3 PROTON NEW MODELS? NEW WAJA (PUTRA GTI) / GEN2 COUPE / PERSONA FACELIFT?

New Contribution By Ayezat aka Teratai =p (jgn mara ye bang..)

Message: New model and concept by PROTON…Will this kind of models out for our Malaysian market?or is this just illusion of the designer?just hope our automotive scene will improve better and better…

proton new waja baru putra coupe gti new gen2 persona 500x373

KDI: This controversial picture is totally made by Proton’s Fans with style extreme editing on the graphic of Proton Waja to be the Putra GTI, the Gen2 with coupe style and The new Persona Facelift. Malaysian have so many ideas to design a car and i think local car makers should take their ideas in producing better design car in the future. What is your opinion? Will this be a reality as our dream to have Malaysian made MPV already be a reality now. And this is not impossible.

proton new waja baru putra coupe gti new gen2 persona 1 500x244

3 PROTON NEW MODELS? NEW WAJA BARU(PUTRA GTI) / GEN2 COUPE / PERSONA FACELIFT?

proton new waja baru putra coupe gti new gen2 persona 2 500x306

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

39 Responses

  1. diegienismo says:

    THIS IS fake..come on lar guy…

  2. Ayezat says:

    i know its fake…it juz the fantasy…but it show us there is someone out there could be a great desingner 4 proton…

  3. azameel says:

    yup as KDI said ” This controversial picture is totally made by Proton’s Fans with style extreme editing on the graphic”
    but all these things makes the automotive news interesting,
    btw thanks to Ayezat for sharing the topic

  4. Jxx707 says:

    possible.. no say “kalau”, prefer say “bila” proton dh dapat bikin engine power dgn campro, mmg kena la tu dgn design keta tu. hopefully they will

  5. Ayezat says:

    yeah…
    u r totally correct guys!sejak kebelakangn ni pn,proton dh byk improvement..dari campro ke cps…ak rse sume org taw betapa power enjin campro cps 2…xubah mcm v-tec kn?kn?xlupe jgk pengeluaran mpv,exora…2 sume berasal dari idea2 pereka…so,mmg best la kn klu proton dpt merealisasikan idea2 yang pada mata sesetengah org nmpk mengarut n mustahil…pd ak,zaman sekarang ni xde benda yang mustahil lg…yg penting kemahuan dan kesungguhan…ak berharap sgt dpt tgk putra GTi 2 meluncur atas jalan…

  6. st3wp1d says:

    Bila proton nak bikin enjin “power”?… ada, tunggu ler tahun depan..

  7. KIra says:

    it fake, but it will better if the engineer in proton start to thinking more creative and more nicer design .. so far the design and shape of proton car had been so dissapointing.It been label as lazy people making one car, they doing it not becos of the passion for the car but for the money….

  8. diegienismo says:

    Dear all,

    Proton will not do as u thinking, coz this we all master in modified all this thing.They r know we going to touch up all they done…it more like R&D with us.
    As personally i hope proton will do as what we all desire. the time will come.

  9. nazmi says:

    putra gti cun.. harap2 ia akan menjelma x lama lagi dengan tawaran harga yg best

  10. nazmi says:

    la.. ingat kan btl2… tlg la cari pereka ni bawak jumpa md cepat2.. apapun aku percaya ingineer kita boleh diharap.. cuma kita kenalah gunakan potensi mereka sebaik mgkn

  11. arie says:

    Styling Putra GTI sememangnya cunn..sebaliknya Persona Facelift nampak kurang sesangat berbanding current market sekarang yang lebih kelihatan menawan,front grille seperti bench mark Alfa Romeo,designer/styling Proton perlu mencari idea baru yang lebih kreatif untuk mencari identiti Proton tersendiri untuk memberi impak….

  12. napster says:

    gmbr putra gti tu kalau tak silap dah 4-5 tahun lepas aku prnh tngk…

    betul ke model ni akan keluar?

  13. mayonis says:

    yang no 1 tuh keluaran dari EON???
    yang no 2 tuh dah mcm alfa pulak.
    yang no 3 tuh smart sehhh… kalau putra replacement model mcm nih…letak campro 1.8 cps turbo…meleleh….

    apa pun bukti org kita creatif jugak dlm berimaginasi nih…

    off topic…there is a rumors about proton to introduce new campro engine…campro FE. some said that its turbo edition, some said that its hybrid edition…some said that its not related with the current campro… so mana satu…any one can share some info…

  14. Napster says:

    mayonis..

    betul cakap mu tu…
    org kita mmg kreatif2 belaka utk menghasilkan kereta2 proton…
    sebagai cth, selepas keluarnya proton waja, kita dpt lihat sdh ada perubahan dlm proton
    sehingga keluarnya model2 baru seperti gen2, pesona, satria neo, saga blm…
    dan yg terkini exora…

  15. muryadi says:

    Saya minat yg no. 3 tu.. Gen2 coupe…

  16. zamgombak says:

    woi proton tolong la koghang reka dan ubah suai sikit keta putra tu ala-ala ford mustang…TOLONG LAHHHH!!! gerenti ramai giler nak beli..

  17. untikota says:

    Kalau nak buat Putra baru Proton kena fikir tentang saiz bonet belakang sebab orang muda dan orang berjiwa muda sukakan kereta spot yang boleh isi bnyak barang dalam bonet belakang so cadangan saya gunakanlah model pesona bukan Gen2

  18. untikota says:

    Sapa-sapa yang teror tolong buat imej Pesona sekarang jadikan coupe siap dengan bodykit spotrim 18′ kasi panas sikit engineer kat Proton tu,Malaysia Boleh Proton lagi boleh…..!!!!!! Cintai kereta buatan Malaysia….tingkatkan kualiti tingkatkan keyakinan rakyat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 12 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)