1MALAYSIA F1 TEAM TO COMPETE IN RACE 2010

1malaysia f1 team

Malaysia will have their own F1 team next year.Read the full news from Bernama below.

1MALAYSIA F1 TEAM TO COMPETE IN RACE NEXT YEAR, SAYS PM

The 1Malaysia F1 Team, a joint venture between the government and private sectors in the country, will participate in the F1 race beginning next year, Datuk Seri Najib Tun Razak announced Tuesday.

The Prime Minister said the project involved the combined expertise of Proton and Lotus with the support of the Sepang International Circuit (SIC), Motorsports Association of Malaysia (MAM), Naza Motor and Air Asia.

Najib, who is also the Finance Minister I, told reporters when making the announcement at the Finance Ministry that leading corporate figures such as Datuk Seri Tony Fernandes, Datuk Kamarudin Meranun and S.M Nasarudin S.M Nasimuddin were also involved in the initiative.

“This is the Malaysian team. The car was designed at the SIC, manufactured at the SIC, tested at the SIC and the car is Malaysian-made. Even the pit stop team consists of Malaysians,” he said.

He said the 1Malaysia Team would identify a suitable Malaysian driver, adding that the project could lift the country’s image in the international arena. Najib said the FIA had received Malaysia’s application to participate in the World F1 Championship next year.

Asked on the budget and the total investment by the government, Najib said: “The Malaysian government’s investment is through Proton”.

Najib said the project was not a waste because it would provide a strong marketing element to the country when it competed in the F1 championship.

“If we want to export the Proton, we must ensure that the brand is strong. There is a strong element of marketing.

It is not merely a sporting activity because there is an element of marketing for Proton and Malaysia while at the same time, the Air Asia and Naza brand names can be popularised,” he said.

According to a press release issued by a local public relations company for the 1Malaysia F1 Team, the national team will be based at SIC. Universiti Teknologi Malaysia and Universiti Petronas as well as Composite Technology Research Malaysia (CTRM), a leading local composite manufacturing expert, have already been engaged to participate in the project.

The statement said the national F1 team would integrate the Malaysian technical and pit crew totaling 200 people to be managed by one of Formula One’s most respected technical director, Mike Gascoyne.

He had already recruited a core team of international experts with proven record in the various engineering, design and manufacturing disciplines needed to ensure that the 1Malaysia F1 team was of international standard, readiness and capable of competing with the world’s greatest drivers.

Currently, six local and international drivers have been shortlisted for evaluation and the team is expected to announce its two drivers by end of next month.

The statement quoted Najib as saying that the country’s participation in Formula One with the national team had far reaching objectives, mainly the advancement of the country’s automotive industry development from the technological aspect including initiatives in green technology.

“By establishing our racing centre within the country, we hope to also attract more foreign investments and the best technical minds which, in turn, will spur the growth of our automotive industry where we hope to see more R&D into lighter, safer and more cost-effective cars,” he said.

“We further anticipate higher commitment by organisations and attendance by individuals during the F1 Petronas Malaysian GP which will be coupled with increased tourism related returns,” Najib said.

He said by creating a national F1 team, the country was taking its motor sports to its pinnacle, thus ensuring its place in this internationally embraced sports that had scaled the heights of entertainment.

The 1Malaysia F1 Team takes its name from the “1Malaysia – People First, Performance Now” policy mooted by Najib in June this year as the unifying foundation for all Malaysians to come together in celebrating its cooperation among it multi-ethnic, multi-cultural and multi-religious society for the betterment of the nation.

Petronas, the national oil giant, has also made advancement in this arena via its sponsorship of the BMW-Sauber Team for the last four years.

The setting up of the national team is a natural progression to increase the country’s returns from investment in Formula One.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

iz

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

46 Responses

  1. kekitaan says:

    ada berita menarik nih… moderator boleh masukkan kot?
    Kalo proton leh beli Mitsubishi ok gak nih… hehehehe.

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/915615.stm

    Cover-up forces Mitsubishi boss out

    Mitsubishi president Katsuhiko Kawasoe (right) bows in front of Transport Minister Hajime Morita
    Deep regrets: Mitsubishi president Katsuhiko Kawasoe (right) bows to Transport Minister Hajime Morita
    The German-American car giant DaimlerChrysler has negotiated a lower price for its 34% stake in troubled Mitsubishi Motors, following a cover-up scandal of faulty vehicles and the resignation of the firm’s president.

    DaimlerChrysler will also send one of its top executives to join Mitsubishi’s management team.

    Company president Katsuhiko Kawasoe took the fall after it emerged that Mitsubishi had failed for decades to report customer complaints about faulty vehicles to the authorities.

    Mitsubishi, Japan’s fourth-largest car firm, has now recalled close to one million vehicles for repair or checks.

    Mitsubishi president Katsuhiko Kawasoe
    Mitsubishi president Kawasoe: “It is extremely regrettable that this happenend “.
    A month ago, an internal investigation found that the firm had covered up faults since 1977 and repaired cars secretly, instead of reporting the problems to the transport ministry.

    Japan’s Transport Minister, Hajime Morita, said: “That the president [of Mitsubishi] did not know and was not told about this problem shows that there is a problem with the corporate make-up of this company.”

    Close to tears, Mr Kawasoe told a news conference at the ministry that “the incident over the quality of our vehicles has caused trouble for our customers and lost their trust”.

    The transport ministry said it would impose a fine on Mitsubishi and file a criminal complaint with the police.

    DaimlerChrysler moves in

    Apology to customers on Mitsubishi’s web site
    Mitsubishi apologises to its customers
    News of the scandal broke just as heavily-indebted Mitsubishi was about to link up with DaimlerChrysler.

    The German-American car giant now pays just $1.9bn (2.2bn euros) for the 34% stake. The previously agreed price had been $2.1bn.

    DaimlerChrysler will also send one of its own top managers to take charge of the company.

    Rolf Eckrodt, who turned around Daimler’s Adtranz rail technology subsidiary, will become chief operating officer at Mitsubishi Motors. Adtranz was recently sold to Bombardier of Canada.

    Mitsubishi’s new president will be Takashi Sonobe, the group’s executive vice president. Mr Sonobe helped to revitalise Mitsubishi’s operations in the United States.

    Mr Kawasoe was made Mitsubishi Motors’ president in 1997, after his predecessor stepped down following a racketeer payoff scandal.

  2. bob says:

    Another pembaziran wang rakyat to satisfy the hobby of the pm and the cronies. The money can be used to help the poor citizen to aids in buying houses, medical, education, and many more.

  3. apisZ says:

    Tension si0t kalo x aku da dpt ket0k sikit duit najib. Aku pas kuar bita tr0s aku reg doman 1malaysiaf1.com mase t0h available. Cimbclick ada prob lak. Aku x dpt tranfer. Skang domain taken. Mcm tau2 je aku nk kaut 500 dolar jual balik domain tu. Melepas duit raya.. Arghh..

  4. kdi says:

    We as a Malaysian should be proud coz we are able to have a special “MALAYSIA” team named 1malaysia F1 team which involves only Malaysian (manufacturer & crews) in the upcoming season of F1 as the 13th group that joined the F1 in the world!!

    Berita pengumuman pasukan baru f1 tersebut yang membabitkan Proton dan Lotus agak mengejutkan dan membanggakan sama sekali. Banyak kesan positif dari penubuhan pasukan baru ini antaranya nama Malaysia akan lebih dikenali kerana ramai yang menonton F1 ini dari seluruh dunia dan sekali gus menaikkan nama Proton sebagai pembuat kereta tempatan.

    Bob,
    kerajaan semestinya dah peruntukkan wang untuk orang2 yang memerlukan. berita ini harus dipandang dari sudut positifnya yang akan menaikkan nama Malaysia dan seterusnya ekonomi Malaysia apabila Malaysia dan produk tempatan sudah dikenali dgn mudah dgn cara promosi Malaysia melalui F1 sahaja.

    btol x geng2 sume? =)

  5. apisZ says:

    Rata2 user forum kat luar sana sume kritik. Ape daa.. Mane smgt patriotik dorg??

  6. apisZ says:

    Dlm mase 5 tau kuar la campro v10. Sape tau. Byk manfaat projek f1 ni dr sg r&d. Bkn takat marketing strategy jek.. Aku arap petronas stick with new sauber team next year. Dpt la tgk 2 team malaysia.

  7. tres says:

    berita paling bodoh dlm sejarah penubuhan negara…mmg akan jadi satu isu nanti….dlm ekonomi yg semakin tenat, rakyat dipaksa utk ‘invest’ dlm permainan F1 ini utk memuaskan hati pemimpin barisan b**i negara yg nak main permainan org2 kaya tapi tak cukup duit…

  8. tapi.. bagi aku, idea ni bagus utk boost lagi banyak sektor.
    aku sokong 100% 1MalaysiaF1 <— cuma…apesal la nk letak 1malaysia jugak.. nk jugak letak manifesto dia tu..

    tapi walaupun aku sokong projek F1 ni, aku stil tak sokong pemimpin corrupt mana yg amek duit rakyat bnyk2 jgk. (yg sebenarnya banyak ketempat lain daripada digunakan utk kebaikan rakyat sendiri..)

    p/s: pada sape2 yg dulu cakap KLCC & KLIA = projek membazir makan duit rakyat. sekarang apa pandangan korang terhadap 2 projek tu?

  9. abie says:

    Apa bagusnya masuk F1 nie ? ada lah yang masyuk tuuuuuuuuuuuu

  10. tres says:

    eims,

    klcc & klia still membazir…kenapa? kerana bende yg boleh buat dengan kos Rm1Billion jadi Rm4 Billion…ko tak rasa membazir ker ambik duit rakyat…?

  11. mira says:

    Hi geng,
    nape cakap mcm ni… mana ada membazir, ni investment jangka panjang.. mmg la skarng x nampak sgt..
    klau x de effort nak invest, agak2 la boleh ke korg dpt kemudahan mcm skarng nih?
    especially KLIA & KLCC.. canggih tu.. bangga kat m’sia ni ada asset yg bernilai mcm ni..
    tu pusat perdagangan tau, bkn setakat shopping jer.. (besh shopping kat klcc tp x besh tang jem n parking fees)

    tgk je la dulu atok2 kita yg mungkin dah x de.. diorg sume x merase kemudahan yg kita ada..
    tp disebabkn diorg la yg berkorban harta benda utk merdekakan negara kita nih.. tp diorg ada ke merasa senang mcm kita?
    x de kan.. tp duit yg dgunakan utk kemerdekaan 2 duit atok2 kita… utk anak cucu bangsa…

    lagi satu, klia, pintu masuk n keluar negara.. klau la kemudahan mcm ni x de, ada ke pelabur asing yg nak singgah kat m’sia ni?
    klau ada pun x byk.. air port pun mcm nak runtuh, sape berani yg tanggung risiko kuar duit buat business? baik g negara lain..
    kita pun x kan nak harapkan bertani tanaman kat m’sia ni jer.. klau mcm 2 x merasa la nak makan buah kiwi ke, kurma ke..
    may b korg pun x de la nak merasa kete imported sama ada baru, lama.. o half cut…(i mean for the parts)

    please be a good malaysian who THINK POSITIVE!
    bangga jd anak malaysia!

  12. liquid says:

    janganlah emotional sangat…tgkler dulu…bgler peluang kat PM baru nie….jgn cepat melatah…

  13. apa2 ajer says:

    p/s: pada sape2 yg dulu cakap KLCC & KLIA = projek membazir makan duit rakyat. sekarang apa pandangan korang terhadap 2 projek tu?

    Projek ni memang bagi impak kepada kawasan sekitar dari segi nilai hartanah.. apapun jika diambilkira pulangan hasil berbanding nilai pelaburan yg dibuat atau org ckp ROI ” return on investment ” masih x dapat lagi return on invenstment terutama bg projek KLIA.. isu yang aku nak bangkitkan mengenai KLIA

    1) kenapa memilih destinasi yg terlampau jauh dari ibu kota KL bagi membina lapangan terbang..pemilihan lokasi yg jauh menambahkan kos pembinaan KLIA sbb kerajaan kena bina lebuhraya hubung KLIA – KL, keretapi ERL – KL Sentral.. kos terhadap pengguna juga meningkat kerana perlu bayar RM 35 sehala kalau nak ERL ke KLIA.. begitu juga kalau sewa teksi dan bas..adalah lebih baik memilih lokasi yg tidak terlalu jauh

    2) jika anda kata lokasi pilihan KLIA tepat. Saya nak soalkan di sini kenapa Air Asia cuba lobi kerajaan untuk beli Subang Airport ? Tetapi atas dasar biisnes berat sebelah, Fire Fly anak MAS diutamakan..begitu juga rundingan laluan penerbangan antara MAS, Air Asia dan Fire Fly.. MAS diberi kelebihan dari segi laluan yg menguntungkan contohnya KL – Singapura dll.. Kenapa x wujud persaingan yg adil yg kesannya dpt memberi persaingan harga yg baik ? bahkan baru2 ini Air Asia mengintai untuk membina LCCT di kawasan yg lebih dekat dengan KL..

    3) apa fungsi pembinaan KLIA dengan kapasiti penerimaan penumpang x silap saya mencecah berpuluh2 juta sedangkan bilangan pengunjung masuk dan keluar x sebanyak itu.. kalau anda pergi di KLIA anda akan dapati lebih byk ruang kosong berbanding ruang yg dipenuhi pengunjung

    4) kenapa bilangan pengunjung kedai2 di KLIA terlampau kurang.. ini mungkin saling berkait dengan kedudukan KLIA yang jauh dari KL yang menyebabkan sukar menjadikan KLIA sbg hub membeli belah utama rakyat Malaysia

    5) apa fungsi pembinaan bumbung berseni2.. pembinaan complicated meningkatkan kos pembinaan sedangkan tiada fungsinya di situ ? apa juga fungsi pembinaan landskap yg melampau2 sedangkan kita mampu mendapat konsep Airport dalam hutan dengan pelaburan yang minimum.. jsaya kira KLIA dan kerajaan perlu melantik pasukan Value Management dalam setiap projek yg dilaksanakan.. Ini kerana WUJUD UNSUR PEMBAZIRAN KETARA DI SITU YANG MENINGKATKAN KOS PEMBINAAN ANTARA 30 % – 50 %

    BERKENAAN PROJEK ” KLCC ”

    1) kenapa terdapat byk bilik2 kosong di tingkat2 menara berkembar Petronas.. premis di Suria KLCC saya akui mendapat sambutan hingga kos sewaan mencecah RM 1 juta untuk satu unit kedai yg kecil.. tapi yg saya bangkitkan penyewaan ruang pejabat di menara Petronas ? tambahan yg menambah kemusykilan Menara Petronas lebih banyak diisi oleh GLC spt Petronas dan berkaitan berbanding diisi oleh penyewa swasta.. satu lagi unsur pembaziran kerana Petronas mengabaikan sumber memperoleh pendapat sewa yg boleh membantu mengembalikan ” ROI ” lebih cepat.. kalau setakat nak buat pejabat Petronas, x perlu tinggi2 punya menara.. paling lama tinggi di dunia hanyalah 5 tahun, sekarang di mana kedudukan menara kita ?

    UNTUK FAKTA
    1) burj dubai
    2) shanghai punya bangunan
    3) Taipei 101
    malaysia melalui Petronas Twin Tower ?????

    APA YG SAYA NAK KATA apa fungsi membina bangunan tertinggi di dunia sedangkan ia hanya dapat dimegahkan hanya antara 5 -7 tahun sahaja..

    ADALAH LEBIH BIJAK wang pembagunan KLIA + KLCC ( tmsk Petronas Twin Tower ) digunakan untuk membayar pampasan PLUS Highway..
    Untuk maklumam, kerajaan memegang 70 % kepentingan dalam PLUS Highway melalui UEM World dan GLC berkaitan.. hanya 30 % lagi bukan pegangan milik kerajaan..

    Apa effect melaburkan KURANG RM 20 BILION terhadap usaha ambil alih PLUS highway

    1) dpt wujudkan kawasan pembagunan baru di sepanjang PLUS Highway.. insyaallah dlm tempoh 10 tahun atau krg kawasan pinggiran PLUS akan wujud kedai2, taman perumahan.. bahkan mungkin akan wujudkan sekurang2nya 10 bandar baru.. Fikirlah panjang koridor PLUS adalah 700 km +++… bukankah ini melonjakkan KDNK negara ? usaha ini dapat merancakkan lebih cepat pembangunan kawasan berbanding usaha membina KLIA atau KLCC.. tanah2 di sepanjang PLUS akan menjadi hartanah bernilai tinggi

    2) rakyat dpt menggunakan lebuhraya dgn percuma.. ini dpt membuktikan Malaysia sebuh negara Islam kerana dlm Islam kebajikan rakyat harus diutamakan..

    3) kesesakan di plaza2 tol dpt dielakkan

    dan byk lagi lor

    6)

  14. apa2 ajer says:

    We as a Malaysian should be proud coz we are able to have a special “MALAYSIA” team named 1malaysia F1 team which involves only Malaysian (manufacturer & crews) in the upcoming season of F1 as the 13th group that joined the F1 in the world!!

    1) pelaburan ” tidak tepati masa ” dan ” menonjolkan nilai jenama 1 Malaysia melebihi nilai jenama PROTON – LOTUS ”

    saya sokong usaha ini tetapi saya tak sokong ketika ini ia dilakukan kerana ia bukan langkah bijak membelanjakan wang negara untuk pelaburan yang hanya akan menunjukkan kesannya dalam tempoh 3 – 5 tahun.. kesan yang timbul pula bukanlah kesan perolehan keuntungan sebaliknya kesan dari segi peningkatan nilai JENAMA.. dalam soal ” branding “, langkah ini langkah tepat.. tapi dlm konteks kedudukan kewangan negara yang meruncing oleh foktor krisi ekonomi 2009, saya kira INI ADALAH TINDAKAN BODOH MEMBELANJAKAN WANG NEGARA BUKAN PADA PERKARA YANG HARUS MENJADI KEUTAMAAN NEGARA

    2) Kenapa pasukan 1 Malaysia bukan pasukan Proton – Lotus

    Apa yg saya baca di Berita Hairan bertarikh 16 september berdasar kefahaman saya, Projek ini bertujuan menaikkan nilai jenama Proton – Lotus. Jika itu tujuannya, kenapa perlua letakkan nama ” 1 Malaysia ” ..
    apakah PM 1 Malaysia mahu ” branding kan ” nama 1 Malaysia berbanding ” Proton – Lotus ” ?

    bagi saya tidak cukup jika Proton – Lotus hanya bertindak sbg rakan penaja F1 ” 1 Malaysia “.. Proton – Lotus jika mahu meningkatkan nilai jenama, mahu teknologi mereka diperakui dunia maka wajiblah menggunapakai nama ” Proton – Lotus ” supaya dpt memberi impak yg lebih besar

    3) Kenapa PM 1 Malaysia enggan dedahkan nilai pelaburan, pembelian pasukan

    oleh kerana projek ini bukan sepenuhnya projek swasta bahkan adalah projek melibatkan ” wang pembayar cukai”.. maka kerajaan wajib mendedahkan wang yg dlilaburkan oleh kerajaan Malaysia ?
    atau apakah ia mempunyai unsur mencuri, songlap wang rakyat

    APA YANG SAYA SOKONG

    1) Pembabitan UTM dan UTP.. langkah ini sudah tentu dpt tingkat nama UTM dan UTP jika projek ini berjaya. Saya harap projek ini dpt melatih graduan2 dari UTM dan UTP supaya diterima dunia juga meningkatkan kedudukan UTM dan UTP dlm ranking dunia THES.. adalah menyedihkan kita tewas kepada Thailand dan Singapura bahkan Indonesia menunjukkan peningkatan mendadak berbeza sama sekali dgn kita
    2) langkah memastikan pemandu F1 adalah anak Malaysia
    3) pembabitan GLC spt Air Asia, Proton dan Lotus

  15. awg1031 says:

    klia,klcc & putrajaya memang membazir..tp at least org pakai dan bole enjoy..dats cool..

    F1 is sooooo stupid dan buang duit!!! berbillion spent just utk proton ke bro??!!!! technology transfer ape?owhhh,power window ek?? engine? belanje juta2 nt msk proton pun kete mid and low segment aje pon..kalo kuarkan luxury model mcm accord or camry at least fine..abis tu kualiti accessory nk join mane plak proton pasni??? haha..

    jana pendapatan negara ke jana pendapatan encik tony and gang?? kalo btol2 nk jana and bantu rakyat,ada byk lagi low profile project boleh tolong especially construction sector..sbb tu mahathir bijak dan kte dpt lepas dari economic slump dulu, die byk wt project2..construction project directly and indirectly moves more than 30 types of various secotr taw x?? baru lah rakyat dapat pendapatan directly and ekonomi pun jalan sbb kita ada spending power…..

    nk bg tourist lagi byk?? xcukup lagi promotion airasia kat Manchester UNited tu?? kan peminat bola lagi ramai dari pemonat F1…..

    F1????? DAPAT NAMA AJELA~~~~~~ that’s the most……….

  16. awg1031 says:

    btw…

    @apa2 ajer

    berkenaan projek KLCC; klcc memang provide satu tower khas utk kakitangan petronas, satu lagi tower utk disewakan kepada mana2 company..isu bilek kosong tu sebab memang ade company yg offer service providing bilek or level just untuk disewa pakai sekejap saje..mcm korang sewa kereta la..sebab antara teknik untuk menjimatkan kos perniagaan adalah melalui sewaan bilek2 eksklusif for meeting purposes only..lain2 dibuat kat rumah..

    sekarang klcc office tower dah penuh dah pun..kalo korang perasan kat sebelah klcc tgh wt lagi satu tower..tp bukan mcm klcc la..tower tu utk staff carigali petronas…

  17. awg1031 says:

    lagi satu…KLIA plak

    KLIA is cool..tapi tahukah bahawa klia adalah airport yg ke-2 terjauh didunia selepas narita airport??? sebab ape ek??? cuba piki?? highway project sape pny bro?? lagi panjang lagi byk dpt, tol lagi…..

    original master plan for KLIA is awesome!! ada byk project pembangunan disekitarnya..that WAS why mahathir approves and likes it…tapi setelah beberapa tahun (10 tahun kot), the only development is the old KLIA,SIC and area masjid yg xde org tu…aritu mahathir pun marah beb…..

    SOOOOO????? is KLIA a successful or a fail project??? yes as an airport but ofcourse la org pakai..but as a whole??? not to forget the sepang people…..

  18. apa2 ajer says:

    mira

    ” klau mcm 2 x merasa la nak makan buah kiwi ke, kurma ke.. ”

    kalau buah kurma dan kiwi bawa masuk melalui airport jawabnya x laku la.. 1 kg kos pos = RM 300 dan ke atas dari negara2 tsbt.. kalau kos pos RM 300 + KOS KURMA = ????? ( belum lg dikira profit, untung org tengah, penjual, kos pengankutan guna lori )
    kurma, kiwi, buah2 semua masuk guna kapal.. memang lambat sampai sbb tu diaorang export buah lum masak.. dan pastikan buah tu tahan lama.. agak2 sampai malaysia terus masak

    tres

    ” klcc & klia still membazir…kenapa? kerana bende yg boleh buat dengan kos Rm1Billion jadi Rm4 bilion ”

    kenapa jd mahal naik 400% kos

    1) penglibatan kroni – contoh termudah projek PKFZ. harga asala RM 2 BILION tiba2 RM 12 BILION.. naik 600 % ( nak tipu rakyat pun jgn jd bangang sgt.. projek RM 2 BILION.. songlap sampai RM 10 BILION )

    2) mcm aku kata td.. buat byk benda x perlu buat ( apa fungsi bumbung berseni2, landskap melampau, bangunan kaca dll ).. Airport paling sibuk di dunia pun x lawa cam airport kita tp boleh jd paling sibuk di dunia..apa yg penting bukan kecantikan tp bagaimana strategi kita tarik sykt luar mendarat di Malaysia ? akibat kos binaan tinggi, MAHB selaku pengendali KLIA tpaksa caj cukai lapangan terbang yg tinggi.. kesannya Air Asia pun dah nak cari airport baru cuba lobi Najib bina airport di Labu N9.. kalau rajin baca berita ekonomi Berita Hairan dah byk sykt2 penerbangan tinggalkan Malaysia Airport

    3) tender ” rundingan terus ” bukan open tender.. kalau x leh open tender sekalipun sbb melibatkan kepakaran dan faktor masa, byk lg jenis kontrak yg lbh sesuai boleh dipilih yg leh bantu kurang harga pembinaan

    4) projek dibina ketika waktu semua projek mega berjalan seiring.. kalau semua projek mega wat 1-1 masa yg sama, sudah tentu bekalan besi, simen dan bahan binaan lain x cukup so memaksa harga dinaikkan secara melampau yg kesannya menyebabkan kenaikan harga pembinaan

    mr eims

    tapi.. bagi aku, idea ni bagus utk boost lagi banyak sektor ”

    memang akan bantu boost sektor automatif.. tetapi sektor lain x beri kesan maksimum sgt.. x berbaloi pelaburan kerajaan tapi kalau pelaburan melalui swasta walaupun GLC aku sokong.. tapi kalau libat penglibatan kerajaan ” wang pembayar cukai ” aku x sokong sama sekali sebab kerajaan perlu tumpu usaha pulih ekonomi.. skrg kita di ambang krisis antara paling teruk dlm sejarah dunia..wang F1 patut guna untuk benda lain lebih penting dan utama

    apisZ

    Rata2 user forum kat luar sana sume kritik. Ape daa.. Mane smgt patriotik dorg?? ”

    Mengkritik x bermaksud x patriotik.. pemimpin salah harus ditegur.. bahkan Saidina Umar yg dikenali sbg khalifah yg garang juga sedia ditegur rakyat bahkan ada rakyat kata ” Umar, kalau kau buat salah nescaya dengan mata pedang ini aku akan menegur mu “.. lebih krg cam2 ayatnyer

    DAN NAK TAMBAH KEBAIKAN KERAJAAN GUNA DUIT ” PEMBAYAR CUKAI ‘ AMBIK ALIH PLUS

    4) Tanggungan subsidi kerajaan ke atas diesel, petrol akan berkurang oleh kerana rakyat dpt guna jalan pintas ke destinasi masing2

    5) beban kerajaan bayar subsidi kepada PLUS akan tamat.. untuk pengetahuan, berbilon2 wang pembayar cukai telah dihabiskan membayar subsidi pada PLUS selama bertahun2 walhal keuntungan PLUS meningkat tahun demi tahun.. kalau anda lihat penyata kewangan PLUS tahun ini, untung PLUS hampir – HAMPIR 50% daripada janaan pendapatan.. ambik profit sampai 50 % mcm mana harga tol x tinggi..

    6) pengurangan jumlah kemalangan

    berdasar statistik kemalangan, lebuhraya adalah jalan paling selamat di Malaysia

  19. apa2 ajer says:

    awg1031

    kan ko pun mengaku KLIA lokasi yg tak strategik sama sekali.. dan kawasan sekitar pun x dpt bangunkan betul2.. ada pembangunan tp pantas sgt

    dan pasal komen awg1031 lagi

    jana pendapatan negara ke jana pendapatan encik tony and gang?? kalo btol2 nk jana and bantu rakyat,ada byk lagi low profile project boleh tolong especially construction sector..sbb tu mahathir bijak dan kte dpt lepas dari economic slump dulu, die byk wt project2..construction project directly and indirectly moves more than 30 types of various secotr taw x?? baru lah rakyat dapat pendapatan directly and ekonomi pun jalan sbb kita ada spending power…..

    pasal tony and the gang aku x nak komen..

    pasal pendekatan mahathir buat project byk2 bantu pulih industri binaan aku sokong kerana
    1 ) betul ckp kau bantu naikkan 30 sektor lain..

    tapi yg aku x sokong ” projek mega mahathir ”

    1) kenapa projek mahathir semua over priced

    projek KLIA patutnya just beberapa bilion tapi dah ditambah lagi2 bilion

    projek makmal sekolah patutnyer 1 makmal kurang RM 80, 000 kos ketika itu tapi bagaimana bangunan kos hanya RM 80, 000 naik 600% jadi RM 500, 000. 00.. Dah lah naik 600% tapi boleh runtuh pulak tu.. yg lagi pelik kenapa agih kontrak ikut wilayah.. wilayah utara, wilayah selatan, wilayah tengah dan pantai timur.. so brp kontraktor sgt yg dpt manfaat ? semua tu kroni kalau engko nak tahu sbb kontraktor yg dpt projek kawasan utara x da pun pengalaman tp leh dpt projek makmal untuk seluruh sekolah di utara.. bayangkan brp profit dia dpt ? tak percaya gi jumpa mana2 QS suh anggar harga 1 makmal komputer.. ok ?

    2) kenapa pilih lonjakkan projek mega yg x bg kesan ketara

    apa tujuan bina putrajaya yg jarak amat jauh dari KL.. susahkan rakyat nak berurusan ada la.. bina bangunan jauh2 so tanah x dpt guna semaksimum mungkin.. pembangunan landskap mengatasi pembangunan bangunan… apa jadi dengan bangunan kerajaan di KL ? .. jalan2 dan highway pula tpaksa dibina dan rumah sementara Mahathir saja menelan hampir RM 300, 000, 000. 00..itu belum kira rumah TPM nya

    memang wujud pembangunan sekitar tapi pelaburan yg dibuat dengan ” angka bilion2 ” patutnya boleh lonjjak pembagunan kawasan lain dengan kos lebih murah dan lebih berkesan

    kalau majukan kawasan macam Cyberjaya, Taman Industri yang tu aku sokong sbb byk pelabur yg bina bangunan bukannya spt Putraja yang banyak guna ” wang pembayar cukai ”

    dan apa fungsi bina jalan besar2 sedangkan penduduk putrajaya x ramai mana pun sbb tu putrajaya cam lengang jer.. kalau buat bisnes, konpem x dpt ” ROI ”

    3) kenapa ” rundingan terus ” bukan ” open tender ”

    sudah tentu open tender akan menyebabkan harga projek meningkat ngan ketara dan yg dpt manfaat hanyalah kroni2 sbb x ada persaingan secara sihat.. open tender di Malaysia pun masih x sihat tp kurang2 masih ada unsur persaingan di situ

    4) kenapa membina bangunan melebihi keperluan

    aku ingat lagi kerja gila Mahathir bina sekolah byk2 last x boleh gak nak bukak sekolah tu sbb student x sampai 100 org.. nampak sgt membina sekolah tanpa kajian terlebih dahulu.. lebih malang di kawasan yg pelajar terlampau byk, x pikir pulak nak bina sekolah baru di kawasan bdekatan.. mungkin sbb x mau bayar pampasan di kawasan tanah harga tinggi kot.. bayar pampasan tanah x dpt kat kroni just dpt kat tuan tanah ja

    lain2..

    akibat bina bangunan byk2 serentak, kos bahan binaan naik mendadak dan akibantnya harga projek meningkat mendadak.. pembayar cukai gak kena bawak kuar duit

  20. apa2 ajer says:

    ” sudah tentu open tender akan menyebabkan harga projek meningkat …………………………. ”

    sowy2.. saya nak tulis direct tender dan bukannya open tender sebenarnya

  21. madforce says:

    lu orang kalau kritik memang no 1…. tapi kalau parti yang buat tu parti bapak korang mesti korang suka kan….. ini apa yang di buat semuanya salah…. manusia ni bersifat maksum ker? kalau pm salah biar dia menjawab dengan allah……. yang kita nak sebok2 apasal…. yang pasal duit nak buat f1 ni kalau dia salah guna duit x mustahil dia dikenakan tindakan oleh allah… pm ni sekarang khalifah utk malaysia…… so apa yang terjadi sewaktu pemerintahan dia biar alllah yang tentukan….. jangan kusutkan dengan pemikiran songsang…. kita ada hadis ada alquran…. ikut panduan yang telah allah gariskan…… jangan hidup dengan cacian, hiduplah dengan zikir allah….. kita manusia yang bukan maksum so bukan tugas kita nak laksanakan tugas allah siapa yang benar atau siapa yang salah… biarpun siapa pemimpin kita dan dari mana parti dia, serahkanlah tanggungjawab mentadbir kepada dia kerana dia ialah khalifah kita…..ingat, tugas kita dengan allah pun belum selesai so jangan sibuk jaga urusan orang…… allahuakbar

  22. apa2 ajer says:

    bro madforce

    prof dr yusog al qdhrawi, ketua ulama dunia kata ” islam benarkan kita kutuk pemimpin yg salah guna kuasa, zalim ”

    sebab pe dibenarkan.. sebab takut rakyat pilih pemimpin yg salah masa pilihanraya.. dlm Islam kita bukan boleh pemimpin main ikut suka.. kena buat pertimbangan byk2 tambah2 terang2 um no x mau laksana hukum Allah, dikira berdosa kita sekongkol ngan UM NO sbg org Islam tolak hukum Allah..

  23. apa2 ajer says:

    hukum Allah yg saya mksd kan ilalah hukum riba dlm perniagaan, hukum hudud, tanggungjawab memberi penerangan kepada rakyat mengenai hudud yg sebenar.. hudud itu penuh belas kasihan.. kaedah merotan dia x sama macam kaedah rotan penjara barat yg ditiru negara kita.. Islam lebih kepada mendidik dan memberi kesedaran untuk pesalah dan semua rakyat.. nak hukum pun x leh men ikut hukum cam2 je kena ada saksi 4 org.. saksi pulak yg x pernah menipu, x pernah tgl solat.. kalau x da saksi, ada kaedah2 lain tp Islam punya hukum x kejam, penuh belas kasihan dan adil.. KENAPA TAKUT ?

  24. James Bond Jr. says:

    Marilah kita sama-sama berdoa semoga team F1 Malaysia dapat petak no.1 untuk perlumbaan akan datang. Jika kerajaan berhasrat untuk jadikan ia sebagai suatu pelaburan, ia adalah satu pertaruhan bagi membuktikan kedua-dua pelumba negara boleh melakukannya dan memastikan agar mentaliti mereka setanding dengan Kimi Raikonnen, Felippe Massa & semua pelumba-pelumba amatur lain.

  25. apa2 ajer says:

    JAMES BOND JR

    kalau dpt petak no1 aku respect gila2 sama itu pemandu dan team teknikal.. apapun saya masih x setuju ” pasukan 1 malaysia ” lebih bersetuju pasukan ” proton – lotus “

  26. mira says:

    ape2 ajer,
    mmg la cost shipping by air lbh mahal berbanding shipping by sea,
    tp if ada ada urgent or special request, kene guna shipping by air jugak..
    nak harap kan sumenye by sea, mcm mana? business lari rr.. baik rugi skit dari kene claimed ngan cus.
    mira mention bkn utk buah kiwi n kurma jer.. sektor lain pun guna jugak shipping by air..
    even kete rosak n nak guna parts cepat, sanggup ke nak tunggu shipping by sea?

    kenapa nak berkira sgt, n complain mcm2.. kita patutnye bersyukur..
    klau buruk sgt pemimpin m’sia skarng ni, apa kata, mira cadangkan “apa2 ajer” yg jd pm?
    mesti negara kita adil n saksama… sume benda rakyat blh dpt secara percuma…
    beshnyer…
    caya lah..

  27. “saya sokong usaha ini tetapi saya tak sokong ketika ini ia dilakukan kerana ia bukan langkah bijak membelanjakan wang negara untuk pelaburan yang hanya akan menunjukkan kesannya dalam tempoh 3 – 5 tahun.. kesan yang timbul pula bukanlah kesan perolehan keuntungan sebaliknya kesan dari segi peningkatan nilai JENAMA.. dalam soal ” branding “, langkah ini langkah tepat.. tapi dlm konteks kedudukan kewangan negara yang meruncing oleh foktor krisi ekonomi 2009, saya kira INI ADALAH TINDAKAN BODOH MEMBELANJAKAN WANG NEGARA BUKAN PADA PERKARA YANG HARUS MENJADI KEUTAMAAN NEGARA”

    tu la masalahnya, aku pun setuju dengan ko. sekarang rasa macam, ye laa tak sesuai sehhh buat bende2 gini. timing tu.

  28. tres says:

    tatkala biggest car manufacturers pull out from f1, we are entering f1, coooollll…pakai duit rakyat boleh lah, cuba pakai duit mak/bapak ko, mesti tak nak kan….bingai nyer pemimpin…

    madforce,
    syoh…syoh…gi berzikir…ni pehal ade dalam ni…gi cepat zikir…jgn kutuk2 org lain, membazir jer…

  29. Peja says:

    Tres,
    Ko ni apesal nk usir madforce plak,ikt dia la nk ckp ape pn,dh 2 pndpt dia,ko ape susah,haha..

  30. Norman says:

    Mungkin die takut kena ban kot?Kwa kwa kwa

  31. awg1031 says:

    aku lagi xpaham org yg nk sokong projek ni..kalo proton-lotus yg beriya nk masuk, no hal nye..tp ni apekejadahnye gomen plak nk masuk..apela kelakar sgt gomen skang ni, lumba kete pun nk sebok ke??

  32. awg1031 says:

    madforce mg la melayu jati..sultan kata bunuh jebat..hang tuah pun bunuh la, walaupun jebat tu beriya nk bela nasib tuah kerana sultan salah..ikot ajelaaaaaa

  33. awg1031 says:

    @apa2 ajer..ko QS ek? hehe..sgt berpengalaman la bro :D

  34. apa2 ajer says:

    MIRA

    Apa2 ajer nak tlg jawab soklan Mira

    ” ape2 ajer,
    mmg la cost shipping by air lbh mahal berbanding shipping by sea,
    tp if ada ada urgent or special request, kene guna shipping by air jugak..
    nak harap kan sumenye by sea, mcm mana? business lari rr.. baik rugi skit dari kene claimed ngan cus. ”

    bukan rugi sikit cik adik/ akak mira.. rugi banyak lor.. kalau kurma bawak by shipping boleh jual hanya RM 10 katakan sebaliknya by air RM 10 + RM 300 = RM330 .. tanggung rugi 3300 %.. x sanggup kalau aku as businessman nak wat keja gila tu except barang tu memang berbaloi dipos by air mcm kamera, benda2 yg x berat tp harga mahal.. itupun majoriti hntr by ship

    ” mira mention bkn utk buah kiwi n kurma jer.. sektor lain pun guna jugak shipping by air..
    even kete rosak n nak guna parts cepat, sanggup ke nak tunggu shipping by sea? ”

    kereta F1 mgkn la imports parts guna air mira.. kalau setakat kereta2 biasa setakat rosak x der la nak ship by air .. dah la parts kereta berat2 semua

    ” kenapa nak berkira sgt, n complain mcm2.. kita patutnye bersyukur..
    klau buruk sgt pemimpin m’sia skarng ni, apa kata, mira cadangkan “apa2 ajer” yg jd pm?
    mesti negara kita adil n saksama… sume benda rakyat blh dpt secara percuma…
    beshnyer…
    caya lah.. ”

    haha.. ni bukan soal percuma ke soal apa.. mana ada negara yg bg percuma pd rakyatnya tp dlm Islam kebajikan wajib diutamakan.. kalau tny ustaz air, api ( elektrik ) dan 1 lg saya x ingat apa benda ntah tanggungjawab kerajaan memerintah beri kepada rakyat secara percuma.. memang ada kos nak buat semua tu tp tertakluk kepada tanggungan kerajaan melalui hasil cukai yg dikutip dari rakyat..lg 1 dlm Islam harga makanan asasi x leh mahal2 tp gula kita jd mahal walhal kita pengeluar utama dunia.. nak klentong 1 malaysia org kampung yg x g belajar boleh la.. mcm mana x da gula sedangkan pengeluar gula robert kuok ngan syed mokhtar adalah antara pengeluar tbesar di dunia.. robert kuok mula jd billionaire pun sbb bisnes gula sampai diisytihar satu ketika ” raja gula ” kerana jd pembekal gula no1 dunia.. dlm islam kerajaan x leh tekan rakyat tapi yg heran kenakan cukai punya la tinggi ke atas kereta import.. MACAM RIBA PULAK

  35. apa2 ajer says:

    cik mira ( tak konpem cik ke puan )

    tlg faham apa yang apa2 ajer komen mengenai KLIA.. apa2 ajer x kata jgn bina KLIA tapi apa2 ajer bangkitkan soal
    1) kos overpriced
    2) lokasi jauh dari KL
    3) sebab lokasi jauh kena bina highway pula, ERL lagi dan tambah bilangan teksi/ bas
    4) ERL, bas, teksi tertakluk pada tanggungan subsidi kerajaan ( petrol yang digunakan ).. so sebab jarak jauh KL – KLIA, bas, teksi perlu guna byk petrol, diesel yg menambahkan lagi beban kerajaan tanggung subsidi.. kan dah rugi ratus2 juta RM setahun di sini sahaja
    5) pembinaan KLIA mementingkan byk benda bukan keutamaan ( landskap pelik2, bumbung yg kompleks, cermin lutsinar yg semua ni menyumbang kpd pertambahan kos )
    6) KLIA dibina melebihi kapasiti pengunjung

    sebab 1- 6 ( kecuali no 4 ) menyebabkan kos bina KLIA meningkat ketara so kerajaan melalui MAHB ( Malaysia Airport Holding Bhd ) terpaksa caj cukai lapangan terbang yg amat tinggi pada MAS/ Air Asia yg memberi kesan kepada kos operasi MAS/ Air Asia.. kerana cukai lapangan terbang tinggi, ramai sykt penerbangan enggan mendaratkan pesawat mereka di KLIA dan terbukti byk yg dah tarik diri…. bukan saja sykt perbangan enggan mendarat, bahkan pengguna kapal terbang tpaksa bayar harga tiket mahal sbb kos cukai lapangan terbang yg tinggi..

    langkah2 nak atasi
    1) tambah bilangan aiport/ besarkan airport utama macam di penang, kelantan, sabah, jb adalah lebih baik.. selain dpt menambah bilangan pintu masuk ke Malaysia, projek2 ni juga membantu merancakkan ekonomi lebih byk tempat berbanding perbelanjaan KLIA yg hny bg kesan kepada Sepang dan sekitarnya
    2) cari lokasi yg lebih dekat dengan KL tapi harga tanahnya murah ( x semesti dlm KL tapi mestilah lebih dekat dengan KL )
    3) elak bina bangunan dengan kapasiti berlebihan.. memang betul bilangan pengguna akan bertambah tp bukan dlm masa tdekat akan bertambah.. so beli tanah luas.. tanah tu boleh digunakan untuk membersarkan airport KLIA pada masa depan atau majukan dengan projek hartanah bila kawasan sekitar KLIA dah maju.. kerajaan akan dpt perolehan tambahan hasil peningkatan harga tanah.. dijangkakan harga tanah akan meningkat 100% – 500 % atau lebih dlm tempoh 7 tahun

    soal nak suruh2 apa2 ajer jd PM..

    nak jd PM bukan leh main2 semua tu amanah setiap yg kita wat salah dosa yg kita kena tanggung..lagipun nak jd PM perlu masuk pilihanraya dulu dan apa2 ajer x sedia nak masuk election lagi ( hehe.. gurau ajer ).. tapi apa2 ajeer nampak 3 tokoh yg paling layak masa skrg pimpin malaysia adalah
    1) Anwar Ibrahim
    2) Husam Musa
    3) Ir Nizar
    sbb 3-3 mereka bukan saja pandai agama, tp terbukti dlm kepimpinan, ada kepakaran profesional, berpandangan jauh dan terbukti menjaga kebajikan rakyat

  36. mira says:

    apa2 ajer,
    ok, yg mira mention urgent n special request bkn utk full qty… it is for partial qty.. ok..
    lebih2 lg utk manufacturing sector.. bkn kurma je tau..
    klau customer dah line down for the materials or parts, supplier no choice… shipping by air pilihan utama walaupun parts tu berat dia 100kg ke..
    daripada lost project yg bernilai million dollar dgn proton, perodua, or toyota..
    even kalau kurma pun, klau ada special request guna jugak shipping by air.. tp bkn la utk pasaran biasa..
    klau yg biasa2 tu mmg la ship by sea.. sbb dah plan ETA and ETD sampai kat port..

    ok la ape2 ajer, mira minta maaf klau comment yg mira bagi ni ape2 ajer x leh terima..
    sbb mira rasa klau nak cerita pasal ni sume mmg x kan habis…
    manusia ni berbeza pendapat berdasarkan pengalaman masing2..
    lagi pun forum ni bkn utk cerita tntng politik, shipping cost, klia n klcc…
    kita cerita pasal kete je k…
    Selamat Hari Raya n maaf zahir & Batin..

  37. apa2 ajer says:

    HEHE
    ok jer mira.. kita bebas bg pendapat.. apa2 ajer boleh ajer terima pendapat mira dan memang ada kebenaran kalau projek tu bernilai tinggi dan akibatkan hilang kontrak.. so no choice tp pengangkutan kargo belum lagi jd alat pengangkutan utama except di sabah sarawak sbb jalan raya x meluas d sana walau kerajaan sedut duit petroleum tiap2 tahun berpuluh2 bilion dari 2 negeri tsbt..

    so mira x perlu mintak maaf atau apa2.. hehe.. selamat hari raya gak dan mintak maaf zahir juga.. batin tak boleh untuk isteri jer.. so bila balik kg?

  38. mira says:

    ape2 ajer,
    hari2 mira balik kg.. huhuuhuu..
    mira mmg org shah alam, org kg. bkt naga..
    tp x leh nak jln2 raya, kete kat SC, pg tadi baru jer anta kete, x tau bila leh siap, tggu CoSE call…
    dah la td balik kene naik teksi, sedey jer… g sogo pun naik ktm..

  39. apa2 ajer says:

    ala.. kesiannyer mira kita ni.. da ada anak ke

  40. mySOUL says:

    sj je nak menyebuk…a”ah..mira dah berpunya o sememangnya msh single…seronok tengok korang berdua berdebat…pendapat msg2 mengikut pengalaman msg2…wlaupun i sememangnya dr salah seorang staff 1Malaysia FT team partner (automotive company) sememangnya berfikir gak mengapa mesti ada penglibatan “G” dlm projek mega ni…bukan sikit siot….huuuu…ape2 pun syabas apa2 ajer …ko punya isi mmg relevan…mmm.. mira dh bpunya??hhee..direct beb..

  41. mySOUL says:

    mira…kereta dah ambik…..????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 10 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)