LED signal plak..
    tp.. black evia nk mtk tolong la.. brapa ye rege tuk LED signal tue.
    leh x kwn2 survey kn regenya.. black evia survey mhal tul ..

  306. Ayezat says:

    kdi..

    sabar2…ak xde mase ni..bz,keje bnyk beb…xpe,hjung mnggu ni ak blk kmpung…nnt ak snap la gmbar kete ak byk2…hehe…mnggu dpn,kompom ko bleh tgk huhu…tp xde la lawa sgt…biase2 je…sbb sportrim xtuka lagi…still pki sport rim standard M-line ag…

    dato8006…

    ak mmg bhajat nk tuka sport rim…ari 2 ak tanye hrge trade in sport rim M-line ak ni…ak tnye kat kdi papan,klang..dorng nk amek rm600…pas2 ak g plak kat rawang,dorang nk amek rm1050…goyang gak beb..nsib baik time 2 poket tgh kering..klu time lebat,kompom ak dh sarung sport rim 16” kat rawang 2…huhu…klu ko nk,agk2 bpe ko nk bkk hrge?

    lily…

    happy belated birthday…

    black evia…

    wah…mest cun kete ko ek…body part yg ko psg 2,fibre ke PU?hm…ak ni tgh tunggu IAFM ak kua bunyi je…mmg ak request tuka full set trus…haha..

    satu lagi,klu ade sape2 yg dh pasang side mirror yg ade signal 2,bleh x bgtau ak kos pemasangn..ak tgh riki2 gk side mirror 2…

  307. Ayezat says:

    black evia

    ko dok mane?klu nk sticker prosboc,kne join club dlu…rm30 je…ak pn bru je nk join…jom r,bleh kte dftar same2…

  308. black evia says:

    emm.. teringat lg masa mula2 black evia ambk bLm nie. kt tman yg black evia duk nie time tue xder
    lg sape2 pakai bLm nie..salain black evia (banggo den rasonyo..)huhuhu..
    pstu dh ramai plak yg pkai.. (sedih sikit)
    tetiba kwn serumah black evia pn pkai jgk.. (banggo lg)
    cozz..dh ader 2 bLm kt rmh ktaorng..
    time tue jgk bLm ktaorng mack up pn same jd kembar.
    lastly 1 pnduduk tmn kitaorng glarkn black evia& kwn ku..
    the saga boy’s huhuhu.. lg ber + banggonyo black evia..
    sampai ari nie hahaaaha..

    moral story; i love my car..huhuhu..

  309. black evia says:

    ayezat..
    black evia ader tulis kt atas tue.. smua info black evia ader kt ats..
    cuba tgok..huhuhu..
    leh jgk join,black evia pn belum join mana2 club nie..leh kta jd tag team..
    ape kata ko cal je black evia kn senang.. dh jmpa leh kta g mkn satey.. huhuhu..
    jgn jeles ye kwn2 yg lain.. leh kta ajak liliy skali.. nk x?..@ ajak kdi ngan joko skali pn xper..
    kta meriahkn lg kwn2 kita nie..kc cantas n nutral kn blik hti kwn kita c jxx707 join kita skali.

    #black evia pkai 2 jnis. utk side black evia pkai fiber.
    tuk dpn & blakang black evia pkai yg pu kot.. huhuhu..
    tp tuk bhgian blakang black evia bual line kt shark dia..
    wat colur silver..kc mach ngan c menawan nie..huhuhu..

    #apapn ayezat leh cal black evia ye..
    bcause black evia love my car..huhuhu..

  310. dato8006 says:

    ayezat…

    thanks for the info….aku pun tgh kering gak nie !!!tu yang berhajat nak tukar rim standard M Line saje….kalau lebat sure dah tukar rim 16 atau 17….kalau RM 600 tu ok le gak hrgnye….macam kedai papan klang amik…..

  311. Lily says:

    dato8006..
    Ly blh jwb soalan no.2..mmg xde lmpu dkt gear n kunci,ly pkai m-line(auto).Tp dkt meter kn ade tulis pergerakan gear samada P,R,D,N,3,2,L.Mula2 mmg kekok,terpksa tuka time tuka.Tp lama2 biase la nti

    blavk evia..
    macih bg 10 mrkah..:-)
    Psl lmpu yg ko ckp ni ape kata ko surve dkt KDI ni,sbb ly rsa pnh tgk thread die n siap cr psang skali.Dlm kereta.info cni ko blh dpt mcm2 info.Btul x KDI,Iz,azameel?
    Wah2..ly bc story ko,sungguh menghayat hati.Huhu..Aku pun syg kreta aku..Psl nk lpk mkn sate,korang ktne?aku ipoh gurl..Jauh dr korang2 ni.Tp best ar kalo geng2 blm dpt lpk sm.

    kdi..
    macihs wish my bsday..:-)

    ayezat..
    macih gak wish bsday dkt ly..:-).
    tua dh,25 thun..Ops,kantoi la pulak umo.Abis lah Kdi dh tau.Huawawa…
    Woit!Aku x psng body part ape lg ar..br riki2,bujet pun x brapa nk ade la.E2 ly suka tgk kreta2 blm yg dh mod.

  312. kej@m says:

    lily,

    ayt utk blackn evia tu lain mcm jer…ade pape ker..hehe..gurau jer…

    happy belated besday la utk lily..umur kite sme la..tarikh je lain..

  313. kdi says:

    Adeyh.. memang betullah korang budak2 thread BLM ni memang suke bermanja2 kat sini. hu2..

    Joko,
    Yang superione tu memang betul2 ho liaw ke? memang jimat ke? bape penjimatan die bagi? dah pakai ke? hurm..

    XXX,
    Kalo dah pakai auto tu memanglah minyak die tinggi sikit. Kalo nak power & jimat minyak, nape x amik manual jer? kereta auto bukan utk berlumba, tapi utk easy ride gitu.. Kira relax la bawak..

    Black evia,
    Boleh je jumpe kita makan satay sama2.. agipun ngah cuti 10 hari ni.. wakaka.. Azameel & Iz jgn jeles ye aku dapat 10 hari cuti.. kui2.. =p

    Lily & Kejam,

    umur kita x samela.. birthday pon lain2.. ekeke =p

  314. najib says:

    salam..
    korang, nak tumpang tanye ni.
    skang ni pakai BLM B-Line.
    so plan nak make-up sket la.
    ade suggestion tak?
    cam nak tukar rim, size ape yg seswai,spoiler etc
    klu boleh gtau range price bape..
    sape2 yg tau,tlg bg guidance sket eyh.

  315. Botak smart says:

    salam…
    Lawa gak saga ni. Cuma… 1 benda yg aku perasan. dia punya wheel archers kecik sangat bila org pakai rim besar sikit ye dah nampak penuh. Problemnya jarak antara wheel archers ke cermin pintu belakang tu jauh sangat jadi nampak pelik sangat la bagi aku la. Org lain mungkin ok kot. Lepas tu nampak tinggi semacam ye. Pasal body dia x brapa lebar tp tinggi tu yg jadi cam tu kot. Kalau la body dia lebar sikit kan ke comel.

  316. iz says:

    Waa….korg kat cni btul2 suke b’manje..thread BLM ni lain drpd yg lain..bgusla korg syg kete korg..hehe..btol tu lily…klu nak pape..crk je dalam nih..mcm2 ada =)

    Kdi..
    ala..xjeles la..hehe..aku pun cuti 6 hari ptghn bln nh..pastu hjg bln cuti lg..jln2 tgok tmpat org..hehe..

  317. ako says:

    aku rs MYVI sempoi ckit dr BLM..hehe..jgn marah owner BLM.bini aku pun pkai BLM gak..hehe

  318. black evia says:

    kej@m..
    huhuhu.. ko buat gosip terjah ye kt black evia…

    kdi..
    emmm.. cuti 10 ari g kawin ker?..
    klu g mkan satey 10 ari tue mau kmbong perut.. kuikuikui…

    botak smart..
    ala..klu ko nk pakai bLm tue ko pkai je.. pedulikan aper orng nk kata,
    yg pnting hati ada senang..
    normal ler mano ado bnda perfect..
    emm.. klu dh pkai leh join ktaorng g mkan satey…

    ayezat.. klu ko free ko g ler kt sekyn 17 s.alm
    sblah kdai seng heng.. aku dgr LED signal ado jual kt sinun.. rege dlm 150kbwh.
    kwn2 kita yg dh pkai ckp kt situ ado jual … aku pn x g survey lg..
    tp..black evia rasa,ttg rege tue black evia pn x psti ler.cozz..dorng yg ckp cam tue black evia cuma
    infokn aje..

    iz..
    aper susah time kdi msuk kojer blik kta g lah pulak mkn satey…
    ehh..xnk lah kta buat plan g ipoh mali pulak.. kuikuikui…
    leh brmje ngan liliy kt sinun kn mcm2 ada… huhu..
    mau jeles kdi,ayezat,kej@m,joko,& yg seperono dgn nya..hahah..

  319. black evia says:

    black evia smlam g tmankn kwn black evia, ala..yg 1 taman tue..dia g hntar servis kete dia.
    pastu ada bro sorng nie kete ada someting kt bhagian dlm hood depan(casis dlm enjin)
    d pndek kan crta.. krta bro nie dh perfect modifide ler.. enjin pn cam dh tukar lain je black evia nengok.( just skali imbas jer)
    dia nk mtak waranty tp psat servis x kc cozz.. dia dh tukar habis enjin..no waranty more.
    so..bro nie x terckap aper lalu blah dr situ..

    emm..pd pndapat black evia,klu rasa nk upgred kn kete tue biar ler berpada2, just stakat pkai skirting,
    compressor minyk,piping exzos,rim sport tukar,+ spoiler, tue pn kira ok ler..
    jgn lah smpai mnjejaskn waranty kete anda..
    lagipn kete kwn2 kn masih baby lg,…
    tepuk dada tanya selera….

  320. hasuka says:

    Hi semua
    aku org baru la… nak tanya sikit kat korang… mcmana petrol keta korang semua? aku pakai shell. jln campur2, average dlm 70km setiap RM10. ok ke? aku guna castrol 15w-50 semi. enjin rasa lagi ringan.
    aku rasa nak cari crx sport seat, ok tak? ada cadangan?

  321. Ayezat says:

    Black evia…

    ak bru je blk dr kmpung ni…ade kenduri khwin umh jiran ak…hm…cmne nk cal ko?num pn ko xbg…huahuahua…

    kdi…

    ak nk masukkn pic kete ak ni…lme ko dh tunggu kn?huhuhu…

    lily…

    penantian ko akn berakhir…behold..pic kete ak akn ak upload kn…tagline wa…White is Sexy n Naughty…

  322. kdi says:

    black evia,

    aah. Cuti 10 hari gi bulan madu ngan bini kedua..hu2.. jgn jeles.. =p

    Pada sesapa nak modification idea, bleh tgk kereta ayezat kat http://kereta.info/white-is-sexy-naughty-proton-saga-blm-style-modified-picture/
    & amoymelayu at http://kereta.info/soul-mate-of-amoy-melayu-hot-girls/

    Pasni ada lagi koleksi BLM modified.. tunggu.. =)

  323. kej@m says:

    ayezat,

    cantik kete ko..tp 1 jer yg kureng sket…
    rim lom tukar…nape x tuka rim skali..mesti mables…

  324. Lily says:

    Wow..Wow..Wow..Jgn bikin gempak thread cni k dgn gosip2! :-).

    Kej@m..
    x sngka pulak umo ko sbaya aku,aku ingat thread dlm kdi ni byk yg stok bpk2 org.Huhu..Jgn mrh bro2 sume..Peace!Ckup ar korang anggp ly mcm adk korang..Macih,ade lg org nk wish bsday..

    ayezat..
    tgk dah pic blm ko.Wrna putih msti pemiliknya rjin..kalo x rjin cpt ar nmpk comot.Tp tnggi gile spoiler ko.Kalo aku itu bkn selera aku ar..Lain org lain selera nya.Ni..aku dah tlg pk ape mksud WSN utk kreta ko..”Wa Sgt Naughty” Wawawa..Aku pun pkai plat kL gak. WSC sbb owner die “Wa Sgt Comey” Erk!hrp xde sp yg menyampah..

    ako..
    lain org lain selera,tp apesal mbr abg ly jual myv die then ambk blm?die ckp bonet bsr,myk jmt sesuai keje travel dr gune myv 2

    kdi.iz..
    mnje sbb ade penyeri dlm ni.Huawawa..
    Ly mtk maap byk2,abg ly ckp x dpt tlg,myb ade yg private x blh nk dedahkan.Tp ly dah bgtau ar kalo rjin usha kdi.info cni…

    black evia
    Stuju ckp ko psl nk mod enjin xpyh better spe yg b’hajat wt gitu,bli je kreta 2nd..

  325. kej@m says:

    lily
    tula xsangke plak sebaya..tp aku lom cukup lg 25..beberapa hari lg baru genap 25..huhu..dh tue…

  326. llack evia says:

    ayezat..
    makoiii.. ganas gak keta ko tue.. black evia rasa prnah trserempak la ngan keta ko tue..
    emm.. kg ko kt ner ayezat?..leh black evia tau?..
    ala..ko nie.. ada ler phne aku ats tue ko cri ler..ckp nk g mkan satey..
    puas aku dok nggu..
    pasni leh pkai rim sport plak ye..

    kdi..
    black evia pn xsbar gak nk upload gmbar c menwan black evia nie..
    tp ntah bila.. x free la skrg.buzy mmanjang..

  327. Ayezat says:

    black evia..
    mne num ko?terbalik2…penin ak…
    hm?pnh tersempak ke?knp xtego?kg ak kat batu pahat,jhor…ko dok ane ek?

    kej@m…
    2 la pasal…ni tgh ikat perut la ni nk tuka sportrim..cadang nk masuk 16” je…

    lily…
    tinggi ke spoiler 2?ak dh ukur ngn spoiler mugen…2 lagi tinggi…ak pnye rendah sket….ak mmg nk cri spoiler yg tinggi,nk bg nmpk tough sket rear end kete ak 2…

    kpd sume..
    komen2 la pe yg patut kt kete ak 2…nnt bleh ak dpt idea2 korang plak..anyway,thanx kdi coz publish pic kete ak…

  328. E.J says:

    hahaha..i`m back….!!!(saga blm hitam dlm gambo tu )
    i`m back..!!!

    promote skit…

    sowy la kenkawan sume trutama kawan baik aku iz..
    coz aku sbuk cri duit cuti2..nak wat make-up kte…

    utk info kenkawan len,iz ni dri skolah mmg minat gile kete..
    aku ngan die slalu gile psl kete dlm kelas dulu..
    hihi sowy ek..

    tu yg iz tu jadik cmni bile dah besar ni..

    so nnti kan prubahan kete aku..pape aku roger iz utk tatapan kenkawan tg budiman sume…

  329. black evia says:

    ayezat..
    sah.. knfom mmg keta ko aku jmpe ari tue.. mane ler aku tau tue ko
    aku serempk kt hgway kLsbn
    mgkin time tue ko nk blik kg kot..

    lily..
    ok la.. spoiler tue.. nmpk gnas skit..
    black evia nye pn cam ayezat gak.. tp lg tgi..kuikui..

  330. Ayezat says:

    black evia…
    la..yeke?ak pn xprasan la…ak mse 2 nk test meter krete ak…xsmpt nk tgk kiri kanan…huhu…
    ko serempak ari pe?klu ari jumaat or ari ahad,mmg kompom la kot kete ak..wakaka…

  331. kdi says:

    Ok la kengkawan BLM yang kusayangi.. Setelah lama berahsia, hari ini akan kubongkarkan segala yang terpendam.. hu2.. sebenarnya, ni la baby ku.. http://kereta.info/pimp-my-ride-kdi-style-modified-car/

    Caayunk dier! hu2.. =)

    - Wa Suka Putih! – =p

  332. iz says:

    Haha…
    KDI…
    akhirnya ko knalkan baby ko kat diorg..anyway..cantik kete ko…tergamam gak aku tgok…especially tang LED ngan blakang mcm 3 series..xpayah beli BMW.. kui3.. ko cuti 10 hari..time tu la ko modify kete ko..haha

    Lily..
    ok2..xpe..hehe..kalau abg Lily slalu jenguk2 kat sini pn da ok..hehe

    E.j..
    Huhu..ko cte pasal aku lak eh.. memg da lme da ko senyap..t’tanye2 gak aku mane ko menghilang..haha..

    Kengkawan semua..
    makin bertambah meriah thread BLM nh…hehe.. KDI tyle modified car pun da ade..boleh la korg amek idea ckit..hehe.. =)

  333. Norman says:

    Bro semua,Wa baru tukar rim 15×6.5 195/50 tyres pada m-line wa tak tukar spring atau letak spacer,ade ape2 effect tak mcm kena body ke?

  334. kdi says:

    Norman,

    rim n tayar tu xde masalah kalo pakai tayar biasa tanpa wall protection. Kalo yang ada wall protection tu sangkut belakang kalo ramai orang naik dan jalan beralun. Tapi jarang sangatla. Kalo x pakai spacer depan mungkin sangkut dalam. Belakang x payah pakai spacer.

    Tapi tu sume pun bergantung pada rim offset berapa & sidewall tyre protection ada ke tak.

    refer dekat http://kereta.info/what-is-rims-pcd-offset-centerbore-definition-guide-to-choose-sport-rims/

  335. Norman says:

    KDI,tak silap offset 42 ke 45mm rim.Depan kena pakai spacer ke?

  336. E.J says:

    iz
    aku kan tgh cuti skunk..tu yg jrg ada kat sini..
    tp papepun aku support kwn2 yg pakai BLM ni…
    nnti de mse kite re-union lgi beb..

    kdi..
    gua suspek lu bro..
    aku ni duk keje cri doet

  337. Lily says:

    Perh!mmg dah meriah thread blm cni..wlcome 2 the club KDI cz memiliki blm mcm kami gak..:-)
    Wei..blh x ly nk tau umo bro2 sume..kdi,iz n e.j cnform sm cz sm 1 klas,black evia,ayezat..Yg rpt dlm thread ni jela..Eh,lm x dgr crita amir yg blm merah kn?juju yg blm granite grey?Mne hilangnya?bz kot!

  338. black evia says:

    ayezat..
    black evia dh survey LED cover light..kt s.alm..
    rege dlm rm180,siap pasang cat skali.. huhuhu..
    black evia g survey td..knfom tue rega dia..

    kdi..
    bila nk buat funtion.. kta trun ler rmai2 alhi bLM..
    black evia xsbar nk join gak nie..

  339. Freeman says:

    Salam sejahtera
    Proton kata model BLM Berdasarkan fakta pertandingan yang dianjurkan Proton daripada Glenmarie ke Gopeng iaitu lebih kurang 200km, Saga BLM boleh bergerak sejauh 44.7191 KM untuk setiap liter petrol(RM1.80/liter petrol). Masa perjalanan keseluruhan ialah 3-4 jam, jadi kereta tu bergerak purata 50- 66kmj. Jadi saya nak tanya sanggup ke kita pandu halaju 50-66kmj untuk bawa ulang alik pi keja. kalu rumah ke tempat keja dekat tak pe lah coz tak kejar masa, bagi yang jauh tentu nak kejar masa dan sudah tentu pandu antara 80-90kmj.

    Tapi pendapat kebanyakan pengguna Saga, hanya RM10 untuk setiap 100KM. (RM1.80/liter petrol) yang ni saya sokong. Kereta kancil saya pun bawa ulang allik dari rumah Sik ke Pendang (52km) bawa 90-100kmj dalam masa 45-50minit, jumlah minyak diguna RM10 untuk 100km.
    Skn.

  340. kdi says:

    Norman,

    Kena tgk masa installation tu sangkut ke x. My BLM sangkut depan kat dalam sbab tyr lebar, so kena pakai spacer. Spacer tu dalam RM20 rasenye. Nampak lagi terkeluar depan tu n nmpak sporty lagi la. Handling pon lagi stable kalo tayar depan tkeluar.

    Lily,

    He2.. tq2.. Hmm.. kitorang memang satu batch tapi umur lain2.. kdi paling “tua”, pastu iz pastu azameel. Tapi beza umur kitorang setahun je..hu2.. alamak dah dedah identiti ckit.

    Black evia,

    Nak buat bleh tapi kena tgk bape ramai gak yg nk join. ape programnye n masa nak buat. Kalo sume clear ok je kita konvoi la mane2 baru besh.

    Freeman,

    Haha.. kalo minyak naik harga balik memang sanggup je buat macam tu.. janji jimat. RM10 utk 100km? jimat gak BLM tu tapi kdi punye BLM blum mncapai tahap tu lagi la. Maybe baru lagi kot. Auto plak.. ahak.

  341. Ayezat says:

    kdi…
    same la kte…kete dh same kaler…auto plak 2…haha…kompom nk kne jmp ngn ko ni…lepak skali…mne ko wat ekzos ek?

  342. kdi says:

    haha.. tu la pasal.. buat exzos dkat sg buloh. paling sempoi n murah. kedai melayu plak tu. kalo tanye kedai apek sume wat kerek bagi harga mahal.

  343. Ayezat says:

    kdi…
    pe nme kedai ekzos 2?ak nk wat gk la..ak pnye sblh lg 2 dummy je…tp mmg ak plan nk bg function juz xtau kedai mane ak ptut pegi…

  344. kdi says:

    ntahla ape nama die. tapi btol2 dkat corner traffic light dkat skolah menengah teknik sungai buloh. harga rm155 je. kalo nak bagitaula bler nk buat nanti kdi tunjukkan tempat.

    skali lagi nak inform ni ada event best yang kite patut join.
    http://kereta.info/youth-2009-motorsports-carnival-go-youth-malaysia-car-largest-gathering/

  345. Norman says:

    So far i buat u-turn tak sangkut pulak kdi,Cuma i rasa nak pasang sport springs kat blakang.

  346. black evia says:

    kpd kwn2..
    spring blakang bLm klu nk tkar jnis cam ner ok?..
    black evia igat nk kc kras sikit..
    xder cam jet nk terbang je klu ada org dok kt blakang..
    selain dr pakai BUFFER..

  347. juju says:

    hye sumer…
    lily : hye…ingat juju lg..huhuhu.
    ju still ader..selalu usha jer korang borak kat cn.
    wah sekarang da ramai member ramai kat cn….
    cayuk2…

  348. abg beca says:

    nak tanya skit la

    skrg ni tgk interest da trun kan so kalo jenis m-line manual, monthly utk keter ni berapa ehh????

    beli keter ni mmg kene 10% d/payment ker??? tak ley full loan ker???

    ada tak yg kat sini dpt buat full loan???

  349. Ayezat says:

    abg beca…
    utk rate BLM skrg,interest die lbey kurang 3.67%…so,monthly jatuh dalam rm4ratus lebih r…tp 2 klu deposit 10% la…
    lgpn,skrg ni byk promotion…ade gak yg bleh dpt full loan…cb la try riki2 kat proton…mse ak nk bli kete dlu pn,die ade offer untuk full loan,tp ak xnk…sbb takut monthly tinggi…

  350. abg beca says:

    Ayezat…..
    monthly keter hang berapa????

    membe aku ckp kalo kat KL mmg byk promotion….then free gift dia bg pon byk….tp kat jb aku da riki2…free gift yg dia bg cuma tinted voucher rm200…itu aje hah…

  351. Ayezat says:

    abg beca…
    kete ak monthly rm436…M-line auto…solid white…dpt steering lock,tinted mmg proton dh tintedkn ngn safetint,smart tag,voucher minyak shell ngn handphone nokia 1200…astro pn dpt gak tp ak xamek sbb ak dh ade astro…huhu…

  352. abg beca says:

    Ayezat…..
    byk jugk ehh free gift ko dpt…kt jb tade plak aku jumpa SA yg nk bg free gift mcm tu…

  353. Ayezat says:

    juju…
    pe cter?lme mnghilang…ble la kte sume dlm thread ni nk bersua muka…ari 2 ak dh jmp KDI..mmg sempoi la orgnye…ble plak dpt jmp mmber yg lain2 ni ek…

  354. Ayezat says:

    abg beca…
    byk beb…mcm2 promotion n free gift yg dorg bg..try la trun cni skali…mne la tau dpt promosi yg mnepati citarase…bleh trus sambar je…

  355. abg beca says:

    Ayezat ….

    membe aku ada beli kat kl gak ….even dia keje kat jb…tp kg dia kat sana…

    nak sambar bole aje ….tp aku mmg pure org jb….kg pon kat jb….tak ke ngarut namanya tu…kang silap2 bank nk approve loan pon pelik … ehehehe

  356. Joker's Clown says:

    salam semua…
    Kwn bdk baru.BLM itam auto.3 wik old.kete sulong kwn beb.

    terkejut gak dgr kl byk free gift dpt.jb ofe sket sgt.

    nak tnya forum…
    utk interior, ada cdgn x? pape sbg reference? warna,jenis bahan etc? kwn minat stail y eksklusif sket…

  357. Lily says:

    Ayezat..
    Best giler byk free gif ko dpt?aku dpt baucer tnted 2rat je..Pastu time aku bli gov msih bg rebat myk.Dpt la rm650 x slh.Untung rse bli kreta br dpt rebat myk.Brape dwnpymnt ko?Jgn jelos..Monthly ly dpt 383.m-line jgk..auto lg mcm kdi

    Juju..
    Mst la ingat,kta je gir yg lyn dlm thread cni.Huhu..

    Kdi..
    dwnpymnt n montly brapa?Eh,hrga m-line auto brapa skang?
    pastu ade cnfius ckit(bkn psl umo lg k!)Hehe..
    Ni ha nk tnye,apa beza nick name yg kale oren dgn kale putih?

    abg beca..
    x slh org jb ambk kL,Ly ipoh pun ambk kL ape..lulus je loan..:-)

  358. abg beca says:

    Lily….

    Monthly ly dpt 383.m-lineauto lg……mesti letak d/payment besar ehhh???

    ipoh kl tak jauh…..tu yg bole kot….

    kalo kl dgn jb jauh tu…4 jam tu….pd aku la…ehehe….

  359. Ayezat says:

    lily…
    ala,ko bleh la…pki org dalam…mse ak bli,dh xde rebat minyak dh…2 yg blambak dpt free gift 2…ak letak muke 7k…monthly jd 436…

    abg beca…
    boleh la bro…jnji dokumen kukuh,kompom lulus pnye loan 2….xkesah pn amek kete kt mne…

  360. Lily says:

    Ayezat..
    Alamak!Kantoi la pulak aku gne org dlm.Hehe..msti ko bc dkt thread ats2.Hehe..Eh,btul ker hrga m-line auto skang dah 41+K?

    abg beca..
    Ly pun mcm ayezat ltk 7k termasuk proses tuka nm,mmg gne org dlm pun.:-).Hee…

  361. abg beca says:

    1st time aku dgr skrg ni nak beli keter pon guna org dlm….igtkan zaman 90-an dulu je nak beli keter pakai org dalam

    besa jugak korg letak muka kan….mcm letak muka nak beli rumah aje….eheheh

    Ayezat….
    br aku tau tak kesah rupanya kt nak beli keter kat mana2….tp bebaloi ke aku nak amik kat kl semata2 nak dptkan free gift yg mcm2 tu??? ehehehe

    lily…
    skrg harga saga semua da naik rm1500 sejak awal thn ni…aku tgk m-line manual rm39ribu, kalo auto tak silap rm41ribu…

    cuma harga 1.6 je trun….dulu tak silap aku 43ribu…skrg harga dia 39ribu….tp yg ada cuma spec base-line la…

  362. kdi says:

    Norman,

    ok lah tu kalo x sangkut. nak tukar sport spring? Kalo tukar sport spring bleh je handling makin mantap tapi keselesaan makin kurang la. tak digalakkan sangat tukar. tapi kalo prefer handling lebih dari comfort, bleh je tukar.

    Juju,

    Amboi.. letak gambar kereta kite ye kat blog juju.. kena bayar royalti nih.. hu2.. xdela gurau je.. Juju punye BLM ape cerita? Mehla kongsi2.. x join bdak2 prosboc convoy gi cameron 20 jun ni? kdi mungkin akan pergi. kalo nak join, jomla kita carpool. sape2 agi yg teringin nak ikut, jom2.. xsabarnye nak makan aiskrim strawberry pure makcik ladang berry kat cameron tuh.. shedapnyer..hu2

    Joker’s Clown,

    Interior ni memang leceh sikit nak modify. Papepun memang kena ikut citarasa sendiri la. Selalunya orang tukar leather seat, upgrade audio system, letak LED lip lap lip lap, tukar lampu meter, pasang apple daun gerak2.. (ayezat dah menyampah dgn apple die.. Lily biler nak off benda tu? hu2..)
    Kalo nak tau banyak, kena byk gi autoshow la. Macam2 benda pelik dorang letak. Lampu chendelier pun ader orang letak dalam kereta.. jgn tkezut.. hu2..

    Lily,

    BLM kdi dpayment RM6048, monthly RM434. Free gift xde sbab die kedekut. tapi x kisah la. dapat free voucher tinted RM200 n servis proton RM1000 pn dah cukup..
    Urm.. yang kaler oren tu sebab ade link website. yang kaler putih tu sebab xde link website. cuba masa post comment tu Lily letak web friendster lily.. mesti kuar oren.. haha.. dah tgk dah frenster lily.. kui2.. biler tgk rasa takut pon ade.. ahaks! tapi lily keje kat opis kan..

    Abg Beca,

    kitorang x letak muka masa nak beli tu sbab takut muka kitorang hilang. kitorang letak duit muka je.. hu2.. gurau je. =)
    X payahla datang sampai KL nak dapat sume tu.. macam x berbaloi plak. Ala.. beli saga BLM ngan 41k tu pun dah cukup berbaloi dgn ape yang kite dapat. Btol x kawan2 sume? hi2..

  363. Norman says:

    Kdi ade org recommend coilover,Lagi satu suruh letak cushion kat spring sebab slalu bwak full load.Nak tanye spring ori saga ok ke?

  364. Lily says:

    abg beca..
    Org dlm pun abg kndung lily ar..mmg sume staf proton yg dah cnform blh bli hrga staf,tp terhad 2 thun skali.x cye cbe tnye spe2 yg krja proton..

    kdi..
    Ble tgk friendster?own..a’ah,ofis jerk!Tp stakat nk mtk tlg cek saman no prob,tp nk tlg settle saman xblh ar.Hehe..

  365. abg beca says:

    Lily…..

    Pernah jugak dgr….tp guna harga staff dpt berapa ribu diskaun???

    apa frenster lily???? nk jugak tgk….ehehehee

  366. Joker's Clown says:

    aite… psg chandeliar ma! tnggu kwn pki limo la.bentley ke.haha! tp mmg klas la kalo tu.
    tq byk la.at least krg berserabut sket kpala ni nak cr idea.
    xsangka la plak kdi ni byk info.smlm sesaje pn search google.
    nmpak gy website ni bakal salu kwn usha…
    nice work la korang! slama ni kwn usha n bc top gear je.tp tu utk general je.skrg kwn dah ada source baru… esp local product.
    congrats buat kdi!

  367. Ayezat says:

    lily…
    huhu…ak taw ko keje ape…muahahaha…ak dh korek rahsia ko…kdi yg bgtw..huhu…ko ble plak nk makeup kete ko 2?rse slamat sket kot klu dpt lepak ngn ko nnt…wakakaka…

    abg beca…
    btol 2,staf proton mmg ade diskaun…mcm abg lily…(xpuas ati r ngn lily…die bli kete murah je…kte bli kete mhl…:-(…)

  368. Lily says:

    kdi..
    Siot Ar lu..pecah lobang ly krja mne?Ni yg nk marah ni..Tgk ar nti iz msuk krja ly nk ngadu dgn Iz.Huhu…
    Ly xpuas ht dgn kdi ni,ble msuk friendster org?suka2 je x bg slm dlu.Hehe..(Klakar,tgh mrh pun blh gelak)
    Ly nk low profile,xnk menunjuk2 :-(.Chop!Time buka ade pic ly ker xde?cz smlm ly dh pdm sume..Hehe.Wait lps rya br upload pic br k.

    abg beca..
    Lain jenis kreta,lain dskaun..mcm waja lain,persona lain,blm lain..die x sm.Cth blm yg hrga 41+k ly blh dpt 36+.
    Kitaorg ltk muka tinggi sbb bln2 nk byr ckit.Pling kurang duit muka yg ly tau dlm 3-4k blh kot
    Bujet brapa?kalo btul2 nk,ly blh try ejas dgn abg mtk gne nm kwn die.Nm abg x blh sbb limit 2 thun 1 kreta.Tp standart ar duit kopi mst diaorg mtk..
    Tp kalo dah nk jd jgn buat taik sudah!kang x psl putus hub adik-abg spe nk tlg?

    Ayezat..
    Ly krja biasa jela..Jgn2 gj korang lagi masyuk dr ly.Rzki msing2 kn…

  369. kej@m says:

    lily,

    “kdi..
    Ble tgk friendster?own..a’ah,ofis jerk!Tp stakat nk mtk tlg cek saman no prob,tp nk tlg settle saman xblh ar.Hehe..”

    lain macam jer…

  370. kdi says:

    Norman,
    Yang letak buffer cushion tu memang bagus. Sebab dapat kurangkan sangkut kat tayar belakang n stability so x terlalu bumpy. spring saga ori ok je.. terbaik la..

    Lily,

    alamak.. jgnla mara kdi plak.. takut ni.. tngah gigil2.. haha.. dah lama dah tgk frenster lily.. memang ade pic lily masa tu.. dah bagi salam dah masa bukak page tu tapi lily x jawab pun. hu2. hmm… nk tgk frenster kdi xblehla.. kena jumpe kitorang dulu ar.. baru tau.. haha.

    Kej@m,

    Ape yang lain macam je tu? hu2.. hurm..

  371. abg beca says:

    Lily…

    nak tlg ker??? ini sudah bgs…..ehehe

    duit kopi tu rasa2 dlm berapa kene bg??? kalo bg duit teh aje diaorg nak tak???ehehe

  372. E.J says:

    aik lily..
    sbuk tnye umur org ni..
    cam nak cari calon je…
    hehe

  373. E.J says:

    mane iz
    mnyepi je ni..

  374. Lily says:

    KDI..
    Ly nk mtk maap la..ayt smlm mcm ‘keras’ ckit!Tnsion smlm dgn org atasan..Tp wlau ly mrh2 pun stil blh gelak kn…Tp mmg hepy ble dpt buka thread cni..lps tnsion!
    x kisah la friendster tu,mmg dibuat utk tntonan kn..Tp kdi x aci ar,die dh tgk.Tp ly x blh tgk pulak..:-(

    abg beca..
    Byk songeh pulak bro..Dah sruh kopi nk teh pulak!
    Tp yg x best kalo bli dgn staff.Kereta tu akan jd nama pembeli dan kita sbgai pmbeli 2nd.Ada phm?Pastu siap wat proses tukar nm la nti.Mcm ly x kisah sgt cz kira nm 2nd pun nm abg sndri.binti and bin sm je..xpun abg beca try dlu tnye ade kenalan yg krja proton yg sng nk jmpe,mtk tlg ar..

    E.J..
    Alo..aku sje je tnye,sbb aku dah terpecah dkt cni bgtau umo aku.Iz sbuk die cuti.Hehe..ly yg tlg jwb sbb die bls dlm komen ly dkt thread lain,bkn cni..

    kej@m..
    Huawawa…

  375. kdi says:

    EJ,

    Iz keje ari ni. nanti die reply la tuh.. maklumlah orang bz.. byk tanggungjawab.. wakaka

    Lily,

    xpe2.. xde hal.. jgn tensen2.. kdi pon ade mslh gak ngan org2 atas yg takbur n riak nih.. tapi layan jela.. buat xtau je. jgn biarkan org lain pengaruhi emosi kita.. yang penting, “chillex!” (p/s: azameel n iz akan gelak pas kdi sebut perkataan tu.)
    anyway, nape letak gambar blm amoymelayu kat frenster? hu2.. letak la gambar blm ly tu..

  376. iz says:

    Sori semua…
    Hehe..aritu b’cuti & byk kje kne settle..hehe..lily ngan KDI pun da jwbkan..hehe.. lily yg pasal frenster tu..iz pn da tgok..lme da..mse lily mule2 stat join KDI..hehe..tu pun pas KDI tgok bru iz tgok..pastu diam jela..hehe..jgn mare eh..

    E.j..
    sori beb..b’cuti n byk kje..hehe

  377. E.J says:

    iz
    byk plak yg tlun jwbkn utk ko ek..
    hehe..

    bgs..kdi n lily coz amik coz amik berat ttg kawan aku tu..wuahaha..
    ada mse kite group2 kdi ni wat TT ke..tp aku la jauh nak ke tempat korang sume…

    aku pun dah lame x jumpe iz ni..

  378. black evia says:

    :-)

  379. Joko says:

    (Tengah baca sambil ratah tempe .. ngap..ngap !)

  380. Lily says:

    kdi..
    Yela2,esok ly ltk pic blm ly dkt friendster.Standart aja..xde yg blh nk bngga.
    E2 yg pnjm pic amoy,cz wrna sm.Jgn mare..Peace!Kalo dah singgah tu msuk la komen ye!:-)

    iz..
    Own..mkna korang dh lm la tgk friendster ly ek?Kdi bukak crita br ly tau.x mrh pon..”aku hanya insan biasa” Huawawa..xpe,chillex2!Huhu..Dh tiru ayt kdi dh..Kalo dah singgah tu msuk la komen ye!:-)

    E.J..
    Buat2 rpt je,pdahal jmpe pun xpnh.Stakat dlm thread ni jela ber ‘mesra’ nya.Huhu..Jgn slh phm!

    black evia..
    hai..snyum je?xde topik nk msuk ker?

    p/s;kereta korang sume sht ke?

  381. qaseh327 says:

    nak tanya..kalu servis kereta blm 5k berapa ek kena bayar???

  382. Norman says:

    Kereta gua setakat ni ok la,Dah pernah bawak 2 penumpang kat blakang yang satu beratnye 60kg,satu 55kg lagi but blakang penuh ngan brg dapur.So far tak pernah sagat..Tapi hari sabtu nak naik Kota Tinggi lah Family day mesti ade yang nak tumpang.My wife bawak keta mak die Wira SE dah tukar Monroe absorber..

  383. najib says:

    gua nak tanya sikit pasal saga blm ni kalau nak nak tukar sport rim size 15 tayar pakai 195/50 elok ke atau tayar 195/60 .
    tlg bagi info

  384. kdi says:

    najib,

    tayar pakai 195/50. jgn lebih 50 nanti sangkut n meter reading xbetul kalo pakai rim 15.

    qaseh927,

    bergantung nak pakai minyak hitam ape.mineral ke, semi ke, fully sintetic. biasa dalam range RM100. tapi skang proton selalu bagi voucher. hari tu kdi servis 1k bayar rm12 jerk dari rm112. hu2.

  385. Lily says:

    qaseh327..
    Bln lps ly srvs 5k kne dlm rm89,srvs 1k dlu dkt mne?pergi tmp yg sama.Diaorg dah ade rekod kreta kita pki myk hitam jns ape,sume la..diaorg pun akan smbung gne jns yg sm.x cmpur2.

    kdi..
    mls pulak ly nk upload pic br,nti2 la k!;-)

  386. achik says:

    hai semue…
    aku org baru…penat r bace dr atas smpai bwh…naik juling bijik mata ni…huhuhu..
    syok btui tgk korng brcerita pasal kete korng…dis week blm aku pn dpt r…xsbarnye
    aku de gak ati nk mkeup kete aku bg cantek tp xtau r mcm mne…leh korang bg pndpt..
    aku ni nk g srvy kt kdai pn tkut…huhuhu..mklum la xtau lngsung psai kete…

  387. Comment says:

    achik..nko nak style pe kat BLM tu…style sport ke VIP?
    Yang penting jangan lupa service berkala, kalau ada budget lebih bolehlah solek mana yang patut. Joinlah forum Prosboc ke, diaorg mmg arif bab solek menyolek BLM. Boleh bertukar2 idea..boleh tanya nak beli acc yang di pasang di mana.
    Selamat melayan BLM..:-)

  388. achik says:

    comment..
    emmm…klu bleh xnk la yg nmpak ganas sgt…bersesuaian r ngn pmndunye yg ayu ni…huhuhuhu…
    aku ingt nk ltak spoiler am335 mcm pic kete color putih kt ats 2…ok x?
    pas2 nk bg ye pkai skirt skit bru nmpk gurl huhuhu…

  389. juju says:

    achik: btl ckp comment tu..nak lebih info sila ke http://www.blog.prosboc.com. join d club..huhuhuhu

  390. kdi says:

    juju… jujujujuu… letak gambar keter kdi kat blog juju.. x kasi royalti.. oh cik juju.. dahla xnak join gi cameron ari tu.. rugi taw.. kalo x bleh rasa muntah2 naik sana..

    achik,

    jgn takot la nk servis.. just pegi kat proton service center, before tu booking dulu call tempat tu kalo x lama nak tunggu.. pastu sampai report kat kaunter n tunggu jela.. diorang xde bela hantu nak takutkan achik ok..
    beli BLM kaler ape?

  391. juju says:

    kdi : huhuhu…siapakah gerangan? bkn ju x nk join la tapi juju kat kg time tu. x ley g la cameron.awk g ker? ramai ker yg muntah? huhuhuhu
    nak kasi royalti tapi tak taw tuan punya kita saper…cun sgt keta 2..geram.

  392. achik says:

    kdi,
    bkan servis tp survey….huhuhu…achik bli color hitam…hitam gaya mutu keunggulan…hahahaha

  393. Lily says:

    achik..
    Wlcome 2 the club..:-).Jgn la smpi t’juling mata 2 duk bc komen2 sume.Kang xknal pulak kengkwn.Huhu..
    achik gir kn?LY think sesuai ltk spoiler am335 nmpak vip style..Tp kalo nk style sporty plh je mcm kdi&ayezat pkai.Sesak2 blh gne utk sidai bju.Kakaka…Jgn Mrh!

    juju..
    Blk kuale nti krm laksa kuale ek,lm dah x mkn dkt sg prk tu.Apa nm port 2?lupa dh

    kdi..
    Ele kdi..ly gne pic blm amoy die x mtk royalti pun.Huhu..

  394. Ayezat says:

    achik…
    ko amek kaler pe?klu kaler putih bleh la jd adik ak ngn kdi…wakaka…(btol x kdi?)..hm…ko dok area mne?klu area selangor ni,bleh la g cri accesori ngn ak…ak taw beberape kdi yg bg hrga terbaik utk mod kete…nk tnye kdi pn bleh gk…die pn byk lubang tmpt murah2…klu ko pnye kete kaler itam lg senang…masuk skirting,spoiler,ekzos n pas2 carik sport rim kaler gold…peh…meleleh la beb…

    kdi…
    wat pe 2 bro?kuikuikui…

  395. Ayezat says:

    lily…
    mne taw ni?ak mmg gne spoiler 2 untuk sidai kain pn….wakakaka..amboi…sedap ngate org ek…xpe2…nnt kete ko dh siap mod,ko tnggu la kate2 hikmat dari ak n kdi plak…wakakaka…

  396. achik says:

    lily,
    ye achik seorng gadis melayu terakhir…huawawawa….emmm achik pn pk mcm 2…nk ltak spoiler am335 je..sat g klu wat mcm ayezat & kdi ramai plak nk tmpang sidai baju…hehehe…

    ayezat,
    amik color hitam…btl leh tolong…achik dok area kepong…tp xbrani nk kuar jauh2…xtau jln….huhuhu…

  397. Ayezat says:

    achik…
    kepong?peh ag best…bersepah beb kdi acc kt sne…kt sg buloh pn byk…dlu ak dok damansara damai…mmg biase la main area kepong 2…tp skrg dh pndah puchong…dh join prosboc dh?bleh la kte jmp,lpak2 mnum teh…nnt ak bwk la ko pusing2 cri kdi…amacm?

  398. Ayezat says:

    achik…
    klu ko nak,amek num fon ak…(710-9502733)…nnt bleh la helo2 ak…ak pn sng nk helo2 ko…sng sket,ak bleh jd penasihat ko…wakakaka…black evia yg dh lme mnyepi 2 pn pki blm kaler itam gk…

  399. achik says:

    ayezat..
    bersepah ek…xpnh tau pn…yela bkn jnis kuar umah ni…hehehe…lum join lg r prosboc 2…achik ni xreti nk bersosial sgt…huhuhu…g pusing2 je…hahaha…insyaallah…slalu klu nk psng spoiler n skirtng 2 brape ek??

  400. black evia says:

    uhuk…uhuk..emm..
    tersedak black evia korng dok sbut2 name ku..
    huhuhu.. black evia ada geng bru la.. achik ehh..
    (gaya mutu keungulan same la kite)

    ayezat..
    amboi ayezat, ado ape2 ke?.. kuikui..

    lily ..
    black evia xder idea nk tulis. tue sbb diam je.ari tue..
    lily mrjuk lg ngan kdi?.. huhuhu..

    kdi..
    peh.. g cameron. caya la..
    pas nie leh layan bukit putus lak kt kuala pilah..
    klu lily yg ikut la..(dia duk sblah kdi 1 krta)mau kdi berjam2 tgu kt tpi bukit tue..
    psl lily muntah ber baldi2.. kuikui..

    achi..
    slmt dtg black evia ucpkn.. em..(gaya mutu keungulan ye)huhuhu..

  401. kej@m says:

    black evia,
    nk tanye sket..
    ko dh penah g cameron ngan k. pilah ye…
    yg mane lebih mencabar..k. pilah ke cameron…
    saje nk tau..nnt kalo g cameron dh tau jln die mcm mne..

  402. MAN says:

    sesaper yg nk bli kete 2 baik bli blm sbb kete 2 mmg laju. aku pnah lenjan kete tunang aku sampai 195km/j dengan engin standart pakai rim 15″. kalu x caye tnye (nurul1115) bdk PROSBOC.

  403. Ayezat says:

    achik…
    xde la bersepah sgt…huhu…tp mmg byk la…oh…xpe…xpyh terlalu bersosial,cme join2 je…bleh dpt byk knalan n info…kte g la pusing2 usha2 kedai…mne la tau ade yg bekenan kat hati n mata ko,bleh la ko stat kumpul dwet…cal je ak…msg pn bleh,klu ak free,bleh la g usha2…hm…pasal skirting n spoiler 2,xle nk kate la..byk design,banyak material,so harge pn lain2…klu mcm ak pnye 2,rm1100 siap cat..sbb ak pnye mmg 100% PU dri skirting smpi spoiler…klu nk yg fibre pny,mmg murah r..lgpn,fibre pnye byk design…ikut tuan pnye badan la nk jnis yg cmne…

    black evia…
    wah lme mnyepi bro…

  404. kdi says:

    Juju,

    haha.. gurau je tuh.. xyah la royalti2 ni.. kalo bleh bkenalan ngan adik gugurl yg baru lepas SPM pon ok.. (ayat gatal!) wakaka.
    kdi pegi la cik juju oi.. gi tgk gambo2 keter yang gi cameron ari tuh. nk tau sape kdi? Nama penuh Ku Dejambu Isketambola (ayat confusekan lily).. yeeha! nk tau kena la join malaysia largest car gath 25 july ni kdi ade skali ngan dak2 prosboc. pasal cameron tu, memang la ramai yang muntah.. sib baik keter kdi xde yg muntah. ade baby tu pun bleh tahan gak x muntah.. dorang bleh muntah.. hu2.. jgn mara ar geng2 muntah..

    Achik,

    achum! wah.. hitam gaya mutu samy.. eh.. silap, keunggulan.. wakaka.. gurau2 ye.. ooo org kepong.. dekat sgtla ngan umah kdi.. wow.. gadis melayu terakhir.. siap x kuar umah agi tu.. Juju, xpela cancel la nk book kalo Juju ade adik gugurl. =p

    Lily,

    alamak orang minx royalti kat org lain.. nape nk tlg bayarkan ke? hu2..

    ayezat,

    lain macam je tanye buat ape tu.. hu2.. tgh sibuk sikit nak handle autoshow punye event kat upsi.
    tapi kan, diorang ni ada bau2 cam mengutuk kite punye spoiler ar eh.. berani nye dorang ni..

    black evia,

    Lily merajuk tolong la pujuk. Kdi nak pujuk achik je.. kui2..
    Kalo xnak Lily muntah senang je.. sangkutkan die kat spoiler keter kdi. kompem fresh. wakaka

    kej@m,

    jomla kite try ramai2 jalan k pilah lak.. tgk sape yg muntah.. hik2..

    Man,

    laju laju jugak, keselamatan perlu diutamakan.. =p

  405. Ayezat says:

    kdi..
    2 la pasal dorang ni mmg xpuas ati ngn spoiler kte kot…xpe2…kte tunggu je spoiler dorang kua…wakakaka(gelak jahat gle…)

  406. MAN says:

    NK TRY JLN K.PILAH KER?????????????? AKU PUN PNAH TRY GK JLN 2 BEST LA JGK TP LORI BANYAK RRRRR. JALAN 2 LBH KURG NGAN JLN ULU YAM JERRRRR

  407. MAN says:

    JUJU AKU NK TNYER BLEH?? KT NER CUSTOM BUMPER N CAT YG MURAH???????

  408. MAN says:

    CAMNER NK ATTACH GAMBAR??????????

  409. juju says:

    lily : nak laksa erk..tgu nty juju balik ju belikan ey..
    kdi : karnival youth? pastykan tegur juju yer nty,,juju g.
    man : tempat tu ader. member prosboc punya sedara..lau btl2 nak bg taw nty ju tlg kautim.tempatnyer kat area BTR, cheras.

  410. HAIDA says:

    hai

  411. Ayezat says:

    alo kawan2 sume…
    slamat pagi sume.gle r…pg2 ag dh bkk thread blm ni…wwuuaarrggghhhh(menguap)…mata pn ngntuk ag..hm…malas gle nk keje ari jumaat…dh r esok kne keje…potong btol la…

    haida..
    hai…monink!!

  412. Lily says:

    Wah..br 24jam x buka thread berderet komen.Meh cni aku nk jwb satu persatu.

    Ayezat..
    Wah..gerun aku nk ltk pic blm aku nti tkut kne pangkah n korang.Huhu..Tkutnya.Tkutnya!:p
    Amboi,promote baik dgn achik nmpak?ni aku jelos ni.Kuikui..

    Achik..
    Terima la hakikat,lelaki ni mmg gatai.Huawawa..(Jgn mrh bro2 sume)Yg pnting kta yg gir ni kne pndai jg dri k.

    black evia..
    Ly x ngajuk ar dgn kdi,main2 ngajuk je.
    Jht ar korang kutuk ly muntah2 kalo g cmeron,xnk ar g cmeron.

    kdi..
    kutuk ar..kutuk ar..:-(

    haida..
    hai,moh ler memeriahkan thread cni..:-).

    juju..
    tringin jgk nk g krnival 2,dkt upsi kn?

  413. achik says:

    black evia…
    hai…kte geng ye…(gaya mutu keunggulan)…huhuhu…

    ayezat..
    btul3 …klu bersosial sgt ssh plak nnt..hehehe…emm kite g pusing2 smpai pening ye…wakakaka…wokey nnt papehal achik cntact ayezat ye…thanks ek…

    kdi..
    hohoho…kdi tnggal mne…kt2 area ni gak ye..ye gadis melayu terakhir tp di kepong ni je la…huhuhu…oooo nk gugurl lepas spm ye…:-)

  414. black evia says:

    black evia pn rasa mls gak nk koje ari nie..
    tp,dak2 opis plak potong jln.smua mc plak.
    tgal la black evia ngan minah blakang meja nie
    (jgn kna tngkap bsah sudah).

    kej@m..
    black evia rsa, bkit putus mcbar tang selekoh dia je..
    klu kita potong keta dpn xlpas mau jtuh gaung oo..
    tp..skrng jln dh kurng mcbar.cozz,tgh d upgred kn jln tue.
    so.. selekoh tjam pun x setajam dlu dh..(dh x mcbar pn lg).
    klu cameron lak, jln bnyak kna mdaki.tul x kdi?..(kdi lg tau kot psl dia dh g ari tue).

    ayezat..
    helo bro..shat?
    black evia bnyak koje. nk layan kwn2 pn x smpat.. nie pn sbb black evia jd bos ari nie kuikui..
    (bos sg oversea gu dpn bru ado)

    lily..
    huhuu..

    kdi..
    black evia pic gmbo xleh le.. cam ner ekk?..
    tp,xpo nti black evia cube lg..

    achik..
    hihihi..

    #p/s kej@m.. nk tau la,
    ko asal mano?.. dok kt mano?..
    black evia just nk tau je, asal usul kwn2 semua..

  415. achik says:

    lily…
    btul 3..laki ni pn bkn leh caya sgt…(jgn mrh ye jejaka2 sekalian)…wakakaka

    haida…
    mari2..meramai kn kaum hawa kt sini

  416. kej@m says:

    black evia,kalo asal kek mano tu, sonang yo den nk jawab…
    den asal kek segamat..
    tp bab dok, tu ssh sket nk ckp..
    sbb hari keje dok kt s.alam, hari cuti, tu slalunye kt p. gudang, seremban,segamat..
    pilih la nk dok kt mne..tp mmg tiap² mggu salah 1 tempat tu la…
    kirenye, aku nie spesis org nomad la..asik pindah randah..haha…

  417. Ayezat says:

    lily…
    ptong la ko ni lily…ak bru nk kenen si achik ni…ko ingt ak ni hape?ak juz nk bg bntuan pd yg mmerlukan…xde niat lain pn la…ko 2 asek kasar je ngn ak,cmne la ak nk kenen ko…wakaka…lgpn,ak takut nnt spoiler ak jd tmpt ko sidai uniform ko…wakakaka…klu ko nk ikut skali pn bleh…tp ko dok jauh la beb..ssh r nk dating nnt…wakakaka…

    achik…
    jgn la pusing smpi pening…ssh nk drive blk umah nnt…hm…klu nk make up kete ni mmg kne byk survey tmpt sbb stiap tmpt akn bg harga n servis yg berlainan..smbil2 survey,bleh la g lpak kdi mamak mane2 mnum teh dlu…nk ajak kdi pn bleh jgk..ala,jgn takut la,ktorang jejaka dlm thread ni sume baik2 belaka…jgn caye ckp lily 2…die saje je nk merendah2kn ktorang….huhuhu…

    kej@m…
    la…ko org segamat ek…ak org jhor gk…kt batu pahat….skrg dok kat puchong…tp keje ak pn merata gak…biasenye area klang n shah alam la…

  418. kdi says:

    Man,

    ooo.. kalo jalan cam ulu yam x berapa sangat ar.. kat tapah agi mencabar mmg byk daki n kona baik punyer…. tapi bleh gak nak try.. nk agi best gi fraser hill.

    Juju,

    ok.. jumpe nanti..

    ayezat,

    wah.. awalnye bukak kdi nih.. korang gi keje pagi.. kdi ni baru nak masuk keje ni ha.. aiyak! esok kul 6 pagi baru balik.. hu2..

    Lily,

    aiyoo.. merajuk agi ka.. ni memang kaki merajuk eh? kesian la kat tunang tu nak pujuk ari2.. uhuk2!
    yang karnival go youth 25july tu kat bukit jalil la.. yang pesta autoshow tu kat UPSI 19 july nih..

    achik,

    kdi dok bamboo river. dekat je ngan kepong tuh. aah.. ngah cari baru pas SPM.. tapi achik dah 5 tahun lepas SPM kan..

    nk tgk kdi buat jahat x? ni ayat die..
    “RiAnG RiA SuKa RiA…….:p”

    hiiii…hiii… =) jgn mara ar..

    ayezat n kejam orang johor gak ke.. kdi pon ada keturunan johor nih.. area ayer hitam n JB.. kampung kat situh. hu2..

    Kepada sesapa nak upload gambar, sekali lagi, ni link die : http://kereta.info/forum/

  419. KancilBuruk says:

    aku pon org segamat, hahah tetiba nyampok….

    black evia,
    setau aku bukit putus mmg mencabar, mencabar keimanan dan kesabaran… sbb time aku lalu je mesti jem, time jem je aku lalu… lagi kalo public holiday, dah ler aku bawak kancil manual.. nyaris nak tanggal kepala lutut…. :P

  420. achik says:

    ayezat..
    2 la nk kne byk srvey…nk ajak member dorang pn bkn reti sgt…lg pn achik ni pmpuan dh ar xreti pape nnt msti dorang bg harga kaw2 nye..tol x?ajak r ramai2 bru meriah…huhuhu…yeke jejaka2 sekalian bleh caya…hehehe…

    kdi…
    ooo xla jauh…achik pn keje kt situ…aaaaaaaaaa….kdi tgk achik nye frndster…hohoho…tp xleh tgk kn….

  421. Ayezat says:

    achik…
    2 la..ko dh ade num ak kn?helo jela…nnt ak ajk la kdi trun skali..nk ajk si lily trun,mmg mkin pjg la janggut ak…wakakaka…lgpn ko dh dkt ma ngn ktorg…ble2 je bleh jmpe…btol x?hm…jgn takut la…ktorang ni mmg jejaka melayu terakhir yg mmg bleh dipercayai…nnt g UPSI x?klu g,moh le kte g skali…

  422. eija says:

    kdi…
    i dh submit loan tuk saga blm M-line manual kt ambank & public… ambank reject coz problm grento.. dkt cni grento sy pkai abg sedare y delear mnx mnymr sbg suami tp abg sdare xnk.. dealer wt bkl suami..umo bru 21thn… i baru keje this mon msuk 5 mon…. basic sblm ni RM900 msuk OT RM 1200 above.. skng dh dpt cnfrmtion later basic nek Rm1100 Msuk Ot dpt Rm1400 above… grnto keje krajaan sbg pnguat kuasa selama 5thn bkhidmt..sy mnx dealer nk wt 0dpmnt @ 2K je… dh seminggu lebih submit tp msh dlm proses bank public… tkut lak ambank xapprve.. bank len pn xnk apprve… de y ckp klu satu bank xapprove ssh bank len nk apprve.. pas2 after 6month baru le apply blk loan tuk beli kete.. tui ker????????
    dealer tmpt i amik ni dy kte xde mslh… bkn nye nm i blcklist or pn i tipu dokumnt..just grento jer..cm ne ni???????????

  423. kdi says:

    aija,

    aiyak.. nampak cam dah kena kelentong jer. kalo satu bank x approve, bank lain berebut nak approve sbenarnye.
    mana ada sampai 6 bln baru kena apply.

    camnila, pe kata eija try minx tlg sape yg eija knal utk beli kereta. cam kdi dulu pn ada mslh gak nk apply loan sbab biz sndiri income mmg dah layak tp document x cukup. tp dorang bleh setelkan sminggu je dah siap. ni brader kat eon glenmarie yang buat. dorang apply guna eon bank. kalo eija try apply kat eon rasanya senang je. dorang ni x banyak cekadak cam bank lain. kdi pnah gak submit kat bank lain byk la kerenah nye dgn lambat lagi. papepon, cuba dulu submit kat tempat lain yg leh tlg. tp bank kena lain la.

    achik,

    jgn isau.. kitorang ni boleh dipercayai.. kui2.. bile2 achik free agak2 nk modify kereta bagitau la. hantar fon number kat email kdi [email protected]. nanti kitorang tlg. kdi pon dalam proses transformasi BLM peringkat kedua nih. hi2

  424. eija says:

    y bg tahu tu owg perodua… dy ckp klu sekali nm dh msuk bank negara xapprove,,.. bank len pn xkn apprv.. . tu eija cm pelik.. eija trus tnye kt dealer y eija ambk kete tu..nk kn kpstian.. dealer tu kte xde masalh.. eija punye semua ok..eija rs bngng gak kt owg perodua tu.. dy ckp eija dh kne men2 dgn proton edar… skng rs lega.. thanks..

  425. juju says:

    kdi : wah2 glamour betul keta ko kt prosboc…sumer dok tanya masa g cameron tu..huhuhuhu cahyok la…
    kdi glamour!!! len kali jom join kitorg lg…make sure juju ader time tu

    lily : youth carnival di bukit jalil 25hb julai 2009. penyertaan rm 15..pengumpulan kelab2 kereta terbesar di malaysia n akan dimasukkan kedalam malaysia book of record..lau x silap penyertaan plg ramai bdk my-vi.. tapi kan ly penyertaan da d tutp kot..juju x sure la…kena tany boss.

  426. Ayezat says:

    eija…
    hm…klu nk ikutkn,mmg xde masalah…mse ak nk bli kete dlu pn,mule2 apply kat CIMB..tp xlepas…sbb die byk cekadak sangat,nk tu la…ni la…so,ak pn wat xlayan je…ps2,salesman ak apply kat eon bank plak…pn xlepas gak sbb salesman ak 2 dh blacklist ngn eon bank…last2,ak decide sruh salesman 2 apply kat maybank…alhamdulillah…lepas…sbb ak wat tolak gaji trus…garentor pn dorang waived kn…islamic plak 2…so,interest ade sket rendah la…ko xpyh pcye sgt ckp salesman perodua 2…lgpn mse ak bli dlu pn,3 org salesman ak reject….huhu…yg ke-4 baru die wat ok…sabau je la…

    kdi..
    monink!!weh…bgun la…tdo pe lagi….

  427. achik says:

    gud monink!!!!!!!!!!!!!!!!

    ayezat..
    UPSI?? xnk r…kete pn xdpt g ni…huhuhu…ri 2 jnji last week…smpai ari ni pn xdpt lg…:’(

    kdi..
    ye ke..nnt achik email ye…wawawa….achik lum nk mula lg kdi dh nk wat peringkt ke2 ye…

  428. black evia says:

    eija..
    ooo..psal loan xlpas ye.. try arr buat kt rhb bnk..
    black evia buat situ 4 ari je apruf. xyah gerento lg.. (klu blum buat la)

    keJ@am..
    ko asl segamat ye..Ooo..
    black evia pn cam ko jgak hidup nomad..huhuhu.. (cam ayezat koje nya..ke hulu ke hilir je)
    black evia plak, lahir je kt johor tampoi. (klu ko sesat kt senawang)leh jmpa black evia kt sana
    black evia dok sana, leh kita g funfey main pusing2 atas awan (dok tikar terbang tue).
    kc poning sikit kpla nie..hehehe..(kdg2 perasan ayezat nk blik kg bwk krtanya link speed tue)
    cma dia je xprasan black evia..
    black evia pn cam ko jgak hidup nomad..huhuhu.. (lbih kurang la..cam ayezat koje nya..ke hulu ke hilir je)

    juju..
    ko pn pkai keta bLm jgk ke?..(tnya je)

    kdi..
    em.. amboi kdi nk ngorat c achik ekk?..huhuhu.. (gaya muyu keungulan)
    (jgn marah :-)
    klu ari tue lily kdi sangkut kt spoiler blakang c achik lak kdi
    nk ltak mano plak ye..??..

    lily..
    gunung rapat ke town ipoh jauh x?..(nk g knduri umah kwn kt sana)

    kancik buruk..
    btul ckp ko..black evia dh 2 kali terkena.
    paling mguji keimanan wktu yam tuan meningal dlu..
    pehh!! jgn ckp la, klu black evia blh terbang ader power cam gaban,dh lame black evia
    terbang.. (time tue plak black evia ada urusan kt sana)

    achik..
    huhu.. ktaorng baik2 blake la.. btul ckp ayezat&kdi..

    #pss..
    emmm..sdp nye black evia tngah ratah ayam nie meh ar..kwn2 sini
    (time black evia rehat).

  429. Lily says:

    Achik..
    Wawawa..meh cni aku nk angkat bro2 cni sume,diaorg cni sume baik2 tau!Mcm ni la achik,stakat yg ly knal geng2 dlm thread cni sume ok,sng membantu dr segi idea,yg lain xtau lg cz xpnh jmpe.Bkn nk kata,ly mmg jns suka cr kwn dgn bdk laki cz diaorg jns x b’kira,btul x kwn2?sng dr nk mtk tlg bab moto smpi kreta.Huhu..
    Nti dh dpt kreta bgtau dpt plat ape ek?Kami dkt cni kreatif2 blaka.Ade yg WSC-”Wa Sgt Comel”-Yg ni kreta spe ek?:p.Ade yg WSN-”Wa Sgt Naughty”kreta ayezat and ade yg WSP-”Wa Suka Putih”kreta kdi.Huhu..

    Ayezat..
    Yeke aku kasar?Haha..Aku x blh b’lembut,nti tkut ade yg tergoda,ksian pulak dkt tunang aku nti..Ko nk trun UPSI?aku ingt nk trun sne ar

    kdi..
    Chillex bro!Ly x ngajuk ar..mmg suka wt2 ngajuk.Tp pd hakikat bkn btul2 pun.Tunang pun dah phm.Hee..:-).Ly ingt nk trun UPSI kalo kdi nk tunai jnji dlm thread kreta kdi 2.Kalo x dpt mls la..Kalo g pun just jamu mata n kalo b’pluang nk jmpe korang.xnk msuk cntest.

    juju..
    Silap,ly nk tnye yg autoshow tu,bkn youth crnival tu.Tp kdi dh tlg jwb.

    ieja..
    Yg ckp 2 org produa ek?sah2 die nk ieja bli produa,myb la..Try mybnk,ly rse sng je approve

    Black evia..
    Gunung rapat area ipoh ar,dh kira town ipoh ar 2.Ble kndurinya?dkt kad kwin mst ade peta kn?blh cr punyer la..kuar tol smpang pulai belok kanan pastu ko trus je..Tp kalo lmpu merah ko jgn trus pulak.Hehe..
    Hmm..sdpnya ratah aym,ly pose arini.Thn jela.

  430. kej@m says:

    huhu..rmi juga ye org nomad kt sini..igtkan aku sorg jer..haha…
    hari tu kt tol federal hiway ade nmpk sebijik kete budak prosboc..
    lps tol jer, trus pecut..bukan main laju lg..igt nk kejar..nasib baik
    dh smpi simpang..kalo x ble layan lg tu..hehe..

  431. kdi says:

    Juju,

    eh yeke ramai tanye? x perasan lak. kdi x selalu pon layan forum situ.. hu2. tapi pasni pape aktiviti prosboc memang kdi sure ade punye. tapi nk make sure juju ade tu payah ckit ar.. haha.

    Eija,

    biasa ar tu.. cakap salesman mane2 pon same je putar alam die. perodua ke, proton ke.. sama je.. janji duit masuk kat dorang, dorang kenyang. camtulah hakikatnye. kita la kena hati2.. kalo tgk cam hampeh je trus cari yg lain. cam kdi dulu, sbab pilih salesman eon tu sbab kdi dah lenjan test drive BLM kat eon tu sampai takut salesman tu tgk cara kdi drive. wakaka..

    achik,

    ye ler.. ala.. kdi nk tmbah agi ckit n improve agi benda2 yg slack.

    Black evia,

    xdela nk ngorat, saje gurau2.. kalo lily kdi sangkut kat spoiler, achik kalo jd budak baik kdi kasi dok dalam bonet. tapi kalo nakal ckit kdi tepek kat sport rim belakang kiri kat jejari ke 15 ikut arah jam.. kah3.. =p

    Lily,

    btul tu.. kitorang ni x kisah.. laki ke perempuan ke.. sape ada prob kalo leh tlg kitorang tlg ler.. yang laki cam dah pupus je.. makin ramai gugurl lak nih.. jom2 kita kasi meriah kat sini. papepun, jom ar gi UPSI tu. kalo Lily nk LED tu, samada beli sndiri atau kdi belikan. nanti kdi tlg ar pasang. alahai manja la korang nih. pasang sendiri la. kui2.. jom2 datang UPSI

    kej@m,

    aik? pakai livina pon nak lumba ngan BLM? hi2.. carila keter2 1.6 yg lain.. baru syok..

    Ayezat,

    aits! aku dah bangun ar pagi tadi.. pagi tadi dok camping ngan member2 kat pantai kelanang banting. ingat nak menjaring semalamnye, tapi kedai jual jaring dah tutup. so kitorang merapu sampai kul 4 pagi dok relax makan2 camping2 tepi pantai. pastu tido kjap je. bangun2 dorang dok memekak main daun trup. “kau bodoh! kau mengubah nasib aku!” tu la ayat yg buat aku bangun tido.. kui2.. hangin btul. ni baru nk tido balik. ngantok seyh.. mlm ni nk gi tgk transformers kali ke 2 kat wayang. ahaks!

  432. kej@m says:

    huhu..bukan nk lumbe sgt..saje jer nk test skill…lame x praktikkan nnt hilang skill berembat atas jalan nie..
    hihi..sejak bawak livina, rase mcm pemandu berhemah jer..haha…

  433. Ayezat says:

    lily..
    insyaallah,klu xde pe aral melintang,ak g r…ak pn nk sruh kdi wat LED kat lampu dpn ak gak…(wakaka…pdn muke kdi)..klu terserempak nnt,tego2 la yek…

    achik…
    sabar jela…untuk pngetahuan ko,ak dapat kete ak hampir 3bulan lps ak byr dwet booking…ati sakit beb…tp ble ari kete ak kua 2,peh…berbunga2 ati ak…mmg btol kate kdi 2…salesman sume same je…mule2 ayat manis,ble dh dpt customer…yg manis jadi payau!

    kej@m…
    ko mmg kejam btol la…grand livina ko nk wat tibai BLM…kesian la kat kami yg memandu kete cc kecik ni…uhuk…uhuk…xpe..xpe…ko tunggu la ak tuko enjin 1.6 nnt…siap bolt on turbo ag..wakakaka….

    kdi…
    perrgghhh…sempat camping ag ek…best btol la org keje 2 ari cuti 2 ari ni…huhuhu…weh jumaat ni g TT?jom…ak nk g la…hm..ni ak nk share sket pengalaman WSN ak layan highway karak…jumaat ari 2 ak g kuantan…nk g amek adik ak..die nk daftar masuk uitm shah alam…time g mmg best r layan…(kete kosong)..tp time blk mnghale ke shah alam…ppeerrgghh…mmg terasa nk tuka enjin 1.6 la…ko bygkn..dgn barang dalam bonet ak pnuh gle…pastu dalam kete plak pnuh ngn orag..(5org dalam kete)..kete ak dh mcm jet nk berlepas…pas2,ble smpi highway karak,ak terpakse drop gear beb..xlarat nk pki D spnjg jalan…mmg ak terasa sekse gle enjin kete ak bwk muatan byk smbil layan jalan bbukit…tobat r…pasni ak xnk dh sumbat brg byk2…kete ak nk pki lame wooo…..

  434. kej@m says:

    heh..heh…ala..cc kecik pun leh jejak jgk kan 170-180 km/j..kire ok la tu..leh la berembat..kalo nk main pikap mmg la xleh..
    lg pun bkn sempat aku nk kejar..aku tgk 140km/j pun die selambe jer enjut lg…

  435. azameel says:

    CHILLEX??????? wah, kenape ade perkataan tuh…pantang larang tuh weh..hahaha
    cari 1.6 yg lain?? ade je ni…muehehehe

  436. achik says:

    black evia..
    ish mne de ngorat2…kdi cume nk bg pertolongn je..kan3 kdi…btul kn…lg pn kdi ni dh tue sape nk…huhuhu…(jgn mrah ye gurau2 jer)

    lily…
    syg ye kt bro2 ni semue ye..huhuhu…yela achik caya yg bro2 kte ni semue baek2 belaka…xde niat lain pn cume nk beri kn pertolongan kepada yg mmerlukan…btul kn??
    emmm kreatf sngguh korng ye…achik nye myb WST…pk2 kn la pe yg sesuai…huhuhu

    kdi..
    hemo2…senang nye ati nk tempek org kt sport rim ye…kte dak baek r…achik nk dok baring atas bumbung kdi ar…nnt kdi sedia kan bntal skali ek…huhuhu

    ayezat..
    yeke…cian nye..achik lps byr duit booking 2 xsmpai sbln ye dh pnggil tok sgn dcumet…ptut nye pas dh sgn semue 2 brape ari pas2 dpt ar kn…ni dh seminggu xdpt gak ni…ntah la salesmn 2 kte jpj nye sstem de problm…xleh nk keyin achik nye…xtau r btl ke x…ntah2 ye g jpj pn lum lg…huhuhu..

  437. iz says:

    Salam semua..
    Tumpang lalu…makin meriah dlm nh..bgus3..hehe

  438. azameel says:

    lg pn kdi ni dh tue sape nk…huhuhu…(jgn mrah ye gurau2 jer)]

    wah, statement kontroversi…ngehehe

  439. iz says:

    Kah3…betul3…agak kontroversi…hehe..da “tua” eh ko kdi.. achik..kdi nh ade org yg nak tau… hehe..kte tgok je nanti..=) peace

  440. Joko says:

    Kejam,

    Kecil jgn disangka semut, aku pernah kena cucuk belakang Waja campro aku oleh BLM nih walaupun aku lari dah 170km/j tau. Memang hebat BLM ni, tapi kalau selalu besit laju2 dgn enjin 1.3 nih tak rosak ker utk jangka masa panjang ?

  441. achik says:

    alamak agak kontroversi ke ayat td 2…xtau la plak…hehehe…dh ader org yg nk ke…alhmdullilah…amin………….(sbnr nye umo kdi 2 brape??…huhuhu…)

  442. iz says:

    Betul cakap joko tu..kecil jgn disangka semut.., Memang hebat BLM nh.. tp samela mcm semua kete..kalau alwiz bwk laju2 smpai 170km/j..memang utk jangka masa panjang tu byk la problem nye..tapi semua kat sini sygkan kete masing2..so mesti korang jaga elok & tatang mcm minyak yang penuh kan3.. hehe

    achik..
    kdi tu bujang lg…muda lg…sje je ckp da ade org yg nak..hehe..umo tu..kne jmpe dlu baru tau..hehe..umo die sme ngan achik kot? Haha..( kdi jgn marah eh) sje je..lgpun aku da lama xkomen2 kat cni..hehe

  443. azameel says:

    hahaha
    (sbnr nye umo kdi 2 brape??…huhuhu…) yang ni yg btol2 kontroversi nye..bukan yg satu lg tuu
    tunggula kdi datang nanti..tbatuk2 tuh haha

  444. achik says:

    iz & azameel..
    pandai la korng…sbnr nye korng yg wat kontroversi…bende nye xde pape pn…
    msti kdi trbatuk2…korng dok ngata die…huhuhu…

  445. Joko says:

    Kdi,

    Macam jual keta gak lah, ko kena lah promo kan diri tuh , spesifikasinyer, berapa cc, horse POWER nyer, Torque juga, dan yg penting berapa muatan kapasiti penumpangnyer.. hee hee

  446. kej@m says:

    habis la..KDI dh jd bahan hari nie..haha…

  447. azameel says:

    wakakaka…dah ar weii nk tgelak aku…btw Kdi spec die power gak…high end punye model…full spec…wakaka

  448. iz says:

    Haha…ala sje je nak kne kan membe…nanti bile kdi da t’batuk2..datangla kdi kat sni…tgokla ptg nanti or malam nanti ke..haha

  449. kej@m says:

    ohh..ptt la korg kene kan KDI cukup²…
    mamat nie xde rupenye pagi nie…haha..

  450. Joko says:

    Itu belum aku tanya lubang ekjos dia berapa inci… wah wah kah kaha..

  451. Lily says:

    Kakaka..kdi dh jd bhn.
    Ly x tau ar nk bli led 2.Apakata kdi tlg bli n tlg psng sm blh?Ala..ayezat 2 xpyh ar tlg,sruh die wt sndri,kdi tnjuk ajr je..Tp ly nk blaja gak psng,kot2 mne tau blh wt bsnes.Huhu..

    iz..
    Hai iz,lm giler x msuk cni?br blk lngkawi ker?mne coklat?

    azameel..
    Ko pun dah lm x msuk komen cni.Kdi yg ajr aku ckp ‘chillex’ ek.

    achik..
    Bab tnye umo ni mmg dah menyampah,kalo nk tau ly tnye dr dlu lg.Tp sorg x bgtau.Tau umo kej@m sorg jerk.Kbetulan sbaya.Eh,umo achik pulak brape?

    joko,kej@m..
    Ai?ari2 duk perli aku lyn cni je.Tgk pun korang msuk cni.Huhu..Baguih2,meh meriahkan cni

  452. black evia says:

    huhuhu.. kaw2 kdi kna kutuk. sabo je la…

    lily..
    yg kt ipoh tue ,knduri potong jambul.bkn knduri kwin.
    tp pe pon tQ ye..black evia ajak kwn sorng g sana..heheh..(dia mmg bdk perak)
    umur black evia x nk tnye ke?..(saja nk myebuk)

  453. Joko says:

    Black evia,

    Lagu lama yg ko minat lagu ape ? …

  454. kej@m says:

    lily,
    hehe..saje borg..lg pun korg slalu lepk kt sini, aku join je la..
    tp kalo kt tmpt ade topik menarik, aku nyampuk jer..hehe…

  455. black evia says:

    joko..
    msud ko cam ner?..
    kdg2 black evia lyan keroncong best gak…hehehe..
    tp biasanya black evia lyn jnis yg slow rock je..
    zman2 rock 80an-90an.. bnyak kenangan klu dgr lgu cam tue..
    kepalo pn x poning,cozz lgu jiwang jgk la..slow rock katakan..

  456. iz says:

    Lily,
    A’ah..baru blek dr langkawi..coklat? ade2..hehe…ni ngah mkn coklat nh..

    kej@m, joko, blackevia..
    Xpe2…kite knekan kdi ckup2..kjap lg kalau die ade sush lak..hehe.. (kdi…sory..kite 1 family KDI kan..kne gurau2..hehe)

  457. black evia says:

    iz..
    sekali imbas tgok klu kdi ltk msai kt dpn keta dia pn best jgk kn iz..
    bru nmpak gnazzz cam hitler.. hahahaa…

  458. Joko says:

    Black evia , kalu camtu aku teka umor ko dah 40an betul tak… hee hee teka ajer..

    Iz, aku ingat aku nak turun Tg Malim nanti masa KDi jaga pameran kereta kat sana.. boleh gak borak2 sama.

  459. kej@m says:

    ok jgk tu..kite kasi kaw² kt kdi hari nie..
    tgk ape die ckp bile die masuk nnt..huhu…

  460. black evia says:

    joko..
    wah.. tue dh tua benor.. black evia emm.. leh d katakan muda lg la..
    cpt2 teka?.. ado sapo2 lg nk teka x?..(klu brjaya dpt hdiah black evia kc).
    klu xder yg btul smua black evia bwk balik hdiah tue. :-)

  461. achik says:

    lily…
    achik umo sme ngn ngn umo 1st kete proton di lncr kn..thn 2 la achik d lhir kn…huhuhu…dorng xnk bg tau umo dorng bkn pe sbb tkut nnt org kate dorng dh tue…espcially kdi…wakaka..

    iz..
    cpt2 kne kn kdi ckup2…sat g die mai dh xleh nk kutuk dh…hahaha…

  462. iz says:

    Blackevia..
    betul tu…kasi letak misai kat kete die..baru ganas.. eh..ko sebut pasal misai tu..kalau xsilap..kdi pnah letak misai kat dpn 1st car die dulu..ade 3 jalur..smpai polis tahan ke jpj tahan ntah..nak tgok enjin…haha..ppastu trus die cabut misai tu..btol x kdi? sampai jd mcm kucing kete die..haha…

    Joko..
    bagus gak klu ko trun tg malim..ni kire 1st autoshow yg kitorg t’libat..almaklum..baru b’tatih..umo KDI pun baru stahun 2 bln..hehe tp aku mybe ade shari or 2 hari daripada 3 hari tu..kdi ade kat sana sepanjang 3 hari tu..ulang alik..

    kej@m..
    Haha..btol tu…sdap gak tgok pe kdi ckp nanti lpas kne kaw3..

  463. kej@m says:

    agk² merajuk x KDI nnt kalo tau kite kutuk die…
    mcm mne la ek rupe die kalo merajuk..hahaha…

  464. Joko says:

    Kejam, kalu KDI merajuk, aku tarik misai dia nanti.. hee hee
    Tak pun suruh Lily pujuk pun okey gak… :)

  465. Ayezat says:

    sume2…
    wakakaka…korang mmg best la beb…sepakat kutuk kdi…hm…kdi 2 ade misai ke?ak tgk mcm xbrape nk ade je…huuhu…tp klu bab high-end model 2,mmg btol kot…full package n fantastik plus plastik…wakakaka…

    jeng…jeng…jeng…kdi dh ‘tua’? bio btol???mcm xpcaye jek!!wakakaka…byk gle ayat kontroversi…sng je…taw umo ak,taw la umo kdi…

    lily…
    eleh…dengki r 2…ak nk wat pn xle…xpe la,ak wat sendri je nnt…

    achik..
    ble nk kua kete 2?jom r g UPSI…meriahkn suasana…ko naik kete ak pn bleh…huuhuhuhuhu…

    kdi…
    maafla yek…jgn mare ek…

  466. azameel says:

    Ayezat,
    maknenye ko dah tue dah laaa..
    lgla ayat controversy…hahaha

  467. kej@m says:

    ayezat kuarkan ayat mcm tu sbb xnk ngaku die dah tue..hahaha…

  468. kdi says:

    kawan2 sume,

    terima kasih atas sokongan yang diberikan selama ni. xsangka lak kdi, cara korang sayang kdi camni. terharu rasanya. xpela. kdi sayang kan korang walau ape pon korang cakap kat kdi. kdi doakan korang bahagia dunia akhirat di samping orang2 yang tersayang.

    sape yang x suke keter kdi tu, soryla. pasni kdi delete je post kdi pasal wa suka putih tu. jadila wa sangat pedih. kdi akan teruskan tanggungjawab kdi sbg editor kat cnih.

    salam sayang utk semua..

    -semoga happy dgn kereta masing2..-

  469. azameel says:

    aiks…sape plak yg x suke keta kdi tuh??

  470. iz says:

    Alamak…mcm ade org mrajuk je nh…hehe.. tp bile jmpe ok je..=)

  471. Ayezat says:

    uiks…
    line panas beb…kdi dh kua ayat touching!!!!wakakaka…ak dh tua ke?kontroversi ag….bahaye ni…cmne nk pjuk kdi ni?

    kdi…
    eh,sape yg xske kete ko 2?gle la org 2….huhuhuhuhu….

  472. achik says:

    kdi marah ke…kdi majuk ke..achik mintak maaf…kontroversi ni semue brpnca dr achik…sory sgt2…:’(

  473. juju says:

    kdi : jgn majuk ey… juju kan ader..senyum sket…

  474. kej@m says:

    KDI?..majuk ker….ala bucuk²…jgn la majuk….
    tu juju ngan achik dh pujuk tu..tak majuk lg kot…

    tp yg pelik, sape yg xsuke kete WSP tu..cantik pe…

  475. Joko says:

    Kdi, bukan saya bang ! bukan saya bang ! dia.. dia.. !! hee hee

    Alahai KDi kalau nak merajuk kena sakat camtu, mai sunat lagi sekali lah … tak gentle lah bro..

    Aku ngaku, aku ada komen lu punya keleta, tang sport rim tuh, tapi itu aku punya pandangan, kalau taste ko suka hitam tak per lah… tak per… Okey nanti aku turun Tg Malim sok, aku belanja ko roti chanai teh tarik.. bleh

  476. Lily says:

    kdi..
    Alolo majuk pulak abg ly sorg ni,jgn la ambk ht..Diaorg sje nk have fun.Tp kaw2 ar kdi kne kutuk,ksian kdi.
    Dlu kdi ckp ly mnje kn?,tgk!kdi pun mnje jgk..:-)

    black evia..
    ble knduri 2?kalo dah trun ipoh blh ar jmpe kalo nk,calling2 ar..Ha,umo ko brapa?

    iz,azameel..
    Standart ar kwn jmpe mmg blh wt ok je,tp ht spe tau?Cpt..korang g mtk maap n kdi.

    achik..
    Alo..achik x b’slh k,jgn slhkan dri sndri pulak psl kntroversi ni.Eh,proton kuar thun 83 ke 84?:-).x ingt ar..

    ayezat..
    Sj la aku nk dengki.Huhu…Tgk ar jmpe nti aku nk mtk ic stiap sorg nk tgk umo korang.Kakaka..

    kej@m,joko..
    Bab nyampuk bg ko ye!

    Juju..
    Trun UPSI ke?Ly ingt trun jgk.Jmpe sne k.

  477. kej@m says:

    lily..
    biase la..aku mmg suke nyampuk..bosan kt ofis…
    kang asik beborak kang, bos dah pandang²..
    lily, proton kuar tahun bape aku x igt..yg aku igt kalo tahun 84 tu tv3..haha..

  478. black evia says:

    ayok.. x tau.. kdi mrajuk..
    korng la nie.. nengok die mrjuk..
    jgn la mrjuk bro, buruk rupenya tue..
    (emm.. tue semua mguji ketahanan mental& fzikal kdi..) black evia pn ado kutuk gak .
    sori ye bro.. maap zahir batin:-)

    lily..
    knduri mgu nie.. xpe klu blackevia x sesat nti leh jmpe lily ye..heheheee…
    lily pakai bju caler ape?..

    ayezat..
    black evia tau umor ko..kwn2 nk tau x umor ayezat brpe?..
    umor dia kn???…..huhuhu..jeng2..jeng..

    iz,juju,azameel,joko,kej@m..
    kaw2 korng kutuk kdi.. dia dh merajuk plak..
    korng kna blanje dia mkn cam nih..
    pekej mnum ptg hinga lwt mlam tuk smingu exra power root 1 tau.tuk black evia:-)
    baru muka kdi ada sennnyummm..

    achik..
    bdak baik kn?..pjuk la kdi tue.nti black evia kc upah coklat ye..
    baru sama geng.(gaya mutu keungulan)

  479. azameel says:

    aku rase koarang maybe dah tlebih la kot,
    die btol2 merajuk ar weh,
    tadi jumpe die tanak cakap langsung
    aku pon tatau nk buat ape dah.

  480. iz says:

    Hehe…ala kdi..jgn la mrajuk2..ckup2 la k..td pun bru jmpe..borak2…meh la join cni smule..kte borak2 smule pasal BLM and autoshow..nanti aku blanje ko mkn…pastu kalau kat tg malim nanti..nak tau kdai mkn mane yg sdap..aku boleh tnjuk..kaw2 sdap…byk kali gak la aku da g kdai tu..pastu nanti bole kite tasik Proton City and jln2 kat kilang proton sana..aritu aku da g pusing2 kat Proton City..pastu lepak2 ptg2 kat tasik Proton City tu..memg best..=)

  481. jamban says:

    aiyooo.. koranks buat orang mare ek. kejam gak la kamu semua nih klu gua memg keci hati beb. baik kamu semoa pujuk ler kdi tu baliks. giler arh koranks

  482. iz says:

    KDI..
    Aku tgok kete ko td..da mkin cun..Hehe..siap ade vortex generator kat blakang tu..Pastu da ade red line sticker tulis kereta.info…bagus2..hehe..aku igt nak dtg uma ko lg ptg nh..papaepun t aku kontek ko..hehe

  483. Lily says:

    kdi..
    Kalo kdi x join thread cni smula ly pun nk cncel g UPSI 2 ar..Ly dh lm lyn thread cni,mmg prasan mula dlu kdi x brapa nk komen cni,iz je yg slalu.Azameel bnda pnting je,jarang melalut2 ni.(Ni antara kalangan editor jela)Tp start kdi start rjin komen lps dah ade WSP tu,jd meriah thread cni..Pastu jd pulak mcm ni.Hmm…:-/

  484. eija says:

    kdi.

    dh dkt 3minggu eija submit loan tp dealer cm xjln lh… infrm pe2 pn x..
    klu eija try dealer len le x?

  485. iz says:

    Lily..
    thanks coz tlg pujuk kdi skali…hehe… kdi..hope ko cpt kembali kat sini..kitorg da rindu kat ko… kitorg gurau2 je smlm.. hope nanti semua skali dtg UPSI tau..boleh knal2…

    eija..
    kdi ngah xde…tp aritu..mase kdi nak g beli kereta..die tukar dealer gak.. 1st dealer mcm ade prob ckit…pastu die pkai dealer yg kat EON glenmarie lak..n dapat la BLM die yg cun skrg nh…Hehe..smpai xpuas aku tgok BLM die..bab2 make up kete nh..memg kdi pndai..=)

    kdi..
    We are 1 family in kdi right..hehe..we work together..enjoy together..learn together..always help each other..hehe.. lupa lak..go fishing sme kat laut and merata tempat..and menjaring ikan sama2..hehe
    pasal jaring ikan tu..kdi nak beli x..nanti aku g belikan..
    jaring aku yg kat uma da rosak da yg 1 guni tu..tinggal 1 lagi..

  486. abg_beca says:

    tora dtg lagi…..

    lama tak masuk kat thread ni….bole juling mata baca komen2 yg baru….

    ni apa kes ni sampai merajuk2???

  487. eija says:

    td eija cal dealer tu..
    dy kte public dh apprve tp xdpt amount y eija nk. Hnye dpt RM33500 je.. eija trget loan dlm 37k or 38k.. dealer tu kte eija ssh skt coz bru 21thn.. tp eija de grnto.. so eija de tnye sowg dealer kt area tmpat eija.. dy kte dy le try dptkn loan y eija nk… dgn bw kn detail LOU y dh apprv tu,.. tp dealer kt KL tu xnk bg..

  488. aim says:

    eija,
    suh je SA ‘B’ tu submit baru .. tapi jgn submit kat public lagi, dorang ada link dlm sistem …

    LOU tu cuma nak mudah kan keje SA coz public dah approved … tu pon dia leh try je coz LOU tu valid tuk dealer tu aje … lom tau lepas ..

    SA klu bagus, loan dah tau result in 1 week time … yg slow tu buat sampai 3 minggu pasal tak follow up …. huhu

  489. Joko says:

    KDI,

    Rencana dan ulasan anda dalam forum ini memang amat bernas dan ilmiah. Aku kagum sebab banyak perkara tentang dunia auto anda tahu. Komen2 dan pandangan anda juga membayangkan pengetahuan dan kajian yg baik walau pun di petik dari beberapa laman web yg lain.

    Tapi bila ko merajuk jer sebab hal2 gurau senda kengkawan cam ni, letih lah… tak macur lah bro ..cammon lah, tak kan nak kitorang nyanyi ramai2 lagu macam pendekar bujang lapuk… Maafkan kami!..ai maafkan kami !

  490. E.J says:

    maaf pda rkn2 sume..
    skunk siuk bekeja part time..
    cri duit utk BLM aku nih..
    tggukn kehadirn smula pda 7/7 nnti dan kite berforum dgn lbh rancak lagi..trutama pda iz,kdi n lily

  491. iz says:

    Alhamdulillah..ade gak ko E.J pas sekian lama menghilang…erm..jom join kitorg semua g Autoshow kat UPSI 19 July nh..kdi da rancang nak buat konvoi..jom la join skali.. Oh ya..E.j..ko knal kan membe lame kite si “lanjut” tu…aku mybe tumpang uma die kat tg malim..dah pnah tdo uma die bpe kali dah..

  492. Joko says:

    ejja,

    betul tuh, ko cari dealer lain jer, kengkadang depa ni ada masalah dengan bank atau relation tak kuat itu pasal sangkut sana, sangkut sini. selagi ko belum sain agg dengan mana2 bank, boleh ajer kalu nak cari dealer lain.

  493. azameel says:

    dimanakah kamu si KDI comey ini…kekeke
    nak merajuk konon…hehehe

  494. kdi says:

    Eija,

    21 tahun eh? ha.. ngam lah ngan kdi. agipon, eija sowank yg x kutuk kdi n nak jd budak baik kat cnih. nanti kdi call eija kita jalan2 cari pasal ok.. hua3.. xdela gurau jer.. eija, tgk la dorang tu kenakan kdi (nada mengadu).. kesian kan kat kdi ni..
    anyway, pasal loan tu memang xleh buat ape. kena submit baru gak kalo nak exact amount yg eija nak. sbab dorang mmg xkan bagi nyer. pasal dealer ni, jgn dok begantung pada satu or dua je. kalo skali dorang buat prangai, terus reject je. cari byk lagi yg leh tlg. tapi kan eija, tu la cabarannye bile nk dapatkan keter kalo x cukup umur cam kite ni kan.. muda lagi (ayat kontroversi).. susah loan nak approve. tau x kdi plan nak beli kereta start submit sampai dapat kereta kdi tunggu 6 bulan tau. tapi bile dah dapat kereta yarabbi punya lah gumbira sebab hasil kesabaran kita, dapat jugak. so kdi harap eija besabar gak k.. msti ada hikmahnye tu.. cam kdi dulu, hikmahnya tunggu lama sebab dapat beli BLM instead of lousy peugeot 206 n dapat interest rate lagi murah agi.

    wahai kawan2 sume,

    xpela.. yela.. kdi sedar kdi dah tua xde sape nak.. kalo ikutkan Lily xleh panggil kdi abang tau. dah pangkat pakcik dah ni (kontroversi agi). agipun, kalo kdi muda pun memang xde sape yg nak.. x ensem pon kdi nih.. mane2 pompuan jumpe sume lari.. xyahla nak bagi spec2 utk promote diri kdi nih.. kalo org tu syg kat kdi, dia akan syg tanpa sebab. bukan sayang sbab kdi muda ke, ensem ke, kaye ke ape2 je la..

    wakaka.. ayat jiwang lak aih… owh… korank bab mengumpat, kutuk mengutuk.. ewah2.. laju nyer.. semalam kdi tgk list comment panjang semacam. ingatkan ade kes gado ke ape. rupenye korang dok syok bahan kdi yer… ha.. kdi punye ayat semalam tu kontroversi gak.. saja nak bahan korang balik.. owh.. berani betul korang sekrang yer.. mentang2 kdi manjekan korang..

    xpe2… kdi ingat.. nanti sape2 yang dah pujuk kdi tu kdi nak kasi satu balasan yang amat berat. kdi nak design custom sticker free utk korang. kat sticker tu ade kdi punye web address n nickname korang. so sape yang nak, datanglah kat upsi nanti kdi bagi. kalo x xdapat ler.. keh2..

    Lily, Juju n Achik,
    xyahla pujuk kdi.. kdi x majuk pon.. tapi cair gak ar korang pujuk kdi nih.. adeyh..
    anyway, thanks la kat semua yg concern kat kdi.. kui2..

    azameel & iz,
    korang memang pandai berkomplot kenakan aku eh.. haha.. xpe2.. agipon aku xmara pon.. kan tadi kat kelas aku gelak2 cakap ngan korang… hu2..

    iz,
    semalam aku xde sbab cbuk, aku gi toms sticker nak buat report info pasal custom sticker pastu malam aku buat sticker custom web kdi n vortex generator tuh sampai kul 12 malam. bukak2 web KDi ni dah penuh dgn ayat2 bahan korang.. hu2..]

    achik,
    umur achik 24 la kalo gitu eh? sbab saga tu tahun 1985. ingatkan umur achik 23.. sbab kat fs tulis 23.. belum bday agila tuh.. hu2..

    Lily,
    nanti kdi ajar lak.. ngan ayezat skali ar.. ayezat tu pon kaki merajuk gak tu. bg fair la.. kui2.. Lily jgn la srius sgt.. kdi x majuk la..

    Joko,
    amboi.. bab menyakat mengata ni hebat gak eh.. haha. x kisahla.. sport rim kdi tu bukan kaler hitam ler.. tu kaler gold. nanti jumpe baru leh tgk btol2 ok ke x sport rim tuh. kat gambar memang x clear.

    ayezat,

    x marahla.. hu2.. tapi ingat ar kite punye “projek” kat upsi.. pasal “nak hidup” masa ko mesej aku tu.. kui2..

    Adeyh.. penatnye nak reply komen2 korang yang berjela2 ni pasal kes kdi kononnya merajuk nih.. kesimpulannya, kdi x merajuk.. saje nk kenakan korang balik.. yeeha!! =p tapi nanti kdi bagi korang sticker free okeyh… =)

    k la kawan2, kdi nk kena gerak gi kuala kangsar skang ni. ade hal penting. dah kul 11 malam ni. doakan kdi slamat pegi n pulang okey.. jumpe agi nanti.. slamat ber chit chat.. jgn naughty2 agi okeyh.. =)

  495. Ayezat says:

    wakakaka…
    kdi..
    suke suki je ko ek kate ak kuat merajuk…hm…xpe…xpe…ha…bagus2…”projek nk idup” kte mmg kne jln…rugi la beb klu xjln…huhuhu…biase la..kte kn dh “tua”…ayt kontroversi ag…adeh….ari jumaat ni g TT ek…

    kawan2…jom la sume2 kte join konvoi kdi g UPSI 19hb ni…kej@m…ko mest join gk ek…huhu…achik…jom ler…xkn memerap kt umh je kot…kdi nk bg sticker free 2…

  496. azameel says:

    kdi bkn merajuk tu,
    die nk bermanje2 ngan korang je tuh..hehe

  497. kej@m says:

    ok ayezat..insyaallah kalo aku xde kelas time tu,
    kompom aku join korg sume..
    teringin gak nk jmpe korg sume..slalu kt dlm nie jer..

  498. Lily says:

    kdi..
    Btul ni nk sruh ly pngil pokcik?no prob bro..Ala,kalo nk tau abg sulung ly pun umo 40 lbh,So,x kisah la ly nk pnggil kdi abg skali skala(ayt pujuk).Huhu..
    Ly x take srius,tp mmg klakar jgk cra ly pjuk,ly pulak yg akn ngajuk.xnk g UPSI konon.Hehe..G kuala kngsar?tau x e2 kg juju?sne famous tau laksa die.Smpt x rse?

    Ayezat..
    Haha..ko pun dah msuk group ‘manje’ mcm aku&kdi yg kuat ngajuk.Nti kta psng sm2 ek LED 2.Tp makesure ko sruh kdi bli kn utk aku punyer skali dlm 24cm seingat aku die ckp ar..aku dtg melenggang je ek?korang bw brg.

    Kej@m..
    Cit!mmg ar ko ingt umo tv3 sbb sbaya dgn kta.Haha..Bsdy ko dh ke blum?

    Iz..
    Tq,kta mst bekerjasama pjuk kdi.Huhu..Mcm lgu ‘wonderpet’.Apa yg pnting?Kerjasama..Iz pun cnform trun UPSI kn?Ade lg x coklat?Nk..:-).Psl komen iz utk kdi,ly pun rse mcm kta 1 fmly wlau xpnh jmp korange.Kdi jd abg long,iz jd abg ngah,ayezat jd alang,e.j jd abgcik,kej@m jd kmbar lain prut.Kakaka..cz kami sbaya,achik pulak adk.Maaf la kalo x sbut nm lain ye..Korang sume mcm 1 fmly dlm thread ni.

    abg beca..
    ape cer?dh bli blum?jd ambk dkt jhor ke kL?

    e.j..
    Ingt jgk ko sbut nm aku.Eh..7/7?aku ade appoinment n doc gigi ar..gigi aku ptah excden nk tmpal smula.Kakaka..Tkut!

  499. kej@m says:

    lily,
    haha..tau xpe..besday aku da lps dh..tgh bulan hr tu..
    bile plak ko eksiden..dh lme eh..

  500. azameel says:

    aku xleh bayangkanla mcm mane korang sume jumpe sesame sndiri kat upsi nanti..hehe

  501. Ayezat says:

    lily…
    2 la pasal…ak pn rse cm2 la…even kte sume xpnh jmpe…tp dh rse rapat gle…(tp ak dh jmp kdi…)..hm ok..ok..nnt ak bgtaw kdi swuh die bli LED 2…hah???lakse…gglluurrpp…feveret ak 2…ni yg terliur ni nk mkn lakse…make sure ko bwk ktorg g tmpt mkn best2 mse kt sne nnt ek…

    kej@m…
    ok..ok..no prob…

    black evia…
    ko xnk join skali ke konvoi kdi ke UPSI?

  502. eija says:

    kdi & the geng

    t.q coz bg bnyk pndngg.. eija dh try dealer len… eija mnx2 kali nie ok lh.. xde mslh… tp cm ne eija nk ckp dgn dealer y lama tu!!!!! tkut t kecik hati lak..
    iskkkkkk3,…

  503. kej@m says:

    aku slalu terpikir..mcm mne la agknye rupe korg nie…
    kite kt dlm nie mcm dh kenal lame jer..tp hakikatnye,
    kalo tersentuh bahu kt luar pun, mesti x kenal..tul x..
    korg sume xde facebook ker..xpun friendster ker…
    bagi la..ble aku add korg sume…

  504. azameel says:

    kitorg sume dah tue2 mane main Facebook, friendster ni
    tunggula time upsi bolehla jumpe ngan kdi ngan iz

  505. Ayezat says:

    same la…ak pn xde bnde2 facebook,frenster or myspace…mcm kate azameel la…dh tua2 ni xkn la nklyn bnde2 2 sume…huhuhuhu…kontroversi ag…insyaallah,klu kte sume dpt g UPSI,bleh la kte salam2..kenal2…pasni terlanggar bahu kompom dh knal pnye….huhuhuhu…

  506. achik says:

    geng,
    dh ar jgn la sbut lg psl kontroversi “tue” tu…achik rse brsalah sgt2 ni…klu achik xwat statmnt ari 2 msti kes ni xjd kn…:(
    pas ni achik nk jd dak baek je la…xnk kuar kn sttmnt mcm 2 lg..hehehe

    lily…
    nsib baek nme achik de gak dlm snrai…ingt kn lily dh lupe kn achik…huhuhu..lily xcdnt ker…lnggr pe??

    ayezat…
    sme ar fvrite kte…sdp nye….lapo ni…hehehe…mcm bez je korang semue nk jmpe kt UPSI kn…achik mcm xleh g je…:(

    kdi…
    kdi xmrh dh kn…:-) achik nk gak stcker 2 tp achik xleh nk join g upsi 2 mcm mne…nak jugak…nak jugak..nak jugak…

  507. azameel says:

    achik, dun worry la, jgn rase bsalah,
    pasal umo2 ni dari awal2 dulu dah menjadi kontroversi, cume KDI je tanak ngaku die tue hahaha
    tadela ,sume gurau2 je,
    geng blm kan geng paling manje, bak kate KDI

  508. juju says:

    hush..betul2 meriah kat cn…makin aktif n makin panas…
    leh jejalan cary pasal ney berjemaah..hihihi

  509. Ayezat says:

    MORNING!!!!!
    wah…indahnye pg jumaat…ni yg seronok mnggu pertama ni…esok choti!!!!hm…xdpt la bkk kdi 2 hr ni…umh xde internet…hm…mne kdi ni???dr smlm xmuncul2….weh…tdo ke??bgun la…ptg ni nk lepak rafi bistro kn????hehehehe…xsbr ak nk amek sticker ak ni…

    juju…
    2 la pasal…mkin panas…kontroversi pn mkin byk….wakakaka…best gk 2 kn…pe kate kte cdgkn kt kdi utk wat gathering utk ahli2 thread kdi ni…best 2…

    achik…
    wah…best2…ko pn minat lakse gk ek…hm…alooo…xkn xle g kot…try la usha2 ag smpi bleh g…bru best…ramai2 g sne…

  510. hani says:

    morning semuaaaa…

  511. black evia says:

    ayezat..
    cdang black evia nk g jgk upsi tue.. tgok kdaan dlu la.. kj bnyak nie..
    bos aku nie klu time baik.. 2 bln cuti pn xpe..nie time bnyak.ssh skit dia nk kc lpas..
    apa pn nti aku try g..

    achik..
    xyah nk serba salah.. kdi sje je ngjuk.. dia tau achik msti pjuk..
    kn kdi??..kn??..

    lily..
    psal umur tue..lbh kurng cam korng je..

    kdi..
    ha..cam nie la bro… muka sudah ada snyuummm..:-)

    azameel..
    btul ckp ko..geng bLm smua suke brmje2.. hehehe..

    kej@m..
    muka kwn2 lain aku x tau.. tp klu muka aku.. iras2 cam gaban.:-)
    tau gaban,tau lah itu black evia..

  512. Lily says:

    kej@m..
    Hepy belated bsday..Mkna bsday kta sm bln la ye!A’ah,dh lm aku excden,time naik moto.Dlu pun wa kaki rempit ma..Haha..(Dulu2).Klh ex5 dh upgrade aku potong.Skang dh keje lyn kreta la pulak.Nti aku dh kwin aku lyn laki aku la pulak.Kuikui..Dh lm br aku nk tmpal smula gigi aku yg pth ni.Hehe..Nk jmpe korang kn 19 Julai.Kene cun2.Wakaka..

    ayezat..
    Huh!Aku pun hantu laksa gak beb,tp jauh ma nk bw korang dr tnjung mlim ke kuala kngsar tu.Tp aku dgr iz dah slalu trun sne n tau port mne sdp mkn?btul x iz?Weh,nti aku nk mtk no.fon ko dgn kdi(urusan psng led 2)nti korang anta dlm email aku.

    achik..
    Akak ingt pd achik,bza umo kta pun sthun jerk.Huhu..Dh la,xde mendenyer nk rse b’slh apa.Gurau n bdk laki mmg mcm ni,bab2 ngutuk pastu tmbah2 bg diaorg.Ala achki..tumpang je ayezat or kdi(itupun kalo diaorg pelawa),xpun ajk mbr folow skali diaorg knvoi.Kalo diaorg buat bnda x spatut report dkt ly.Tau ar ly nk wt pe.Huhu..

    Azameel..
    aku pun tringin jmpe ko,sbb antra editor aku rse ko yg mcm ‘kerek’ ckit.Huhu..Jgn mrh.

    Hani..
    Time ly komen ni dh x morning dh.Huhu..:-)

  513. Lily says:

    black evia..
    xkisah la brapa umur kn..Woit!Ko komen ni tghari x g smyg jumaat ke?Haha..kntoi.Wekend ni ko nk trun ipoh kn?Slmat Dtg Ke Perak teman ucapkan utk kome..:-)

  514. kej@m says:

    black evia,
    aku, muke org yg belakon jd gaban aku x igt..tp kalo dh siap pakai topeng aku ogt la..
    xkan muke ko mcm tu plak..haha..

    lily,
    tula..kite same bulan..byk gak dah aku jmpe org yg besday sme bulan..siap tarikh sebelah² lg..haha..

  515. azameel says:

    lily,
    kerek camne tu? kalo aku x kerek ko tanak jumpe aku plak haha
    tade ar aku x kerek pon, kalo org tanye aku ape2 aku jawab je
    cume aku jarang involve dlm thread ni,
    tpi baru2 ni rajin plak aku masuk thraed ni start dari pekena KDI la hehe

    skang neh makin ramai dah yg sangkut paut kat thread nie, yg x pakai BLM pon ade (3 org jgn terase tmasuk aku hehe)
    ingat nk jumpe gak korang sume kt upsi nanti tpi aku x gi kot, sbab keje la time tu, pastu baru amek cuti 10 ngan 11 takkan nk amek lg cuti
    kdi off, die bleh pg, iz maybe amek cuti,

    satu lg aku cadangkan ko soh KDI buat contest teka umur azameel, KDI ngan IZ
    kalo tiga2 kena btol dapat hadiah kat upsi nanti, tryla pancing KDI haha

  516. achik says:

    ayezat..
    nnt la aku try2 tgk line ye..klu clear ok r..aku pn tringin nk jmpe korng semue..

    black evia..
    yela kdi 2 sje nk brmnje kn…black evia xnk majuk ker nnt achik leh pujuk kn…huhuhu..

    lily..
    nk ke ayezat o kdi tmpang kn achik ni…sape la achik ni kn…huhuhu…lg pn takut la nk naik kete dorang yg dasat 2…hehehe

    azameel..
    aku nk msuk contest 2 gak klu de…msti aku leh dpt adiah…jeng3…

  517. azameel says:

    pasal contest tu achik kena bodek KDI soh buat hehe,
    die tgh busy skang ni, tatau pg mane
    nanti ade la balik tu

  518. kdi says:

    kdi baru balik pagi tadi sampai umah.. hu2.. penat gak ar.. sbnarnye kdi g KK tu sbab nak test fuel consumption BLM nih.. tu yg pentingnye.. kakaka.. sambil enjoy kat kebun durian bapak kpd member kdi, en adi yg best. die ade kebun luas gak tanam macam2. kitorang dok melantak durian, manggis, rambutan, avocado, buat bbq, berendam sungai tepi kebun bile dah panas dek krana durian, makan durian agi.. wahaha.. sampai mabuk. kete kdi walaupun nmpak lowered tp leh gak la masuk kebun tuh.. hu2.. paling best kitorang bagi makan ikan talapia merah n tangkap ikan tu pakai tangan je.. pastu bagi minum susu kat anak kambing biri2.. syok ar.. lain kali nak gi agi ar.. hu2..

    tapi kdi x sempat makan laksa la.. malam semalam jumpe mmbe kat KK pastu terus balik. rugi lak x sempat rasa.

    eija,

    yang tu snang je.. cakap je parent eija x bagi lak eija amik BLM.. cakap dorang nk amik keter lain utk eija.. tu la alasan yg kdi bg ms cancel ngan dealer lain.. wakaka.. pastu dorang akan cakap “betul jgak tu.. xbaik kalo nk menentang cakap dorang, ikut jela..” kah2..

    Kej@m,

    Kitorang sume dah tua la.. mane de facebook.. segan lak dah tua2 sgt camni nak main bende2 camtuh.. hik2! Cam ayezat tu, ada anak sorang dah nk kawin dah pon.. wakaka!

    Juju,

    nk jalan2 cari pasal ajak kdi. kdi suke cari pasal nih.. keh2..

    ayezat,

    wah.. ko slalu bukak kdi pagi2 eh. ok2.. kita jumpe sat agi. pasal gathering tu, kat upsi tula.. korang mehla datang ramai2.. baru leh jumpe. pastu aku nk tuntut sape yg ckp nk blanja aku la, ape la masa pujuk aku baru ni.. wakaka. weh, anak ko kawin bulan bape? =p

    hani,

    morning je? xde ke flying kiss ke utk kitorang? uhuk2!

    black evia,

    pasal korang la kdi ari2 senyum.. =) thanks to all!

    azameel,

    aiyak! mau contest jgak ke? hu2.. bleh gak tu. tp x acila ada antara kita yg dah tau pon umur editor2 nih.. hu2.. ko punye cucu dah bleh merangkak dah? ahaks!

    achik,

    kdi ada try contact achik. dapat x? bleh je tumpang kete kdi n ayezat. kdi nk majukla kalo achik x g, kdi pon xnak gi.. wakaka =p

  519. azameel says:

    KDI
    cucu aku dah boleh cakap pon
    tapi bini aku x jumpe2 lagi haha

  520. Ayezat says:

    lily…
    ko nk num fon ak?kn ade kt ats 2…ko cri la kt komen yg ak post utk achik…adjust2 sket je kdudukan num 2…kompom dpt…achik pn bleh dpt num ak,xkn la ko xle dpt kot…

    achik…
    dgn segale hormatnye,ak mnyeru ko untk trus mndiamkn diri atas mklumat2 yg ko suke suki korek sendri 2…kontroversi tetap kontroversi…ingat r…hrp2 ko dpt la join ktorang nnt….ak xde hal klu ko nk tumpang ak…

    kdi…
    wah jalan sakan ko yek…dh mmg time awl pg n time nk blk keje je ak dpt online…biase la,org keje site…mne ade mse nk ngadap komputer spnjg ari…pehhh…ko mmg btol2 wat kontroversi panas ni….jgn cm2 bro…jtuh la saham ak…wakakkaa…haaa…elok la ko dh ingat kn…ank laki ak kahwin bulan mengambang ni…jemput la mkn jemput2…deng dang pn ade jgk…sbok tnye org….bini ko ble due date ank ke-7 ko?ak dgr2 hjung bulan ni ek…wakakakaka….kontroversi gle…

  521. achik says:

    ayezat…
    wokey…aku akan mndian kn dri…huhuhu…kang xde plak yg tinggl kn aku tepi jln…wakaka…

    dasat r korang ni ek…sorang anak nk kawen dh, sorang dh de cucu yg xthn kdi nk dpt anak ke-7…hahaha..kontroversi2

  522. achik says:

    kdi..
    achik de dpt msg kdi td…alahai kdi nk majuk lagi ker…nk achik pujuk lg…wakakaka…sejak2 nk dpt anak ke-7 ni kuat majuk ek…huhuhu

  523. black evia says:

    lily..
    aku x g skali je.. xpe..hehehe..

    kej@m..
    d pndek kn crta aku nie ada iras2 ultraman skit.. huhuhu..

    pssst//…klu aku free,aku join lah korng kt sana nti ye..
    klu ter sesat knalah mtak bntuan lily nie..blh x lily?..

    achik..
    emm.. acik pn nk trlibat kn diri dlm kntrovesi jgk ke??..
    huhuhu.. xpe klu achik la, knfom rmai yg pjuk nti..:-)

  524. juju says:

    kdi : g kk? watper g ctu? kuala kangsor? huhuhuhu..wah ney yg nak lek kg ney….
    jom jaln2 cary pasal…..

  525. Megwave says:

    salam.. slmat pg sume..

  526. juju says:

    megwave : morning…blum tdo lg ker

  527. afi says:

    salam semua..

    nak tanya sikit la kat korg..
    ku konpius ni..
    lampu kat tempat nk masuk kunci (kat stering), tak nyala..
    hmm.. memang xnyala ke.. atau ade problem kat lampu tu.. ??
    ku pake saga B-Line je..
    setahu ku lampu tu memang nyala..
    mungkin sebab B-Line kott.. ku pun xpasti..
    so, kpd kwn2 yg dah lame pake saga ni, tolong la btau eh..

  528. kdi says:

    Morning!

    ni ada cerita hangat nih.. kih2..

    repoort WSN + WSP + WST

    Sape WST tu? haha.. WST tu telah pon dinobat kan sebagai “Wa Sangat Takut!” oleh yang dipertuan Jagong Ayezat.

    Nk tau nape?

    Sebenarnya, jumaat baru ni kdi n ayezat plan jumpe kat TT prosboc kul 6. Tapi kdi lmbat ckit sampai kul 7 sebab g amik “tunang” kdi.. aik? sabar dulu.. x abih citer agi.. pastu kdi gi la amik cik tomey ni kat mcd kota damansara utk join TT prosboc.

    Sampai sana lepak jap, ayezat pon sampai.. pastu kdi pkenalkan la kat ayezat ngan “tunang” kdi tu.. pastu ayezat ngn muka cam x cam ckp cam kenal. pastu kdi n ehem2 pn gelak2.. dah lama ckit baru kdi kasi pecah rahsia.

    sbenarnya… “tunang” kdi tu… ACHIK la!!! hak2! best gak berkomplot kenakan member kadang2 kan. sory ye bang.. anyway thanks to ayezat sbab byrkan air yg kitorang lupe nk bayar ari tu.. =) hi2.. mnggelabah sangat nk balik awal.. maklumlah.. achik ni dak baik.. ayah die dah marah2 dah sbab blk lmbat. sory eh achik.. janji smpai kul 8 dah drag smpai 9 lbey lak.

    Tapi x sangka lak achik nk kuar ngan kdi ptg tu. kdi saje je test2. kui2.. tapi best la kalo dapat jumpe kan. ni kat upsi ni mesti lagi gmpak ramai yg turun.
    Lupe lak nk cite. Wa Sangat Takut tu sbab.. achik dah dapat BLM beberapa hari lepas. Tapi die takot nak bawak.. haha.. so, Wa Sangat Takut la.. kui2.. anyway, kitorang dah dapat nama baru dah si kina Prosboc kasi nick kat kitorang. yang tu rahsia… kontroversi..sebab sume nama bunga.. kui2.. tapi kdi bagi nama “bunga tahi ayam” kat si kina tu.. kah2.. tgelak2 dier.

    Megwave,
    wa.. selamat datang ke ruangan family kdi.. =) ko suke je komen pagi2 buta ni eh.. slalu tido lmbat. hu2..

    ha.. kalokorang nk tau, megwave ni BLM ke 2 yg buat version BMW cam kdi tapi in silver colour. ngan Rim VIP die.. manthop! hehe.. weh, aku turun upsi nanti bleh ar jumpe. aku ejas2 kan ko punye curve tu.

    Juju,

    aah, kdi gi KK ari tu. Bler Juju nak balik kampung lak. leh kdi follow. hu2.. maklumlah.. kdi dah xde kampung.. hu.. skang dok sibuk nk follow org balik kampung. ari tu kdi saje balik kampung member sbab ayah die ada kebun.. kitorang melantak buah jela kat sana..

    Kej@m,

    xblehla.. kdi punye anak yg kedua tu dah bising2 dah cakap ayah jgn gatal2 nk main facebook ke, friendster ke.. nanti die bgtau mak die.. adeyh.. susah ar bapak kena control ngan anak nih.. hu2 =p

    afi,

    memang lampu tu x menyala.. proton saje gatal tangan letak benda alah tu kat situ.. ari tu kdi dah tanya kat proton dah.. kdi punye mline pun x nyala.

  529. azameel says:

    wah,
    Kdi menggatal,
    report kat bini baru tau wakaka

  530. afi says:

    thanks KDI..

    tp ade satu lagi hal ku nk tanye la..
    ku pake B-Line, manual,
    ku baru perasan la mase drive, gear tu mcm terlebih gegar..
    agaknye mmg mula2 cmtu ke,
    atau ade ape2 getah / nat / skru kat bwh gear tu yg longgar.. ?

  531. kej@m says:

    morning sume…
    ohh..KDI..dlm diam ye…huhu…
    azameel…xyah report kt bini, report kt anak yg ke-2 die tu..huhu…

    juju ngan megawave nie xtdo ker…ayam pun lom bgn..huhu..jgn marah…

  532. Ayezat says:

    kawan2 sume!!!!
    selamat pagi famili kdi!!!!wah…dh 2 hari ak tinggalkn thread ni…skejp je dh byk dh komen…

    kdi & achik…
    weh…korang ingat al rafi bistro 2 pusat khidmat masyarakat ke?suke suki je lps mnum trus blah…nsib baik ak teringt nk byr…ak dh agk dh,mest korang lupe pnye…kdi,mse ko antar achik ari 2,ade x ko nmpk pedang samurai dpn kete die?wakakakaka….achik,ko selamat x smpi umah?ko hdup ag x?bkn pe,takut dh kne slice jd sushi je…wakakakaka…

    kemboja….oh kemboja….kemboja….wakakakakaka….

  533. achik says:

    kdi…
    tunang la sgt ye…dh nk dpt ank ke 7 pn de ati nk brtunang lg…huhuhu…thnx la ye ari 2 culik aku smpai kol 9…nsib baek ayh aku wat soal siasat jer…klu xabis la ko jd sushi…wakakaka…

    ayezat…
    hohoho…sronok nye die…aku msih bernyawa lg ni…thnx la ye pak cik ayezat tlong byr kn air ari 2…huhuhu…sory ar trlupe ssgt, ble kdi bg tau bru tringat yg mnum ari 2 lupe byor…nsib baek pakcik ayezat yg baek ati ni ade…wakakaka…

  534. abg_beca says:

    nmpk mcm meriah lar thread korang ni….

    kalo tade saga blm tp aku nak join sebok2 kat sini bole tak??? eheehehe

  535. black evia says:

    amboi.. korng dh g jln x igat dunia ye?.. nsib baik kdi x cedera parah kna.
    slap2 jd sushi.. maner korng menewang?.. smpai mlm bru blik?..:-)

    psst; kdi, cam ner achik dia jht x?..klu x dh tentu kne gantung kt spoiler kn?..
    (grau je achik jng mrah ye..) hehehe..

  536. Ayezat says:

    abg_beca…
    bleh…bleh…sile2…ade jgk yg sespesis ngn ko…lyn je suda…jnji bleh tmbh kenalan…

    lily…
    ko g mne?senyp sunyi je arini?outstation ke?

    achik..
    korg ni truk btol la…mude2 ag dh lupe…wei achik,ko dh drive kete bru lom?jgn simpan lame2…nnt berkarat enjin 2…kumpul dwet byk2,kte g makeup kete ko 2 ek…

    kdi..
    weh…nnt klu ade reflector lbih,bgtw ek…ak tb2 termimpi nk wat mcm ko jgk la…sbb mcm buruk sgt je klu nk wat ikot plan ak 2…ak nk jd org ke-3 la yg wat kdi style…

  537. abg_beca says:

    ayezat….
    tq…ada gak org reply msg aku tu….he3
    nk tanya skit…keter kalo jarang guna, enjin bole bekarat ker bro???

  538. kej@m says:

    abg beca, masuk jer…
    aku pun xpki blm tp sebok² kt sini..
    buat muke x malu jer…hehe…
    org pun bley berkarat bro kalo x pakai, inikan pula kereta..kah..kah..kah..

  539. kej@m says:

    betul la..lily xde hr nie..dpt mc ker cik kak..

  540. kdi says:

    woo…woo.. jgn ar report kat anak n bini kdi.. kdi gurau2 je kat cni.. agipon kan kite sume ni kwn2.. (ayat wa sangat takut) hu2..

    Ayezat,
    ahaks! jgn mara eh bang.. kui2.. ape salahnya bukak khidmat masyarakat kat situ. hu2.. tapi kan sib baik aku x jumpe pdang samurai tu masa anto achik. Mula2 dah nampak cam ade benda bekilat2 kat mcd tu ingatkan pedang samurai. hu2.. adeyh.. teratai.. oh.. teratai.. =p
    nak buat kdi style? tggal ckit gler.. tu pun bro Error dah chop nk buat reflector kat BLM dier. kalo nk kena beli agi satu reflector la jwbnye.

    Achik,
    ala.. main2 je tu.. jgn kasi tau anak kedua kdi tau.. =p

    Black evia,
    kitorang gi TT prosboc je aritu.. borak2 x puas sampai kul 9 lebey.. tapi kan, achik ni dak baik.. kdi x sangkut kat spoiler masa bawak die gi sane.. kdi bagi die dok dalam siap bagi selimut agi.. ahaks!

    abg beca,
    sila2 masuk borak2 sini.. teh tarik satu! hu2.. tapi ayezat bayar ar.. wakaka.. hmm.. pasal enjin karat tu, kiasan semata2.. xdela enjin nak karat pon.. hu2

    rasanya kena bukak satu thread utk family KDI ni kan.. kang menyampah lak org tgk kite dok bemanje2 dalam ni.. kui2.. ape kate korang? nk tak?

  541. juju says:

    kdi : bro errorr tu sultan crs ker?

  542. kej@m says:

    hmm..ok gak tu KDI..buat 1 tread utk borak² jer..xdela org ckp lari topik nnt..

  543. abg_beca says:

    bkak jgn tak bukak….nnti kalo da ada thread br jgn lupa kenalkan diri semula…korg semua ni dok KL kan???

  544. Joko says:

    Salam,

    Wah dah nak buka tread umum borak2 sakan ker.. elok lah tuh, boleh lah kita sakat menyakat lagi…

    Aku baru balik dari Outstation, ada hal kerja, sesekali keluar daripada kesibukan panorama kotaraya ni okey gak, luas pemandangan banyak pengalaman.. dan errr ramai kenalan.. Tapi aper2 pun masih sedor diri.

    Okey, tentang hari 19hb ni, KDI dah kumpul ker nama2 yg pasti nak datang kalau boleh timingkan waktu yg samalah untuk semua forumer2 yg kenal kat sini, boleh bikin meriah lagi, kalau ada apa2 hand gift ker atau barangan tanda mata tu elok lah diadakan, dan kitorang pun tak adahal kalau nak caj berapa2, kira patut2 lah, sebab tak nak lah membebankan KDI and the gangs kalu beli sendiri. Paling tidak pun topi/cap yang ada logo KDI pun kira okeylah..

  545. kej@m says:

    betul la ape yg joko ckp tu..
    kalo ade cenderahati tu ok gak..tp kalo dpt free lg best..huhu…
    nie aku bg idea utk tjuk tread borak.. Jom borak bersama uncle aznil..eh bukan uncle KDI..huhu..

  546. Lily says:

    Assalamualaikum kwn2..i’m back.Huhu..
    Dh ade yg merindui tnye ly mne?ly br x msuk thread 3 hr stgah.Huhu..Sabtu ahd ly cuti ar..tenet pun guna had ofis punyer je.Smlm pulak bz nk mampos,arini pun bz tp ly gne lunch hour ni msuk thread cni.Rndu nk bls komen2 korang.

    Kej@m..
    Oo..nuar nm ko,mcm nm jiran dpn umah aku dlu.Time bdk2 main ikan laga.Haha..Tp die dah pndah dkt kL,Jgn2 ko kot!Haha..Aku ade friendster,tp aku dh buang sume pic lps rhsia pic aku kdi&iz tgk.Hehe..Tp tgk la,iz&kdi mst rsa lain sbb pic yg die tgk dlu dah brubah dr ly yang skang.E2 pic lm.Psl bsday pulak..ko ade jmpe org sblah2 tarikh lg ek,aku siap jmpe org sm bsday aku,best giler time tu.Tp aku dh lost cntack dah n bdk 2.

    azameel..
    Kerek yg mcm ne?ni aku jwb.Yela..aku prasan ko dlu msuk cni jst jwb soalan berkaitan kreta je,yg lain x lyn.Mjur ade kwn2 lain.Tp btul ckp ko,lps pekena si kdi 2 ko pun dah rjin msuk cni melalut2.Haha..Alo,ko x dpt dtg ke UPSI?xpela..xde jdoh.Huhu..Aku tau ko x pkai BLM,tp ko pkai kreta ape ek?aku tau dah kdi n iz pkai kreta ape.Ko je blum..
    Nk wt cntest umo?Hehe..nk ke kdi lyn permintaan merepek2?xpela,ly pasrah je korang xnk bgtau umo.

    kdi..
    Wah kdi..jln2 cr mkn rupanya die dkt kuale.Krm slm dkt ‘tunang’ ek!:-)
    Jd ke x nk tlg ly psng LED ni?ly rse mcm x ckup mse je 19hb.Kdi dgn nk jg booth,lyn customer lg..Maaf nyusahkan kdi.
    Psl cdangan buat thread br,ly rse xpyh la..kekal je dlm ni.Lgpun thread BLM ni ade mkna jgk ‘Buat Lebih Mesra’.Huhu..Antara sedara sesama Islam kta..Ly br ingt nk lwn thread lavina tgk komen die smpai sribu lbh dh,kalo blh blm pun blh kn?xpela..bg geng br yg tnye psl kreta,mne yg blh jwb.Ktaorag jwb la..Kalo x kami serah pd kdi.Amacam?

    iz..
    mne editor kta lg sorang ni?

    achik..
    Syukur achik slmt.Amin..:-)

    ayezat..
    Naik juling mata aku m’cr no fon ko..tgk la,dlm 3 hr stgah aku x msuk b’deret dah komen dlm ni..bg lain ar bro.Aku x g mne..ade je cme bz n krja ckit.Rndu ker?Kuikuikui..

    juju,megwave..
    Hai..:-).Pg btul time korang komen.

    afi..
    mmg dkt tmp knci xde lmpu,kalo yg auto pulak mmg xde lmpu dkt tmp gear..Bg pemilik br jgn pelik.Psl gegar cbe cek dkt pst srvs.

    blck evia..
    perli aku la 2,tnye kdi achik baik x?org baik mst mst dpt lynan baik..mcm aku ni kdi nk sngkut dkt spoiler,smpai ht.Huhu..

    abg beca..
    msuk je borak cni,kami x mrh.Majoriti mmg org kL.Tp ade jgk org jauh(slh sorg aku la).Jauh la sgt..:-)

    joko..
    aku mcm bersetuju dgn pndapat ko psl time n gift.

  547. iz says:

    Salam semua…
    Hehe..sori la hilang sekejap..hehe..tenet xbpe elok..slow..pastu ngan komp asyik hang je..ni pun bru pk nak format..
    KDI..jgn lupe cd tu k..

    Bagus gak cadangan tu..kita buat 1 thread khusus untuk borak2.. so that kita boleh nyakat semua orang kat dalam tu kan..kan..kan..
    Hehe..

    KDI mcm ade gosip baru je nh…’tunang’ ek???

    Ly,
    Ni da dtg da..Hehe..

  548. Ayezat says:

    iz..
    2 la pasal…ari 2 dorang mainkn ak…si kdi ni yek2 la konon2 g amek “tunang”…ak ni pn termakan la kate2 die…skali tgk…eh…mcm knl minah ni…tp ak xbrape nk bleh cam sgt sbb ak tgk pic “tunang” die 2 dlm fs je…skali….hampeh…sangkaanku benar belaka…tipah tertipu rupenye…

    lily..
    waa…lily dh masuk…ingtkn dh bwk dri g zimbabwe dh..nk num ak ek?yela2…amek la ni…(710-9502733)…susun jela…hm..ko jgn rsu…kdi mest wat pnye kte pnye LED 2…mse die byk…hehehehe…

    kdi…
    psl thread bru 2,xpyh la kot…kte meriahkn je thread yg ade ni…bak kate tuan permaisuri lily…BLM stand 4 “Buat Lebih Mesra”…nnt klu ko bkk thread lain,mest sepi je thread ni…syg bro…

    joko…
    ak sokong cadangn ko!!!sy mest pilih!!!

  549. azameel says:

    lily,
    maybe ade jodohla haha, sbab aku maybe pegi,
    sbab 20 aribulan tuh ade course, (course ajar cara2 nk didik cucu ngan bijak) so 2 ari b4 that xyah keje,
    insyallah dapat la jumpe budak2 BLM neh tmasuk ahli sesat skali haha
    dulu mmg aku msuk sini jawab soklan pasal keta je, sbab aku malas nk campur sgt sbab aku x pakai blm,
    lame2 ade plak 3 org ( kej@m joko ngan Iz, bukan name sebenar) buat x malu join sini aku pun join skali buat muke x malu haha
    aku pakai keta oldschool, pakai mazda familia je, ko cari je article2 yg aku buat, tgk bwh article tu ade tulis post by sape ngan gamba keta, keta putih tu aku pnye la

    abg_beca
    tape, join je
    aku ko kej@m joko ngan Iz satu geng,
    geng x sedar diri haha,

    pasal umo ni, nanti korang taula kat upsi nanti, ok la nk bg cucu minum susu ni haha

    adeh, btol la thread BLM ni Buat Lebih Mesra

  550. abg_beca says:

    lor….mula2 aku igt kan yg join kat forum ni smuanya ada BLM…rupanya ada gak yg tade…

    kalo gitu taklah aku keseorangan..ehehe

  551. E.J says:

    i`. back..
    lps ni bleh la join thread ni smula..
    sowy la kenkawan kerna lame menghilang

  552. Lily says:

    Psst!..ade berita.
    Pg td aku dgr dkt radio.Proton nk kuarkan Saga SE’.
    Wah…xsbr nk tgk yg proton wt SE.

  553. kej@m says:

    mesti menarik…agk² mcm mne la rupe die ek…
    kalo proton letk rim 16/17 mesti ok..tp siap lowered skali la..
    kalo x lowered klaka la pulak..

  554. Ayezat says:

    haaaaa????!!!!!
    saga SE dh nk kua?????wah…menarik ni….cmne la ek rupenye…hm…kompom die letak rim 16…
    agak2 brape la ek rege die…hrp2 reasonable…

    lily…
    bgus la ko ni lily…pemberi info yg cepat dan tepat…ak xdpt dgr pn brite 2…mane x nye…ak g keje naik moto je…huuhuhuhu…mls nk lyn kesesakan lalu lintas kt puchong ni…naik moto je senang…

    kdi…
    awal gle ko g keje…waahh..puas ko tdo smlm ek…smpi ak msj pn ko xreply eh…

  555. Lily says:

    Ayezat..
    Aku pun g keje naik moto.Huhu..cz xsmpai 5 minit umh swa aku ke ofis,kalo gye nk ujn aku naik ar kreta.Weekend aku blk kg gne blm kesayangan aku tu.Ha’..Aku dgr rdio time aku tgh bersiap pkai bju n tudung sblum g keje td..
    Dpt x aku mskol td no.012?

    iz..
    Kira orait ar 2 ade pc sndri,nti upgrade br k.Dr ly yg hrp gne hrta kerajaan ni.Ops!:-)

    azameel..
    Wah..jg cucu ek?aku pnggil ko atok ar..G jgk la ek ko dkt UPSI?Blh la nk bersemuka n 3 editor n kwn2 lain.Pastu aku nk teka umo korang(still xpueh ati ni..Huhu..)
    Nti aku cr kreta ko mne ye dlm kdi.info ni

    joko..
    Ko pkai kreta ape ek?lain2 aku dah tau..

    E.J..
    Amboi..Lm menyepi kmpul duit nk mod kreta ye?ni dah dpt hsil blum?Share2 ar ckit..:-)

    kej@m..
    Dlu mmg aku plan nk wait SE,tp rsenya lmbat giler nk tggu..Pkai yg biase pun blh mod jd cun.xsbr nk tgk yg tech proton punyer idea mcmne..

    Jemput kwn2..Ly nk break1st ni

  556. Lily says:

    Ni aku bc n tgk dkt paper pulak..

    Hrga SE manual 43k
    Hrga SE auto 45k

    Cun jgk aku tgk pic SE yg baru ni..

  557. kej@m says:

    ly, ko tgk dlm paper ape…kt dlm tenet ade x gambo tu..
    psl joko tu, meh aku jwbkan…
    die sme geng ngan aku..pakai Ina..hehe..

  558. Joko says:

    Kejam & Lily
    Syukur pada Allah yg memberi rezeki…. hanya itulah yg aku mampu, nak beli boeing 737, lepas bagi cash diskaun ngan rebate segala macam masih tak mampu lagi…hee hee…

    Aku kengkadang terpikir2 macam mana orang boleh pakai jam tangan yg harganya RM175 ribu atau lebih mahal lagi. Rasa2nya macam depa ni takat keta yg below RM100k ni, beli cash macam nak beli basikal ajer kut. Kita kat dalam nih, dah macam nak karam bercakaran sama sendiri, menegakkan keta pilihan masing2 yg harganya ciput aje pada mata depa.

  559. black evia says:

    emm..
    lily.. ape bza yg se ngan yg kita nyer?..
    siap spoiler skali x?..
    tang cc plak 1.3 or 1.6?..
    aku pn xtau lg yg bLm dh kuar tuk se..

    klu best,aku leh rekement kn tuk awekzz.. aku plak hehehe..

  560. black evia says:

    joko..
    btul tue.. kita nie kira xsusah & x ler sonang sgt..
    so.. terima & jga apo yg ado ngan sebaik mgkin.. lain lah klu dpt boeing kn joko?.
    tp..sedikit sbnyak klu btul mdel yg se nie. leh kita convert kn kt bLm kwn2 yg sedia ada..
    (acc nye klu nmpak lawo la..)
    pstu leh lah jd CE plak… ‘convert edition’ :-)

  561. iz says:

    Salam..korang semua..tgu jap tau..nanti kitorg buat pasal Saga SE and Exora Manual..in process k..Hehe..harini semua agak bz.. tp tgok yg Saga SE..lawa lg yg kdi buat…Hehe

  562. quuzsa says:

    salam… eh korang sume cmne nak join team saga ek?
    aku xpernah joint tp la ni baru rasa nak joint bcz slu boring kat umah time cuti.

  563. iz says:

    Orait…ni pasal Saga SE..hehe
    http://kereta.info/new-proton-saga-special-edition-photos-specifications-prices-special-about-saga-se/

    Bagi aku kan..Saga kdi lg cun drpd Saga SE nh..btol x? Pasal kdi..ksian die…motherboard pc die da t’bakar…kne kuar duit lg..hope cpt2 la kdi ganti motherboard baru..kang rindu lak semua yg kat sini.. =)

  564. black evia says:

    emmm..
    ok la..tp aku tgok cam spol la.. bab wrna tue kureng..
    x mach plak merah& silver kt pintu tue..
    x tau lah pndgan kwn2 plak cam ner>…

    apopn kira ok la..

    izz.. nk tnya skit.. yg nie bLm Se spec kn?..
    dia limited ker?..@ sentiasa ado stok?.. & spec R3 klu ader aku rasa lg lawo kot..

  565. iz says:

    Tula..wne pun nmpak kureng..
    pastu kalau tgok kat bahagian ekzos..vnampak lak..kat lubang to..patutnya watla ekzos chrome ke kan..

    A’ah..ni yg SE spec..
    maybe die buat cmnh sebab nak maintain hrga rendah..
    SE nh..alwiz ade stok..bukan limited edition..kalau limited edition tu yg mcm Saga 1.6 aritu…
    Spec R3? memg lg lwa..tp yg btul2 dari R3 tok Saga nh xde lg kan..

  566. Ayezat says:

    adehhh…
    xseperti yang ku jangkakan…knp ade campur2 kaler silver ek???klu die wat chrome kn lawa sket…hm…kaler die kureng la…tp bab dalaman,ok la..luaran die x menunjukkan keistimewaan…dari lua mmg xnmpk la kat mne “special edition” 2…

    lily..
    la…2 num ko ke?awat ak cal ko xangkat?hm…same la kte ek…merempit di pagi hari…tp ko lain…rempit beruniform…wakakaka…ops…ops…terlebih suda!!

    quuzsa..
    ko dok area mne?ade klab utk BLM..PROSBOC…ko bleh dftar ikut tmpt tinggal ko…bkk la lmn web die…

  567. Ayezat says:

    MONINK!!!!!!!!!!!!
    weh…npe senyap je ni??korang tdo ag ke???
    bgun!!!bgun!!!!bgun!!!
    ak kesepian sorg2 ni….

  568. kej@m says:

    sian ko ayezat..sorg² eh..meh la aku teman ko…haha…

  569. quuzsa says:

    weh aywzat
    aku dok kedah la. sungai petani

  570. Lily says:

    kej@m..
    Tgk blum blm SE?Iz cpt dptkan info n pic psl SE.Dh tgk? So,pndpat ko?
    Aku dh msuk friendster ko..Huhu.

    Ayezat..
    Mrng..Alolo,cian die sunyi ye…bkn tdo tp bz n krja.
    A’ah,smlm no.aku ar..aku ingt ko pun mskol.Aku x angkat ar.Hehe..
    Achik mne ye?lps aku dgr kdi bercerita psl x bw lg kreta snyp je..

    iz..
    A’ah..lawa lg kreta kdi n ayezat n kreta ly.Ops…;-).Alo,rndu nk dgr komen kdi.Mcm ne la blh motherboard t’bkr?kilat kot ek..

    joko..
    Btul ckp ko..bg kta yg bersederhana ni,bersyukur jela dgn apa yg ade..Ikut aku nk je bli mitsubishi lancer latest(minat giler) tp sbb hrga die smpai 300 ribu lbh yg aku rse 7 keturunan pun kalo aku kmpul seposen sehari pun xdpt.Kuikui..

    quuzsa..
    Ye..ly dah dpt geng utara sorg.Hehe..
    Ko pkai blm gak ke?

    black evia..
    Psl SE iz dh tlg jwb.Jd ke trun ipoh aritu?snyp je crita pastu..

  571. kej@m says:

    ly, aku dh tgk dh..cantik gak..aku suke kale die sbb dlu berangan nk spray wira aku kaler tu..
    huhu…oo..ko dh tgk ek…xde ape pun kt dlm tu kan..biase² je kan…ko add aku tak…
    haa..lg satu, aku bkn kwn ko mase kecik tu kan..hehe..

  572. azameel says:

    MONINK..
    adekah skarang ni morning? haha
    ni aku fail ni kalo x keje, konpem bngun lambat haha

    tula, saga se tu, kalo die buat saga RED tu jadi se kan cun tuh,

    Iz
    soh kdi buat drawing sume pasal design keta die tuh, pastu submit kat proton soh buat KDI limited edition plak
    haha, baru best

  573. iz says:

    Hehe…mgu nh..jadi minggu Saga lak eh…Sebab ade Saga SE..so..kitorg pun wat la mcm2 pasal Saga..pasal motherboard kdi tu..yup..kne kilat rasenye..mlm smlm t’kne..

    Hehe.. betul gak tu zamel…. soh kdi anta drawing kat engineer Proton..aku ade knal sorang engineer kat tg malim.. aritu da bg bisnes kad kat die..huhu

  574. quuzsa says:

    aku guna BLM.. nak pakai kot mana tak muatla nak. he..he…
    aku baru transfer sini. lily ko area mana?

  575. Ayezat says:

    liliy…
    la…bleh plak cm2…ak mmg ske cal org pn…hm..kdi mlm ni kot bru bleh online…cian die…hm?achik?la..ko ni…die kn bru btunang ngn kdi…mest la snyp je…mklum la…tgh gumbira2…wakakakaka…

    hm…2 la kn… saga red concept 2 jauh lg smart dri SE kn?syg btol la…

    quuzsa..
    oh…ko dok kedah…try la bkk laman web prosboc…ade la area sne..try cari contact num org yg wakil sane…ko asal org mne?

  576. quuzsa says:

    wokay… thaks 4 the info.
    aku asal peyrock.
    aku tgk makeup blm SE ni lbh kurang cm akunyer blm je.
    tp syg br kuar along aku drive langgaq besi gate umah kak ipaq dia. walaupun calaq skt ja tp sayang siot.tentionnya aku…
    nak aku marah abg kandung aku jugak. nak mintak ganti rugi x berbaloi. hua…sian kat keta aku

  577. iz says:

    KDI, Azameel..
    Ptg td alang2 ngah off day nh..kul 3td aku g jalan2 kat Tg Malim..gerak dlm kul 3..aku g la ronda2 kat Proton City..dok usha2 kilang proton ngan stadium die..pastu dok kat tepi jap tgok diorg training bola..dlm kul 6 ptg td lak..aku g jogging kat keliling tasik Proton..memang best la kalau nk bwk family..lega sket sebab jauh dari bandar..pastu tgok orang main bola guna kayak kat tasik proton tu..mcm best je..hehe.. diorg main 4 orang..satu team 2 org.. yg best tu..nak tahan bola daripada masuk gol diorg gune kayu pengayuh kayak tu..hehe..then kul 7 baru la aku g rehat..n gerak balik ke selangor kul 9 mlm..esok kje..bole la time autoshow nanti..ptg2 lepak ramai2 kat tasik proton city tu..=)

  578. iz says:

    quuzsa
    Ksian kat ko ek…welcome to the club..kita tambah lagi kenalan2 kat sini..Hehe

  579. achik says:

    ayezat..
    amboi baru 2 3 ari aku senyap ko ngata aku ye…aa tgh gumbra ngn kdi 2 psl kdi pn syp gak…hahaha…weh, dh 3 ari aku bwk blm g kje ni…huhuhu…

    lily,
    jgn caya ckp ayezat 2…emmm achik sibok ckit la skng ni…byk sgt kje nye…

    iz..
    mcm syok je pe yg ko ckp 2…ak pn dh lme x brkayak ni…best wooo….

    quuzsa
    alahai cian nye die…slmt dtg ke ruangan family kdi…

  580. kej@m says:

    eh..ade rupenye achik..igtkan KDI dh sorok…lme x muncul..huhu…

  581. Joko says:

    Motorshow esok ada tak model2 baru proton di pamerkan macam sga se ni, nak jugak tengok.

  582. Lily says:

    Ayezat..
    Woit..xbgun lg ker?or bz?xkn smln supervise org korek longkang ko xbgun lak pg ni.Jgn2 mlm smlm ko kne sorok dgn keliwon x..Huhu.
    Ni dah tghari g siap smyg jumaat pulak.

    kej@m..
    Sahih,ko bkn jiran aku kecik2 dlu yg main ikan laga sm2.Haha..Aku da tgk pic dlm fs ko.Cun wira ko mod,biru lembut la..nice colour.ina ko pulak silver kn.Pastu..aku rse nick ko x sesuai dgn rupa.Pasni tuka la,jgn ltk ‘kej@m’ tp ltk ‘jambu’.Kakaka..Jgn mrh!Aku trus add ko dah..

    iz..
    Wah..rjin iz ni b’jln.Ly yg org prk ni pun xde rjin nk g tg malim tu.Tp 19 ni nk trun sbb tntut jnji dr kdi.Huhu..

    quuzsa..
    ape la punyer susah nk sbut nm ko nie..adeh!Aku bdk ipoh tp krja kampar..
    Cian die,calar byk x?gne ar polish hilangkan calar 2..

    achik..
    bgus ar 2,ade kreta jgn smpn je.Dh ade bwk ler..
    Tp ok jgk ckp ayezat..kalo achik dgn kdi pun ape slhnya kn?Huhu..

    joko..
    ko ade tnye aku dlm thread lain psl aku pkai moto ape kn?
    aku jwb dlm ni la ye..aku pkai lagenda 110z jerk!Mod pun takat tukar spotrim wt kale gold,tinted lmpu blakang gelap n tukat plat krum pastu letak sticker ymaha dkt dpn.Rmai kalo tgk ingat moto bdk laki.Mod moto x mcm bujet mod kreta,phm2 jela..kreta lg byk nk pkai duit.Tp aku tekad nk mod blm aku gak.Huhu..Jelos seh tgk kwn2 lain dah mod.

  583. black evia says:

    lily..
    aku dh turn tp yg spoil nye.. aku lupe yg aku xdo no ko..
    so..cam ner nk cal.. anyway ok..la.. ssat2 la jgak aku..
    dh cam drive keta rally plak.. pusing smpng sana,psing sini,msuk sana sini..
    bru jmpe.:-)

    quzzsa..
    huhu.. slmat join ktaorng..

    eh..achik ader lg ko ekkk..
    aku igt kn kdi sorok ko dlm bonet keta dia..:-)

  584. azameel says:

    iz tuh bukan rajin jalan tu
    ade udang di sebalik batu tu
    die p jumpe affair die la tuu
    ekekeke

  585. kej@m says:

    oit..sedap jer ckp aku jambu…huhu..
    yela..jambu² pun, ank dh sorg..wakaka….
    wira aku tu, ko tgk yg mne..mod mitsu ker, promote..
    kalo mitsu tu, bkn wane biru..wane hijau…kalo prote tu ye wane biru..tp depan jela biru..blakang still hijo lg…
    Ina aku wane putih la…
    ko mesti da tgk gmbr ank aku kan..comel x..mcm ayah die..haha…

  586. E.J says:

    erm..bg aku baik beli yg biaser je kot..x byk pun brubah utk saga SE ni..
    nnti ada org nak let go leather seat SE kite sapu la..
    tp atas kehendak msg2 la…

  587. Ayezat says:

    lily…
    amboi..sdp ngate ak yek…ble mse plak ak korek longkang???memandai je ek…korek paip la…ape ko xdgr ke ak ckp mlm td?ko nk ak korek lubang tlinge ko plak?wakakaka..cantek sket beb…ak pg2 lagi dh bkk kdi dh…cme td pg xsempat nk tinggalkn komen sbb kol 9 td dh kne kua g site..mklum la..ari jumaat,klu bleh bia settle awl..byk sket mse nk lepak kt masjid lps sembhyng…ni pn ak bru je smpi ofc…ko 2 dh shat ke lom?

    achik…
    wahhh…bgus2…dh bleh tuka nick dh….Wa Sangat Teruja bwk blm bru…wakakakaka…weh…ptg ni TT jom…ikut la kdi skali mcm ari 2…

    weh kwn2…tgk kt lua 2…mcm ade thread bru je…

  588. kej@m says:

    la ayezat, aku igt ko btul² g korek longkang..kui..kui..kui..

  589. kdi says:

    Waa!!! akhirnye dapat gak kdi bukak tenet nih!!! alhamdulillah.. ni sume gara2 modem kena sambar kilat sampai motherboard, power supply n monitor terbakar.. adeyh.. malang sungguh nasib ku ini.. tapi skang dah ok.. dan ada protection dah.. kompem x terbakar punye..

    rindu plak kat korang nih. sory la dah lama x masuk. masuk2 bederet komen. pasni sape2 yg nak bermesra, kdi dah bukak satu thread khas bermesra bersama family kdi di http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak/

    yang kat sini teruskan memberi info pasal BLM korang. kita sambung chit chat kat thread family kdi ok..
    nanti bdak2 blm lain yg nk tgk thread ni mara lak kita asyik dok borak benda lain kat sini kan..

    juju,
    ntahla kdi pon xtau nama sbenar die. die yg buat scissors door kat BLM die harga RM2k lebey.

    Lily,
    jadi.. nanti kdi bawakkan led tu skali.. xpela kdi try cari2 masa nak buat owkeyh.. tp ly jgn ar majuk kalo kdi nk sgkut lily kat spoiler.. sbab tu mmg tmpat lily ape.. keh2.. =p

    quuzsa,
    welcome to family kdi! =)

    azameel,
    haha.. bagi susu kat cucu eh.. =p aku nk book cucu ko jodohkan ngan bakal cucu aku tahun depan. haha. pasal design tu, aku dah submit dah design tu.. dalam mimpi jela.. kah2

    Iz,
    wah.. jalan2 cari pasal kat sana best gak. ok nt kite cari pasal kat sana ramai2 eh..hu2

    Achik,
    “tgh gumbra ngn kdi 2 psl kdi pn syp gak” alamak.. jgn ar pecah rahsia scandal kita ni.. =p bagus2.. bawak BLM gi keje eh..

    Ayezat,
    wahaha..Wa Sangat Teruja.. ade je nama ko nak bagi ek.. ok nanti TT kat rafi bistro pas maghrib okeh.. aku nk gi lowyat jap. ade benda agi nk beli nih.. kopak rabak beg duit aku ni ha..

    ada benda penting ni utk sume kawan2..

    ok utk general chatting, korang boleh masuk kat sini:

    http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak/

  590. quuzsa says:

    morning… tq sbb alu2kan aku join the club.
    eleh senang ja nak sebut nama aku tu
    ajat ati memang nak p polish. tp kat kedah aku mmg fail. nak xnak tunggu aku balik kpgla.
    calaq mmgla x banyak tp yang x best main skt2. pintu blh kiri bhg dpn tarik skt ke pintu blkg kmdn kemik skt kt ngan tayar blkg penumpang blah kiri. rim akupun calaq siot.

  591. azameel says:

    morning eh afternoon
    kitorang amat mengalu2 kan kedatangan family baru dlm family KDI ni
    kalo rajin datang la upsi 19 aribulan ni, jumpe2 ngan family KDI ngan geng2 BLM yg kurang kasih sayang :p
    btw kampung ko mane?

  592. abg_beca says:

    tade plan nak wat autoshow kat jb ker lps ni???

  593. kdi says:

    Mornink! Ting tong! nasi Lemak 2!!

    Ha.. tgk sape awal arinih. actually x tido agi nih.. kih2.. semalam dah tido sakan.

    ok ada info penting kat http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak

    Sila ambil tindakan yer.. xde pilih kasih atau belas kasihan.

    Lily & Ayezat,
    nak pasang LED tu sila cek email utk kdi belikan LED tu ngan double sided.
    Nanti lambat LED tu abih. stok terhad tu.. hu2

  594. Ayezat says:

    kdi…
    ape brg lepak sorang2…mamak…teh tarik 1,nsi lemak kerang 1…hehehe…

    hm…nk kongsi sket..korang pnh x,tb2,mse korang tekan alarm utk lock BLM korang,die xtrus lock,sebaliknye,die berbunyi “tit..tit…tit…” xbrenti2…ak dh terkena hari 2…panik jgk sekejap…rupe2nye…boot blakang kne tutup skali lg…mcm pelik je…hm….

  595. quuzsa says:

    herk…
    so far akunyer nimo blm wat hal.
    korangnyer tingkap takat ni de prob x?
    masa aku p servis ri tu dorg de g tau blm ni tgkp dah start prob. ramai custom dah complain kat dier
    dier pesan klu prob, korang main tekan2 button tgkp tu banyak kali. t dier ok la

  596. Joko says:

    Oh ya, ada sesapa yg dah pasang lampu dalam bonet barang kereta BLM tu tak ? Aku tengah cari kalau ada acc cam tu ..

  597. kej@m says:

    ko nk wat pe lampu tu joko…nk letk kt dlm Ina ker ape..

  598. Joko says:

    Kejam,

    Untuk keta pak mertua aku kat kampung, dia baru beli BLM ni, abih tu kek kampung , golap kan, bila malam2 dia nak ngambik barang2 kek dalam bonet tu, selalu dia bersungut, ” kedokut proton ni, lampu sebuah pun tak buleh nak pasang ko kek belakang ni..! ” lebih kurang camtu lah aku nak ngajuk cakap dia. So aku ni (biasalah anak menantu yg baik) cakap kat dia kalau aku jumpa kek kolumpo sok, aku belikan untuk dia..

  599. kej@m says:

    ko bwk la kete tu g kdi acc..psg lampu mcm yg kt dlm kete tu..soh la kedai tu wat wiring sket…tarik dr lampu brek ker…
    mertua ko org N9 ker..kt mne..

  600. black evia says:

    eh..eh..
    den pn dok nogorie gak..:-)
    tp kojo kek kelumpor..

  601. kej@m says:

    black evia,
    samo la kito..tp den dulu maso sekolah dok kek s’ban..den dok kek senawang dulu..lamo dah den tak poie sano…
    rumah mak den kek sono tu, dah xdo org laie dah..kadang² yo mak den balek sano..hehe..
    adeh sshnye nk taip bhse n9 nie..

  602. azameel says:

    adeh..abesla dah jumpe clan2 n9 plak ni
    kekeke

  603. Joko says:

    Den dah kobar an dah (aku dah cakap dah), lopeh ni bleh lah kito ramai2 makan nasi gulai lomak cili api…
    Ni yang tak sabar nak buat gathering ni, buleh beburak samo warih… hee hee

  604. Joko says:

    Kejam, tak jauh, Juaseh dokek2 ngan Bahau.
    aku pun ada fikr2 nak modified cam tu gak, cari lampu yg siap ada box tu, lepas tu tarik wayar positif dari mana2 lampu, lepas tu suis dia adjust kat ensel bonet tu, bila bukak dia on sendiri lah. tapi manalah tahu kan kut2 tersilap tarik kang, hanguih pulak pak mertua aku kek dalam tuh.. hee hee

  605. kej@m says:

    ooh…dokek yo ngan kmpg bini den..bini den, kek pilah yo…dokek la tu…
    ekau anta yo kek kodai..sonang kojo..ekau pun tak ponek..

  606. black evia says:

    sori la waris den yo..
    aku dok snawang..huhuhu.. kt dtran snawang je.
    klu trun leh rojer2.ekkk..
    blackevia kotakan janji blanja satey.. hehehe..

  607. Joko says:

    Kejam… ekau pun masuk suku yo ko, macam den… hee hee

  608. black evia says:

    emmmm..
    bab tue jgn ckp kuat2 joko..krng kwn2 lain dok pikir lain ..
    al maklumlah.. kepala otak smua kuning.
    lain ko kobar,lain yg dok pikir an..

  609. Joko says:

    Kah..kah… kah.. ekau black evia bab itu copek yo kau nangkap…

  610. black evia says:

    sbb.. den pn kdg2 otak nie jd poning gak… hahaha..

  611. kdi says:

    oi.. awat hangpa cakap pekat sangat nho.. ceq ni doq peniang pikiaq ha.. haha.. masuk penang lak.

    JOko, kat BLM pak mentua tu xde lampu bonet ke? die pakai b-line eh? kat m-line kdi ade jer lampu bonet blakang tu. torang bendorang agi ha.. ade tu accessory die.. cubela cari.

  612. kej@m says:

    eh..kt m-line dh ade ye..kola mcm tu, wiring die mesti dh ade..tggl psg lmpunye je la…
    tp nk lg best, psg lampu kalimantang..nnt time kenduri, bkk bonet jer…haha…

  613. achik says:

    kdi & ayezat
    weh…aku nk tnye skit…korang nye ekzos tu dua2 brfungsi or 1 je yg fungsi…

  614. Lily says:

    Weh..ape kuar lograt n9 ni.Aku x phm sepatah haram.Standart ar smula bahasa..

    Joko..
    Eh,bonet aku ade je lmpu..terbakar kot lmpu bonet pak mrtua ko.

    Ayezat..
    yela..ly slh pndengaran,sory2.Korek paip jd korek longkang..jgn korek tlinga ly,nti smpai pekak pulak ko buat.
    Pengalaman kreta ko aku pnh alami,ttup smula bonet br dah xde bunyi ‘tet tet tet’
    Wah..mcm cnform kdi nk psng LED kreta kta.Bgus2..Syg kdi..Ops!Jgn mrh ye achik..

    kdi..
    Yeye..kdi nk tlg.Syg kdi..:-)
    Ade anta email ker?ly x buka lg.Mklum ar cuti 3 hari..knduri kwn,siap jd pengapit tu.Huhu..
    Alo,kdi jgn ar chop ly ni kuat ngajuk..ly tkut kdi sngkut dkt spoiler.Jnji jd bdk baik jmpe nti.

    kej@m..
    hai jambu..Yela,comel ank ko..mcm ko jgk.Tgk acuan ar.Huhu..Tp aku suka tgk pic kwin ko,swit nmpk muka wif..Thun dpn aku kwin aku ajk ko ye,bw wif n ank.
    Kreta ko yg aku berkenan tgk prote kot.Tp apesal dpn kale lain,blakng lain..dah x cun.

    quuzsa..
    Adeh!byk gile calar kreta ko,sdihnya..Kalo aku pun dah nangis kot!Bumper blm aku pun dah pnh sondol bntot wira dgn tiang.Nsb calar je..xde thp kemek.Mcm x cye time lnggar tiang x kemek,kira kuat gak smpi senget tiang 2(kira teguh gak bumper blm ni)Tp aku polish wt sndri dah xnmpk sgt calar die

    Geng..
    Biasa korang yg pkai blm ni isi angin tyar korang brapa?aku ikut standart proton ttp.Tp kwn aku bwk,die ckp keras sgt tyr sbb prasan ble jln lnggar jln x rata pun geger kuat.Nti tyr cpt botak n airlimen lari

  615. kej@m says:

    oit..haa,,ade pun ko..igt ko yg kawen td..nnt ko kawen anta la kad..insyaallah aku dtg..
    hehe…tu kes mls nk cat la tu jd belang²..asik survey kedai je..last², tak berecat pun kete tu..
    nasib laku mase aku jual dlu…huhu…

  616. Joko says:

    Keta belang2 tak per, jgn tuan dia hidung belang dah le.. huhuu

    Lily, betul kata kejam, nak kawen jgn lupa jemput, kalau dekat2 bleh lah aku datang nak rasa nasi minyak ko,
    tentang lampu tu, aku dah menonggeng2 jengok kat dalam, memang tak ada pun, mungkin tahun 2008 punya M-line tak ada kut. Tak apelah kalau model sekarang dah ada, senanglah nak cari acc nanti.

    Anyway aku bukan N9 pior, tapi duduk lama kat N9 dan sekolah kat N9, anak POlis lah kata kan.. pernah duduk Paroi, Gedung Lalang, Rahang dan Tg. Ipoh… ic aku 08 jer… jodoh aku pun N9 jugak. Apo nak dikato ..

  617. kej@m says:

    oo..samo la kito joko..
    den pun mmg bukan org n9..den dok yo kek sano…sek sumo kek sane..ayh den dulu kojo kek KL ni ha…
    tu yg dok kt s’ban tu..i/c den 01..den org johor la..den kalo taip bleh la stail n9..kalo xckp, x ghoti den do…

  618. Lily says:

    joko..
    aku ic 08,sm ko.Ank jati prk la katakan..Yela,nti aku kwin aku ajk sume,lmbt lg la..e2 dlm prncangan.Sumenya dah d tntukan qado n qada,kta hnya mmpu b’serah kpdNya..

  619. Joko says:

    Ohh deme pun same Lily… ish oghang kuala lah tu…

    KDI, tak ada ker gambor WAJA plak yang dah modified cun melecun.. masuk kan lah kat sini. Aku asyik telan air lior ajer ngan BLM modi ni. Itu hari kat bangi aku nampak ada awek bawak BLM warna silver.. dia punya makeup.. pehh.. siap rim sport ngan body kit yg ada ekjos berkembar tuh. Bawak poyo ajer lalu depan aku. Aku bukan nak usha driver dia (tapi kalau nak kenalan leh gak).. saja suka tengok keta dia.

  620. black evia says:

    lily..
    kwn kwin ekk.. emm, ko plak bila?..
    klu dh jd pgapit tue.. ntah2 thn dpn kot;-)

    ala.. aku saje je ckp ngan joko& kej@m.. kiranya
    bsha jrman la jgk.. klu x phm tue.. phm2 sdah ler..;-)

    huhu..korng siap pas ic bgai.. ape kata khmis join skali jom?..
    klu lily nk trun pn blh.. kna ambk fly air asia awal la.. cozz
    krng nk g msuk kj blik sonang:-)

  621. black evia says:

    eheh.. joko ko tgok keta ke ko try nk tgok awek tue sbnarnya…
    tp dia x lyan kn?…:-)

  622. black evia says:

    oppstt.. ada smbungan yuk joko..
    mandang xpe. jgn sangkut lg sudah.. krg
    ko blik umah piring terbang singgah kang..;-)

    # piring terbang tue lbh kurng cam ufo la rupanya..
    biasanya hdiah dari pmpuan kpd laki2 yg paling romantik hehehe..;-)
    biasanya 1 set akn trbang.. klu 1 kmpom xkna..

  623. Ayezat says:

    ak nk tnye ni…saiz sportrim yg paling best utk blm tnpa tuka absorber n spring bpe ek?ak cadang nk amek 16”…tp ramai plak yg ckp bende2 xsdp didgr…ak pn goyang la…dorang ckp 15” pn dh ok…yg pnting,xmendatangkan masalah pd ak di mase akn datang…opinion please!!!!

  624. Joko says:

    Black evia, asal bukan sport rim terbang dah lah.. hee hee

    Eh kan aku cakap aku terpikah kat ekjos berkembar dia.. mana ada ekjos kat depan.. betul lak Lily..ops
    Lili ..ehem kalau nak turun, bleh lah bawak kawan sewa sekali … (sblm black cakap bio aku cakap dulu)

  625. Lily says:

    joko..
    ape da..nk ckp lograt prk tp slh.Deme/kome mknanya mereka..kalo saya ckp teman atau awk
    Ye,bw mbr wt tmn..jgn nk gatai.Awk 2 udah berbini ye!

    black evia..
    mls la aku smata nk lunch trun kolumpo..xpe,korang mkn je.Ly x kisah x join..

    ayezat..
    aku pun x brapa pndai..ape kata ko serahkan pd yg pakar(kdi)
    Aku dah bgtau kdi,rhsia yg aku bgtau dkt ko kelmarin..dah bank in blum duit kdi?
    Aku InsyaAllah arini msukkn.

  626. Joko says:

    Lily,
    Apa nak buat lily, dah masuk suku ni, lidah aku lebih ke N9 ajer.. (Black jgn gelak!)

    Kejam,
    Actually kampung ayah bonda aku Muar, Johor. tanah dan Dusun masih ada kat sana. Saudara mara semua kat sana gak.

    ayezat,
    Ko tukar sport rim besar make sure berat dia tak terlalu beza sangat dengan yg asal, sebab nanti keta ko jadi cam kura2 lembap… lainlah kalu tukar muffler atau ekzos besau punya.

  627. nizu says:

    salam korang semua…ingat nizu lg x?

  628. nizu says:

    im back after a few months…tapi nizu selalu gak jenguk2 blog ni cuma xtinggal msg je.sori ek. .hai kdi, lily n semua.

  629. Joko says:

    Emm.. Nizu. ape lak tak kenal, yang pakai kereta …tu kan ? Apa khabar ? Apa berita terbaru..

  630. black evia says:

    haaa..nizu, aku xknal ko tp keta kotue je aku knal?..;-)
    slm kenalan nama saya black evia:-)
    cam ner krta skrng dh salin kulit/..
    + apa leh la kongsi ngan kitaorng kt sini..

    joko..
    ko mcm tau2 je den nk ckp apa.. tp ko dh ckp pn;-)

    lily..
    mmg ktaorng xnk ajak pn:-)
    sok mkn2 tuk man2 je girl xleh..;-)
    karang xjd plak black evia nk kc penguman kang..:-)

  631. kej@m says:

    nizu rupenye…ko mesti xkenal akukan..hehe..aku pun xkenal ko..tp adela jgk nmpk name ko kt sini dlu..
    dlm 2 bulan lepas..

    ai…lain mcm je nie black evia..
    ape yg ko nk bgtau nih…
    dlm kepale aku nie dh pikir lain dh nie…

  632. nizu says:

    Hai joko, blackevia n kejam.rndu korang sume..korang ckp aku2 ni, nizu xbiase sgt.haha.tp biase la lelaki kn. fhm2..ok kita ckp aku2 ek. Lama menyepi bkn apa, coz krta br dapat last week. Dlu bank approved loan sikit coz nizu kerja kontrak kat uitm. Then skrg br dapat, tgu krta lps sign agrement pn dkt sbln gak. So nizu decide ambil saga b-line coz nk byr down payment rendah. Korang krta nizu xde reverse sensors. Nk taruk la ni, tp xtau kat mane. Kat kedai mane2 pn xpe ker..Hu2.

  633. Ayezat says:

    wahhhh….
    lame dh ak xtinggal komen…sengal btol la kompeni ak ni…internet dh kne potong…susah btol la…ni pn ak terpakse gne inisiatif sendri…pki broadband!!wakakakaka…geram btol la aku!!!

    lily…
    ko dh bgtaw kdi dh?gud2…bangge gle ak jd org 1st yg taw rahsia ko…hehehe…bankin?xlg la beb…xpe…ak ngn kdi dkat je…ble2 bleh wat…nnt kte jumpe kt upsi ek…bru la ko taw nnt mcm mne rupenye pakcik ko ni….hahahaha…

    joko…
    ak tgk ade bro kt tmpt ak pki 17” beb…peh…mmg meleleh la…tp die juz tuka spring je…hm…ponin..ponin….

    nizu…
    hye…mcm knal…huhu…xde reverse sensor?xde masalah,nizu bleh g mne2 kdai aksesori,g survey dlu..wat perbandingan harga n kualiti…make sure berbaloi…nizu keje kt uitm mne?

    achik…
    mne ko menghilang daa??

  634. Lily says:

    Nizu..
    Hai..mmg lm ko menyepi.Psl reverse snsor nk taruh tu xtau la pulak ade kdai buat x?mst ade rsanya..Ambk kale ape?Tau x dkt cni ade wt promosi utk b-line manual muka jst Rm298…Wah!mcm x cye kn?blnan Rm448.

    Black evia..
    Utk laki je?Aik!..ini mndatangkan curiga.Kuang Kuang Kuang…
    Ly rse ko nk sunat lg skali ape.Kakaka..(Jgn mrh)Dr aku pk lain baik ko bgtau awl2..
    Ko xdpt trun UPSI ke 19 ni?

    joko..
    ko jd trun kn?

    kej@m..
    ko pulak ade klas xdpt kn?

    kdi,iz,azameel,ayezat,achik,e.j,abg beca dll..
    mne korang ni?lm x komen cni.

    Pd sesape yg tringin nk bli saga blm dgn muka rndah ini ade rate utk korang.
    Ly dpt snarai hrga dr mbr,die book kelmarin,smlm bnk approve,arini byr downpyment,mggu dpn dpt kreta..
    Meh cni nk share n korang.

    B-Line MT Muka-Rm298 Bln2-Rm448
    B-Line AT Muka-Rm498 Bln2-Rm482
    M-Line MT Muka-Rm598 Bln2-Rm475
    M-Line AT Muka-Rm898 Bln2-Rm502
    SE MT Muka-Rm4300 Bln2-Rm472
    SE AT Muka-Rm4600 Bln2-Rm506

    Ini kiraan utk 9 thun byr…

  635. nezam salleh (pening) says:

    alo bro…saya nk make up keta saga tapi saga saya warna hitam.so cmne nk cantik kan die!!! rim16 or 17 yang mana paling sesuai? then spoiler saya xberapa mahir nk pilih.bro leh rekemen kan x? skirting pulak apa yg sesuai? skirting belakang cantek x kalau taruh ekzos 2? body depan kena rendahkan skit ke? warna hitam bagi saya memang susah nk modiefield..bro tolong k kalu boleh send kt saya pic saga hitam yg dh di wake up…plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz……

  636. Lily says:

    Ayezat..
    Own,tenet kne pot?Cian ko..Mst bos dh tau ko lyn tenet sokmo.Wawawa…
    Yup,aku dah bnkin duit dkt kdi smlm.Lupe,korang dkt blh jmpe.
    Nk bgtau,Arini kreta aku dah msuk bngkel cat.Ops!T’lps ckp..
    Orait,jmpe dkt UPSI.Tp kdi dah set time ke korang trun kul brape?

  637. Ayezat says:

    nezam…
    ak rse BLM ni palling senang la nk makeup…sbb kete ni mmg dh lawa…ko ltak la ape jenis skirting n spoiler pn…mmg masuk je…pasal rim 2,ak pn tgh memikir nk masuk saiz ape…tp org ckap,BLM ni ckup juz pki 15” je…2 pn dh smart dh…hm…klu kaler itam,pe kate ko mainkn ngn kaler gold or kaler titanium…pehhh…mmg meleleh beb….cdangn ak la…ko masuk skirting blakang wald,xpn modulo ver.2,airmaster ke…side skirting tepi ko pki vortex (mcm kdi pnye)…dpn ko masuk la rav4 ke…modulo ke…pas2,spoiler ko masuk evo 10…xpn,klu ko minat yg rendah2…ko pki la vip style…sport rim amek kaler gold…pehhh…mmg masyukkk bro…

  638. Joko says:

    Tahniah lah Nizu, dah dapat keta Baru.. peewwwwet…. alahai pasal reverse sensor tu, tak ada pun tak apa, kalau dah biasa bawa kereta, boleh agak2 sendiri ajer masa reverse, kengkadang rasa menggangu pun ada bunyi tu, macam dah dekat bunyi kan main kuat, tapi sebenarnya ada 2 kaki lagi.. Baik guna modal tu utk barang acc lain, macam tinted ker, ekzos beso ker dll..

  639. nizu says:

    Ayezat
    nak survey tu ssh skit ayezat, nizu ni psl keta zero.he2.uitm shah alam ni…

    Lily
    Nizu xtau pn lily..xpela,krta dh dpt pn,bg kat org lain la yg tu.he2.wah cptnya bank approve.gna bank apa?kawan kerja apa?magik2..he2.color hitam nizu punya.

    Joko
    Thanks…nizu x expert pn bwa krta joko.tu yg takut tu..he2. Tinted dealer tu bgtau nizu dpt voucher rm400, tp kena psg kat panel dia.entah btl entah x dealer tu. biase harga tinted kat kedai bape. Joko tahu x?

  640. kej@m says:

    eh lily..ko pun pikir mcm tu eh..hehe..aku pun pikir si black evia nie nk sunat lg skali nie..haha..
    aku ade klas la..xdpt nk dtg jmpe korg sume..kalo x mesti aku dtg…

  641. achik says:

    black evia..
    ooo..tok man2 jer…bru aku ingat nk join ari ni…tp girl dh xleh join xpe la(ayat majuk ni)…huhuhu

    nizu..
    waa bez nye die dpt kete baru…plat pe…bleh nnt lily o ayezat bg kn nme…hahaha

    ayezat..
    aku di sini blm kene culik ngn kdi lg…hahaha…manyak bz la skng ni…tp aku sntiase mngikuti perkmbangan korang cuma xde masa nk hantar coment jerk…bkn maen lg bg idea kt nizam 2 ek…tp pe pn aku xphm…tp bunyi mcm cntek jer…

    nizam…
    sama la kite…kete aku pn color hitam…skng tgh servey nk wat mcm mne…tp xpndai…hahaha

  642. Lily says:

    achik..
    Lm x borak n achik..rndu pun ade.. :-)

  643. nizu says:

    achik
    alaa..achik pn krta baru gak..he2.wsu 3657…kalau jmpa nti tegur2 la. achik plat ape plak..he

  644. achik says:

    bez nye de org rindu kt kite…hahaha…tp xleh nk jumpe liliy la kt upsi nnt…ble la kite nk jmpe ek…

    nizu…
    xbru ar…dh basi dh kete 2…achik nye no plat wst 2*85

  645. Joko says:

    Ohh Lily masuk pameran kereta kat UPSi yer… haa ni yg nak kacau ni..
    Semalam dah tukar plan tak jadi pegi JB, orang JB turun KPilah,so bolehlah aku pegi UPSi hujung minggu ni..emm

  646. Ayezat says:

    nizu…
    oh…uitm shah alam ek..dekat je ngn ak…bleh la knl2 n lepak2 mnum…hehe..nnt bleh la kte g survey barang…ak ade la tau port2 brg yg cun2…murah pn bleh tahan la…area klang n shah alm…lgpn,ak keje sekitar area 2 je…amcm?ade braney?xpyh tkot…klu ko tkut,ko bleh tanye ngn si achik 2 ak ni baik ke baik…hehehehe…xde hal pnye tlong kawan2….

    haaa??? WSU??? Wa Sayang Uitm….hehehe…

  647. achik says:

    nizu..
    ish ayezat ni baek la sgt tau…sampai aku xtrkate la betapa baek nye la die ni..lbih2 lg time kawan2 die ni lupe nk bayar air yg ktorng minum…die la yg tolong bayar kn…betapa baek nye la kn ati die ni..huhuhu….weh korang nk g lepak2 ke mnum2 ke srvey2 brg ke ajak aku tau…jgn lupe kn aku tau…aku akn usaha kn tok kuar ngn korang…

    ayezat…
    aku dh byk puji ko ni nnt jgn lupe banje aku lg…hahaha

    pandai nye ko bg name ye…

  648. black evia says:

    korng.. peh!!!..
    kutuk aku ye.. huhuhu.. nie aku nk nangis nie.. wawaaaa..

    okeh2.. utuk lily,achik,aizat, wlaupn xdpt g.. black evia ader tgal kn pesan khas tuk korng,
    emm..apa2 pn jmpa kdi dlu k..

    nizu..
    bLm ko wrna htam ye..
    kna buat btl2 klu slh kang nmpak x smart..
    design kna pndai bru nmpak ganas & lawo;-)

    lily..
    ehh.. kt achik je ker.. kt aku x kangen2 ke?..
    huhuhu..

    kej@m..
    xpe.. ada msa lain hri leh kmpul lg..
    rmai2 trun pn ok;-)

    iz..
    huhuhu.. caya la..korng sempoi arr..

    azemeel..
    mcm mana black evia nyer penguman?.. ok x?..

    kdi.. cayala bro.. evia respek arr
    mmg ganazz.. & sempoi & jambu skit;-)

    tp sori buat kwn2 yg dtg td.. cozz sbar tgu evia..
    sesat la.. tue yg lmbt tue..

  649. black evia says:

    ehh.. tr tinggal sorng lg..
    joko.. tQ2 blanja evia..;-)

    xpe ada zeki kita jmpa lg..
    kli nie evia plak open table ye..
    hehehehehee….

  650. nizu says:

    Ayezat
    Thanks ek..Boleh jer ape salahnya, dah ade yg nk tolong ni lg la nizu suka.he2.Nak harap nizu buat sendiri mmg xdapat la.Ayezat ko duk mane?Keja area mane….Wa Sayang Uitm, caya laa..he2.nice name ;)

    Achik
    Jom r kita g sama2 dgn ayezat nti…Aku nk suruh ayezat belanja minum aku skali.he

    black evia
    A’ah hitam…tgk org buat mmg ganas & lawo.he2.Tp kalau nak pandai2 sendiri mmg hancur la. Masak2 aku tau la.Klau psl krta ni mmg zero. Tp xpe selagi korang semua stay lg kat sni. Korang la tempat aku rujuk nti.

    Thanks

  651. Ayezat says:

    nizu…
    ak dok kt puchong…keje pn kt puchong…tp area ak jge area shah alam n klang…dlu ak dok shah alam…tp dh pndah cni dh…hm…ko amek la num fon ak…ade kat thread atas2 nun…ala,stakat nk g survey kedai ape de hal…esok pn bleh…kete ko kaler pe?ko nk join g UPSI x?kete ak kosong ag ni…huhu…

    achik…
    thanx la puji melangit ek…huhu…jom r trun,kte kenal2 ngn si nizu ni…weh…ko nk g upsi x?jom la beb…lily nk sgt jmpe ko 2….

    lily…
    ko tunggu je la…ak nk kumpul ak pnye gelak ni…wakakaka…

  652. Ayezat says:

    nizu…
    lpe plak…kang juling plak mate ko nk mencari…cri komen num 555…ade num fon ak kt c2…gudluck!!!!

    lily…amacm tag ak bg kt nizu?sempoi x?

    kdi…
    mne ko beb?bz ngn autoshow ek…

  653. iz says:

    Ayezat…nme kita sme la..hehe =)

  654. iz says:

    Kdi tu ngah bz ngan buah hati die…sibuk make up kan kete die..hehe =)

  655. achik says:

    ayezat…
    aku mcm nk p upsi 2…tp korang blk ptg ke mlm…:p

  656. Lily says:

    nizu..
    Wah..pndai msk?bestnya.Ssh nk cr laki yg pndai msk zmn skang ni.Hrp bro2 yg lain,telur goreng mata kerbau tau la.Kuikuikui…
    Smlm ayezat cal aku bgtau die dh ltk nm utk WSU..Ni aku pulak bg Wa Sgt Untung..kerana memiliki blm.Huhu.
    Ktaorg bab2 bg nm serah pd kami.Hmm..
    Blm hitam kn?ko tgk black evia punyer..smart gak.
    jom ar trun upsi 19 ni.

    Ayezat..
    Ko dah ade geng la wei spoiler penyidai kain.(kreta black)haha..
    Wei,aku tkut pulak nk jmpe korang,nti korang bahan aku blk lps tgk kreta aku.Huu..gerun!
    Dah dpt blum nm pnuh aku?Lily —–.Dh bg klu ni,ade 5 tmpat kosong blakang die.

    black evia..
    gue pun kangang sama lo…:-)
    ok,nti aku jmpe kdi,aku tnye ape la bnda pengumuman smlm time lpk tupai2

    penin..
    aku rse ko tuka 16 ckup,17 ni phm2 la nti ko kne tuka la bnda lain2.xpyh nk rndah2 kreta ni..skirting 2 ekzos pun ok,mcm kdi n ayezat psang.Ko rjin jelajah ar sume thread,ade pic kreta diaorg yg dah mod.

    joko..
    mne aci x blnje aku.
    aku x msuk la autoshow,aku nyebok2 je..:-)

    achik..
    Ly phm kalo achik xdpt dtg upsi,phm2 la gir ni..bkn sng nk lps n ayah.Tp try la ckp x blk lwt sgt,pjuk2 ckit ayh..:-)
    Kalo mls drve follow aja diaorg.

  657. Lily says:

    iz..
    lm x borak n iz dlm ni.
    iz sht?:-)

  658. iz says:

    Hehe..iz sht..nak buat cmne..ni ngah mgu sibuk memanjang..pastu mgu ni lak kje mlm..pastu siang ade hal lain..huhu..just sempat buat pape yang patut la..insyaAllah mgu dpn iz stat smule buat topik2 menarik.. maybe khas tok org2 perempuan jwb hal2 pasal kereta..=)

  659. achik says:

    emmm…..nizu ni laki ke pmpuan?????

  660. nizu says:

    Wei lily…aku pompuan la.he2.Ada ape kat sna 19hb ek?

  661. achik says:

    nizu…
    ok…achik dh add fs nizu…

  662. azameel says:

    sorang lagi lady owner
    happy la lily clan diei makin bertambah hehe

  663. iz says:

    Wah…ramai gak lady owner dlm nh…hehe..betul ckp Azameel tu…bertambah la Clan Lily.. boleh buat 1 group nh.. =)

  664. nizu says:

    ok..achik gna nick name apa tuk fs..

  665. nizu says:

    owh..ok, nizu dh accept achik. salam perkenalan ek ;)

  666. Lily says:

    nizu..
    Wakaka..Sory ek nizu,mis understanding..sbb nick mcm laki.Huhu..
    Ly pun add fs nizu gak eh.
    .Ni yg best ni,clan ly dah rmai..
    Dlu ly sorg gir n sokmo kne buli n bro2 ni sume.Ahaks!
    19hb ni ade autoshow dkt upsi,kami fmily kdi ni sume plan nk jmpe.Yela..slama ni b’hbung gne pc,tringin gak nk face 2 face n sume.

    achik..
    add ly jgk eh..[email protected]
    Blh tmbh kwn..
    Ape kata nizu n achik plan sm2 g sne.Kn kdi n ayezat dah pelawa..plh je yg mne 1 kreta idaman hati nk tumpang,nk plih owner pun xpe.Kuikuikui..

    iz,azameel..
    Tau xpe..:-).B’tmbh ar clan aku.
    Tnye skit korang,amoy yg pkai blm kale grey 2 sape?aku tgk thread die,tp die xpnh msuk join dlm forum.Nk gak knl2..

  667. nizu says:

    xpe lily..
    nizu dh view n accept lily. cantik krta ;)..oo yeke,erm nizu xtau lg blh ikut ke x

    achik
    ikut x?

  668. Lily says:

    nizu..
    Erk!dlm fs bkn kreta ly,e2 main copy paste dlm kdi.info.Huhu..
    Nk tgk kreta ly trun upsi k,baik punyer dah mod..:-)

  669. Ayezat says:

    iz…
    nme kte same ke?wah…jumpe kembar senama…hehe…ko g upsi kn?

    girlz….
    wah…seronok korang ek…dh bleh wat geng AMT la korang ek….Ahli Mesyuarat Tingkap…wakakaka…nnt ak suggest kat kdi swuh bkk thread AMT…untuk kaum hawa sahaja…kuikuikui…

    achik…
    xtaw lagi la blk kol bpe…tp ak pn xnk a blk lewat2 sgt…isnin 2 keje beb…agak2 sblm mlm mkin gelap,kte gerak la…ok?nizu…ko xnk join skali ke?jom la beb…

  670. kdi says:

    wah2.. nizu..selamat datang.. sory la kdi bz gler ar.. ngah pening nih.. byk kena wat.. BLM kdi tu x usik agi pon. smalam jumpe achik tu pon on da way nk cari kedai cat. pastu mngglabah nak print sticker agi.. ayoyo..

    bagus2.. skang ni dah 3 org.. kdi perlukan agi sorang girl umur 23 join thread ni baru la cukup kuota kdi.. kah2.. nape 23? sebab umur korang ni dah bederet dari 24-26. so kena ada wakil 23 lak.. keh2..

    urm.. nk naik ngan kdi? xbleh kot.. sbab dh pnuh ar kuota.. he2.. achik n girl2 lain naik ar kereta ayezat. die memang ada byk space agi tu.. x gitu ayezat? hehe..

    hmm.. ok hari ahad ni kite gerak dari Sg Buloh kul 10am.

    Sebelum tu, nak ingatkan kat korang, ahad depan 26hb julai ade event family kdi agi.. harap korang free2 kan masa tu ok.. =)

    yang akan ada kat sana : kdi, iz, azameel, ayezat, joko, lily & 2 kawan & achik

    jumpe di sana!! =)

  671. ayieazz says:

    salam…nk tnya sket…kt mana nk check latest price untuk blm ni? ingat nk ambik saga SE..hehehe

    pasal kualiti kete nih…bagi aku ikut nasib la jgk..tk smua kete perfect…cam abang aku dh 2 thn dia pkai C200 kompresor brand new lg…dh byk mende rosak start thun lpas lagi…mula2 myak g’box bcor…pastu tkar kompressor oder dr jerman….pastu myk enjin kering kat h’way tapah(kluar warning pn myk mmg dah kering)..antar sc tkde leaking pn… yang latest pump pwer stering bcor…nasib baik smua tu under warranty…tapi lpas ni sakit la dia sbb warranty dah abeh!!hehehe

  672. mel_b6t says:

    first aku nk ckp, aku tuka dah nick aku dari azameel pg mel_b6t
    org2 lain pon take note la (cam hasabir la plak haha)

    ayieazz
    pgi je mane2 branch proton edar or eon
    kdg2 harge lain2 sket, ade discount ke promotion ke

    KDI,
    jap..aku xleh confirm lg 26 julai tu..
    mungkin kena blik kampung..tapi ape2 aku update kan
    tpi aku try la kalau boleh

  673. juju says:

    kdi : nk g maner 26 ney? x ajak juju pun..huhuhuhu..
    juju kan cimcim umo 23 tahun…x yah cary jauh2..hehehehe

  674. E.J says:

    hehe..meriah nye thread ni..smpai 683 post msg trmsuk aku..
    tp yg penting,aku bangga coz thread ni dlm page saga kesayanagn aku CCF 5740..
    wat kdi,lily n iz..aku bru tmbh spoiler bkn utk blm..rendah je tp smart..n smlm aku g lowerd kat kete n tukar spring perdana kat blakang spuya x
    sangkut rim suka 17` aku..
    n hasil aku keje part time mse cuti aritu blum msuk lgi..tggu lan revolusi yg pasti memeranjat kan nda nnti…

    anwy..selamat menyayangi BLM anda sume..
    sulu mse kuar kete ni org kutuk2..tp skunk ramai yg akur akan harga,ke-smart-an tp ke-power-an nye dibandingkn dgn musuh2 nye trutama myvi..
    hehe..

    so all da bez rakan2..

  675. nizu says:

    Salam…sori nizu xdpt join korang semalam ;(..

  676. Lily says:

    Mrng..Adeh!Trasa pnt lg bdn jln smlm,tp mmg happening..(mmg berbaoi.)
    Pling best part mod kreta ly beramai ramai,keco..pastu sesi mnum petang b’sm ‘sultan’.Huhu..
    Cian dkt ‘sultan’ kta smlm,lpr sgt ye?Kakaka..
    Rugi la kpada spe yg x trun smlm dkt upsi sbb xdpt knl n ly.Kuang3..
    Thanks a lot kpada sume yg tlg ly smlm.

    fmly sume..
    mcm ne korang 1st jmpe ly smlm?

    E.J..
    Aku pun dah abs mod stakat masa ini.Stop dah.Huhu..Blh cye ke?
    Spotrim aku x tukar lg.e2 nti2 ar..
    Ko pun x b’kesempatan jmpe aku lg ek?

    ayieazz..
    btul ckp mel_b6t,ko g je dkt mne2 proton edar ko mtk pamplet.
    Pastu riki2 mne proton edar yg menawarkan promosi yg lbh menarik,ko sentap la yg c2.

    ayezat..
    aku b’pueh ati sbb dpt jgk aku sidai kain dkt spoiler ko smlm.Kakaka..

    juju..
    smlm x trun pulak?

    nizu..
    xpe,ade rzki kta jmpe ek..

  677. kej@m says:

    best la ko lily dpt jmpe dieorg sume..aku je yg lom dpt jmpe lg…hmm.. :(

  678. achik says:

    aduh!!!!penat nye badan tumpang org g upsi semalam (penat mcm achik yg drive je kan)…huhuhu

    ayezat
    weh..mne ko…tido lg ker…xg kje ke…ohhh lupe plak opis die dh kene ptong tenet…wakakaka…cian die…huhuhu…thanx la ek numpang kn aku semlm..klu x,xdpt ar aku jmpe lily,iz, azameel n joko…nsib baek ayah aku xbyk soal smlm…dh ar kuar scra haram…wakakaka…

    lily…
    bez jmpe lily n mmber2 lily…semue nye ceria2 belaka…huhuhu…

    kdi..
    insyaallah klu xde pape achik join kot next week…agak2 brape jam ek nk g sane…

    nizu..
    xpe ln kali kite leh jmpe..

  679. mel_b6t says:

    ly
    nk pecah rahsia
    benda first yg aku ngan ayezat tgk tuh spoiler ko
    ayezat mengharapkan boleh gantung kain gak haha

    pastu ktorg gelak ko tlajak simpang tuh
    kekeke

    achik
    setuju..liliy n the gang sume ceria2 belaka

  680. Ayezat says:

    wwwwwwwaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh………………
    seronok gle…internet kt ofc ak dh bleh pkai….hahaha…suke…suke…

    kdi,azameel,iz…
    bro,sori la smlm xsempat nk salam2…ak mmg terpakse laju sbb nk ngantar si achik smlm…die kate ngn bapak die,die smpi umh kol 8…gle pnye keje…wakaka…anyway,korang mmg best la…

    lily…
    ko mmg sempoi la beb…boleh masuk kepale…wakaka…hrp mnggu dpn ko bleh trun la…kte g ramai2…kate family…hm…nasib baik la spoiler ko rendah…klu x,mmg ak dh gelakkn ko dh..ak mmg dh pakat ngn azameel nk gelakkn ko…anyway,ade jgk bekas tgn ak kt kete ko 2…hehehe…harap2 xtanggal la shark fin ko 2…

    achik…
    nsib baik la ko sempat smpi umh smlm..klu x,abes la…ngn aku2 skali bersepai otak kne tibai ngn bapak ko…hahahaha….

    ade pape event lgi,jemput la ‘sultan’ ni lagi…hahahaha…

  681. iz says:

    Wah…Hehe..dapat gak eh jumpe korang..
    Haha..

    Ayezat..
    Jadi “Sultan” eh ko..hehe.. sure pasnh diorg xnk ajak ko g mkn2.. Hehe..patutla kdi ckp ko naik highway je terus speed smpai 160km/h..rupenye nak menyelamatkan achik..haha..

    Achik..
    Sha kirim salam smlm.. hehe.. nasib baik si Ayezat tu pro bwk kete..die da biase racing tuh..sampai gak ko kat uma eh.. hehe..

    Lily..
    kete ko WSC kan..? Boleh guna “Wa Sangat Cantik” kui3… mula la tuh nak prasan..hehe

    kdi..
    26 Julai nk g uma blackevia kan.. aku tgok jadual td..aritu aku kne kje.. tp bile isnin ade klas..for sure ari ahad tu automatik cuti..hehe..

    Kej@m & nizu..
    xpe2..kita boleh jumpe lg nanti…=)

    Joko..
    Terime kasih sebab sanggup datang jauh2… walaupun ade hal kat Kuala Pilah tapi sanggup datang terus ke Tg Malim.. Tahniah =)

    Mel_b6t
    Tukar nama nampak..hehe… Nama kat ic tukar gak ke? Haha

    E.j..
    Bagi la gmbar kete ko pas da cun nanti..hehe

  682. kdi says:

    Juju,
    23 ke? hik2.. 23 memang tahun ni ke, 24 yang belum besday n xnak ngaku umur 24 macam orang tu? hu2.. ade yg terasa ar tu kan.. kalo 23 bagus la tu.. jom gi skali ngan kdi kat sabak bernam 26 julai nih. nk tau refer kat chit chat family kdi.

    pengumuman ckit, sape yg nak follow kdi gi gathering largest car club kat bukit jalil sabtu ni angkat tangan!?

    EJ,
    xsabar nak tgk kereta yg dah mod tu. nanti submit picture kat iz ok..

    achik,
    gi sana dalam sejam stengah dari sg buloh. achik nanti tumpang tunang baru achik lagi yer.. ehek2 =p

    Lily,
    sebab kan lily n the gang memang ceria.. so WSC tu jadi Wa Sangat Ceria la! =)

    Ayezat aka sultan Puchong,
    tu la pasal aku tgk ko selamba rentap laju je ari tu. haha.. tapi syok gak. tu la kecewa x dapat sangkut baju kat spoiler lily.. cis.

    To BLM owner,

    korang rasa pakai minyak petrol mana best eh? kdi pakai minyak petronas rasa agi best ar.. jimat pon agi jimat. pelik gak. maybe sebab minyak pelincir pun pakai petronas punye kot. tu yg die macam ngam je..

  683. Ayezat says:

    kdi…
    huh?petronas???oh…tidak…kes minyak petronas la dlu enjin kancil ak knocking….ak rse,shell better la…lgpn ak pki pelincir shell helix…ari 2 mse g upsi,minyak ak rm30 je…pegi balik…siap ade balance ag 2 bar…ak isi kat puchong…

    lily…
    sedih btol la ak dgr cerita ko…kdi,kasihanilah si lily…xsmpi sehari pasang,3 bji dh terbakar…cian la ko….meh ak blanje mnum kopi…hehehehe…

  684. nizu says:

    Lily, Achik n semua…

    Ok, ada masa nti kita jmpa..;)

  685. nizu says:

    No phone ayezat kat mane nk tgk ek. Dah cr smpai sakit mata ni, xjmpa pn…he

  686. achik says:

    iz…
    wsalam..soh ye study rajin2 ye nnt leh tolong ajar kn anak achik…huhuhu

    kdi…
    ptut la trbatuk2 rupe2 nye kdi ngata achik ye…yela kite dh tue dh..huh…tunang baru achik xnk ngaku achik tunang ye…huhuhu…xnk ar numpang ye lg nnt de yg mrh..asyik nk numpang jer…xreti2 nk drive sendiri….hehehe…

    lily…
    btul ker lmpu lily dh terbakar 3 bijik…cian nyer…ni msti kdi pasang xikhlas ni…huhuhu…xpe nnt achik tolong belasah kn kdi 2 ye….wakakaka…

    nizu…
    join la kt chit chat family kdi…

  687. achik says:

    nizu..
    nnt achik bg kn no tepon ayezat kt fs..

  688. nizu says:

    achik..

    orait..thanks achik

  689. hadi says:

    aslmkum…bulan lepas aku amik saga blm..baru pakai seminggu tgk2 dah ada kesan calar..apa jenis punya manusia dengki la yg gores..sakit hati tul laaa.. pelik tul ngan perangai budak2 melayu kita ni..nak tunjuk hebat tak kena gaya! ada sape2 bleh bg aku idea untuk hilangkan kesan2 gores/calar ni..?? kete aku warna moutain blue.

  690. Lily says:

    Ayezat..
    Alo,ko dah buka crita led aku terbakar 3 bjk ke?
    A’ah..mmg lyn,sekepala kta.Aku pun mmg jns x tau malu gak.Keh3,jns slumber..
    Smpi akak umah aku ckp nsb ar aku dah tunang org..diaorg suka tgk ko dgn aku,dh ar sbaya.Ops!Abaikn..

    Fmly2..
    2 ar..kwn2,aku rsa sbb kdi mula psng led dgn lmpu kiri,spatut kta mulakan ape2 dgn yg knan kecuali kuar tndas kaki kiri.
    Silap aku x peringat die,tp mmg la..dgn mentol jtuhnya,lg ape thah korang gerudi time aku xnmpk.smpi aku jegil mata aku tgk korang wt krja.Aku pk aku ni jauh je,kalo x mmg aku g jmpe kdi jgk pg esoknya mtk tuka.Keh3.Wlau pe pun thanks tlg aku.
    Myb nsb aku la kot,xpela..weekend ni aku baik pulih n mod kali terakhir pastu nti tngkap pic n korang msuk dlm thread kdi k.
    Wei,jm kumpul duit bli adiah dkt black nk?kta mtk ar tlg pd achik bli kn,blh kn?
    Ly xdpt join tau g knduri black,xde geng dr ipoh.

    ayezat n achik..
    korang jgn pelik sticker ly bsr dr korang,ly byr pd kdi mtk nk bsr.

    iz..
    Eh,ni yg nk prasan ni..’Wa Sgt Cantik’ utk owner ker kreta die?baik ko ckp cpt sblum aku prasan lbih2.Huhu.

    kdi..
    Tau xpe..’Wa Sgt Ceria’.Yg ly bw ari2 pngkat akak2 ly,best kwn n diaorg..ceria,caring n ly pun mnja n diaorg2.Pg2 k.efa la yg tlg gerak ly bgn tdo utk mnd g krja..:-)
    Ly prefer pkai shell..myk htm pun shell.Myk ly g upsi dlu pun rm30 je..lg jauh dr korang

    hadi..
    Ws.Alohai,cian die..
    polish ar kreta 2..teruk ke calar?kalo truk.Ko anta kdai polish k
    Wlcome msuk geng ktaorg.

    achik..
    Lps tgk kreta ly dah mod,x tringin ker?nti kta pkai spoiler jns sm2 ek,jgn tnggi2.nti blh sidai bju.Hehehe…
    Tp kreta achik br lg kn?Sbr2 dlu la..jgn jd glojoh mcm ayezat n kdi,x smpi sbulan dah mod e2 ini.
    Mcm ly 7 bln br mod,ingt dlu tggu sthun.Tp xdpt sabo dh..:-)

  691. achik says:

    lily..
    k gak idea lily 2..achik xksah stkat nk g bli kn tp korang kne bg idea r nk bli pe..maklum la achik ni masih ‘muda’ lum ckup pengalaman lg bab2 ni…huhuhu…ish xbleh nk sabo dh ni…xthn tgk kete korang semue…hehehe..emmm achik pn nk wat spoiler cam lily jer..nnt klu wat tinggi2 de plak org wat dajal p sngkut bju kt spoiler achik…hehehe

    hadi…
    xpe la…baru la seni klu mcm 2…hehehe..(jgn mrh ek…gurau jer)

  692. Joko says:

    Lily,
    Kalau malas nak mod, koo susun ajer teddy bear banyak2 kat dalam keta tu, yg gantung kat cermin lain, yg duduk atas dashboard lain, lepaih tu kat luar kalau tak nak bubuh skirt, bubuh ajer riben merah kat depat grill tu besor2 skit. Jadi dari jauh orang tau ni mesti keta Pompuan punya.. hua hua hua

  693. hadi says:

    kete aku baru ada spoler n fronkit..gaji ni nak wat sideskirt plak..huhuhuhu buat sikit2..

  694. Lily says:

    joko..
    sbenar ko nk bg komen dkt aku ke achik ni?
    Fuh!x minat ar aku ltk tedybear,gntung2 bnda dlm kreta.mcm kreta pmpuan!Eh,aku ni mmg pmpuan pun..
    Prasan x kreta aku park sbelah kreta ko dkt upsi dlu?

  695. Ayezat says:

    ehem………ehem……….
    lily…
    amboi…sedap ko ngutuk ak ngn kdi ek…xbleh la beb..xbleh than ngn godaan kedai aksesori…klu ade pmpuan ngn kdai aksesori,ak pilih kdai aksesori dlu…wakakakaka….weh…ko baik pulih 2 nnt biar elok2 sket…kang lain plak jadinye…xpasal2 ngn lampu2 ko skali terbakar kang…2 la ko,sape sruh dok jauh2…pe kate ko mntak transfer g cni…hahahaha….

    achik…
    ko jgn pki spoiler mcm lily…cri spoiler lain…boring beb tgk bnde same…ade lg spoiler vip style yg smart2…hehehe…(kc lily jeles…) spoiler subaru 2 pn smart jgk beb…potong bg rendah mcm saga silver 2…byk ag yg lawa n xbrape tinggi…nnt kte g survey…

    hadi…
    klu calar 2 xdalam,bleh anta g polish…tp klu dlm sgt…tpakse r g simen n cat balik…huhuhu…

    nizu…
    ko pn nk anta cat jgk kn?hm…nk kne tgk dlu brape serius kecederaan kereta ko 2…nnt bleh bwk kt kedai mmber ak…

    kdi…
    ak nk g jgk ari ahad ni…ok..kol 10 jmpe kat lrt sg.buloh ek…ak xtaw jln g sane…ko nk bg black hadiah ape?lily,ko xikot same ke?jom la…skali skale….ape de hal…

  696. Joko says:

    Lily,
    eh silap ker.. oh sorry2, achik rupanya, tulah sambil kerja sambil berforum, dah silap orang… ke hee. Ye lah keta Lily warna kelabu yg ada skirt kat sebelah keta I tuh… ohh. Rugged skit lah, lepas ni boleh tampal stiker plak banyak2.

  697. E.J says:

    lily..
    hehe..erm..susah la klu nk jumpe org yg bz cam ko…
    koporat women la katakan..nnti la ada mse n peluang…

    iz dan kdi..
    nnti la da ada mse nnti aku post la gmbo..wat mse ni aku still wat reseach bende2 yg perlu utk touch-up lgi kete aku…

    iz
    baru2 ni aku lepak ngan farid daud,khairullah jusoh n kimin…kat kuantan..
    ko tahu kat farid daud praktikal kat ATSC kuantan..skunk die dah abis nk blk smula UTM..
    ko bile nk trun sini beb..???

  698. iz says:

    Ehem..

    EJ..
    Oh..korang lepak same2 eh..ok EJ..nanti kete ko da siap bgtau la k.. Owh..die praktikal kat sana eh.. apsal die xminta kat TUDM subang je..dkt skit ngan uma aku..boleh tumpang uma aku.. Aku ngah xsure bile boleh turun Kuantan lg..sebab agak bz.. klu turun pun maybe follow mel_B6t..tumpang uma die..hehe

    Lily..
    Amboi..suke die dpt no plat “Wa Sangat Cantik”..Haha..rasenye yang kdi ckp lagi sesuai kot..”Wa Sangat Ceria”..haha..barula sesuai..=)

  699. Lily says:

    hadi..
    xpe2,wt ikut kemampuan k,slow2.Nti dah psang sume br kasi spray k..
    Tp mcm aku dlu,knon ar nk psang spoiler bln ni,skirting bln dpn,spray bln dpn lg.Last2 xthn n godaan tgk kreta kwn2 aku sentap sume skali.Hua3

    iz,e.j..
    Aku pun nk gak g ktn ar,blh jmpe tunang aku.Huhu..e2 yg utama ar.
    Pastu blh jmpe korang. :-).
    Lm gile aku x g ktn dah,last thun 2005
    Rndu lpk ktn,mst byk dah prubahan sne

    ayezat..
    Hua3..standart ar kutuk2,tp hr rya nti kta b’maaf-maafan ye…:-)
    Ko kg jhor ktne?aku ade mbr dkt bt pahat n muar.

    achik..
    Ok gak idea ayezat psang spoiler lain,xde ar sm aku.Keh3.
    Lgpun mmg tjuan org mod kreta nk kreta die lain dr org lain.Tp kalo dah mod sm pulak,dah mcm kmbar pulak aku tgk

    geng..
    aku msih dlm dilema nk g umh black x ni..
    share sorg rm10 ok x?dh dpt duit br dpt bujet bli ape?tp sure kdi dh bncang n ayezat,achik..cz dgn aku pun dh bncang.

  700. Ayezat says:

    lily…
    ak jhor kt batu pahat…parit raja…hm…ko mest ramai mmber kn?hari2 ak nmpak kawan2 ko berkeliaran kt cni…hehehehe…jgn marah…hm..ak dh bg cdangn dh kt kdi…so,tgk la mne yg seswai…ak mne2 pn bleh…

    geng…(terutama utk e.j)
    ak masih dlm delima ni…15” atau 16”…ade masalah x klu pki 16” tp x tuka spring?ak risau sangkut je klu bwk lebih muatan…hm…ponin2…tp 15” pn mcm dh ok kn?tolong ak…ak kebingungan!!!

  701. jang says:

    Hello to all,

    Salam kenalan, aku baru je usha website ni. tergerak plak hati nak tulis. aku ade BLM putih (+- 3 bulan ar), cadang nak psg bodykit, tapi sbb busy + takde mmbe, smpai skrg tak psg lgi. aku kat shah alam. so hope u all bole share info pasal kdai kat area2 s.alam or klang yg best.

    Cheers.

  702. Joko says:

    jang,

    hah jomput lah masuk, elok bonar lah ko jongah sinia.. memang banyak BLM body kit sporty untuk buek contoh kek dalam nia jang. Cubo ekau surf ada tigo ompek tread ceritor pasal BLM. Naik domam ekau mandang eh nanti. Ekau nak yg godang yg tinggi, yg buleh sidai kain , semuo ado kek dalam nia , pilih ajolah yg konan kek hati Heee… …

    (mulo lah tu nak speeking london)

  703. kej@m says:

    habis la..joko dah mulo dah…
    eh jang, ko ni lotak namo jang ni, ekau org N9 ko…
    kek bolah mano ghumah kau..

    boto tu jang..kek dlm nie, macam-macam ado..selamat memilih lah yo..

  704. Joko says:

    Ehh… sori den tertukar channel lain lah tadi…

  705. Balqis says:

    Hi salam untuk semua, nak join korang gak bleh?

  706. hadi says:

    dlm minggu ni nak buat sideskirt plak….spoiler aku punya lip spoiler,fronkit modulo..untuk sideskirt aku dah tak tau nk pilih yg sesuai..tolong bagi idea ??

  707. Ayezat says:

    balqis…
    sile2…jgn malu2…moh le join kami…tambah kenalan…

    hadi…
    hm…org skrg tgh gle side skirt voltex..mcm kdi pnye…tp klu ko ske yg simple,ko bleh pki modulo version 2 or wald…ikut sdp tekak ko la…

    jang…
    kete kte same kaler…ko bleh g kt seksyen 23 shah alam…c2 byk pilihan…klu kt klang,ko bleh survey kat area2 kedai fuza design…hm..ak dok puchong…tp biase lepak shah alam…prosboc pn ak join area shah alam…ko bleh cri num kontek ak..cri komen no.555…nnt bleh g lepak2 mnum…

  708. kej@m says:

    eh ayezat, ko org johor ker..
    aku tgk ko gne perkataan “moh” tu..slalu org johor je gne perkataan tu..

  709. - N - says:

    hi smua…salam.
    Leh join..
    Best plak ble bc blog nie..byk info leh dapat..

    Ayezat:
    Sek 23 s.alam (psg bodykit) kt ner?

  710. kdi says:

    jap2..

    - N -,
    kenal nanako x? mesti kenal kan.. urm..nama penuh die nana syazana..

    hadi,
    pergi ke kedai accesory especially ENEOS, ade colour code utk kebanyakan cat kereta, bleh beli utk touch up calar tu.

    yang lain2 tu dok mengutuk spoiler sidai kain kdi xnak layan =p

  711. juju says:

    selamat pagi semua………huhuhuhu..juju org pertama ary ney..hihihihi…

    kdi : sabtu ney g go youth carnival kan…juper kat sana yer..jgn x tgur juju lak…

  712. nizu says:

    morning gak juju…morning semua

  713. Ayezat says:

    monink!!!!!
    -N-
    seksyen 23 ade 3 kdai aksesori…pilih je…ari 2 ak wat bodykit kt energy…kdai yg ade gambar mohawk sblh kdai perabot….1 lg,kdai gemok…sblh layang2…2 pn hrge bleh runding…cb la h survey2…nk ajk ak pn bleh…

    kdi…
    2 la…ak rse dorang ni pakat nk mngutuk spoiler kte la…lynkn je….wakakaka…hadiah dh bli?

    kej@m…
    haah…ak org jhor…batu pahat…parit raja…

  714. Lily says:

    Mrng juju,nizu,all…

    ayezat..
    Wei,aku dah dpt brg ‘seludup’ yg ko nk,nti sms dkt aku alamat ko.Nti aku pos..
    Sory la,aku mmg xdpt x knduri black ahad ni,kbetulan mbr aku punyer abg kwin date yg sm,pastu aku pun xde geng nk grk sne.
    Ko parit raja?mbr aku dkt parit yusof.Ape jhor ni xde nm lain ke?dlm parit korang nk dduk.Keh3.
    Die ckp sejam jgk nk smpi kg ko..A’ah,aku mmg rmai mbr,lgpun aku kn blaja merantau dlu,hdup pulak friendly.Dr c2 ar aku tmbh kwn2 aku..
    Lg 1 aku tringat ko ckp poli dungun dlu,ko blaja sne ek dlu?kos ape?
    Aku blaja lain,pastu keje lain..xpela beb.Myb ini rzki aku..
    Wei..aku ingt spotrim 15′ ckup la wei..aku rsau kalo ko psng 16′ or 17′ blh sagat kreta ko..
    Aku pun nk psang,ingat hjung thun or awl thun dpn br aku psang kot.Nti ko riki2 kdai mne ok,nti sng aku trun shah alm blh lpk n korang lg

    kej@m..
    ape ko ingat ayt ‘moh’ utk org jhor je ke?aku org prk pun ckp ‘moh’ tau!

    joko..
    Sbenonya aku x smpi ht bhs dri ko-aku sbb pk ko otai,rsa mcm kurang adap pulak,rsa ko mcm bya abg2 aku je..tp kalo ko x kisah,blasah je dlm ni..tp kalo jmpe lg aku pnggil bro ek!

    kdi..
    Wah,ful ar scadule ko wekend ni,sabtu g youth,ahad g umah black..Ht2 k n kwn2 sume..:-)

    balqis,-N-,jang..
    join je..:-).
    Slm perkenalan dr ly…

    hadi..
    Pndangan kwn pun ok gak,sbenarnya ko kne ikut hati ko.Sbb nk psangnya dkt kreta ko..
    Slmt b’jy!:-)

  715. jang says:

    Hi all,
    Thanks for d feedback.

    Joko,
    Yo mokasih la. den akan baco page ni sampai domam. laie pon den mmg tongah domam ni.

    kej@m,
    Ekau mmg kejam..den kat bolah tampin..sonang2 bule lepak kat stesen bas tampin nti..hahaha

    Ayezat,
    Tq bro..kalo takde aral, bule je lepak minum2 kat kodai mamak seksyen 7 tu ha

  716. Eder says:

    ni dh lari tajuk dh…….mne p saga BLM ntah

  717. balqis says:

    balqis ada BLM putih, dah dekat 10 bulan kot pakai, skang bru nak tukar sport rim.
    kat mana erk nak cari sport rim murah n cun… nak pakai rim 15″ je.

  718. Eder says:

    cri kt kedai potong…..sport rim impot dr jepun, siap de tayar lg….baik punye…..ringan n tahan lasak…..jgn bli cap ayam…

  719. Eder says:

    nk murah mmg bnyk tp kualiti r….made by korea, taiwan china mmg murah,tp kualiti x dijamin…..
    nk thn lme gne japan pnye r…..made in malaysia pon boleh gak…gnelh brngn buatan malaysia

  720. ayieazz says:

    salam smua..aku tgh proses nk ankat saga SE…mtk2 lpas la loan aku tuh
    blum ape2 lagi aku dah brangan nk pasang double eksos nih..hehehe
    mtk2 smpat la pkai raye!!

  721. balqis says:

    eder,
    kedai potong tu banyak,,tp mana yang ok?saya duk area puchong..
    ingat nk angkat baru je, tapi kos dalam 1.5kskali tayar bleh dpt y baiiikkk tak?

  722. Eder says:

    kt area puchong sy tau sngt….
    klau angkt br lbh slmt…..yg elok mhl ckit..
    klau rim 15 skali tayar dlm bajet 1.5k….erm kire ok r…….klau made by taiwan,korea ssh ckp r….hrge mmg murah
    rim15 hrge lbh krng 800+- skali tayar….saiz 195/55…sebiji dlm 160+-(ekut brand r)…jgn beli tayar cap ayam dah,
    silap bulan bengkok rim klau lngr lubang…..

  723. Eder says:

    pembetulan….sy kt kt area puchong kurang ckit…..sy duk negeri lain

  724. - N - says:

    kdi:
    a’a…knal… kim salam kt nana ek?
    rindunye lamanye xjmper nana..
    sape, gf kdi ker….hehe..

  725. - N - says:

    Ayezat:

    kat citu bodykit dah siap spray kea?
    agak2 fullset bodykit brape budget?
    ayezat psg kt citu ke?
    Neway thanks for ur info.

  726. E.J says:

    lily..
    erm..x de pe prubhn kat ktn ni..cam dulu je..yg brubah tu kete aku kot..hehe..

    iz
    wokei..x de hal..byk mse lgi..

  727. black evia says:

    nizu..
    wrna itam ye.. sama lah cam aku nyer.. huhuhu..

    okeh kwn2!!..
    dtglah ke mjlis kawen blaack evia brtmpat d sabak brnam ahd nie ye..
    TERUTAMA mentor kita KDI..

    slain tue leh aku knal2 korng jgak nti..;-)

    lily..
    tedy??>… eemmm trsedak jgk aku dgr..;-)
    klu yg lain ada la tedy, tp black evia ado dinosor ;-)
    cba nengok btul2..

    wah.. best lah korng g upsi ari tue, black evia xleh join la..
    d hrap kwn2 memehami situasi ku ketika ini ye..;-(

  728. kdi says:

    -N-,
    aah.. tu gf kdi.. haha.. kawan perempuan la tu.. jgn pk bkn2 ok.. ooo.. dok area shah alam ke? rasa macam kenal la ngan -N- ni.. tp kat mana eh.. hmm.. dulu ade pergi kursus kat KYM x?
    pasal bodykit tu kalo nk pasang, blehla jumpe kdi n ayezat bler2 kitorang jalan2 cari barang ar.. xde hal je..

    Juju,
    ok nanti kdi tegur.. =)

    Sape nk ikut kdi gi go youth sabtu ni angkat tangan! =)

  729. Lily says:

    Eder..
    Ops!Org baru ek?jgn pelik..thread ni slain crita psl blm ktaorg merapatkan silatulrahim pemilik blm n majoriti mbr cni sume dah jmpe dah pun.:-)
    Ni org negeri mne ni?

    balqis..
    Own..pkai putih geng n kdi n ayezat ar.
    Dah mod blum or br plan nk pkai spotrim aja?
    balqis pkai m or b line?

    ayieaz..
    rugi ko ambk se,bg aku ar..baik ko ambk je m-line then mod sndri,tp myb ko minat saga se yg dalaman die,e2 mmg x sangkal ar..mmg cun!

    -N-
    Biasanya..kdai bodykit x buat spray,mcm ly psang dkt tmp lain,spray dkt lain..Kalo tnye bujet (ful skirting keliling+spoiler)nk ade dlm 8rat-1k dlm tgn ar..e2 jns fiber la..kalo PU lg mhal.

    black dh blk..yeye!;-)
    dah jd laki org ye?huhu..pepun thniah,sory sgt x dpt dtg ahad ni..
    joko silap tu,mne ade dlm kreta aku ade tedy bear..

  730. kej@m says:

    eh kdi..ko dulu blaja kt KYM ker..tahun bile..amik coz ape…

  731. kdi says:

    wah.. black evia kembali dgn rambut gabannye.. hehe.. ape ade simbol sedey2 ni bro.. kitorang faham situasi evia ari tu… be happy la bro.. kata baru kawen.. hehe.. tahniah2! jgn isau, kdi akan datang jgak walau besar mana aral yg melintang pukang. cume family kita yg lain tu jela.. ada hal masing2.. harap evia x kecik ati la ngn dorang ni ek.. hu2..

  732. - N - says:

    kdi:
    xknal kot..
    N knal nana mse blajar matrik perak dulu…
    Owh kdi g kursus KYM 2 kea?
    mesti knal ngn mop (Acong/Hasrulzairy)
    kdi de fb x?
    leh view kdi..hehe..
    mner tau knal..
    xpun view kt nana pun leh kan?
    msti ader pic kdi nye..
    mmg ngh usha2 bodykit nie..
    k gak if ajak skali, leh jmpe nana…
    hehehe…

    Lily:
    ly psg bodykit kt ipoh ke or kat s’gor..
    thanks for ur info..
    if de suggestion / recommendation kdai g tau la..
    hehehe..

  733. kdi says:

    -N-!!!
    alamak.. memang sah kite pnah jumpe rasanya dulu.. kdi pon blajar kat matrix perak gak dulu.. pastu achik tu senior kite setahun tu kat matrix tu.. abang kdi senior agi setaun kat matrix tu jugak.. aiya.. wahaha.. btol ar tu.. yup2.. kdi g kursus kat KYM tu.. kenal je ngan mop tu.. ade gak ym die.. fb ade, fs pon ade.. tp bkn utk cari makan la.. kui2.. kdi ada kat fs nana… tapi penat la -N- nk cari nanti.. ok nanti -N- kasi fon number kat [email protected] . nanti kdi contact.

  734. Ayezat says:

    balqis…
    ko dok puchong ke?same la kte..ak dok puchong jgk…ko nk cri sport rim ke?klu ko sanggup folo,ak ngn kdi bleh bwk ko g rawang…c2 sportrim murah2…made in japan pn byk…ak pn tgh riki2 sportrim jgk…ko bleh cri num contact ak kt komen no.555…kt puchong ni mmg byk halfcut…tp nk cri yg btol2 elok 2 mmg ssh sket la…nme pn kdai ptong…baik amek baru je…

    -N-
    haah…ak cat kt c2 skali…ikot budget ko la…klu nk fibre murah sket…ak pnye full set PU…siap ngn spoiler pn PU jgk…ak abes rm1100…siap cat n itamkn diffuser blakang n mlut dpan n tmbah double muffler…hm…klu ko nk lg murah,ak bleh bwk ko g klang…kt c2 fullset fibre ko bleh dpt dlm rm6++ je..tp kne cat sendri r…jgn rsau,klu nk cat,ak ade mmber bleh catkn…ko bleh amek num kontek ak kt komen no.555…senang cter…bleh bual pjg…mnum air pn bleh…huhu…

    lily…
    eleh…mcm perak 2 xde parit je…parit buntar bkn kt perak ke?huh…weh…ak dlu poli dungun…amek kos automotif…skrg ni pn,keje ak xsame ngn kos yg ak amek dlu…blaja pasal kete…keje jd kontraktor…wakaka…rhythmatic 2…hm…tp ak geram gk beb ngn 16”….adeh…xpe…bia ak wat istikharah dlu..huhu…

  735. nizu says:

    Ayezat

    Tu la…belajar lain kje lain, pttnya aku yg buat kre ko coz aku ambil civil…tp xpe, ade mslh nti ko rujuk aku ek.haha

  736. balqis says:

    Ly,
    keta balqis B-Line, tu ar rasa nyesal giler ambik B-Line ni..masa beli tu memang terdesak nak pakai keta..
    tak sempat pk hbs pun..dengar je ckp salesman tu, skang rasa nyesal sebab tak beli yang M-Line.
    Skang bru nak start Mod, first2 kene tukar sport rim dlu …;-) heeehehe pastu kalo ada bajet lebih bru pk nk pasang bodykit.

    Eder,
    Mekasih atas nasihat awk tu ye..

  737. Eder says:

    lily…
    ow cam2 ke…ak mne tau….sory ek…..bgus gak m’gertkn silaturrahim
    ak duk perak….
    kt cni tuk yg pkai saga blm je ke yg leh join….

  738. balqis says:

    aezat,
    balqis kat puchong jaya, tu ar ingat nak gi cari dkt rawang gak..nak beli kt kedai potong mmg xtahu la..

  739. achik says:

    waaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!baru aku cuti 1 ari dh ramai mmber baru..slmt dtg la ke sini ye…jemput masuk…jgn malu jgn segan…

    joko…
    weh sori ar achik xsuke letak bear dlm kete ni.. wat sakit idung jer…hehehe…baek achik bawak tuan yg bg bear 2…wakakaka

    kdi…
    ish jgn la bg tau aku senior ko..tau la dorang aku lg tue dr ko…hehehe…weh sori ar aku bz skit ari ni…xsmpat nk rply msg ko td…sat2 g aku rply ek…huhuhu

    -N-
    aku bru g srvey smlm kt area jln ipoh n kepong…full set PU dlm 1150-1250 skali ngn cat…tp aku rase 2 agak mhl la…

    ayezat..
    weh klu fibre + PU 2 mcm mne plak…elok ke x 2…

  740. hadi says:

    sape dari ipoh? kat mana tempat wat bodykit?saje nk tau selain dr kedai yg aku g skrg ni..

  741. Husin Lampoyan says:

    Saya dari taiping ,aku rekeman kat hg p kedai beskal sebelah kilang Silveltone..
    kat sana bukan setakat buat bodykit..mcm2 pun bleh..
    kalau hg x jumpa hg bleh contact aku…012-5388712 ( husin )
    kalau hg nak aku servise hg pun bleh…siap ley telan air

    Call Jgn X Call tau…Mwuuahhh………

  742. - N - says:

    achik:

    abis kt mner yg murah…

  743. - N - says:

    kdi:

    xsusah pun cr kdi dlm fs nana…
    dah kte bf nana conpom la…yg paling rapat ngn nana kn…

  744. kdi says:

    Husin lampoyan?

    alamak psycho nye nama tu.. kalo iz ngn zamel tgk mesti gelak punye.. keh2.. ada rahsia disebalik si tukang tulis.. kui2..

    Eder,
    kat cni byk owner BLM. kalo nk borak general, sila ke chit chat family kdi kat http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak
    tapi kat cni pon ade owner keter lain gak.. selamber je.. borak2.. xde hal.

    -N-,
    xsusah? hi2.. cari la sampai dapat. xdenye kdi letak nama “kdi” kat situ.. hu2.. kan dh ckp, msti N salah faham. nana tu kwn prmpuan besa kdi la.. yg BF die tu pakai spec.. hu2.. cari la kalo dapat mmg N terer la.. hi2

  745. - N - says:

    kdi:

    kdi batch sme ngn nana ke dulu mse kt matrik…
    hihihihi…
    bg klu ckit…

  746. kdi says:

    alamak.. nak cari ke.. jap nanti kdi add frenster -N- tau. rasanya kita ni knal ar.. nama -N- tu cam penah dgr.. hu2.. tapi jgn kecoh2 kat KDI ni.. kdi xnak org kenal sgt sbab lbey prefer low profile.. =)

  747. - N - says:

    kdi:

    cepat add. actually N tnye nana tp nana xkenal pun..
    skrg tau add.

  748. kdi says:

    alahai.. -N-,
    penah nampak N la.. tp xknal sgt ar kot.. sbab kdi dulu bdak fizik. korang account kan. alahai kecik nye dunia.. memang la Nana x kenal sebab nama sbenar kdi bkn kdi.. kat sini je kdi.. skang dah tau kan. Kalo dapat contact nana kim salam kat die. xtau die pakai number pe skang nih. dulu slalu la blajar ngan die kat library kmpk tu.. alamak! pecah rahsia.. hu2.. kitorang kawan baik dulu.. wlupun lain course. Neway, welcome to family kdi.. kalo free2, masukla kat ruangan chit chat family kdi tu slalu okeyh.. =)

  749. Comment says:

    Moh..bukan maksudnya lebih kurang jom ke..? Org Perak biasa dgr ckp cam tu..
    tapi kalau kat Johor + Singapura lebih familiar guna perkataan ‘Yok’
    Hait…pagi2 dah panas thread ni..KDI kena balas ni. :-)

  750. kej@m says:

    betul la tu bro comment maksud die..yeke ke bro org johok pakai yok…
    kalo kt bandar jb yela kot..tp kt tmpt lain rsenye pakai moh…

    err..husin, semalm bg no 012-xxx..nie no 016-xx plak..

  751. nizu says:

    Budi bahasa budaya kita…lalala (sedapnya nyanyi pg2 ni…sejuk jer ati ;) )

  752. kej@m says:

    nizu, nyanyi lagu yg slalu kuar lepas berita tu ker..hehe…
    lagu tu best…

  753. Ayezat says:

    huh???
    ape yg terjadi ni?sape yg gado2 smpi nk pukul memukul sesama bangsa ni?c’mon la…grow up bro…jgn gado2…xcantik…kte kt cni nk cri kawan…bkn bertujuan nk cri lawan…jgn la marah2…lgpn xcantek mat pg2 dh bertegang leher…bnde bleh bincang,bwk bincang…duduk se-table dlu…jgn sergah2 camni…maaf ye kawan…bkn niat nk menyinggung perasaan…tp nk membetulkan keadaan…

    -N-..balqis…
    korang dh jmpe blom num kontek ak 2?harap2 korang jmpe la…nnt ahad ni bleh la konvoi g kenduri kawen black…yok…yok….ade bran???

    lily…
    brg seludup dh ade eh?canteekkk…nnt ak sms alamat umh ak kt ko…ko jgn anta pkai pos laju taw…sbb umh ak siang2 mmg xde org…pkai pos biase je…ok?

    kdi…
    ko dh bli ke hadiah black?bpe ko nk wat donation…projek kte nnt wat lps kenduri kawen black eh…

  754. Lily says:

    Ayezat..
    mne alamat ko,nk ker xnk ‘barang’ tu?
    Wah..aku tgk ko promote no.fon ek dlm ni?yela..mne tau kot2 sorg blh sngkut jd awek ko.Haha
    Yela..aku tau dkt prk pun ade parit,sj nk kutuk ko.Hua3
    Aku lg lari kos beb,aku blaja fud tech,alih2 keje tut..Hehe..

    Achik..
    Mis u..:-)

    Eder..
    xde hal beb,kalo bkn pkai blm nk nyebok cni pun xpe..
    ko pkai kreta ape?prk tang mne?aku bdk ipoh..

    Husin Lampoyan..
    Erk!ape ni bro?
    bw b’istiqfar..x baik tau gado2

    hadi..
    lor..punyer susuh ko cr,aku bdk ipoh.Aku tau port mne murah..dkt tg rmbutan 1,dkt pasir putih kdai papan 1
    Cye x bodykit aku psang 4 rat ful siap spoiler.Huhu..
    Cat anta n mbr,kalo nk aku blh rekemen

    balqis..
    xpe,b-line pun lyn..lg ok kalo nk tuka spotrim,mcm kami yg pkai m-line mmg dah ade spotrim,syg pulak nk tuka..

  755. kej@m says:

    ayezat,
    rsenye salah paham je tu..agknye bro tu x perasan agknye comment die yg smlm tu..ade lg kat atas tu..
    xde sape² delete pun…
    bro husin, cool k..jgn gaduh²..x baik…

  756. achik says:

    awat ni gado2 ni…xsyok r mcm ni…jgn la pkul kdi achik…nnt sape nk culik achik lg…huhuhu

    -N-
    achik tgh srvey ar ni kt mne yg murah…tp yg ari 2 achik srvey mmng mhal sbb ayezat buat kt s.alam bru 1100..
    N ni junior achik la ek…

    kdi…
    ooo kdi g dating kt lbrary ek…konon org ingt die rajin study tp rupe2 nye de mkne ln ek…ish2…

  757. Joko says:

    Aloo Husin Lempoyang,
    Ko ni samseng kampung dari mana lak ni ? Ape hal nak bikin ribut2 kat dalam ni, siap nak ajak gaduh lah pulak. Hek eleh.. macam bebudak yg tak matang yg suka lepak tepi tembok jalanan. Ini lah punca2 anak Malaysia kita payah bersatu dan maju dengan harmoni. Sikit2 ajak gaduh.. agaknya dengan gaduh tu boleh maju ker, boleh selesai ker masalah… bawak2 lah beristifar. Admin atau moderator berhak menapis bahan2 yg masuk kat dalam nih demi untuk menjaga nama baik website ini.

    sepatutnya ko sendiri yg bukak website sendiri kemudian ko maki dan mencarut2 lah sendiri dalam website ko, dan kalau ada yg sekepala samseng dan bangang macam ko sahaja akan join masuk.

    Kat sini hanya untuk orang2 yg berakal dan berakhlak. Harap maklum.

  758. Lily says:

    hadi..
    hrga 4rat yg aku ckp kdai tg.rmbutan.Tp mcm aku,spoiler aku psang c2,tp bodykit aku psang dkt psir putih.Totally brg x smpi 4rat.Ekzos pun aku wt dkt psir putih.

    Korang yg g kwin black dah bank in dkt kdi ke?
    aku dh..:-)

  759. kej@m says:

    sabar bang sabar…haha..(ayat wife aku bile aku start membebel..)

  760. iz says:

    Assalamualaikum semua…
    korg semua wat derk pasal husin lempoyan nh… iz da contact kdi td..tp die ngah bz uruskan kje jp…kdi kje siang..iz kje mlm td..ni bru blek kje nak uruskn KDI lak..igt geng shampoo? pastu yg jebon alfonso tu.. geng2 yg sama nh..da check ip address n sumenye..same je.. wat xtau je k..nanti nak tnye kdi pe nk wat.. Erm..kpd husin..cubalah bg komen2 guna ayat yang berhemah..

  761. kej@m says:

    hehe..lily aku pun dh msukkan semlm…
    tp x email resit kt die sbb rsenye maybank dh email kt die kot..
    kdi, dapat email maybank tu kan…

  762. achik says:

    wah best la joko…nsb baek joko xde anak laki yg sesuai, klu x achik nk joko jd ayah mertue achik la…hahaha…

    ayezat,
    korang nk wat pe pas knduri black nnt…aku nk ikut…nk ikut!!

    lily..
    miz u 2…:-)…ala lily xg knduri black snyi ar…xbez ar mcm ni…tp xpe la achik phm nape lily xdpt dtg…ish brng seludup pe ni…achik nk gak…wakaka(suke nk mnyebok kn)

  763. Eder says:

    kdi..
    erm…ak de gak bwk blm….abg ak punye..br 2 mngu kuar…so skurng2nye de gak informasi tntng blm nie..
    abg ak pon nk mod gak…so pape dia cr ak tnye mne kdi acsesori murah…ak ni cam PA die…haha
    so x de mslh ek……

    lily..
    ak mmmg x pkai blm..bwk je..kete abg ak…br kuar
    mne tau kot2 de kdai acsesori yg murh2…nnt leh r ak serve…abg ak nk mod gak…
    ak duk kuale kangsar….bln 8 ni duk epoh….
    ak pkai kete wira…

  764. achik says:

    aku xbank in kn lg…tp xpe la nnt aku bg by hand je la ek kdi…bleh kan…mlas r nk g bank…jgn lupe aku de share skali tau…hehehe…insyaallah aku dtg knduri black nnt…kdi dh kompem ke nk bli adiah pe ni?

  765. - N - says:

    Achik:
    Jumior? Maksudnye…

    kdi:
    ha…tau slalu nmpak gak dulu kt library ngn nana…
    k, neway..thanks for ur invitation..
    Nice to know u all…

  766. achik says:

    -N_
    achik dlu pn student kmpk tp sthun sblm kdi la…

  767. - N - says:

    owh…
    a’a la..senior..
    dulu course sains ke acc?
    then abis matrik sambung mner?
    nie abg kdi ke…
    hehe..

  768. achik says:

    -N-
    achik amik acc then smbng kt uum..ish achik ni pmpuan la…

  769. - N - says:

    SORRY la…N xtau la pompuan ke laki..
    N pun acc gak dulu..tp…
    emm…ramai gak mmber N msuk uum..
    N tercampak kt uitm plak…xperla..
    UITM DI HATIKU…hehehe…
    Skunk dok mner?

  770. achik says:

    -N-
    ooo…N pn dak acc..emmm pe yg tp nye…achik skng dok kt kepong…

  771. Joko says:

    ehem! ….. ooh! budak jinjang.. ok terus kan ngobrol..

  772. achik says:

    joko…
    ceh…achik bkn dak jinjang ar…umh achik nk g jinjang 2 jauh…huhuhu…xmo r pnggil dak jinjang…xsyok…

  773. Ayezat says:

    lily…
    huhu…sje je nk promote2…mne la tau bleh terserempak ngn calon2 yg berkaliber utk jd org umh…wakakaka…hm..wei…ko dh dpt kn alamat umh ak?senang2 dtg la..wakakaka…jgn dtg bawak “geng” suda…huhuhu..

    balqis…-N-…
    korang xnk join ktorang g kenduri kawen ke?jom la konvoi reramai meriahkn mjlis…

    achik…
    nnt ak tgk ak pnye jadual cmne…klu ak sempat,bleh la ak g amek nizu pg 2…peh…ko nk sruh ak gerak kol bpe???wakakaka…nk kumpul kol 10…

  774. Joko says:

    Achik,

    Tapi kat Kepong sekarang dah maju, banyak pasaraya, komuter pun ada, rumah my mom dekat ngan selayang Mall, tu pasal I tau tu. Jinjang last time terkenal dengan kawasan gengster, kaki pukul, perompak lanun semua ada, sekarang ni semua dah maju so depa tukar profesion jadi Along…!! heee

  775. achik says:

    joko…
    ooo kt ngn slyng mall…slyng mall 2 tmpat achik dating zmn muda2 dlu…wakakaka…umh mak joko kt slyng utama ek…

    ayezat…
    klu ko xleh g amik ko de idea ln x…aku xleh g klu nizu xde…hahaha

  776. debab's says:

    ehem..ehem..
    salam..
    emm sy da bca comentar2 abang2 akak2 ni..menarik la jgk..lapang ni nk join la
    sy guna saga m-line a\t hitam,fmily belikan..so skrang ni tgh dok usha-usha la nk touch up kete ckit..
    kepada yang bpengalaman,bg la idea serba ckit kt adik ni..
    simple-simple pon ckup dh,asal sempoi n rileks cam tuannya..

  777. hadi says:

    ni forum pasal kereta ke atau hal2 yg tk berkenaan?????

  778. hadi says:

    lily..ko area mana?? aku kat fairpark..aku dh order side skirt ler..chargespeed..aku buat kat bercham raya..dkt dgn mee rebus ramli..aku tk tau murah ke tak..pasal mana2 kedai aku survey pun lebih kurang jeee..kalau aku tau tempat yg ko ckp tu murah dh lama aku g sana huhuhu…aku wat sideskirt ni pun dah kopak 3ratus sekali dgn cat dan pasang..

  779. hadi says:

    bertuahnya ko debab..kereta pun family belikan…huhuhuhu…semoga ko bertambah debab hihihihihii…

  780. Lily says:

    Hadi..
    Station 18 ko tau?aku dkt2 area c2 ar..
    aku x siap mod lg ar beb!nti dah siap aku bg kdi sruh post dkt cni.
    Ko jgn ar pelik..forum ni mmg dah lari topik ckit,tp xpe,yg pnting sume smpoi..
    Kreta ko kale ape?

    Eder..
    Cantik..ko nk duk ipoh,sekurangnya aku ade geng dlm kdi ni kalo nk join knvoi n bebudak dlm ni,kdang aku xdpt join cz ako sorg bdk ipoh,deme ni majoriti bdk kL.Cth t’bru aktvt smlm aku xdpt join cz xde mbr nk grk sm dr ipoh.

    debab’s..
    Amboi..b’tuahnya bdn fmly blikan kreta.Bln2 ko byr ke fmly byr jgk?Tp bg pndapat aku..bile bli kreta gne duit sndri lbh kepuasan dgn hsil ttk peluh sndri.

    amoymelayu..
    wlcome 2 this thread..:-).
    Slama ni tgk kreta je,tp x knl2 lg n owner die..:-)
    Bdk mne?

    ayezat..
    K,nti aku pos ‘barang’ ko..
    Mjur la ko g umh black smlm,ade la wkil ceria wlau xde aku.Huhu..
    amboi..psng led dh ye?aku punyer mcm ne wei?x gnt lg,jenuh aku cr dlm 3,4 kdai x jmpe.kdi sruh aku cr dkt tenet je..tp aku x brapa pndai jual beli online ni,ingt kalo xdpt jgk nk mtk tlg pd kdi atau ko pos dkt aku led 2 blh x?kalo nk jmpe korang lg thah ble ar..

    achik..
    ‘barang’ yg ayezat nk tu utk org berani n org yg dh bsr je..achik bdk2 lg.Hehe..(Mst korang t’pk apela bnda die?Haha..Diam tau ayezat ape bnda 2,bg diaorg t’pk2.)
    Dgr crira x g jgk knduri black smlm?

  781. Ayezat says:

    lily…
    huhu…cpt btol berita tersebar…relax…2 bru LED…ade lg yg akn menyusul pasni…hehehe…kire,smlm ak wat 2 bru 1st stage la…kesian kdi berhempas pulas tolong ak…huhu…(walaupn pd percubaan pertama,fius lampu kecik ak terbakar…)…hm…pasal LED 2,ko bleh la tnye kdi..sbb die je yg taw kt mne nk bli…”barang” 2 ko dh pos lom?huhu…jgn bgtaw dorang…bahaye….wakakaka…hm…xbest dok ko xde smlm…klu ko ade,mest lg happening majlis black 2…

    debab’s…
    wah…seronok la ko…hm…klu nk touchup kete ni,kne ikut citerase sendri…sbb lain org lain citerase…klu stakat nk yg simple2,ko bleh la pki full skirting modulo version 2…pas2 masuk spoiler mugen…xpn masuk spoiler vip style…pas2 tuka sportrim…kompom kete ko dh nmpk lain…cb la g survey…cri yg mne ko berkenan…

    kdi…
    ak nk ucapkn bebanyak terima kasih pd ko n family sbb memberi layanan terbaik smlm…anyway,keje kte bom selesai lg…ak akn dtg ag utk phase 2…wakakaka…

  782. Eder says:

    Lily..
    ermm…ak stdy lg r,x bis bljr lg…..
    ak just nk cr informasi kt cni…
    ak mmg mint geler kt kete….
    mmg ak rse nk je join club ke,konvoi ke….
    tp t’batas….
    ipoh duk mane…..

  783. achik says:

    lily..
    emmm achik xjd g smlm…keadaan xmngizin kn lg pn achik de knduri ln..

    hadi…
    forum ni mmng dh lari topic skit tp ko stil leh kejar lg…hahaha…lari pn xlaju mne pn…huhuhu…klu ko nk tnye psl kete kat sni msih ade yg akn jwb..jgn riso..

    debab’s
    waa syok 2 family beli kn…umo ko brape ek…hehehe….kete ko kaler ape..

  784. hadi says:

    lily…kerap juga aku g area station 18 tu pasal aku g tgk umah aku kat desa pengkalan bandaraya tu yg dah nak siap tu…tak lama lg aku jd masyarakat sana lee…huhuhuu tk sabar nk pindah…aku skrg duk flat jalan hospital..sakit jiwa duk sini..bdk2 hampeh..kete aku kaler mountain blue…

  785. Lily says:

    hadi..
    desa pengkalan bandaraya..dkt area mne ek?dr tsco jauh x?atau dkt area pinji mewah ke?dsa pelancung ke?dsa aman ke?Byknya tnye..hehe.Ko sbut skt jiwa aku ingatkan ko dduk hspital tnjung rmbutan.Kakaka..rupanya flat jln hospital.

    eder..
    own..blaja agi.xpe2,kalo ssh nk kuar drive.eder duk sblah,akak je drve join knvoi.huhu..
    aku duk area station 18,tp bkn c2 ar..kalo tau sek keb pngkalan pegoh dlu e2 skolah rndah aku dlu.hehe..
    minat kreta xpe dik,tp jgn smpi giler.hehe..kang ko blh join hadi duk hspital tnjung rmbutan..jgn mrh hadi,gurau2.. :-)

    ayezat..
    aku dah ade geng ipoh dh wei..(hadi,eder)
    blh klahkan ko n geng slangor ko.haha..xde la,sng kalo aku nk join ape2 aktvt pasni.
    K,esok aku pos ‘barang’ ko..
    Arini ko duk umah rht k..cian die x sht.

  786. hadi says:

    lily…alaaa dekat dgn sekolah rendah tu laaa…tak jauh gak dari tesco tu..deyyyyy ko berpa tahun dah duk sana haaaaaa…???huhuuu…eh aku ni geng ko ke?aku ni pemalu lalalaaalaa…

  787. John says:

    Should have bought a Renault Kangoo

  788. Eder says:

    lily..
    ow…x nk duk sebelh…nk duk blkng…de gaye cam bos ckit..hihi..jngn mare…
    duk kt pengkalan pegoh r ni….kt stesen mobil..o eso ke2…x ingt….area epoh2 dh bise gak r…..
    keje ktne ek…umo bape..tngk2 dh same umo..hehe
    klau gele kete mmg kne duk TR le….mnt2 mmg x leh nk tipu….
    tngh dilema nk upgrade kete….tp tngh study wt ckit2 je….sabar je r
    kete x cukup laju lg…hahaha

  789. achik says:

    geng..
    aku nk tnye korang skit…klu mod kete mcm gambo kete color putih kt atas 2(yg gune spoiler am335) yg 2 ekzos nye rm1250 skali cat semue…kira mahal ker murah ker or ok jer…

  790. Lily says:

    Achik..
    Sblum 2 nk tnye jns PU ke fiber achik nk ambk?kalo fiber..
    Mhal la..ly blh dpt bodykit rm390,cat rm330,ekzoz rm45..tmbh la sndri brape,kn achik expert bab kira mengira ni..:-).
    Sbenarnya ly pun tringin nk ltk ekzos 2 ni..tp msa 2 x dpt cntack num kdi n ayezat xdpt la nk tnye bujet kos diaorg psang ekzos 2.Kalo kalo achik pkai 2.Huwaa..jelosnya ly.

  791. achik says:

    lily..
    jnis PU+fiber…hehehe..ni yg lg nk wat ni…biar lily jeles (tanduk dh naik ni)..hehehe

  792. kej@m says:

    achik, pe lg, buat la cepat..pastu post kt dlm nie..kasi lily jeles…nk best lg, tuka sport rim skali..haha…

  793. achik says:

    kej@m
    hahahahahaha(gelak beso ni)….lg tinggi tanduk nk naik ni….wakakaka

  794. Balqis says:

    ayezat,
    sorry ar petang ni bru online, jumaat hari tu cuti x masuk opis..heheehe..
    ramai ke yang pegi kenduri black tu? bunyi macam best je..
    xpe lain kali kalo ada pape program lagi bagitau ar…
    kalo ade peluang bleh join sama..;-)

    Lily,
    u ni mcm happy go lucky je..-)
    mest peramah kan…

  795. Lily says:

    Achik..
    Bwk ngucap n b’istiqfar achik,jgn ikut smpai yg ‘bertanduk’ tu..Huhu.

    Balqis..
    Yup,mmg ly jns hepy go lucky.maka rugi la bg sesiapa yg blum b’jmpe n ly lg.hehe..
    ade rzki kta jmpe ek..

    kej@m..
    ko lg rugi xdpt jmpe lg kmbar ko sorg ni,ade fs pun aku dh buang pic.haha..
    Ade rzki ko akn dpt gak tgk pic aku.Antara geng ko dh jmpe spe ek?

    hadi..
    dey inna dey..haha.Aku tau ade taman br dkt skolah rndah tu,tp aku xtau la pulak nm taman tu!:-)
    Btul la..kta 1 geng,aku ni pun pemalu tau!:p

    eder..
    kalo dah gile kreta t’pulang la..jgn smpi t’abai pelajaran sudah.
    tnye ly keje ktne?umo brape?E2 rhsia.Nk tau kne jmpe..Tp n syarat kalo nk jmpe kne jmpe n geng kdi sume,kalo ly sorg xnk.

    Ok kwn sume..ly nk blk keje ni,ari pun nk ujan dh.Nk cpt,syg cz smlm dh bsuh n polish baik dah kreta,nti kne ujan syg pulak..k,jmpe esok.

  796. Eder says:

    lily…
    x r gile kt kete tp suke je…soal kete no3…pelalajran no1…haha
    nk jmpe pon de syarat…..huhu
    ape pon eppy2 slalu…..

  797. hadi says:

    lily,ko biasa lepak mana? aku biasa kedai mmk restoran bunga raya fair park..

  798. debab's says:

    k.lily
    bukannya pa kak,sya ni still study..nak beli sendiri x mampu lagi..
    da mak bapak nak beli bagi,tima je la..tunggu lagi..

    ayezat,,
    memang la seronok..yla tp tanya pendapat kepad yang lebih arif..lagi pon debab’s orang kedah,dh la gurl lak 2..nak p survey pon susah..
    kete biar simple tapi nampak style baru layan..
    over2 sangat pon xelok jugak..

    achik..
    paling muda dalam ni kot,
    emm 19..
    kete debab hitam..

    kdi..
    sapa2 yang tau barang area2 kedah tolong inform kat debab sma k..
    bajet ekonomi k..

  799. kej@m says:

    morning sume…
    ly,aku dlm rmi² geng fmly kdi, aku lom jmpe sorg pun lg..hehe…
    nk jmpe tp keadaan slalu x mengizinkan…tgk la dlm mase terdekat nie, igt nk jmpe jgk..tp xleh janji..
    takut xdpt tunaikan janji…

  800. achik says:

    lily..
    baek ustazah…hahahaha…kuar tanduk jer tp lum ikut yg bertanduk 2 lg…hehehe

    balqis…
    lily ni mmng apy jer org nye…mse jmpe die ari 2 kt upsi ketawa jer keje nye…hahahaha

    debab’s
    la hai gurl ker rupe nye..kete color hitam ek…same la ngn achik…eh kite sebaya la…hahaha(gelak beso lg ni)…kedah kt ner

    eder
    no 1 pelajaran, no 3 kete no 2 ape??????

  801. kej@m says:

    achik, no.2 girlfren kot..huhu..

  802. achik says:

    kej@m
    klu btl bgus la…leh wat calon ni…hahaha…rase nye de mmber2 kite ni kete dlu bru gf…wakaka..

  803. Eder says:

    achik..
    ermm….no2 ek…masih kosong lg, lum isi pape lg……huhu
    nk tol rekmenkn…..????de idea…haha

  804. Balqis says:

    MOrNING sumer..

    aduh boringnyer hari ni kt opis..pagi2 malas nk uat keje..keje pun x byk.

    Ly,
    nti ar ada ms kalo balqis turun ipoh bleh ar jumpa..
    lily duk ipoh kan…

  805. Balqis says:

    ader sape2 nak keje tak jd coordinator logistik kt tempat keje balqis, kt puchong
    company CCN (warehouse and logistik)
    dah pening ar cari staff, nak cari yang pompan..kalo ada kenalan tolong rekemen kan…;-)’

    spoiler yang lekat kat bonet tu mane nak cari erk?berapa harga?
    xnak yang tinggi y bleh sangkut baju tu..hehee
    nk yang simple je..

  806. Joko says:

    Kejam,
    Just bagitau jer bila nak jumpa, kat mana, bila, aku akan turun… sebelum ko gi JB..

    achik,
    Keter no 1 masa blum kawen jer, bila dah jadi macam black tu, secara automatik bini no satu lah. Dari mekap keter ribu raban, baik mekap bini … hee hee

  807. kej@m says:

    ok..nnt aku bgtau..aku sbnrnye ade cuti lg 3.5 hari kt ofis nie…
    aku nk apply cutinye..masalahnye, designer aku xnk lpskan aku…
    die nk soh compny byrkan cuti aku tu…aku kalo boleh mls nk keje lg…
    so, kalo cmpny xnk byr, ble la aku cuti jmpe korg sume ngan tukar alamat kete aku kt bank…

  808. achik says:

    joko..
    harap2 kawan2 kite yg masih bujang mcm 2 la ye…dengar la nasihat abg joko kite ni…mesti hidup bahagia…wakaka

  809. Joko says:

    achik,
    sekurang2 nya, bior lah laki tu gila kereta dari gila bet*na.. yg ni susah gak.. tapi achik kan minah kaki keta, jadi bleh lah kesan, bila laki tu ngigau atau berangan dengor apa dia sebut, bodykit ker atau body cut.. atau skirting ker atau kain skirt ..hua hua hua

    I tengah riki keta untuk anak i manja sorang tu, samada nak amik BLM ker atau Viva special.. utk student i ingat baik amik viva sebab jimat minyak, tapi rega dia plak tak jimat.. Nak amik BLM kang dia nak mod gila2 cam u all, satu hal gak, silap2 dia pun masuk dlm forum ni diam2 jer… kantoi…

  810. achik says:

    joko…
    bahaya 2 klu gila kn yg satu lagi 2…huhuhu…tp sblm kawen mane achik nk tau die ngigau pe..

    waaa bez nye jd anak joko…achik nk jadi ank joko gak leh x…hahaha..bg achik la tok student mmng sesuai la klu amik viva..kicik snng nk bwak mne2…minyak pn save lg pn die bkn nk bwk ramai2 pn kn…tp klu ikut kn hrga baek blm la…joko tnye la ank joko nk yg mne 1 coz nnt die gak yg nk bwak kn…tp viva klu mod pn lawa tau…cute sgt nmpk…klu ank joko nk blm leh ar join geng2 gurl kt sini…hehehe

  811. mel says:

    abes ar joko nanti kena racun ngan geng2 blm nant ineh
    baik jgn tanye kat sini
    kalo tanye kat sini mesti BLM jawapan die haha

  812. debab's says:

    achik..
    yla…hahah..sebaya rupanya,kna gya la camni..
    emmm debab tgal kt bkh..

  813. achik says:

    debab’s
    hahaha…sebaya la sgt…bkh 2 ape…bukit kayu hitam ek

  814. Lily says:

    joko..
    haha..btul ckp mel,ko tnye cni cnform ar kami sokong blm.Nti blh ajk jd geng drift.Stakat ni ly,achik,sya,sorg lg x ckup.Nk ajk org umh kej@m lmbt sgt nk tggu die dpt lesen kreta.Haha..
    Respect sm lu bg nasihat b’guna utk adk2 ni..:-)

    debab’s..
    alahai adk cyg,tuka la nick comey ker,ciut ker..
    ni kategori dpt ayh mcm joko ar ni..siap nk bli kreta utk ank die.B’syukur tau..:-)

    balqis..
    CCN? krjasaman n tesco kn?dlu ly krja tsco b4 dpt gomen ni..Ade gak mbr CCN,ofis diaorg dkt DC Gopeng.
    Blh je nk jmpe..nti contack ar..

    hadi..
    aku x biasa lpk2 ni,buang msa,baik duk umah.aku bdk baik.haha..

    eder..
    haha..gurau je bab jmpe pun b’syarat.
    blaja mne ni?

  815. Joko says:

    kalau dia nak BLM yg siap mod, aku beli ajer keta korang .. kan kan ?

  816. Eder says:

    Lily..
    kalu b’syarat pon x pe…safety ckit….nk wt surat etam putih pon x pe..huhu
    blajr kt poli je…..hehe

  817. apikok says:

    Balqish…
    ada lagi ke keje kosong tu…
    apa qualification utk jawatan tu…tak de pengalaman dlm logistik tp minat boleh try apply tak?

  818. Lily says:

    Eder..
    Loh!PUO?Heh..umah ke 2 aku thun lps.Hehe..Dlu akak aku keje sbgai PA utk KJ Awam..dlu aku slalu lpk sne,tp sbb akak dah naik gred die kne tuka dkt sek men tasik blakang tsco extra tu..Sem brape ni dik,kos ape?dlu akak pun ex poli tp nun dkt polisas ktn.

  819. Eder says:

    lily…
    ow ye ke….kire slalu r p PUo ari2 ek…. sem 4 dah…bik kos meki (auto)….so kak pon ex dak poli gak r….bik kos pe ari2…..dh lme ke bis poli..???

  820. debab's says:

    achik..
    yap..tepat skali..
    pandai noh,,haha

    k.lily..
    sja la kak..orgnya bukan debab pon,slim ja..
    debab pon comey pa..haha..
    alhamdulillah la kak oiii..

  821. kdi says:

    achik tipu! achik tipu! achik dah tua! ahaha! =p

    debab’s jgn terpedaya dgn kata2 achik tu.. die xnak ngaku tu.. kui2..

    Joko,
    baik angkat viva jew.. senang nak bawak merata.. kalo blm tu besar sangat nanti die x reti bawak langgar sana langgar sini. kalo viva tu jimat minyak. xdela pening nak dok bayar minyak je.. tapi amik yang 850 la.. 1.0 serupa amik myvi je trus.

  822. achik says:

    xnk kwn kdi r mcm ni…hahaha…

    debab’s btl la 2 achik dh tue…anak pn dh beso…huhuhu…
    tntu la pndai dlu achik dok study kt kdah…rindu nye nk p sne…

  823. hadi says:

    besok pg hantar bengkel pasang sidesirt chargespeed..kos semua siap cat dan pasang-rm450…korang rasa betul ke harga ni atau bleh dpt lg murah??

  824. black evia says:

    akkkk…
    alo kengkwn.. ada baik semua, wah.. smjak aku xder nie, rmai sunguh kwn2 bru ye skrng..

    joko..
    Oo.. ptut la aku asyik tersdak je.. rupanya ko ngan achik buat kmplot ye..;-)

  825. achik says:

    black evia…
    ehh…achik xwat pape pn…hahaha…weh smpat lg kn nk wish slmt pngntin baru…sori ar xdpt dtg knduri ko ri 2…tp aku dh antr wakil kn…huhuhu…pe yg penting ‘hitam gaya mutu keunggulan’ jgn lupe ye…wakaka

  826. Lily says:

    debab’s..
    btul3,debab pun comey..geram pun ade mcm tedybear,sdp nk pluk.Huhu..
    A’ah..achik 2 dah tua,kami cni sume cnior dh tue2,dah ade ank pun,cucu je blum..kn pokcik kdi?die lg la ank 7org

    eder..
    aku ambk fud tech,abis blaja thun……xnk bgtau.Hehe.

    hadi..
    aku rse blh la 2 kot.Weh!nti dh siap blh bg aku tgk kreta ko ek..ko ltk spoiler x?aku merayu dkt ko jgn la ikut spoiler mcm black,ayezat n kdi.nti aku buat penyidai kain.Hahaa..

    black evia..
    e2 ar..smenjak ko cuti lm mmg dh tmbh rmai geng kta n lbh meriah cni,tp smenjak ko cuti.Mmg kami kangan bangat sm lo.

  827. black evia says:

    yum..yum..yum..
    mkan tom yam nie..meh ar kwn2..

  828. kej@m says:

    black, org rumah msak ker…

  829. black evia says:

    kej@m..
    mkan kt kdai nie..kwn blanje;-)
    rugi la ko x trun ari tue..
    klu x tntu korng aku kc layanan vip..
    mkan ikan besar..

  830. kej@m says:

    sory black..aku bkn xnk dtg..aku ade kelas time tu..last minit bru die bgtau ade kelas…
    wife aku pun xsempt nk beli tiket dtg kl hr tu…mggu nie bru aku dpt blik jb..huhu…

  831. black evia says:

    xder hal la.. apapn tq kt kwn2 yg kc hdiah kt aku ari tue ye..
    aku cayang korng..(wlaupn korng xdtg tp mana korng ada ter tlis kt hdiah ari tue..
    tq bnyak2..

    kdi,iz&emm,ayezat&emm..
    tq gak kt korng cozz sudi dtg dr jauh.. sempoi la korng..;-)
    kdi,, ada apa2 aktiviti kc info k.. manalah tau ktaorng leh join korng nti..

  832. Lily says:

    black evia..
    black x sbut pun nm ly slh sorg yg bg adiah tu..:-(
    Ai..mkn dkt kdai?blk la mkn lunch n wif.
    Nk tau umo ko,kot2 sm bya n aku&kej@m..

  833. Eder says:

    lily..
    msti terer masak ek….ow msti kuat makan….huhu
    tahun bis pon rahsia….nk tau kne jmpe akak ek…hehe…tp de syarat…btul x…

  834. black evia says:

    lily..
    siang2 msing2 sbuk la lily,nk mkn bersma pn xsmpat.. klu mlm..huhuhu..
    la..nk kna sbut ker?..kn dh ckp td..smua kengkwn..nama lily pn ada tau,kdi tlis atas skali;-)
    klu nk tlis nama2 dlm nie pnuh..
    umor aku ..tnya kdi,iz,ayezat,joko dorng tau..;-)

    achik..
    alo.. achik shat?..
    lama xdgr brta achik.. ;-)

    nizu..
    wah!! lpak nmpak?..bos ko kt blkang tue xperasan ker?..

    balqis..
    kj aper tue..nie ha.. mber black 3 bln ngangur x kj2 lg..

  835. hadi says:

    liliy-spoiler aku kecik jee.tk merasa la burung2 nak bertenggek..

  836. hadi says:

    lily-ada email? nanti dah siap aku send gmbr dkt ko…

  837. nizu says:

    blackevia
    Kita satu geng la black (sama2 black) , ko jgn la kutuk aku, mentang2 la tgh hapy skrg, maklum la org dh ade permaisuri hati (yg blh jga semua..kih2). Sori r xdpt dtg majlis ko…anyway, slmt pgntin baru tau ;). Kim slm kat wife ek. Tau2 jer ko aku mls nk buat kerja, xlarat dh aku kerja buat research ni..he2.

    Achik
    Thanks td..;)

    Lily
    Bile nk dtg s.alam…

    Geng baru
    Hai…

    To All..
    Mis u..;)

  838. black evia says:

    nizu..
    la kn kita geng, msti la aku tau ko tgh buat ape td.. hehehe..
    aku tgh buat up kt bLm aku nie.. kt drill dpn.. meh arr sini tolong..;-)
    ko asal mane?..

    iz..
    aku ada kwn dok sijangkang..tp aku x prnah g pn..
    ko asal sana ke..(bnting n sjangkang tue sama tmpat ke?)

  839. Joko says:

    Black,
    eleh makan kedai Tom yam konon..entah2 Tom Tom Bak kut.. haa.. takpe lah , asal ko bahagia black, tapi jgn makan banyak2 nanti mengah.. kui kui..

    Kejam,
    Mungkin black makan kat kedai sebab tak nak susah kan bini.. penat lagi tu gosok periuk, kuali dan senduk.. hmm keehee heee tak tau lah nape aku nak gelak ajer .. hee hee

    Achik dan Lily,
    Mungkin black dalam proses ubahsuaian lagi, antara makan kat kedai masa bujang ngan makan air tangan bini.
    Apa2 pun terima kasih sebab tolong belikan hadiah itu hari.. I tak leh nak pegi sebab ada hal yg tak leh dielakkan. Dah dapat password ker belum dari KDI ?

    Hadi,
    Kenapa tak amik spoiler yang macam KDI atau Black tu.. gempak sikit.. lagi pun sederhana ajer tinggi nyer.

  840. Balqis says:

    Black,
    keje kt bahagian logistik, jd coordinator.prepared document n byk berurusan dengan lory driver.keje ni tak susah pun.kalo rajin ot bleh dpt income lebih ckit..
    tp nk yang pompan tau..
    kalo nak keje email la resume cepat..
    bab balqis last day kat sini jumaat ni 31/07.
    so kalo sebelum jumaat dh dpt resume bleh la balqis kenen2 kt bos..balqis kt HR dept,..
    kalo masih bujang n xde tempat tinggal bilik untuk disewa ada.. don’t worry la.

  841. kej@m says:

    joko, xpe..aku tau…aku pun asik nk gelak je nie..haha…

  842. nizu says:

    Blackevia…

    Hehe…tolong blh je, tp tolong tgk je la..kui2. Aku masak2 tau la. Aku org kelate. Raya puasa nti meh r pi konvoi kt kltn…Jeles r ngn ko, asyik up je black kesayangan ko tu…;).

    Joko
    Byk betul petua org yg berpengalaman ni…he

    Balqis
    Nk resign ker, dpt krje kat ner?

  843. hadi says:

    joko..aku tk minat ler…nmpk menonjol sgt….

  844. hadi says:

    lily&joko-aku pakai lip spoiler..

  845. Joko says:

    Sesapa yg berminat nak jadi misi.. tau tak misi .. nurse lah.. tapi mesti ada graduate lah.. kat hospital bini aku Prince Court Medical Centre KL, memang memerlukan ramai lagi orang, cuba lah kat sana. dia orang punya target 1200 staf .. sekarang baru ada 500 aje.. eh,, boleh ker cakap tajuk lain kat sini.. mampos KDi hamput aku ni.. hee

  846. kej@m says:

    eh joko..sebelah ofis aku je tu…ko hr² g situ ker…
    leh la ngeteh ptg² kt pasar rakyat…

  847. hadi says:

    helooooo…bleh aku cite pasal basikal??? atau cite kucing aku sakit hihihihihiih…

  848. hadi says:

    masing2 dah lari tajuk ni…huhuhuhu..jgn ada yg jual produk2 atau skim cepat miskin dah leee dlm forum ni..hhuhuuu

  849. Joko says:

    Kejam,
    ye ke.. sejak aku beli GL tu, Bini aku drive sendiri ajer, kadang2 dia malas baru aku hantorkan, selalu gak aku makan2 kat Food Court Kraftangan tuh…

    hadi,
    Guna ajer tread Chit chat tu, semua boleh citer.. asalkan jgn yg 18sx dah le..

  850. hadi says:

    bila di kenang2 balik sebenarnya target aku nk amik myvi..aku tk pernah terfikir pun nak amik saga blm ni..dulu pun masa saga blm mula2 kuar di pasaran,akulah antara org yg perlekeh dan mengutuknya…hiiiiihihihii..aku selalu membandingkan saga blm dgn myvi…elok plak myvi kuar S.E… fuhhhh mengancam…pastu aku mula tanya pendapat kwn2..ada pro n kontra…pening2 tak tau nk pilih yg mana..sudahnya aku cari maklumat dlm internet berkenaan mivi dan saga blm..aku cari n baca forum2 yg berkaitan dgnnya…dan akhirnya setelah di fikir dr segi jngka panjang,kos dan bajet akhirnya saga blm yg aku pilih…hehehe..mmg puashati leee..jatuh cinta n syg terus..yahooooo…

  851. Ayezat says:

    huhu….kawan2…
    ak dh kembali…dh sehat dh ni…thanx la kt lily sbb jge ak spjg ak xshat ni…best gak mkn kne suapkn…wakakakka…adeh..kontroversi lg…
    ni ak nk tnye kt korang ni…pd pendapat korang la…sport rim jenis yg mcm mane seswai ngn blm korang?saiz brape yg korang prefer?kaler pe?pe jenama?meh la sharing2…mne la taw ade kawan2 kte yg nk tuka sport rim ke…bleh la jgk dorang amek idea…

    black…
    welcome home my fren…sori la bro…xsempat nk berborak pjg la ari 2…ko pn bz…huhuhu…anyway,mknan kt meja vip 2 mmg best…huhuhu…

    lily…
    weh…kuat ko mnghasut org ek…ko kne taw lily,blm ni,design headroom die agk tinggi..so,kete ni nmpk klaka sket sbb die xbrape lebar tp die tinggi…so,ko kne pndai2 la matchingkn bodykit ko ngn spoiler…klu skirting ko dh labuh,klu bleh,ko kne la pki spoiler yg rendah…klu skirting ko singkat,ko kne la pkai spoiler yg tinggi,baru la balance tinggi kete ko…klu ko xcye,cbe ko tngok kete blm yg standard…ko tgk dri blakang,mest ko nmpk pe yg ak cbe katekan…

    achik…
    bodykit yg ko ckp kt ak 2,PU ke fibre?ape model?ak tbe2 dpt 1 design yg smart untuk kete ko…ko pki side skirt voltex,blakang ko pki evo 10,dpn ko xpyh masuk skirting,ko pki diffuser je kiri kanan…klu ko nk pkai skirting,ko pkai modulo version 2 punye…spoiler plak,ko pkai vip pnye…bkn mcm lily pnye,die pjg sket…mmg smart gle…

    kdi…
    bro hjung mnggu ni ko free x?ak nk sambung projek kte yg terbengkalai ni…huhu..ade bran?

  852. kej@m says:

    hehe..enth² aku slalu nmpk GL ko agknye…nnt bile² ko trun sini, bgtau la aku…
    tp sblm aku aku berhenti la..hehe..
    joko, jom jmpe mggu dpn..aku ade cuti lg 1/2 day nie..smpt la nk jmpe korg..

  853. hadi says:

    mana ok bodyKIt fIber atau PU?

  854. achik says:

    black evia..
    uikkss…sehat jer…kete pn sehat…tp td baru de nmpak calar skit kt kete 2…ntah sape yg wat dajal ntah…ni msti bdak2 maen beskal depan umah aku ni…

    nizu…
    ala skit jer td 2..bkn pe pn…tp sori ar lmbat skit…juling bijik mata cari no akaun kdi..hahaha

    joko..
    achik dh dpt dh pswrd dr kdi…tp achik xdpt ar nk tgk black punye jambul coz die pakai tengkolok…huhuhu…cun kn wife black…yela de la skit ala2 azza elite…hahaha…

  855. achik says:

    ayezat..
    alamak aku xdpt nk byng la pe yg ko ckp 2…sbb aku xknl semue model yg ckap 2…yg aku bg tau ko 2 PU+fiber…model pe 2 aku xtau la…gambar die mcm kt atas ni…yg 1 page de 4 pic tu…color putih…ble ko nk ajak aku g srvey ni…jom ar…jom ar…aku dh xsabor ni..hehehe

  856. kej@m says:

    uikks..ngelat nie…mcm mne achik leh dpt psswrd nie..

  857. achik says:

    kej@m
    hehehe…achik kn tunang kdi…hahahahaha(gelak beso)

  858. kej@m says:

    ooo…achik..ko gne kuase veto kt kdi ye mintk psswrd…

  859. achik says:

    kej@m…
    hehehe…kite kene la pndai…gune kn ape yg ade…hahaha…lg pn die tkut nnt ultragurl ni ngamok…wakaka

  860. kdi says:

    oops?? ultragurl? achik “gunakan apa yg ada”? baik2 guna ayat tu.. nanti orang salah faham lak kan.. apa yg achik ade.. kui3.. =p

    urm… kdi akan bagi slow2 la password tu kat sape yg menyumbang ari tu.. tapi kejam kitorang x jumpe agi camne nk bg ke x eh password tu.. hmm.. pk2 jap..

  861. Balqis says:

    nizu,
    yup nak resign,dpt keje kt nilai.

    kt selangor mana port geng BLM selalu lepak erk?
    biasa tengok geng myvi, caldina n lain2 lepak kt kedai mamak.. BLM punye xde ker?

  862. kej@m says:

    ala kdi..bg jer..mggu depan leh la jmpe..aku dh deal ngan black nk jmpe mggu depan…
    hari je lom kompom lg…aku ade cuti lg 1/2 day..smpt lg nk jmpe korg..

  863. kej@m says:

    ble eh..ble eh..hehe..korg free x mggu depan…

  864. debab's says:

    kdi..
    owh achik tipu eekk,,,
    kdi tlg pkul achik ye..haha

    achik..
    amboi nak muda lagi nampak..hehe..
    yke stdy kt kdah..eemm ktna 2??

    k.lily
    pandai noh achik tipu..debab pon cya la buta-buta..
    nsib ada kak ngan kdi..
    klo x debab caya sampai kesudah la…hahaha

  865. Ayezat says:

    monink!!!
    adeh.. korang ni…ak pnye soalan xde pn yg jwb…

    achik…
    hm..ko nk pasang ble?ke ko juz nk survey2 dlu?klu mnggu ni,xle kot…sbb ak ade hal…hehehe…projek phase 2 naik taraf kete ak,lgpn ak nk kne g servis kete kot…mnggu dpn insyaallah…klu xde pe aral,bleh la…

    balqis…
    la…nk g nilai dh?xsempat jumpe…huh?ko bio btol…byk la tmpat bdk2 prosboc wat TT….klu kat USJ,ko g la kt carlos…klu kt shah alam,ko g la kat rafi seksyen 13…ari jumaat stat kol 6 ptg…ramai kumpul kt c2…klu ko nk join,mlm mnggu ni ak nk wat 1 gathering kt dataran shah alam…ala,biase2 je…bknnye ade ape pn,lepak2 smpi lebam…klu ko nk join,bleh la ko gerak ngn ak skali dari puchong…ak dok kat saujana puchong je…amcm?ade bran?

  866. achik says:

    ayezat…
    soalan ko pe ye…pasal sprt rim ye…alahai xreti nk jawab la…aku xpandai la bab2 2…hehehe…klu tnye nk sidai ape kt spoiler ko aku tau la nk jawab…hahaha…

    alahai bz nye ‘sultan’ kite ni…mmng la nk g srvey tp klu bleh aku nk wat scpt yg mngkin gak coz aku de projek ln gak…wakakaka…ok next week ek…kite ajak nizu skali ek…

    mlm mnggu ni ko wat gathering pe…mlm sgt ker…

  867. Joko says:

    Kejam,
    Sorry petang semalam aku kena kuar pegi Putrajaya, ada urusan penting, lepas tuh terus balik rumah..
    Tentang perjumpaan minggu depan, aku no problem, bagi tau ajer hari nyer dan kat mana, cari lah kedai makan yg ada kawasan lapang sikit, boleh belek keter dan amik gambor beramai.

    Aku ada satu port kat Bangi, tepi tasek, pemandangan mavelous, kawasan pun besar, harga makanan biasa2 ajer, tapi tak per lah ko bagi ajer cadangan pilihan ko dulu… okey..

    Satu lagi, keter GL tu bini aku bawak, yelah jenis automatik bagi lah kat pompuan, aku lebih suka bawak kete Waja Black stalion (manual ..marron). lagi pun audio ada power amp, nyaman sikit telinga. Takat ni, belum bubuh bedak ker apa2 mekap lagi kat keta tu, takat tukar sport rim ajer. Tu pun jenis Proton Waja juga tapi dah di mod jadi chrome dan hitam background. Ko bagi ajer no. tefon ko kat emel aku [email protected] nanti tgh ari ni aku kita boleh sembang kat cafe kraftangan sebelah tu…

  868. kej@m says:

    ok set..nnt tgh hr kite lepak sme²..aku dah email no fon aku kt ko..

  869. Balqis says:

    Ayezat,
    ala hujung minggu ni nk pindah umah..
    ala nama je duk nilai, tapi mesti selalu dtg lepak kt puchong nye..member2 sume kat sini..
    duk nilai tu sorang2 mesti mati kutu nya..
    nanti ada peluang bleh la kua lepak2..

  870. Joko says:

    Balqis,
    duk nilai boleh lah hari2 beli tikar buloh ngan langsir kat nilai 3 tu…

  871. Lily says:

    balqis..
    Wah nilai..tmpt shoping.Best2!:-).
    Ckp nk trun ipoh,ade mbr ke dkt cni?

    achik..
    ly pun dh tgk pic black..:-)
    xpyh “gunakan apa yg ade” pun blh dptkan pasword 2.Huhu..

    kdi?
    btul x?;p

    kej@m..
    Aku pun dah tgk gamba kwin black
    cian ko xdpt lg pasword ek?Wawawa..

    ayezat..
    Yela,mls la dh aku ckp byk.Dah ko ckp hasut pulak.Baik aku diam2 je..:-(.
    xnk kwn dgn ko,aku dah ade hadi.kami punyer spoiler sm..
    Tp mmg bumper blm sbelum mod tnggi,klakar pun ade ble tgk.Hehe..

    hadi..
    aku pun dlu nk bli myv tau,tp yg se la..yg myv biase aku xsuka n suka kutuk myv mcm katak!haha..jgn mrh owner myv.
    Pnh dlm dilema..myv ke blm?myv ke blm?
    Tp aku pk2 bujet,lgpun aku ni br lg krja aku angkat la blm ni..lgpun abg aku krja proton,jd aku blh dpt hrga staf.
    ni email aku,[email protected].nti ko bg la pic kreta ko n fon skali,e2 pun kalo aku rse rjin nk cntck ko la.Haha

    eder..
    nk jmpe skali n hadi la

    debab’s..
    x yah la pnggil k.lily..jst ly pun dh ckup.:-)

    nizu..
    myb ujung thun ni trun s.alam kot..abgcik ly ade sne.Nti ly trun bgtau ar korang.jgn rsau!:-)
    Blh wt gathering kdi

  872. kej@m says:

    waa..korg sume ngelat…aku je lom tgk gmbr black kawen….
    td aku mkn tgh hr ngan joko..best gak la..tmpt pun strategik..

  873. :) says:

    salam..nak tanye..korg suggest saga color ape lebih cool untuk org muda??then,kalo color putih dia akan jadi kuning ke bila dh lama??hop..ade sape2 leh tolong jawabkan..nak beli saga tp xtau nak beli color ape… :)

  874. Ayezat says:

    :)
    hmm…pilih kaler ek…
    1.putih=mmg cool gle (sbb ak pki kaler putih…huhu…stakat ni,xde plak bdk2 komplen kaler die tuka kuning)
    2.hitam=mmg nmpak mafia la..sbb hitam yg 2009 pnye model lain mcm sket metalik die…
    4.granite gray=bleh thn jgk kaler ni sbb kaler ni kaler baru,klu nk nmpk lain,bleh la pkai kaler ni…mcm cik lily kte 2…huhu..
    5.mountain blue=hm..kaler ni nmpk lembut…tp klu pandai makeup,kaler ni pn jd smart gle…
    6.chili red=peh…silau mataku…merah die mmg terang…cantek…
    7.zircon green=eeiiiuuuwwww….hm…xpyh pkai la kaler ni…terlalu pelik la warna die…tp klu ko mmg jenis dare 2 b different,blasah je la

    lily…
    ko dh xnk kawan ak ke?sob…sob…sob…hm…xpela…nk wat cmne…org dh xsyg kt kte…wakakaka…eleh…baru kne perli sket nk ngajuk dh…ko tibai ak ngn kdi pasal spoiler ktorang maintain cool je…pegi daaa….weh…mnggu ni ko nk trun shah alam ke?jom r join ak mlm mnggu ni…kte lepak2 dataran shah alam…mne2 pemilik BLM yg nk join,bleh helo ak…nnt ak susun xtvt…mne la taw…nk g bertanding men boling ke…wakakaka…ade bran???

    achik…
    sori la…sabtu ni ak ade kenduri kawen kt sentul…ahad plak nk perabih projek phase 2…insyaallah…klu mnggu dpn sempat,bleh la g survey…tp…8hb ade TT mega prosboc…9hb plak ak main futsal…huhuhu…cmne 2 ek?waakakakaka…ak pn xtaw la…bz btol ak skrg ngn aktiviti klab ni…huhuhuhu…poyo2 je….mlm mnggu ni saje je nk lepak2…xde la mlm sgt…klu ade bran meh la trun shah alam…

    balqis…
    la..xsempat jmpe ke?hmm…xpe la…ble2 ko blk puchong,roger2 la…klu nk lepak mnum mlm2 pn xde hal…ak ade je kt area cni…

  875. hadi says:

    lily- pic blm aku ada dlm blog ni..http://kasutkularrie.blogspot.com

  876. Ayezat says:

    ohaiyo gozaimas!!!!
    wah…ceria sungguh ak pg jumaat ni…nk taw knp?sbb esok cuti…wakakaka….

    pemilik2 blm sekalian…
    ni ak nk tnye kt korang ni….ade x sape2 kt cni yg dh pki cover side mirror yg ade signal 2?bleh sharing2 x?ataupn,klu ade sape2 yg teringin nk psg,bleh helo ak…ak jmpe dh tmpt murah…rm120 siap pasang…ade braney???yg biase pnye la…klu nk design M3 mcm bmw 2,mhal sket…dekat 3rat jgk la siap pasang….ade sape2 berminat????jom sharing2…

  877. kej@m says:

    ayezat, rege lebey kurg mcm nana punye jer..
    (nana=GL..joko bg nama..)

  878. achik says:

    ayezat..
    lahai bz nye die…klu mcm 2 xpe la…klu aku wat jer yg mcm aku ckp 2 ok x?ko rase2 cntek x?…weh aku mmng pasang anggan2 nk wat side mirror yg de signal 2…cun tu…tp aku nk wat bodykit aku dlu…dh setel bodykit 2 bru kumpul duet tok yg lain…ko pasang dulu la…klu cun leh aku wat gak…hehehe

    :)..
    beli hitam smart…same ngn aku…tp tensen gila r pakai kete color hitam cepat btol nmpak kotor…bru lps cuci 2 hari tp nmpak mcm dh xcuci sbln,lg2 skng ni asyik ujan jer…huhuhu…:(..dulu sblm bli dlm otak aku ni cume 2 color jer..hitam o putih…tp sblm ni aku dh pkai kancil putih ssh gak nk jaga…hehehe…renung2 kn…slamat berfikir…wakaka

  879. Lily says:

    :)
    Hello smiley..
    For me kale utk jw muda ambk,putih,hitam n grey..
    Nk mod pun nti cun,standart pun dh cun.
    Lg 1 kale ayezat lupa ckp,kale silver..bg aku kureng ar kale 2
    Tepuk dada tnye selera ek!ikut mne yg b’kenan

    ayezat..
    Mcm ne pln kta smlm?Marilah sm2 kta m’jayakan misi kta ni.Haha..
    Own..aku x plan lg psng lmpu side mirrow..kalo psng pun nti aku psang yg m3.Kreta aku kn ala2 bmw 5 siries.haha..
    Alo..aku ngajuk x lm la..:-)

    achik..
    btul2,siapkan bodykit dlu pastu pk cat.then br nk msuk lain2

  880. hadi says:

    mintak pandangan..depan fronkit modulo,side skirt chargespeed…korang rasa rear skirt apa yg sesuai??

  881. Ayezat says:

    huhu….

    lily…
    mest jd!!!ak pn dh berazam mmg nk menjayakan misi kte…chaiyok2…huh?M3??smart beb…tp klu bab kete ko yg mcm 5series 2,ak pk 2,3 kali jgk la…wakakaka…lg2 ble mngenangkn sirip ko yg mcm nk tanggal je 2…huhu…jgn mare…eh..haah la,mcm mne la ak bleh tlupe kaler silver…huhu..

    achik…
    2 la…ak pn xtaw knp…tb2 je sejak kebelakangn ni,hdup ak dh jd bz sket…hehehe…hm…ak xbercadang lg nk pasang bende 2..ak budget nk tampal LED je…mod sket…hehehe…ade bran?

    hm…knp la sejak kebelakangn ni ak asek termimpi bnde pelik2 je…mimpi double DIN la…audio system rockford fosgate la…sportrim 15” la…absorber n spring sapura la…aduh…pedih btol la klu mimpi mcm ni…

  882. achik says:

    ayezat..
    aku tau nape sjak akhir2 ni ko bz jer..yela ko kn dh jd ‘sultan’ kne la bermesra dgn rakyat jelata…hehehe…ish korang wat misi pe ni…smpai ati rhsia2 ngn aku…

    2 ar ln kali sblm tido basuh kaki…ni x trus je tido..:-)

  883. Lily says:

    hadi..
    skirt sexy sgt ar..pkai la jubah,labuh ckit.Huawawa..Gurau je
    Aku xblh bujet la mcm ne..tgk br tau.
    Apesal ko buat ckit2 bro?pastu siap cat skali kn?
    kalo nk low bujet..ko abis psang br la cat sume
    aku nk blk ipoh ptg ni.Adeh!xde pulak no.cntack ko nk jmpe..

    ayezat..
    Eh,aku punyer shark fin dah elok ar..xpyh gne gam cermin.Btul gak ckp ko dlu,syg beb!
    Aku duk tekan2 elok la lekat smula,kira hsil krja tgn ko msih ade la.Huhu..

    achik..
    ini misi org2 tua.Kui2.
    Ptut la mimpi pelik si ayezat,mst dgr hasutan aku sruh pkai 15′.Hehe..

    Korang..
    bg la idea,cun x kalo blm aku yg kale grey ltk sticker carbon hitam mcm kdi ltk dkt area grill 2?
    aku rsa mcm kurang seswai,kalo korang yg pkai putih,cun la aku tgk ltk kale hitam tu.
    Cne ek?sbb kreta aku kn tema2 ‘vip’.Tkut kalo ltk sticker 2,dh mcm tema ‘sporty’ pulak?dh b’canggah.
    K sume..jmpe isnin.Bye

  884. hadi says:

    weiiii ko nak jumpa aku..nanti tunang ko marah plak..huuhuhuhuhu…aku nk wat semua skali boleh tp aku tk reti laaa nk pilih..perkara baru dalam hidup aku daaa..mana aku pernah pikir nk wat benda2 ni dulu..aku dah send la no hp aku kat email ko…

  885. Eder says:

    salam….
    nk tnye kt area ipoh kt mne bodykit murah2 de kualiti…..
    siap skali cat…sape2 yg tau leh r btau kt ak…
    tngh serve bodykit ni……blm nye ek….

  886. hadi says:

    eder- aku buat bodykit kat bercham raya..nama kedai tu win soon too…no telefon o5-5361268.alaa kat area mee rebus ramli..ko tanya dia pastu dia akn bg katalog..ko pilih la bodykit yg ko nak..mintak tolong dia cat sekali..

  887. Eder says:

    hadi..
    bape ko pasang siap cat….
    murah x kt ctu…
    nnt leh r ak try serve….
    bnyk choise ke….

  888. hadi says:

    murah ke tidak tak tau ler plak,pasal dulu pun sblum aku wat bodykit ni aku g survey harga kat tmpt2 lain..lebih kurang jer…lgpun bkn semua tempt bleh wat semua skali cat n pasang.. frontkit modulo aku kena rm270,side skirt chargespeed rm450..lip spoiler aku dah lupa tp dlm rm100+..rer skirt aku lum wat,sambung bln depan plak..ko g laman blog ni.. http://chotzbodykits.blogspot.com

  889. amoymelayu says:

    hai sume sori on & off…

    @lily,
    amoy org kb.. asal kb & dok kb be4 ni stay kat kuantan 8 taun… kete tu pn modify kat kuantan… lily i’m curious nk tau sape yg letak pic kte amoy ni… tak marah pn.. nak tau & tengok jer… muhehehe

  890. amoymelayu says:

    @ lily… nk kenal amoy singgah je kat http://amoymelayu.blogspot.com

  891. hadi says:

    amoymelayu- tringin sgt aku nk jumpa tok guru….takbirrrrrrrrrrrr!!

  892. nazrah says:

    salam… tumpang lalu

  893. black evia says:

    wah!.. aku dh kmbali.. huhuhu..
    keng kwn aku kangen kt korng..
    nmpak nya tred nie pn dh brwjh bru.. siap leh ltak gmbor lg kt sni..ptut lah ari tue kdi,iz,azemeel sibuk mmanjang..
    huhuhu..

  894. kej@m says:

    huhu…tau xpe black..aku bkk td pun tgk lain mcm jer…
    amacam program kite..jd x…hr ape nk wat..

  895. black evia says:

    kej@m..
    program?..
    aku lupe la.. progrm ape ye..(tnya lg skali..)

  896. Lily says:

    Argh!!!!!!!! Knp xde sape jwb pndapat ly tnye psl sticker carbon ni?

    nazrah..
    ws.Kalo nk lbh pd chit chat msuk cni ek..:-)
    http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak/
    kalo nk tnye or share b’kaitan blm blh,dialu-alukan..

    hadi..
    aku psang bodykit modulo version 2 sekeliling rm280 dkt kdai papan psir putih,spoiler toms rm110 dkt tnjung.Cat rm330 dkt falim.
    Amacam?

    eder..
    Nk jmpe b2 mmg aku xnk.
    Bg hadi siap kreta abg die pastu jmpe 3 org skali,Gi suarasa x smlm?kot2 ler nmpk kreta aku smlm.Huhu..

    amoymelayu..
    Ni nk wt pengakuan jujur ni.Huhu..
    Sbenar ly ar yg ltk pic blm amoy dkt fs ly,e2 dlu b4 ly mod kreta.
    Skang ly dh mod n dh pdm pun pic blm amoy.Nk kne byr royalti x?Huhu..
    Own..Mek klate,tp pnh duk ktn.Ly dlu study polisas,duk ktn dlm 3 thun.

  897. hadi says:

    lily-murahnyaa….kedai ppn pasir putih?Hmm kat mana daaa??aku g suarasa semlm..ko park kete kat asrama jururawat tu kee??kete ko warna kelabu? sebab aku perasan ada satu kereta kat situ.

  898. hadi says:

    lily- kedai ko ckp tu pasang je, tkde cat sekali?? umur ko berapa daaa??

  899. black evia says:

    alooo..alooooo…alooooo…
    mana korng nie?..
    aku borak sowang2 je nih..
    dh mcm dlm gua plak.. (ada gema)…;-(

  900. black evia says:

    alooo..aloooo…aloooo..(mmg sah aku dlm gua skrng)
    mano korng sume ha??…;-(

  901. kej@m says:

    black..black..black…(bunyi dlm gua..) aku kt sini..kt sini..kt sini…

  902. black evia says:

    kej@m..
    huh.. aku igt aku dlm gua td.. ;-)
    mana geng yg lain nih?..

  903. abg_beca says:

    aku ada soalan la nak tanya la kat membe2 semua pasal keter ni:

    1. servis kat eon kalo cuma tukar minyak hitam, oil filter, plug n camur servis caj selalunya berapa harga dia????

    2. kalo isi full tank berapa km bole dpt kalo jln dkat highway??? laju pon just maintain 110km gitu…

  904. black evia says:

    kej@m..
    huhu.. aku dgr ko ada planing someting?.. apo dio warihh..;-)

  905. kej@m says:

    aku pun xtau black..lg td aku tgk kosong…
    cuti lg kot die org nie sume…

  906. kej@m says:

    plan ape tu..time raye ker?…
    mggu nie nk jmpe bile..aku nk anta borg cuti nih…
    hr khamis ok x?..

  907. kdi says:

    wah.. dah dalam gua ke? kui2.. tula black, time kitorang x cbuk, ko xde bulan madu.. time kitorang bulan madu, ko x sibuk.. wakakak.. tu sume gi bulan madu lagi lah tu.. hu2.. maklumlah awal bulan dapat gaji cbuk la berbelanja sana sini. kdi baru gi servis kereta putih kesayangan..

    hari ni ada pengalaman baru.. kdi buat tuning computer box BLM tuh.. pas tuning jadi lagi sedap n respon lagi best.
    kalo korang xnak lambat tunggu servis kereta, gi kat tempat dealer eon servis. mmg cepat gler. tapi sape yg ade voucher tu bleh guna satu jela. kalo kat main servis center bleh gune 2. tapi xpe la ok la tu. dapat gak guna.

    rupenye BLM kdi b4 this proton set RPM die tinggi. patut makan minyak. tadi dah tune RPM tukar gear dari 6k rpm ke 5k rpm. skang respon dah ok n xdela asyik nk drop gear je cam dulu. tekan pon dah bleh terasa die gi. so sape yg x puas hati dgn penggunaan minyak n performance enjin, just go to servis cnter nanti dorang tune kan baik pnye..

    satu lagi, die ade offer tukar cilinder head 1.6 satu set ngan computer box sume RM3k lebey je. better than covert turbo. sbab performance jadi cam 1.6 dah. setakat 190-200 tu makan biskut je la.. hu2.. tu kdi tngah pertimbangkan tuh.. fuh.. 1.3 pon dah gler best, dapat 1.6 xtaula.. hu2..

    Lily,
    kdi ade sediakan satu post gambar custom design depan utk grey BLM. Sape nak tgk sila ke:
    http://kereta.info/custom-design-saga-blm-grey/

    Gunakan password yg kdi dah bagi b4 this.
    Design tu mmg xde sape buat lagi. kdi kasi idea khas utk ucu tu sbab kena letak password. hu2.. benda tu buat pakai sticker chrome.yang grill atas tu ngan lining sume pakai chrome utk vip style. kalo nak buat kaler putih pon bleh gak. mmg nampak lain.. sape yg ade password tu pon lehla tgk.

  908. kdi says:

    abg beca,

    selalunya servis kalo pakai minyak semi sintetik petronas, tukar oil filter n air filter dalam RM112. servis caj die x kena bayar sebab keter baru kan. kalo cam kdi ada voucher RM50, bleh guna 2 kat eon main svs center jadi 1st service hari tu bayar rm12 jek! ni baru lepas servis 5k (dah telajak sampai 7k) kena bayar rm60 je sebab kdi bleh guna 1 voucher rm50 je kat dealer eon svs. kalo kat main leh guna 2.

    full tank BLM kdi rm50 camtu.. mmg selalunya dapat 370 km.. tu before engine tune la.. tadi baru tune rasa lagi best n leh gi lagi jauh. tu auto gear.. kalo manual cam bleh gi lagi jauh kan.

    kej@m, hari khamis ok.. tapi tgh hari la

  909. kej@m says:

    ok la tu..hr khamis ni k…nk jmpe kt mne nnt..
    black ngan joko ok x..

  910. black evia says:

    kej@m..
    huhuhu..khmis nie..orit.. kt mane?..
    tupai2 lg ke?..(tmpt nie aku tau,cozz dh prnh sesat ari tue);-)
    klu jmaat mlm pn orit gak.. leh smbang2 pnjang kn kdi?..huhuhu

    joko..
    cam ner?.. ok x?.. kc idea la otai..hehehe;-)

    kdi..
    Ooo.. blh convert jd 1.6 dlm 3k ker?..
    wah!! berita baik tue;-) tp black evia knalah kmpul duit lg nie cozz
    dh abis wat awin2 n honymon ari tue..;-(
    klu nk tune enjin nk ckp apa kt service tue kdi?..
    ckp kt orng tu tune enjin ke?..
    black evia pn cam nk kna seting je bLm ni.. cozz kdg2 timing tgi rndah la..
    apsal ye?..lah jwb x?..

    #pssst..
    kwn2 lain cam ner khmis nie?..ada senang x?..kc la idea..

  911. black evia says:

    kdi..
    lupe nk ckp tQ kc sticker..huhuhu..
    black dh tmpal btul2 kt cermin dpn n blakang..(dgn nada bangganye);-)
    nti klu jmpa nengok tau!!(nk tnjuk2 plak kt kej@m n joko)huhuhu..

  912. kej@m says:

    black, ko dpt sticker ape..asal aku xdpt..waa…ni yg jeles nie…
    hr jumaat aku mlm tu aku da selamat dh sampai jb..
    aku nk cabut lps slt jumaat tu..hehe..

  913. Joko says:

    woi Black !! Khamis malam jumaat ker ?
    Kitorang okey ajer. engko jer lah takut nak zikir panjang plak malam jumaat.. ehem.. janji tempat kat mana?

  914. black evia says:

    joko..
    sticker kdi la..
    ari awen2 aku dio kc(hehe.. jeles la tue ;-)
    klu nk otai bodek arr..kdi;-)

    emm..
    skrng nie. kna tnya geng2 yg lain time camner..aku orit je;-)
    sama ada wktu lunch tgh ari @ khmis mlm tue..

  915. Joko says:

    Kalau nak beramai, malam lah, sebab siang masing2 keje…emm Black ! black ! ko dah masuk gebar ker.. heh.. leteh aku cakap sengsorang

    Actually aku tengah rehat jap, sedang repair tingkap pintu waja aku, tadi beli motor power window , dah pasang, nampak okey dan pulih balik cam biasa, ..lepas bukak cover pintu nampak ada 2 batang besi melintang, mungkin safety untuk hentaman sis pintu kut.. besar jugak besi paipnya, macam palang basikal, keras. okey gak proton buat cam tu…

    KDI , aku dah kata dah, kete proton masa mula2 beli memang dia tune rendah tak bagi orang rem laju2. Lepas abis running in baru dia kasi tune yg betul punya dan mantap.. aku dah masuk ni, tiga biji proton baru aku beli…semua nyer camtu..leps ni bleh lay layan below 10sec lak untuk 100km

  916. kdi says:

    Black evia,
    ok.. no prob.. lepas ni kalo nak sticker lagi, kawen la lagi.. =p alamak! bini ko baca x sini? kang abih black kena pukul kalo die tau nak kawen lagi sebab nak dapat sticker.. wakaka..
    pasal nak tuning tu, kena cakap la ape problem kereta tu.. cakap je timing tinggi rendah.. kalo die xnak tune jugak, cakap kereta tu kuat makan minyak cam kdi cakap kat tukang servis tuh.

    Joko,
    tu la pasal. pasni blehla lumbe ngan ina joko.. especially biler dah tukar head campro 1.6 nanti.. hu2.. baru sama cc ma… amacam? ade beraney? hehe.. =p
    wah.. rajin repair power window.. berapa kos? hmm..

    korang2,
    khamis ngan jumaat malam kdi kerja.. kalo nak jumpe ngan kitorang khamis siang je la bleh. jumpe kat tupai2 je senang. black belanja plak.. ari tu dari awal die kata nak open table.. kih2.. nak dera orang yang dah kopak sebab kawen n gi honeymoon. haha

  917. Joko says:

    Alahai,
    Ina tu ibarat pompuan body belakang besar, mana kan boleh nak lawan pick up ngan keta sedan… hii hii.. tapi kalau keta kdi penuh penumpang cam badan kdi, memang cicir gak .. hua hua

  918. Joko says:

    Belanja beli motor jer dalam RM60 ajer… tak mahal sangat, pasang pun dalam setengah jam siap, tapi ni sebab nak cari bunyi kat kunci tu, ketik2 masa goyang pintu, tu yang lama tu.. banyak komponen pada kunci tu, plastik yg aku jangka tak berapa tahan rengkuh, kalau kasar2 bleh patah, itu pasal aku kena pelan2 aje baraikan … jgn tak leh pasang balik sudah lah … hee hee

    ni memang hitam lah mouse ngan keypad aku kena tangan hitam kotor aku ni..

  919. kdi says:

    alamak! Joko time dah masuk malam time2 nak tido ni la die mula terfikir pasal pompuan sampai body ina tu pun die cakap cam pompuan.. bahaya ni..
    wahaha.. skarang ni geng2 family kdi yang boy2 sume chat time malam. tinggal gugurl time siang. bagusla tu. bersahut2 an. macam ada shift plak.. hu2.

  920. Joko says:

    Orait siap semua, dah test semua in order, mmm mak aih, pukul berapa baru siap, kalau kedai dah lama customer lari… hee

  921. kej@m says:

    mak oi..joko, ko xtdo ker..kul 2.30 bru siap..lmenye ko betulkan kete ko…
    ok, jd eh..hr khamis tgh hr..mlm kdi xfree kan…
    ble la kt tupai tupai..aku pun lom penah g sne lg..hmm..
    kompom sesat nie…yg blakang ofis hr tu pun sesat..haha…

  922. Ayezat says:

    BRO…
    ko tuning komputer box kt mne?
    ak ade dgr gak pasal tuka head 1.6…silap gaya,mau ak sruh die tuka head CPS 1.6…lagi power beb…
    ko bygkn la…IAFM+1.6 CPS…pas2,bolt on turbo….
    pehhh….jgn kate mkn biskut…silap2 potong tauhu bro….

  923. Lily says:

    Mrng sume…

    kdi..
    Macih pokcik bg idea,nti time lunch ucu tgk eh!pg ni x smpt la..

    joko..
    Ai,ko ni siang mlm komen je dlm thread ni,ko xde msa utk fmily ke?Huawawa..

    black evia..
    aku d cni…aku d cni..aku d cni..(Ni sore dlm gaung jgk,huhu..)
    Bkn mlm jumaat utk malam……..:p.
    Aku jauh,xdpt join aktiviti korang eh!Tmbh kalo nk buat mlm.Own..Sory!

    kej@m..
    aku punyer sticker lg cun.xpyh tggu kwin br nk dpt sticker tu..Hehe

    abg beca..
    Own..dh pkai blm ek?dah nk srvis br msuk..kale ape?Kami kt cni ingat lg abg beca tau,wlau dh rmai org2 br.
    Ly dlu pkai myk htm shell n tuka sume utk srvis p1 dlm rm87 je..:-)

    hadi..
    myb la kot,kreta aku klabu.Ee..xsdpnya sbut,nk sbut grey jgk!haha..pdahal mksud yg sm.
    Mmg aku ade park jap dpn kolej jururawat tggu mak aku bli makanan.Tp kalo ko prasan dkt kreta 2 ade sticker http://www.kereta.info mmg sah kreta aku!
    Umo aku 25 la..xtua,xmuda.Tgh2.Hehe..
    Sbenarnya kdai papan yg aku psang tu die ltk rm350..twr2 dpt rm280,tp ralat cz x b’jy dptkan rm250.huhu..
    Cat n mbr2,kalo nk nti blh aku bw kn..mmg die buka kdai cat kreta pun.
    Ko nk psang ble ni?

    ayezat..
    Mku rsa mcm x dpt je m’jayakan misi kta dlu?Hmm…

  924. Ayezat says:

    hm…
    xpe beb…wat je pe yg termampu…
    ak puji usaha n keje keras ko utk mnjayakan misi kte…hehehe….
    ak bz sket awl2 bulan ni…biase la…
    wal2 bulan ni la tgh semangt nk keje…hahahaha….

  925. kej@m says:

    ngelat la korg…sume ade byk sticker..aku ade 1 jer…waa…
    kdi, aku nk sticker lain gak hr khamis nie…hehe..

  926. black evia says:

    kej@m..
    ok x khmis tgh ari?..klu ok rojer kwn2 yg lain..

    lily..
    Ooo..nk kc aku jeles la tu ngan sticker dia ye,
    xpyah tgu kwin konon..huhuhu..tp kwin best tau lily..;-)

    joko..
    otai lmbt tul tdo mlm td..
    Ooo.. buat overtime ekk..hahaha;-)
    ha…mulalah tu lily pikir lain?..

    kdi..
    orit..black evia join khmis tgh ari;-)
    opss!! nsib baik kdi ckp slow2..klu x mau piring terbang wife aku kc kt aku;-)
    ha..nti black blas pntun kdi tu ye..;-)

    iz..
    iz…iz..iz.. mana ko?…(gema dlm gaung)

  927. black evia says:

    sempena kn smbut merdeka & nk msuk bln puasa nie..
    black evia ada plan bru la.. (bru terpikir idea nie)
    kt tupai2 nti lah black kc pembentangan idea kt kdi..
    klu ok,bru kta plan ari masa & tmpatnya plak ye..;-)

  928. kej@m says:

    wah black..ko nie mcm² la idea..ble gak tu..tp buat la kt tmpt lain..jgn kt KL..
    wat kt melake ker..dekat skit aku nk dtg..hehe..

  929. hadi says:

    lily- hahaha memang sah kelabu tu eh grey tu kete ko..aku pun park kat situ tp sekejap je..jalan pun skejap jee..tak thn panas n sesak …rear skirt tu nanti dpt gaji baru wat hehehehe..

  930. black evia says:

    kej@m..
    dont wori.. aku rasa idea ni menjadi k?..;-)
    apapn kna bncang dlu ngan kdi..kt sinun…sinun..sinun…

  931. kej@m says:

    bunyi mcm menarik je idea ko nie black…
    xsbr plak nk dgr idea ko hr khamis nie..hmm..
    joko mne..xbgn tido lg ker…dh ptg dh xmuncul² lg nie..
    ank die demam lg ker..?.

  932. black evia says:

    emm…
    aku kdg2,muskil jgk ngan ko ni kej@m..
    apsal geng2 lain berebut mtak pswd kt kdi nk tngok link
    special edition black evia, ko plak buat dono je?..
    ko ada pkai nick name lain kot?…
    emmmmm..(sambil ltak tgn kt dagu tgh pikir)

  933. black evia says:

    kej@m..
    ank dmam ke otai yg demam nih?…
    ni pn black evia tgh muskil..
    apo yg d buek dek joko pg2 buta blm tdo2 lg smlm..
    emmmm…(skali lg tgn bwh dagu dok pikir)

  934. kej@m says:

    hehe..aku da mintk dah kt kdi..
    tp die xnk kasi..die ckp sbb xpenah jmpe aku…
    x’kn aku nk pakse plak..hehe..ala, nnt dpt gak jmpe korg sume..
    bkn lme pon..hr khamis nie..2 hari je lg…
    hehe..xsabar sbnrnye nie aku nk jmpe korg yg lain…joko aku da jmpe dh..

  935. kej@m says:

    xpe black..nnt kite jmpe kdi, aku mintk kt die password..
    pastu, ko tgk pantun aku plak..

  936. Joko says:

    Salam semua,
    Hari ni kena cuti lagi sebab anak aku belum baik betul dari deman. Betul kata mak budak, Itu hari lepas tengok wayang cerita SETEM dengan famili kat Alamanda putrajaya anak lelaki aku tetiba ajer naik demam sampai la ni. AKu ingat kalau masuk 3 hari (esok) aku bawak terus pegi PCMC tempat bini akulah, nak cek darah takut2 ada virus. Awak dah lah anak dua kerat ajer. Memanglah risau gak.

    Semalam aku repair tingkap aku yg jem tuh. AKu dah tanya beberapa mekanik kat bengkel, aku cakap tingkap aku boleh turun tapi tak leh naik, dan dia ada bunyi tak! tak! tak kat motor dia. So lepas aku bukak pintu tu dulu aku dapati braket dia tak rosak, so semalam baru aku ada kesempatan nak tukar motor dia, dan sekarang dah ok macam biasa.

    Apa yg dapat aku peratikan masa cek dan buka komponen2 pada pintu dan tingkap tu, banyak bhg yg diperbuat daripada plastik. Oleh itu plastik ni, memanglah ringat namun dia tak tahan pada haba, seprti terdedah pada panas matahari, waktu parking. Contohnya kalau kita biarkan baldi plastik terjemur kat luar lama2 , dalam sebulan dia akan reput dan rapuh. so macam tu juga pada komponen plastik pada kereta proton ni. Oleh itu kalau kemana2 cari lah tempat parking beratap, walaupun kena bayor parking 3 -4 hinggit, tapi utk jangkamasa panjang kereta kita tak mudah rosak dan kering pada komponen plas tik tu.

    Eh .. panjang nyer pulak.. celoteh otai ni… woi korang nakbuat date lagi ker kat tupai2. Aku mesti join punya..

  937. kdi says:

    ok kdi set je khamis nih tengah hari okey.. jgn nanti tetiba kucing nak beranak la, ayam x makan lagi la, ina nak kena dodoi la.. hu2..
    eh2.. nape bincang kat sini nih.. patut kita bincang kat chit chat kdi. ok stop komen pasal tu kat sini. masuk chit chat kdi utk latest info pasal “blind date” khamis nih.. hu2.

    http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak

    kej@m nak sticker gak? yang lain dah xde. tinggal sticker kdi tu ngan sticker “girl on board” nanti kdi bawakkan.. kah3..=p

  938. kej@m says:

    bole la kdi..nnt aku lekat kan basikal ank aku..haha…

  939. Eder says:

    lily….
    body kit R3 de jual x……

  940. Lily says:

    kej@m,joko,black..
    btul gak ckp kdi,plan korang yg nk g tupai2 g borak dlm chit chat.
    Bkn ape aku tkut forumer bru yg msuk cni cnfius ni thread blm ke tupai2.Ahaks!:-)

    eder..
    Aku xjual tp kdai 2 ade kot.Hua3..
    aku rsa ade la, r3.Ala..tokeh 2 akn bg katalog.Ko tgk la mne b’kenan.
    Ssh sgt ko bg.no fon ko dlm email aku..
    [email protected]
    utk urusan berkaitan kereta sahaja.Huhu..

    hadi..
    nk borak g chit chat ek!tp kalo ade hal privacy blh msg aku,tp b’kaitan kreta aja k..:-)

    kej@m..
    bgus pun kdi wt mcm 2,e2 la padahnya ko x jmpa n kami lg.Hua3..
    Tp p’jmpaan yg x jd sumenya ade sbb kn?bkn ko yg nk..
    Eh,bpk mertua ko dh sht dh?

    ayezat..
    psl misi kta,aku wt yg t’mampu jela.Kta kn nk tlg kdi.Huhu..
    Amboi..sbuk la sgt awl bln.Aku pun..:-)
    ‘barang” dh smpi blum?

  941. kej@m says:

    hehe..tu la psl lily…
    time aku nk jmpe ade je halnye..
    tp kali ni kompom jd sbb aku cuti..haha..
    bpk mertua aku dh sihat dah..
    biase la org tue² mcm tu la..kite pun nnt dh tue mcm tu gak..

  942. Eder says:

    x pyh email…kt cni pon ak leh bg……bkn private sngt…geng kdi sumer sempoi….huhu
    012 5835371….tuk urusn kete only….hahaha
    ko bg name kdai2 n dkt2 area mane….bg klu ckit….nk p serve….

  943. kdi says:

    Lily? ape ni misi2 ni? nk tlg kdi? hmm.. korang ni misi xbagitau pon eh.. rahsia2 lak eh.. xpela ngan kdi korang leh berahsia kan… hu…

  944. Lily says:

    kdi..
    nti ucu msg pokcik bgtau ek!:-)

  945. Lily says:

    Eder..
    Ko dr arah pekan ipoh kn?balai polis pasir putih ko tau?ko jln terus lagi..pastu sblum trafiq light ade kdai tu sblah kiri,die kdai papan je..die tokeh,die kuli.Krja sorg..Nm kdai ‘Layang2′.Tp aku prasan xde pulak die ltk nm dkt kdai die..phm x pelan aku bg ni?

  946. black evia says:

    lily..
    suke ati je kc nama kdai layang2..
    apa x kc je nama bayang2?..;-)
    emm..murah giler ke part kt kdai layang2 tu lily?..

  947. abg_beca says:

    tak sangka kt, lily still igt lg kat abg_beca ehhh….

    yela tgk kat sini byk nama2 yg baru…ni yg touching jdnya…ehehe

    so far kt lom pkai lg blm ni…ni tanya pon utk sorg membe yg br pakai…

    thanx lilly n kdi cuz jawab soalan kt tu…

  948. Ayezat says:

    aloooo….
    wahhhh…lame btol x tinggalkn komen….
    bz sket la awal2 bulan ni….

    kdi…
    bro ko servis kt mne?ak pn nk servis gk ari sabtu ni….cm best je tmpat ko servis 2…

    lily…
    adakah ko merindui dirirku?wakakaka….ala,xpe lily…kte wat jela pe yg termampu…at least niat n tujuan kte mulia….huhuhu…

  949. Eder says:

    lily…..
    kdai2 kt pasir puteh r…..x prasn de blai polis….
    nnt try serve…..x sesat mne kt epoh nie…

  950. Lily says:

    Black evia..
    Loh..mmg dlm katalog bodykit 2 ltk nm ‘layang’ sbgai nm kdai die..
    Murah la gak aku tgk cz die tokeh,die kuli n die x perlu byr gj pkerja..e2 pun dh kurang kos,ptut die blh jual murah

    eder..
    kalo ko x tau nti msg la aku,die kdai deret kayu2.
    Eh,ko pndai x dlm bab2 psang lmpu dkt kreta.Nk mtk tlg ni..Blh?

    abg beca..
    Ly ni kira kategori kuat gak daya ingatan..Ingat,ape pulak x ingat abg beca..;-)

    Ayezat..
    Ele ko ni,dh tnye mlm td.Tnye lg pg ni..suka ye dgr ada org bgtau rndu dkt ko.
    Yela..mne x rndunya,ko sbuk je n paip2 ko.Haha
    Own..dh ni nk mula LED version 2 la pulak ye?Aku punyer thah ble nk gnt thah,cian aku tgk kening blm aku mcm kne toreh,tp skali pndang ade gak mcm samseng kreta aku tu.Hehe..

  951. Eder says:

    lily….
    ok2 nnt klau x jmpe msj ….
    pasng lampu pe…..

  952. Lily says:

    Eder..
    Study ni ek..
    http://kereta.info/flexible-led-strip-light-wiring-installation-tips/
    Kalo ko rsa blh wt,aku nk mtk tlg ni..sblah led aku dh t’bakar.e2 nk mtk tlg pd yg sudi..:-)
    kalo mtk tlg pd kdi jauh beno pulak aku nk ke kL.

  953. Eder says:

    stdy…sem br nk strt…smlm dftr…..
    bab2 wirering ni x bape pndai sngt…..
    kt kedai diorng x leh psng ke….

  954. Eder says:

    kalau ekut yg kdi psang2…..
    dia cume smbung wayar kecik kt soket lampu kabus je…..
    nmpk mudah je…..huhu…

  955. Lily says:

    Mudah x mudah tgk berpuluh gak kdi time pasang dkt kreta aku dlu.Huhu..
    Blh x akak nk mtk tlg ni?

  956. Lily says:

    Ops..t’salah eja.Bkn berpuluh tp berpeluh..:-)

  957. Eder says:

    tngk mmg mudah……
    sbb x prnh cube takut nk psng….
    slp2 t’bakar….bkn murah kak…
    x sure leh ke x…..
    lagi pon de kt kmpung nie…..
    kt kuale….kangsar…

  958. kdi says:

    Oit korang, ade plan LED eh.. hu2..
    bagus2.. nanti gi mana2 ramai kenal geng2 BLM kdi.. sume ade kening putih.. hak2..

    Lily, mane nye cakap nak mesej xde pon.. bz ker? hmm..

    Kdi ingat nanti bile2 free nak gi melawat geng2 kdi kat ipoh lak ar.. saje jalan2.. hu2..

  959. black evia says:

    kdi..
    plan g ipoh ok gak tu,
    kita kc msuk dlm kalendar kita la nti..
    skrng nie plan kita ke PD..

  960. kej@m says:

    black jd ke g pd..bile tu nk g..