- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA MALAYSIA BAKAL DIBOIKOT JIKA TIDAK AMBIL TINDAKAN TEGAS TERHADAP CARYN YEAN (ANG SUI YEAN) AKIBAT KENYATAAN MENGHINA AGAMA ISLAM
  • 5 STAR RATING CHASIS SELAMATKAN WANITA DALAM PROTON PREVE CFE YANG KEMALANGAN PADA KELAJUAN 160KMJ

    image

    Insiden kemalangan yang heboh di laman sosial melibatkan seorang wanita yang memandu Proton Preve CFE pada kelajuan 160km/jam menjadi perhatian ramai. Rangka 5 star buatan Proton terbukti berjaya menyelamatkan pemandu dalam kemalangan berkelajuan tinggi ini.
    Pemandu wanita tersebut dilaporkan terselamat. Preve yang dinaiki menyerap hentakan semasa kemalangan dengan ciri keselamatan crumple zone bahagian hadapan.

    5 STAR RATING CHASIS SELAMATKAN WANITA DALAM PROTON PREVE CFE YANG KEMALANGAN PADA KELAJUAN 160KMJ
    image

    Kdi tertarik dengan salah satu komen staff proton mengenai insiden ini seperti di atas.

    kdi

    Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

    6 Responses

    1. Oleoresin says:

      Cayalah preve…… Ini membuktikan bila tiba situasi camni, fc dan brand dah letak ke lubang jamban. Safety come first. Tapi its hard to change mind set masyarakat Malaysia.

    2. abgtutor.com says:

      apa ke giler nye dia bawak kereta sampai begitu???
      dahla perempuan bawak..
      sampai 160kmj ko tutuh eh..
      gile sungguh..

    3. zamJang says:

      Well done preve

    4. KE 70 says:

      Dia nasib baik je keta terbalik berpusing2. Kalau hentam lori tengah berenti, dengan kelajuan 160kmh keta 10 star pun hancur.

    5. Pengguna Kereta says:

      Mak aih..160 km/j…aku bawak 140 km pn dah ase seram..

      Tapi cayalah preve…peduli la ape org nak kate..janji preve ROCK…!!

      haha

    6. Preve owner says:

      aku 120 tu dh mcm apa…perempuan lagi tu kekek

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.