17 INCHES SPORT RIMS DESIGN WIDE 8JJ, 8.5JJ, 9JJ, 10JJ

image

17 inches sport rims available in Malaysia with a lot of design especially for the wide rota rim from 8jj up to 10jj. The normal 17 inches sport rim comes with 7 or 7.5jj wide.

17 INCHES SPORT RIMS DESIGN WIDE 8JJ, 8.5JJ, 9JJ, 10JJ

image

A lot of colours and design which includes read, white, blue, black, gold, grey, metal, chrome, orange, yellow, green and brown with rota rim xxr, works, vossen, te37, samurai and bbs.

Sport rim price range from RM1300 up to RM2000 per set of rims without tyres and trade in.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

12 Responses

  1. mat says:

    nak tanya : apa perlu buat nak bagi tinggikan body kereta kembara dan apa jenis absorber yang bleh masuk pada kembara (yang panjang sikit) masalah nya yang depan susah skit nak wat jadi tinggi harap leh bantu…..

  2. kdi says:

    Nak tinggi berapa byk tu? Kalo setakat 2-3 inchi, tambah pelapik getah je kat bwh or atas spring

  3. Syamil Musa says:

    Saya nak tanye ckit kereta saya waja, adsorber standard, saya nak pakai sport rim 17 inchi 9 jj tayar saiz ape yang sesuai dan nampak sporty untuk di beli bleh bagi pandangan

  4. kdi says:

    Tayar saiz 17 biasa boleh masuk tak payah amik jenis lebar. Profile 50 atau 55 pun dah ok. Kalau tebal sangat takut sagat plak. Tanye tokey kedai tu saiz ape yg slalu waja pakai

  5. Syamil Musa says:

    Kalu rim 18 sesuai tak untuk waja

  6. kdi says:

    18 besar sangat tu.. 17 dah cantik..

  7. Abby says:

    Boleh advice, kalo untuk kelisa saiz rim mane yang sesuai?

  8. kdi says:

    rim 14 je yg boleh muat. kalau 15 dah kena adjust suspension

  9. wiz says:

    Kalu kancil pkai rim 14 de problem x??

  10. ben89 says:

    waja kalau pakai 10jj ok tak? Ade complication ke kalau lebar mcm tu?

  11. ehsan says:

    Sport rim ape yg sesuai tuk kembara???

  12. john says:

    8.5jj (depan) 9.5 (blkg) 5 lubang..ada tak? bape harga? area mana ni tuan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close