- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • 2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED – SPECIFICATION

     

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED 6

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED

    The 2009 Toyota Wish is expected to go on sale soon in Japan. A brochure for the 2009 Toyota Wish leaked out on the internet, and here some details for you.

    The vehicle will have a choice of two engines both upgrades from the vehicle’s current offering.
    Engine
    1.8 L 2ZR-FAE DOHC Dual VVTi +Valvemetric
    106kW(144PS)/6,400rpm
    176Nm(17.9kg-m)/4,400rpm

    2.0 L 2ZR-FAE DOHC Dual VVTi +Valvemetric
    118kW(158PS)/6,200rpm
    196Nm(20.0kg-m)/4,400rpm

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED 4

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED

    Length of the new body is increased by 40 mm, and height remains the same.  The width of the MPV either remains the same, or increases by 50mm, depending on the trim level.
    Inside, the vehicle will feel 10mm longer, and now has 5140 liters of interior space.

    Body size L x W x H  = 4,590 / 1,695-1,745 / 1,590 (mm)
    Wheelbase = 2,750 (mm)
    Front track wheel/Rear track wheel = 1,490-1,505 / 1,470-1,495 (mm)

    Interior Space L x W x H = 2,660 / 1,470 / 1,315 (mm).

     

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED 2

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED

    There will be four trim levels, with two featuring each engine.  Those getting the bigger engine, will also get a push button ignition.  Several different wheels will be featured, as well as either a standard or multi-function steering wheel.

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED 5

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED 3

     2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED 1

    2009 TOYOTA WISH JDM BROCHURE LEAKED

     

     

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    15 Responses

    1. KoMeNg says:

      dalam perancangan nak ambik wish. kalau tengok wish 2009 2.0 Z peh… inilah jentera idaman ku yang dicari2.. rasa2 berapa harga?
      dulu wish 156K. knp wish kenapa new wish kena import dari Thailand?

    2. KoMeNg says:

      dulu minat WISH. patern lama biasa je. skrg wauuu.. TIP TOP

    3. iz says:

      Wish ni..memg design die cntik sket..hehe

    4. anatasia says:

      mmg diakui wish 2009 amat cantik berbanding dengan wish lama. yang best tentang wish enjin kereta amat senyap tapi aircond untuk penumpang di belakang sekali tak ada. wish kita akan di jual pada harga 9+,+++. ada tak sesiapa yang berminat. masih tip top

    5. ngobrol says:

      Nampak spt mengikuti trend Stream/city di bahagian depan. Dari jauh seperti Myvi adanya. Belakang ada sedikit spt mazda8 mpv Hong Kong. Bila agaknya teknologi infra-red akan mula digunakan oleh kenderaan2 dari Jepun yer? Jerman dah mulakan dgn BMW nya ..

    6. aku tak bleh tdo nyenyak tiapkali bila terbayang my wishing car..’wish’.. aduhh..musti bli yang kaler putih punya baru lawa. Tapi skrg ni tengah tunggu tender kantin tuk disambung semula..lambat tul dpt jawapannya..payment tuk aku pun skolah lom settle lagi..dah masuk 50k dah ni..Lembab! tak sabar nak bagi downpayment besar tuk deposit wish idaman ku ni..merananya jiwa..harap2 tender yg aku apply berjaya dan “wish 2.0Z’ ku tetap dlm genggaman..Amin

    7. izonerosly808 says:

      awesome!!!…..great..fantastic…nasib baik gua lom sambar wish 2.0 d4 lg..hehehe…new product 2009 lagi cun n mantap…..tapi not so sure bout rear aircon……the previous one got problem on it….

    8. nor says:

      anatasia,

      Camner nk dapatkan wish yg harga about 9+,+++? Is it real???

    9. apa2 ajer says:

      macam estima jer bentuk dia. tp lebih kecik. lebih rendah lebih sempit dan enjin cc lebih kecik sesuai ngan body dia lebih kecik banding estima. kalau banding ngan estima, aku minat wish ni sebab tak terlampau besaq dan ada rupa sikit.

    10. Norman says:

      Banyak Singaporean yang pakai Wish baru ni komplen.Bahagian duduk tengah 2nd row terlampau sempit,Buntut sakit untuk long journey.Air con tak rase duduk 3rd row,Nak kena buka temp tinggi.Lain2 okay banyak feature.

    11. apa2 ajer says:

      sempit ker? nampak cam besaq jer.. chery eastar ngan toyota wish ni mana lg besaq? nak beza real tak reti sebab wish 2009 ni tak mau2 masuk Malaysia lagi. Tak tau bila nak masuk Malaysia dan ramai Malaysian tak tahu pun kewujudannya. Tak pasal2 nanti mereka menyesal bila Wish ni masuk sebab terbeli model lama sedangkan model baru ni dah nak masuk pun market Malaysia.

      banding Wish lama ngan yang baru ni, yg mana lg best, lg luas, llg selesa dan lg berprestasi?

    12. apa2 ajer says:

      1 lagi norman
      kiranya 3rd row lebih selesa berbanding ngan 2nd row ke? buntut sakit tu 3rd row ke 2nd row? air cond dia atas ke bawah kaki ke just guna air cond depan jer? memang 3rd row x de aircond ke?

      pernah test drive x? handling, suspension dia camner?

    13. xpdc75 says:

      aku teringin gak nak ambil wish , nak habiskan iswara lagi setahun baru sambar wish..tapi ramai gak ambil wish recon..ok ke recon ada problem ker…harga bout rm120,000 kalau new wish rm150,000…kalau recon engin assembly guna robot tapi new wish kat thailand org sana yg pasang…ada quality ker….

    14. rizal says:

      wish D4 engine 2.0 dengan 1.8??? mana lebih jimat minyak??

    15. Lily says:

      Sy mempunyai toyota wish . sewaktu di bengkel td sy melihat pomen tersebut mengunakan minyak power steering ke dlm tangki minyak gear box ada kah boleh ..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)